Τετράγωνο Ήλιου-Κρόνου στις 23/11/2023: Περιορισμοί και εμπόδια για 4 ζώδια

Τετράγωνο Ήλιου-Κρόνου στις 23/11/2023: Περιορισμοί και εμπόδια για 4 ζώδια

Τετράγωνο Ήλιου-Κρόνου στις 23/11/2023: Περιορισμοί και εμπόδια για 4 ζώδια

Ο Ήλιος που διελαύνει στο ζώδιο του Τοξότη και συγκεκριμένα στο 1ο δεκαήμερο, θα σχηματίσει όψη τετραγώνου με τον Κρόνο από τους Ιχθύς. Αυτό το τετράγωνο θα είναι αρκετά δύσκολο και απαιτητικό και θα ζορίσει λίγο παραπάνω τα ζώδια της μεταβλητής ομάδας, δηλαδή Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες από την 0 έως την 4η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Αν δεν γνωρίζετε σε ποιο ζώδιο και μοίρες έχετε τον Ήλιο, τον ωροσκόπο ή τους πλανήτες σας πατήστε εδώ.

Περιορισμοί και δοκιμασίες

Το τετράγωνο Ήλιου-Κρόνου που κορυφώνεται την Πέμπτη 23/11/23 είναι ένα είδος δοκιμασίας για τις σχέσεις μας, αλλά και για τον ίδιο μας τον εαυτό. Το τετράγωνο στην αστρολογία είναι η απόσταση 90° ανάμεσα σε δύο πλανήτες και πρόκειται για μια όψη η οποία φέρνει τους πλανήτες σε μια σύγκρουση, αφού προσπαθούν να συμβιβάσουν δύο διαφορετικές ποιότητες. Ο Ήλιος συμβολίζει το Εγώ μας, τα θέλω και τις επιθυμίες μας και στο ζώδιο του Τοξότη έχει ανάγκη την ελευθερία, την ανεξαρτησία, τη γνώση αλλά και τους ανοιχτούς ορίζοντες. Θέλει να μάθει καινούρια πράγματα, να μεταδώσει τις δικές του γνώσεις, να ταξιδέψει, να φιλοσοφήσει τη ζωή. Από την άλλη πλευρά, ο Κρόνος συμβολίζει τα όρια, τους κανόνες και το κάρμα και στο ζώδιο των Ιχθύων μας φέρνει αντιμέτωπους με σκληρές αλήθειες, βάζει στο στόχαστρο τα όνειρα που έχουμε για το μέλλον και αποδομεί οτιδήποτε δε λειτουργεί και δεν μας επιτρέπει να εξελιχθούμε.

Εξαιτίας αυτής της σύγκρουσης, τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να περιμένουμε δυσκολίες και εμπόδια στις σχέσεις μας, καθυστερήσεις στα σχέδια μας, σκληρή κριτική από ανωτέρους και πρόσωπα εξουσίας ή απαιτητικές δοκιμασίες και προκλήσεις οι οποίες μπορεί να ρίξουν κατακόρυφα την αυτοπεποίθηση μας. Το τετράγωνο Ήλιου-Κρόνου μας περιορίζει και μας βάζει να κινηθούμε σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, επομένως ίσως χρειαστεί να θυσιάσουμε κάποια θέλω και απολαύσεις, προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις των γύρω μας και της κοινωνίας. Ίσως πάλι να νιώσουμε εμείς την ανάγκη να βάλουμε όρια στους άλλους, ειδικά εάν νιώσουμε ότι δεν μας σέβονται. Δεν αποκλείεται μέχρι και 2-3 ημέρες πριν και μετά από την όψη αυτή να έχουμε μειωμένη ενέργεια, να νιώσουμε απογοήτευση, πίεση, ματαίωση ή έντονη μοναξιά.

Ένα χρήσιμο μάθημα

Ακόμα όμως κι αν έρθουμε αντιμέτωποι με μια αποτυχία ή μια ήττα αυτές τις ημέρες, δεν θα πρέπει να το βάλουμε κάτω και να χάσουμε την πίστη στον εαυτό μας. Αντιθέτως, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι ο Κρόνος έχει πάντα κάτι σημαντικό να μας διδάξει. Η όψη αυτή απαιτεί από εμάς σύνεση και ωριμότητα, επομένως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για επιπόλαιες και παρορμητικές κινήσεις. Η προσέγγιση μας απέναντι στις καταστάσεις θα πρέπει να είναι ρεαλιστική και καλό θα είναι να μην αφήνουμε τίποτα στην τύχη του, ούτε να περιμένουμε μια μαγική λύση ή ένα θαύμα που θα μας βγάλει από τη δύσκολη θέση. Αυτό σημαίνει ότι καλούμαστε να είμαστε συνεπείς απέναντι στις υποχρεώσεις μας και στους στόχους μας, να επικεντρωθούμε σε όσα έχουμε αναλάβει να φέρουμε εις πέρας και να εργαστούμε σκληρά προκειμένου να έχουμε στην πορεία το αποτέλεσμα που επιθυμούμε. Είναι η στιγμή που πρέπει να είμαστε ταπεινοί, να συμβιβαστούμε, να υποχωρήσουμε, και πάνω από όλα να αναλάβουμε την ευθύνη του εαυτού μας και να κοιτάξουμε κατάματα τις συνέπειες των πράξεων μας. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, όσο επίπονη κι αν είναι, τελικά θα γίνουμε πιο σοφοί και θα κατανοήσουμε καλύτερα τόσο τα όρια των άλλων όσο και του ίδιου μας του εαυτού. Περισσότερο θα επηρεαστούν οι γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο των ζωδίων των Διδύμων, Τοξότη, Παρθένου και Ιχθύων.

Για να βρείτε σε ποιο δεκαήμερο του ζωδίου σας ανήκετε πατήστε εδώ.

Ας πάμε να δούμε πιο αναλυτικά ποια ζώδια θα επηρεαστούν από αυτή την όψη και με ποιο τρόπο

ΔΙΔΥΜΟΙ

Το τετράγωνο Ήλιου-Κρόνου είναι μια όψη η οποία μπορεί να κλονίσει τις σχέσεις και τις συνεργασίες σας και να σας φέρει αντιμέτωπους με σκληρές αλήθειες που μπορεί μέχρι τώρα να αποφεύγατε για κάποιο λόγο να αντιμετωπίσετε. Εάν είστε σε μια σταθερή σχέση ή σε έναν γάμο, θα βιώσετε προκλήσεις και δοκιμασίες οι οποίες θα σας οδηγήσουν στο να πάρετε κάποιες σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον σας. Εάν εδώ και καιρό αντιμετωπίζετε προβλήματα ή ήσασταν δυσαρεστημένοι από τον σύντροφο σας, τώρα όλα αυτά θα βγουν στην επιφάνεια και καλείστε να βρείτε μια λύση από κοινού. Μην αφήνετε λοιπόν τα πράγματα στην τύχη τους και κυρίως μην παραβλέπετε άλλο συμπεριφορές που σας φέρνουν σε δύσκολη θέση. Αντίστοιχα, μπορεί εσείς να δεχτείτε σκληρή κριτική από το ταίρι σας, η οποία θα σας ταρακουνήσει και θα σας κάνει να δείτε τις καταστάσεις μέσα από μια διαφορετική σκοπιά. Εάν είστε αδέσμευτοι, αυτή η όψη μπορεί να σας κάνει να νιώσετε μοναξιά ή απογοήτευση από τις σχέσεις και να σας φέρει στο μυαλό αρνητικές μνήμες που σας ρίχνουν ψυχολογικά. Προσπαθήστε να εκλογικεύσετε τις καταστάσεις και μη διστάσετε να βάλετε όρια σε όσους επιμένουν να μην δείχνουν σεβασμό απέναντι στις επιθυμίες σας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Το τετράγωνο του Ήλιου από τους Διδύμους με τον Κρόνο, είναι μια όψη η οποία μπορεί να δημιουργήσει ψυχρό κλίμα και να σας απομακρύνει από τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Αυτές τις ημέρες θα έχετε την τάση να συμπεριφέρεστε πιο σκληρά στον σύντροφο ή σε άτομα του οικογενειακού σας περιβάλλοντος και δεν αποκλείεται να γίνετε ιδιαίτερα αυστηροί και επικριτικοί τόσο απέναντι στους άλλους όσο και στον ίδιο σας τον εαυτό. Οι οικογενειακές υποχρεώσεις μπορεί να σας πιέσουν αρκετά αυτές τις ημέρες, όμως προσπαθήστε να είστε ψύχραιμοι και να μην απομακρύνετε από κοντά σας άτομα τα οποία θέλουν να σας βοηθήσουν και νοιάζονται πραγματικά για εσάς. Εάν μια κατάσταση σας βαραίνει και σας ρίχνει ψυχολογικά, τώρα αυτή η αίσθηση θα είναι ακόμα πιο έντονη και γι’ αυτό θα πρέπει να διώξετε οριστικά από τη ζωή σας ανθρώπους που σας κρατάνε δέσμιους και να απομακρυνθείτε από καταστάσεις που δεν σας επιτρέπουν να εξελιχθείτε και να είστε αυτόνομοι. Εάν λοιπόν το παρελθόν σας χτυπήσει την πόρτα και επανέλθει ένα πρόσωπο που σας είχε πληγώσει και είχε φερθεί με σκάρτο τρόπο, τώρα θα πρέπει να κρατήσετε χαρακτήρα και να μην υποκύψετε. Με λίγα λόγια, καλείστε να σταθείτε στα πόδια σας παρά τις αντιξοότητες και να είστε σίγουροι ότι στα δύσκολα θα φανεί ποιους ανθρώπους αξίζει να έχετε δίπλα σας και ποιους όχι.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Ήλιος από το δικό σας ζώδιο θα σχηματίσει τετράγωνο με τον Κρόνο στους Ιχθύς και αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει πίεση σε κομβικούς τομείς στη ζωή σας. Πιο συγκεκριμένα, οι διαπροσωπικές σας σχέσεις θα περάσουν από μια σκληρή δοκιμασία και θα αναγκαστείτε να πάρετε κάποιες πρωτοβουλίες ή σημαντικές αποφάσεις που θα κρίνουν το μέλλον σας. Τα «πρέπει» του επαγγελματικού σας περίγυρου και της κοινωνίας μπορεί να νιώσετε τώρα ότι σας πιέζουν πιο πολύ από κάθε άλλη στιγμή και ίσως να μην ξέρετε εάν θα πρέπει να συμμορφωθείτε με αυτά ή αν θα πρέπει να έρθετε σε ρήξη με κάποια σημαντικά πρόσωπα. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε τώρα είναι να βάλετε σαφή όρια στους άλλους, χωρίς όμως να οδηγηθείτε σε ακρότητες ή να έχετε αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά που θα σας φέρει σε δύσκολη θέση. Ακόμα κι αν μια σχέση ή συνεργασία φτάσει στο τέλος της, θα πρέπει να διατηρήσετε την ψυχραιμία και την αυτοκυριαρχία σας και να προσπαθήσετε να διαχειριστείτε την κατάσταση με λογική σκέψη. Να θυμάστε ότι μόνο αν φερθείτε με εντιμότητα απέναντι στους άλλους, θα σας εκτιμήσουν και θα κερδίσετε το σεβασμό τους.

ΙΧΘΥΕΣ

Το τετράγωνο Ήλιου-Κρόνου έρχεται για να φέρει εμπόδια και δυσκολίες μέσα στον τομέα της καριέρας, αφού μπορεί τα σχέδια σας να μην έχουν την εξέλιξη που επιθυμούσατε ή να υπάρχουν καθυστερήσεις που μπορεί να σας απογοητεύουν. Δεν αποκλείεται αυτές τις ημέρες να έρθετε σε αντιπαράθεση ή ακόμα και σε ρήξη με ανωτέρους ή πρόσωπα εξουσίας ή να αισθανθείτε ότι πιέζεστε υπερβολικά από τις απαιτήσεις που έχουν από εσάς. Ίσως να έχετε αναλάβει παραπάνω υποχρεώσεις και ευθύνες από όσες μπορείτε να φέρετε εις πέρας, με αποτέλεσμα τώρα να τρέχετε και να μη φτάνετε. Δεν θέλετε όμως σε καμία περίπτωση να φανείτε ανεπαρκείς και να χαλάσετε την κοινωνική εικόνα που έχετε χτίσει με τόσο κόπο και γι’ αυτό δεν θα διστάσετε να σφίξετε τα δόντια και να δουλέψετε σκληρά. Είναι η στιγμή που καλείστε να σταθείτε στα πόδια σας και να βασιστείτε στις δικές σας δυνάμεις, γιατί μόνο έτσι θα αποδείξετε την αξία σας και θα λάβετε την επιβράβευση που έχετε ανάγκη. Θα πρέπει λοιπόν να δείξετε ταπεινότητα, υπομονή και σύνεση. Οφείλετε αυτές τις ημέρες να αντιμετωπίσετε τις σχέσεις και τις συνεργασίες σας με υπευθυνότητα και σοβαρότητα και να επενδύσετε σε εκείνες που έχουν γερές βάσεις και μπορούν να αντέξουν στον χρόνο. Να θυμάστε λοιπόν ότι αν μια κατάσταση τελειώσει κάτω από αυτή την επιρροή, αυτό σημαίνει ότι ίσως δεν έχει ουσιαστική θέση στη ζωή σας και δεν έχει κάτι παραπάνω να σας προσφέρει.