Πότε θα κάνω σχέση; Πότε θα ερωτευθώ;

Πότε θα κάνω σχέση; Πότε θα ερωτευθώ;

Υπάρχουν αστρολογικές «ενδείξεις» για μια νέα γνωριμία ή για τη δημιουργία μιας σημαντικής σχέσης;

Το «πότε θα κάνω σχέση» ή το «πότε θα ερωτευθώ»  είναι οι πιο συχνές ερωτήσεις που εμείς οι αστρολόγοι καλούμαστε να απαντήσουμε στην πορεία της καριέρας μας. Η επόμενη ίσως πιο δημοφιλής ερώτηση, κυρίως για τις γυναίκες, είναι αν θα κάνω παιδί και πότε. Φυσικά τα τελευταία χρόνια της κρίσης και προσφάτως της πανδημίας, έχουμε και ερωτήσεις περί των οικονομικών προοπτικών ή και της υγείας, αλλά όπως φαίνεται ο έρωτας τα νικάει όλα!

Όταν λοιπόν δέχομαι μια ερώτηση σχετικά με την προοπτική μιας νέας σχέσης ψάχνω κάποιες συγκεκριμένες ενδείξεις στους χάρτες των ενδιαφερομένων. Φυσικά, όλες οι νέες γνωριμίες και τα φλερτ δεν αποσκοπούν απαραίτητα στη δημιουργία μιας σταθερής σχέσης. Υπάρχουν άλλοι παράγοντες που μπορεί να δείξουν μια γνωριμία με ερωτικό ενδιαφέρον, που μπορεί όμως να είναι «πυροτέχνημα» και άλλοι που δείχνουν την προοπτική δημιουργίας μιας μακροχρόνιας σχέσης ή μια σχέσης που θα οδηγήσει σε συμβίωση ή γάμο.

Όψεις με πιθανές δυσκολίες

Μπορεί μια όψη της Αφροδίτης με τον διελαύνοντα Ποσειδώνα, (π.χ. έχω γενέθλια Αφροδίτη στους Ιχθύς κι ο Ποσειδώνας, που βρίσκεται τώρα στους Ιχθύς, περνά πάνω από τη μοίρα της Αφροδίτης μου) να μας δώσει μια ονειρική, κινηματογραφική σχέση, αλλά το στοιχείο του αδιεξόδου μπορεί να είναι ιδιαίτερα πιθανό, είτε γιατί μπορεί να υπάρχει μεγάλη διαφορά ηλικίας, απόσταση, προβλήματα άλλης δέσμευσης κτλ. Συνήθως αυτές οι σχέσεις έχουν την αίσθηση του «τι ωραία θα ήταν αν μπορούσαμε εμείς οι δυο να είμαστε μαζί, αλλά δυστυχώς για κάποιο λόγο δεν μπορούμε». Όσο κρατά η όψη (συνήθως 1-2 χρόνια) πετάμε στους 7 ουρανούς και εξιδανικεύουμε τα πάντα. Είναι όμως από τις περιπτώσεις που χρειάζονται προσοχή, γιατί στην πορεία η πτώση από τα ψηλά και η απομυθοποίηση μπορεί να μας στοιχίσει. Γι’ αυτό συμβουλεύω πάντα τους ενδιαφερόμενους να ζήσουν τη σχέση, αλλά να μην επενδύσουν αν δεν φύγει τελείως αυτή η επιρροή.

Έναν κεραυνοβόλο έρωτα μπορεί να δείξει κι ο Ουρανός περνώντας πάνω από την Αφροδίτη ή τον Ήλιο μας, αλλά κι εδώ τα αποτελέσματα μπορεί να είναι βραχυπρόθεσμα ή να έχουν αστάθεια στη διάρκεια της όψης.

Μια άλλη περίπτωση είναι οι Πλουτώνιες όψεις πάνω στους προσωπικούς πλανήτες, κυρίως Σελήνη, Αφροδίτη, Άρη, αλλά κι εδώ οι σχέσεις συνοδεύονται, εκτός από πάθος, ίσως κι από ενοχές ή να έχουν έναν καρμικό χαρακτήρα.

Πολλές φορές ανεβαίνουν οι πιθανότητες νέων γνωριμιών και φλερτ όταν περνούν πολλοί πλανήτες από το 5ο Ηλιακό μας σπίτι, το σπίτι του έρωτα, του ρομάντζου, o Ήλιος, ο Ερμής, η Αφροδίτη, ο Άρης, ο Δίας. Ή όταν μια νέα Σελήνη ή μια έκλειψη μπορεί να πέφτει μέσα στον οίκο αυτόν και να τον ενεργοποιεί. Αυτό μπορεί να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο αν παράλληλα γίνεται και μια όψη προς έναν πλανήτη που τον έχουμε γενέθλια μέσα στον 5ο οίκο.

Οι σημαντικές όψεις για τη δημιουργία σταθερής σχέσης

Ας δούμε όμως, ποιες είναι οι κατεξοχήν σημαντικές όψεις και συνθήκες, σε ότι αφορά τη δημιουργία μιας μακροπρόθεσμης σχέσης με προοπτική σταθερότητας ή και γάμου. Εδώ μιλάμε φυσικά για τον 7ο οίκο, καθώς αυτός είναι ο οίκος της σοβαρής δέσμευσης και του γάμου.

  1. Όταν στο ωροσκόπιο σας περνούν πλανήτες, όπως ο Κρόνος και ο Δίας από τον 7ο οίκο, δηλαδή τον οίκο που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον ωροσκόπο σας. Και οι δυο αυτοί πλανήτες αφορούν σε σοβαρές δεσμεύσεις ή και σε επισημοποιήσεις σχέσεων. Σε αυτή την περίπτωση ο ενδιαφερόμενος φαίνεται ότι θέλει να δημιουργήσει μια σταθερή σοβαρή σχέση και θα κάνει προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση. Πολλοί άνθρωποι παντρεύονται με αυτές τις διελεύσεις ή γνωρίζουν το παντοτινό τους ταίρι. Ή έστω κάνουν μια πολύχρονη σχέση και συμβιώνουν. Μια άλλη παράμετρος ενεργοποίησης του 7ου οίκου είναι μια νέα Σελήνη ή μια Ηλιακή έκλειψη στην ακμή αυτού του οίκου, που μπορεί να σημαίνει ένα νέο κεφάλαιο που ξεκινά στην προσωπική ζωή του ατόμου.
  2. Όταν ο Κρόνος κάνει ευνοϊκές όψεις με τη γενέθλια Αφροδίτη. Σε αυτή την περίπτωση μέσα στο χρονικό διάστημα επιρροής της όψης (συνήθως είναι περίπου ένας χρόνος) μπορεί να προκύψει μια σταθερή δέσμευση. Ο Κρόνος αντιπροσωπεύει τη δέσμευση, την υπευθυνότητα, τη σοβαρότητα και η Αφροδίτη αντιπροσωπεύει τον έρωτα και την αγάπη. Μια όψη μεταξύ τους δείχνει λοιπόν, μια σοβαρή και ώριμη σχέση με προοπτικές μακροημέρευσης.
  3. Όταν ο Δίας κάνει θετικές όψεις με τη γενέθλια Αφροδίτη. Μπορεί εδώ να μην έχουμε τη βαρύτητα του Κρόνου, παρόλα αυτά υπάρχει κι ο παράγοντας της τύχης και της επέκτασης με τον Δία. Μπορεί να είναι η χρονιά που γνωρίζουμε τον έρωτα της ζωής μας ή μπορεί να δεχτούμε πρόταση επισημοποίησης της σχέσης μας.
  4. Άλλη ένδειξη ότι είμαστε στη φάση να προχωρήσουμε σε μια καινούρια σημαντική δέσμευση είναι η προοδευμένη Σελήνη μας. Θα έχετε ακούσει ίσως το σύστημα των προόδων στην αστρολογία. Η προοδευμένη Σελήνη αλλάζει ζώδιο περίπου κάθε 2,5 χρόνια. Όταν λοιπόν η προοδευμένη Σελήνη περνά την ακμή του 7ου οίκου τότε υπάρχει μια σοβαρή ένδειξη για τη δημιουργία μιας σοβαρής σχέσης.
  5. Το ίδιο συμβαίνει όταν η προοδευμένη Σελήνη σχηματίζει αρμονικές όψεις με τον ωροσκόπο μας. Ή όταν η προοδευμένη Σελήνη σχηματίζει όψη συνόδου ή εξαγώνου με την Αφροδίτη γενέθλια ή προοδευμένη.
  6. Μια ισχυρή ένδειξη ενός μεγάλου έρωτα, ανεξάρτητα από το πως θα καταλήξει στην πορεία η σχέση, είναι η σύνοδος του προοδευμένου Ήλιου με την Αφροδίτη ή η σύνοδος της προοδευμένης Αφροδίτης με τον Ήλιο.

Δεν θα μπω σε άλλες λεπτομέρειες και τεχνικές, καθώς είναι πιο περίπλοκες και μπορεί να σας μπερδέψουν. Αν γνωρίζετε κάποιες βασικές αρχές αστρολογίας μπορεί να κάνετε μόνοι σας μια έρευνα κοιτάζοντας στο παρελθόν τις σχέσεις σας πότε ξεκίνησαν και πόσο διήρκεσαν και να εφαρμόσετε τις παραπάνω ενδείξεις. Φυσικά το γενέθλιο ωροσκόπιο έχει πάντα τον πρώτο λόγο και δείχνει τη δυνατότητα μας να σχετιζόμαστε, τι ζητάμε από τις σχέσεις μας και πώς τις διαχειριζόμαστε!