Τα 12 στάδια της αγάπης, όπως εκφράζονται στον ζωδιακό

Τα 12 στάδια της αγάπης, όπως εκφράζονται στον ζωδιακό

Τα 12 στάδια της αγάπης, όπως εκφράζονται στον ζωδιακό

Ο ζωδιακός είναι χωρισμένος σε 12 μέρη, τα 12 ζώδια. Από αυτά τα 6 πρώτα, από τον Κριό μέχρι την Παρθένο, έχουν να κάνουν περισσότερο με την ανάπτυξη του ίδιου του ατόμου, ενώ τα 6 δεύτερα είναι τα λεγόμενα κοινωνικά ζώδια, αφού έχουν να κάνουν περισσότερο με τις σχέσεις που δημιουργεί το άτομο. Φυσικά μιλάμε πάντα για κάτι συμβολικό. Η αστρολογία είναι άλλωστε μια συμβολική γλώσσα, που αν μάθεις να τη μιλάς σου αποκαλύπτει τα μυστικά της ίδιας της ζωής. Όπως έχει γράψει η Linda Goodman στο μπεστ σέλερ της «Love Signs» κάθε ζώδιο είναι ένα ζώδιο αγάπης, αφού το κάθε ζώδιο έχει τον δικό του τρόπο να εκδηλώνει την αγάπη ή να τη δέχεται.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τα 12 στάδια της ανάπτυξης του ατόμου, της ανάπτυξης των σχέσεων και της αγάπης, όπως τα εκφράζουν οι 12 εκπρόσωποι του ζωδιακού.

ΚΡΙΟΣ

«Το βρέφος» του ζωδιακού, το μότο του είναι το «εγώ είμαι» και έχει έρθει να διδάξει τον κόσμο ότι η αγάπη είναι αθωότητα και να διδαχθεί ότι η αγάπη είναι εμπιστοσύνη.

ΤΑΥΡΟΣ

«Το μωρό» του ζωδιακού, το μότο του είναι το «εγώ έχω» και έχει έρθει να διδάξει τον κόσμο ότι η αγάπη είναι υπομονή και να διδαχθεί ότι η αγάπη είναι συγχώρεση.

ΔΙΔΥΜΟΙ

«Το παιδί» του ζωδιακού, το μότο του είναι το «εγώ σκέφτομαι» και έχει έρθει να διδάξει τον κόσμο ότι η αγάπη είναι επίγνωση και να διδαχθεί ότι η αγάπη είναι συναίσθημα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

«Ο προέφηβος» του ζωδιακού, το μότο του είναι το «εγώ αισθάνομαι» και έχει έρθει να διδάξει τον κόσμο ότι η αγάπη είναι αφοσίωση και να διδαχθεί ότι η αγάπη είναι ελευθερία.

ΛΕΩΝ

«Ο έφηβος» του ζωδιακού, το μότο του είναι το «εγώ θέλω» και έχει έρθει να διδάξει τον κόσμο ότι η αγάπη είναι έκσταση και να διδαχθεί ότι η αγάπη είναι ταπεινότητα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

«Ο ενήλικος» του ζωδιακού, το μότο του είναι το «εγώ αναλύω» και έχει έρθει να διδάξει τον κόσμο ότι η αγάπη είναι αγνότητα και να διδαχθεί ότι η αγάπη είναι πληρότητα.

Αφού το άτομο αναπτύξει τη συναισθηματική του ικανότητα στα πρώτα 6 στάδια της προσωπικής του εξέλιξης, περνά στα επόμενα 6 στάδια των σχέσεων.

ΖΥΓΟΣ

«Ο γάμος (η σχέση)», το μότο του είναι το «εγώ ισορροπώ» και έχει έρθει να διδάξει τον κόσμο ότι η αγάπη είναι ομορφιά και να διδαχθεί ότι η αγάπη είναι αρμονία.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

«Το σεξ», το μότο του είναι το «εγώ επιθυμώ» και έχει έρθει να διδάξει τον κόσμο ότι η αγάπη είναι πάθος και να διδαχθεί ότι η αγάπη είναι απόλυτη παράδοση.

ΤΟΞΟΤΗΣ

«Η γνώση», το μότο του είναι το «εγώ βλέπω» και έχει έρθει να διδάξει τον κόσμο ότι η αγάπη είναι ειλικρίνεια και να διδαχθεί ότι η αγάπη είναι πίστη.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

«Η εμπειρία», το μότο του είναι το «εγώ αξιοποιώ» και έχει έρθει να διδάξει τον κόσμο ότι η αγάπη είναι σοφία και να διδαχθεί ότι η αγάπη είναι ανιδιοτέλεια.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

«Ο ιδεαλισμός», το μότο του είναι το «εγώ γνωρίζω» και έχει έρθει να διδάξει τον κόσμο ότι η αγάπη είναι ανεκτικότητα και να διδαχθεί ότι η αγάπη είναι η απόλυτη ένωση των ψυχών.

ΙΧΘΥΕΣ

«Η υποταγή», το μότο του είναι το «εγώ πιστεύω» και έχει έρθει να διδάξει τον κόσμο ότι η αγάπη είναι συμπόνια και να διδαχθεί ότι η αγάπη είναι πολλά περισσότερα, είναι τα πάντα και ζει για πάντα.