Τι συμβολίζει ο Άρης στον Ταύρο και πώς θα επηρεάσει τα 12 ζώδια

Τι συμβολίζει ο Άρης στον Ταύρο και πώς θα επηρεάσει τα 12 ζώδια

Τι συμβολίζει ο Άρης στον Ταύρο και πώς θα επηρεάσει τα 12 ζώδια

Μετά από κάτι περισσότερο από  6 μήνες παραμονής στο ζώδιο του Κριού, ο Άρης μετακινείται στον Ταύρο στις 7 Ιανουαρίου, αλλάζοντας τη ροή της ενέργειας για όλους τους εκπροσώπους του ζωδιακού κύκλου. Ο πλανήτης της δράσης, του πάθους, της αποφασιστικότητας θα παραμείνει στο πράο και σταθερό ζώδιο του Ταύρου μέχρι τις 3 Μαρτίου, επιβραδύνοντας μεν τον βηματισμό μας, αλλά αυξάνοντας τη συγκέντρωση, την υπομονή και το πείσμα μας. Αρχικά αυτή η μετακίνηση θα μας φανεί ανακουφιστική -μετά την έντονη δραστηριότητα του Άρη στον παρορμητικό Κριό που προηγήθηκε και μας εξάντλησε- και θα μας βοηθήσει να ανακτήσουμε σιγά σιγά τις δυνάμεις μας, ώστε να είμαστε έτοιμοι για τον Άρη στους Δίδυμους που θα κάνει τα πράγματα να κινηθούν ξανά από τον Μάρτιο και μετά.

Ο Άρης στον Ταύρο είναι σε θέση αδυναμίας και σε πλήρη αντίθεση από ότι ήταν στον Κριό, στον οποίο είναι σε κυριαρχία. Όταν ο Άρης βρίσκεται στον Ταύρο είμαστε πεισματάρηδες και αποφασιστικοί, αλλά όχι μαχητικοί και επιθετικοί άνευ λόγου και αιτίας. Ο Άρης είναι ο πλανήτης της δύναμης και της δράσης και ο Ταύρος ένα ζώδιο που κάνει αργά και σταθερά βήματα, οπότε το κλειδί της επιτυχίας για αυτόν τον συνδυασμό είναι να ασχοληθούμε με τα πρακτικά θέματα, να θέσουμε γερές βάσεις και να πατάμε τα πόδια μας στο έδαφος όσο ψηλά και αν στοχεύουμε. Με λίγα λόγια να μην ονειροβατούμε και να μην σπαταλάμε την ενέργεια μας σε στόχους που είναι εκτός πραγματικότητας. Δεν εννοώ να μην έχουμε φιλοδοξίες και βλέψεις, ίσα ίσα ο Άρης στον Ταύρο μας δίνει τη δύναμη να τους κυνηγήσουμε με υπομονή και επιμονή μέχρι να πετύχουμε αυτό που θέλουμε, εννοώ να μην επενδύουμε σε ό,τι μας έρθει στο μυαλό, να μην λειτουργούμε παρορμητικά και πριν αξιολογήσουμε ρεαλιστικά τις καταστάσεις και τις συνθήκες. Τώρα, με τον Άρη στον Ταύρο, θα δούμε καθαρά αν άξιζαν όλα αυτά, για τα οποία προσπαθήσαμε και κοπιάσαμε το προηγούμενο διάστημα ή αν κυνηγούσαμε ανεμόμυλους τυφλωμένοι από την παρόρμηση και τη ματαιοδοξία μας. Γενικά να θυμάστε ότι ο Άρης στον Ταύρο δεν αρέσκεται στη βιασύνη και στην προχειρότητα, θέλει πίστη, σωστούς χειρισμούς, χωρίς υπερβολές και εγωιστικές τάσεις, όπως ακριβώς και ο λαγός με τη χελώνα στον μύθο του Αισώπου. Ο Άρης στον Ταύρο είναι η χελώνα που με αργά και σταθερά βήματα τερμάτισε πρώτη!

Ηρεμία και απολαύσεις

Ο Άρης είναι ο πλανήτης της δύναμης, του θυμού και της έκρηξης, αντιθέτως ο Ταύρος είναι ήρεμος και πράος και δεν τσακώνεται αν δεν προκληθεί. Κατά τη διάρκεια αυτής της διέλευσης θα προσπαθούμε να αποφεύγουμε τις αντιπαραθέσεις, τους καβγάδες και θα επιδιώκουμε μεγαλύτερη ποιότητα στη ζωή μας. Βέβαια, αν οι προκλήσεις είναι έντονες το «ταύρος εν υαλοπωλείο» θα γίνει πράξη. Ιδιαίτερα στις ερωτικές σχέσεις, κάθε φορά που ο Άρης βρίσκεται σε ζώδιο που κυβερνά η Αφροδίτη, δηλαδή στον Ταύρο και τον Ζυγό, υπάρχει η τάση να μην εκφράζουμε τον θυμό μας άμεσα και να μην αντιμετωπίζουμε τα θέματα που προκύπτουν. Έτσι δυστυχώς κρατάμε τα παράπονα μέσα μας μέχρι να γίνει η μεγάλη έκρηξη και αυτό αφορά περισσότερο τα σταθερά ζώδια: Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους.

Η θέση του Άρη στον Ταύρο αναζητά οικονομική ασφάλεια, υλικές ανέσεις, ρομαντισμό και απολαύσεις σε όλους τους τομείς. Από τις 7 Ιανουαρίου έως τις 3 Μαρτίου θα έχουμε την ανάγκη να ρίξουμε τους ρυθμούς και να χαρούμε τη ζωή μας. Εξάλλου, ποιο το νόημα να δουλεύουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ αν δεν απολαμβάνουμε τους καρπούς της εργασίας μας έστω και λίγο. Οπότε η χαλάρωση, η ξεκούραση και οι ανέσεις, θα είναι μερικά από τα ζητούμενα αυτής της περιόδου, όπως και η τόνωση των πέντε αισθήσεων. Θα έχουμε την τάση για σωματική επαφή, αγκαλιά, αγάπη, θα θέλουμε να ακούμε μουσική, να βλέπουμε ταινίες και να καταναλώνουμε πολύ φαγητό, οπότε προσέξτε και το βάρος σας, ειδικά αν είστε Ταύροι. Επίσης, πρωταρχικό ρόλο στην ατζέντα των απολαύσεων θα είναι το σεξ. Μην ξεχνάτε ότι ο Άρης, ο πλανήτης που κυβερνά τη λίμπιντο, θα βρίσκεται στο ζώδιο που κυβερνά η Αφροδίτη, η θεά του έρωτα και έτσι η κρεβατοκάμαρα θα είναι το πιο βασικό δωμάτιο του σπιτιού.

Όταν ο Άρης βρίσκεται στον Ταύρο είναι μια καλή περίοδος για:

 • Να αντιμετωπίσουμε με δυναμική οικονομικά θέματα
 • Να ανοίξουμε τραπεζικό λογαριασμό
 • Να ξεκινήσουμε αποταμίευση
 • Να προσέξουμε το βάρος μας
 • Να ξεκινήσουμε γυμναστική και να δώσουμε σημασία στη φυσική μας κατάσταση
 • Να εκδηλώσουμε τη ρομαντική πλευρά μας
 • Να ζήσουμε στιγμές πάθους με τον σύντροφό μας
 • Να απολαύσουμε καλό και ποιοτικό φαγητό

Οι κρίσιμες όψεις του Άρη

Στις 13 Ιανουαρίου ο Άρης στον Ταύρο σχηματίζει τετράγωνο με τον Κρόνο στον Υδροχόο και μπορεί να αισθανθούμε πίεση που θα μας φέρει στα όρια μας και θα προκύψουν ξεσπάσματα και εντάσεις. Επίσης, τα αποθέματα των αντοχών θα στερέψουν και θα υπάρχει έλλειψη πειθαρχίας στους περιορισμούς, οι οποίοι ενδεχομένως να αυξηθούν.

Η σύνοδος Άρη-Ουρανού στον Ταύρο στις 20 Ιανουαρίου δημιουργεί εκρηκτικό μείγμα σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ανάγκη για αλλαγή θα είναι ισχυρή σε όλα τα επίπεδα και αυτό μπορεί να εκφραστεί και με βίαιους τρόπους. Ξαφνικά γεγονότα και αποκαλύψεις σκανδάλων, μπορεί να αλλάξουν την καθημερινότητα μας και η δράση μας θα είναι παρορμητική, ενώ η τάση για ατυχήματα θα είναι έντονη. Επίσης, μπορεί να υπάρξει πάθος και ερωτισμός με άτομα που εμφανίζονται από το πουθενά.

Καλό θα ήταν να μην κανονίσετε τίποτα για τις 23 Ιανουαρίου, που ο Άρης σχηματίζει τετράγωνο με τον Δία. Η επιρροή αυτής της όψης δεν ευνοεί την επίτευξη στόχων, τις συμφωνίες, τις επενδύσεις, τα νέα ξεκινήματα και τις αγορές. Ακόμη, μπορεί να αισθανόμαστε απογοήτευση από λάθος κινήσεις και χαμένες προσπάθειες του παρελθόντος που μας στέρησαν τη χαρά στο παρόν.

Στις 24 Φεβρουαρίου η τύχη ξαναχαμογελά με το τρίγωνο Άρη-Πλούτωνα που ευνοεί τα νέα ξεκινήματα και ενισχύει την εσωτερική μας δύναμη. Είναι μια όψη αναγέννησης που φέρνει ριζικές αλλαγές και επανεκκίνηση πίστης και στόχων, ενώ θα υπάρχει και έντονος ερωτισμός.

Ας δούμε όμως σε ποιον τομέα θα επηρεάσει ο Άρης από τον Ταύρο τους εκπροσώπους του ζωδιακού.

ΚΡΙΟΣ

Φεύγει από το ζώδιο σας ο Άρης, ο κυβερνήτης σας, μετά από 6 μήνες που σας πίεσε και σας έφερε στα όρια σας και μόνο ως ανακούφιση μπορείτε να νιώσετε αυτή τη μετακίνηση. Τώρα ο Άρης μπαίνει σε ένα σημείο του ωροσκοπίου σας που έχει να κάνει με οικονομικά και πρακτικά θέματα, άρα ουσιαστικά πρέπει να δείτε πώς μπορείτε να διευθετήσετε τα θέματα σας και να βάλετε σε εφαρμογή τα σχέδια σας. Αν την περίοδο που ο Άρης ήταν στο ζώδιο σας είχατε κάποια ωραία ιδέα, αλλά δεν μπορέσατε να την υλοποιήσετε, τώρα ήρθε η ώρα για να βάλετε τις σωστές βάσεις και να ξεκινήσετε τις διαδικασίες επίτευξης του στόχου σας. Επίσης, κατά τη διάρκεια αυτής της διέλευσης θα υπάρχουν έξοδα, όμως αυτή τη φορά δεν θα είναι μόνο για λογαριασμούς και υποχρεώσεις, αλλά και για τη δική σας καλοπέραση, να διασκεδάσετε λίγο και να πάτε ίσως και κάποιο ταξιδάκι, αν το επιτρέψουν τα απαγορευτικά μέτρα. Από την άλλη πλευρά, ο Άρης από τη νέα του θέση δημιουργεί τις συνθήκες και για νέες πηγές εσόδων, οπότε ετοιμαστείτε για μια περίοδο παραγωγική μεν, αλλά πιο ήρεμη συγκριτικά με το προηγούμενο διάστημα. Οι προσπάθειές σας θα αναγνωριστούν και θα ανταμειφθείτε καλά. Η επικοινωνία σας με τους άλλους θα είναι άμεση και ειλικρινής και θα πείθετε με τον λόγο σας. Όμως, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με την επιθετικότητα που έχετε προς τα μέλη της οικογένειάς σας και προσπαθήστε να χειρίζεστε τις καταστάσεις που προκύπτουν με συνετό και κόσμιο τρόπο.

Τρία πράγματα που μπορείτε να κάνετε με τον Άρη στον Ταύρο:

 • Να διαθέσετε κάποια χρήματα για τη δική σας ευχαρίστηση
 • Να εκμεταλλευτείτε κάποιο ταλέντο σας για να κερδίσετε χρήματα ή να ζητήσετε αύξηση
 • Να ξεκινήσετε γυμναστική

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Άρης στο ζώδιο σας σημαίνει γρήγορους ρυθμούς στην καθημερινότητα σας. Θα τρέχετε συνεχώς για όλους και για όλα και πολλές φορές δεν θα σας φτάνει το 24ωρο για να προλάβετε να ολοκληρώσετε όλες τις υποχρεώσεις σας. Επίσης, εκτός από τις ευθύνες και τις απαιτήσεις των τρίτων που θα έχετε στο κεφάλι σας και εσείς οι ίδιοι θα απαιτείτε περισσότερα από τον εαυτό σας. Ο Άρης σημαίνει δράση και αν το προηγούμενο διάστημα απλά σκεφτόσασταν διάφορα πράγματα και ψάχνατε το πώς θα τα καταφέρετε, τώρα ήρθε η στιγμή για να τα τρέξετε και να έχετε εξελίξεις τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Όμως, αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι η υγεία σας, διότι ο Άρης μας κάνει πιο επιρρεπείς σε ατυχήματα και ιώσεις, οπότε θωρακίστε τον εαυτό σας για να μπορέσετε να αντεπεξέλθετε στα επιβαρυμένα προγράμματα που μπορεί να έχετε. Επίσης, να είστε προσεκτικοί με το ταίρι σας, πώς συμπεριφέρεστε όταν αλληλεπιδράτε, διότι τα νεύρα και οι καβγάδες δεν θα λείψουν αν ο τρόπος σας είναι πιεστικός και απότομος.

Τρία πράγματα που μπορείτε να κάνετε με τον Άρη στον Ταύρο:

 • Να γυμνάζεστε και να προσέχετε τη φυσική σας κατάσταση και το βάρος σας
 • Να ξεκινήστε μια δραστηριότητα που σας αρέσει πολύ
 • Να πάρετε το προβάδισμα στις σχέσεις σας, προσωπικές και επαγγελματικές

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο Άρης μπαίνει σε ένα πιο κρυφό, σκοτεινό, ψυχολογικό οίκο του ωροσκοπίου σας και δείχνει ότι μπορεί να υπάρχει έντονο παρασκήνιο σε προσωπικά ή και επαγγελματικά θέματα. Αυτό το παρασκήνιο μπορεί να σημαίνει πολλά και διαφορετικά πράγματα. Αφενός ότι εσείς μπορεί να κάνετε κάποιες επαφές ενδεχομένως λίγο μυστικές, να συζητάτε τι θα γίνει παρακάτω στα επαγγελματικά σας, να έχετε μια ενδιαφέρουσα πρόταση που δεν θέλετε να την κοινοποιήσετε και να την κάνετε γνωστή στο περιβάλλον σας. Αφετέρου, μπορεί να σημαίνει ότι κάποιοι στο επαγγελματικό σας περιβάλλον σκέφτονται για εσάς κάποια πράγματα και θέλουν να σας τα προτείνουν. Στα προσωπικά και τα ερωτικά σας το παρασκήνιο μπορεί να είναι μια μυστική σχέση, μια αδιέξοδη κατάσταση, ένας απαγορευμένος δεσμός ή έλξη για κάποιο άτομο ή κάτι άλλο, για το οποίο όμως δεν μπορείτε να μιλήσετε ή να μοιραστείτε με τους άλλους αυτό που σας συμβαίνει. Ο Άρης στον Ταύρο θα σας βάλει στη διαδικασία να ασχοληθείτε με την υγεία σας, τη φυσική σας κατάσταση, με θέματα διατροφής, θέματα άσκησης και ό,τι μπορείτε να κάνετε στην καθημερινότητα σας, προκειμένου να βελτιώσετε την εξωτερική σας εμφάνιση και τη φόρμα σας, για να αισθανθείτε καλύτερα. Γενικά να είστε προετοιμασμένοι για μια πιεστική περίοδο. Ενδεχομένως, να χρειαστεί να δουλέψετε λίγο παραπάνω και τα προγράμματά σας να είναι φορτωμένα με υποχρεώσεις ή μπορεί κάποια άτομα από το στενό περιβάλλον σας να αντιμετωπίσουν ένα πρόβλημα, μπορεί και υγείας και να χρειαστεί να είστε κοντά τους για να τους βοηθήσετε και να τους ενισχύσετε.

Τρία πράγματα που μπορείτε να κάνετε με τον Άρη στον Ταύρο:

 • Να ξεκινήσετε διαλογισμό, να βρείτε τρόπο να ηρεμείτε και κάποιες ώρες την ημέρα να κλείνετε το τηλέφωνο σας
 • Να συμμετέχετε σε εθελοντικά προγράμματα, σε κάτι που είναι καλό για την κοινότητα
 • Να ασχοληθείτε με την πολιτική και τα κοινά ή να εργαστείτε πίσω από τα παρασκήνια

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Άρης παίρνει θέση σε φιλικό σας ζώδιο, στον Ταύρο και η τύχη αρχίζει να σας χαμογελά μετά από ένα πολύ μεγάλο διάστημα πίεσης και φόρτισης. Θα είστε πιο εξωστρεφείς και κοινωνικοί και θα έχετε περισσότερη όρεξη για να δείτε κόσμο, πάντα μέσα στα πλαίσια που επιτρέπουν οι συνθήκες της πανδημίας. Παράλληλα θα έχετε κάποιες ευκαιρίες και σε επαγγελματικό επίπεδο, θα συζητήσετε για νέα πρότζεκτ, θα σας κάνουν προτάσεις ή μπορεί και εσείς οι ίδιοι να έχετε έναν καινούριο στόχο και να προσπαθείτε να βρείτε συμμάχους. Είναι μια περίοδος που ευνοείται η συλλογική εργασία, η ομαδική δουλειά, το να ενώσετε τις δυνάμεις σας μαζί με άλλους για έναν κοινό στόχο και με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρετε να επιτύχετε περισσότερα. Θα νιώσετε λίγο μεγαλύτερη ασφάλεια συγκριτικά με το παρελθόν και η διάθεση σας θα είναι ανεβασμένη, όπως και η ερωτική σας λίμπιντο.

Τρία πράγματα που μπορείτε να κάνετε με τον Άρη στον Ταύρο:

 • Να έρθετε σε επαφή με άτομα που έχουν θέσεις εξουσίας
 • Να ασχοληθείτε περισσότερο με ομαδικές δραστηριότητες και συλλόγους
 • Να επιδιώξετε να αγωνιστείτε για έναν στόχο που θα ωφελήσει πολλούς

ΛΕΩΝ

Η μετακίνηση του Άρη στο ζώδιο του Ταύρου σημαίνει για εσάς περισσότερο άγχος και μεγαλύτερη πίεση σε δύο τομείς, το σπίτι και την καριέρα. Τα σενάρια είναι πολλά και όχι αρνητικά, με την προϋπόθεση ότι θα εργαστείτε σκληρά για να πετύχετε τους στόχους σας. Το διάστημα που ακολουθεί μέχρι τις 3 Μαρτίου δεν θα είναι χαλαρό. Θα είστε παραγωγικοί, αλλά και πολύ εξαντλημένοι, γι’ αυτό να προσπαθείτε να βρίσκετε και λίγο χρόνο να ξεκουράζετε και το σώμα αλλά και το μυαλό σας. Με κάποιο τρόπο η δράση σας θα αφορά έναν χώρο, ένα ακίνητο, που μπορεί να είναι και το σπίτι σας ή η απόφασή να αξιοποιήσετε την ακίνητη περιουσία σας ή να μετακομίσετε για να πάτε κάπου καλύτερα. Από την άλλη πλευρά, μπορεί να θέλετε να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα στον επαγγελματικό τομέα και να χρειαστεί να προσαρμοστείτε σε καινούριες συνθήκες, σε νέο περιβάλλον και συνήθως η περίοδος προσαρμογής δεν είναι εύκολη, καθώς έχουμε περισσότερο άγχος, ανασφάλειες, μέχρι να συνηθίσουμε. Εσείς να θυμάστε ότι θα είναι ένα διάστημα που θα φέρει βελτιώσεις σε πολλούς τομείς, αλλά μετά από κόπο.

Τρία πράγματα που μπορείτε να κάνετε με τον Άρη στον Ταύρο:

 • Να βάλετε έναν στόχο και μην σταματήσετε τις προσπάθειες μέχρι να τον πετύχετε
 • Να ανανεώσετε το βιογραφικό σας, τη δημόσια εικόνα σας, ώστε να σας προσέξουν
 • Να πιστέψετε στον εαυτό σας και στις ικανότητες σας

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Για εσάς ξεκινά μια περίοδος που είναι πολύ βοηθητική, αφού ο Ταύρος είναι ένα ζώδιο πολύ φιλικό προς το δικό σας, ένα ζώδιο της γης και αυτό σημαίνει ότι θα έχετε περισσότερο ενθουσιασμό και θα είστε σε μια φάση να αναλάβετε πρωτοβουλίες, να ικανοποιήσετε τις επιθυμίες σας και να πετύχετε τους στόχους σας. Θα έχετε εύνοια στην καριέρα και σε θέματα που αφορούν τις σπουδές και τη γνώση. Μπορεί να ξεκινήσετε ένα μεταπτυχιακό, να κάνετε ένα σεμινάριο, που θα βοηθήσουν να ενισχύσετε την εξειδίκευση σας και το βιογραφικό σας. Ευνοούνται πάρα πολύ οι επαφές με ξένους και εξωτερικό, έτσι μπορεί να εργαστείτε για μια εταιρεία που έχει έδρα μια άλλη χώρα ή μπορεί αν είστε επιχειρηματίες να θέλετε να κάνετε ένα άνοιγμα στο εξωτερικό. Επίσης, μπορεί να έχετε ξαφνικά οικονομικά οφέλη ή να δείτε να εξελίσσονται πιο γρήγορα όλα αυτά για τα οποία προσπαθούσατε στο παρελθόν και δεν μπορούσατε να τα καταφέρετε. Μπορεί να υπάρξουν κάποιες συγκρούσεις με τον πατέρα σας, οπότε προσπαθήστε να είστε πιο συνετοί στη συμπεριφορά σας και επιπλέον, μην παραμελείτε την υγεία σας, καθώς θα είστε βιαστικοί και υπάρχει πιθανότητα ατυχημάτων και τραυματισμών.

Τρία πράγματα που μπορείτε να κάνετε με τον Άρη στον Ταύρο:

 • Να κάνετε γνωστή τη δουλειά σας, μέσω ομιλιών, δημοσιεύσεων και εκδόσεων
 • Να γνωρίσετε άλλους πολιτισμούς και να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας
 • Να συνεχίσετε τις σπουδές σας

ΖΥΓΟΣ

Σταματάει η ασφυκτική πίεση των απαιτήσεων, των επιβαρυμένων προγραμμάτων και των προβλημάτων στις σχέσεις και τις συνεργασίες και όλων αυτών που το προηγούμενο διάστημα σας «έπνιγαν» και σας πίεσαν πάρα πολύ. Από δω και κάτω ο Άρης μπαίνει σε έναν οίκο του ωροσκοπίου σας που έχει σχέση με τα οικονομικά θέματα και αυτός θα είναι ο τομέας που θα σας απασχολήσει έντονα μέχρι τις αρχές Μαρτίου. Το χρήμα λοιπόν, θα είναι στο προσκήνιο με διάφορους τρόπους, είτε αφορά τα δικά σας οικονομικά και πώς τα επενδύετε, είτε τα χρήματα που διαχειρίζεστε εσείς για άλλους ή οι οικονομικές κινήσεις που έχετε κάνει και έχουν αντίκτυπο στο πορτοφόλι σας και σε άλλους. Και δεν εννοώ τον μισθό σας, αλλά γενικότερα ό,τι αφορά λογαριασμούς, φορολογικά, κληρονομικά, διατροφές, χρέη, δάνεια, ασφάλειες, αυτά θα τραβήξουν την προσοχή σας και θα πρέπει να τα τακτοποιήσετε με κάποιον τρόπο. Δεν το λέω με την αρνητική έννοια, διότι αυτό το διάστημα θα μπορούσε να είναι πολύ παραγωγικό για τα οικονομικά και να έχετε κέρδη, απλά θα πρέπει να ασχοληθείτε για να κλείσετε τις «τρύπες» που έχουν ανοίξει και όχι να κρύβετε τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι και να αδιαφορείτε. Είναι μια ευκαιρία να τα αντιμετωπίσετε και να βάλετε μία τάξη, μην τη χάσετε. Επίσης, θα είναι μια περίοδος που έχει να κάνει και με το βαθύτερο συναίσθημα σας και θα υπάρξει μεγαλύτερη σταθερότητα στα προσωπικά και τα ερωτικά σας θέματα. Αποφύγετε την αμέλεια σε θέματα υγείας, καθώς μικρά προβλήματα μπορεί να γίνουν σοβαρά και να είστε πολύ προσεκτικοί στην οδήγηση.

Τρία πράγματα που μπορείτε να κάνετε με τον Άρη στον Ταύρο:

 • Να διευθετήσετε τα φορολογικά και τα χρέη σας
 • Να κάνετε ένα τσεκ απ στην υγεία
 • Να εμπιστευτείτε και να έρθετε κοντά με τον-η σύντροφό σας

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Άρης παίρνει θέση απέναντι σας και αυτό σημαίνει ότι με κάποιο τρόπο, μέχρι τις αρχές Μαρτίου, δεν θα έχετε τον έλεγχο στα θέματα που αφορούν στην καθημερινότητά σας. Η «μπάλα» δεν θα είναι πια στο δικό σας γήπεδο και από δω και κάτω θα πρέπει εσείς να προσαρμόζετε το πρόγραμμα σας στις ανάγκες των άλλων, είτε αυτός-η είναι ο-η σύντροφός, το παιδί σας, οι συνεργάτες σας, όλοι οι άνθρωποι που παίζουν βασικό ρόλο στη ζωή σας. Είναι μια περίοδος με αυξημένες απαιτήσεις από τους άλλους και εσείς θα τρέχετε για να ικανοποιήσετε ότι μπορείτε και στα προσωπικά και στα επαγγελματικά. Είναι όμως και μια περίοδος που μπορεί να προκύψουν εντάσεις, διότι τα νεύρα σας δεν θα είναι σε καλή κατάσταση, θα ξεσπάτε συνεχώς και θα προσπαθείτε να επιβάλετε τη γνώμη σας. Χρειάζεται λοιπόν, μεγάλη προσοχή στις σχέσεις είτε με τον σύντροφο είτε με τους συνεργάτες και προσπαθήστε όσο μπορείτε να είστε πιο ευέλικτοι στις απόψεις σας και πιο ευγενείς στον τρόπο που εκφράζεστε. Ιδιαίτερα στον χώρο εργασίας, θα ήταν καλύτερο να υιοθετήσετε μια πιο συμβιβαστική προσέγγιση με τους συναδέλφους σας και να μην προκαλείτε καβγάδες και αντιπαραθέσεις. Είναι και μια περίοδος που μπορεί να έρθουν και καινούριοι άνθρωποι στη ζωή σας είτε για να σας προτείνουν κάτι σε προσωπικό επίπεδο ή επαγγελματικό.

Τρία πράγματα που μπορείτε να κάνετε με τον Άρη στον Ταύρο:

 • Να κάνετε ασκήσεις ψυχραιμίας και υπομονής
 • Να δουλέψετε τη σχέση με τον-η σύντροφό σας και τους συνεργάτες σας
 • Να μάθετε τι σημαίνει ανταγωνισμός και τι συνεργασία

ΤΟΞΟΤΗΣ

Μπαίνει ο Άρης στον Ταύρο και επηρεάζει τον 6ο οίκο του ηλιακού σας ωροσκοπίου, που αφορά στις ρουτίνες της καθημερινότητας, δηλαδή όλα αυτά που κάνουμε κάθε μέρα, η δουλειά μας, η ενασχόληση με τα θέματα που αφορούν στην υγεία μας και στη φυσική μας κατάσταση. Για αυτό είναι μια καλή περίοδος να βάλετε ένα πρόγραμμα στη διατροφή σας, στην άσκηση και στην υγεία γενικότερα, να κάνετε ένα τσεκ απ και μάλιστα αν μπορείτε πριν γυρίσει ανάδρομος ο Ερμής στις 31 Ιανουαρίου. Ακόμη, επειδή θα είναι ένα διάστημα που ίσως έχει περισσότερη γκρίνια και πίεση από τους ανθρώπους που δουλεύετε μαζί, τους συνεργάτες σας ή αν είστε μικρότεροι σε ηλικία τους συμφοιτητές και τους συμμαθητές σας, θέλει ιδιαίτερη προσοχή, διότι εύκολα μπορεί να προκαλούνται διάφοροι εκνευρισμοί. Επίσης, η θέση του Άρη στον Ταύρο για εσάς μπορεί να δείχνει μεγαλύτερο φόρτο εργασίας, δηλαδή το καθημερινό σας πρόγραμμα να εντατικοποιηθεί μέχρι τις αρχές του Μαρτίου ή μπορεί να προκύψουν και ενδιαφέρουσες επαγγελματικές προτάσεις. Ό,τι και να γίνει εσείς θα είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις και να βγείτε νικητές. Δώστε προσοχή και σε ξαφνικά έξοδα που μπορεί να προκύψουν και κάνετε τα κουμάντα σας.

Τρία πράγματα που μπορείτε να κάνετε με τον Άρη στον Ταύρο:

 • Να διοχετεύσετε την ενέργεια σας σε μια δημιουργική δραστηριότητα
 • Να δώσετε σημασία στην υγεία και να δείξετε καθημερινή πειθαρχία στο πρόγραμμά σας
 • Να μην ξεσπάτε και να μην πιέζετε τον-η σύντροφό και τους συνεργάτες σας

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Θα πάρετε μια ανάσα από τη μετακίνηση του Άρη στον Ταύρο, διότι μέχρι τώρα καλώς ή κακώς ήταν πιο ζόρικα και πιεστικά τα πράγματα με τον Άρη στον Κριό. Ο πλανήτης της δράσης μπαίνει στον οίκο του ηλιακού σας ωροσκοπίου που σχετίζεται με τον έρωτα, τα φλερτ, τα παιδιά, τη δημιουργία και την επιχειρηματικότητα και μέχρι τις αρχές Μαρτίου φαίνεται ότι μπορεί να σας απασχολήσουν αυτά τα θέματα. Αν είστε γονείς μπορεί να ασχοληθείτε περισσότερες ώρες με τα παιδιά σας ή μπορεί να έχουν κάποια προβλήματα δικά τους, που θα πρέπει να θα βοηθήσετε για να τα αντιμετωπίσουν. Από την άλλη πλευρά, είναι μια περίοδος που αν το επιθυμείτε μπορεί να προκύψει και ένας απόγονος. Αυτή η περίοδος θα είναι πολύ καλή και στον ερωτικό τομέα, καθώς και με την Αφροδίτη στο ζώδιο σας, μπορεί να νιώθετε μεγαλύτερη στήριξη από τον-η σύντροφό σας ή αν είστε μόνοι-ες μπορεί να προκύψουν νέα δεδομένα, καινούριες γνωριμίες, φλερτ και σχέσεις. Βγείτε έξω λοιπόν, όσο μπορείτε και με τις συνθήκες που επικρατούν λόγω πανδημίας και απολαύστε τον εαυτό σας και τη ζωή σας περισσότερο. Η ευτυχία είναι αυτοσκοπός! Μπορεί επίσης, να έχετε και οικονομικά οφέλη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αλλά και εύνοια σε θέματα αγοραπωλησίας ακινήτων.

Τρία πράγματα που μπορείτε να κάνετε με τον Άρη στον Ταύρο:

 • Να διασκεδάσετε, να είστε πιο αισιόδοξοι και να χαρείτε το σεξ και την αγάπη
 • Να αφιερώσετε περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά
 • Να δραστηριοποιηθείτε σε ένα χόμπι που σας δίνει χαρά

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Άρης στον Ταύρο επηρεάζει στο δικό σας ωροσκόπιο, την οικογένεια, το σπίτι και τη δουλειά. Θα έρθετε σε επαφή με συγγενείς και ίσως φιλοξενήσετε κάποια άτομα και θα περάσετε ωραίες οικογενειακές στιγμές. Σε ό,τι αφορά το σπίτι σαν ακίνητο, μπορεί να αποφασίσετε να ανανεώσετε τον χώρο, να το ανακαινίσετε ή να αποφασίσετε να μετακομίσετε. Επίσης μπορεί να ασχοληθείτε με την ακίνητη περιουσία σας και να την αξιοποιήσετε με κάποιον τρόπο, να νοικιάσετε ή να πουλήσετε κάποιο ακίνητο ή μπορεί και να το επισκευάσετε αν χρειάζεται κάποιες επιδιορθώσεις. Μάλιστα αν προσπαθούσατε καιρό και είχατε ξεκινήσει κάποια αγοραπωλησία που καθυστερούσε, τώρα μπορεί και να ολοκληρωθεί. Πέρα από τα θέματα του σπιτιού, θα σας απασχολήσουν και τα επαγγελματικά σας βήματα. Κάποιοι από εσάς μπορεί να ξεκινάτε κάτι νέο και να χρειαστεί να προσαρμοστείτε σε ένα περιβάλλον καινούριο και αυτή η διαδικασία, παρόλο που είναι θετική, να σας αγχώνει. Γενικά, είναι μια περίοδος με μεγαλύτερο στρες για εσάς τους Υδροχόους, αλλά είναι και ένα πολύ αποτελεσματικό διάστημα, αρκεί να έχετε κατά νου αυτό που θέλει ο Άρης στον Ταύρο από εσάς, δηλαδή να τα κάνετε όλα σιγά σιγά και δείχνοντας υπομονή και επιμονή στον στόχο.

Τρία πράγματα που μπορείτε να κάνετε με τον Άρη στον Ταύρο:

 • Να ανακαινίσετε το σπίτι και να το καθαρίσετε από περιττά αντικείμενα
 • Να επιδιώξετε μια σημαντική αγοροπωλησία ακινήτων
 • Να αφιερώσετε χρόνο για να μαγειρέψετε σε όλη την οικογένεια

ΙΧΘΥΕΣ

Μέχρι τώρα έχετε κλειστεί στο καβούκι σας και έχετε απομακρυνθεί από όλους και όλα και η πλήξη σας είχε πνίξει, αλλά τώρα ξεκινά μια πιο κοινωνική περίοδος για εσάς. Θα έχετε πιο έντονη διάθεση να δείτε κόσμο, να κάνετε ραντεβού και επαφές στην καθημερινότητά σας, ενδεχομένως και για επαγγελματικούς λόγους. Μπορεί να είναι συναντήσεις με συνεργάτες, με άτομα που έχουν να σας προτείνουν κάτι ή και με φίλους που θα ακούσετε τα νέα τους και θα μάθετε κουτσομπολιά. Επίσης μπορεί να προκύψει και μια πρόταση για ένα ταξίδι, είτε για αναψυχή είτε θα συνδυάσετε δουλειά και ξεκούραση, αλλά πάντα με την προσοχή που απαιτούν οι συνθήκες. Όπως και να έχει θα είστε πιο ενεργητικοί, αποτελεσματικοί, θα έχετε καλύτερη απόδοση στην καριέρα σας και εύνοια και στα οικονομικά. Από την άλλη πλευρά, ενδεχομένως να σας απασχολήσει ένα θέμα που αφορά κάποιον στενό συγγενή και ίσως χρειαστεί να τρέξετε λίγο περισσότερο για να βρείτε κάποιες πρακτικές λύσεις.

Τρία πράγματα που μπορείτε να κάνετε με τον Άρη στον Ταύρο:

 • Να επιστρέψετε στα θρανία και να μάθατε κάτι καινούριο
 • Να ταξιδέψετε ή να κάνετε μια εξόρμηση κάπου, να επισκεφθείτε φίλους και συγγενείς
 • Να είστε πιο εξωστρεφείς και κοινωνικοί