Τα 6 ζώδια με τις ισχυρότερες προσωπικότητες

Τα 6 ζώδια με τις ισχυρότερες προσωπικότητες

Τα 6 ζώδια με τις ισχυρότερες προσωπικότητες

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που έχουν έντονη, δυνατή και ίσως επιθετική συμπεριφορά, που προβάλλουν το «εγώ» τους και τίποτα δεν τους σταματά όταν θέλουν να διεκδικήσουν ή να φτάσουν στους στόχους τους. Είναι αυτοί που δεν βάζουν εύκολα νερό στο κρασί τους και τα εμπόδια δεν τους σταματούν και δεν τους καταβάλλουν. Ίσως η συμπεριφορά τους να είναι ενοχλητική για όσους δεν αρέσκονται στα ρίσκα, στις φωνές, στις υπερβολές και θέλουν να διατηρούν χαμηλό προφίλ, αλλά κανείς δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει ότι είναι ξεχωριστές προσωπικότητες που κάνουν έντονη την παρουσία τους. Αυτές οι ισχυρές προσωπικότητες είναι ηγετικές και επιβλητικές μορφές -ο καθένας στον τομέα του-, αλλά μπορεί αν ξεφύγουν από το μέτρο να φτάσουν και στα όρια του εκφοβισμού. Σίγουρα στον αστρολογικό μας χάρτη είναι πολλές οι επιρροές των πλανητών που καθορίζουν την προσωπικότητα μας και πώς προβάλλουμε τη δύναμη μας στους άλλους, αλλά ας δούμε ποιοι είναι οι ισχυροί του ζωδιακού, ανάλογα με τη θέση του Ήλιου τους, δηλαδή το ζώδιο τους.

ΛΕΩΝ

Οι Λέοντες είναι πολύ ισχυρές προσωπικότητες και αν βάλουν κάτι στο μυαλό τους θα το καταφέρουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Και ναι είναι αλήθεια ότι μπορούν να μεταχειριστούν πολλούς τρόπους για να πετύχουν τον στόχο τους. Μπορεί να δείξουν τη δύναμη και την υπεροχή τους αν τους παίρνει ή να χρησιμοποιήσουν μεθόδους ψυχολογικής βίας για να κάμψουν τις αντιστάσεις των άλλων. Για παράδειγμα, αν βρίσκονται σε θέση ισχύος, είτε στη δουλειά είτε στην οικογένεια, θα δώσουν τις «διαταγές» τους και… αλίμονο σε αυτούς που δεν θα υπακούσουν, διότι θα τους… τιμωρήσουν άνευ προειδοποίησης. Αν όμως δεν είναι αυτοί που δίνουν τις εντολές και δεν θέλουν να υποκύψουν, μπορεί να κάνουν τα πάντα για να σπάσουν το ηθικό των άλλων. Μπορεί να υιοθετήσουν μια συμπεριφορά απαξιωτικής σιωπής μέχρι να περάσει το δικό τους. Με τους Λέοντες δεν είναι απλά τα πράγματα και δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες, ή είσαι στο πλευρό τους ή απέναντι τους. Όταν έχουν όραμα κανείς δεν μπορεί να σταματήσει την ορμή τους και αν τους ακολουθήσεις θα βρεθείς μαζί τους στα ουράνια, αν τους αμφισβητήσεις θα σε προσπεράσουν και δεν θα γυρίσουν να σε κοιτάξουν ποτέ ξανά. Επίσης, όσο χαρισματικοί άνθρωποι είναι και ικανοί να εμπνεύσουν τους άλλους, μπορεί να γίνουν τόσο εγωκεντρικοί και προσβλητικοί που καλύτερα να μην γνωρίσετε αυτή την πλευρά τους.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Τα αισιόδοξα, χαμογελαστά και περιπετειώδη παιδιά του ζωδιακού, που είναι χάρμα οφθαλμών και οι ιδανικοί άνθρωποι για να τους κάνεις παρέα και να περνάς πραγματικά καλά μαζί τους, είναι τόσο ισχυρές και φλογερές προσωπικότητες που μπορεί να «κάψουν» τα πάντα στο πέρασμα τους, ακόμα και τον ίδιο τους τον εαυτό. Οι ταχύτητες που αναπτύσσουν, όταν θέλουν να πετύχουν τους στόχους τους, είναι ανεξέλεγκτες και τίποτα δεν μπορεί να σταθεί τους εμπόδιο. Παρότι φαίνονται ήσυχοι και πολύ διασκεδαστικοί, το μυαλό τους δεν σταματά ποτέ να δουλεύει και να παρατηρεί. Ακόμα και σε συνθήκες απόλυτης χαλάρωσης και σε περιβάλλοντα που άλλοι είναι στον… κόσμο τους, όπως για παράδειγμα σε ένα μπαρ ή στις διακοπές, οι Τοξότες αναλύουν και παρατηρούν, συλλέγουν πληροφορίες, σκέφτονται λεπτομέρειες και προετοιμάζουν την επόμενη κίνηση τους. Και όταν έρθει η ώρα δεν θα συζητήσουν, αλλά θα ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους βάζοντας… φωτιά στα φρένα! Δεν είναι φαφλατάδες, είναι στοχαστές και αποφασισμένοι να πετύχουν τον στόχο τους. Και αν ακούσουν αντιρρήσεις το μόνο που θα δείτε, μετά το απίστευτο ξέσπασμα τους, είναι η πλάτη τους καθώς θα φεύγουν μακριά σας για πετύχουν το όνειρο τους.

ΤΑΥΡΟΣ

Είναι πεισματάρηδες, ισχυρογνώμονες και αν βάλουν κάτι στο μυαλό τους δεν τους το βγάζεις ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα. Οι Ταύροι θέλουν να πετύχουν για να εξασφαλίσουν μια καλή ζωή και ενίοτε να καυχιούνται για τα κατορθώματα τους. Δεν θέλουν να κάνουν σαματά, επιθυμούν η δουλειά τους να γίνεται όμορφα και ήρεμα, αλλά να γίνεται όπως θέλουν αυτοί. Αν λοιπόν έχουν βάλει κάποιον στόχο και έχουν ορίσει ένα πρόγραμμα για να τον πετύχουν, πρέπει όλα να τηρηθούν με ευλάβεια. Είναι όμως μονοκόμματοι και αδέξιοι στη συμπεριφορά και τη λογική τους και δεν ξέρουν άλλον τρόπο από τον δικό τους, αλλά ούτε και θέλουν να μάθουν. Η πορεία είναι χαραγμένη και δεν μπορούν να ελιχθούν από «παράδρομους» για να φτάσουν στον προορισμό τους. Είναι ξεκάθαροι στις αποφάσεις και τους σχεδιασμούς τους και αν δώσουν τα χέρια και κάνουν κάποια συμφωνία θα την τηρήσουν στο ακέραιο και το ίδιο επιθυμούν και από τους άλλους. Δεν δέχονται αντιρρήσεις, δικαιολογίες και για τους Ταύρους τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Εξαιρετικά ισχυρές προσωπικότητες οι Υδροχόοι και ας μην τους φαίνεται με την πρώτη εντύπωση. Εξάλλου αυτό είναι ένα από τα… κόλπα τους, δείχνουν πρώτα την «καλή» τους πλευρά, την πιο ανθρώπινη και επικοινωνιακή και μετά παρουσιάζουν και τον άλλον τους εαυτό, αυτόν που δεν δέχεται «όχι» και δεν ακούει τίποτε άλλο παρά μόνο το δικό του μυαλό. Έχουν έναν δικό τους τρόπο σκέψης και λειτουργίας και όποιος δεν μπορεί να τον ακολουθήσει δεν τους είναι χρήσιμος. Παρότι συζητάνε και εκθέτουν τι σκέφτονται, δεν αλλάζουν εύκολα γνώμη και είναι και πολύ ειρωνικοί και υποτιμητικοί απέναντι σε όποιον τους φέρει αντίρρηση ή έχει δεύτερες σκέψεις. Όταν οι Υδροχόοι χαράσσουν πορεία θεωρούν ότι έχουν σκεφτεί τα πάντα και ότι ξέρουν και το αποτέλεσμα των πράξεων τους. Το μότο τους είναι: «ή θα γίνει όπως το λέω εγώ ή πάρε την ευθύνη πάνω σου και βρες τον τρόπο μόνος σου…» και σε όποιον δεν υπακούσει μπορεί να του στήσουν και παγίδες για να αποδείξουν ότι είχαν δίκιο.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Όταν βάζεις στόχους σε αυτή τη ζωή, παράλληλα θέτεις και τα μέσα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να τους πετύχεις. Θεμιτά και αθέμιτα. Οι Σκορπιοί για να καταφέρουν κάτι μπορεί να τα χρησιμοποιήσουν όλα και μάλιστα στην υπερβολή τους, ιδιαίτερα αν ο στόχος γίνει εμμονή τους. Η αλήθεια είναι ότι παθιάζονται σε μεγάλο βαθμό όταν θέλουν να πετύχουν κάτι, είτε αυτός είναι ένας άνθρωπος που θέλουν να κάνουν δικό τους είτε μια δουλειά στην οποία θέλουν να αναγνωριστούν. Δεν τους αρέσει να ακούνε όχι και όσα εμπόδια και αν συναντήσουν τόσο περισσότερο πωρώνονται και θέλουν να κατακτήσουν την κορυφή. Πολλές φορές χάνουν το μέτρο, το μυαλό τους κολλάει και φτάνουν σε ένα σημείο που δεν αναγνωρίζουν ότι μπορεί και να αυτοκαταστρέφονται, αφού το μόνο που τους νοιάζει είναι να καταφέρουν αυτό που αρχικά επέλεξαν για να γίνει το δικό τους. Είναι τόσο ισχυρός ο πόθος της ολοκλήρωσης του στόχου, που μπορεί να πατήσουν επί πτωμάτων, να αφήσουν πίσω τους στάχτες, να πληγώσουν και να πληγωθούν για να πετύχουν. Αν κάποιος αρνηθεί να βαδίσει στο μονοπάτι που χαράσσουν, τότε γίνεται αυτόματα εχθρός τους και οι ίντριγκες που θα στήσουν μπορεί να θυμίζουν σενάριο ταινίας.

ΚΡΙΟΣ

Οι Κριοί είναι από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες και είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να κηρύξουν «πόλεμο». Θα πέσουν στο πεδίο της μάχης χωρίς καν να αναλογιστούν αν έχουν συμμάχους ή και όπλα στα χέρια τους, αλλά απλά και μόνο επειδή δεν μπορούν να υποτάξουν την παρορμητική τους φύση. Χρειάζονται μία και μόνο σπίθα για να τους κάνει να ενθουσιαστούν με κάτι, με μία ιδέα, ένα όνειρο ή έναν στόχο και αναλαμβάνουν τον ηγετικό ρόλο για να το φέρουν εις πέρας. Πολλές φορές όμως χωρίς κανέναν σοβαρό σχεδιασμό και χωρίς να έχουν κανένα εχέγγυο στα χέρια τους για το πού θα βγει όλη η προσπάθεια. Πιστεύουν στον εαυτό τους τόσο πολύ και παρεξηγούνται με όσους είναι πιο προσγειωμένοι και λογικοί και οι οποίοι δεν μπορούν να ακολουθήσουν τη φλογερή και ασταμάτητη ορμή τους… προς το άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. «Θα πάω και ας μου βγει και σε κακό» είναι το μότο των Κριών που δεν αφήνουν κανένα φόβο ή αναστολή να μπει εμπόδιο στον δρόμο τους. Και έχουν τόσο μεγάλο απόθεμα εσωτερικών δυνάμεων, που αν δεν τα καταφέρουν θα βρουν τις κατάλληλες δικαιολογίες για να απαλλάξουν τον εαυτό τους από το βάρος της αποτυχίας και θα βρουν κάτι άλλο για να πωρωθούν, αρκεί βέβαια να είναι αυτοί οι αρχηγοί και ποτέ οι ακόλουθοι.