Ποσειδώνας: Πώς μας επηρεάζει ο πλανήτης των ψευδαισθήσεων

Ποσειδώνας: Πώς μας επηρεάζει ο πλανήτης των ψευδαισθήσεων

Ποσειδώνας: Πώς μας επηρεάζει ο πλανήτης των ψευδαισθήσεων

Ο Ποσειδώνας ανακαλύφθηκε το 1846 και είναι ο δεύτερος πιο αργός πλανήτης στο ηλιακό μας σύστημα, καθώς χρειάζεται για να κάνει μια πλήρη περιφορά γύρω από τον Ήλιο και τον ζωδιακό 165 χρόνια. Είναι ο πλανήτης, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, κυβερνά σχεδόν το ένα τρίτο των δραστηριοτήτων στην καθημερινότητα μας. Η ανακάλυψη του συνέπεσε με την άνοδο θρησκευτικών σεχτών, μυστικών εταιρειών, τη διαδομένη χρήση του πετρελαίου, αλλά και του ατμού. Συνέπεσε ακόμη με την ανακάλυψη της φωτογραφίας και του κινηματογράφου. Θεωρείται η ανώτερη οκτάβα της Αφροδίτη. Είναι ο πλανήτης του ρομαντισμού, της ανιδιοτελούς αγάπης, της ευαισθησίας, της έμπνευσης, της φαντασίας, αλλά και του μυστηρίου. Στην αρνητική του έκφραση είναι ο πλανήτης των εθισμών, των ναρκωτικών, του άγχους, της εξαπάτησης και της αυταπάτης.

Τι κυβερνά στη ζωή μας

 • Ο Ποσειδώνας κυβερνά τον ύπνο, τα όνειρα, τη φαντασία, το συλλογικό ασυνείδητο, την ύπνωση και την αυθυποβολή.
 • Είναι το τρίτο μας μάτι, η διαίσθηση μας και η επαφή μας με τους ανώτερους κόσμους.
 • Είναι ο πλανήτης του διαλογισμού, της γιόγκα, του εσωτερισμού!
 • Κυβερνά τις θάλασσες και τους ωκεανούς, το ζώδιο των Ιχθύων, αλλά και όλα τα ψάρια.
 • Κυβερνά τα σύννεφα, την ομίχλη, τις μουντές και ομιχλώδεις συνθήκες.
 • Είναι ο πλανήτης της ψευδαίσθησης, της αυταπάτης, της παραπλάνησης και των παραισθήσεων.
 • Η επιρροή του συνδέεται με την κούραση, τον λήθαργο, την ατονία και την αδυναμία.
 • Όπου υπάρχει μυστικοπάθεια, ψέμα και απάτη σίγουρα θα έχει βάλει το χέρι του!
 • Το κάπνισμα, ο εθισμός στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά, ο εθισμός στο ίντερνετ και τα φετίχ, είναι η δική του «παιδική χαρά».
 • Κυβερνά τους πειρασμούς, αλλά και τις θυσίες, οι αγαπημένοι του ρόλοι είναι αυτοί του σωτήρα, αλλά και του θύματος.
 • Κυβερνά τα μέντιουμ, τη μαγεία και τους ταχυδακτυλουργούς.
 • Είναι ο πλανήτης των μυστικών θρησκειών, των ταγμάτων, των συμβόλων, των θεωριών συνωμοσίας, των Ιλλουμινάτι και της Μασονίας.
 • Είναι ο πλανήτης των προφητών και των οραματιστών.
 • Κυβερνά τους αγγέλους, τις νεράιδες και όλα τα φανταστικά πλάσματα, αλλά και τα φαντάσματα.
 • Είναι ο πλανήτης της τέχνης, της ζωγραφικής, της γλυπτικής της κλασικής μουσικής, του χορού, της μίμησης και του μπαλέτου.
 • Είναι ο πλανήτης της φωτογραφίας, του κινηματογράφου και της εικόνας. Είναι ο πλανήτης των σταρ, του γκλάμουρ και της γοητείας.
 • Είναι ο πλανήτης του χάους, της σύγχυσης και της αταξίας.
 • Ο Πλανήτης που κυβερνά τα πόδια, αλλά και τα παπούτσια!
 • Ο πλανήτης που κυβερνά τα νοσοκομεία, τα ιδρύματα, τα φάρμακα και τους φαρμακοποιούς, το πετρέλαιο, το γκάζι, τον ατμό, τα χημικά, την κοσμετολογία, αλλά και τα σπα!

Ποσειδώνας στους Ιχθύς

Ο Ποσειδώνας βρίσκεται στους Ιχθύς τα τελευταία 9 χρόνια, από το 2011 και θα εξακολουθήσει την πορεία του στο ίδιο ζώδιο μέχρι τον Ιανουάριο του 2026. Θα επηρεάσει κυρίως τα μεταβλητά ζώδια, δηλαδή Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες ή όσους έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες σε αυτά τα ζώδια. Μέχρι το τέλος της χρονιάς φέτος (2020) θα επηρεάσει τους γεννημένους στο τέλος του δευτέρου δεκαημέρου. Από το 2021 μέχρι το 2026 θα επηρεάσει τους γεννημένους στο τρίτο δεκαήμερο.

Ο Ποσειδώνας μας φέρνει σε επαφή με τις πιο αδύναμες και αβοήθητες πλευρές του εαυτού μας, μας κάνει πιο ευαίσθητους στον πόνο των άλλων. Σηματοδοτεί μια περίοδο που ίσως δεν ξέρουμε τι θέλουμε, μπορεί να έχουμε τάσεις φυγής ή και επικίνδυνες εξαρτήσεις. Μπορεί να μπλέξουμε σε αδιέξοδες ερωτικές ή οικονομικές ιστορίες. Η φαντασία ενισχύεται θετικά ή αρνητικά, δείχνει έμπνευση, αλλά και αυταπάτες! Χρειάζεται προσοχή στις εξαπατήσεις.

Πώς επηρεάζονται οι 12 εκπρόσωποι του ζωδιακού

ΚΡΙΟΣ: Οι προτεραιότητες σας χρειάζονται αξιολόγηση εκ νέου. Αξιοποιήστε ταλέντα για το καλό και των άλλων. Προσέξτε θέματα υγείας. Κάνετε ψυχανάλυση ή ψυχοθεραπεία. Εμπιστευθείτε το ένστικτο σας. Δώστε σημασία στα όνειρα σας. Βρείτε τρόπους να καταλαγιάζετε το άγχος και την αγωνία σας. Μάθετε να διαλογίζεστε.

ΤΑΥΡΟΣ: Γίνεστε πιο ευαίσθητοι απέναντι σε φίλους. Προσέξτε όμως τα νέα άτομα που μπαίνουν στη ζωή σας. Από την μία μπορεί να σας εμπνεύσουν, να σας ανοίξουν τους πνευματικούς σας ορίζοντες, αλλά από την άλλη μπορεί να σας παραπλανήσουν. Μπορεί να γίνουν αποκαλύψεις για φίλους ή να απογοητευθείτε από φιλίες χρόνων. Ευνοείται η εθελοντική εργασία και η συμμετοχή σε ομάδες, κόμματα με σκοπό το κοινό καλό.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Μεγαλύτερη σύγχυση σε θέματα καριέρας. Προσέξτε τις ιδανικές επαγγελματικές προτάσεις για να μην απογοητευθείτε. Μην υπογράφετε συμφωνίες χωρίς να έχετε ελέγξει διεξοδικά αυτά που σας υπόσχονται και σίγουρα όχι χωρίς τη συμβουλή ειδικών. Μην παίρνετε μεγάλο ρίσκο σε επιχειρηματικές κινήσεις.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Εξαιρετική επιρροή για έμπνευση, δημιουργία, σπουδές, ταξίδια και ρομαντικούς έρωτες! Προσοχή όμως, διότι όλα αυτά πρέπει να γίνονται με τα πόδια σας να πατάνε γερά στη γη. Προσέξτε στις σχέσεις με ξένους μήπως εξαπατηθείτε. Γενικώς μην έχετε εμπιστοσύνη αν δεν έχει δοκιμαστεί μια σχέση στο χρόνο. Διαλέξτε ένα αντικείμενο σπουδών που σας εμπνέει και μιλά στην καρδιά σας.

ΛΕΩΝ: Χρειάζεται προσοχή στον οικονομικό τομέα, καλή οργάνωση, αποφύγετε δάνεια (να δανείσετε σε άλλους, αλλά και να δανειστείτε κι εσείς) και προσέξτε τις συμβουλές κάποιων ειδικών. Προτάσεις γρήγορου πλουτισμού πρέπει να αποφεύγονται ολοσχερώς. Προσοχή σε τυχερά παιχνίδια και τον τζόγο. Μην διακινδυνεύετε κάτι που δεν πρέπει να χάσετε.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Μεγάλοι έρωτες μπορεί να σας πάρουν το μυαλό, αλλά χρειάζεται προσοχή στις εξαπατήσεις. Μην εμπιστεύεστε την καρδιά σας όσο το μυαλό σας. Αν ενθουσιαστείτε με κάποιον-α μην προχωράτε βιαστικά σε επενδύσεις, σε απόκτηση κοινής περιουσίας ή και παιδιών. Αφήστε το χρόνο να δείξει το πόσο ο άλλος είναι η «αδελφή» ψυχή σας. Μπορεί να προκύψουν απογοητεύσεις ή αποκαλύψεις σε σχέσεις.

ΖΥΓΟΣ: Μεγαλύτερη αναστάτωση και σύγχυση σε θέματα εργασίας. Μπορεί να χάσετε τον στόχο σας. Προσέξτε ποιους εμπιστεύεστε από τους συνεργάτες σας, καθώς μπορεί να αποκαλυφθούν άτομα που χειρίζονται εις βάρος σας καταστάσεις στη δουλειά. Φροντίστε να έχετε τον έλεγχο και τη γενική επιστασία. Προσέξτε την υγεία σας, τις αλλεργίες. Πάρτε δυο διαφορετικές γνώμες από ειδικούς.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Μεγάλοι έρωτες, ευνοϊκές σχέσεις με τα παιδιά σας οι γονείς, ενισχυμένη διαίσθηση. Αν είστε καλλιτέχνες μπορεί να έχετε μεγαλύτερη έμπνευση. Μπορεί να αποκαλυφθούν περίεργες καταστάσεις στην ερωτική ζωή. Ίσως υπάρξουν περίεργα τρίγωνα. Ελέγξτε αν η άλλη πλευρά μπορεί να έχει κι άλλες δεσμεύσεις.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Μπορεί να νιώσετε την ανάγκη να φτιάξετε ένα ιδανικό σπίτι. Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα στο χώρο του σπιτιού ή παρεξηγήσεις με την οικογένεια. Ελέγξτε καλύτερα οτιδήποτε σχετίζεται με νερό, π.χ. τα υδραυλικά του σπιτιού. Μην βάζετε σπίτι σας ανθρώπους που δεν γνωρίζετε τις προθέσεις τους. Φροντίστε για την ασφάλεια του σπιτιού σας. Μπερδέματα με κληρονομικά και ακίνητη περιουσία.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Αυξημένη διαίσθηση, έμπνευση και δημιουργικότητα. Προσοχή σε σημαντικές υπογραφές, συμφωνίες, το μεταφορικό σας μέσο. Προσοχή σε σκάνδαλα, αλλά και σε αυτά που πιστεύετε γιατί κυκλοφορούν και πολλές θεωρίες συνωμοσίας. Ρωτήστε τη γνώμη κάποιου ειδικού είτε πρόκειται για ένα καταξιωμένο λογιστή είτε ένα μηχανικό αυτοκινήτων, αν θέλετε για παράδειγμα να κάνετε την αγορά ενός μεταχειρισμένου οχήματος.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Προσοχή στα οικονομικά, κρατάτε καλό λογαριασμό εσόδων – εξόδων, προσοχή και στα πολύτιμα αντικείμενα σας. Κάποιες φορές ο Ποσειδώνας φέρνει έμπνευση σε τυχερά παιχνίδια ή ένα λαχείο. Μην ρισκάρετε όμως χρήματα, τα οποία δεν σας παίρνει να χάσετε. Μην ακούτε «λόγια και υποσχέσεις» για γρήγορο πλουτισμό. Εκμεταλλευτείτε ένα ταλέντο σας!

ΙΧΘΥΕΣ: Το μυαλό και η καρδιά σας ανοίγουν σε νέους ορίζοντες. Θα έχετε έμπνευση για δημιουργία. Εμπιστευθείτε το ένστικτο σας, αλλά προσέξτε τα παιχνίδια που παίζει η φαντασία σας. Προσοχή σε αυταπάτες και τις ολέθριες σχέσεις με άτομα, τα οποία δεν μπορούν να σας αφοσιωθούν. Μην κάνετε τους «σωτήρες» ατόμων που δεν θέλουν πραγματικά να σωθούν, απλά θέλουν να ασχολείστε μαζί τους. Μην θυματοποιείτε τον εαυτό σας. Προσοχή σε λάθος γνωματεύσεις σε θέματα υγείας. Ζητήστε και μία δεύτερη γνώμη.