Τα 4 ευαίσθητα ζώδια που προσβάλλονται εύκολα

Τα 4 ευαίσθητα ζώδια που προσβάλλονται εύκολα

Τα 4 ευαίσθητα ζώδια που προσβάλλονται εύκολα

Μπορεί πολλές φορές το χιούμορ και ο αυτοσαρκασμός να λειτουργεί λυτρωτικά για κάποιους, όμως για άλλους είναι κόκκινο πανί, αφού δεν σηκώνουν αστεία και πληγώνονται πάρα πολύ με τα αρνητικά σχόλια που τους αφορούν. Δεν έχουν όλοι τις ίδιες ανοχές στα πειράγματα, κάποιοι τα παίρνουν όλα προσωπικά, προσβάλλονται και παρεξηγούνται εύκολα και μπορεί ένα αφελές αστείο να γίνει η αφορμή να διαταραχθούν οι σχέσεις για πάντα. Κάποιοι αντιδρούν με φωνές και ξεσπούν, ενώ άλλοι μπορεί να μην αντιδράσουν εκείνη τη στιγμή, αλλά να απομακρυνθούν από τη ζωή σας και μην σας ξαναμιλήσουν ποτέ. Οι λόγοι που κάνουν κάποιον να είναι πιο εύθικτος στα σχόλια των άλλων είναι πολλοί και μπορεί να πηγάζουν είτε από υπερβολική ευαισθησία, είτε από την ανάγκη να νιώθει σπουδαίος και ξεχωριστός, είτε μπορεί να θέλει να έχει αυτός τον έλεγχο των καταστάσεων και όχι να βρίσκεται σε «μειονεκτική» θέση. Και δεν μιλάμε αν κάποιος είχε μια δύσκολη μέρα και δεν είχε όρεξη για αστεία, αλλά για αυτούς που προσβάλλονται, πληγώνονται και παρεξηγούνται συνεχώς, κάνοντας τους άλλους να είναι πάντα κουμπωμένοι απέναντί τους.

Πιο… ευαίσθητοι στην κριτική και τα σχόλια είναι όσοι έχουν Ήλιο (ζώδιο) στον Καρκίνο, στην Παρθένο, στον Ζυγό και στους Ιχθύς, αλλά και όσοι έχουν Σελήνη ή Ερμή σε αυτά τα ζώδια.

Αν δεν ξέρετε σε ποιο ζώδιο έχετε τη Σελήνη ή τον Ερμή σας πατήστε εδώ.

Ήλιος, Σελήνη ή Ερμής στον Καρκίνο

Τα ευαίσθητα ζώδια όπως ο Καρκίνος, αλλά και όσοι έχουν Σελήνη ή Ερμή στον Καρκίνο, εκτιμώνται πολύ για τον συναισθηματικό τους πλούτο. Η ενασχόληση με τα συναισθήματα μπορεί να είναι το πλεονέκτημά τους, αλλά όχι πάντα. Οι περισσότερες καθημερινές αλληλεπιδράσεις απαιτούν ένα επίπεδο ουδετερότητας που ο Καρκίνος δεν μπορεί να έχει. Οι Καρκίνοι αγαπούν την παράδοση και τη ρουτίνα και χρειάζονται αρκετό χρόνο για να προσαρμοστούν στο περιβάλλον τους. Αν δεν το έχουν αυτό, μπορεί να εκνευριστούν, να ταραχθούν και να χάσουν την ισορροπία τους. Όπως το ζώδιο τους, οι Καρκίνοι προτιμούν το ασφαλές καταφύγιο του κελύφους τους. Επιπλέον, οι Καρκίνοι έχουν σχεδόν κάθε κοινωνική αλληλεπίδραση διαρκώς στο μυαλό τους. Μια παρατήρηση μπορεί να αλλάξει δραματικά τη διάθεση τους για την υπόλοιπη μέρα. Και από τη στιγμή που αποφάσισαν να βυθιστούν στη συναισθηματική τους άβυσσο, δεν υπάρχει επιστροφή. Είναι πάντα σε εγρήγορση και επιρρεπείς έτσι στην αμηχανία, τον θυμό και το άγχος. Είναι πάντα σε άμυνα ιδιαίτερα όταν προκαλούνται τα συναισθήματά τους. Ως ευαίσθητα και κυκλοθυμικά όντα, ποτέ δεν ξέρει κάποιος τι μπορεί να τους προσβάλει και πότε. Συχνά νιώθουν ότι κρίνονται και αυτό μπορεί να τους προκαλέσει ντροπή και αμηχανία. Έτσι, οι γύρω τους συχνά αισθάνονται ότι πρέπει να περπατούν στην κόψη του ξυραφιού για να μην ενοχλήσουν τους Καρκίνους. Εν τω μεταξύ και οι Καρκίνοι αισθάνονται το ίδιο όταν εγκαταλείπουν τη ζώνη ασφαλείας τους, κάτι που τους εμποδίζει να υιοθετήσουν διαφορετική στάση ζωής.

Ήλιος, Σελήνη ή Ερμής στην Παρθένο

Οι Παρθένοι, αλλά και όσοι έχουν Σελήνη ή Ερμή σε αυτό το ζώδιο, θεωρούνται από τους πιο έξυπνους και πιο συνειδητοποιημένους του ζωδιακού κύκλου. Έχουν εξαιρετική νοημοσύνη προσανατολισμένη στη λεπτομέρεια, που τους επιτρέπει να διαπρέπουν σε ό,τι κάνουν, αλλά κάτω από μια τέτοια προσωπικότητα κρύβεται η τελειομανία που κάνει τη ζωή τους δύσκολη. Λαμβάνοντας υπόψη πόσο συγκροτημένοι μα και επικριτικοί είναι, μπορεί να εκπλήσσει το γεγονός ότι οι Παρθένοι είναι στην πραγματικότητα υπερβολικά ανασφαλείς. Η κριτική που ασκούν στους άλλους δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με την αυτοκριτική που κάνουν καθημερινά. Δεδομένου ότι οι Παρθένοι γνωρίζουν ήδη τους περιορισμούς και τα ελαττώματα τους, είναι λίγο μυγιάγγιχτοι με αυτά και γίνονται ευερέθιστοι αν οι άλλοι τους τα υπενθυμίσουν. Όταν κάποιος τους κάνει ένα αθώο αστείο, προσβάλλονται και είναι πιθανό να στεναχωρηθούν ή να θυμώσουν πολύ. Οι Παρθένοι τείνουν να θέλουν να είναι οι καλύτεροι και να κάνουν τα πράγματα τέλεια, αλλά όταν κάτι δεν πάει καλά νιώθουν πολύ αμήχανα. Ντρέπονται όταν κάνουν ακόμη και το παραμικρό λάθος. Κανείς πιθανότατα δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία σ’ αυτές τις μικρές γκάφες, αλλά εκείνοι φαντάζονται ότι ήρθε η συντέλεια του κόσμου, ότι όλοι τους κοροϊδεύουν γελώντας μαζί τους. Νιώθουν ντροπή, διότι αισθάνονται εκτός ελέγχου και αυτό μπορεί να τους στοιχειώνει για μέρες. Από κοινωνικής πλευράς αυτό δημιουργεί μια μπερδεμένη κατάσταση, καθώς η συμπεριφορά τους μπορεί να είναι είτε πολύ θερμή ή πολύ ψυχρή. Από τη μία πλευρά, η βοηθητική φύση της Παρθένου διευκολύνει στο να ξεπεραστούν τα όρια -τα δικά τους ή των άλλων- χωρίς να το αντιληφθούν εγκαίρως και αυτό μπορεί να φέρει κάποιες σχέσεις στα άκρα. Από την άλλη, είναι ντροπαλοί και δυσκολεύονται να αισθανθούν άνετα σε μη οικείο περιβάλλον και αυτό τους κάνει να φαίνονται στους άλλους απόμακροι ή παράξενοι. Συχνά το να επικρίνουν τους άλλους, δεν είναι παρά ένας αμυντικός μηχανισμός που έχουν αναπτύξει για να απαλλαγούν από τα δικά τους αγχωτικά συναισθήματα. Παρά τις προσπάθειες, η Παρθένος δεν φαίνεται να βρίσκει μια εύκολη μέση λύση.

Ήλιος, Σελήνη ή Ερμής στον Ζυγό

Οι Ζυγοί και όσοι έχουν Σελήνη ή Ερμή σε αυτό το ζώδιο είναι κοινωνικοί και αγαπούν τις συναναστροφές με άλλους ανθρώπους. Αυτοί οι γοητευτικοί κοσμοπολίτες ευδοκιμούν σε κοινωνικές εκδηλώσεις και παίρνουν πολύ σοβαρά τη γνώμη των φίλων και γνωστών τους, γι’ αυτό δυσκολεύονται να είναι αυθόρμητοι στις πράξεις ή στις αποφάσεις τους. Τους απασχολεί διαρκώς τι θα σκεφτούν οι άλλοι, κάτι που συχνά τους εμποδίζει να είναι ο εαυτός τους. Προσπαθώντας διαρκώς για την ισορροπία και την αρμονία, προτιμούν κάποιες φορές να κουκουλώνουν τα προβλήματα, ή ενεργούν ενάντια στις αξίες ή τις επιθυμίες τους για να ευχαριστήσουν τους άλλους. Το να εκτεθούν ή να ντροπιαστούν είναι το χειρότερο σενάριο που μπορούν να φανταστούν και το αποφεύγουν πάση θυσία. Προσπαθούν να κρατήσουν για τον εαυτό τους τα πιο άβολα συναισθήματά τους για να αποφύγουν να στεναχωρήσουν τους άλλους. Αν αφήσουν τον θυμό ή την ανυπομονησία να τους καταβάλει, η αμηχανία που νιώθουν μετά θα είναι υπερβολική. Αντί λοιπόν να συζητήσουν το πρόβλημα με κάποιον που τους έκανε να αισθανθούν άβολα ή ντροπή, μπορεί απλώς να τον αποφεύγουν εντελώς, ώστε να μην χρειάζεται να ασχοληθούν με το θέμα που τους δημιουργεί τόσο άγχος. Αν και οι Ζυγοί είναι εξαιρετικά έξυπνοι, είναι παράλληλα ευκολόπιστοι και καλοπροαίρετοι. Βρίσκονται συχνά σε καταστάσεις όπου πιστεύουν σε κάτι ή κάποιον, που αποδεικνύεται κίβδηλο. Όταν αποκαλύπτεται το λάθος τους, οι Ζυγοί νιώθουν άσχημα που δεν έκαναν σωστή εκτίμηση και δεν το είχαν αντιληφθεί εξ αρχής. Αναζητούν επιβεβαίωση και αποδοχή από τους άλλους και αν αυτοί τους επικρίνουν, τους συζητούν ή γελούν μαζί τους, απλά δεν το αντέχουν, εξοργίζονται και αισθάνονται βαθιά πληγωμένοι. Είναι δύσκολο για τους Ζυγούς να δουν τη διασκεδαστική πλευρά ενός σχολίου όταν νιώθουν ότι γίνονται στόχος.

Ήλιος, Σελήνη ή Ερμής στους Ιχθύς

Από όλα τα ζώδια, οι Ιχθύες, αλλά και όσοι έχουν Σελήνη ή Ερμή στους Ιχθύς, είναι το πιο επιρρεπή στη φαντασία. Αυτοί οι ονειροπόλοι, ρομαντικοί και ευαίσθητοι άνθρωποι θα προσπαθήσουν να βρουν το καλό σε οποιονδήποτε, ακόμα κι όταν δεν αξίζει. Παρά την αλτρουιστική τους φύση, αγωνίζονται να επιδείξουν την ίδια ευνοϊκή μεταχείριση και στον εαυτό τους. Οι Ιχθύες είναι σχεδόν πάντα απορροφημένοι στις δικές τους σκέψεις. Είναι πολύ ευφάνταστοι και υπάρχουν στιγμές που πιστεύουν ότι έχουν κάνει κάτι λάθος, πράγμα που πιθανότατα, δεν ισχύει. Μερικές φορές βρίσκουν τα πράγματα που κάνουν, τις συνήθειες τους, κάποιους τρόπους που αντιδρούν σε κοινωνικές καταστάσεις, ως πιθανούς λόγους για να ντρέπονται και αμφισβητούν τις επιλογές τους. Ξαναζούν συζητήσεις, αναλύοντας και κριτικάροντας τις απαντήσεις τους και τις αντιδράσεις τους. Οπότε αν δεχτούν κριτική ή ένα αρνητικό σχόλιο αισθάνονται άβολα (κάτι που συμβαίνει συχνά) και αρχίζουν να παραπαίουν. Είτε θα κλείσουν συναισθηματικά εντελώς, κάτι που τους κάνει να θεωρούνται αγενείς ή ψυχροί, ή θα αρχίζουν να μοιράζονται υπερβολικά κάθε τραύμα και άσχημη ανάμνηση που μπορούν να ανασύρουν. Άλλες φορές δημιουργούν ένα ρόλο, ένα κοινωνικό προσωπείο που τους βοηθά να ξεπεράσουν την ανασφάλεια που αισθάνονται. Όσοι μπορούν να δουν πίσω από την αρχική αβεβαιότητα των Ιχθύων, ξέρουν ότι αυτό το ζώδιο είναι επίσης απίστευτα ζεστό, στοχαστικό και εξυπηρετικό. Αλλά το να ξεπεράσουν αυτό το αμήχανο κομμάτι του εαυτού τους δεν είναι κάτι εύκολο.