Είστε ο τύπος του-της; Ποια χαρακτηριστικά αναζητά κάποιος στο ταίρι του, ανάλογα με τον έβδομο οίκο

Είστε ο τύπος του-της; Ποια χαρακτηριστικά αναζητά κάποιος στο ταίρι του, ανάλογα με τον 7ο οίκο

Είστε ο τύπος του-της; Ποια χαρακτηριστικά αναζητά κάποιος στο ταίρι του, ανάλογα με τον 7ο οίκο

Η σημασία του 7ου οίκου στις σχέσεις και στην επιλογή συντρόφου είναι ουσιαστικής σημασίας, καθώς εκεί βρίσκονται όλα όσα υποσυνείδητα γοητεύουν κάποιον για να τον-την εξελίξουν προσωπικά και συναισθηματικά.

Πώς βρίσκεται ο 7ος οίκος

Για να οριστούν οι οίκοι σε έναν αστρολογικό χάρτη πρέπει να υπάρχει ώρα γέννησης. Έτσι προσδιορίζεται ο ωροσκόπος. Ο 7ος οίκος βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον ωροσκόπο και είναι ένα από τα τέσσερα κομβικά σημεία ενός χάρτη.

Αυτά τα σημαντικά σημεία έχουν ιδιαίτερη σημασία και θυμίζουν μια πυξίδα που έχει τον βορρά στο πάνω σημείο του κύκλου (Μεσουράνημα, καριέρα), το νότο στο κάτω (καταβολές, οικογένεια), τον ωροσκόπο (ανατολή) στο αριστερό τεταρτημόριο (εαυτός, εικόνα που προβάλλεται) και δύση στο δεξί τεταρτημόριο (σημαντικές σχέσεις, συνεργασίες, γάμος).

Για να βρείτε τον ωροσκόπο, αλλά και τον 7ο οίκο πατήστε εδώ.

Εάν γνωρίζετε μόνο τον ωροσκόπο κάποιου, μπορείτε εύκολα να βρείτε πού είναι ο 7ος οίκος, καθώς είναι το απέναντι ζώδιο.

Τα απέναντι ζώδια είναι τα εξής:

Κριός – Ζυγός

Ταύρος – Σκορπιός

Δίδυμοι – Τοξότης

Καρκίνος – Αιγόκερως

Λέων – Υδροχόος

Παρθένος – Ιχθύες

(Αν π.χ. κάποιος έχει Ζυγό ωροσκόπο, ο 7ος οίκος βρίσκεται στον Κριό.)

Προοδευμένος ωροσκόπος

Οι προσωπικότητες των ανθρώπων διαμορφώνονται με την πάροδο του χρόνου. Το προοδευμένο ωροσκόπιο κινείται μία μοίρα για κάθε έτος που προστίθεται στην ηλικία. Έτσι, ένας Κριός της πρώτης μοίρας, μετά τα τριάντα του χρόνια έχει προχωρήσει στο ζώδιο του Ταύρου, στα εξήντα του στο ζώδιο των Διδύμων κ.ο.κ.

Το ίδιο συμβαίνει και με τον ωροσκόπο. Για καλύτερη κατανόηση στην επιλογή συντρόφου, πρέπει κάποιος να λάβει υπόψη συνδυαστικά και τη γενέθλια, αλλά και την προοδευμένη θέση.

Για να βρείτε τον προοδευμένο ωροσκόπο/7ο οίκο πατήστε εδώ.

Τι δείχνει ο 7ος οίκος για το ιδανικό ταίρι

Ο 7ος οίκος αντιπροσωπεύει ποιότητες που κάποιος θαυμάζει στους άλλους και χαρακτηριστικά τα οποία περιέχουν όλα αυτά που έχει ανάγκη για να εξελιχθεί και να ωριμάσει. Γι’ αυτό τον λόγο υποδεικνύει εκείνο τον σύντροφο που θα τον εμπνεύσει με τον απαραίτητο ενθουσιασμό και το κίνητρο, ώστε να γίνει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του. Μερικές φορές ωροσκόπος και 7ος οίκος είναι αλληλένδετοι, διότι κάποιος μπορεί να προβάλλει αυτό που είναι (ωροσκόπος) σε αυτό που ψάχνει στους άλλους (7ος οίκος) και το αντίστροφο.

Τι αναζητούν στον σύντροφο σύμφωνα με τον 7ο οίκο

7ος οίκος στον Κριό

Έχουν ανάγκη από έναν κοινωνικό και γοητευτικό σύντροφο. Δεν τους δημιουργεί ανασφάλεια ένα άτομο που αφιερώνει χρόνο στον εαυτό του, αλλά θέλουν να τους εκτιμά αληθινά και να τους αγαπά με πάθος. Θέλουν ένα φιλόδοξο άτομο στο πλάι τους, αλλά που ταυτόχρονα έχει πλούσιο ψυχικό κόσμο και να είναι συμπονετικό.

7ος οίκος στον Ταύρο

Ψάχνουν ένα αυθεντικό άτομο που να διαθέτει ευθύτητα, ηρεμία και αποφασιστικότητα. Θέλουν το πρόσωπο που τους ενδιαφέρει να μπορεί να εστιάζει τις δυνάμεις του, την προσοχή του, και να εκτιμά αυτή την αρετή και στους ίδιους, να είναι ξεκάθαρο σε αυτό που επιθυμεί, να είναι αφοσιωμένο και γοητευτικό. Έχουν ανάγκη από ένα σταθερό άτομο που ξέρει τι θέλει και να ξέρει πώς να απολαμβάνει τη ζωή.

7ος οίκος στους Διδύμους

Το άτομο που θα τους συναρπάσει πρέπει να είναι πνευματώδες, να μπορεί να αντεπεξέλθει σε μια έξυπνη συζήτηση και να έχει έφεση στη γνώση. Βρίσκουν ακαταμάχητο το χιούμορ και τα αστεία. Τους ελκύει ό,τι τους εξάπτει τη φαντασία και δεν θεωρούν ενοχλητική την ειλικρινή περιέργεια και το ενδιαφέρον από το άτομο που τους αρέσει.

7ος οίκος στον Καρκίνο

Γοητεύονται από κάποιον που είναι επιτυχημένος στη ζωή, κάπως αυστηρό εξωτερικά που δεν ανοίγεται εύκολα σε άλλους, αλλά τρυφερό και ευαίσθητο μαζί τους. Θαυμάζουν τις χαρισματικές προσωπικότητες με ταλέντο, αυτούς που αφοσιώνονται στους στόχους και στους ανθρώπους τους. Τους ελκύουν τα άτομα που έχουν ιδεώδη και μάχονται για αυτά.

7ος οίκος στον Λέοντα

Η δημιουργικότητα και η αυτοπεποίθηση τούς μαγνητίζει και επιθυμούν κάποιον που θα είναι περήφανος για τα επιτεύγματα τα ταλέντα του. Πέρα από αυτό θέλουν να είναι φιλικός, δοτικός, διασκεδαστικός, γεμάτος μπρίο και κέφι και να απολαμβάνει όλα όσα έχει να προσφέρει η ζωή. Θέλουν εγκάρδιες σχέσεις, πάθος και έχουν ανάγκη από θαυμασμό.

7ος οίκος στην Παρθένο

Ο σύντροφος που τους ενδιαφέρει είναι εκείνος που μπορεί να φέρει εις πέρας ένα σχέδιο και που διαθέτει την απαραίτητη πρακτικότητα ώστε να το οργανώσει και να το πραγματοποιήσει με επιτυχία. Πρέπει να αποπνέει κομψότητα και χάρη, αλλά να είναι πιστός και προσγειωμένος. Η πολυμάθεια, οι δεξιότητες και ένα διερευνητικό πνεύμα είναι αυτά που τους συναρπάζουν.

7ος οίκος στον Ζυγό

Έχουν ανάγκη από κάποιον που δεν θα φοβηθεί να αγαπήσει τους άλλους πιο πολύ απ’ τον ίδιο του τον εαυτό, καθώς η γενναιότητα και ο αλτρουισμός είναι αυτό που ζητούν σε έναν σύντροφο. Είναι ένας συνδυασμός από πάθος, ευαισθησία και κουράγιο, που εκφράζεται μέσα από αυτή την αυταπάρνηση και έχουν ανάγκη να την εισπράξουν από το ταίρι τους.

7ος οίκος στον Σκορπιό

Ο ιδανικός σύντροφος πρέπει να έχει μια μαγική αναλογία ψυχραιμίας, πραότητας και αισθησιασμού. Πρέπει να αποπνέει σαγήνη και να είναι αρκετά σύνθετος ώστε να είναι μυστηριώδης, αλλά ταυτόχρονα και ασφαλής και αθώος ώστε να μπορέσουν να τον εμπιστευτούν. Θέλουν να ενωθούν με την ψυχή και το σώμα ολοκληρωτικά και απόλυτα.

7ος οίκος στον Τοξότη

Μπορούν να ταιριάξουν με κάποιον που απολαμβάνει την επικοινωνία όσο και τη γνώση με το δικό τους μοναδικό τρόπο. Δεν μπορούν να μείνουν ασυγκίνητοι μπροστά στο ταλέντο, στην ενεργητικότητα, στη φλόγα, αλλά και στην εξυπνάδα. Τους τραβάει σαν μαγνήτης μια ζωηρή περιπετειώδης ιδιοσυγκρασία, αλλά δεν τους τρομάζει ακόμη και η υπερβολή και η ιδιαιτερότητα στον χαρακτήρα.

7ος οίκος στον Αιγόκερω

Η ωριμότητα είναι βασική προϋπόθεση στον αισθηματικό τομέα για εκείνους, διότι εκτιμούν την ειλικρίνεια και τις γερές βάσεις σε μια σχέση. Ο σύντροφος πρέπει να  έξυπνος, λογικός, αλλά και δυναμικός στη ζωή και στην εργασία. Ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό που επιζητούν είναι η αυτοπεποίθηση του συντρόφου, η οποία ασκεί τεράστια γοητεία πάνω τους.

7ος οίκος στον Υδροχόο

Το ιδανικό τους είναι ένας ξεχωριστός και ιδιαίτερος σύντροφος, ο οποίος θα κάνει το όνειρο τους πραγματικότητα. Και αυτό που ονειρεύονται είναι κάποιον που έχει όραμα, στόχους, κοινωνικές και πνευματικές αναζητήσεις. Κάποιον που μπορεί να αμφισβητεί και να επαναστατεί με όσα δεν συμβαδίζουν με τις έννοιες της ελευθερίας, του ανθρωπισμού και της πραγματικής ισότητας. Γοητεύονται από ένα ταίρι με αξίες, στο οποίο κυριαρχεί η λογική και η ειλικρίνεια, και που ταυτόχρονα είναι ερωτικό και απελευθερωμένο.

7ος οίκος στους Ιχθύς

Έχουν ανάγκη από έναν σύντροφο που θα τους κάνει να αισθανθούν άνετα με τη γλυκύτητα και την τρυφερότητα του. Επιθυμούν όχι μόνο να διαθέτει συναισθηματική κατανόηση, αλλά να τους καταλαβαίνει δίχως να μεσολαβήσουν λόγια, δηλαδή σχεδόν ενστικτωδώς. Η ψυχική σύνδεση σε ένα βαθύτερο επίπεδο είναι το είδος της αγάπης που θέλουν να μοιραστούν με το ταίρι τους.