Ζώδια και χρήμα: Ποια είναι σπάταλα και ποια έχουν «καβούρια» στις τσέπες

Ζώδια και χρήμα: Ποια είναι σπάταλα και ποια έχουν «καβούρια» στις τσέπες

Ζώδια και χρήμα: Ποια είναι σπάταλα και ποια έχουν «καβούρια» στις τσέπες

Δεν έχουν όλοι την ίδια σχέση με το χρήμα, άλλοι έχουν εκατομμύρια και είναι μίζεροι και άλλοι έχουν λίγα και τα χαίρονται και τα μοιράζονται. Άλλοι έχουν «τρύπες» στις τσέπες τους και άλλοι… καβούρια. Άλλοι σπαταλούν για να περνούν καλά, ενώ υπάρχουν και αυτοί που το χρησιμοποιούν για να εντυπωσιάσουν ή να χειρίζονται ανθρώπους και να τους κάνουν να εξαρτώνται από αυτούς. Το χρήμα πολλοί εμίσησαν και άλλοι έψαξαν την ευτυχία σε αυτό, αλλά όπως λένε τελικά δεν τη βρήκαν. Το χρήμα… μιλάει, ενίοτε «βρίζει» και σίγουρα κινεί το σύστημα. Ποια είναι η σχέση των ζωδίων με το χρήμα; Το κάθε ένα το διαχειρίζεται διαφορετικά. Τα ζώδια της γης επιδιώκουν την οικονομική σταθερότητα, τα ζώδια του νερού ψάχνουν τη συναισθηματική τους ασφάλεια μέσω του τραπεζικού τους λογαριασμού και τα ζώδια του αέρα και της φωτιάς ως επί το πλείστον χρησιμοποιούν το χρήμα για να ζήσουν και να διασκεδάσουν.

Εκτός από το ζώδιο που εκπροσωπείτε, μεγάλο ρόλο παίζει και η θέση της Αφροδίτης στο προσωπικό σας ωροσκόπιο, καθώς δείχνει ποια είναι η τάση σας και η σχέση σας με το χρήμα, την αποταμίευση και αν μπορείτε να κάνετε και να διατηρήσετε έναν σωστό οικονομικό προϋπολογισμό.

Αν δεν ξέρετε ποιο ζώδιο εκπροσωπείτε πατήστε εδώ.

Αν δεν ξέρετε σε ποιο ζώδιο έχετε την Αφροδίτη σας πατήστε εδώ.

ΚΡΙΟΣ Ή ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ

Οι Κριοί είναι παρορμητικοί σε όλα τους και βέβαια και στα έξοδα τους. Αν θέλουν κάτι, αν κάτι τους γυαλίσει, δεν θα το σκεφτούν δεύτερη φορά για να το αγοράσουν και ας μην το χρειάζονται ουσιαστικά και ας μην τους περισσεύουν τα χρήματα για να το αποκτήσουν. Παρότι είναι καλοί στα οικονομικά πλάνα και στους προϋπολογισμούς, πολλές φορές δεν τους τηρούν κατά γράμμα, αλλά κατά το δοκούν και ανάλογα με τα κέφια τους. Βέβαια, αν πραγματικά το θέλουν μπορούν να διαχειριστούν σωστά τα χρήματά τους, να αποταμιεύουν και να κάνουν σωστή διαχείριση, αλλά αυτό εξαρτάται και από τη φάση της ζωής τους και των υποχρεώσεων τους. Αυτό όμως που λατρεύουν είναι να ξοδεύουν τα χρήματα που έχουν κερδίσει με σκληρή δουλειά σε διασκεδάσεις και προσωπικές απολαύσεις. Δε θα λυπηθούν να βγάλουν έξω όλη την παρέα τους και να κεράσουν, να διοργανώσουν πάρτι, ταξίδια και διακοπές για τον εαυτό τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Εξάλλου για αυτό δουλεύουν σαν τα σκυλιά, για να απολαμβάνουν τους κόπους τους.

ΤΑΥΡΟΣ Ή ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ

Οι Ταύροι έχουν ως κύριο μέλημά τους την οικονομική τους αποκατάσταση και ασφάλεια, γι’ αυτό και δεν αρέσκονται στις σπατάλες. Ονειρεύονται από νεαρή ηλικία να εξασφαλίσουν το μέλλον, να αποκτήσουν ακίνητη περιουσία και κάνουν προσεκτικές κινήσεις και σχεδιασμούς. Βάζουν μακροπρόθεσμους στόχους και τους πετυχαίνουν με μέθοδο και προσήλωση. Ζουν λιτά, ξοδεύουν στα απαραίτητα και στα πρακτικά και δεν κάνουν περιττά έξοδα όταν έχουν στόχο να μαζέψουν χρήματα για κάποιο σκοπό. Για παράδειγμα, αν μπορούν να επισκευάσουν κάτι μόνοι τους δεν θα φωνάξουν κάποιον επαγγελματία για να το φτιάξει και να ξοδέψουν χρήματα, εξάλλου τους αρέσει να δημιουργούν. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν εκτιμούν την ποιότητα και τις απολαύσεις, ίσα ίσα αυτός είναι και ο απώτερος σκοπός τους, δηλαδή να φτιάξουν έτσι τη ζωή τους ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν τις ανέσεις τους, τα ταξίδια τους και ό,τι τραβάει η ψυχή τους. Όμως δεν τα σκορπούν τα λεφτά τους σε ανούσιες αγορές που ίσως τους δώσουν μια στιγμιαία χαρά και ικανοποίηση. Προτιμούν να τα επενδύουν ή να τα αποταμιεύουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό είτε για τις δύσκολες ώρες είτε για να περνούν καλά οι ίδιοι.

ΔΙΔΥΜΟΙ ‘Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ

Οι Δίδυμοι έχουν δύο πλευρές και αυτό σημαίνει ότι αν έχουν κάποιον σημαντικό λόγο να μαζέψουν χρήματα θα το κάνουν αγόγγυστα, αλλιώς θα τα ξοδεύουν σε ρούχα, ταξίδια και διασκέδαση. Κάνουν παρορμητικές αγορές, ακριβά δώρα στον εαυτό τους και αν θέλουν να αποκτήσουν κάτι θα μαζέψουν το ποσό και θα πάρουν το καλύτερο, το οποίο ενδεχομένως θα το έχουν βρει και σε προσφορά στο διαδίκτυο. Βέβαια, αν αυτό το «κάτι» αφορά ταξίδι ή κάποιο gadget επικοινωνίας θα πληρώσουν όσο όσο για να το πάρουν. Επειδή οι Δίδυμοι είναι και παιδιά του ρίσκου, αν τους δοθεί η ευκαιρία για εύκολο χρήμα ή να τζογάρουν δεν θα πουν όχι. Πάντως σε γενικές γραμμές, οι Δίδυμοι ξοδεύουν περισσότερο σε εξόδους και διασκεδάσεις, παρά σε αντικείμενα και ακίνητη περιουσία. Θέλουν να περνούν καλά και δεν λυπούνται να ξοδέψουν για να το καταφέρουν.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ‘Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Οι Καρκίνοι είναι πιο προσεκτικοί και σφιχτοί σε ό,τι αφορά τη δαπάνη χρημάτων και κάνουν αποταμίευση όχι μόνο για τους ίδιους, αλλά και για το μέλλον των παιδιών τους, αν είναι γονείς. Θα σκεφτούν πολύ πριν αγοράσουν κάτι, θα κάνουν έρευνα και δεν θα πάρουν… γουρούνι στο σακί. Διοχετεύουν το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων τους στο σπίτι αγοράζοντας αντικείμενα για τον στολισμό του και για να αποκτήσουν οικιακά σκευή, τα οποία θα τους βοηθήσουν στη μαγειρική που τόσο αγαπούν. Για παράδειγμα, θα προτιμήσουν να πάρουν ένα εξαιρετικό σερβίτσιο ή μια χύτρα τελευταίας τεχνολογίας, παρά να δώσουν πολλά χρήματα για ένα ακριβό φόρεμα ή κοστούμι που θα το βάλουν μια φορά. Ούτε βέβαια θα στερήσουν κάτι από την οικογένεια τους και δεν λυπούνται τα χρήματα όταν αγοράζουν κάτι που θα προσφέρει χαρά σε αγαπημένα τους πρόσωπα. Επίσης, οι Καρκίνοι βοηθούν πολύ και όποιον έχει ανάγκη και δεν θα αρνηθούν ποτέ να προσφέρουν, πολλές φορές μάλιστα βάζοντας πίσω τις δικές τους ανάγκες. Οι Καρκίνοι βέβαια, μπορεί να ξεφύγουν στην οικονομική διαχείριση όταν η διάθεση τους δεν είναι καλή και κάνουν την… ψυχοθεραπεία τους στις βιτρίνες.

ΛΕΩΝ Ή ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ

Οι Λέοντες λατρεύουν τις αγορές, τα ψώνια και είναι πολύ γενναιόδωροι στα δώρα τους. Αν δούνε κάτι που θεωρούν ότι θα εντυπωσιάσει κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο, δεν θα περιμένουν τις γιορτές και τα γενέθλια, αλλά θα το πάρουν και θα το προσφέρουν επιτόπου, για να ζήσουν το μεγαλείο του θαυμασμού που θα εισπράξουν. Βέβαια, δε ζουν για να προσφέρουν μόνο στους άλλους, αλλά πρωτίστως στον εαυτό τους, αφού τους αρέσει ο πλούσιος και πολυτελής τρόπος ζωής και κάνουν τα πάντα για να τον αποκτήσουν. Θέλουν τα καλύτερα για αυτούς, το σπίτι και την οικογένεια τους και πολλές φορές οι δαπάνες τους είναι εκτός ελέγχου και προϋπολογισμού. Οι Λέοντες δεν θα αγοράσουν κάτι επειδή είναι φθηνό, πάντοτε αναζητούν ό,τι «λάμπει» και κάνει εντύπωση, από αντικείμενα μέχρι ταξίδια και σπίτια.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ Ή ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ

Η αναλυτική σκέψη των Παρθένων, σε συνδυασμό με τα άγχη και την τάση τους για τελειότητα, δεν τους επιτρέπει να ξεφεύγουν στα οικονομικά τους πλάνα και να κάνουν ατασθαλίες και περιττά έξοδα. Δημιουργούν με ακρίβεια τον προϋπολογισμό τους και ελέγχουν συνεχώς τα έσοδα και τα έξοδα τους, ώστε να μπορούν να έχουν συνεχώς τον έλεγχο και να αποταμιεύουν. Διατηρούν την ισορροπία και ξέρουν ανά πάσα στιγμή τι κινήσεις πρέπει να κάνουν αν τους τύχει κάποιο έκτακτο έξοδο για να το καλύψουν. Έχουν ανάγκη από τη σταθερότητα στη ζωή τους και όσο μεγαλύτερος είναι ο τραπεζικός τους λογαριασμός τόσο μεγαλύτερη ασφάλεια νιώθουν. Πολλές φορές στερούνται και πράγματα από την καλοπέραση τους, για να μην ξοδέψουν παραπάνω από αυτά που έχουν υπολογίσει. Οι Παρθένοι έχουν πάντα ένα μπάτζετ στο μυαλό τους για ό,τι και να κάνουν. Ακόμη και αν βγουν για διασκέδαση θα έχουν υπολογίσει από πριν τι θα χαλάσουν. Δεν είναι από τους τύπους που αν έρθουν στο κέφι θα κεράσουν την παρέα. Όταν δαπανούν χρήματα θέλουν να αισθάνονται ότι τα επενδύουν και όχι πως τα ξοδεύουν. Θα δώσουν πολλά για ένα καλό σπίτι, για ένα ασφαλές αυτοκίνητο, για ποιοτικά ρούχα. Δε δανείζουν εύκολα χρήματα, ιδιαίτερα σε άτομα που ξοδεύουν ασύστολα, αλλά θα προσφέρουν τη βοήθεια τους σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, αρκεί να είναι σίγουροι ότι θα πιάσουν τόπο.

ΖΥΓΟΣ Ή ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ

Οι Ζυγοί, που σε όλα κρατούν την ισορροπία, στα οικονομικά δυσκολεύονται. Είναι από τα πλέον γενναιόδωρα ζώδια και μπορεί να ξοδέψουν ότι έχουν και δεν έχουν, αν ξέρουν ότι αυτό θα τους κάνει πιο αρεστούς στους άλλους. Έχουν ανάγκη την αποδοχή και τον θαυμασμό και πολλές φορές φτάνουν στο τέλος του μήνα και ψάχνουν να βρουν πώς θα περάσουν. Τους αρέσουν τα ακριβά πράγματα, τα ποιοτικά και επώνυμα ρούχα, οι πολυτέλειες και η καλή ζωή και την απολαμβάνουν ανά πάσα στιγμή. Αν κάποιος τους ζητήσει χρήματα θα δώσουν δίχως δεύτερη σκέψη και μάλιστα όχι από αυτά που τους περισσεύουν, αλλά είναι ικανοί να αφήσουν απλήρωτους τους δικούς τους λογαριασμούς για να προσφέρουν στους άλλους, διότι έτσι νιώθουν σημαντικοί. Πολλές φορές, επειδή αναγνωρίζουν τα λάθη τους στην οικονομική διαχείριση, προσπαθούν να μαζέψουν χρήματα για τις δύσκολες ώρες, αλλά μόλις δουν κάτι που τους αρέσει προβαίνουν σε παρορμητικές αγορές και τα τινάζουν όλα στον αέρα. Οι Ζυγοί μπορούν να «αγοράσουν» την ευτυχία τους, αφού σε κάθε τι που ψωνίζουν, είτε για τους ίδιους είτε για να προσφέρουν σε κάποιον άλλον και χαίρονται απίστευτα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ Ή ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ

Οι Σκορπιοί αγαπούν το χρήμα και ξέρουν πώς να το αποκτούν και πώς να το απολαμβάνουν. Είναι καλοί στη διαχείρισή του και σπάνια θα πάρουν κάποιο ανεξέλεγκτο ρίσκο που μπορεί να τους οδηγήσει σε καταστροφή. Συνήθως αποφεύγουν να δανείσουν χρήματα, αλλά αν το κάνουν δεν θα ξεχάσουν ποτέ τα χρωστούμενα και θα φροντίσουν να τα πάρουν πίσω, χωρίς να αισθάνονται καμία ενοχή που διεκδικούν κάτι που είναι δικό τους. Έχουν τρομερό ένστικτο και ξέρουν να οσφραίνονται τις ευκαιρίες και να κάνουν σωστές επενδύσεις. Ξέρουν να αποφεύγουν τις κακοτοπιές και αν πρέπει να κάνουν κάποια συμφωνία ή διαπραγμάτευση ή να υπογράψουν ένα συμβόλαιο δεν θα αφήσουν τίποτα στην τύχη και θα «αρπάξουν» ό,τι μπορούν. Δεν κάνουν χάρες, μόνο επωφελείς κινήσεις. Αν βγουν για ψώνια δεν θα αγοράσουν ό,τι νάναι ή αν πάνε διακοπές δεν θα ψάχνουν χαλαρά πού θα καθίσουν για φαγητό, θα έχουν κάνει έρευνα για να σιγουρευτούν ότι έχουν εξασφαλίσει το καλύτερο στην μικρότερη τιμή. Μαζεύουν χρήματα στον λογαριασμό τους και τα ξοδεύουν περισσότερο για τον εαυτό τους και μόνο για τους πολύ πολύ αγαπημένους τους. Προτιμούν να λαμβάνουν δώρα, παρά να κάνουν.

ΤΟΞΟΤΗΣ Ή ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ

Οι Τοξότες δεν είναι καθόλου υλιστές και γι’ αυτό δεν κάνουν καλή οικονομική διαχείριση. «Έχουν τρύπες στα χέρια τους», όπως έλεγαν και οι παλιοί, αφού το μόνο που σκέφτονται μόλις μαζέψουν κάποιο ποσό, είναι το πώς θα το ξοδέψουν για να περάσουν καλά. Είναι πολύ εργατικοί και γενικώς τυχεροί και καταφέρνουν να βγάλουν χρήματα, αλλά δεν τα μαζεύουν. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι είναι οι μέρμηγκες και οι τζίτζικες του γνωστού παραμυθιού, αλλά σε ένα πρόσωπο, καθώς δουλεύουν πάρα πολύ και θέλουν και την απόλυτη καλοπέραση. Είναι αισιόδοξοι και ξέρουν ότι όσα χαλάσουν, άλλα τόσα θα τους έρθουν, με σκληρή δουλειά βέβαια, αλλά ξέρουν ότι θα τα καταφέρουν. Χρησιμοποιούν το χρήμα, δεν το θεοποιούν και ξοδεύουν πολλά σε ταξίδια, ξενοδοχεία και φανταχτερά γεύματα και όχι σε σπίτια και εξοχικά. Και δεν σπαταλούν μόνο για τον εαυτό τους και την οικογένεια τους, αλλά και για φίλους και γνωστούς. Είναι απίστευτα ανοιχτοχέρηδες, γαλαντόμοι και γενναιόδωροι. Κάνουν τα καλύτερα και τα ακριβότερα δώρα στους φίλους τους και ευχαριστιούνται με τη χαρά που προσφέρουν.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ Ή ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ

Η έννοια της εξοικονόμησης χρημάτων και του οικονομικού προϋπολογισμού ήταν μάλλον ιδέα κάποιου Αιγόκερου! Οι εκπρόσωποι αυτού του ζωδίου δε σπαταλούν τα χρήματα που κερδίζουν με τόσο κόπο για πλάκα και τα οποία βέβαια γίνονται σκοπός της ζωής τους. Οι Αιγόκεροι θέλουν να πετύχουν στην καριέρα τους και να αποκτήσουν φήμη και οικονομική δυνατότητα, διότι πιστεύουν ότι το χρήμα τους δίνει τεράστια ισχύ και στάτους. Αν δείτε όμως κάποιον Αιγόκερω να σκορπάει χρήματα, τότε το κάνει για να εντυπωσιάσει. Θα αγοράσουν το καλύτερο αυτοκίνητο, σπίτι στην ακριβότερη περιοχή και ρούχα που φορούν λίγοι και θα προσπαθούν να αισθάνονται ότι εκπροσωπούν τα ανωτέρα κοινωνικά στρώματα. Δεν θα αποκτήσουν κάτι πολύ μοντέρνο ή πρωτοποριακό, κατά βάση έχουν συντηρητικές και παραδοσιακές τάσεις, αλλά θα πρέπει με κάποιον τρόπο να κάνουν σαφές ότι… δεν είμαστε όλοι ίσοι. Δεν κάνουν εύκολα δώρα και δεν προσφέρουν σε κάποιον άλλον κάτι που είναι καλύτερο από αυτό που έχουν οι ίδιοι για τον εαυτό τους, διότι είναι και ανταγωνιστικοί.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ Ή ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ

Στους Υδροχόους αρέσει πολύ να ξοδεύουν σε ιδιαίτερα αντικείμενα, εναλλακτικά εστιατόρια και να επενδύουν σε καινοτόμες ιδέες, πρωτοποριακά ηλεκτρονικά είδη, νέες επιχειρήσεις, εφευρέσεις, ενώ κάνουν και πολλές δωρεές. Έχουν την αντίληψη ότι το χρήμα θα πρέπει να κινείται, να ανακυκλώνεται και να χρησιμοποιείται με δημιουργικό τρόπο και όχι να γινόμαστε οι κυνηγοί του. Πιστεύουν ότι τα λεφτά είναι το μέσο για την εξέλιξη και όχι ο σκοπός. Οι Υδροχόοι θέλουν να μεγαλουργήσουν, να αλλάξουν τον κόσμο, να καινοτομήσουν, να ανακαλύψουν νέους τρόπους για όλα. Θέλουν να βγάλουν λεφτά για να μπορούν να κάνουν όλες τις ιδέες τους πραγματικότητα και να ξεχωρίσουν. Είναι αυτοί που επενδύουν σε start up επιχειρήσεις, χωρίς να έχουν εξασφαλίσει σίγουρο κέρδος. Και αν τους κάτσει; Με λογαριασμούς και υποχρεώσεις είναι εξαιρετικά ασυνεπείς και πολλές φορές μπορεί να παγιδευτούν και σε ουτοπικές καριέρες ή ιδέες. Όμως, άλλες φορές μπορεί να καταφέρουν το ακατόρθωτο και να βγάλουν πολλά χρήματα σε ιδέες που κανείς άλλος δεν πίστεψε. Οι Υδροχόοι μοιράζονται τα χρήματα που βγάζουν με φίλους, γνωστούς και την οικογένεια τους. Είναι γενναιόδωροι, κάνουν δώρα, αλλά μην περιμένετε να σας τα προσφέρουν επειδή πρέπει και το απαιτεί η περίσταση, αλλά θα το κάνουν μόνο όποτε θεωρήσουν ότι το χρειάζεστε.

ΙΧΘΥΕΣ Ή ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΣ

Αν θέλετε δανεικά δεν έχετε παρά να απευθυνθείτε σε έναν Ιχθύ και οποίος μάλιστα θα ντραπεί να σας τα ζητήσει πίσω. Και να μην έχει χρήματα θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να βρει για να σας δώσει. Οι Ιχθύες και η οικονομική διαχείριση έχουν τσακωθεί. Δεν μπορούν να αντιληφθούν την έννοια της ύλης και να γίνουν σκλάβοι του χρήματος. Θέλουν να έχουν οικονομική άνεση για να δημιουργούν, να κάνουν τα χόμπι τους και να περνούν καλά με το ταίρι τους, την παρέα τους, την οικογένεια τους. Μπορεί να δώσουν όσα λεφτά έχουν σε κάποιον άγνωστο που έχει ανάγκη και μετά να μην έχουν χρήματα να πάρουν ταξί να επιστρέψουν σπίτι τους. Ή μπορεί να δώσουν τα λεφτά που υπολόγιζαν για να πληρώσουν το ρεύμα, προκειμένου να κεράσουν τους φίλους τους που ήταν στεναχωρημένοι. Δεν είναι φιλοχρήματοι καθόλου και είναι πολύ γενναιόδωροι όχι μόνο στα χρήματα, αλλά και στα συναισθήματα τους. Ο τραπεζικός τους λογαριασμός συνήθως είναι άδειος, αλλά η καρδιά τους είναι γεμάτη ευγένεια και χαρά που μπόρεσαν να προσφέρουν. Βέβαια, επειδή οι Ιχθύες είναι διπλό ζώδιο υπάρχουν και αυτοί που είναι… απατεώνες και μπορεί να εκμεταλλευτούν τους άλλους για ίδιον όφελος, να τα λέμε και αυτά!