Οριστικό τέλος στις αδιέξοδες καταστάσεις, αλλά και ευκαιρίες ανανέωσης φέρνει η Σεληνιακή έκλειψη στις 28/10/2023. Πώς θα επηρεαστούν τα 12 ζώδια

Οριστικό τέλος στις αδιέξοδες καταστάσεις, αλλά και ευκαιρίες ανανέωσης φέρνει η Σεληνιακή έκλειψη στις 28/10/2023. Πώς θα επηρεαστούν τα 12 ζώδια

Οριστικό τέλος στις αδιέξοδες καταστάσεις, αλλά και ευκαιρίες ανανέωσης φέρνει η Σεληνιακή έκλειψη στις 28/10/2023. Πώς θα επηρεαστούν τα 12 ζώδια

Την ημέρα της εθνικής μας εορτής, την 28η Οκτωβρίου 2023, πραγματοποιείται η Σεληνιακή έκλειψη – Πανσέληνος στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού και την επιρροή της κάποιοι θα τη θυμούνται για μεγάλο διάστημα.

Αυτή η έκλειψη Σελήνης αποτελεί ορόσημο, διότι είναι η τελευταία που σχηματίζεται στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού και κλείνει οριστικά έναν κύκλο που ξεκίνησε από τον Νοέμβριο του 2021, όταν ξεκίνησαν και οι εκλείψεις σε αυτόν τον άξονα. Θυμηθείτε τι συνέβη σε εσάς εκείνη την περίοδο. Μήπως ξεκίνησε κάτι τον Νοέμβριο του 2021; Διότι τώρα με την τελευταία έκλειψη της χρονιάς στις 28 Οκτωβρίου 2023 μπορεί να έρθει το αποκορύφωμα μιας κατάστασης που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια.

Οι Σεληνιακές εκλείψεις συνδέονται συνήθως με την ολοκλήρωση κάποιων καταστάσεων, οπότε αυτή που είναι και η τελευταία έκλειψη σε αυτόν τον άξονα θα σας βοηθήσει να κλείσετε τα κεφάλαια στη ζωή σας που σας ταλαιπωρούν και να κάνετε χώρο για το νέο που έρχεται. Αν λοιπόν τα δύο τελευταία χρόνια υπάρχουν ανοιχτοί λογαριασμοί… ήρθε η ώρα για να πάρετε τις αποφάσεις σας. Και αν δεν μπορείτε εσείς να πάρετε τον πρώτο λόγο, θα δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα σας αναγκάσουν να δώσετε ένα τέλος. Επειδή οι εκλείψεις φέρνουν αποκαλύψεις, αλλαγές, το τέλος σχέσεων και συνεργασιών, ξαφνικά γεγονότα στη ζωή μας, πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι.

Δύσκολες αποφάσεις

Η έκλειψη αυτή αφορά κυρίως τα οικονομικά, τα θέματα ασφάλειας, την πρακτικότητα στη ζωή μας και επηρεάζει τα σταθερά ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου του πρώτου δεκαημέρου, καθώς πραγματοποιείται στις 5 μοίρες και 9 λεπτά του Ταύρου. Καθώς ο Ταύρος συνδέεται με το χρήμα και την ύλη, είναι πολύ σημαντικό να είμαστε συντηρητικοί αυτή την περίοδο στα έξοδα μας και γενικώς να μην διακινδυνεύσουμε τη σταθερότητα μας, αλλά και το πιο σημαντικό απ’ όλα την υγεία μας, αφού το σώμα μας είναι κι αυτό ύλη, είναι η υλική μας υπόσταση και πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση. Οι εκλείψεις έχουν πάντα έναν απρόβλεπτο χαρακτήρα, είτε αυτό που συμβαίνει είναι κάτι θετικό είτε είναι αρνητικό. Υιοθετώντας μια τακτική πιο συντηρητική, ιδιαίτερα σε θέματα ακίνητης περιουσίας και οικονομικών δοσοληψιών, μπορούμε να αποφύγουμε τα χειρότερα σενάρια. Από την άλλη, καθώς η Αφροδίτη είναι ο κυβερνήτης πλανήτης της έκλειψης αυτής, τα θέματα της καρδιάς και των σχέσεων φαίνεται ότι μπορεί επίσης να μας δυσκολέψουν. Για κάποιους που επηρεάζονται ευθέως μπορεί να είναι και οι επαγγελματικές σχέσεις που μπορεί να ζοριστούν πολύ αυτές τις μέρες.

Οι όψεις που σχηματίζει η Σεληνιακή έκλειψη – Πανσέληνος με τον Ερμή, τον Άρη, τον Δία και τον Κρόνο θα μας κάνουν πιο αποφασιστικούς και πεισματάρηδες, αλλά και πιο παρορμητικούς, ανυπόμονους και γεμάτους ένταση στις σχέσεις μας. Η έκλειψη στον Ταύρο μας προτρέπει να κάνουμε έναν απολογισμό των οικονομικών μας, της σχέσης μας με το χρήμα, τα υλικά αγαθά και τα αποκτήματα και να βρούμε τι πρέπει να κρατήσουμε και τι είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε να φύγει από τη ζωή μας για να αισθανθούμε μεγαλύτερη ασφάλεια. Το φεγγάρι αυτό θα φέρει αλλαγές και συνειδητοποιήσεις για θέματα που αποφεύγαμε να αντιμετωπίσουμε και ίσως ακούσουμε ή πούμε βαριές κουβέντες, οι οποίες όμως θα είναι αληθινές. Μπορεί να φέρει δυσαρέσκεια, εντάσεις και κρίσεις, αλλά σε δεύτερο χρόνο όλα αυτά τα αρνητικά συναισθήματα είναι που θα μας κινητοποιήσουν και θα μας ωθήσουν να αλλάξουμε ό,τι δεν λειτουργεί και να επανατοποθετηθούμε απέναντι στις αξίες σας και στα όνειρα μας. Η έκλειψη μπορεί να βοηθήσει να κατανοήσουμε αν έχουμε επενδύσει πολύ χρόνο και ενέργεια σε συγκεκριμένα άτομα ή καταστάσεις που δεν μας ωφελούν και να πάρουμε τον έλεγχο στα χέρια μας. Οριοθετώντας λοιπόν τις ανάγκες και τα θέλω μας και εξετάζοντας ενδελεχώς τα θέματα των οικονομικών, θα βρούμε και τις ευκαιρίες να ξαναχτίσουμε τη ζωή μας προς μια πιο θετική κατεύθυνση. Η Πανσέληνος – Σεληνιακή έκλειψή μπορεί να φέρει και ανταμοιβές σε όσους είστε στον σωστό δρόμο και έχετε ήδη κάνει τις αλλαγές που πρέπει μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια.

Οι όψεις της Σεληνιακής έκλειψης

Η Σεληνιακή έκλειψη – Πανσέληνος σχηματίζει σύνοδο με τον Δία, τον πλανήτη της τύχης, της υπερβολής και της επέκτασης, οπότε μπορεί να μεγεθύνει με κάποιον τρόπο τα προβλήματα που ήδη υπάρχουν ή τα συναισθήματα μας και οι αντιδράσεις μας να είναι υπερβολικές. Παράλληλα, όμως μπορεί να νιώθουμε αισιόδοξοι, ενθουσιώδεις και να παίρνουμε αλόγιστα ρίσκα και λόγω της υπέρμετρης αυτοπεποίθησης να προβούμε σε συναισθηματικές αντιδράσεις ή παρορμήσεις, όπως απιστία ή να εκτεθούμε σε καταστάσεις που ενδεχομένως να μετανιώσουμε. Όμως Δίας είναι αυτός και πάντα κρύβει ανταμοιβές και δώρα, οπότε μπορεί να φέρει και ευκαιρίες για να λύσουμε κάποια προβλήματα.

Η έκλειψη είναι σε αντίθεση με τον Ερμή και τον Άρη που βρίσκονται σε σύνοδο στον Σκορπιό και τα λόγια και οι πράξεις σας θα έχουν μεγάλο αντίκτυπο, οπότε θα πρέπει να μετράμε την κάθε κουβέντα γιατί θα έχει ειδικό βάρος με αυτό το φεγγάρι. Βέβαια, από την άλλη, θα είναι δύσκολο να συγκρατηθούμε και ίσως αυτό φέρει κόντρες, συγκρούσεις και ρήξεις ιδιαίτερα για οικονομικά θέματα. Καλό είναι να μην παίζετε παιχνίδια με τις λέξεις και τα συναισθήματα, να μην τραβήξετε τα πράγματα στα άκρα και μη δραματοποιείτε τις καταστάσεις, διότι τα πράγματα μπορεί να πάρουν πολύ κακή τροπή. Επιλέξετε με σύνεση τις μάχες που θα δώσετε και να θυμάστε ότι πολλές φορές η καλύτερη δράση δεν είναι η αντίδραση, αλλά η αποστασιοποίηση και η απομάκρυνση. Πάντως να είστε προετοιμασμένοι για τεταμένες σχέσεις προσωπικά και επαγγελματικά, καθώς όλοι θα διεκδικούν με πάθος το δίκιο τους ρίχνοντας το ανάθεμα στους άλλους. Βέβαια, υπάρχει και μια θετική προσέγγιση σε αυτές τις όψεις, αφού θα έχουμε γρήγορη σκέψη και έντονη διορατικότητα και θα μπορούμε να βρούμε εύκολα λύσεις σε προβλήματα. Το θέμα είναι να μην είμαστε ξεροκέφαλοι και παρορμητικοί, διότι μόνοι μας θα δημιουργούμε τα προβλήματα. Επίσης, μπορεί να αποκαλυφθούν μυστικά ή απόπειρες χειραγώγησης από πρόσωπα εξουσίας.

Το εξάγωνο με τον Κρόνο στους Ιχθύς μας δίνει πειθαρχία και εστίαση στις προτεραιότητες μας και μπορεί να φέρει ανταμοιβές στις προσπάθειες μας, αρκεί να είμαστε προσηλωμένοι στους στόχους μας και να μην αναλωνόμαστε σε ίντριγκές και στείρες αντιπαραθέσεις. Ευνοούνται όσοι είναι ρεαλιστές, όσοι αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και έχουν ξεκάθαρο στόχο και όραμα.

Οι όψεις της Σεληνιακής έκλειψης είναι έντονες και δυνατές και μπορεί να δημιουργήσουν ανωμαλίες σε γεωφυσικό και μετεωρολογικό επίπεδο, αλλά και να πυροδοτήσουν μεγαλύτερη ένταση στις εστίες πολέμου. Είναι μια έκλειψη που σχηματίζεται στο πιο υλιστικό ζώδιο και μπορεί να έχουμε σημαντικές εξελίξεις και από το μέτωπο της οικονομίας είτε σε τοπικό είτε σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ποιοι επηρεάζονται περισσότερο

Οι εκλείψεις επηρεάζουν όλους μας, αλλά κάποια ζώδια φαίνεται ότι θα επηρεαστούν περισσότερο. Αυτά είναι τα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου. Κυρίως επηρεάζεται το 1ο δεκαήμερο των παραπάνω ζωδίων ή όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες από τις 2 μέχρι τις 8 μοίρες αυτών των ζωδίων.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις μοίρες των ζωδίων αυτών πατήστε εδώ.

Ας δούμε όμως την επιρροή της Σεληνιακής έκλειψης – Πανσελήνου στους 12 εκπροσώπους του ζωδιακού κύκλου

ΚΡΙΟΣ

Τα οικονομικά φέρνει στο προσκήνιο η Σεληνιακή έκλειψη – Πανσέληνος που πραγματοποιείται στις 28 Οκτωβρίου στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού και σας υπενθυμίζει για ακόμα μια φορά ότι θα πρέπει να έχετε τον απόλυτο έλεγχο των οικονομικών σας και να μην αφήνετε τίποτα στην τύχη. Τα τελευταία δύο χρόνια έχετε ταλαιπωρηθεί πολύ σε αυτόν τον τομέα και θα πρέπει πλέον να κάνετε σωστές κινήσεις για να αισθανθείτε ασφάλεια και σταθερότητα. Αν λοιπόν αναβάλλατε συνεχώς την πληρωμή λογαριασμών, δανείων και υποχρεώσεων, αν αποφεύγατε να κάνετε έναν σωστό προϋπολογισμό και τα χρήματα έφευγαν μέσα από τα χέρια σας χωρίς να καταλαβαίνετε πού πάνε, ήρθε η ώρα για να κάνετε ένα σωστό προγραμματισμό και να τον ακολουθήσετε. Βάλτε τα κάτω με χαρτί και μολύβι και διαθέστε χρόνο και ενέργεια για να διαχειριστείτε σωστά τα εισοδήματα σας, τα αποκτήματα σας, τις επενδύσεις σας, την ακίνητη περιουσία σας και βρείτε τρόπους να έχετε οφέλη. Αν κάτι σας βάζει μέσα, αν δεν προχωράει όπως θα θέλατε, θα πρέπει να πάρετε αποφάσεις βασισμένες στη λογική και στην πραγματικότητα και να μην είστε βιαστικοί και παρορμητικοί. Η έκλειψη μπορεί να επιφυλάσσει και κάποιες «εκπλήξεις» γιατί είναι σε σύνοδο με τον Δία, τον πλανήτη της επέκτασης, που βρίσκεται στον 2ο οίκο στο Ηλιακό σας ωροσκόπο και επηρεάζει τα οικονομικά σας και αυτό σημαίνει ότι αν στο παρελθόν είχατε μπει σε πρόγραμμα, είχατε μαζέψει τα περιττά έξοδά και είχατε κάνει σωστές επενδύσεις, τώρα μπορεί να υπάρξει μία σημαντική απόδοση κερδών από επενδύσεις ή να εμφανιστεί μια ευκαιρία να έχετε επιπλέον έσοδα. Αν όμως ήσασταν απρόσεκτοι μπορεί να έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα, δηλαδή να «επεκταθούν» τα χρέη σας, να εμφανιστούν ξαφνικά έξοδα ή να γίνουν άμεσα απαιτητά κάποιες οφειλές σας και να αγχωθείτε πάρα πολύ. Επίσης, επειδή ο κυβερνήτης σας Άρης εμπλέκεται άμεσα με την έκλειψη μπορεί να μην μπορέσετε να συγκρατήσετε τα νεύρα σας και να έρθετε σε αντιπαράθεση είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο και η αιτία να είναι τα οικονομικά. Ό,τι και αν γίνει θα πρέπει να είστε προσεκτικοί και να μην παίρνετε ρίσκα και βιαστικές αποφάσεις και βέβαια να αποφύγετε τις συναισθηματικές αντιδράσεις. Ακόμη, μπορεί να σας πιάσει το παράπονο και να ζητάτε επιβεβαίωση στις σχέσεις σας, αλλά να το κάνετε με τέτοιο τρόπο που να φέρει τους άλλους στα όρια τους. Αφήστε τις συζητήσεις και τις απαιτήσεις για άλλη στιγμή, τώρα δεν είναι το κατάλληλο διάστημα γιατί όλοι θα είναι στα κόκκινα όπως και εσείς και οι ρήξεις θα είναι αναπόφευκτες. Μην παραμελείτε την υγεία σας και τη φυσική σας κατάσταση.

Επηρεάζεστε περισσότερο από την έκλειψη αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες από τις 2 μέχρι τις 8 μοίρες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις μοίρες των ζωδίων αυτών πατήστε εδώ.

ΤΑΥΡΟΣ

Η Σεληνιακή έκλειψη – Πανσέληνος του Οκτωβρίου πραγματοποιείται στο δικό σας ζώδιο και φέρνει μαζί της καλά και κακά νέα. Και ας ξεκινήσουμε από τα καλά νέα καθώς είναι η τελευταία έκλειψη που σχηματίζεται στον άξονα σας με τον Σκορπιό και αυτό σημαίνει ότι θα είναι η τελική σας δοκιμασία αν έχετε αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς. Από τον Νοέμβριο του 2021 που ξεκίνησαν οι εκλείψεις στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού πολλά έχουν αλλάξει στη ζωή σας, αφού ήταν πολλές και οι προκλήσεις που δεχτήκατε. Τώρα, με αυτή την έκλειψη, κλείνει αυτό το μεγάλο κεφάλαιο και ήρθε η ώρα να βάλετε μία ωραία και μεγάλη τελεία και να προχωρήσετε μπροστά διαφορετικοί και ανανεωμένοι. Αν είστε γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο ή έχετε γενέθλια κοντά στην ημερομηνία της έκλειψης τότε θα προχωρήσετε σε αλλαγές είτε στον τομέα των σχέσεων είτε ακόμη στον επαγγελματικό μέσα στη γενέθλια χρονιά σας. Και μη φοβηθείτε τα επόμενα βήματα σας, διότι έχετε τον ευεργέτη Δία στο ζώδιο σας, που είναι και σε σύνοδο με την έκλειψη και σας προστατεύει από τα πολύ δύσκολα κι ανοίγει και τους ορίζοντες σας. Αυτή η έκλειψη σας «τσιγκλά» να επικεντρωθείτε στις προσωπικές σας επιδιώξεις και να κατασταλάξετε αν είστε στον σωστό δρόμο που σας εκφράζει ή αν έχετε λάβει λάθος μονοπάτι και από φόβο μένετε εγκλωβισμένοι σε μια ζωή που σας ταλαιπωρεί. Μπορεί λοιπόν με αυτή την έκλειψη να νιώσετε ότι πρέπει να διεκδικήσετε την ανεξαρτησία σας, την ελευθερία έκφρασης ή και να αλλάξετε την εμφάνιση σας και τον τρόπο που παρουσιάζετε τον εαυτό σας στους γύρω σας. Μπορεί να διακόψετε σχέσεις, συνεργασίες ή να οριοθετήσετε τα θέλω και τα κεντημένα σας. Μπορεί να θέλετε να βγείτε μπροστά, να αποκτήσετε ένα πιο ηγετικό προφίλ, να κάνετε ξεκάθαρο στο περιβάλλον σας το ποιοι είστε και τι πρεσβεύετε. Όμως εδώ έρχονται τα… κακά νέα, διότι η έκλειψη έρχεται με δύο «επικίνδυνες» όψεις, την αντίθεση της με τον Άρη και τον Ερμή, και μπορεί να έχετε ξεσπάσματα, πιέσεις, εντάσεις ή να μην μπορείτε να συνεννοηθείτε και άλλα να λέτε εσείς και άλλα να καταλαβαίνουν οι άλλοι. Οπότε όλη αυτή η τεταμένη κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε αντιπαραθέσεις, καβγάδες και ρήξεις, καταστάσεις που ενδεχομένως δεν θέλετε να βιώσετε είτε στις προσωπικές σας σχέσεις είτε στις συνεργασίες σας και να οδηγηθείτε σε οριστικά διαζύγια, τα οποία δεν θα είναι καθόλου βελούδινα. Δεν σας λέω να μείνετε σε καταστάσεις που δεν σας εκφράζουν ούτε να καταπιεστείτε και να μην πείτε αυτό που θέλετε, απλά προσέξτε ο τρόπος σας να είναι ευγενικός και οι λέξεις που θα επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε να είναι κόσμιες. Το θέμα είναι να κάνετε αλλαγές στη ζωή σας που θα σας προάγουν και όχι να βγάλετε τον κακό εαυτό σας στους άλλους.  Φυσικά και θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί και συνετοί αυτές τις μέρες και με τα θέματα της υγείας σας.

Αν είστε γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο και ο Ήλιος σας βρίσκεται από τις 2 μέχρι τις 8 μοίρες του ζωδίου σας ή έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου στις συγκεκριμένες μοίρες τότε επηρεάζεστε περισσότερο.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις μοίρες των ζωδίων αυτών πατήστε εδώ.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η τελευταία έκλειψη Σελήνης – Πανσέληνος στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού φέρνει την υγεία και την εργασία σε πρώτο πλάνο και είναι σχετικά ουδέτερη προς το δικό σας ζώδιο, με την προϋπόθεση ότι δεν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες σε σταθερό ζώδιο (Ταύρο, Λέοντα, Σκορπιό και Υδροχόο). Αυτή η έκλειψη σας καλεί να δείτε τις ανάγκες σας, τι έχετε κάνει για το εαυτό σας, τα λάθη σας και ίσως αποτελέσει την αρχή του τέλους για κάποιο κεφάλαιο της ζωής, το οποίο ουσιαστικά θα έπρεπε να έχει κλείσει από καιρό, αλλά μπορεί και να το ταλανίζατε και να μην παίρνατε την οριστική απόφαση. Το φεγγάρι απαιτεί μεγαλύτερη προσοχή στην υγεία και ο στόχος σας είναι να βρείτε τη γαλήνη και την ηρεμία στη ζωή σας. Το τελευταίο διάστημα τρέχετε για να καλύψετε υποχρεώσεις και ευθύνες και δεν ζείτε. Πατήστε φρένο, κλείστε τα αυτιά σας στις απαιτήσεις άλλων και δείτε τις δικές σας ανάγκες. Αλλάξτε τις προτεραιότητες σας και σταματήστε να εξυπηρετείτε πάντα τους άλλους. Έχετε και εσείς αξία. Κρατήστε στη ζωή σας μόνο υγιείς σχέσεις και συνεργασίες και επιλέξτε σωστές συνήθειες στην καθημερινότητά σας. Αφήστε το «άρρωστο» πίσω και δώστε σημασία στην υγεία σας και τη φυσική σας κατάσταση που τόσο έχετε παραμελήσει. Ξεκουράστε το σώμα και το μυαλό σας και μετά όλες οι απαντήσεις και οι λύσεις θα βρεθούν. Επειδή η έκλειψη θα παίξει με το μυαλό και τα συναισθήματα σας και ίσως ρίξει την αυτοπεποίθηση σας, προσπαθήστε να είστε ήρεμοι και να αποφεύγετε άτομα που σας εξαντλούν ψυχικά. Μπορεί να υπάρχουν και οικονομικές διαφορές που μπορεί να υπάρχουν ανάμεσα σε σας και σε συνεργάτες σας, ενώ είναι πολύ πιθανό να σας αποκαλύπτεται τώρα ένα αρκετά σημαντικό μυστικό που σχετίζεται με τον επαγγελματικό τομέα και να σας ανοίγει τα μάτια. Εντάσεις στον χώρο της δουλειάς ή και ένα εκνευριστικό παρασκήνιο μπορεί να μην είναι εύκολο να αποφευχθούν, αλλά αν δείξετε ψυχραιμία και δεν παρασυρθείτε από το συναίσθημά σας, αλλά και τα παιγνίδια των άλλων, θα καταφέρετε να κρατήσετε τον έλεγχο στα χέρια σας. Επειδή όλοι θα είναι συναισθηματικά φορτισμένοι, μια κουβέντα είναι αρκετή για ανάψει τα αίματα και να γίνουν όλα ρημαδιό. Όμως αυτή η κουβέντα μπορεί να είναι προϊόν κάποιου χειριστικού ανθρώπου που θέλει να βάλει εσάς μπροστά για να βγάλετε τα κάστανα από τη φωτιά, οπότε μην παίξετε το παιγνίδι κανενός.

Επηρεάζεστε περισσότερο από την έκλειψη αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες από τις 2 μέχρι τις 8 μοίρες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις μοίρες των ζωδίων αυτών πατήστε εδώ.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η έκλειψη Σελήνης – Πανσέληνος στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού φέρνει αλλαγές τόσο στους στόχους που έχετε όσο και στις προσωπικές σχέσεις, ερωτικές ή φιλικές, φέρνοντας όμως σε κάποιες περιπτώσεις ένταση και ανατροπές. Είναι πιθανό με αυτή την έκλειψη να χρειαστεί να προσφέρετε χρόνο και συναισθηματική στήριξη σε ένα φιλικό σας πρόσωπο που έχει την ανάγκη σας, όμως μπορεί και να τελειώσει μια φιλία καθώς θα συνειδητοποιήσετε ότι δεν σας δένει πλέον τίποτα με το άτομο που έχετε απέναντί σας. Επίσης, θα έχετε άγχος, εκνευρισμό και ανασφάλεια σε ό,τι αφορά τα οικονομικά σας και το μέλλον κάποιας συνεργασίας. Αν το προηγούμενο διάστημα δεν βάλατε τα πράγματα σε μια τάξη στην προσωπική και την επαγγελματική σας ζωή, τώρα ο κόμπος θα φτάσει στο χτένι και θα κληθείτε να πάρετε αποφάσεις, ή θα σας ανακοινωθούν οι αποφάσεις των άλλων και θα αναγκαστείτε να τις ακολουθήσετε. Η έκλειψη θα σας βάλει και στη διαδικασία να μετρήσετε φίλους και συμμάχους και να αποφασίσετε ποιοι είναι αληθινοί και ποιοι σας σκάβουν τον λάκκο. Μπορεί να βιώσετε και μια απώλεια, για παράδειγμα, μπορεί να χρειαστεί να αποχωριστείτε έναν φίλο που αποφασίζει να μετακομίσει ή να γίνει κάποια παρεξήγηση και να πάρετε τις αποστάσεις σας. Το φεγγάρι αυτό θα σας κάνει πιο συναισθηματικούς, πιο κτητικούς και αδιαπραγμάτευτους και θα θέλετε οι σχέσεις σας να βασίζονται στο «όλα ή τίποτα». Από την άλλη όμως θα είστε και πιο κοινωνικοί, θα έχετε όρεξη να βγείτε και να περάσετε καλά, να γνωρίσετε νέα άτομα, να ανοίξετε τον κύκλο σας, να έρθετε σε επαφή με φίλους και γνωστούς, ίσως και από τα παλιά, αλλά θα πρέπει να προσέχετε τι λέτε, διότι δεν μπορούν όλοι να συμφωνούν μαζί σας και από μια λάθος κουβέντα μπορεί να εκτροχιαστεί η συζήτηση. Όμως και στη δουλειά θα πρέπει να προσέξετε τις σχέσεις σας με τους συνεργάτες σας, καθώς η φιλοδοξία σας θα είναι ανεβασμένη και ο ανταγωνισμός μπορεί να φέρει ρήξεις. Αποφύγετε το κουτσομπολιό, την κριτική και τις δεύτερες σκέψεις, αν θέλετε να συνεχίσετε να τα έχετε καλά με φίλους, ομοϊδεάτες ή άτομα από ομάδες στις οποίες συμμετέχετε, διότι η έκλειψη σας φέρνει σε αντιπαραθέσεις με τον κοινωνικό σας κύκλο. Μπορεί να υπάρξουν και αποκαλύψεις για κάποιο φιλικό σας πρόσωπο που άλλα σας έλεγε και άλλα έκανε πίσω από την πλάτη σας.

Επηρεάζεστε περισσότερο από την έκλειψη αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες από τις 2 μέχρι τις 8 μοίρες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις μοίρες των ζωδίων αυτών πατήστε εδώ.

ΛΕΩΝ

Η έκλειψη Σελήνης – Πανσέληνος που πραγματοποιείται στις 28 Οκτωβρίου στο ζώδιο του Ταύρου έρχεται για να ταρακουνήσει τον άξονα καριέρας-οικογένειας. Από τον Νοέμβριο του 2021 δέχεστε συνεχείς πιέσεις σε αυτούς τους τομείς και τα νεύρα σας αλλά και η υπομονή σας έχουν δοκιμαστεί αρκετά. Τα καλά νέα είναι ότι αυτή θα είναι η τελευταία δοκιμασία, αλλά και η τελειωτική, αφού θα χρειαστεί να δώσετε ένα τέλος σε ό,τι σας κουράζει και σας τρώει τον χρόνο σας χωρίς να σας ωφελεί. Μπορεί λοιπόν να κληθείτε να κάνετε κάποιες αλλαγές στην καριέρα σας ή στο οικογενειακό σας στάτους και μην πάει ο νους σας μόνο σε αρνητικά σενάρια, διότι αυτό το φεγγάρι έχει και ευκαιρίες επέκτασης και ανανέωσης καθώς είναι σε σύνοδο με τον Δία και μπορεί να πάρετε μια προαγωγή, να αναγνωριστεί η δουλειά σας ή να λάβετε δημοσιότητα για μια επαγγελματική σας δραστηριότητα. Επίσης, μπορεί αν είστε ευτυχισμένοι στη σχέση σας να αποφασίσετε να την επισημοποιήσετε και να περάσετε στο επόμενο στάδιο της συγκατοίκησης ή της δέσμευσης. Όμως, αν είστε σε μια κατάσταση είτε προσωπικά είτε επαγγελματικά που δεν σας εξελίσσει και σας καταπιέζει, τώρα θα κλείσετε τους λογαριασμούς σας και θα αφήσετε πίσω σας την τοξικότητα. Η έκλειψη αυτή όμως μπορεί να φέρει για τους γεννημένους στο πρώτο δεκαήμερο και κάποια αλλαγή χωροταξική είτε στη δουλειά είτε στο σπίτι και αυτό να σας αγχώσει. Επίσης, ενδέχεται να γίνουν κάποιες αποκαλύψεις είτε για άτομα που αφορούν στη δουλειά είτε στην οικογένεια και να αιφνιδιαστείτε και να μην ξέρετε τι να πιστέψετε και πώς να το αντιμετωπίσετε. Ό,τι έρθει όμως στην επιφάνεια με αυτή την έκλειψη θα σας βοηθήσει να ξεκαθαρίσετε τα πράγματα και τα συναισθήματα σας και να πάρετε κάποιες οριστικές αποφάσεις για το μέλλον της καριέρας σας ή της οικογενειακής σας ζωής. Παράλληλα, αυτή η έκλειψη Σελήνης – Πανσέληνος θα αυξάνει συνεχώς τις απαιτήσεις των άλλων προς εσάς και από την οικογένεια και τον επαγγελματικό χώρο και μπορεί να νιώθετε ότι ασφυκτιάτε. Θα έχετε την αίσθηση ότι είστε διχασμένοι, ότι σας τραβούν προς δύο διαφορετικές κατευθύνσεις και δεν θα μπορείτε να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας και τις δικές σας ανάγκες. Τώρα όμως είναι η ευκαιρία να βάλετε τα όρια σας και να αποκαταστήσετε την ισορροπία μεταξύ της προσωπικής και της επαγγελματικής σας ζωής και να ευθυγραμμιστείτε ξανά με τα δικά σας θέλω. Κάντε σαφές στους άλλους ότι δεν μπορείτε να γίνετε χίλια κομμάτια ούτε μπορείτε να βρίσκεστε παντού ταυτόχρονα και να εξυπηρετείτε τις απαιτήσεις των άλλων χωρίς να κάνετε τίποτα για τον εαυτό σας. Όμως μην προσπαθήσετε να επιβάλετε τη γνώμη σας, ούτε να ξεσπάσετε τα νεύρα σας σε άτομα που σας αγαπάνε και σας νοιάζονται μόνο και μόνο επειδή ξέρετε ότι σας παίρνει. Πρέπει να είστε προσεκτικοί με τα λόγια σας, διότι μπορεί να ανοίξουν πληγές που δεν θα κλείσουν εύκολα. Επίσης, θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί με τα θέματα της υγείας σας.

Αν είστε γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο και ο Ήλιος σας βρίσκεται από τις 2 μέχρι τις 8 μοίρες του ζωδίου σας ή έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου στις συγκεκριμένες μοίρες τότε επηρεάζεστε περισσότερο.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις μοίρες των ζωδίων αυτών πατήστε εδώ.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η Σεληνιακή έκλειψη – Πανσέληνος στον Ταύρο επηρεάζει τον 3ο οίκο στο Ηλιακό σας ωροσκόπιο και τον τομέα που αφορά την επικοινωνία, τα ταξίδια, τις μετακινήσεις και τη γνώση και επειδή ο κυβερνήτης σας Ερμής εμπλέκεται σε όψη αντίθεσης και είναι σε σύνοδο με τον Άρη, καλά θα κάνετε να είστε προσεκτικοί τόσο στις επικοινωνίες σας όσο και στις μετακινήσεις σας. Υψηλοί τόνοι σε συζητήσεις και βιασύνη όταν οδηγείτε πρέπει να αποφεύγονται με κάθε τρόπο. Τα καλά νέα είναι ότι η έκλειψη είναι σε σύνοδο με τον Δία και μπορεί να έχετε θετικές εξελίξεις σχετικά με την εκπαίδευση, τα μαθήματα, τις σπουδές ή να έχετε κάποια επιτυχία σε ένα νομικό ζήτημα που θα σας ανακουφίσει. Εξελίξεις μπορεί να έχετε και όσοι ασχολείστε με διαφήμιση, μάρκετινγκ, ΜΜΕ, αλλά και όσοι έχετε σχέσεις με άτομα στο εξωτερικό. Η έκλειψη μπορεί να σας ανοίξει την όρεξη για ταξίδια, να σας φέρει νέα από το άτομα που μένουν και εργάζονται μακριά, να σας δημιουργήσει την επιθυμία να διαβάσετε λίγο παραπάνω ή να φιλοσοφήσετε κάπως τις καταστάσεις και σας ζητά να ακολουθήσετε τις φιλοδοξίες σας και να πείτε ναι σε ό,τι αφορά την επέκταση των πνευματικών οριζόντων σας. Όμως να έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας ότι μπορεί να υπάρξουν εμπόδια, ανατροπές, αλλαγές και αποκαλύψεις που μπορεί να αναστατώσουν το πρόγραμμα σας και να τροποποιήσουν τα πλάνα και τους στόχους σας. Οι ανατροπές αυτές μπορεί να αφορούν και τα επαγγελματικά σας και ενδεχομένως να πιεστείτε να αξιολογήσετε εκ νέου τα σχέδια σας και να αλλάξετε την οπτική με τα οποία τα χειρίζεστε. Ίσως αποφασίσετε να αλλάξετε το αντικείμενο της εργασίας σας ή το πεδίο σπουδών που πιστεύατε ότι θέλετε να ακολουθήσετε. Αρχικά οι αλλαγές μπορεί να σας αποσταθεροποιήσουν, αλλά ίσως στο μέλλον να καταλάβετε ότι οδηγηθήκατε στο σωστό μονοπάτι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτό το φεγγάρι θα αυξήσει τους ρυθμούς της καθημερινότητας σας και την εσωτερική σας ένταση, την οποία όμως δεν πρέπει να εξωτερικεύσετε με οργή και θυμό. Μάλιστα με την έκλειψη μπορεί να νιώσετε την ανάγκη να ξεκαθαρίσετε κάποια μελανά σημεία που υπήρξαν στις σχέσεις με τα αδέλφια σας, τους γείτονες, τους συναδέλφους και όσους αποτελούν τον καθημερινό σας κύκλο. Επειδή τα λόγια σας θα είναι γεμάτα συγκίνηση και η έκφραση σας υπερβολική, προσέξτε πολύ τι λέτε και πώς το λέτε, αν δεν θέλετε μια συνάντηση συμφιλίωσης σας να γίνει Βατερλό. Ίσως υπάρξουν και κάποιες αποκαλύψεις για θέματα που δεν γνωρίζατε ή ξαφνικά γεγονότα με τα αδέλφια σας ή οικογενειακά θέματα που θα σας ταράξουν. Ωστόσο, μπορεί αυτές οι αποκαλύψεις να αφορούν και εσάς και αν στο παρελθόν είχατε πει κάποιο ψέμα σχετικά με τις ικανότητες σας, τις σπουδές σας ή την εξειδίκευσής σας, τώρα να καλείστε να δώσετε εξηγήσεις. Βέβαια, επειδή ο Ταύρος σχετίζεται και με οικονομικά ζητήματα μπορεί τώρα να έχετε κάποια δοσοληψία ή ενόχληση από εφορία, ασφάλεια ή ένα πιστωτικό ίδρυμα. Επίσης, να δείξετε προσοχή σε θέματα υγείας και προϋπάρχουσες ασθένειες.

Επηρεάζεστε περισσότερο από την έκλειψη αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες από τις 2 μέχρι τις 8 μοίρες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις μοίρες των ζωδίων αυτών πατήστε εδώ.

ΖΥΓΟΣ

Στις 28 Οκτωβρίου σχηματίζεται η τελευταία έκλειψη στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού, ένας άξονας που για εσάς σημαίνει τις οικονομικές και συναισθηματικές σας επενδύσεις. Από τον Νοέμβριο του 2021 που ξεκίνησαν οι εκλείψεις σε αυτόν τον άξονα δεν έχετε τραβήξει και λίγα στον τομέα τον οικονομικών και των σχέσεων, αλλά το θέμα είναι και τι κάνατε για να μπείτε σε μια τάξη και να αισθανθείτε ασφάλεια τόσο σε οικονομικό όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο. Η έκλειψη αυτή μπορεί να φέρει την κορύφωση σε θέματα οικονομικών διευθετήσεων, επενδύσεων, ασφαλειών, διατροφών, δανείων. Μπορεί αν είχατε κάνει τις σωστές κινήσεις και είχατε πάρει τα μέτρα σας, τώρα να αποδώσουν οι προσπάθειες σας στο μέγιστο και να καταφέρετε να πραγματοποιήσετε έναν οικονομικό διακανονισμό, την εξόφληση ενός δανείου ή να πάρετε μια μεγάλη χρηματοδότηση που είχατε αιτηθεί, μια κληρονομιά, να ρευστοποιήσετε την περιουσία σας με μεγάλα κέρδη, να ανταμειφθείτε με μια αύξηση μισθού ή ένα μπόνους. Όμως, αν τα είχατε φορτώσει στον κόκορα τώρα θα έρθετε προ των ευθυνών σας και μπορεί να πιεστείτε πάρα πολύ και να έχετε σημαντικές απώλειες. Αυτό δεν ισχύει μόνο για τα οικονομικά, αλλά και για τις συναισθηματικές σας επενδύσεις, που αν δεν έχουν σωστό υπόβαθρο και δεν κάνετε τις σωστές προσπάθειες για να τις τονώσετε τώρα μπορεί να καταρρεύσουν. Η έκλειψη αυτή είναι το τελευταίο καμπανάκι για την ορθή κρίση σας όταν πρόκειται για δαπάνες, οικονομικά και συναισθηματικά ζητήματα. Αν τα πράγματα δεν πάνε καλά σε αυτούς τους τομείς κάτι πρέπει να αλλάξει, όχι σήμερα αλλά χθες! Βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει και κάντε τις σωστές κινήσεις. Εξάλλου ο Ερμής από τον Σκορπιό, που σχηματίζει και όψη αντίθεσης με την έκλειψη, σας ευνοεί σε οικονομικές διαπραγματεύσεις και κάνει τη σκέψη σας κοφτερή και δημιουργική. Συγκεντρωθείτε λοιπόν και σχεδιάστε τις κινήσεις σας. Δεν χρειάζεται να πάρετε ρίσκο και να κάνετε βιαστικές και συναισθηματικές κινήσεις, χρειάζεται μεθοδικότητα και στυγνός υπολογισμός για να βγείτε κερδισμένοι με τις επόμενες κινήσεις σας. Αν είστε στοχοπροσηλωμένοι μπορεί με την έκλειψη να καταφέρετε να εφαρμόσετε κάποιες ιδέες που να σας οδηγήσουν στην επίλυση μιας οικονομικής ή ιδιοκτησιακής διαμάχης. Μην υψώσετε όμως τους τόνους και μην κάνετε επίδειξη υπεροχής. Επίσης, αν έχετε κέρδη δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε τις άσκοπες σπατάλες σε είδη πολυτελείας… ξέρετε εσείς.

Επηρεάζεστε περισσότερο από την έκλειψη αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες από τις 2 μέχρι τις 8 μοίρες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις μοίρες των ζωδίων αυτών πατήστε εδώ.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Μια ιδιαίτερα έντονη Σεληνιακή έκλειψη – Πανσέληνος που πραγματοποιείται απέναντι σας στο ζώδιο του Ταύρου στις 28/10 θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις σχέσεις και στις συνεργασίες σας και μπορεί να φέρει συθέμελες αλλαγές στον τρόπο που σχετίζεστε. Αυτή η έκλειψη είναι η τελευταία που σχηματίζεται στον άξονα σας με τον Ταύρο μετά από μια σειρά εκλείψεων που διήρκησαν 2 χρόνια και σας υπέβαλαν σε πολλές αλλαγές και πιέσεις, και έρχεται να βάλει ένα τέλος σε κάποιο κεφάλαιο της ζωής σας που σας ταλαιπωρεί και θα σας βοηθήσει να ξαναγεννηθείτε. Και εσείς ξέρετε πολύ καλά πώς να το κάνετε αυτό. Η ενέργεια της έκλειψης θα είναι υπερφορτισμένη καθώς οι όψεις που σχηματίζει αφορούν πλανήτες που είτε βρίσκονται στο ζώδιο σας, όπως ο Ερμής και ο φιλοπόλεμος Άρης, είτε απέναντί σας ο Δίας. Η έκλειψη αφορά τους γεννημένους στο πρώτο δεκαήμερο και ιδιαίτερα όσοι έχετε γενέθλια κοντά στην ημερομηνία της έκλειψης θα έχετε αλλαγές στην προσωπική ή στην επαγγελματική σας ζωή μέσα στη γενέθλια χρονιά σας. Όλοι όμως οι Σκορπιοί θα ξεκινήσετε μια «αξιολόγηση» σε άτομα που έχετε επενδύσει και έχετε δοθεί και τα οποία θεωρείτε ότι είναι σημαντικά στη ζωή σας, για να αποφασίσετε αν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας και θα κληθείτε να λάβετε αποφάσεις που θα κρίνουν το μέλλον σχέσεων και συνεργασιών. Τώρα μπορεί να βγουν δυσαρέσκειες και παράπονα του παρελθόντος και να έχετε προβλήματα. Μπορεί όμως και η άλλη πλευρά να σας ανακοινώσει κάποιες αποφάσεις, αν εσείς δεν είστε εντάξει απέναντί της. Αν τα πράγματα λοιπόν είναι μέτρια και χλιαρά και δεν είστε ευτυχισμένοι, ίσως να μην καταφέρετε να αποφύγετε κάποια ρήξη ή ένταση σε μια ερωτική σχέση ή μια συνεργασία. Το να κλείσει ένα κεφάλαιο σίγουρα είναι επίπονο, αλλά μπορεί να είναι και λυτρωτικό αν δεν ανταποκρινόταν στις αξίες και τις προσδοκίες σας. Από την άλλη, αν όλα βαίνουν καλώς ίσως προχωρήσετε σε μια πιο ουσιαστική δέσμευση. Μπορεί να έχετε και νέες γνωριμίες και να μπείτε σε καινούριες σχέσεις ή να έχετε προτάσεις για συνεργασίες, αλλά μην επενδύσετε αμέσως σε άτομα που δεν γνωρίζετε καλά. Αφήστε τον χρόνο να σας δείξει αν αξίζουν την εμπιστοσύνη σας. Ίσως η έκλειψη φέρει στο φως και κάποιες παρασκηνιακές κινήσεις που έχουν γίνει στο παρελθόν και τώρα να μάθετε κάποιες αλήθειες που από τη μία θα σας πληγώσουν, αλλά από την άλλη θα σας ξεκαθαρίσουν την εικόνα. Είναι η στιγμή λοιπόν να δείτε κατά πρόσωπο αν έχει μέλλον μια σχέση ή μια συνεργασία, αν πραγματικά ταιριάζετε και μπορείτε να συνεννοηθείτε και αν αξίζει τον κόπο να συνεχίσετε. Βέβαια επειδή η Πανσέληνος είναι σε αντίθεση με τον Άρη και τον Ερμή στο ζώδιο σας μπορεί να μπείτε σε στείρες αντιπαραθέσεις ή να ανοίξετε το στόμα σας και μη σας σταματάει τίποτα… Καλό είναι να αποφύγετε τις εντάσεις και να δείξετε ψυχραιμία και λογική, αλλιώς τα πράγματα θα φτάσουν στα άκρα. Πάρτε τον χρόνο σας, αφήστε να περάσει η επιρροή της έκλειψης και αν μετά εξακολουθείτε να νιώθετε το ίδιο πιεσμένοι και απογοητευμένοι, τότε πάρτε τις τελικές σας αποφάσεις και αν χρειαστεί κλείστε κάποια κεφάλαια για να κάνετε χώρο στη ζωή σας για το καινούριο που θα σας ανανεώσει. Και βέβαια θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί αυτές τις μέρες και με τα θέματα της υγείας σας.

Αν είστε γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο και ο Ήλιος σας βρίσκεται από τις 2 μέχρι τις 8 μοίρες του ζωδίου σας ή έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου στις συγκεκριμένες μοίρες τότε επηρεάζεστε περισσότερο.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις μοίρες των ζωδίων αυτών πατήστε εδώ.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Θέματα δουλειάς και υγείας υπερτονίζει η Σεληνιακή έκλειψη – Πανσέληνος στον Ταύρο και απαιτεί να αναλάβετε δράση και να ξεμπερδεύετε με εκκρεμότητες, αλλά και με κακές συνήθειες. Ίσως υπάρχουν αλλαγές και πίεση στη δουλειά ή ένταση με συναδέλφους και συνεργάτες, αλλά εσείς πρέπει να κρατηθείτε και να μη ρίξετε λάδι στη φωτιά, όσο δύσκολο και αν σας είναι. Ή μπορεί να είστε την τσίτα, διότι νιώθετε ότι δεν εκτιμώνται οι προσπάθειες σας και ότι οι άλλοι δεν σας δείχνουν τον σεβασμό που αξίζετε. Όμως με τις κόντρες δεν θα καταφέρετε κάτι, ίσα ίσα τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα. Μετουσιώστε την ενέργεια που έχετε προκειμένου να γίνετε πιο παραγωγικοί και αποδοτικοί και όχι να δημιουργείτε «κλίμα» έντασης αυτές τις ημέρες. Βέβαια, ίσως γίνετε εσείς αποδέκτης του θυμού κάποιων ανθρώπων, χωρίς καν να φταίτε. Προσπαθήστε να θέσετε με ευγένεια τα όρια σας και μην χορέψετε στους ρυθμούς των άλλων. Κρατηθείτε μακριά από παρασκήνιο και βέβαια μην αποκαλύπτετε τα μυστικά σας. Παράλληλα, θα πρέπει να είστε συνεπείς απέναντι σε θέματα υγείας, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα. Μην αγνοείτε τα καμπανάκια και μην παραμελείτε εξετάσεις και τσεκάπ. Αυτή την περίοδο θα αισθάνεστε πιο κουρασμένοι και καταπονημένοι, γι’ αυτό θα πρέπει να προσέχετε τον εαυτό σας, την υγεία σας και φροντίστε να ξεκουράζεστε και λίγο. Αν θέλετε να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους, η κατάλληλη στιγμή είναι μετά την έκλειψη. Το φεγγάρι θα σας παρακινήσει να βρείτε τη χρυσή τομή στις καθημερινές σας ρουτίνες και να μην αφήνετε τον τομέα της δουλειάς να λειτουργεί σε βάρος της υγείας σας. Πρέπει να βρείτε το θάρρος να βάλετε όρια και να μην καταπονείτε συνεχώς τον οργανισμό σας και μην επωμίζεστε συνεχώς περισσότερα βάρη, μόνο και μόνο από ανασφάλεια. Βέβαια, το φεγγάρι μπορεί να σας φέρει μπροστά σε κάποιο δίλημμα σε σχέση με μια επαγγελματική απόφαση. Μπορεί να σας κάνουν μια νέα πολλά υποσχόμενη πρόταση, να πάρετε προαγωγή ή αλλαγή θέσης, αλλά προσπαθήστε να κερδίσετε χρόνο και αποφύγετε μια δέσμευση πριν εξετάσετε τα πάντα στη λεπτομέρεια τους.

Επηρεάζεστε περισσότερο από την έκλειψη αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες από τις 2 μέχρι τις 8 μοίρες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις μοίρες των ζωδίων αυτών πατήστε εδώ.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Με τη Σεληνιακή έκλειψη – Πανσέληνο στο ζώδιο του Ταύρου θα σας απασχολήσουν θέματα μιας ερωτικής ή φιλικής σχέσης ή θέματα παιδιών και ίσως πιεστείτε ψυχολογικά. Έχετε την ανάγκη να ξεφύγετε από τις πιέσεις των ευθυνών και να κάνετε πράγματα που σας διασκεδάζουν και σας χαλαρώνουν, όμως η σκληρή πραγματικότητα και οι απαιτήσεις των άλλων σας προσγειώνουν απότομα και σας δημιουργούν έντονο εκνευρισμό. Μπορεί να προκύψουν θέματα με τον σύντροφό σας και να πυροδοτηθεί μια ένταση είτε λόγω κάποιας αποκάλυψης είτε επειδή θα είστε εσείς πολύ απαιτητικοί. Έχετε βαρεθεί να κάνετε υποχωρήσεις και θέλετε πλέον να είστε ευτυχισμένοι και χαρούμενοι και αυτό θα διεκδικήσετε από τη σχέση σας και αν το ταίρι σας δεν μπορεί να καταλάβει τις ανάγκες σας, τότε θα πείτε το αντίο. Αν είστε αδέσμευτοι θα είστε πιο κοινωνικοί και πιο ανοιχτοί να γνωρίσετε νέα άτομα και να κάνετε γνωριμίες. Και στον επαγγελματικό τομέα θα είστε πιο δημιουργικοί, αλλά και πιο ανταγωνιστικοί και θα προσπαθήσετε να ξεχωρίσετε και να κερδίσετε τις εντυπώσεις από τους ανωτέρους σας. Βέβαια, αν είστε σε ένα περιβάλλον καταπιεστικό θα σας βγει αντίδραση και γκρίνια, διότι οι αντοχές σας στερεύουν και δεν έχετε καμία όρεξη να κάνετε υπομονή εσείς για να περνάνε οι άλλοι καλά. Σε αυτή την περίπτωση, βρείτε λίγο χρόνο να αποσυμπιεστείτε ψυχολογικά, μην τραβάτε τα πράγματα στα άκρα και μην προκαλείτε τους άλλους και τους φέρνετε στα όρια τους. Οι όψεις της έκλειψης με τον Δία, τον Άρη και τον Ερμή μπορεί να σας φουσκώσουν τα μυαλά ότι δικαιούστε μια καλύτερη ζωή και ίσως αρχίσετε να κατηγορείτε τους άλλους ότι αυτοί φταίνε για ό,τι συμβαίνει, ή μπορεί να προκύψουν διαφωνίες λόγω παρανοήσεων από λάθος πληροφορίες που λαμβάνετε και σας οδηγούν σε λάθος συμπεράσματα. Κάντε λίγη υπομονή και μην λαμβάνετε παρορμητικές αποφάσεις.

Επηρεάζεστε περισσότερο από την έκλειψη αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες από τις 2 μέχρι τις 8 μοίρες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις μοίρες των ζωδίων αυτών πατήστε εδώ.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Επιπλέον φόρτο εργασίας, νέες ευθύνες και πιέσεις είτε στη δουλειά είτε στο σπίτι και στην οικογένεια φέρνει η τελευταία έκλειψη στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού, που επηρεάζει κυρίως τους γεννημένους στο πρώτο δεκαήμερο. Δεν χρειάζεται πανικός ούτε ξεσπάσματα και αλληλοκατηγορίες, διότι μπορεί να τιναχτούν όλα στον αέρα και η αφορμή να είναι μια κουβέντα που δεν θα έπρεπε να ειπωθεί. Γενικώς είστε πολύ στρεσαρισμένοι και υπάρχουν ημέρες που νιώθετε ότι δεν παίρνετε ανάσα από τις υποχρεώσεις που έχετε και τώρα έρχεται και μια έκλειψη που σας πιέζει ακόμα περισσότερο και μπορεί να γίνει η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι. Όμως πάντα υπάρχουν λύσεις για να βρείτε την ισορροπία, αρκεί να τη θέλετε. Η επιθυμία σας να απεγκλωβιστείτε από καταστάσεις που σας περιορίζουν θα είναι πολύ έντονη και ίσως αποφασίσετε να κάνετε ριζικές αλλαγές για να βρείτε το κοντρόλ στη ζωή σας. Ωστόσο, είναι καλύτερα να οριστικοποιήσετε τις αποφάσεις σας την επόμενη εβδομάδα της έκλειψης που θα έχουν πέσει λίγο οι τόνοι. Με την έκλειψη μπορεί να κορυφωθούν προβλήματα που προϋπήρχαν στην οικογένεια, στο σπίτι, αλλά και στη δουλειά και να μην ξέρετε τι να πρωτορυθμίσετε, αφού τα θέματα που θα προκύπτουν θα επηρεάζουν το ένα το άλλο. Για παράδειγμα, μπορεί να πάρετε μια μετάθεση, να αποφασιστεί μια αλλαγή πόστου στη δουλειά και αυτό να επηρεάσει και την οικογένεια σας και να έχετε γκρίνιες και εντάσεις. Ή μπορεί να έχετε κάποια οικογενειακά θέματα που να σας απασχολούν και να μην μπορείτε να είστε αλέρτ στη δουλειά και να σας πιέζουν οι συνάδελφοι και οι προϊστάμενοι σας με περισσότερες ευθύνες. Επίσης, μπορεί να προκύψει αλλαγή στέγης οικογενειακής ή επαγγελματικής και να ανατρέπεται η ρουτίνα σας. Βέβαια η αλλαγή στέγης μπορεί να είναι αποτέλεσμα δικής σας απόφασης είτε επειδή αποφασίζεται να ζήσετε αλλού είτε επειδή θέλετε να αλλάξετε επαγγελματικό περιβάλλον. Όπως αντιλαμβάνεστε με όλη αυτή την πίεση δεν είναι απίθανο να έχετε μεγαλύτερη ένταση ή και λεκτικές αντιπαραθέσεις είτε τον σύντροφό σας είτε με κάποιο εργοδότη. Όμως επειδή τα λόγια όπως και οι πράξεις έχουν συνέπειες, φροντίστε πριν ξεστομίσετε κάτι να είστε σίγουροι για τις επιλογές σας και να μην είναι προϊόν συναισθηματικής φόρτισης. Φυσικά θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί και με τα θέματα της υγείας σας.

Αν είστε γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο και ο Ήλιος σας βρίσκεται από τις 2 μέχρι τις 8 μοίρες του ζωδίου σας ή έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου στις συγκεκριμένες μοίρες τότε επηρεάζεστε περισσότερο.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις μοίρες των ζωδίων αυτών πατήστε εδώ.

ΙΧΘΥΕΣ

Η έκλειψη Σελήνης – Πανσέληνος στον άξονα Ταύρου Σκορπιού δίνει δύναμη στα λόγια σας και ενισχύει τα επικοινωνιακά σας ταλέντα, αρκεί να την εκμεταλλευτείτε δημιουργικά και όχι εμμονικά. Αυτό το φεγγάρι έχει τη δύναμη να μετατρέψει τους φόβους σας σε δύναμη, να ανοίξει τους ορίζοντες σας και να σας πάει μακριά, αλλά κρύβει και παγίδες που αν πέσετε μέσα θα σας καθηλώσει σε μία φυλακή ακραίων συναισθημάτων. Για να γίνω πιο σαφής, είναι μια έκλειψη που θέλει από εσάς να δείτε τη μεγάλη εικόνα και όχι να στέκεστε στα επουσιώδη, οπότε μην ασχολείστε με ό,τι και όποιον σας οδηγεί στη μιζέρια, αλλά με ό,τι σας ανοίγει το μυαλό και την καρδιά σας. Επειδή η έκλειψη επηρεάζει τον 3ο οίκο του Ηλιακού σας ωροσκοπίου που αφορά την επικοινωνία, τις μετακινήσεις και τις σχέσεις με αδέλφια, συγγενείς και τα άτομα που έρχεστε σε επαφή καθημερινά, εκμεταλλευτείτε την ενέργεια της και το γεγονός ότι συμπίπτει χρονικά και με την εθνική μας εορτή, για να κάνετε ένα ταξίδι, μια εκδρομή και να συναντήσετε άτομα που αγαπάτε, εκτιμάτε και να περάσετε όμορφες στιγμές. Όμως μην πάρετε μαζί σας τα νεύρα σας και τα βάρη σας, αλλά μόνο την καλή σας διάθεση. Αν είστε γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο θα πρέπει να προσέξετε πάρα πολύ στις μετακινήσεις σας και να μην είστε νευρικοί και απότομοι όταν οδηγείτε ή όταν μιλάτε στους άλλους. Επίσης δεν χρειάζεται να λύσετε τώρα τις διαφορές σας με φίλους, γείτονες και συγγενείς, ούτε να υψώσετε τους τόνους στις συνομιλίες σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διότι μπορεί να μπείτε σε έναν φαύλο κύκλο φιλονικίας που δεν σας οδηγήσει πουθενά και το μόνο που θα καταφέρετε είναι να ανεβάσετε την πίεση σας. Οπότε αν επιλέξετε να έχετε ως σύμμαχό σας την καλή σας διάθεση και να ρίξετε νερό στο κρασί σας αν ακούσετε και μια κουβέντα παραπάνω, τότε θα περάσετε όμορφες στιγμές, αν όμως ψάχνεστε για καβγά σίγουρα θα τον βρείτε και το αποτέλεσμα θα είναι ειπωθούν λόγια βαριά και κουβέντες που δεν θα μπορείτε να πάρετε πίσω ή να συγχωρήσετε. Η έκλειψη χρειάζεται υπομονή και ψυχραιμία και για τα θετικά που θα φέρει αλλά και για τα αρνητικά, διότι μπορεί να προκύψει κάποια αποκάλυψη για ένα άτομο που γνωρίζετε και να πέσετε από τα σύννεφα ή να προκύψει μια ευκαιρία για μια συνεργασία, ένα ταξίδι ή να διευρύνετε τις γνώσεις σας και να μην ξέρετε τι να αποφασίσετε. Η διαίσθηση σας θα είναι ισχυρή και καλό θα ήταν να είστε ήρεμοι ώστε να μπορέσετε να την ακούσετε.

Επηρεάζεστε περισσότερο από την έκλειψη αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες από τις 2 μέχρι τις 8 μοίρες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις μοίρες των ζωδίων αυτών πατήστε εδώ.