Προοδευμένη Σελήνη στα ζώδια

Προοδευμένη Σελήνη στα ζώδια

Προοδευμένη Σελήνη στα ζώδια

Στο προηγούμενο άρθρο αναφερθήκαμε στον προοδευμένο Ήλιο και αναλύσαμε πώς ακριβώς μας επηρεάζει η μετάβαση του στα επόμενα ζώδια κατά τη διάρκεια της ζωής μας.

Ένας εξίσου σημαντικός δείκτης αλλαγών θεωρείται και η Σελήνη, η οποία μάλιστα έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αφού είναι το ταχύτερο σώμα και στο προοδευμένο ωροσκόπιο αλλάζει ζώδιο κάθε 2,5 χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, κινείται 12 – 13 μοίρες τον χρόνο και ολοκληρώνει την πορεία της σε ολόκληρο το ζωδιακό κάθε 28 έτη.

Η Σελήνη αντανακλά τον εσωτερικό μας κόσμο, τις ευαισθησίες μας και τις συναισθηματικές μας ανάγκες. Μας δείχνει πόσο ευάλωτοι είμαστε και τι είναι αυτό που χρειαζόμαστε για να αισθανόμαστε συναισθηματικά ασφαλείς. Επίσης, συμβολίζει τις συνήθειες μας, τις ενστικτώδεις αντιδράσεις μας απέναντι στα γεγονότα και μας αποκαλύπτει πολλά για τον τρόπο που σχετιζόμαστε με τους άλλους. Κάθε φορά λοιπόν που η Σελήνη αλλάζει ζώδιο στο προοδευμένο ωροσκόπιο, οι συναισθηματικές μας ανάγκες διαφοροποιούνται και η προσοχή μας επικεντρώνεται στα θέματα που αντιπροσωπεύει το αντίστοιχο ζώδιο. Άλλες φορές γινόμαστε πιο εξωστρεφείς και εκφράζουμε με θέρμη το συναίσθημα μας, ενώ άλλες φορές είμαστε πιο σκληροί και προσπαθούμε να έχουμε άμυνες για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας.

Για να μάθετε σε ποιο ζώδιο βρίσκεται η προοδευμένη Σελήνη σας πατήστε εδώ.

Ας πάμε όμως να δούμε αναλυτικά πώς μας επηρεάζει η προοδευμένη Σελήνη σε κάθε ζώδιο ξεχωριστά

Προοδευμένη Σελήνη στον Κριό

Η προοδευμένη Σελήνη στο ζώδιο του Κριού σηματοδοτεί μια μεγάλη ανάγκη για να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή σας. Ίσως έχετε πάρει την απόφαση να λάβετε μια σημαντική πρωτοβουλία και να δώσετε τέλος στη στασιμότητα και την αδράνεια που μπορεί να υπήρχε στη ζωή σας το προηγούμενο διάστημα. Είστε οπλισμένοι με αυτοπεποίθηση και θάρρος και πιστεύετε και πάλι στον εαυτό σας και στις δυνατότητες σας. Τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στα θέλω σας και είστε διατεθειμένοι να δώσετε μάχες και να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας. Ακόμα κι αν αντιμετωπίσετε δυσκολίες και προκλήσεις, θα βρείτε τη δύναμη και το σθένος να σταθείτε ξανά στα πόδια σας και να συνεχίσετε. Δε θα διστάσετε να διεκδικήσετε την αυτονομία σας μέσα στις διαπροσωπικές σας σχέσεις, αφού το τελευταίο που θέλετε τώρα είναι να έχετε σχέσεις εξάρτησης, οι οποίες δεν σας επιτρέπουν να έχετε ελευθερία κινήσεων. Είναι σημαντικό λοιπόν να θέσετε τους δικούς σας κανόνες και όχι να ακολουθείτε αυτά που σας επιβάλουν. Θέλετε να κυνηγήσετε νέες εμπειρίες και να βιώσετε έντονες καταστάσεις, όμως θα πρέπει να προσπαθήστε να ελέγξετε τον παρορμητισμό σας και να μην κάνετε απερίσκεπτες κινήσεις οι οποίες μπορεί να σας κοστίσουν. Προσπαθήστε όμως να συμπεριλάβετε τους άλλους σε όσα κάνετε και μην λειτουργείτε λαμβάνοντας υπόψη μόνο τις δικές σας ανάγκες.

Προοδευμένη Σελήνη στον Ταύρο

Με την προοδευμένη Σελήνη στο ζώδιο του Ταύρου, έχετε ανάγκη να σταθεροποιήσετε τη ζωή σας και να θέσετε πιο γερές βάσεις στις διαπροσωπικές σας σχέσεις με αργά και σταθερά βήματα. Είναι πολύ πιθανό τώρα να βρείτε τρόπους για να αυξήσετε τα εισοδήματα σας και να κάνετε σημαντικές αγορές ή επενδύσεις. Το βασικότερο αίτημα τώρα είναι να νιώσετε ασφαλείς τόσο σε υλικό-οικονομικό όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο και γι’ αυτό θα φύγετε μακριά από ανθρώπους και καταστάσεις που σας δημιουργούν σύγχυση και ανασφάλεια. Έχετε ανάγκη να μοιραστείτε όμορφες στιγμές με το ταίρι σας και να είστε σε μια σχέση η οποία σας προσφέρει ηρεμία και γαλήνη και θα αποφύγετε με κάθε τρόπο τις εντάσεις. Επιπλέον, υπάρχει έντονη ροπή σε απολαύσεις κάθε είδους, όπως το φαγητό, τα γλυκά ή το σεξ. Θα δώσετε περισσότερη σημασία στην τέχνη και στην καλαισθησία και θα προσπαθήσετε να βελτιώσετε τις συνθήκες γύρω σας και να αισθάνεστε μεγαλύτερη άνεση. Αν εμφανιστούν εμπόδια στον δρόμο σας, θα καταφέρετε να τα ξεπεράσετε με υπομονή, επιμονή και πείσμα. Δεν το βάζετε εύκολα κάτω και ξέρετε πολύ καλά τι αξίζετε. Ωστόσο, θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα την άκαμπτη συμπεριφορά σας και την τάση σας να αντιστέκεστε σε αλλαγές οι οποίες μπορεί να είναι για το καλό σας.

Προοδευμένη Σελήνη στους Διδύμους

Με την προοδευμένη Σελήνη να περνάει στο ζώδιο των Διδύμων, έχετε την ανάγκη να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας, να κάνετε νέες γνωριμίες και γενικώς να δραστηριοποιηθείτε. Θα είστε ιδιαίτερα πολυάσχολοι τώρα και το πρόγραμμα σας θα είναι γεμάτο με ραντεβού, συναντήσεις και συζητήσεις. Καινούρια πρόσωπα θα μπουν στη ζωή σας και θα σας βοηθήσουν να διαμορφώσετε έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης και να δείτε τις καταστάσεις μέσα από μια διαφορετική σκοπιά. Μέσα στις διαπροσωπικές σας σχέσεις κυριαρχεί η λογική σας πλευρά και δεν παρασύρεστε εύκολα από πάθη και συναισθηματισμούς. Προσπαθείτε να εκλογικεύετε τα πάντα και να αντιμετωπίζετε όσα συμβαίνουν με μια αντικειμενική και ψύχραιμη ματιά. Βρίσκεστε σε μια ανήσυχη φάση κατά την οποία δυσκολεύεστε να συγκεντρωθείτε σε έναν τομέα ή μία δραστηριότητα τη φορά και θέλετε να πειραματιστείτε και να δοκιμάσετε νέα μονοπάτια. Είναι μια εξαιρετική περίοδος για να δικτυωθείτε ή για να ασχοληθείτε με κάτι το οποίο σχετίζεται με εκπαίδευση, εκδόσεις ή γράψιμο. Ωστόσο, θα πρέπει να προσέξετε την κυκλοθυμία σας, καθώς η διάθεση σας θα μεταβάλλεται εύκολα και θα δυσκολευτείτε να είστε συνεπείς. Πολλές φορές η προοδευμένη Σελήνη στους Διδύμους μπορεί να δείξει διλήμματα ανάμεσα σε δυο σχέσεις ή δυο δουλειές.

Προοδευμένη Σελήνη στον Καρκίνο

Η προοδευμένη Σελήνη στο ζώδιο του Καρκίνου σηματοδοτεί μια περίοδο κατά την οποία η ανάγκη σας για συναισθηματική ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα για εσάς. Θέλετε να περιστοιχίζεστε από ανθρώπους που σας κατανοούν σε βάθος και τους οποίους τους θεωρείτε οικογένεια, ανεξάρτητα από το αν σας συνδέουν δεσμοί αίματος μαζί τους. Το συναίσθημα παίζει πρωταρχικό ρόλο για εσάς τώρα και αντιλαμβάνεστε όσα συμβαίνουν γύρω σας μέσα από ένα πολύ προσωπικό και υποκειμενικό πρίσμα. Θα είστε πολύ προστατευτικοί απέναντι στους οικείους σας και θα επιδιώκετε με κάθε τρόπο να εκφράσετε την αγάπη σας σε αυτούς. Ίσως να μην βρίσκεστε στην πιο εξωστρεφή φάση της ζωής σας, ούτε να έχετε ανάγκη να κοινωνικοποιηθείτε και να διευρύνετε τον κοινωνικό σας κύκλο. Αντιθέτως, προτιμάτε να ισχυροποιήσετε τους δεσμούς σας με τους ανθρώπους που σας ενδιαφέρουν και να έρθετε πιο κοντά στις βαθύτερες συναισθηματικές σας ανάγκες. Θα σας απασχολήσουν ιδιαίτερα ζητήματα που αφορούν το σπίτι και την οικογένεια σας και δεν αποκλείεται κάποιοι από εσάς να δρομολογήσετε μια ανακαίνιση ή μια μετακόμιση, ενώ κάποιοι άλλοι να αποφασίσετε να κάνετε τη δική σας οικογένεια.

Προοδευμένη Σελήνη στον Λέοντα

Με την προοδευμένη Σελήνη να περνάει στο ζώδιο του Λέοντα, αυτό που έχετε περισσότερη ανάγκη τώρα είναι να ξεχωρίσετε για τα ταλέντα σας και τη δημιουργικότητα σας. Έχετε αφήσει πίσω τις ανασφάλειες σας και αισθάνεστε πιο σίγουροι για τον εαυτό σας και για όσα μπορείτε να πετύχετε. Είστε οι πρωταγωνιστές της ζωής σας και θέλετε να έχετε τον έλεγχο των καταστάσεων και τον πρώτο λόγο σε όσα συμβαίνουν γύρω σας. Ο έρωτας, το φλερτ και η διασκέδαση έχουν πρωταρχικό ρόλο στην καθημερινότητα σας, αφού θεωρείτε ότι σας αξίζει να περνάτε καλά και να απολαμβάνετε τη ζωή. Στις διαπροσωπικές σας σχέσεις έχετε ανάγκη την επιβεβαίωση και την αποδοχή των άλλων και θέλετε να αισθάνεστε ποθητοί από το ταίρι σας. Θα προσπαθήσετε να βγάλετε προς τα έξω την πιο θερμή, δοτική και γενναιόδωρη πλευρά του εαυτού σας και είναι βέβαιο ότι θα μπορέσετε να γοητεύσετε και να κατακτήσετε εύκολα εκείνον-η που επιθυμείτε. Επιπλέον, οι σχέσεις με τα παιδιά βελτιώνονται και θα σας δοθεί η ευκαιρία να έρθετε πιο κοντά στα παιδιά σας και να περάσετε όμορφες στιγμές μαζί τους. Μάλιστα, μέσα στο επόμενο διάστημα μπορεί κάποιοι από εσάς να αποφασίσετε να αποκτήσετε απογόνους.

Προοδευμένη Σελήνη στην Παρθένο

Με την προοδευμένη Σελήνη στο ζώδιο της Παρθένου, το βασικότερο αίτημα είναι να προσφέρετε στους γύρω σας και να τελειοποιήσετε τα ταλέντα και τις δεξιότητες σας. Η διασκέδαση, η καλοπέραση και οι έρωτες δεν αποτελούν πλέον προτεραιότητα για εσάς. Αντιθέτως, βρίσκεστε σε μια φάση κατά την οποία είστε πιο πρακτικοί και ρεαλιστές και έχετε ανάγκη να βάλετε την καθημερινότητα σας σε μια τάξη. Είναι η κατάλληλη περίοδος για να αφοσιωθείτε στην εργασία σας και να δουλέψετε σκληρά και παραγωγικά, ώστε να αντεπεξέλθετε στις υποχρεώσεις και σε όσα έχετε αναλάβει να φέρετε εις πέρας. Θέλετε όλα να είναι τακτοποιημένα και οργανωμένα και δεν αντέχετε να υπάρχουν εκκρεμότητες και μισοτελειωμένα ζητήματα που σας προξενούν άγχος. Η τάση σας να είστε υπεραναλυτικοί και να εστιάζετε στις λεπτομέρειες, από τη μία μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε λύσεις σε προβλήματα, αλλά από την άλλη μπορεί να σας δημιουργήσει προβλήματα στις διαπροσωπικές σας σχέσεις και να σας κάνει να φαίνεστε δύσκολοι και ιδιότροποι στους άλλους. Θα νιώσετε επίσης την ανάγκη να ασχοληθείτε περισσότερο με την υγεία και το σώμα σας και πολλοί από εσάς μπορεί να υιοθετήσετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και να απαλλαγείτε από κακές συνήθειες.

Προοδευμένη Σελήνη στον Ζυγό

Με την προοδευμένη Σελήνη στο ζώδιο του Ζυγού, έχετε μεγάλη ανάγκη για συντροφικότητα και για σχέσεις οι οποίες χαρακτηρίζονται από αρμονία και ισορροπία. Θα συνειδητοποιήσετε ότι οι καθημερινές σας στιγμές έχουν περισσότερη αξία όταν τις μοιράζεστε με ένα άλλο άτομο, επομένως πολλοί από εσάς μπορεί να αποφασίσετε να μπείτε σε μια σχέση ή να επισημοποιήσετε την ήδη υπάρχουσα σχέση σας. Ένας γάμος, ένας αρραβώνας ή μια συμβίωση είναι λοιπόν κάποια από τα πιθανά σενάρια που μπορεί να γίνουν πραγματικότητα μέσα στο επόμενο διάστημα. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που έχετε ανάγκη είναι να μπορέσετε να συνδεθείτε με ένα άτομο το οποίο σας προσφέρει πάνω από όλα ηρεμία και δεν προσπαθεί να σας ανταγωνιστεί ή να επιβληθεί με κάποιο τρόπο. Ακόμα κι αν έρθετε αντιμέτωποι με προβλήματα, θα μπορέσετε να τα επιλύσετε έχοντας ως βασικά σας όπλα την ψυχραιμία, την ευγένεια και τη διπλωματία. Προσέξτε ωστόσο να μην φτάνετε στο σημείο να παραμερίζετε τις δικές σας ανάγκες, μόνο και μόνο για να αποφύγετε τις συγκρούσεις με τους άλλους και να μην διαταράξετε την ισορροπία της σχέσης σας. Εκτός από τις ανθρώπινες σχέσεις, αυτό που θα σας προσφέρει ευχαρίστηση και απόλαυση είναι η τέχνη σε οποιαδήποτε μορφή και γι’ αυτό τον λόγο θα δώσετε τώρα περισσότερη έμφαση στην αισθητική και στην καλαισθησία.

Προοδευμένη Σελήνη στον Σκορπιό

Με την προοδευμένη Σελήνη στο ζώδιο του Σκορπιού, έχετε ανάγκη να βιώσετε έντονες συναισθηματικές εμπειρίες και να εμβαθύνετε σε όσα συμβαίνουν γύρω σας. Είναι μάλιστα πολύ πιθανό μέσα στο επόμενο διάστημα να βιώσετε τόσο έντονα και ακραία συναισθήματα τα οποία σας κατακλύζουν και αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε να τα διαχειριστείτε ή να τα εκφράσετε εύκολα προς τα έξω. Οι εφήμερες καταστάσεις και οι επιφανειακές σχέσεις δεν έχουν πλέον να σας προσφέρουν κάτι και είναι πολύ πιθανό να τις απομακρύνετε από τη ζωή σας. Αντιθέτως, έχετε ανάγκη από ουσιαστική και βαθιά σύνδεση με τους ανθρώπους που υπάρχουν γύρω σας. Οι επιθυμίες σας τώρα είναι πολύ έντονες και εάν βρίσκεστε σε σχέση είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν παιχνίδια δύναμης και εξουσίας, αφού θέλετε με κάθε τρόπο να έχετε τον έλεγχο και το πάνω χέρι. Καλείστε μέσα σε αυτό το διάστημα να κάνετε μια εσωτερική αναζήτηση και μια ενδοσκόπηση, προκειμένου να αντιμετωπίσετε τυχόν ανασφάλειες, φοβίες και λάθη από το παρελθόν. Είναι σημαντικό να αποδεχτείτε τις αδύναμες και σκοτεινές σας πλευρές και να συμφιλιωθείτε με αυτές, διότι μόνο έτσι θα λυτρωθείτε. Προσπαθήστε επίσης να διευθετήσετε χρέη και διάφορα άλλα οικονομικά ζητήματα που σας προκαλούν άγχη και ανασφάλεια και σχετίζονται με δάνεια, κληρονομιές και περιουσιακά.

Προοδευμένη Σελήνη στον Τοξότη

Με την προοδευμένη Σελήνη να περνάει στο ζώδιο του Τοξότη, έχετε ανάγκη να διευρύνετε τους πνευματικούς σας ορίζοντες και να επεκταθείτε με κάθε τρόπο. Τα όρια, οι κανόνες και οι περιορισμοί δεν έχουν θέση πλέον στη ζωή σας και επιθυμείτε να έχετε ελευθερία, ώστε να ακολουθήσετε το μονοπάτι που επιθυμείτε. Θέλετε να ξεφύγετε από την εσωστρέφεια και τις σκοτεινές σκέψεις των προηγούμενων ετών και γι’ αυτό αντιμετωπίζετε τη ζωή με περισσότερη αισιοδοξία και θετική διάθεση. Αναζητάτε το νόημα πίσω από το καθετί που συμβαίνει και δεν χάνετε την πίστη στον εαυτό σας και στις δυνατότητες σας. Θα βάλετε στόχους, θα ρισκάρετε και θα τολμήσετε να κάνετε πράγματα που στο παρελθόν σας έμοιαζαν ακατόρθωτα. Θέλετε να ταξιδέψετε, να κοινωνικοποιηθείτε και να αποκτήσετε νέες εμπειρίες οι οποίες θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις σας και θα σας κάνουν να διαμορφώσετε μια νέα κοσμοθεωρία. Είναι πολύ πιθανό να ενδιαφερθείτε για πιο πνευματικά και φιλοσοφικά ζητήματα ή να αποφασίσετε να ξεκινήσετε ένα νέο κύκλο σπουδών. Εκμεταλλευτείτε αυτή τη θέση της προοδευμένης Σελήνης για να τακτοποιήσετε τυχόν εκκρεμότητες με νομικά ζητήματα και οτιδήποτε σχετίζεται με το εξωτερικό ή τη διδασκαλία.

Προοδευμένη Σελήνη στον Αιγόκερω

Με την προοδευμένη Σελήνη στο ζώδιο του Αιγόκερου, αυτό που έχετε περισσότερη ανάγκη τώρα είναι να εκπληρώσετε τις φιλοδοξίες σας και να καταξιωθείτε σε κοινωνικό επίπεδο. Η προσοχή σας είναι στραμμένη στους στόχους σας και στα πιο πρακτικά ζητήματα και είστε διατεθειμένοι να καταβάλλετε μεγάλη προσπάθεια για να αναγνωριστούν οι κόποι σας. Δε θα διστάσετε μάλιστα να αναλάβετε πολλές ευθύνες και υποχρεώσεις, προκειμένου να αποδείξετε στον εαυτό σας, αλλά και στους άλλους, ότι είστε αξιόπιστοι και μπορείτε να αντεπεξέλθετε μέσα από δυσκολίες. Αντιμετωπίζετε τις καταστάσεις πιο ώριμα και ρεαλιστικά και δεν σας ελκύουν πια οι ιδεολογίες και οι αφηρημένες έννοιες, ούτε παρασύρεστε εύκολα από συναισθηματισμούς. Αντιθέτως, αυτό που έχει μεγαλύτερα σημασία τώρα για εσάς είναι τα χειροπιαστά αποτελέσματα. Μέσα στις διαπροσωπικές σας σχέσεις θα είστε πιο προσγειωμένοι και δεν αποκλείεται να προσπαθήσετε να καταπιέσετε το συναίσθημα σας, αφού το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να φανείτε αδύναμοι και ευάλωτοι. Θα προσπαθήσετε λοιπόν με κάθε τρόπο να είστε αυτάρκεις και να στηρίζεστε στον εαυτό σας και στις δικές σας δυνάμεις.

Προοδευμένη Σελήνη στον Υδροχόο

Με την προοδευμένη Σελήνη να περνάει στο ζώδιο του Υδροχόου, έχετε μεγάλη ανάγκη να κοινωνικοποιηθείτε και να προσπαθήσετε με τον τρόπο σας να αλλάξετε τον κόσμο γύρω σας προς το καλύτερο. Θέλετε να ξεφύγετε από κάθε είδους περιορισμό και να απαλλαχθείτε από δεσμά που σας έχουν επιβάλλει οι γύρω σας και η κοινωνία. Είναι η στιγμή που θα κάνετε την επανάσταση σας και θα αμφισβητήσετε τους κανόνες και τα πρέπει που ακολουθούσατε έως τώρα στη ζωή σας. Αν στο παρελθόν διστάζατε να κάνετε δραστικές αλλαγές, τώρα όχι μόνο δεν θα αντισταθείτε σε αυτές, αλλά θα τις επιδιώξετε εσείς οι ίδιοι. Θα νιώσετε την ανάγκη να ενταχθείτε σε μια κοινωνική ομάδα ή να ασχοληθείτε με μια συλλογική δραστηριότητα, αφού βρίσκεστε σε μια φάση όπου το «εμείς» είναι πιο σημαντικό από το «εγώ». Θα επεκτείνετε τον κοινωνικό σας κύκλο και θα έρθουν άνθρωποι στη ζωή σας με τους οποίους μοιράζεστε κοινά ενδιαφέροντα, απόψεις, ιδεολογίες και όραμα για το μέλλον. Θα είστε αρκετά ευαισθητοποιημένοι ως προς τα κοινωνικά προβλήματα και τις ανισότητες, όμως είναι πιθανό μέσα στις διαπροσωπικές σας σχέσεις να παρουσιάζεστε πιο ψυχροί και αποστασιοποιημένοι και δεν θα διστάσετε να λήξετε σχέσεις οι οποίες σας καταπιέζουν και δεν σας επιτρέπουν να εξελιχθείτε. Είναι πολύ πιθανό μέσα σε αυτό το διάστημα να ασχοληθείτε με την τεχνολογία, την αστρολογία ή την πολιτική.

Προοδευμένη Σελήνη στους Ιχθύς

Με την προοδευμένη Σελήνη στο ζώδιο των Ιχθύων, έχετε ανάγκη να προσφέρετε ανιδιοτελώς στους γύρω σας και να βοηθήσετε τους αδύναμους και όσους έχουν ανάγκη. Πρόκειται για μια περίοδο κατά την οποία λειτουργείτε με βάση το συναίσθημα και τις ευαισθησίες σας και έχετε την ικανότητα να συναισθανθείτε τους άλλους σε βάθος και να βιώσετε τα προβλήματα τους σαν να είναι δικά σας. Θα είστε διατεθειμένοι ακόμα και να θυσιάσετε τις προσωπικές σας ανάγκες, προκειμένου να ικανοποιήσετε και να ευχαριστήσετε τους ανθρώπους γύρω σας, όμως θα πρέπει να προσέξετε εκείνους που μπορεί να προσπαθήσουν να σας εκμεταλλευτούν. Στις διαπροσωπικές σας σχέσεις έχετε την τάση να δίνετε πιο πολλά από όσα παίρνετε πίσω, καθώς και να εξιδανικεύετε τα άτομα που μπαίνουν τώρα στη ζωή σας. Θα πρέπει λοιπόν να θέσετε τα όρια σας και να προσπαθήσετε να είστε πιο ρεαλιστές και προσγειωμένοι, διότι στο τέλος μπορεί να εξαπατηθείτε και να απογοητευτείτε. Είναι γεγονός ότι με την προοδευμένη Σελήνη στο ονειροπόλο ζώδιο των Ιχθύων δεν θα έχετε καλή επαφή με την πραγματικότητα και γι’ αυτό θα προσπαθήσετε να βρείτε τρόπους ώστε να ξεφύγετε από αυτήν. Αυτός είναι και ο λόγος που η τέχνη μπορεί να αποτελεί μια διέξοδο, αλλά και έναν τρόπο έκφρασης για εσάς. Αν είστε καλλιτέχνες θα ευνοηθείτε ιδιαίτερα από αυτή τη θέση της Σελήνης, αφού θα έχετε περισσότερη έμπνευση και φαντασία. Εκμεταλλευτείτε αυτό το διάστημα για να μείνετε για λίγο με τον εαυτό σας και να κάνετε μια ενδοσκόπηση και προσπαθήστε να μείνετε μακριά από σχέσεις εξάρτησης.