Τα 2 ζώδια που λένε πάντα την αλήθεια με κάθε κόστος

Τα 2 ζώδια που λένε πάντα την αλήθεια με κάθε κόστος

Τα 2 ζώδια που λένε πάντα την αλήθεια με κάθε κόστος

Όλοι κάποιες φορές έχουμε πει ψέματα, είτε μικρά, είτε μεγάλα, είτε κατά συνθήκη, είτε από επιλογή. Υπάρχουν όμως και κάποιοι άνθρωποι που μισούν το ψέμα, δεν θέλουν να ωραιοποιούν τις καταστάσεις και λένε πάντα τα πράγματα με το όνομα τους. Δεν αρέσκονται στα μισόλογα, όχι ότι δεν μπορούν, αλλά πριν σκεφτούν τι πρέπει να πουν έχουν ήδη ξεστομίσει την αλήθεια τους και ας ξέρουν ότι θα το πληρώσουν πολύ ακριβά ή ότι θα παρεξηγηθούν. Ο παρορμητισμός τους λειτουργεί πιο γρήγορα από το μυαλό τους και πολλές φορές βρίσκονται σε δύσκολη θέση επειδή έχουν πει ξεκάθαρα την αλήθεια (την υποκειμενική τους αλήθεια), η οποία όμως πονάει…

Τα ζώδια που λένε την ψυχρή αλήθεια και τη γνώμη τους (ανεξάρτητα αν τους ζητηθεί) είναι δύο: ο Κριός και ο Τοξότης, αλλά και όσοι έχουν τον Ερμή τους σε αυτά τα ζώδια.

Αν θέλετε να μάθετε σε ποιο ζώδιο έχετε τον Ερμή σας πατήστε εδώ.

Κριός ή Ερμής στον Κριό

Οι Κριοί είναι ένα από τα πιο παρορμητικά ζώδια και θα πουν αυτό που θέλουν ο κόσμος να χαλάσει. Μάλιστα, πολλές φορές λένε τη γνώμη τους και χωρίς να τους ζητηθεί, διότι δεν μπορούν να μην σχολιάσουν και να μην εκφραστούν για οποιοδήποτε θέμα, είτε τους αφορά είτε όχι. Πολλές φορές τα βάζουν με ανωτέρους τους και φέρνουν τους άλλους σε δύσκολη θέση, αλλά και τον ίδιο τους τον εαυτό, αφού καλούνται να απολογηθούν όχι μόνο για την ειλικρίνεια τους, αλλά για τη συμπεριφορά τους που προσβάλει τους άλλους. Δεν έχουν καμία διπλωματικότητα, καμία αίσθηση φόβου και ανοίγουν το στόμα τους και όποιον πάρει ο χάρος. Επίσης, δεν είναι καλοί συνωμότες, δεν μπορούν να κρυφτούν, γι’ αυτό αν θέλετε να κρατηθεί κάτι κρυφό ή θέλετε να κάνετε μια έκπληξη μην μοιραστείτε το μυστικό σας με έναν Κριό, διότι θα το αποκαλύψει έστω και άθελα του. Αν δεν είστε σε καλή ψυχολογική κατάσταση, αν έχετε χωρίσει και θέλετε έναν φίλο να σας παρηγορήσει και να σας νταντέψει, οι Κριοί θα κάνουν τα πάντα για να σας φτιάξουν τη διάθεση, αλλά θα σας τα πουν έξω από τα δόντια και δεν θα σας χαϊδέψουν τα αυτιά. Θα ακούσετε ίσως πράγματα που δεν θέλετε, οπότε να είστε προετοιμασμένοι για σκληρές αλήθειες και όχι για ψυχολογικό μασάζ. Οι Κριοί λένε πάντα κατάμουτρα αυτό που έχουν να πουν, άσχετα αν θα πληγώσουν κάποιον. Η ειλικρίνεια τους πολλές φορές γίνεται βάναυση και σκληρή, αλλά το κίνητρο τους είναι να σας ταρακουνήσουν και να συνέλθετε, έστω και αν αυτό που ξεστομίζουν είναι η δική τους αλήθεια και η υποκειμενική τους άποψη, που όμως θα την υπερασπίσουν μέχρι τέλους. Δυστυχώς πολλές φορές παρεξηγούνται, διότι δεν είναι εύκολο για τους άλλους να ακούν αυτό που δεν θέλουν. Βέβαια, θα πρέπει και οι Κριοί να καταλάβουν ότι δεν είναι όλες οι ώρες ίδιες και ότι μπορεί κάποιος να μην έτοιμος να δεχτεί κάτι, ιδιαίτερα όταν είναι ειπωμένο με σκληρές κουβέντες και με ύφος επιθετικό. Η αλήθεια μπορεί να ειπωθεί με όμορφες κουβέντες, με ενσυναίσθηση και με καλοσύνη και όχι με αγένεια. Άλλο η ειλικρίνεια και άλλο η σκληρότητα.

Τοξότης ή Ερμής στον Τοξότη

Οι Τοξότες είναι περισσότερο ειλικρινείς από ό,τι θα έπρεπε και πολλές φορές μετανιώνουν για αυτό τους το χαρακτηριστικό, αλλά δεν μπορούν να κρατήσουν τα προσχήματα και τα λόγια τους φεύγουν με ταχύτητα ρουκέτας! Παρότι είναι πολύ φιλικοί, αισιόδοξοι και γενναιόδωροι άνθρωποι, αν τεθεί θέμα δικαιοσύνης και αλήθειας είναι οι πρώτοι που θα πέσουν στη φωτιά και θα την πουν, έστω και αν αυτό τους γυρίσει μπούμερανγκ. Έστω και αν γνωρίζουν ότι αν πουν αυτό που ξέρουν θα βρουν τον μπελά τους, δεν τους ενδιαφέρει, διότι μετά θα τα βάλουν με τον εαυτό τους που δεν μίλησαν. Βασικά, οι Τοξότες βαριούνται να λένε ψέματα, διότι αυτή είναι μια διαδικασία που τους τρώει ενέργεια και χρόνο, καθώς μετά θα πρέπει να θυμούνται τι είπαν και πώς το είπαν και αυτό τους κουράζει και μόνο στη σκέψη. Επίσης, είναι τόσο αυθόρμητοι και παρορμητικοί, που και να προσπαθήσουν να πουν ψέματα και πρόβα να έχουν κάνει, στο τέλος θα πουν όλη την αλήθεια χωρίς φόβο και με πολύ πάθος. Αν λοιπόν θέλετε να πείτε ένα ψέμα, μια δικαιολογία και ψάχνετε συμμάχους, καλό θα ήταν να μην επενδύσετε σε κάποιον Τοξότη διότι θα σας κάψει. Οι Τοξότες θέλουν να περνούν καλά και τα πράγματα να είναι απλά και ξεκάθαρα, οπότε δεν θα εμπλακούν σε συνωμοσίες και σε δεύτερες σκέψεις. Επίσης, αν σας συμπαθούν και σας θέλουν δίπλα τους θα το καταλάβετε, διότι δεν μπορούν να κρύψουν τα συναισθήματα τους και δεν θα προσποιηθούν τους καλούς και τους πρόσχαρους όταν δεν το αισθάνονται. Αν κάποιος Τοξότης σας έχει δηλώσει ότι σας αγαπά και ότι είναι φίλος σας, τότε το εννοεί με όλη του την καρδιά. Αυτό όμως έχει και… συνέπειες, θα πρέπει δηλαδή να είστε έτοιμοι και προετοιμασμένοι ότι θα ακούσετε αυτό που σκέφτεται και αυτό που πιστεύει χωρίς περιστροφές και φίλτρα, αλλά με άκομψο τρόπο που μπορεί και να σας πληγώσει. Ο Τοξότης όμως προτιμάει να σας στεναχωρήσει παρά να σας κοροϊδεύει.