Θέσεις του Ερμή που κάνουν το άτομο αναποφάσιστο και λίγο ασταθές

Θέσεις του Ερμή που κάνουν το άτομο αναποφάσιστο και λίγο ασταθές

Θέσεις του Ερμή που κάνουν το άτομο αναποφάσιστο και λίγο ασταθές

Στον γενέθλιο χάρτη, το ζώδιο του Ερμή περιγράφει πώς επικοινωνεί ένα άτομο και πώς σκέφτεται. Αυτός ο πλανήτης κυβερνά το μυαλό. Ο Ερμής είναι ο αγγελιοφόρος των θεών, μια θεότητα που μεταφέρει πληροφορίες από το ένα επίπεδο ύπαρξης στο άλλο, από το ένα άτομο στο άλλο και μαθαίνει πώς να ενσωματώνει πρακτικά τη γνώση στις καθημερινές επιλογές. Ο ρόλος του είναι απίστευτα σημαντικός και συχνά περιγράφεται ως αυτός του νοητικού απατεωνίσκου που μπορεί να μας οδηγήσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να υπερασπιστούμε τους δικούς μας εσωτερικούς διχασμούς. Ο Ερμής αντιπροσωπεύει τον τρόπο που σκεφτόμαστε. Έχει καθήκον να δημιουργήσει μια σύνδεση μεταξύ του πεδίου των ιδεών και της πρακτικής και γήινης πλευράς της ανθρώπινης φύσης μας που ασχολείται με τις νοητικές διεργασίες, τις εργασιακές μας συνήθειες και τη ρουτίνα μας.

Τι γίνεται όμως όταν ο Ερμής λαμβάνει δύο διαφορετικές ενέργειες, πληροφορίες και δεδομένα τα οποία πρέπει να τα επεξεργαστεί; Τότε το αποτέλεσμα θα είναι λίγο αβέβαιο και σίγουρα θα δυσκολευτεί πολύ να πάρει τις αποφάσεις του.

Για να μάθετε τη θέση του Ερμή στον γενέθλιο χάρτη σας πατήστε εδώ.

Δείτε ποια ζώδια ταλαιπωρούν τον Ερμή και τον κάνουν πραγματικά αναποφάσιστο

Ερμής στους Διδύμους

Οι Δίδυμοι έχουν κάτι από τη διττή φύση του συμβόλου τους. Έχουν δύο πρόσωπα, ένα για τον εαυτό τους και ένα για τους άλλους. Τους αρέσει να επικοινωνούν και να απολαμβάνουν τη συντροφιά ομιλητικών ανθρώπων. Ο Ερμής άλλωστε είναι το σύμβολο της επικοινωνίας και στους Διδύμους ενισχύει τις δεξιότητες στην τέχνη, τη γραφή, τη δημιουργικότητα, τη μουσική και ιδιαίτερα την ευελιξία τους. Έτσι αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να κάνουν δέκα διαφορετικά πράγματα μαζί, δεν κουράζονται ποτέ και πάντα είναι μέσα σε όλα με αυτοπεποίθηση και ενθουσιασμό. Ο Ερμής στους Διδύμους είναι μαγικός, διότι τους κάνει πιο αποτελεσματικούς, εμφανίσιμους και γεμάτους αυτοπεποίθηση. Είναι γεννημένοι μαθητές που έχουν την ικανότητα να μαθαίνουν από άλλους χωρίς να είναι πολύ κοντά τους. Τους αρέσει να παρατηρούν το μυαλό των άλλων και να ανταλλάσσουν απόψεις. Μοιράζονται γνώσεις και εμπειρίες με χαρά και προσπαθούν για το καλύτερο. Όμως η νευρικότητα του Ερμή τους ωθεί να θέλουν να τα δοκιμάσουν όλα, να αποκτήσουν κάθε εμπειρία και έτσι μετακινούνται από θέμα σε θέμα, χωρίς στην πραγματικότητα να μένουν αρκετά για να το κατανοήσουν βαθύτερα. Είναι άτομα που προτιμούν να ασχολούνται με το τι γίνεται γύρω τους περισσότερο με την καρδιά και το ένστικτό τους. Δεν έχουν έντονο πάθος όταν πρόκειται για τις ιδέες τους και για το τι πιστεύουν. Θα ακολουθήσουν το ρεύμα ή και δεν θα αμφισβητήσουν ιδιαίτερα αυτό που αποδέχονται οι γύρω τους. Λατρεύουν τη συζήτηση, ωστόσο μερικές φορές δεν ξέρουν που να βάλουν μια τελεία. Άλλες φορές παίρνουν βιαστικές αποφάσεις κατά λάθος. Υπάρχει μια πλευρά του Ερμή στους Διδύμους που είναι θετική και αληθινή, εμπιστεύεται σχεδόν τους πάντες και αυτό μπορεί να τους οδηγήσει σε μια επιβλαβή ή καταστροφική κατάσταση για εκείνους. Οποιοσδήποτε με λίγη πειθώ μπορεί να τους εξαπατήσει εύκολα και να τους βάλει σε μπελάδες. Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά αυτής της θέσης, στην οποία μπορεί να γίνει το ακριβώς αντίθετο. Είναι πραγματικά επιρρεπείς στο να παίζουν παιχνίδια, κάποιες φορές ακόμη και χειριστικά. Μερικές φορές είναι τόσο ασταθείς που αλλάζουν τη γνώμη, τις αποφάσεις και τις δεσμεύσεις τους κάθε τόσο. Δεν ξέρουν ποια εσωτερική φωνή να ακροαστούν, τον καλό ή τον ατίθασο εαυτό τους. Καθώς αυτός ο συνδυασμός μπορεί να δοκιμάσει όχι μόνο την υπομονή, αλλά και τα όρια όσων σχετίζονται, χρειάζεται αυξημένη προσοχή. Δεν τους είναι δύσκολο να αντικαταστήσουν χωρίς λόγο κάποιον, όχι με ένα, αλλά με πολλά νέα πρόσωπα με διαφορετικά χαρακτηριστικά και ιδιοσυγκρασίες. Παρόλο που μερικές φορές αυτό τους βάζει σε μπελάδες, δεν προτίθενται να αλλάξουν, τους αρέσει αυτή η πλευρά του εαυτού τους.

Ερμής στον Ζυγό

Υπό την επιρροή του Ζυγού, του ζωδίου της δικαιοσύνης και της ισορροπίας, και του Ερμή, του πλανήτη της επικοινωνίας, είναι αναμενόμενο ότι αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να δουν και τις δύο όψεις ενός νομίσματος. Βέβαια αυτό είναι ευχή και κατάρα, διότι γίνεται η Νέμεση που τους κατατρέχει διαρκώς. Καθώς είναι κοινωνικοί, αυτοί οι τύποι θα συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε συζήτηση. Είναι ευαίσθητοι και ευγενικοί από τη φύση τους, αλλά διαθέτουν μοναδική ευφυΐα! Έχουν τη δύναμη να κάνουν κάθε άτομο να αισθάνεται ότι είναι μοναδικό. Οι κοινωνικές τους χάρες είναι σχεδόν εξίσου υψηλές με τη γοητεία τους, και τα διαθέτουν όλα σε αφθονία. Οι άνθρωποι αγαπούν να βρίσκονται γύρω από τον Ερμή στον Ζυγό, καθώς οι εκπρόσωποι του είναι ευγενικοί και ευχάριστοι συνομιλητές. Έχοντας τη διπλωματία στο αίμα τους, είναι ιδανικοί στο να ακούν και να ισορροπούν καταστάσεις. Και θα ενδιαφέρονται πάντα πραγματικά για ό,τι έχουν να πουν οι άλλοι. Αλλά αν ψάχνετε για μια γρήγορη απάντηση μην περιμένετε να σας τη δώσουν άμεσα, διότι κύριο πρόβλημα του Ερμή στον Ζυγό είναι ακριβώς αυτό. Δεδομένου ότι τους αρέσει να βλέπουν την κατάσταση από όλες τις πλευρές, γίνονται αναποφάσιστοι. Η σκέψη τους μπορεί να παραταθεί ατελείωτα, μέχρι να μπερδευτούν εντελώς από τα δικά τους συμπεράσματα και ιδέες και να αρχίσουν να αμφισβητούν τα πάντα. Επειδή η αμφισβήτηση φέρνει αναβλητικότητα, τείνουν επίσης να αφήνουν τα πράγματα να αιωρούνται αναπάντητα και ανολοκλήρωτα για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Είναι συχνά αρκετά νευρικοί, επειδή συνήθως μετρά υπερβολικά η γνώμη των άλλων για αυτούς και δεν θέλουν να κάνουν τίποτα που μπορεί να προσβάλει κανέναν. Τουλάχιστον τα συμπεράσματα στα οποία θα καταλήξουν θα είναι πάντα δίκαια και καλά μελετημένα. Αποφεύγοντας τις αντιπαραθέσεις με κάθε κόστος, αυτοί οι τύποι θα είναι πάντα εκείνοι που συμβιβάζονται. Είναι πολύ διακριτικοί άνθρωποι, αλλά μακροπρόθεσμα το γεγονός ότι είναι τόσο φιλειρηνικοί και υποχωρητικοί μπορεί να είναι επιζήμιο. Θα συσσωρεύσουν απογοητεύσεις και, στο τέλος, θα έχουν κάποιες συναισθηματικές εκρήξεις που δεν θα μπορούν να διαχειριστούν εύκολα. Ωστόσο το γεγονός είναι πως μπορεί να περάσουν αιώνες μέχρι να καταλήξουν κάπου όσοι έχουν τον Ερμή στον Ζυγό. Αλλάζουν γνώμη με κάθε νέα πληροφορία που έρχεται. Ποτέ δεν ξέρει κάποιος προς τα πού θα γείρει η ζυγαριά τους και ίσως γι’ αυτό γίνονται συχνά αόριστοι και αναποφάσιστοι στον αισθηματικό τομέα. Μπορεί να χάσουν τον εαυτό τους, ευκαιρίες, αλλά και ανθρώπους από τη ζωή τους προσπαθώντας να προσδιορίσουν όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα μιας κατάστασης. Χρειάζονται κάποια καθοδήγηση και βοήθεια από καιρό σε καιρό όταν δυσκολεύονται να διαλέξουν από το τι να φορέσουν, μέχρι ποια σταδιοδρομία ή σύντροφο να προτιμήσουν.

Ερμής στους Ιχθύς

Ο Ερμής στους Ιχθύς χαρίζει ένα συναρπαστικό μυαλό συνδεδεμένο με τη σοφία του ασυνείδητου και της έμπνευσης. Τα άτομα με αυτή τη θέση είναι πολύ δημιουργικά και έχουν ζωηρή φαντασία. Αν κάτι τους κεντρίσει το ενδιαφέρον το απορροφούν σε πολύ βαθύ επίπεδο. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν ωραίο, ευχάριστο πνεύμα, νοιάζονται για τους άλλους και δείχνουν μεγάλη συμπάθεια στα προβλήματα τους. Έχουν μια μοναδική προοπτική και μπορούν συχνά να δουν πέρα από τα εγκόσμια. Η φροντίδα για τους άλλους σε συνδυασμό με μια καλλιτεχνική αντίληψη είναι ουσιαστικά αυτό που δίνει ο Ερμής στους Ιχθύς. Όμως βρίσκεται σε θέση πτώσης, έτσι δυσκολεύονται να εκφραστούν. Δεν είναι ιδιαίτερα ομιλητικοί. Αυτοί οι άνθρωποι απολαμβάνουν να στέκονται στο περιθώριο, να ακούν και να παρακολουθούν. Θα μιλήσουν μόνο αν έχουν κάτι σημαντικό να πουν. Προσέχουν τις λεπτομέρειες, ωστόσο το μυαλό τους είναι συχνά μπερδεμένο και χαοτικό. Αυτά τα άτομα είναι πολύ έξυπνα, αλλά συχνά παλεύουν με τη συγκέντρωση και την εστίαση. Ο Ερμής είναι αποδυναμωμένος στους Ιχθύς, λόγω της δυσκολίας του να συνδέσει τη λογική, την καλλιτεχνική και τη δημιουργική φαντασία με την πρακτικότητα. Έτσι τα άτομα με αυτή τη θέση είναι ονειροπόλοι που χάνονται συνεχώς στις σκέψεις τους. Αυτοί οι άνθρωποι θα προτιμούσαν να εκφραστούν μέσω της ποίησης ή των καλών τεχνών, ακόμη και τηλεπαθητικά, παρά μέσω της προφορικής επικοινωνίας. Έτσι κάποιος μπορεί να τους εκμεταλλευτεί εύκολα, επειδή είναι εύπλαστοι και ονειροπόλοι. Τα σχέδιά τους δεν φαίνονται ρεαλιστικά, γιατί δεν έχουν πάντα μια ικανοποιητική στρατηγική για να τα κάνουν να λειτουργήσουν. Η αισιοδοξία και η αυτοπεποίθηση μπορεί μερικές φορές να αποτύχουν, αφήνοντάς τους εκτεθειμένους στην εξαπάτηση και την προδοσία σε σημαντικούς τομείς της ζωής. Η υπερβολική ενσυναίσθηση κάνει τα όρια με τους άλλους δυσδιάκριτα, δυσκολεύοντας το άτομο να πάρει αποστάσεις ασφαλείας στην επικοινωνία του με τον έξω κόσμο, οπότε δεν μπορεί να αποφασίσει τι είναι δικό του και τι όχι, τι είναι λάθος και σωστό, τι είναι δίκαιο και τι άδικο. Μπορεί σε τέτοιες περιπτώσεις να βρεθεί σε άρνηση της πραγματικότητας ή να μεταβεί στο άλλο άκρο και να γίνει η σκιώδης πλευρά του. Η ουτοπία, το ψέμα και οι εξαρτήσεις μπορεί να αναλάβουν τότε τα ηνία και να χάσει τον έλεγχο του εαυτού του. Τα άτομα αυτά μπορούν να έχουν πρόσβαση τόσο στον κόσμο των ονείρων όσο και στην πραγματικότητα. Ωστόσο, μπορεί να βρουν την πραγματικότητα αρκετά σκληρή. Ο Ερμής στους Ιχθύς συχνά νιώθει μπερδεμένος στον κόσμο. Θέλει να ζει και να δημιουργεί μαγεία και τέχνη, όχι να έρχεται αντιμέτωπος με τον πόνο, τα καθήκοντα και τις λεπτομέρειες.