Τα 5 ζώδια που είναι ορκισμένοι εργένηδες

Τα 5 ζώδια που είναι ορκισμένοι εργένηδες

Τα 5 ζώδια που είναι ορκισμένοι εργένηδες

Υπάρχουν κάποιοι που εκτιμούν και απολαμβάνουν την εργένικη τους ζωή στο έπακρο. Δεν έχουν κανέναν περιορισμό και η μποέμικη ζωή είναι πιο ικανοποιητική από μια δέσμευση. Όσον αφορά τα ζώδια, υπάρχουν μερικά που πιστεύουν στην αυτοδιάθεση και είναι ικανοποιημένα με το πώς ζουν όταν είναι μόνα. Μπορούν να συναναστραφούν ελεύθερα με άλλους, να αναζητήσουν εφήμερες περιπέτειες, να αφοσιωθούν στους στόχους τους και να εξερευνήσουν τη ζωή χωρίς να λογοδοτούν σε κανέναν. Αυτά είναι τα ζώδια που είναι ορκισμένοι εργένηδες, διότι αισθάνονται πιο άνετα όταν είναι μόνα τους.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Οι Τοξότες εκτιμούν πολύ την εργένικη ζωή τους και δεν αφήνουν εύκολα κάποιον ή κάτι να μπει ανάμεσα σε αυτούς και τους ανοιχτούς ορίζοντες. Θέλουν να ζουν με όλες τις προοπτικές ανοικτές και να βιώνουν την κάθε περιπέτεια, επομένως δεν έχουν χρόνο να δώσουν την προσοχή τους μόνο σε ένα άτομο, ενώ γύρω τους συμβαίνουν και υπάρχουν τόσα πολλά. Θέλουν να πηγαίνουν όπου τους αρέσει χωρίς να ενημερώνουν κανένα και χωρίς να συμβιβάζουν τις επιθυμίες τους με εκείνες ενός άλλου προσώπου. Οι Τοξότες δεν φοβούνται να δεσμευτούν, αλλά θα το κάνουν μόνο αν πιστεύουν ότι αυτό θα γίνει με το ιδανικό πρόσωπο που θα μοιράζεται τις αξίες και την ευρυγώνια οπτική τους. Η ζωή για αυτά τα αισιόδοξα πλάσματα είναι ανέμελη και απρόβλεπτη όταν είναι αυτόνομα. Είναι τολμηροί και τείνουν να φεύγουν πολύ γρήγορα, κάτι που τους κάνει να σκέφτονται διπλά και τριπλά να εγκαταλείψουν την εργένικη ζωή. Οι επιθυμίες των Τοξοτών μεταβάλλονται εύκολα, καθώς έχουν ανοιχτό μυαλό και ανοιχτή καρδιά. Είναι εύκολο και δελεαστικό να έχουν περιστασιακές φιλίες ή σχέσεις, αλλά δύσκολο να συνδεθούν σε ένα βαθύτερο επίπεδο που θα διαρκέσει στον χρόνο. Δεν είναι ότι απορρίπτουν την ιδέα της σταθερότητας, το αντίθετο μάλιστα, τουλάχιστον σε ένα ιδεαλιστικό επίπεδο, αλλά θα προτιμούσαν να είναι μόνοι από το να ορίζεται η ζωή τους από άλλους ή να συμβιβαστούν με το λάθος άτομο.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Οι Υδροχόοι δυσκολεύονται να προσεγγίσουν εύκολα την ιδέα μιας σχέσης και μιας δέσμευσης. Δυσκολεύονται ακόμη να καταλάβουν πώς μπορεί να διατηρείται σωστά η αυτονομία σε μια σχέση. Για αυτό αισθάνονται πιο άνετα και πιο ευχαριστημένοι όταν είναι μόνοι και κάνουν το δικό τους. Φυσικά όταν κάνουν το δικό τους μπορεί να μην είναι τελείως μόνοι, αλλά με κάποια συντροφιά που καταλαβαίνει και δεν έχει περισσότερες απαιτήσεις από εκείνους. Αν και έχουν μεγάλη κατανόηση για όλους, χρειάζονται τον δικό τους χρόνο ώστε να μπορούν να αφοσιωθούν στο όραμα και τις σκέψεις τους. Για να εγκαταλείψουν την εργένικη ζωή χρειάζονται κάποιον που να τους κατακτήσει και να μοιραστεί τα ιδανικά τους, το οποίο είναι αρκετά δύσκολο, δεδομένης της ουράνιας μοναδικής τους προσωπικότητας. Για αυτούς οι σχέσεις μοιάζουν περισσότερο σαν περιορισμοί που αφαιρούν την ελευθερία κάποιου και τον εγκλωβίζουν στα συναισθήματα ενός άλλου. Οι Υδροχόοι αφιερώνουν το πνεύμα και τον χρόνο τους στη λογική προσέγγιση όλων των εννοιών. Δεν μπορούν να παρασυρθούν εύκολα από τον ρομαντισμό και τα συναισθήματα. Επομένως, προτιμούν συχνά να πορεύονται στον δικό τους δρόμο, διότι όταν είναι ελεύθεροι νιώθουν ότι είναι πιο άνετοι, ευέλικτοι και δραστήριοι.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Οι Δίδυμοι έχουν διπλή προσωπικότητα και ποτέ δεν ξέρει κανείς ποιο άκρο θα επιλέξουν, τη συντροφικότητα ή το αντίθετο, αυτό του ορκισμένου εργένη. Όμως βρίσκουν τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο να κινούνται με ευελιξία ανάμεσα στα δύο. Σε αυτά τα νεανικά πλάσματα αρέσει πάντα να βγαίνουν έξω, να διασκεδάζουν και να κάνουν νέες γνωριμίες κάθε μέρα. Είναι γλεντζέδες και προτιμούν να περνούν τα βράδια τους μακριά από το σπίτι, όπου υπάρχουν φώτα, κόσμος και μουσική. Όντας τόσο ανήσυχοι από τη φύση τους περιπλανώνται διαρκώς, δίχως να μπορούν να καταλαγιάσουν κάπου. Αυτό το ζώδιο αλλάζει διαθέσεις και γνώμες διαρκώς, οι πόθοι του έρχονται και φεύγουν και αυτό είναι κάτι που γνωρίζουν καλά, έτσι τους αρέσει να ξεκινούν μια σχέση μόνο αν είναι σίγουροι ότι θα τα καταφέρουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν επιθυμούν τη συντροφικότητα, αναζητούν κι εκείνοι το ιδανικό τους, αλλά συνήθως βαριούνται εύκολα με μια μόνο επιλογή και έτσι βρίσκουν πιο εύκολες και βιώσιμες τις περιστασιακές ή τις λιγότερο απαιτητικές σχέσεις. Το να ζήσουν σαν ελεύθερα πουλιά είναι για ορισμένους εκπροσώπους αυτού του ζωδίου μια επιτακτική εσωτερική τους ανάγκη.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Οι Παρθένοι είναι πιθανό να επιλέξουν την ελευθερία τους, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους, λόγω των υψηλών προσδοκιών τους ή της αδυναμίας να συνυπάρξουν όπως θα επιθυμούσαν με ένα άτομο. Οι Παρθένοι είναι κάπως μοναχικοί, διότι έχουν πολύ υψηλά πρότυπα και άλλες προτεραιότητες. Είναι σκληρά εργαζόμενοι και συχνά δεν επιθυμούν να αφήσουν τους εαυτούς τους να παρασυρθεί από συναισθήματα ή από παρέες και εξόδους. Επίσης, είναι αρκετά επικριτικοί με τον εαυτό τους και τους άλλους και η τελειομανία τους σχεδόν πάντα είναι ένα εμπόδιο στη ζωή τους. Ακόμη κι όταν κάτι καλό βρίσκεται μπροστά τους, θα βρουν κάποιο ψεγάδι και κάποιο λόγο για να το αποφύγουν. Θα φανταστούν ένα πρόβλημα πριν υπάρξει και κάπως έτσι επιλέγουν να μείνουν ελεύθεροι. Από τη μια γιατί θεωρούν ότι οι ανθρώπινες σχέσεις είναι ένα μεγάλος μπελάς και από την άλλη διότι αποκλείουν κάτι για να μην τους αποκλείσει αυτό. Το αποτέλεσμα είναι πάντως ότι προτιμούν να μένουν ορκισμένοι εργένηδες, παρά να συμβιβαστούν με συναισθηματικά ημίμετρα. Συχνά η αλήθεια είναι ότι ενώ είναι οι δοτικοί στις σχέσεις δεν τους ανταποδίδεται η προσπάθεια τους, ή τους παίρνουν για δεδομένους, κάτι που είναι αποκαρδιωτικό για εκείνους.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Στους Σκορπιούς αρέσει να είναι με κάποιον στον οποίο μπορούν να ανακαλύψουν κάτι βαθύτερο που θα τους δελεάσει, αλλά αν δεν το καταφέρουν, προτιμούν να είναι μόνοι, ταγμένοι στην εργένικη νοοτροπία και δεν δυσκολεύονται με αυτό. Οι Σκορπιοί τείνουν να βυθίζονται στον ψυχισμό του προσώπου που τους αρέσει, αλλά αυτό είναι κουραστικό και ψυχοφθόρο. Κατά βάθος είναι σκληροτράχηλοι ρομαντικοί, αλλά είναι πιθανό να μείνουν ελεύθεροι το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους, διότι δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με κάτι που δεν θα είναι το απόλυτο. Δεν έχουν πρόβλημα όμως να σηκώσουν κάθε πέτρα για να το βρουν, κρατώντας μια απόσταση ασφαλείας φυσικά, ή να έχουν πολλούς ερωτικούς παρτενέρ για να περνούν ευχάριστα χωρίς ουσιαστικές δεσμεύσεις. Οι Σκορπιοί θέλουν να καταλάβουν τι έχουν να προσφέρουν οι σχέσεις, πριν διανοηθούν να εγκαταλείψουν την εργένικη ζωή τους. Με το πέρασμα του χρόνου γίνονται ολοένα και πιο φανατικοί εργένηδες, καθώς τείνουν να γίνονται και πιο δύσκολοι ως χαρακτήρες. Αν αισθάνονται ότι θα αλλοτριωθεί η καθημερινότητα τους, ότι θα παραβιαστεί η ιδιωτικότητά τους ή ότι δεν βρίσκουν κάποιον να τους καλύψει απόλυτα, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να είναι ο ιδανικός σύντροφος μόνο για τον εαυτό τους, την οικογένεια και τους φίλους τους.