Οι τυχερές και οι απαιτητικές ημέρες του Δεκεμβρίου 2020

Οι τυχερές και οι απαιτητικές ημέρες του Δεκεμβρίου 2020

Ο Δεκέμβριος ξεκινά στον απόηχο της Σεληνιακής έκλειψης της 30ης Νοεμβρίου στον άξονα Διδύμων – Τοξότη και συνεχίζει την χειμερινή περίοδο των εκλείψεων με μια Ηλιακή έκλειψη στις 14/12 στο ζώδιο του Τοξότη. Σίγουρα το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου είναι πιο έντονο και οι διαθέσεις μας αναμένεται να είναι γιο-γιο, ανάλογα φυσικά και με τις εξελίξεις. Η πιο θεαματική όμως όψη του Δεκεμβρίου, είναι η Μεγάλη Σύνοδος του Δία με τον Κρόνο, αυτή η συζυγία που θα φαίνεται στον ουρανό σαν ένα λαμπερό άστρο. Ένα τέτοιο άστρο είδαν πριν από 2020 χρόνια οι τότε αστρολόγοι της εποχής και πίστεψαν στην έλευση ενός «βασιλιά»! Φυσικά δεν πρόκειται για άστρο, αλλά για δυο πλανήτες που ευθυγραμμίζονται και φαίνονται σαν ένα! Τη Μεγάλη Σύνοδο Δία-Κρόνου στον Υδροχόο θα την αναλύσουμε διεξοδικά σε ένα ξεχωριστό άρθρο. Ας δούμε όμως ποιες είναι οι τυχερές και οι απαιτητικές ημέρες του μήνα, για να προγραμματίσουμε καλύτερα την καθημερινότητα μας!

 • Το τρίγωνο της Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα στις 6/12, δίνει φτερά στη φαντασία, αλλά και την ρομαντική διάθεση των ζωδίων του νερού, δηλαδή Καρκίνων, Σκορπιών και Ιχθύων. Θετική μέρα για καλλιτεχνική έμπνευση ή για να βρούμε διέξοδο στην τέχνη και τον έρωτα. Είναι η όψη της δημιουργίας!
 • Το τετράγωνο του Ήλιου από τον Τοξότη με τον Ποσειδώνα από τους Ιχθύς στις 9/12, μπορεί να δημιουργήσει μια τάση για εξαπατήσεις, παραπλανήσεις, διάψευση προσδοκιών, ψεύτικες ελπίδες και χρειάζεται προσοχή, καθώς πρέπει να αποφύγουμε δεσμεύσεις εκείνη την ημέρα ή υπογραφές συμφωνιών κυρίως οι Δίδυμοι, οι Παρθένοι, οι Τοξότες και οι Ιχθύες, που έχουν γεννηθεί στο τέλος του δευτέρου δεκαημέρου. Προσέξτε τις υποσχέσεις, γιατί πολύ πιθανόν να μείνουν… υποσχέσεις και μην παίρνετε σημαντικές αποφάσεις.
 • Το εξάγωνο Αφροδίτης-Πλούτωνα στις 10/12 υπόσχεται μια καλύτερη εξέλιξη σε οικονομικά θέματα και μοιραίες έλξεις, αλλά πολλές φορές δίνει τάση για ζήλιες, εμμονές και κτητική διάθεση. Μια καλή μέρα αν θέλετε να κάνετε επεμβατικές αισθητικές θεραπείες, αγορές μόδας, οικονομικές συζητήσεις ή απλώς να καταθέσετε τον έρωτα σας σε κάποιο άτομο.
 • Το τρίγωνο του Ήλιου από τον Τοξότη με τον Άρη από τον Κριό στις 11/12 είναι μια φανταστική όψη δύναμης, πρωτοβουλιών και δράσης, που ευνοεί ιδιαίτερα την άσκηση, την υγεία, τους αθλητές και βοηθά να πάρουμε την απόφαση να βάλουμε κίνηση στη ζωή μας. Θετική μέρα για Κριούς, Λέοντες, Τοξότες με γενέθλια στο τέλος του δευτέρου δεκαημέρου.
 • Το τετράγωνο Ερμή-Ποσειδώνα στις 13/12 δίνει τάση για αφηρημάδα, για παραπληροφόρηση, για έλλειψη συγκέντρωσης, με αποτέλεσμα να γίνονται λάθη, διασπορά ψευδών ειδήσεων και να αυξάνονται οι θεωρίες συνωμοσίας. Πιο προσεκτικοί και πάλι πρέπει να είναι Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθύες με γενέθλια στο τέλος του δευτέρου δεκαημέρου.
 • Η έκλειψη Ηλίου στις 14/12 στον Τοξότη συνοδεύεται από το θετικό εξάγωνο Αφροδίτης-Δία, που καλμάρει κάπως την επιρροή της και υπόσχεται εκτός από αλλαγές και νέα ξεκινήματα για τους Διδύμους, τους Παρθένους, τους Τοξότες και τους Ιχθύς του 3ου δεκαημέρου και θετική έκβαση σε προσωπικές σχέσεις, ευκαιρίες για επιτυχία και καλύτερα οικονομικά για τους Σκορπιούς, Αιγόκερους, Ταύρους, Παρθένους, Ιχθύες, Καρκίνους με γενέθλια τις τελευταίες 3 ημέρες των ζωδίων τους.

Την ίδια μέρα σχηματίζεται και το τρίγωνο Ερμή-Άρη, που δίνει καλά αντανακλαστικά, αποφασιστικότητα, ζωηρές συζητήσεις και αποτελεσματικότητα σε Κριούς, Λέοντες και Τοξότες που έχουν γεννηθεί στην αρχή του 3ου δεκαημέρου.

 • Λίγο πριν περάσει η Αφροδίτη στον Τοξότη στις 15/12, σχηματίζει ένα εξάγωνο με τον Κρόνο, που βοηθά στην οργάνωση των οικονομικών και επαγγελματικών θεμάτων ή στην επισημοποίηση κάποιας απόφασης. Εξαιρετική μέρα για να αποτιμήσετε επαγγελματικές συνεργασίες. Θετική για Σκορπιούς, Αιγόκερους, Καρκίνους, Ιχθύες, Ταύρους και Παρθένους των τελευταίων δυο ημερών του ζωδίου τους.
 • Στις 19/12 ο Ήλιος και ο Ερμής σχηματίζουν σύνοδο στο ζώδιο του Τοξότη, λίγο πριν περάσουν και οι δυο μαζί στον Αιγόκερω. Εξαιρετικά βοηθητική όψη για συζητήσεις, επαφές, μετακινήσεις, προώθηση ιδεών, λανσάρισμα δουλειάς, αλληλεπίδρασης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ευνοεί Τοξότες, Κριούς, Λέοντες, Υδροχόους και Ζυγούς με γενέθλια στις τελευταίες 3 ημέρες των ζωδίων τους.
 • Η Μεγάλη σύνοδος του Δία με τον Κρόνο στις 21/12, πάνω στο χειμερινό Ηλιοστάσιο, πραγματοποιείται μια φορά περίπου κάθε είκοσι χρόνια, αλλά η φετινή είναι η πιο θεαματική στον νυχτερινό ουρανό, καθώς θα είναι πιο στενή. Αυτή η όψη αφορά κυρίως σε εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο Υδροχόους, Δίδυμους και Ζυγούς των πρώτων δύο ημερών, οι οποίοι μπορεί να έχουν μια εξαιρετική ευκαιρία προόδου, κυρίως σε επαγγελματικά θέματα ή σε θέματα σπουδών.
 • Το τελευταίο τετράγωνο του Άρη από τον Κριό με τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω θα σχηματιστεί στις 23/12 (αυτή είναι η τρίτη φορά που συναντώνται σε δύσκολη όψη οι δυο πλανήτες) και δείχνει δυσάρεστα γεγονότα, έξαρση βίας ή παρασκηνιακές ενέργειες. Αφορά κυρίως Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους με γενέθλια στο 3ο δεκαήμερο. Αποφύγετε το ρίσκο, την απρόσεκτη οδήγηση, τις διενέξεις.
 • Το τρίγωνο του Ερμή από τον Αιγόκερω με τον Ουρανό στον Ταύρο κάνει τα φετινά Χριστούγεννα, την ημέρα που ολοκληρώνεται η όψη στις 25/12, να είναι «cyber Christmas», καθώς όλοι θα προσπαθήσουμε μέσω της τεχνολογίας να ευχηθούμε για τις γιορτές και να συνδεθούμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Η μέρα ευνοεί τις πρωτοτυπίες, τις αυθόρμητες αντιδράσεις και τις εκκεντρικές ιδέες.
 • Το τρίγωνο ανάμεσα στον Ήλιο και τον Ουρανό στις 27/12 δείχνει την ανάγκη για αλλαγή, για εκπλήξεις, για πρωτότυπες αγορές ή αγορές ηλεκτρονικού εξοπλισμού ή online αγορές και δίνει μεγαλύτερη εύνοια στα γήινα ζώδια, δηλαδή Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους με γενέθλια στο πρώτο δεκαήμερο.
 • Στις 30/12 έχουμε την Πανσέληνο στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερου και ταυτόχρονα το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα. Η Πανσέληνος αυτή είναι άκρως συναισθηματική, νοσταλγική και η επιρροή από την όψη Αφροδίτης-Ποσειδώνα μάς κάνει να υπερβάλλουμε, ίσως, στη θεώρηση μας για το παρελθόν. Ίσως στα μάτια μας πια ή μάλλον στο μυαλό μας αποκτά μυθικές διαστάσεις, καθώς οι περισσότεροι βιώνουν αυτά τα τόσο διαφορετικά και περιορισμένα Χριστούγεννα, που λείπουν οι αγκαλιές, τα φιλιά και οι εκδηλώσεις συναισθήματος με τον φυσικό τρόπο, το άγγιγμα. Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι, που έχουν γεννηθεί στο τέλος του πρώτου δεκαημέρου, βάλλονται περισσότερο. Ενώ χρειάζεται προσοχή σε ψευδαισθήσεις, κυρίως ερωτικές και οικονομικές, σε Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες που έχουν γενέθλια στο τέλος του 2ου δεκαημέρου.