Ποιοι είναι οι βαθύτεροι φόβοι μας και πώς τους κρύβουμε, σύμφωνα με το ζώδιό μας

Ποιοι είναι οι βαθύτεροι φόβοι μας και πώς τους κρύβουμε, σύμφωνα με το ζώδιό μας

Ποιοι είναι οι βαθύτεροι φόβοι μας και πώς τους κρύβουμε, σύμφωνα με το ζώδιό μας

Το ζώδιο της Σελήνης μάς αποκαλύπτει τον συναισθηματικό μας κόσμο, τις αδυναμίες μας και τους βαθύτερους φόβους μας, δηλαδή όλα αυτά που θέλουμε να κρύψουμε για να μην φανούμε αδύναμοι. Από την άλλη, το ζώδιο του Ήλιου μας (δηλαδή το ζώδιο μας), αλλά και ο ωροσκόπος μας είναι το εγώ μας και αυτό που προβάλλουμε στους άλλους, αυτό που θέλουμε να δείχνουμε προς τα έξω, το περιτύλιγμα μας. Με λίγα λόγια, ο Ήλιος και ο ωροσκόπος μας λειτουργούν… προστατευτικά προς τη Σελήνη και παίρνουν τη μορφή μιας ασπίδας που δεν επιτρέπει να δουν οι άλλοι τι φοβόμαστε και τι μας κάνει ευάλωτους.

Τη στιγμή που η Σελήνη βασιλεύει, δηλαδή τις νύχτες, οργιάζουν και οι φόβοι μας που δεν μας αφήνουν να κλείσουμε μάτι. Και δεν εννοώ μόνο κάποια προβλήματα που ενδεχομένως αντιμετωπίζουμε κατά καιρούς, αλλά τους βαθύτερους και ουσιαστικούς φόβους που κατατρέχουν την ύπαρξη μας.

Διαβάστε το ζώδιο της Σελήνης σας για να μάθετε ποιοι είναι οι βαθύτεροι φόβοι σας και στη συνέχεια σάς αναλύω με ποιον τρόπο τους καμουφλάρατε ανάλογα με το ζώδιο του Ήλιου σας (δηλαδή το ζώδιο σας), αλλά και τον ωροσκόπο σας.

Αν δεν ξέρετε το ζώδιο της Σελήνης και του ωροσκόπου σας πατήστε εδώ.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ

Τα άτομα που έχουν τη Σελήνη τους στον Κριό φοβούνται το άγνωστο και οτιδήποτε φαίνεται να μην γνωρίζουν εκ των προτέρων το αποτέλεσμα του. Παρότι δείχνουν θαρραλέοι και ατρόμητοι, μέσα τους βαθιά τρέμουν την αποτυχία και ό,τι θα τους κάνει να ντραπούν και για το οποίο θα πρέπει να απολογηθούν και να δώσουν εξηγήσεις στους άλλους. Επίσης, τους προκαλεί έντονη ανησυχία ό,τι δεν μπορούν να ελέγξουν και βέβαια το μέλλον τους και οι αποφάσεις των άλλων που μπορεί να επηρεάσουν τη δική τους ζωή. Θέλουν να έχουν τα ινία, να είναι πάντα πρώτοι και σωστοί και οι άλλοι να τους ακολουθούν και να τους θαυμάζουν. Ακόμη, φοβούνται και μόνο στη σκέψη ότι θα νιώσουν αδύναμοι, υποβαθμισμένοι, θα εγκαταλειφθούν, θα ξεχαστούν και ότι θα περάσουν μια βαρετή και ανούσια ζωή μακριά από αυτούς που αγαπούν. Μια ακόμη σκέψη που τους κρατάει ξύπνιους είναι ότι θα περάσουν απαρατήρητοι. Τα άτομα με τη Σελήνη στον Κριό έχουν μεγάλα όνειρα και εργάζονται σκληρά για την υστεροφημία τους, ως εκ τούτου ένας από τους μεγαλύτερους φόβους τους είναι να μην καταφέρουν να αφήσουν το «σημάδι» τους στον κόσμο, όπως το οραματίστηκαν για τον εαυτό τους. Έχουν μια έντονη επιθυμία να αφήσουν κληρονομιά τις ιδέες και τα κατορθώματα τους και η σκέψη ότι αποτυγχάνουν δεν τους αφήνει να κλείσουν μάτι.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ

Όσοι έχουν Σελήνη στον Ταύρο φοβούνται την αποτυχία, τη χρεοκοπία και να χάσουν τα κεκτημένα τους. Και μέσα στα κεκτημένα θεωρούν ότι είναι και οι άνθρωποι που επέλεξαν να έχουν στη ζωή τους. Θυμώνουν και αγχώνονται όταν σκέφτονται ότι οι πράξεις τους μπορεί να τους αποκλείσουν από ό,τι πάλεψαν να χτίσουν και ότι κάποιος άλλος μπορεί να καρπωθεί τους κόπους τους. Τρέμουν τη μοναξιά, την απομόνωση, το να μην φαίνονται καλοί και αναγκαίοι στους άλλους και βέβαια οποιαδήποτε αλλαγή και οτιδήποτε μπορεί να ανατρέψει τον προγραμματισμό που έχουν κάνει για τη ζωή τους. Ό,τι ξαφνικό και απρόβλεπτο τους κόβει τα πόδια και τους τρομοκρατεί, αφού είναι άτομα της συνήθειας και αγαπούν τη σταθερότητα και την οργάνωση και ξέρουν ότι σε καταστάσεις πανικού δεν μπορούν να λάβουν σωστές αποφάσεις. Επίσης, φοβούνται να μην πεθάνουν νέοι και δεν προλάβουν να ολοκληρώσουν τα σχέδια τους, όπως και να καταλήξουν να κάνουν κάτι που μισούν και για το οποίο θα μετανιώνουν εσαεί.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ

Ο μεγαλύτερος φόβος των ατόμων που έχουν Σελήνη στους Διδύμους είναι να χάσουν την ανεξαρτησία τους, τον έλεγχο της ζωής τους και να πέσουν θύματα χειρισμού των άλλων. Γενικά φοβούνται τη δέσμευση και την έλλειψη ελευθερίας και αυτοδιάθεσης. Επίσης, γονατίζουν στην ιδέα ότι κάποιος θα τους κοροϊδέψει, θα τους εκμεταλλευτεί και θα κλονιστεί η εμπιστοσύνη τους σε άτομα που αγαπούν. Ακόμη, τρέμουν στην ιδέα ότι θα αποδειχτούν κατώτεροι των περιστάσεων, ότι θα κάνουν λάθος επιλογές ή ότι θα πέσουν στα μάτια των άλλων και ότι ο περίγυρος τους θα κάνει δεύτερες σκέψεις για αυτούς και δεν θα τους εκτιμά. Τέλος, μισούν τη ρουτίνα και φοβούνται μην τυχόν και γίνει κάποια στραβή και αναγκαστούν να παγιδευτούν σε μια βαρετή και μονότονη καθημερινότητα.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Το να μην δέχονται αγάπη και φροντίδα είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης για τα άτομα που έχουν τη Σελήνη τους στον Καρκίνο. Φοβούνται την απόρριψη και ότι δεν θα είναι αρεστοί και αποδεκτοί στους ανθρώπους που αγαπούν. Είναι γνωστό ότι όσοι έχουν Σελήνη στον Καρκίνο είναι ευαίσθητες ψυχές και θέλουν οι άλλοι να τους αγαπούν και να τους νοιάζονται πολύ. Ωστόσο αυτή η ανάγκη τους μετουσιώνεται σε φόβο και συγκρατούν τις σκέψεις και τις αντιδράσεις τους, δεν εκφράζονται όπως θέλουν και ζουν με την αγωνία ότι αν μιλήσουν και πουν την αλήθεια τους θα πάψουν να είναι η προτεραιότητα και οι αγαπημένοι των άλλων. Μάλιστα, επειδή τα παίρνουν όλα προσωπικά, πολλές φορές παρεξηγούν την αρνητική κριτική που μπορεί να δεχτούν και αντιλαμβάνονται ως απόρριψη την οποιαδήποτε διαφωνία μπορεί να έχει κάποιος μαζί τους και νιώθουν απομονωμένοι, μη μπορώντας να διαχειριστούν τα αρνητικά τους συναισθήματα. Ακόμη, φοβούνται τις αλλαγές, τις εκπλήξεις και οτιδήποτε δεν είναι υπό τον έλεγχό τους. Τρομάζουν να πάρουν πρωτοβουλίες και να κάνουν λάθη, διότι θέλουν να είναι οι τέλειοι στα μάτια των άλλων.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ

Τα άτομα με Σελήνη στον Λέοντα δεν αντέχουν να τους αγνοούν και να νιώθουν ότι είναι αόρατοι. Είτε στο περιβάλλον της εργασίας τους, είτε στις προσωπικές τους σχέσεις, είτε στην οικογένεια τους, θέλουν να νιώθουν ξεχωριστοί και ιδιαίτερα αγαπητοί. Θέλουν οι άλλοι να τους κανακεύουν και να τους εκφράζουν τον θαυμασμό τους για τα μοναδικά επιτεύγματά τους. Ο χειρότερος φόβος τους είναι ότι θα τσακωθούν και το κλίμα θα γυρίσει εναντίον τους και έτσι θα νιώθουν ανεπιθύμητοι ή την απόρριψη των άλλων. Επίσης, τρέμουν ότι θα ξεχαστούν από τους ανθρώπους που αγαπούν περισσότερο και θα εξαφανιστούν εντελώς από τη ζωή τους. Ακόμη, το χειρότερο σενάριο για αυτούς είναι να κάνουν ένα λάθος και να πρέπει να απολογηθούν, αυτό είναι μια σκέψη που σίγουρα τους κρατάει ξύπνιους τη νύχτα, αφού δεν μπορούν να αισθάνονται ότι δεν είναι αρκετά καλοί ή ότι οι άλλοι κάνουν δεύτερες σκέψεις για αυτούς.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ

Από τον φόβο της αποτυχίας υποφέρουν όσοι έχουν Σελήνη στην Παρθένο και δυστυχώς οι ίδιοι βάζουν παγίδες και εμπόδια στη ζωή τους. Θέτουν τον πήχη πολύ ψηλά, θέλουν να τα κάνουν όλα τέλεια και έχουν μη ρεαλιστικές προσδοκίες από τον εαυτό τους και δυστυχώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν, διότι δεν είναι υπεράνθρωποι. Έτσι στην πρώτη στραβή καταρρέουν και αυτομαστιγώνονται. Ασκούν σκληρή αυτοκριτική και ζουν μέσα στην ανησυχία, αφού δεν μπόρεσαν να καταφέρουν το ακατόρθωτο. Όλη αυτή η διαδικασία τους απομονώνει, αφού νιώθουν μικροί, αδύναμοι και ασυνεπείς και τρέμουν να δουν την απαξία στα μάτια των άλλων. Επίσης, εξαιτίας των μεγάλων προσδοκιών τους, φοβούνται ότι δεν θα βρουν ποτέ τον άνθρωπο που τους αξίζει, που θα τους καταλάβει, θα τους νιώσει, θα τους εκτιμήσει και θα θέλει να περάσει μαζί τους το υπόλοιπο της ζωής του και καίγονται στην ανασφάλεια τους.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ

Η Σελήνη στον Ζυγό κάνει τα άτομα να σκέφτονται και να αναλύουν προσεκτικά τις καταστάσεις πριν πάρουν σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή τους. Και ένας από τους μεγαλύτερους φόβους τους είναι ότι θα ξυπνήσουν μια μέρα και θα συνειδητοποιήσουν ότι οι υπολογισμοί τους ήταν λάθος και ότι όλα όσα έκαναν, πάσχισαν και αποφάσισαν ήταν ένα μεγάλο σφάλμα και αν είχαν πάρει άλλη «στροφή» θα ήταν πιο ευτυχισμένοι. Ένα «αν» βασανίζει συνεχώς τη σκέψη τους και το μυαλό τους και κάνουν σενάρια για το πώς θα ήταν τα πράγματα αλλιώς. Φοβούνται μήπως οι άλλοι τους κοροϊδεύουν πίσω από την πλάτη τους για τις αποφάσεις που πήραν και ανησυχούν αν οι επιλογές τους δεν είναι αποδεκτές. Επίσης, ταράζονται αν νιώσουν ότι οι αγαπημένοι τους δεν τους εμπιστεύονται και χάνουν τον ύπνο τους αν διανοηθούν ότι θα χάσουν τους πιο στενούς τους φίλους ή δεν θα βρουν το ταίρι που τους αξίζει.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ

Προδοσία, εγκατάλειψη και απόρριψη, αυτές είναι οι λέξεις που τρέμουν περισσότερο τα άτομα που έχουν τη Σελήνη τους στον Σκορπιό. Ο φόβος τους είναι βαθύς και βασανιστικός και δύσκολα εκφράζεται, αλλά είναι πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού τους, έστω και αν δείχνουν ευτυχείς και χαρούμενοι. Οι σκέψεις ότι το ταίρι τους ή κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο θα τους εγκαταλείψει, θα τους προδώσει, θα τους πληγώσει, θα τους κλονίσει ή θα καταχραστεί την εμπιστοσύνη τους, στοιχειώνουν το μυαλό τους και ζουν με τον φόβο ότι θα μείνουν μόνοι, με αποτέλεσμα να έχουν πάντα ένα εναλλακτικό πλάνο έτοιμο για να μην πέσουν από τα σύννεφα. Οι σκέψεις που τους κάνουν να υποφέρουν είναι ότι δεν τους αποδέχονται οι άνθρωποι για τους οποίους νοιάζονται, ότι μπορεί να είναι σε μια σχέση χωρίς αγάπη, ότι θα μείνουν μόνοι, ότι θα κριθούν ή ότι δεν θα μπορέσουν να ευχαριστήσουν τους άλλους και δεν θα βρουν ποτέ την ευτυχία.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ

Τα δεσμά, η έλλειψη ανεξαρτησίας και ότι έζησαν μια ζωή μάταιη και αδιάφορη, είναι οι μεγαλύτεροι φόβοι των ατόμων με Σελήνη στον Τοξότη. Επίσης, τρέμουν ότι μπορεί να ξημερώσει μια μέρα που να είναι αδύναμοι και ευάλωτοι και να εγκλωβιστούν ή να παγιδευτούν σε έναν τρόπο ζωής που δεν θα έχουν τον έλεγχο και θα πρέπει να εξαρτώνται από άλλους. Χάνουν το χρώμα τους και μόνο στη σκέψη ότι θα δίνουν λογαριασμό, ότι θα ακούν διαταγές, ότι δεν θα παίρνουν αυτοί τις αποφάσεις για τη ζωή τους. Ακόμη, φοβούνται ότι θα πεθάνουν μόνοι και αβοήθητοι, ότι θα τους εγκαταλείψουν φίλοι και συγγενείς, όπως επίσης ότι θα ζουν την ίδια βαρετή ρουτίνα για το υπόλοιπο της ζωής τους και ότι θα μετανιώνουν για τα πράγματα που δεν έχουν κάνει και για τα οποία φοβήθηκαν.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ

Τα άτομα με τη Σελήνη στον Αιγόκερω αντλούν τη δύναμη τους από τα επιτεύγματά τους και κατά πόσο αυτά έχουν ανεβάσει το κοινωνικό τους στάτους τους. Προσπαθούν συνεχώς να ανέβουν ψηλά, έχουν υψηλές προσδοκίες από τον εαυτό τους και όπως είναι κατανοητό τρέμουν το να μην τα καταφέρουν. Οτιδήποτε τους κάνει να δείχνουν μέτριοι, αποτυχημένοι και ανήμποροι τους προκαλεί, εκτός από φόβο, έντονη ντροπή. Θεωρούν ότι αν δεν πετύχουν οι άλλοι θα νομίζουν ότι είναι χαζοί, ανεπαρκείς και τιποτένιοι και δεν θα έχουν καμία αξία. Φοβούνται λοιπόν ότι κανείς δεν θα θέλει την παρέα τους, την αγάπη τους και ότι θα είναι απομονωμένοι και αγνοημένοι από όλους. Επίσης, έντονη ανησυχία τους προκαλεί το ενδεχόμενο να τους προδώσει κάποιος που αγαπούν ή να είναι άπιστο το ταίρι τους ή να υπάρξει κοινωνική κατακραυγή για τις πράξεις τους.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ

Ο εφιάλτης για τα άτομα με τη Σελήνη στον Υδροχόο είναι να έρθει η μέρα που οι άλλοι θα χτυπούν το ντέφι και αυτοί θα χορεύουν. Τους αρέσει να κάνουν τα πράγματα με τον δικό τους τρόπο και φοβούνται ότι θα χάσουν την ατομικότητά τους ή ότι θα χρειαστεί να συμβιβαστούν και να ασπαστούν τους κανόνες που θέτουν οι άλλοι. Το να απαρνηθούν τις ιδέες τους, τις αξίες τους και να ζουν με ξεπερασμένους κοινωνικούς κανόνες και να μην μπορούν να εκφραστούν και να μιλήσουν ελεύθερα είναι ότι χειρότερο μπορεί να τους συμβεί και χάνουν το κέφι τους και μόνο στη σκέψη. Φοβούνται πολύ ότι θα πρέπει να συμμορφωθούν με τις απόψεις της μάζας και δεν αντέχουν όταν οι άνθρωποι προσπαθούν να επιβάλουν τους δικούς τους κανόνες και αξίες πάνω τους. Επίσης, φοβούνται πολύ την απώλεια συναισθηματικού ελέγχου και νιώθουν ότι αν είναι «διάφανοι», θα είναι και ευάλωτοι, εξαρτημένοι και οι άλλοι θα τους προδώσουν και θα τους εκμεταλλευτούν. Έχουν τον φόβο του θανάτου, της εγκατάλειψης, της μοναξιάς και του περιορισμού.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΣ

Την απόρριψη και τη μοναξιά τρέμουν τα άτομα με τη Σελήνη στους Ιχθύς και οι αμφιβολίες ότι θα καταφέρουν να βρουν ένα ταίρι που να μπορέσει να ανταποδώσει όλη αυτή την αγάπη που θα του δείξουν βασανίζουν τις σκέψεις τους. Όσοι έχουν Σελήνη στους Ιχθύς αγαπούν και δίνονται με όλο τους το είναι, όμως μερικές φορές υποφέρουν από χαμηλή αυτοεκτίμηση, με αποτέλεσμα να αμφιβάλλουν συνεχώς για την αγάπη του άλλου. Επίσης, συχνά φοβούνται ότι οι γύρω τους συνωμοτούν πίσω από την πλάτη τους και τους κοροϊδεύουν και νιώθουν απόρριψη. Ανησυχούν συνεχώς ότι δεν αξίζουν, ότι κανείς δεν τους αγαπά, δεν θέλει την παρέα τους και ότι είναι αόρατοι και αποτυχημένοι. Φοβούνται ότι θα γεράσουν μόνοι και αβοήθητοι και όσοι τους σταθούν θα το κάνουν μόνο από συμφέρον.

Πώς κρύβουμε τους φόβους μας

Αφού λοιπόν διαβάσατε ποιοι είναι οι φόβοι σας ανάλογα με το ζώδιο της Σελήνης σας, παρακάτω θα δείτε με ποιον τρόπο προσπαθείτε να τους κρύψετε και να τους καλύψετε και αυτό φαίνεται από το ζώδιο σας ή τον ωροσκόπο σας.

ΚΡΙΟΣ Ή ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ

Οι Κριοί και όσοι έχουν ωροσκόπο στον Κριό όταν φοβούνται και προσπαθούν να το κρύψουν γίνονται απίστευτα επιθετικοί και προκαλούν συγκρούσεις με τους άλλους για να αισθανθούν ότι έχουν τον έλεγχο. Προκαλούν την τύχη τους και κάνουν παρορμητικές κινήσεις.

ΤΑΥΡΟΣ Ή ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ

Όταν πυροδοτούνται οι φόβοι των Ταύρων ή όσων έχουν ωροσκόπο στον Ταύρο, τότε βγάζουν έναν χαρακτήρα ξεροκέφαλο. Γίνονται απίστευτα πεισματάρηδες και απορρίπτουν χωρίς δεύτερη κουβέντα όλα όσα ακούν.

ΔΙΔΥΜΟΙ Ή ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ

Οι Δίδυμοι ή όσοι έχουν ωροσκόπο στους Διδύμους γίνονται «σουπιές» όταν τους κυριεύσουν οι φόβοι τους. Είναι ασαφείς, μιλούν μπερδεμένα, ρίχνουν την μπάλα στην εξέδρα, λένε ανακρίβειες και δεν είναι ειλικρινείς με τις προθέσεις και τις σκέψεις τους.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ Ή ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Όταν οι φόβοι επισκεφθούν τους Καρκίνους ή όσους έχουν ωροσκόπο στον Καρκίνο χάνουν την μπάλα και η ευαισθησία τους πάει περίπατο. Γίνονται αντιδραστικοί και απότομοι, κλείνονται στον εαυτό τους ή λειτουργούν χειριστικά κάνοντας τους άλλους να τους λυπούνται.

ΛΕΩΝ Ή ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ

Οι Λέοντες και όσοι έχουν ωροσκόπο σε αυτό το ζώδιο κάνουν τα πάντα για να μην δείξουν ότι φοβούνται. Παρουσιάζουν τον εαυτό τους ως ιδανικό, ατρόμητο και προσποιούνται ότι δεν έχουν ανάγκη κανέναν και ότι δεν επηρεάζονται από κανέναν.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ Ή ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ

Όταν οι Παρθένοι και όσοι έχουν ωροσκόπο στην Παρθένο γίνονται επικριτικοί, βγάζουν χολή ή δείχνουν ότι είναι ανώτεροι από τους άλλους, τότε οι φόβοι τους κάνουν πάρτι. Στην προσπάθεια τους να αποδείξουν ότι δεν τρέχει κάστανο, τείνουν να δείχνουν ότι έχουν τον πλήρη έλεγχο των καταστάσεων και ότι όλα είναι τέλεια, ενώ ο κόσμος τους καταρρέει.

ΖΥΓΟΣ Ή ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ

Όταν οι Ζυγοί και όσοι έχουν ωροσκόπο στον Ζυγό φωνάζουν, κρίνουν και επιτίθενται, τότε σίγουρα έχει χάσει κάθε έλεγχο, έχουν κυριευθεί από τους φόβους τους και προσπαθούν να καλύψουν τις δικές τους ανασφάλειες. Μπορεί να προκαλέσουν μόνοι τους έναν καβγά ή να προσπαθήσουν επίμονα να φτάσουν τον άλλον στα όρια του για να χάσει τον έλεγχο, ώστε μετά να αλλάξει η ατζέντα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ Ή ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ

Όταν οι Σκορπιοί ή όσοι έχουν ωροσκόπο στον Σκορπιό φοβούνται, τότε βγάζουν το δηλητήριο τους και τον κακό εαυτό τους. Ασκούν εξαντλητική πίεση στους άλλους για να τους κάνουν να σπάσουν, ώστε να μην φανούν οι δικές τους αδυναμίες. Κλείνονται στον εαυτό τους, σκοτεινιάζουν τα μάτια τους και δεν μπορείς να τους πάρεις κουβέντα, αλλά ούτε και να συνεννοηθείς κόσμια και λογικά μαζί τους.

ΤΟΞΟΤΗΣ Ή ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ

Οι Τοξότες και όσοι έχουν ωροσκόπο στον Τοξότη προσπαθούν να καλύψουν τους φόβους τους με ενέσεις αισιοδοξίας, οπότε προβάλλουν προς τα έξω ότι είναι ανέμελοι και ότι θέλουν να περάσουν καλά. Αποφεύγουν τις δύσκολες και σκληρές συζητήσεις και αναζητούν εναγωνίως διασκεδαστικές διεξόδους.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ Ή ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ

Όταν ο φόβος χτυπάει την πόρτα των Αιγόκερων ή όσων έχουν ωροσκόπο σε αυτό το ζώδιο, ξεκινάει η εργασιομανία. Σίγουρα πάντα εργάζονται σκληρά, αλλά τις περιόδους που οι φόβοι τους μεγαλώνουν, αυξάνονται και οι ώρες στη δουλειά. Θάβουν ό,τι τους φοβίζει κάτω από τα καθήκοντα τους και τις υποχρεώσεις τους και δεν θέλουν να μοιραστούν με κανέναν τις αδυναμίες τους.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ Ή ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ

Οι πολύ κοινωνικοί και δραστήριοι Υδροχόοι και όσοι έχουν ωροσκόπο στον Υδροχόο όταν χάνονται από προσώπου γης και δεν θέλουν πολλά-πολλά με τους φίλους και τους αγαπημένους τους, σημαίνει ότι οι φοβίες τους αυξάνονται και περνούν ένα διάστημα κρίσης. Η άμυνά τους σε όλο αυτό είναι να αποφύγουν κάθε συναισθηματική εμπλοκή με άλλα άτομα, οπότε κρατούν αποστάσεις ασφαλείας με κάθε τρόπο.

ΙΧΘΥΕΣ Ή ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΣ

Οι Ιχθύες και όσοι έχουν ωροσκόπο στους Ιχθύς όταν κατακλύζονται από τις φοβίες τους κρύβονται στο καταφύγιο τους, που δεν είναι  άλλο από τον δικό τους χώρο που τους δημιουργεί ασφάλεια. Όταν λοιπόν είναι στον «κόσμο» τους και φέρονται λες και είναι από άλλον πλανήτη, είναι επειδή αποφεύγουν να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα που τους τρομάζει και τους δημιουργεί έντονη ανασφάλεια και αδυναμία.