Σχέση με Τοξότη: 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Σχέση με Τοξότη: 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Σχέση με Τοξότη: 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Το αεικίνητο βλέμμα, το πάθος, η εφηβική ανεμελιά, σας τράβηξε το ενδιαφέρον. Με την αγάπη για τη ζωή, την εξωστρέφεια, αλλά και την ωριμότητα, σας μάγεψε. Ας γνωρίσουμε το ζώδιο του Τοξότη, σε μερικές από τις αμέτρητες διαστάσεις του.

  1. Ποιοτικοί και ερωτεύσιμοι

Οι Τοξότες είναι πολυδιάστατες προσωπικότητες, κάτι που τους κάνει εξαιρετικά ελκυστικούς. Ξεχωρίζουν αμέσως σε όποιο περιβάλλον κι αν βρεθούν τόσο με την εξωτερική τους εμφάνιση όσο και με την συναισθηματική ωριμότητα που διαθέτουν. Οι γνώσεις τους είναι πολλές γύρω από την τέχνη, την επιστήμη, τη φιλοσοφία και όχι μόνο. Είναι πάντα ενημερωμένοι όσον αφορά το lifestyle, τις κοσμικότητες, τα events και ό,τι συμβαίνει στον κόσμο.

Έχουν τον τίτλο του καλύτερου ομιλητή του ζωδιακού, διότι διαθέτουν τον αέρα της αυτοπεποίθησης, την ευχέρεια της χρήσης της γλώσσας και την ευελιξία να απευθύνονται με τον σωστό τρόπο στον ανάλογο ακροατή. Έτσι, νιώθετε πάντα σιγουριά όταν συνοδεύεστε από έναν Τοξότη και σας εμπνέει να ανεβάζετε τον πήχη της προσωπικής σας αυτοβελτίωσης.

  1. Φιλοσοφημένοι

Αν χρειαστείτε μια γνώμη για κάτι που σας προβληματίζει, θα πάρουν το ύφος «περάστε τώρα στο γραφείο μου» και θα σας πουν αμέσως, όχι αυτό που θέλετε να ακούσετε, αλλά αυτό που πρέπει να γίνει. Είναι πολύ ειλικρινείς, δεν μασάνε τα λόγια τους, δεν ζαχαρώνουν το χάπι. Όμως, η συμβουλή τους αξίζει το βάρος της σε χρυσάφι. Είναι πολύ διορατικοί και συνήθως εκτιμούν σωστά, πρόσωπα, γεγονότα και καταστάσεις. Είναι ικανοί να βλέπουν τη μεγάλη εικόνα, καθώς και τις λεπτομέρειες που την συνθέτουν και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, τα λόγια τους να είναι σχεδόν προφητικά.

  1. Να εύχεσαι να είναι μακρύς ο δρόμος για την Ιθάκη (και να μην πέσουμε σε high season)

Για έναν Τοξότη η ζωή είναι μια περιπέτεια και ο κόσμος είναι ο προορισμός. Αν είστε «του σπιτιού» ή αγαπάτε τη ρουτίνα σας, μάλλον δεν είστε ο τύπος τους. Αυτό που ζητούν είναι ένα πρόθυμο συνοδοιπόρο, που θα έχει πάντα τη βαλίτσα του πρόχειρη και το διαβατήριο ανανεωμένο. Επίσης, κάποιον που να διαθέτει ατελείωτη υπομονή με τις αλλαγές σχεδίων, τουλάχιστον έναν φίλο ταξιδιωτικό πράκτορα και εμπειρία στο να βρίσκει και να κλείνει εισιτήρια, καταλύματα ή εστιατόρια την τελευταία στιγμή.

  1. Είμαστε δυο, είμαστε τρεις…

Οι Τοξότες έχουν έμφυτη περιέργεια στο να εξερευνούν και να ανακαλύπτουν τα μυστικά της ανθρώπινης φύσης και τη μοναδικότητα που κρύβεται στο κάθε άτομο. Όταν κάποιος τραβήξει την προσοχή τους, είναι συνήθως γιατί έλκονται, όχι μόνο από τα θετικά του χαρακτηριστικά, αλλά ακόμη και από κάποιες εκκεντρικότητες ή ψεγάδια, τα οποία τους κάνουν να αναρωτιούνται. Όταν λύσουν αυτό το παζλ και ξεπεραστεί το στάδιο της ανακάλυψης, μοιραία βλέπουν ότι δεν υπάρχει πάντα το σωστό υπόβαθρο να συνεχίσουν. Το θέμα είναι ότι η περιέργεια τους είναι ανεξάντλητη. Το καινούργιο είναι πάντα γυαλιστερό, και τελικά οι γνωριμίες τους… γεμίζουν στάδιο. Μπορεί ανά πάσα στιγμή να αφήσουν κάποιον στα κρύα του λουτρού για μία νέα περιπέτεια. Αν δεν έχουν ωριμάσει, είναι οι εν δυνάμει «φυγάδες» ή «παίκτες» του ζωδιακού.

  1. Φόβος εγκλωβισμού

Λατρεύουν τους ανοιχτούς ορίζοντες σε όλα τα επίπεδα. Νοητικά επιθυμούν να έρχονται διαρκώς σε επαφή με νέες ιδέες, περισσότερη γνώση και ανοιχτόμυαλους ανθρώπους με πολλά ενδιαφέροντα. Ψυχικά τους εξιτάρει η καλοσύνη, η συμπόνια, η γενναιοδωρία και η αισιοδοξία. Θέλουν οι σχέσεις τους να είναι βασισμένες στην ειλικρίνεια, την εμπιστοσύνη, τον αμοιβαίο σεβασμό, με ανεξάρτητους ανθρώπους που θα τους δείχνουν εκτίμηση και δεν θα τους περιορίζουν, θα τους ζηλεύουν ή θα τούς οδηγήσουν σε αδιέξοδες καταστάσεις. Αν νιώσουν έτσι, θα… φύγουν νύχτα.

  1. Θα αναγνωρίσουν ό,τι κάνετε για αυτούς

Ο πλανήτης τους, ο Δίας, ονομάζεται ο μεγάλος ευεργέτης του ζωδιακού. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, ότι οι εκπρόσωποί του διαθέτουν αυτό το χάρισμα. Όταν δεχθούν θετική ενέργεια, θα την επιστρέψουν πολλαπλάσια στον αποστολέα και όχι μόνο. Θα την μετατρέψουν σε παράδειγμα και στη συνέχεια θα τη μοιραστούν με όλο τον κόσμο. Όποτε τους χρειαστείτε, θα είναι πάντα εκεί για εσάς. Οι Τοξότες είναι από τα ζώδια που επιθυμούν οι δικοί τους άνθρωποι να πετυχαίνουν στη ζωή και νιώθουν περήφανοι για αυτό. Μπορεί να είναι πιστοί φίλοι ή σύντροφοι, αρκεί να έχετε υπομονή και την αποδοχή ότι η σχέση μαζί τους θα έχει παύσεις ή σκαμπανεβάσματα.

  1. Όσα παίρνει ο άνεμος

Παρότι δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία στα υλικά αγαθά σαν ελεύθερα πνεύματα που είναι, διαθέτουν την εξυπνάδα να αναγνωρίσουν ότι, για να διατηρήσουν την ανεξαρτησία τους, οφείλουν να δείξουν υπευθυνότητα και σε αυτό το κομμάτι της ζωής τους. Αυτό είναι ένα μάθημα ζωής, που δεν τους είναι εύκολο να κατακτήσουν. Η φυσική τάση τους είναι να ξοδεύουν απλόχερα, χωρίς πολλές σκέψεις για το αύριο και να κακομαθαίνουν τους αγαπημένους τους. Με την ωριμότητα έρχεται και η γνώση και στα οικονομικά ζητήματα, αλλά σίγουρα θα χρειαστούν κάποιον να τους κρατάει διακριτικά το χαλινάρι και να τους βοηθάει σε αυτές τις βαρετές διαδικασίες.

  1. Συνένοχοι στην πλάκα και στο έγκλημα

Αν θυμάστε αυτό που νιώσατε όταν πήγατε πενταήμερη στο λύκειο, μπορείτε να καταλάβετε πώς είναι να είσαι με έναν Τοξότη και να περνάς καλά! Από μόνη της, η αισιοδοξία που εκπέμπουν σου φτιάχνει το κέφι, ακόμα και όταν έχεις τις μαύρες σου. Είναι φοβεροί ατακαδόροι και έχουν αυτή την τάση να γελάνε με τις αναποδιές της ζωής. Μετατρέπουν με αυτόν τον τρόπο την διήγηση μιας εξουθενωτικής ημέρας, σε λιποθυμικό επεισόδιο γέλιου. Όταν τους έρθει η διάθεση να κάνουν πλάκες, είναι ανεξάντλητοι και τόσο πειραχτήρια που εύχεστε να μην καταλήξετε στο τμήμα με κατηγορίες διατάραξης κοινής ησυχίας το λιγότερο.

  1. Πολυπράγμονες

Από πολύ νωρίς στη ζωή ή έμφυτη δίψα τους για μάθηση η ανεξάντλητη περιέργεια τους, τους οδηγεί στο να έχουν πολλά και ποικίλα ενδιαφέροντα. Δεν θα μείνουν μόνο εκεί όμως. Θα εξερευνήσουν νέα πεδία και δεν θα λυπηθούν κόπο, χρόνο και χρήμα για να τα κατακτήσουν. Είναι πολύ εργατικοί, η δίψα τους για γνώση είναι ακόρεστη και με σύμμαχο τη σοφή διαχείριση του χρόνου τους, αφιερώνουν τη ζωή τους στην εργασία, αλλά και τα χόμπι τους. Άλλωστε, έχουν και αυτό το χάρισμα να κάνουν πολλά πράγματα μαζί. Μπορεί να ακούν μουσική, να γράφουν και παράλληλα να έχουν μια χαλαρή συζήτηση, χωρίς να χάνουν τη συγκέντρωση τους.

  1. Αν έχεις τύχη διάβαινε

Τα παιδιά του Δία έρχονται με το μυστικό του νόμου της έλξης στο DNA τους. Γνωρίζουν ότι ελκύουμε αυτό που εκπέμπουμε, γι’ αυτό αποτάσσονται τη μιζέρια σε όλες τις μορφές της και επιλέγουν την αισιοδοξία. Ταυτόχρονα ξέρουν ότι για να πετύχεις αυτό που θέλεις, πρέπει να βλέπεις το στόχο, να προχωράς ακάθεκτα προς αυτόν, δίχως να γκαντεμιάζεις τα όνειρα σου με ανασφάλειες, φόβους ή πισωγυρίσματα. Όταν τελικά πετύχουν, ξέρουν να μοιράζονται ό,τι κέρδισαν, ανατροφοδοτώντας διαρκώς αυτόν τον αέναο κύκλο θετικής ενέργειας. Αυτή τη θετική ενέργεια που αποκαλούμε τύχη ή ευτυχία!