Τα μαθήματα που σας έδωσε ο πρώην σύντροφός σας, σύμφωνα με το ζώδιό του

Τα μαθήματα που σας έδωσε ο πρώην σύντροφός σας, σύμφωνα με το ζώδιό του

Τα μαθήματα που σας έδωσε ο πρώην σύντροφός σας, σύμφωνα με το ζώδιό του

Σίγουρα οι χωρισμοί δεν είναι εύκολη διαδικασία. Το τέλος μιας σχέσης σπάνια γράφεται με ψυχραιμία, αφού είναι επώδυνο τουλάχιστον για μια από τις δύο πλευρές. Αλλά όταν στεγνώσουν τα δάκρυα και περάσει λίγος καιρός, βλέποντας πιο καθαρά τα πράγματα, μπορεί και να αναρωτιέστε γιατί κάνατε σχέση με αυτό το άτομο. Μπορεί να γελάτε με τον εαυτό σας που χτυπιόσασταν όταν χωρίσατε, αφού χωρίς αυτόν/ην είστε πολύ καλύτερα. Πάντα όμως και από την πιο αποτυχημένη σχέση κάτι μένει. Μέσα από τις αδυναμίες του άλλου και τα προβλήματα, έρχεται η αλλαγή στην οπτική που αντιμετωπίζουμε τα πράγματα. Όσο ακατάλληλος λοιπόν και να ήταν ο/η πρώην, φεύγοντας άφησε ένα «δώρο». Το πάθημα που έγινε μάθημα. Και αυτό ακριβώς θα αναλύσουμε, όχι τους λόγους του χωρισμού και πώς χειρίζεται το κάθε ζώδιο το τέλος μιας σχέσης, αλλά τι μένει μετά την απομάκρυνση από το ταμείο. Τι μάθατε λοιπόν από τον/ην πρώην σας; Το ζώδιό του/ης μπορεί να σας βοηθήσει να λύσετε το μυστήριο.

ΚΡΙΟΣ: Υπομονή

Έχοντας στο πλάι σας έναν Κριό, που κυβερνάται από τον Άρη, τον θεό του πολέμου, σίγουρα ήρθατε πολλές φορές αντιμέτωποι με τα ξεσπάσματα και τα νεύρα του, αφού ήθελε όλα να γίνονται με τον δικό του τρόπο και στον δικό του χρόνο. Αυτό εξάλλου ήταν και το αγκάθι στη σχέση σας, μαζί με τις φωνές του, που είναι τόσο βροντερές και δυνατές και όλη η πολυκατοικία μάθαινε καθημερινά τα προβλήματα σας. Χάρη σε αυτό το κουραστικό και εκνευριστικό χαρακτηριστικό του εσείς πήρατε πολύτιμα μαθήματα υπομονής και κρίσης. Όχι μόνο νευρικής, αλλά γενικής κρίσης και μάθατε τι είναι αυτό που αξίζει για να αγωνιστείτε και τι όχι. Με αυτά τα νέα όπλα στη φαρέτρα σας και τα καινούργια περιθώρια υπομονής στον χαρακτήρα σας, έχετε πλέον τη δύναμη να ακούτε τους άλλους ανθρώπους, να αποφασίζετε τι είναι πολύτιμο για εσάς και να περιμένετε καρτερικά να χαλαρώσουν οι άλλοι (όπως ο/η πρώην σας), πριν κάνετε μια συζήτηση για να λύσετε τα προβλήματα σας σε φυσιολογικά πλαίσια. Είστε ισχυρότεροι χάρη σε αυτό το δώρο της υπομονής.

ΤΑΥΡΟΣ: Εξέλιξη

Πείσμα, επιμονή, ανυποχώρητη στάση, αυτά είχατε να αντιμετωπίσετε στη σχέση σας με τον Ταύρο. Μπορεί τώρα πια κοιτώντας πίσω να αναρωτιέστε πού βρήκατε όλο αυτό το κουράγιο να ανεχτείτε την αδυναμία του να ελίσσεται και να παραμένει αγκιστρωμένος σε συμπεριφορές και ρουτίνες. Αλλά αυτό είναι και το δώρο που σας πρόσφερε για το μέλλον. Αυτή η απροθυμία του Ταύρου να αλλάξει, σας δίδαξε τη σημασία της εξέλιξης. Καταλάβατε πόσο σημαντικό είναι να μπορείτε να αναπτύσσεστε και να προχωράτε μπροστά. Να δοκιμάζετε νέα πράγματα και να μην μένετε αμετάβλητοι και κολλημένοι. Η συμπεριφορά του Ταύρου που τόσο σας κούρασε, πλέον θα σας κάνει να θέλετε να καλλιεργήσετε την αλλαγή για τον εαυτό σας και να εξελίσσεστε συνεχώς. Αυτό είναι ένα σημαντικό μάθημα.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Επικοινωνία

Όποιος ανήκει στο ζώδιο των Διδύμων έχει χίλια δυο κακά που μπορείτε να του χρεώσετε, αλλά το ταλέντο της επικοινωνίας και της έκφρασης δεν μπορείτε να το αμφισβητήσετε. Βέβαια, το ότι μιλάει ακατάπαυστα, έχει πάντα δίκιο και μπορεί να αλλάζει γνώμη συνεχώς, είναι εκνευριστικό. Μπορεί όλα αυτά να έγιναν η αφορμή ή και η αιτία για να τελειώσει η σχέση ή ότι ήταν τόσο ευμετάβλητος. Όμως μαζί με τις πληγές σας από αυτή τη σχέση πήρατε και μια διδαχή, μάθατε τη σημασία της έκφρασης. Ο Δίδυμος πάντα λέει αυτό που σκέφτεται και επειδή ξέρει να αναλύει τον χαρακτήρα του άλλου μπαίνει στο μυαλό του. Μπορεί αυτό να είναι ενοχλητικό, αλλά εσείς τι κάνατε; Εκφράσατε τα δικά σας συναισθήματα, μπήκατε στη διαδικασία να αναλύσετε τις καταστάσεις και να βάλετε τα όρια σας ή του επιτρέψατε να κάνει επέλαση στη ζωή σας; Μιλήσατε; Θα μου πείτε «προλάβαμε;». Αυτό λοιπόν σας δίδαξε ο Δίδυμος την αξία της καλής επικοινωνίας. Πάρτε λοιπόν το μάθημα σας και κάντε το πράξη στην επόμενη σχέση σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Αγάπη

Ο Καρκίνος αναζητά και δίνει πολύ αγάπη και μισεί να είναι μόνος του. Θέλει να προσφέρει τη φροντίδα του τόσο πολύ, που δεν συνειδητοποιεί ότι μπορεί να γίνεται ασφυκτικός. Μάλιστα, πολλές φορές από την ανάγκη του να δίνει και να λαμβάνει προσοχή, προσκολλάται πάνω στον άλλο και τον πνίγει. Παρότι λοιπόν μπορεί να τελείωσε η σχέση σας, γιατί δεν μπορούσατε να… αναπνεύσετε και να σας φάνηκε αβάσταχτη όλη αυτή η προσήλωση του προς εσάς, η λατρεία του Καρκίνου σας έδειξε πώς να αγαπάτε. Αυτή η σχέση δεν λειτούργησε, αλλά εσείς σίγουρα μάθατε ότι αξίζατε να αγαπηθείτε και τι είδους αγάπη χρειάζεστε. Μάθατε τον εαυτό σας και τα όρια σας. Πάρτε λοιπόν αυτές τις πληροφορίες μαζί σας και αγωνιστείτε για τον τύπο της αγάπης που θέλετε.

ΛΕΩΝ: Συγχώρεση

Ο Λέων είναι… λίγο εγωκεντρικός και υπερφίαλος. Η αλαζονεία του, ίσως ήταν μεγαλύτερη από την αγάπη που μπορούσε να εκφράσει και εσείς δεν μπορούσατε να το ανεχτείτε. Ας είμαστε ειλικρινείς όμως, σίγουρα περάσατε καλά μαζί του, διότι ο Λέων αυτό θέλει για τη ζωή του, αλλά πρέπει να είναι ο πρωταγωνιστής. Άρα, εσείς ήσασταν στο περιθώριο και περνούσατε καλά «παρεμπιπτόντως». Ήσασταν αυτός/η που τον πλαισίωνε, η λεπτομέρεια στη μεγάλη εικόνα. Ξέρετε όμως ότι σας αγαπούσε, απλά δεν μπορούσε να το εκφράσει όπως εσείς θέλατε. Μπορεί για παράδειγμα, να ήξερε ότι χρειάζεστε διακοπές και όντως να κανόνιζε να φύγετε ένα διήμερο για να ξεκουραστείτε, αλλά ποτέ δεν θα ρωτούσε εσάς που θέλετε να πάτε. Θα πηγαίνατε εκεί όπου του άρεσε και θα σας το «πουλούσε» ότι το σκέφτηκε για εσάς. Έτσι λοιπόν αυτός θα περνούσε καλά και εσείς «παρεμπιπτόντως» θα ξεκουραζόσασταν. Βαρεθήκατε να ζείτε στη σκιά του, όμως μπορείτε να τον συγχωρήσετε. Και οι Βασιλιάδες κάνουν λάθη και ας μην το παραδέχονται. Δώστε άφεση αμαρτιών στη Μεγαλειότητα του, όπως κάνατε πάντα δίπλα του και προχωρήστε μπροστά. Άλλωστε αυτό σας δίδαξε όσο καιρό ήσασταν μαζί, να συγχωρείτε χωρίς να σας ζητάει συγνώμη.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Κατανόηση

Ήσασταν με Παρθένο; Τότε σίγουρα είδατε τον ψυχρό, απρόσιτο και κλειστό χαρακτήρα του/ης, αλλά και τη ζεστή, στοργική πλευρά μέσα του/ης που μπορεί να είχατε λατρέψει για κάποιο χρονικό διάστημα. Δεν ήταν εύκολος άνθρωπος και όσο καιρό και να μείνατε δίπλα του πάντα αισθανόσασταν ότι δεν τον γνωρίζατε ολοκληρωτικά. Δεν ανοιγόταν  ποτέ και κρατούσε κομμάτια της ζωής και του εαυτού του μόνο για εκείνον/η. Η σχέση μαζί του ήταν μια πρόκληση σε πολλά επίπεδα και μόνο την γκρίνια, αλλά και την κριτική του που αντέξατε, δείξατε ότι είστε πολύ ανθεκτικοί χαρακτήρες. Αφού λοιπόν μπορέσατε να δείξετε τόση κατανόηση στις παραξενιές του, λάβατε μια «πανεπιστημιακή κατάρτιση» σε ό,τι αφορά να αγαπάτε όλες τις πλευρές των άλλων ανθρώπων. Αυτό είναι και το δώρο που σας έδωσε αυτή η σχέση, η κατανόηση στη διαφορετικότητα των χαρακτήρων.

ΖΥΓΟΣ: Ευγνωμοσύνη

Ο Ζυγός είναι ενθουσιώδης, εκτιμά τα μικρά και τα μεγάλα δώρα της ζωής και τα απολαμβάνει με μεγάλη θέρμη. Σίγουρα σας κούρασε η αναποφασιστικότητα του και η ανάλυση και της παραμικρής λεπτομέρειας για να κάνει το επόμενο βήμα σε οτιδήποτε, αλλά ας μην ξεχνάμε και τα καλά του. Χαίρεται σαν μικρό παιδί για κάτι που οι άλλοι θεωρούν δεδομένο και αυτονόητο. Αυτό το δώρο της ατέλειωτης ευγνωμοσύνης για τα πιο μικρά πράγματα μάθατε δίπλα του-ης και καλό είναι να συνεχίσετε αυτή τη θεωρία και στο υπόλοιπο της ζωής σας. Να είστε ευγνώμονες για κάθε μέρα που ζείτε, να απολαμβάνετε τα μικρά πράγματα και να μην θεωρείτε δεδομένα τα συναισθήματα των ανθρώπων. Βέβαια να μην ξεχνάμε ότι σας έμαθε και να είστε πιο αποφασιστικοί, αφού κληθήκατε πολλές φορές να βγάλετε εσείς το φίδι από την τρύπα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Ισορροπία

Εάν η πρώην σχέση σας ήταν Σκορπιός και έπεσαν οι τίτλοι τέλους, σίγουρα χάρηκαν οι φίλοι σας αφού σταματήσατε να είστε σε ένα συνεχές ψυχολογικό τρενάκι τρόμου. Τη μια μέρα μέσα στην ευτυχία και την άλλη στην απόγνωση από τις κρίσεις κτητικότητας, ζήλιας και δράματος. Εντάξει πέρασαν αυτά και η συναισθηματική εξάντληση τελείωσε μαζί με αυτή τη σχέση. Όμως φεύγοντας από τον Σκορπιό πήρατε μαζί στις βαλίτσες σας κάτι σημαντικό από αυτόν τον κατά τα άλλα συναρπαστικό τύπο. Μάθατε ότι το πάθος είναι η κινητήριος δύναμη για τα πάντα, αλλά ταυτόχρονα συνειδητοποιήσατε ότι πρέπει να υπάρχει ισορροπία και λογική για να επέλθει η σταθερότητα και να κρατήσει αυτό το ειδύλλιο. Έτσι σίγουρα στην επόμενη σχέση, τουλάχιστον εσείς θα επιλέξετε την ισορροπία.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Ανεξαρτησία

Ο Τοξότης είναι ο ταξιδιώτης του ζωδιακού κύκλου. Αν μπορούσε να έχει πάντα μια βαλίτσα στο χέρι και να εξερευνά τον κόσμο θα το έκανε. Δεν αντέχει τη δέσμευση, την καταπίεση και τη στατικότητα και αν εσείς θέλατε να αράξετε για να δείτε μια σειρά με τις ώρες, αυτός σίγουρα θα επέλεγε το έξω. Αν λοιπόν είστε από τα άτομα που θέλετε να βρίσκεστε 24 ώρες το 24ωρο με τον σύντροφό σας, σίγουρα ένας Τοξότης δεν μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες σας. Θα νιώθατε απέραντη μοναξιά στη σχέση και πάντα θα σας έλειπε, αφού θα επέλεγε να βρίσκεται κάπου αλλού που δεν υπάρχουν όρια. Δεν είναι ότι δεν σας αγαπούσε, απλά δεν χρειάζεται τη φυσική παρουσία κάποιου για να έχει σχέση. Αυτό είναι και το μάθημα σας. Σας δίδαξε τη σημασία της ανεξαρτησίας και ότι μπορείτε να σταθείτε μόνοι σας όταν εκείνος έλειπε. Δεν χρειάζεται να προσκολληθείτε σε άτομα για να βεβαιωθείτε ότι σας αγαπούν. Αν το αναλύσετε θα καταλάβετε ότι είναι ένα σπουδαίο δώρο το να συνειδητοποιήσετε ότι δεν χρειάζεστε κανέναν για να σας ολοκληρώσει.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Απαγκίστρωση

Ο Αιγόκερως είναι ο απόλυτος «φύλακας» του παρελθόντος. Δεν ξεχνά τίποτα και μπορεί πολύ εύκολα να επαναφέρει στο παρόν κάτι που έγινε προ Χριστού και να ξεκινήσει ξανά έναν καβγά, χωρίς αποτέλεσμα. Η αρνητικότητά του και η προσήλωση που έχει στη λεπτομέρεια, που για τους άλλους δεν έχει καμία σημασία, είναι κουραστική. Μπορεί να ξεκινήσατε μια λεκτική αντιπαράθεση για κάτι που έγινε το πρωί και να σας αραδιάσει όλα όσα κάνατε και είπατε καθ’ όλη τη διάρκεια της σχέσης σας. Πραγματικά ποιος νοιάζεται για το τι είπε πριν από έξι μήνες πάνω στα νεύρα του σε έναν καβγά και πρέπει αυτό να επανέρχεται χωρίς λόγο στην επικαιρότητα; Τουλάχιστον γλιτώσατε από αυτή την οδυνηρή διαδικασία, αλλά μάθατε μέσα από αυτόν τον εκνευριστικό τρόπο γιατί είναι τόσο σημαντικό να αφήνετε τα πράγματα που δεν έχουν σημασία, στη θέση τους, δηλαδή στο παρελθόν, όπως και τον/ην πρώην σας, τον Αιγόκερω. Κοιτάξτε μόνο στο μέλλον.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Συμπόνια

Ο Υδροχόος δεν συμβιβάζεται, δεν δένεται και διατηρεί πάντα μια απόσταση. Όσο και να προσπαθούσατε στη σχέση να κλείσετε την ψαλίδα ανάμεσα σας, εκεί που νομίζατε ότι τα καταφέρατε το επόμενο λεπτό έφευγε λίγο πιο μακριά. Ήταν ένας αγώνας κουραστικός να μπείτε στην καρδιά του και να σας δώσει τη σημασία που είχατε ανάγκη. Ενώ ξέρατε ότι σας ήθελε, δεν παίρνατε ποτέ την επιβεβαίωση και πάντα αναρωτιόσασταν τι κρύβει μέσα του. Η σιωπή του προς απάντηση σας σε όλες τις ερωτήσεις που του απευθύνατε και είχαν προορισμό τα πιο βαθιά θέματα, τα υπαρξιακά του. Αυτό που ζητούσατε ήταν πάνω από τις δυνάμεις του, αφού ο Υδροχόος αντιμετωπίζει πολλά θέματα μοναξιάς και αυτοεκτίμησης. Σπρώχνει τους ανθρώπους μακριά του για να μην πληγωθεί άμα τον εγκαταλείψουν, χωρίς να καταλαβαίνει ότι με αυτή τη διαδικασία τους χάνει. Του είναι πιο εύκολο να ασχοληθεί με ένα κοινωνικό θέμα και να τρέξει να βοηθήσει όσους τον έχουν ανάγκη, παρά να εμβαθύνει στα δικά του θέματα και να εκτεθεί. Δεν έχει πια σημασία αυτή η σχέση τελείωσε, αλλά σάς έμαθε να μπορείτε να δείχνετε τη συμπόνια σας για τους άλλους, γιατί ποτέ δεν ξέρετε τι κρύβει κάποιος πίσω από τη δύναμη που προβάλει.

ΙΧΘΥΕΣ: Ευαισθησία

Μπλέξατε με το πιο ευαίσθητο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου. Ο Ιχθύς αισθάνεται και συναισθάνεται περισσότερο από τους υπόλοιπους και πληγώνεται εύκολα. Μπορεί η παθητική συμπεριφορά του να σας έφερε πολλές φορές στα όρια σας και δικαίως, όμως η σκληρή αντίδραση σας τον έκανε κομμάτια. Τον κάνατε να θέλει να κλειστεί περισσότερο στον εαυτό του. Οι φωνές, η πίεση, ο σκληρός τόνος και οι κατηγορίες δεν λειτουργούν στον Ιχθύ. Θέλει καλοσύνη και φροντίδα για να εκδηλώσει τα συναισθήματα του, αλλά που να τη βρείτε. Σε κάθε πρόβλημα λύγιζε και σε κάθε καβγά πληγωνόταν. Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να σας ενοχλούσε, αλλά επίσης σας δίδαξε πώς να μιλάτε με περισσότερη καλοσύνη. Μάθατε ότι οι λέξεις είναι ισχυρές και μπορούν να πληγώσουν ή και να θεραπεύσουν τους ανθρώπους. Η αδυναμία του Ιχθύ σάς έμαθε να είστε πιο ευαίσθητοι και καλοσυνάτοι με τους άλλους.