Η σύνοδος Ερμή – Άρη στις 29/10/2023 φέρνει εντάσεις και ξεσπάσματα. Ποια είναι τα 4 ζώδια που πρέπει να προσέξουν περισσότερο;

Η σύνοδος Ερμή - Άρη στις 29/10/2023 φέρνει εντάσεις και ξεσπάσματα. Ποια είναι τα 4 ζώδια που πρέπει να προσέξουν περισσότερο;

Η σύνοδος Ερμή – Άρη στις 29/10/2023 φέρνει εντάσεις και ξεσπάσματα. Ποια είναι τα 4 ζώδια που πρέπει να προσέξουν περισσότερο;

Την Κυριακή 29/10/2023 ο Ερμής, ο πλανήτης της επικοινωνίας, θα συναντηθεί με τον Άρη, τον πλανήτη της δράσης και της διεκδίκησης, στο παθιασμένο ζώδιο του Σκορπιού. Αυτή η όψη που πραγματοποιείται στην 11η μοίρα του ζωδίου θα επηρεάσει κυρίως τα σταθερά ζώδια, δηλαδή Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους που είναι γεννημένοι αρχές του 2ου δεκαημέρου, καθώς και όσους έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες από την 9η έως τη 13η μοίρα αυτών των ζωδίων. Μάλιστα, αυτά τα ζώδια θα είναι ήδη πιεσμένα από τη Σεληνιακή έκλειψη που κορυφώνεται την προηγούμενη ακριβώς μέρα στο ζώδιο του Ταύρου, και αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται λεπτοί χειρισμοί για να μην οδηγηθούν οι καταστάσεις στα άκρα.

Αν δεν γνωρίζετε σε ποιες μοίρες έχετε τον ωροσκόπο και τους πλανήτες σας πατήστε εδώ.

Δράση και άμεση κινητοποίηση

Η σύνοδος Ερμή-Άρη είναι μια πολύ δυναμική όψη που συνδέεται με την ωμή ειλικρίνεια, την αμεσότητα, την παρορμητική δράση και τον αυθορμητισμό. Οι ημέρες αυτές προσφέρονται για να κινητοποιηθούμε και να πάρουμε πρωτοβουλίες με θάρρος και αποφασιστικότητα. Ο συνδυασμός αυτών των δύο πλανητών μάς βοηθάει να βάλουμε στην άκρη τις ανασφάλειες και τις αναστολές που μπορεί μέχρι τώρα να μας κρατούσαν πίσω. Η σκέψη τώρα είναι ταχύτατη και αυτό σημαίνει ότι θα είμαστε ετοιμόλογοι και θα καταφέρουμε να βρούμε λύσεις σε προβλήματα. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Σκορπιός είναι ένα διορατικό ζώδιο με βαθιά αντίληψη και έντονη διαίσθηση, ποιότητες που μπορούν να μας βοηθήσουν εάν βρεθούμε μπροστά σε σημαντικά διλήμματα ή σε κρίσιμες αποφάσεις. Εάν ασχολείστε με την έρευνα ή προσπαθείτε να βγάλετε εις πέρας μια πνευματική εργασία, αυτή η όψη θα σας δώσει την ώθηση που χρειάζεστε.

Μηδενική ανοχή και αιχμηρά λόγια

Ωστόσο, αυτές τις ημέρες θα έχουμε μηδενική ανοχή απέναντι στις προκλήσεις και δεν θα διστάσουμε να αντιδράσουμε και να υψώσουμε το ανάστημα μας χωρίς δεύτερη σκέψη. Η όψη αυτή μας βοηθάει να υπερασπιστούμε τις ιδέες μας με πάθος, όμως από την άλλη πλευρά μπορεί κάπου να χάσουμε το μέτρο και να γίνουμε απόλυτοι ή να φτάσουμε σε σημείο εμμονής σε σχέση με τις ιδέες, τα πιστεύω και τις απόψεις μας. Εάν το προηγούμενο διάστημα είχαμε καταπιέσει τον θυμό μας ή προσπαθούσαμε να κρύψουμε τις αληθινές μας προθέσεις, τώρα όλα αυτά θα βγουν στην επιφάνεια και μάλιστα με εκρηκτικό τρόπο. Θα νιώσουμε έντονη την ανάγκη να εξωτερικεύσουμε τις σκέψεις μας χωρίς να τις φιλτράρουμε, επομένως είναι πολύ πιθανό να ειπωθούν αιχμηρά λόγια ή να ασκήσουμε έντονη κριτική στους άλλους. Άλλωστε, το ζώδιο του Σκορπιού γνωρίζει πολύ καλά τις αδυναμίες και τα ευαίσθητα σημεία των άλλων και μπορεί να στοχεύσει ακριβώς εκεί εάν χρειαστεί. Το ζητούμενο λοιπόν είναι να είμαστε πιο δεκτικοί και ανοιχτόμυαλοι και να μην προσπαθήσουμε να επιβληθούμε στους άλλους, αλλά αντιθέτως να προσπαθήσουμε να ακούσουμε τη δική τους πλευρά και να δείξουμε περισσότερη κατανόηση.

Περισσότερη σκέψη πριν την αντίδραση

Μέσα στις διαπροσωπικές μας σχέσεις οι τόνοι θα είναι ανεβασμένοι και αυτό σημαίνει ότι θα είναι πολύ εύκολο να εμπλακούμε σε καβγάδες και να πούμε κουβέντες που μπορεί να πληγώσουν και να φέρουν τους άλλους σε δύσκολη θέση. Καλό θα είναι αυτές τις ημέρες να αποφύγουμε τις σημαντικές αποφάσεις, τις μεγάλες υποσχέσεις και τις ανακοινώσεις, ειδικά εάν γίνονται πάνω στην έξαψη της στιγμής. Εάν δεν θέλουμε να φτάσουμε τις καταστάσεις στα άκρα και να έρθουμε σε ρήξη με σημαντικά πρόσωπα για εμάς, θα πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω, να ζυγίσουμε τα δεδομένα με ψυχραιμία και να αναλογιστούμε τις συνέπειες των πράξεων μας. Περιορίστε λοιπόν τη βιασύνη και προσέξτε λίγο παραπάνω την οδήγηση, τις μετακινήσεις σας και τις συζητήσεις που κάνετε αυτές τις ημέρες. Να θυμάστε ότι το κλειδί βρίσκεται στη διπλωματία και όχι στις ανούσιες επιθέσεις και στις σπασμωδικές αντιδράσεις.

Ας πάμε όμως να δούμε πιο αναλυτικά ποια είναι τα 4 ζώδια που θα επηρεαστούν περισσότερο από τη σύνοδο Ερμή-Άρη στον Σκορπιό και τι θα πρέπει να προσέξουν περισσότερο

ΤΑΥΡΟΣ

Το κλίμα είναι ήδη τεταμένο για εσάς μιας και η Σεληνιακή έκλειψη στις 28/10 σας φέρνει μπροστά σε αλλαγές και ξεκαθαρίσματα σε σημαντικούς τομείς της ζωής σας. Η σύνοδος Ερμή-Άρη στον Σκορπιό θα πυροδοτήσει εντάσεις μέσα στις διαπροσωπικές σας σχέσεις και δεν αποκλείεται να υπάρξουν συγκρούσεις με τον σύντροφο σας ή με κάποιον συνεργάτη σας. Αυτές τις ημέρες θα νιώσετε ασυγκράτητοι και είναι πιθανό να ειπωθούν λόγια που κρατούσατε καιρό μέσα σας αλλά πλέον νιώθετε ότι σας πνίγουν. Ίσως μια λάθος κουβέντα τη λάθος στιγμή να σας πυροδοτήσει και να έχετε έντονα ξεσπάσματα που θα φέρουν τους άλλους σε δύσκολη θέση. Από την άλλη πλευρά, μπορεί εσείς να νιώσετε ότι είστε στο στόχαστρο ενός προσώπου, αφού μπορεί να έχει απότομη και επιθετική συμπεριφορά απέναντι σας. Σε όποια φάση κι αν βρίσκεστε, το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να προσπαθήσετε να φερθείτε με διπλωματία και να μην φτάσετε τις καταστάσεις στα άκρα γιατί στο τέλος θα χάσετε το δίκιο σας. Εκμεταλλευτείτε αυτή τη δυναμική σύνοδο για να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα σε επίπεδο σχέσης ή συνεργασίας, αρκεί να ζυγίσετε σωστά τα δεδομένα και να μην προβείτε σε παρορμητικές κινήσεις.

ΛΕΩΝ

Η εκρηκτική σύνοδος Ερμή-Άρη στον Σκορπιό αγγίζει έναν πιο εσωτερικό οίκο του ωροσκοπίου σας που σχετίζεται με το παρελθόν, τον συναισθηματικό σας κόσμο, καθώς και τις σχέσεις με τους οικείους σας. Αυτή η σύνοδος λοιπόν πυροδοτεί εντάσεις μέσα στο σπίτι και στο οικογενειακό περιβάλλον και είναι πολύ πιθανό να έρθετε σε σύγκρουση με τους πιο κοντινούς σας ανθρώπους. Αυτές τις ημέρες μπορεί να βγει στην επιφάνεια συσσωρευμένος θυμός ή να νιώσετε την ανάγκη να εκφράσετε σκέψεις, συναισθήματα και παράπονα που προσπαθούσατε να καταπιέσετε τόσο καιρό. Θα πρέπει βέβαια να θυμάστε πως υπάρχει ο κίνδυνος να τα πείτε έξω από τα δόντια και να πληγώσετε το ταίρι σας ή κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο, επομένως είναι σημαντικό να δείξετε κατανόηση πριν φερθείτε επιθετικά. Επιπλέον, μπορεί να αναμοχλεύσετε το παρελθόν ή να κάνει την επανεμφάνιση του ένα άτομο που θα σας αναστατώσει ψυχολογικά. Ωστόσο, μη βιαστείτε να πάρετε οριστικές αποφάσεις και μην πείτε λόγια που αργότερα θα μετανιώσετε. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε για να εκμεταλλευτείτε αυτή τη σύνοδο είναι να ασχοληθείτε με οικογενειακά ζητήματα, να τακτοποιήσετε εκκρεμότητες με ένα ακίνητο ή να δρομολογήσετε μια μετακόμιση.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Ερμής και ο Άρης θα συναντηθούν στο δικό σας ζώδιο και αυτό σημαίνει ότι αυτές οι ημέρες θα είναι εκρηκτικές για εσάς και θα νιώσετε έντονη την επιθυμία να δράσετε, να πάρετε πρωτοβουλίες και να κάνετε νέα δυναμικά ξεκινήματα. Τώρα θα είστε πιο τολμηροί και αποφασιστικοί, αλλά από την άλλη πλευρά θα είναι πολύ δύσκολο να συγκρατήσετε τον θυμό σας και είναι πολύ πιθανό να ξεπεράσετε τα όρια σας. Ενώ φημίζεστε για την ικανότητα σας να λειτουργείτε με στρατηγική, αυτές τις ημέρες μπορεί να νιώθετε σαν ένα ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί. Μπορεί λοιπόν να πάρετε παρορμητικές αποφάσεις ή να εκφράσετε άτσαλα τις σκέψεις και τα συναισθήματα σας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις ή να έρθετε σε σύγκρουση με το άτομο που έχετε απέναντι σας. Επιπλέον, μέσα στις διαπροσωπικές σας σχέσεις μπορεί να φερθείτε με εγωισμό και απερισκεψία και δεν αποκλείεται να κάνετε επιπόλαιες επιλογές, γεγονός που θα σας φέρει σε δύσκολη θέση στην πορεία. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να κάνετε ένα βήμα πίσω πριν δράσετε και να κρίνετε τις καταστάσεις όσο πιο ψύχραιμα και αντικειμενικά γίνεται.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η σύνοδος Ερμή-Άρη στο ζώδιο του Σκορπιού φέρνει στο προσκήνιο ζητήματα καριέρας και κοινωνικής καταξίωσης και σας καλεί να ηγηθείτε, να αναλάβετε πρωτοβουλίες και να πάρετε επιτέλους τις καταστάσεις στα χέρια σας. Εάν λοιπόν θέλετε να διεκδικήσετε κάτι παραπάνω στον επαγγελματικό τομέα ή να βγείτε με κάποιο τρόπο μπροστά και να ξεχωρίσετε, τώρα θα βρείτε το θάρρος να το κάνετε. Ωστόσο, η ανυπομονησία σας να φτάσετε ψηλά και να πετύχετε τους στόχους σας μπορεί να σας οδηγήσει σε σπασμωδικές κινήσεις που τελικά να έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που περιμένατε. Καλό θα είναι να έχετε εξετάσει πολύ προσεκτικά όλα τα δεδομένα πριν πάρετε σημαντικές αποφάσεις στο κομμάτι της καριέρας. Να έχετε επίσης στο μυαλό σας ότι μπορεί αυτές τις ημέρες να συγκρουστείτε με ανωτέρους ή με πρόσωπα εξουσίας εάν δεν κρατήσετε τις ισορροπίες, επομένως θα είναι καλό να αφήσετε στην άκρη την έπαρση και τον εγωισμό. Επιπλέον, προσπαθήστε να μην αναλάβετε περισσότερα από όσα μπορείτε να φέρετε εις πέρας και κρατήστε ένα μέτρο σε ό,τι κάνετε.