Τι είδους ταξιδιώτες είστε σύμφωνα με το ζώδιο σας

Τι είδους ταξιδιώτες είστε σύμφωνα με το ζώδιο σας

Τι είδους ταξιδιώτες είστε σύμφωνα με το ζώδιο σας

Το ταξίδι σημαίνει κάτι διαφορετικό για κάθε ταξιδιώτη. Για κάποιους είναι ένας τρόπος να περνούν χρόνο με φίλους και την οικογένεια, για άλλους είναι ένας τρόπος να πάρουν μια γεύση από περιπέτεια ή να εξερευνήσουν νέους πολιτισμούς. Καθένας έχει τον τύπο της ταξιδιωτικής του προσωπικότητας, όταν αποφασίζει ένα ταξίδι. Ενώ μερικοί απολαμβάνουν τις κλασικές χαρές των διακοπών, ίσως ακόμη και στον ίδιο τόπο, άλλοι θέλουν να εξερευνήσουν προορισμούς αλλά και εμπειρίες. Πολλές από τις προτιμήσεις αλλά και τις αντιπάθειες δείχνουν τον τύπο ταξιδιώτη που τελικά γινόμαστε.

Ανακαλύψτε τι είδους ταξιδιώτης είστε και ποιο ζώδιο είναι ο καλύτερος ταξιδιωτικός σας φίλος για να περάσετε αξέχαστες διακοπές;

ΚΡΙΟΣ

Γεννημένος για περιπέτεια, ο αναζητητής της συγκίνησης, ο μοναχικός ταξιδιώτης

Με απαράμιλλη ενέργεια, αυτοί οι εθισμένοι στην αδρεναλίνη τύποι, είναι οι τολμηροί που ταξιδεύουν πολύ μακριά αναζητώντας την επόμενη περιπέτειά τους. Από την αναρρίχηση στο βουνό μέχρι το rope sliding, λαχταρούν τον “ενθουσιασμό” και τους αρέσει να δοκιμάζουν νέα πράγματα. Ένα είναι σίγουρο, δεν θα τους βρείτε να χαλαρώνουν στην παραλία για πολλή ώρα, προτιμούν να εξερευνούν σε βάθος την κοντινότερη αρχαιολογική τοποθεσία ή να δοκιμάζουν κάποιο σπορ. Ο Κριός είναι γεννημένος για να ταξιδεύει και να ανακαλύπτει. Δεν είναι σχεδόν ποτέ αυτοί που θα βάλουν την ξαπλώστρα ως προτεραιότητα. Ο “μοναχικός ταξιδιώτης” είναι ένα είδος που κερδίζει έδαφος για πολλούς λόγους. Είναι ο ταξιδιώτης που επιλέγει να περιπλανηθεί στον κόσμο μόνος του και με τους δικούς του όρους. Τα ταξίδια του μπορεί να είναι προγραμματισμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια ή απολαυστικά ασαφή, αλλά δεν έχει σημασία γιατί δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν παρά μόνο στον εαυτό τους.

Οι Κριοί με κίνητρο την αισιοδοξία, και τονισμένο το χαρακτηριστικό της κοινωνικότητας κάνουν όλο τον κόσμο την παιδική τους χαρά, άρα δεν είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους παρέα γιατί θα βρουν εκεί που θα πάνε. Είναι το είδος που θα κάνει οτιδήποτε και θα πάει οπουδήποτε αρκεί να του προξενεί ενθουσιασμό. Κάνει φίλους εύκολα και αυτό του προσφέρει και το πλεονέκτημα ενός ταξιδιωτικού δικτύου. Παρόλο που συχνά οι Κριοί θέλουν να επιλέξουν μια πολυτελή διαδρομή ταξιδιού, η σχετική ταλαιπωρία της εξερεύνησης κερδίζει στις επιλογές τους. Στόχος τους είναι να γεμίσουν με ζωηρές αναμνήσεις την καρδιά και το διαβατήριο τους  και να δημιουργήσουν ένα δίκτυο αγαπημένων φίλων σε όλη τη γη.

Καλύτερος ταξιδιωτικός φίλος: Λέων

ΤΑΥΡΟΣ

Λάτρης της πολυτέλειας, γαστριμαργικός ταξιδευτής, λάτρης της κουλτούρας

Άσχετα αν έχει κάποια οικονομική άνεση, ένας Ταύρος πάντα θέλει το καλύτερο που τα χρήματά του μπορούν να του προσφέρουν. Μην τον παρεξηγείτε, έτσι λειτουργεί η φύση του. Λατρεύει να χαλαρώνει σε “πολυτελείς” προορισμούς και επιθυμεί να βιώσει τις πιο απολαυστικές εμπειρίες. Αυτό το ζώδιο ξέρει πώς να αξιοποιήσει ποιοτικά την αξία των χρημάτων του. Πιθανότατα θα τους βρείτε να απολαμβάνουν τον ήλιο σε ένα όμορφο παραλιακό θέρετρο πίνοντας μερικά εκλεκτά κοκτέιλ  και να πίνουν κρασί εξαιρετικής επιλογής. Αυτοί οι τύποι ταξιδιωτών σε κάθε εξόρμηση τους στον κόσμο αναζητούν και το πιο νόστιμο φαγητό. Εξερευνούν διαφορετικούς πολιτισμούς μέσα από τις κουζίνες τους και ανεξάρτητα από τον προορισμό, είναι βέβαιο ότι θα γοητευτούν  με κάποιες διαφορετικές γεύσεις πού θα γνωρίσουν στην αυθεντική παρασκευή και συνταγή τους. Ο “λάτρης της κουλτούρας” θέλει να γνωρίσει τον πολιτισμό ενός τόπου και ένας Ταύρος θα το κάνει κυρίως μέσω της τέχνης. Θα επισκεφτεί γκαλερί, θα θαυμάσει κλασικά αριστουργήματα και θα γοητευτεί με την ιδιαιτερότητα της μουσικής ενός τόπου.

Είναι επίσης φυσιολάτρες αλλά με ένα πιο γήινο τρόπο, που συμβαδίζει με την αγάπη τους για άνεση και πολυτέλεια. Προτιμούν τα ειδυλλιακά τοπία αλλά θέλουν να τα απολαμβάνουν και μετά να επιστρέφουν στην άνεση του πεντάστερου ξενοδοχείου τους.

Καλύτερος ταξιδιωτικός φίλος: Αιγόκερως

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο συζητητής, ο φωτογράφος κοινωνικής δικτύωσης, ο παρορμητικός

Ένας «συζητητής» συνομιλεί διαρκώς σαν να είναι φίλος με οποιονδήποτε και με όλους όσους θα συναντήσει στο ταξίδι του, από οδηγούς λεωφορείων μέχρι σερβιτόρους. Οι συζητητές δεν μπορούν να αντισταθούν στη συνομιλία με κάθε είδους ανθρώπων, πράγμα που συχνά σημαίνει ότι έχουν επίσης συχνά τις καλύτερες ιστορίες να πουν. Οι ταξιδευτές που συνδέονται με τους “φωτογράφους” φυσικά αρέσκονται στο να απαθανατίζουν ό,τι υπάρχει γύρω τους αλλά σε αυτή την παραλλαγή κυρίως ό,τι κάνουν, το κάνουν για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι φωτογραφίες τους χρησιμεύουν περισσότερο στο να αναρτηθούν στο Facebook ή στο Instagram τους. “Παρορμητικοί” ταξιδευτές είναι ένα είδος που δεν επιθυμεί ένα προκαθορισμένο και μονότονο ταξίδι. Οι Δίδυμοι είναι συχνά πολύ παρορμητικοί με τα ταξιδιωτικά τους σχέδια. Χωρισμένοι ανάμεσα στα δύο μονοπάτια του ταξιδιού, συχνά δεν μπορούν να αποφασίσουν πού να πάνε ή τι να κάνουν. Ένα μέρος αυτού του ζωδίου θέλει να μάθει την ιστορία ενός προορισμού, να ακολουθήσει την ξενάγηση, αλλά το άλλο μισό θέλει να επιλέξει μόνο του τι θα κάνει καθώς θέλει να μάθει νέα πράγματα και να κάνει νέους φίλους. Ως οι πλέον κοινωνικοί, οι Δίδυμοι θα κάνουν τουλάχιστον έναν φίλο όπου κι αν πάνε. Ωστόσο, με το χαρακτηριστικό της παρορμητικότητας, είναι ο πιο ανήσυχος ταξιδιώτης εκ φύσεως.

Καλύτερος ταξιδιωτικός φίλος: Υδροχόος

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Φυλή, συλλέκτης, Ζεν

Αυτοί οι ταξιδιώτες συνήθως ταξιδεύουν σε ομάδες, τους αρέσει να ταξιδεύουν με φίλους και οικογένεια και σπάνια βρίσκονται μόνοι τους. Θέλουν να είναι πάντα με τη “φυλή” τους. Είτε στα αξιοθέατα είτε στα πάρτι, όλα γίνονται μαζί, αθόρυβα ή και φασαριόζικα.

Οι “συλλέκτες” δεν αφήνουν ποτέ ένα νέο μέρος χωρίς να πάρουν κάποια αναμνηστικά. Είτε πρόκειται για φυσικά αντικείμενα όπως βότσαλα, κοχύλια ή άμμο, είτε για ασυνήθιστα τοπικά αντικείμενα που αγοράζουν, όπως υφάσματα, κοσμήματα, μουσικά όργανα ή τεχνουργήματα είτε ακόμη και παραδοσιακά γλυκά και υλικά του κάθε τόπου που θα αξιοποιήσουν στην κουζίνα τους. Όλα αυτά επιδεικνύονται  περήφανα αργότερα και ταυτίζονται με τις αναμνήσεις του ταξιδιού.

Αναζητώντας να ξεφύγουν από τη φασαρία της καθημερινής ζωής, οι “Ζεν” τύποι ταξιδιωτών θέλουν να χαλαρώσουν. Είτε πηγαίνουν σε ένα πολυτελές spa είτε σε ένα κέντρο γιόγκα, κάνουν διακοπές για να ξεφύγουν, να ηρεμήσουν από τα προβλήματά τους και για να ζήσουν μια εμπειρία ευεξίας και περιποίησης που έχουν ανάγκη.

Καλύτερος ταξιδιωτικός φίλος: Δίδυμοι

ΛΕΩΝ

Λάτρης νυχτερινής ζωής, κοσμοπολίτης, αναζητητής συγκίνησης

Οι Λέοντες λατρεύουν να τραβούν την προσοχή. Λατρεύουν να χαίρονται τη ζωή σαν να είναι μια “ατέλειωτη γιορτή”. Συχνά κοιτάζοντας τα “πολυτελή” και άνετα ταξίδια πού σχεδιάζουν, οι επιλογές προορισμού βασίζονται στην τοπική “νυχτερινή ζωή”. Επιλέγουν σχεδόν πάντα έξυπνα καθώς μαθαίνουν από διηγήσεις, απόψεις και τάσεις. Αυτό το ζώδιο ξεχειλίζει  αυτοπεποίθηση καθώς εξελίσσεται με κάθε νέα εμπειρία στον κόσμο. Τα πλάσματα της νύχτας, οι Λέοντες, γενικά είναι πολύ διασκεδαστικοί και θα είναι πάντα ο φίλος του ταξιδιού των ονείρων σου. Χωρίς αμφιβολία, έχουν μια αδιαμφισβήτητη παρουσία που τραβάει τους άλλους στην τροχιά τους σαν μαγνήτης. Ο Λέων είναι η ζωή κάθε πάρτι, εκείνου που τραγουδάει πιο δυνατά στο καραόκε, του πιο εντυπωσιακού και τολμηρού στις ενδυματολογικές επιλογές ντυσίματος και του πιο εκφραστικού και διασκεδαστικού συνομιλητή, ιδιαίτερα όταν βρίσκεται σε ένα περιβάλλον ανεμελιάς όπως αυτό των διακοπών. Ξέρουν πώς να βιώνουν και να μοιράζονται με τους άλλους αυθεντική ψυχαγωγία. Αυτό που τους χαρακτηρίζει είναι ότι αναζητούν έντονες συγκινήσεις σε ό,τι κάνουν καθώς προσπαθούν να χαρούν τη ζωή τους στο έπακρο.

Καλύτερος ταξιδιωτικός φίλος: Κριός

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Προϋπολογισμός και οργάνωση, παραπονούμενος, βαριές αποσκευές

Οι Παρθένοι είναι λογικοί και αναλυτικοί ταξιδιώτες. Πιθανώς ένα από τα πιο “οργανωμένα” ζώδια, συχνά επιλέγουν να ορίσουν στις διακοπές το δικό τους δρομολόγιο. Είναι αξιόπιστοι και πιθανότατα δεν θα σας αφήσουν ποτέ να χαθείτε. Συχνά ερευνώντας προορισμούς πριν φύγουν, οι Παρθένοι γνωρίζουν σε ποιο δρόμο βρίσκεται το ξενοδοχείο σας και ποια εστιατόρια είναι ποιοτικά, οικονομικά και κοντά στο ξενοδοχείο. Με την ικανότητα να ψαρεύουν τις καλύτερες προσφορές σε έναν τουριστικό προορισμό, οι Παρθένοι ξέρουν πώς να περνούν τον καλύτερο χρόνο με όσο το δυνατόν λιγότερα. Αλλά αυτό το ζώδιο ξέρει επίσης πώς να αφήνει τις άμυνες του και να δοκιμάζει νέα πράγματα, καθώς κάθε ταξίδι είναι μια οργανωμένη περιπέτεια. “Ο Παραπονούμενος” συνήθως έχει προβλήματα σχεδόν με τα πάντα κατά τη διάρκεια των διακοπών. Ενώ μερικά μπορεί να είναι δικαιολογημένα όπως το ντους που δεν λειτουργεί ή κάποιες καθυστερήσεις σε δρομολόγια, τα περισσότερα μπορεί απλά να είναι αφορμή για παράπονα. Απαιτητικός τύπος ταξιδιωτών, τείνουν να θέλουν τα πάντα ακριβώς όπως πρέπει (και τείνουν να προτιμούν καταλύματα που μοιάζουν πολύ με το σπίτι τους).

Αν χρειάζεστε φορτιστή πολλαπλών χρήσεων, ενυδατική ή εντομοαπωθητικό, αυτό το ζώδιο τα έχει όλα. Είτε σε μια απόδραση για το Σαββατοκύριακο είτε σε διακοπές μεγάλης διάρκειας, οι Παρθένοι συνήθως δεν ξέρουν πώς να ταξιδέψουν “ελαφρά”. Έχουν τα πάντα, από φάρμακα, προϊόντα περιποίησης, ακουστικά μέχρι και επιπλέον ρούχα για την περίπτωση που κάποιος τα χρειαστεί. Συχνά δεν είναι ο τύπος του όσα πάνε κι όσα έρθουν, πρέπει να γνωρίζουν τι συμβαίνει στο ταξίδι τους ανά πάσα στιγμή κι εκ των προτέρων.

Καλύτερος ταξιδιωτικός φίλος: Τοξότης

ΖΥΓΟΣ

Λάτρης κουλτούρας, ρομαντικός, αγοραστής

Γνωστό για την κοινωνικότητα και την ευγένειά του, ο Ζυγός είναι ζώδιο που λατρεύει να εξερευνά προορισμούς που εκπέμπουν “πολιτισμό” αλλά και “ρομαντισμό” από κάθε άποψη. Συχνά θα τους συναντήσετε σε γκαλερί, θέατρα και μιούζικαλ αλλά και έξω από παλάτια, κάστρα και βίλλες του παλιού καιρού. Αυτό το ζώδιο είναι χαμηλών τόνων και αναζητά τον γοητευτικό πρίγκιπα/πριγκίπισσα που  θα έρθει και θα τους προσφέρει έναν έρωτα αντάξιο των προσδοκιών τους. Αναζητώντας τη χαμένη γοητεία μιας άλλης εποχής σε κάθε προορισμό, αυτή η φυλή ταξιδιωτών σας κάνει να νιώθετε ότι κάθε λεπτό του ταξιδιού σας είναι βγαλμένο από  ταινία.

Οι “αγοραστές” ταξιδεύουν σε διάφορα μέρη του κόσμου για ένα πράγμα και μόνο: για ψώνια. Οι αγοραστές μπορεί να είναι είτε άνδρες είτε γυναίκες, αλλά για αυτούς, κανένα ταξίδι δεν είναι ολοκληρωμένο εάν οι αποσκευές τους δεν είναι πολύ βαρύτερες στο δρόμο για την επιστροφή στο σπίτι. Οι βιτρίνες και τα εμπορικά είναι ο κύριος προορισμός αλλά δεν θα απαρνηθούν και τα σοκάκια με είδη λαϊκής τέχνης που κρύβουν ενδιαφέρουσες πολιτιστικές προτάσεις. Εάν είναι γενναιόδωροι, μερικά από αυτά μπορεί να είναι δώρα για αγαπημένους φίλους και την οικογένεια τους.

Καλύτερος ταξιδιωτικός φίλος: Ταύρος

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Ερευνητής της ψυχής, ρομαντικός, γαστριμαργικός

Οι “ερευνητές της ψυχής” είναι  διαφορετικό  είδος ταξιδευτών από τους “δραπέτες”. Χρησιμοποιούν το ταξίδι ως μέσο για να βρουν τον εαυτό τους ή να βρουν κάποιο πνευματικό νόημα στη ζωή. Συχνά ταξιδεύοντας μόνοι τους, θέλουν διακοπές που τους διδάσκουν κάτι, είτε αυτό είναι διαλογισμός, είτε ιστορία, είτε κάτι που δεν είχαν αντιληφθεί για τους ανθρώπους. Καθώς τα μυστήρια τους ιντριγκάρουν, οι παλιοί και χαμένοι πολιτισμοί ασκούν μεγάλη έλξη στις ταξιδιωτικές τους επιλογές. Γεννημένοι παθιασμένοι και διεκδικητικοί, οι Σκορπιοί είναι αυτοδύναμοι. Εκμεταλλεύονται κάθε κατάσταση και είναι πάντα καλά προετοιμασμένοι. Ωστόσο, είναι βαθιά “ρομαντικοί”, και τούς γοητεύει η ιστορία όπως και το περιβάλλον όταν είναι ειδυλλιακό. Επιθυμούν τότε να το μοιραστούν με το ταίρι τους, κι αν δεν το έχουν βρει ακόμη, οι αντένες τους λειτουργούν με διπλές ταχύτητες  για να το ανακαλύψουν.

Στα ταξίδια αρέσκονται στο να δοκιμάζουν νέους τύπους φαγητού, καθώς είναι επίσης χαμηλών τόνων γαστρονομικοί ταξιδιώτες.

Καλύτερος ταξιδιωτικός φίλος: Ζυγός

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ελεύθερο πνεύμα, ατίθασα νιάτα, νομάδες

Το άκρως αντίθετο των οργανωμένων ταξιδιών, τα ταξίδια του “ελεύθερου πνεύματος” είναι ξαφνικά και εντελώς απρογραμμάτιστα. Είτε αφήνουν άλλους ανθρώπους να τους καθοδηγήσουν, είτε απλώς πάνε κάπου μετά από μια έμπνευση της στιγμής. Οι διακοπές τους τείνουν να είναι ασαφείς αλλά πολύ διασκεδαστικές. Γνωστοί ως αντισυμβατικοί και περιπετειώδεις, οι Τοξότες είναι πολύ ελεύθεροι. Δεν φοβούνται να ρισκάρουν αν αυτό σημαίνει περιπέτεια. Συνήθως με τόλμη και ρίσκο, αυτό το ζώδιο λατρεύει επίσης να δοκιμάζει νέα πράγματα. Συχνά εξερευνώντας προορισμούς, είναι ο τύπος που θα τολμήσει να δοκιμάσει την τύχη και τις αντοχές του. Τους αρέσει ακόμη και να αφήνουν το ταξίδι να τους οδηγήσει σε νέα μέρη. «Ατίθασα νιάτα»: αυτή η ομάδα συνδέεται συχνά με ανταλλαγές φοιτητών, είναι νέοι που συνήθως μόλις έχουν αποφοιτήσει και θέλουν να ζήσουν κάτι διαφορετικό, με το πρόσθετο πλεονέκτημα να λείπουν από το σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ως «νομάδες» μπορεί επίσης να βρεθούν εθελοντές ή να δοκιμάσουν να εργαστούν στο εξωτερικό. Είναι οι τύποι που πηγαίνουν με το ρεύμα, προσθέτοντας νόημα στο ταξίδι που έχει σημασία, όχι στον προορισμό.

Καλύτερος ταξιδιωτικός φίλος: Σκορπιός

ΑΙΓΟΚΕΡΟΣ

Ο λειτουργικός, φιλόδοξος, ταξιδιώτης του Σαββατοκύριακου

Για τους “λειτουργικούς” ταξιδιώτες, το ταξίδι εξυπηρετεί έναν σκοπό. Αποτελούνται κυρίως από επαγγελματίες ταξιδιώτες ή όσους επισκέπτονται ένα μέρος για μια εμπορική συμφωνία, μία συναλλαγή, μια  εκδήλωση, είτε πρόκειται για συναυλία, παράσταση, είτε για κάποιο αθλητικό αγώνα. Συχνά αναλώνονται πολύ με το καθήκον τους και οι υποχρεώσεις δεν τους αφήνουν να απολαύσουν το ταξίδι όσο θα επιθυμούσαν.

Οι Αιγόκεροι είναι ονειροπόλοι, φιλόδοξοι και καθώς οδηγούνται από την επιτυχία, τους αρέσει να εξερευνούν κάθε γωνιά του κόσμου. Μπορεί να έχουν μόλις τσεκάρει μία χώρα από τη λίστα τους, αλλά να προγραμματίζουν ήδη τον επόμενο προορισμό. Ονειρεύονται συνεχώς πού να πάνε στη συνέχεια και δεν φοβούνται να θέσουν σε κίνηση τα ταξιδιωτικά τους όνειρα. Το να είναι ανεξάρτητοι είναι ένα ουσιαστικό χαρακτηριστικό για εκείνους- Επομένως δεν θέλουν να εξαρτώνται από τους άλλους  για το τι θα κάνουν, πού να πάνε και τι θα δουν. Μάλλον είναι οι αρχηγοί και οι φίλοι ακολουθούν τις επιλογές τους.

«Σαββατοκύριακο»: αυτοί οι ταξιδιώτες φεύγουν για διακοπές σε κάθε διαθέσιμη ευκαιρία, ειδικά τα Σαββατοκύριακα. Μπορεί να επισκεφτούν μέρη κοντά στο σπίτι ή ακόμα και να πάνε σύντομα ταξίδια πιο μακριά. Συχνά οικονομικά σταθεροί, μπορούν να αντέξουν οικονομικά τέτοιες πολυτέλειες και να απολαμβάνουν να βλέπουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του κόσμου.

Καλύτερος ταξιδιωτικός φίλος: Παρθένος

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Σακίδιο πλάτης, αυθόρμητος, φυσιολάτρης

Αυτοί οι τύποι ταξιδιωτών ταξιδεύουν κυριολεκτικά ελαφρά. Απολαμβάνουν την ανεξάρτητη εξερεύνηση διαφορετικών τόπων, ιδιαίτερα στα νεανικά τους χρόνια με χαμηλό προϋπολογισμό για να γνωρίσουν τον κόσμο ή όσα περισσότερα μέρη μπορούν. Μπορεί να  κουβαλούν το “σακίδιο πλάτης” ζωγραφισμένο με τα χεράκια τους, μερικοί μπορεί να χρησιμοποιήσουν ακόμη και έναν στρατιωτικό τύπου σάκο. Βρίσκονται συχνά σε ξενώνες και είναι έτοιμοι για κάθε είδους περιπέτεια. Οι Υδροχόοι είναι “αυθόρμητοι”, ονειροπόλοι και περιπετειώδεις. Δεν τους αρέσει να περνούν πολύ χρόνο σε ένα μέρος γιατί βαριούνται εύκολα. Πρέπει να είναι συνεχώς σε κίνηση. Με τη χαρακτηριστική τους φοβία για δέσμευση, δεν υποκύπτουν εύκολα ούτε στη δέσμευση για ένα συγκεκριμένο ταξιδιωτικό σχέδιο ή δρομολόγιο. Υπάρχει πάντα η ανάγκη να είναι προκλητικοί και αντισυμβατικοί. Επιπλέον, τους αρέσει να συλλέγουν αναμνηστικά από όλο τον κόσμο, μαζί με τις τρελές ταξιδιωτικές τους ιστορίες. «Ο Φυσιολάτρης»: αυτοί οι τύποι ταξιδιωτών είναι τόσο γοητευμένοι από τη φύση, που περνούν το μεγαλύτερο μέρος των διακοπών τους σε ζούγκλες και δάση παρατηρώντας τη χλωρίδα και την πανίδα. Ένα τμήμα τους ξοδεύει ακόμη πολύ χρόνο σε εξερευνήσεις και σαφάρι ή σε κάθε είδους διαφορετικά περιβάλλοντα.

Καλύτερος ταξιδιωτικός φίλος: Ιχθύες

ΙΧΘΥΕΣ

Χαμένος ταξιδιώτης, δραπέτης, προσκυνητής

Μερικές φορές φαίνονται σαν “χαμένοι”, οι Ιχθύες είναι εκείνοι που είναι συχνά  εκτός τόπου και χρόνου σε έναν προορισμό. Η σωτηρία τους συνήθως εξαρτάται είτε από ένα καλό Σαμαρείτη, δηλαδή κάποιο άτομο, είτε από το κινητό τους και την καθοδήγηση του. Διακατέχονται από μια ζεστή προσωπικότητα, αλλά είναι σαν χαμένες ψυχές αναζητώντας το ξενοδοχείο ή τον ξενώνα τους. Καθώς έχουν αίσθηση του χιούμορ συχνά μετατρέπουν «το χάσιμο» σε περιπέτεια. Άλλωστε αν δεν χαθείς, τότε δεν μπορείς να λέγεσαι ταξιδιώτης. Οι Ιχθύες είναι το ζώδιο που λατρεύει να επισκέπτεται διαφορετικά μέρη. Τείνουν να αισθάνονται κολλημένοι αν μείνουν πολύ σε ένα μέρος, αντίθετα τους αρέσει να εξερευνούν κάθε γωνιά του προορισμού αναζητώντας την πραγματική ταυτότητα του τόπου. «Ο Δραπέτης»: ένας φυγάς από όλα τα εγκόσμια και τα οικεία, αυτοί οι ταξιδιώτες ψάχνουν τη λησμονιά. Είτε δραπετεύουν από την πλήξη ή την απογοήτευση, τη σύγκρουση ή τον εαυτό τους, είναι βέβαιο ότι αναζητούν κάποιο είδος διαφυγής σε έναν μακρινό προορισμό. Συχνά απαντώνται με μια κάμερα στα χέρια τους, καθώς αναζητούν ηρεμία και γαλήνη κοντά στη μητέρα φύση. Αλλά μέχρι να την βρουν, δεν μπορούν παρά να απαθανατίσουν κάθε ουσία του προορισμού μέσω της κάμεράς τους. Είτε πρόκειται για μια τοπική παμπ είτε ακόμα και για ένα παλιό κομψό ξενώνα, είναι εκείνοι που δεν σαγηνεύονται από τα χρήματα ή την πολυτέλεια. «Ο Προσκυνητής»: ακολουθούν μονοπάτια προσκυνήματος ή επισκέπτονται τα ιερά εκείνων που σέβονται και θαυμάζουν, θρησκευτικά ή άλλα. Ενώ μπορούν να βρουν έμπνευση ή κατάνυξη σε ιερούς τόπους που στιγμάτισαν με την παρουσία τους κάποια ιερά πρόσωπα, θεές και θεοί, μπορούν επίσης να τη βιώσουν σε αθλητικά στάδια ή σε μέρη που σχετίζονται με ιστορία, αγαπημένες ταινίες ή βιβλία.

Καλύτερος ταξιδιωτικός φίλος: Καρκίνος