Οι Μοιραίοι έρωτες της ζωής μας!

Οι Μοιραίοι έρωτες της ζωής μας!

Οι Μοιραίοι έρωτες της ζωής μας!

Στη ζωή μας ότι έχει διάρκεια, ότι προϋποθέτει δέσμευση, έρχεται κάτω από την διακυβέρνηση του Κρόνου. Δεν είναι δύσκολο λοιπόν να κατανοήσουμε ότι όταν μιλάμε για σημαντικές σχέσεις (σημαντικές με την έννοια ότι μπορούν να αντισταθούν στη φθορά του χρόνου, των αλλαγών ή των εμποδίων και να επιζήσουν), χρειάζονται οπωσδήποτε κάποιες Κρόνιες επιρροές.

Παρά τη διαδεδομένη αντίληψη ότι αποκλειστικός σκοπός δημιουργίας μιας ερωτική σχέσης είναι μόνο το να ευτυχήσουμε, η αλήθεια είναι ότι πρωταρχικά η σχέση μάς προσφέρει την ευκαιρία να εξελιχθούμε, να ωριμάσουμε. Αυτό είτε θέλουμε είτε δεν θέλουμε, δεν γίνεται χωρίς να υπάρχει κάποιες φορές το στοιχείο του πόνου, του περιορισμού. Βέβαια, πάντα υπερβάλουμε σε ότι αφορά τις δυσκολίες και τον πόνο που νιώθουμε και παραβλέπουμε το στοιχείο της ωρίμανσης.

Η καρμική χροιά

Από την πείρα μου και την μελέτη πολλών ωροσκοπίων, έχω παρατηρήσει μια απίστευτη συχνότητα σε όψεις Κρόνου ανάμεσα σε ωροσκόπια δυο ανθρώπων που σχετίζονται μεταξύ τους. Ο Κρόνος στην παραδοσιακή αστρολογία έχει μια καρμική χροιά και σε ότι αφορά τη σχέση δυο ανθρώπων. Την έννοια του Κάρμα εγώ τουλάχιστον δεν την συνδέω με την έννοια της μεταφοράς χρεών από προηγούμενες ζωές, αλλά με «θέματα» που αφορούν τις «σκοτεινές» πλευρές του καθενός μας, την ψυχολογία και τη διαμόρφωση του χαρακτήρα του. Ο Κρόνος, όπως είδαμε και στην ανάλυση που αφορά το ωροσκόπιο του καθενός ξεχωριστά, μας δείχνει τις ελλείψεις μας, εκείνα τα κρυφά σημεία ευαισθησίας που έχουμε όλοι. Όταν λοιπόν συναντάμε κάποιον στον δρόμο μας και οι πλανήτες του «ακουμπάνε» πάνω στον Κρόνο στο δικό μας ωροσκόπιο, τότε έχουμε και έχει «περίεργες» αντιδράσεις. Είναι αυτές οι «μοιραίες» γνωριμίες στη ζωή μας, στις οποίες νιώθουμε να βαδίζουμε προς αυτές σαν «υπνωτισμένοι», κάνοντας τη διαδρομή από το όνειρο στον εφιάλτη καθημερινότητα. Είναι οι σχέσεις όμως, που μπορούν πραγματικά να μας βοηθήσουν να έρθουμε σε επαφή με καταπιεσμένα συναισθήματα, φοβίες, άγχη, εμμονές, να μας απελευθερώσουν και να μας οδηγήσουν σε μεγαλύτερη αυτογνωσία. Αν δε τις «δούμε» σαν κάτι τέτοιο, είναι απλώς εκείνοι οι έρωτες που μπορεί να ξυπνήσουν μέσα μας την «καταστροφή» κι ενώ το βλέπουμε δεν θέλουμε να ξεφύγουμε.

Οι όψεις των μοιραίων σχέσεων

Πριν δούμε τις σχέσεις Κρόνου-Πλανητών στη συναστρία (δηλαδή στα ωροσκόπια των δυο ατόμων που έχουν σχέση), θα χρειαστεί να αναφερθούμε πρώτα στις όψεις, για να μπορείτε κι εσείς να κάνετε τις δικές σας συγκρίσεις στα ωροσκόπια που σας ενδιαφέρουν. Όπως βλέπετε, εδώ θα αναφερθούμε στις «ενεργοποιητικές» όψεις της συνόδου, της αντίθεσης και του τετραγώνου, αφού ουσιαστικά αυτές συναντάμε περισσότερο σε ωροσκόπια μοιραίων σχέσεων.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή προκειμένου να κατανοήσουμε τι εννοούμε με την έννοια «όψεις».

Βασικές όψεις στη συναστρία

ΣΥΝΟΔΟΣ: Όταν ο Κρόνος του ενός βρίσκεται στο ίδιο ζώδιο με τον Ήλιο, τη Σελήνη, την Αφροδίτη, τον Άρη στο ωροσκόπιο του άλλου. Για παράδειγμα: Ο Κρόνος μου βρίσκεται στον Ταύρο κι ο σύντροφος μου είναι Ταύρος ή έχει Σελήνη, Αφροδίτη ή Άρη στον Ταύρο.

ΑΝΤΙΘΕΣΗ: Όταν ο Κρόνος του ενός βρίσκεται στο αντίθετο ζώδιο με τον Ήλιο, τη Σελήνη, την Αφροδίτη, τον Άρη στο ωροσκόπιο του άλλου. Για παράδειγμα: Ο Κρόνος του συντρόφου μου βρίσκεται στον Ζυγό κι η Αφροδίτη μου βρίσκεται στον Κριό ή η Σελήνη μου βρίσκεται στον Κριό! Τα ζώδια που βρίσκονται σε αντίθεση είναι:

Κριός – Ζυγός

Ταύρος – Σκορπιός

Δίδυμοι – Τοξότης

Καρκίνος – Αιγόκερως

Λέων – Υδροχόος

Παρθένος – Ιχθύες

ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ: Όταν ο Κρόνος του ενός βρίσκεται σε δύσκολη όψη τετραγώνου με τον Ήλιο, τη Σελήνη, την Αφροδίτη, τον Άρη με το ωροσκόπιο του άλλου. Για παράδειγμα: Ο Κρόνος του συντρόφου μου είναι στην Παρθένο κι εγώ είμαι Τοξότης ή έχω Σελήνη στον Τοξότη ή στους Διδύμους. Τα ζώδια που βρίσκονται σε τετράγωνο είναι:

Κριός με τον Καρκίνο και τον Αιγόκερω

Ταύρος με τον Λέοντα και τον Υδροχόο

Δίδυμοι με την Παρθένο και τους Ιχθύες

Καρκίνος με τον Κριό και τον Ζυγό

Λέων με τον Ταύρο και τον Σκορπιό

Παρθένος με τους Διδύμους και τον Τοξότη

Ζυγός με τον Καρκίνο και τον Αιγόκερω

Σκορπιός με τον Λέοντα και τον Υδροχόο

Τοξότης με την Παρθένο και τους Ιχθύες

Αιγόκερως με τον Κριό και τον Ζυγό

Υδροχόος με τον Ταύρο και τον Σκορπιό

Ιχθύες με τους Διδύμους και τον Τοξότη΄

Το «αγκάθι» της αρχής

Οι πιο συχνές καρμικές όψεις ανάμεσα στα ωροσκόπια δυο ατόμων, που είναι σε σχέση ή γάμο, είναι ανάμεσα στον Κρόνο του ενός και τους προσωπικούς πλανήτες του άλλου, δηλαδή τον Ήλιο, τη Σελήνη, τον Άρη και την Αφροδίτη.

Στην αρχή όταν τα δυο άτομα «γνωρίζονται», υπάρχει μεταξύ τους ή στον ένα από τους δυο (κυρίως σε αυτόν που εμπλέκεται ο Ήλιος του, η Σελήνη του κλπ.) μια αίσθηση «ότι πρέπει» να προσέξω με αυτό το άτομο που γνώρισα. Ακόμη μπορεί να υπάρχει κι ένας ενδόμυχος φόβος ότι πράγματι πρόκειται για μια πολύ σοβαρή ιστορία εδώ και καλύτερα ας μην «μπλέξουμε». Μάλιστα ίσως το άτομο με τον προσωπικό πλανήτη (την Αφροδίτη, τη Σελήνη, τον Άρη κλπ.) προσπαθεί να αποφύγει τη δέσμευση στην αρχή της σχέσης ή φεύγει εντελώς πριν καν προσπαθήσει, γιατί κάτι τον τρομάζει.

Η οικειότητα της συνέχειας

Στην πορεία και μόλις ξεπεραστούν οι αρχικές αναστολές και τα άτομα δημιουργήσουν σχέση, νιώθουν κι οι δυο σαν να γνωρίζονται χρόνια ολόκληρα. Νιώθουν δηλαδή ένα είδος ασφάλειας στη σχέση και μάλιστα ακόμη κι αν δεν πιστεύουν σε προηγούμενες ζωές, έχουν την αίσθηση μιας απίστευτης οικειότητας μεταξύ τους. Γίνεται δε τόσο ισχυρό το δέσιμο ανάμεσά τους, που δεν τους περνά από το μυαλό ότι υπάρχουν αρνητικές πλευρές σ’ αυτή την σχέση. Όμως ο Κρόνος είναι ο Χρόνος κι όπως ο χρόνος περνά κι αρχίζει να υποχωρεί το ροζ σύννεφο του απόλυτου έρωτα, του ενός προς τον άλλο, αρχίζουν να διαφαίνονται και πλευρές της σχέσης που δεν ήταν ορατές από την αρχή. Τότε, η αίσθηση της «ασφάλειας» αρχίζει να κινδυνεύει κι αυτός που νιώθει πιο έντονα την αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά είναι ο Κρόνος, δηλαδή το άτομο του οποίου ο Κρόνος εμπλέκεται στην συναστρία. Και ξεκινά μια κατάσταση όπου ο ένας, συνήθως αυτός με τον Κρόνο, ξεκινά την επίθεση, έχει κριτική στάση απέναντι στον σύντροφο του, παράλογες απαιτήσεις και τίποτε στη συμπεριφορά του άλλου δεν φαίνεται να τον ικανοποιεί. Στην πραγματικότητα αυτό που συμβαίνει είναι ότι ο άλλος ωριμάζει, εξελίσσεται κι όλο αυτό τρομάζει το Κρόνο που νιώθει ότι χάνει τον έλεγχο στην σχέση. Ξαφνικά η έννοια της ασφάλειας δυναμιτίζεται και η σχέση περνάει κρίση.

Το καρμικό χρέος

Όταν λοιπόν συναντήσετε ένα άτομο στο διάβα σας που ο Κρόνος του βρίσκεται σε σύνοδο, τετραγωνίζει ή είναι σε αντίθεση με το ζώδιο σας ή την Σελήνη, την Αφροδίτη ή Άρη, νιώθετε γοητευμένοι από αυτό το άτομο ή πιθανώς να νιώθετε κι ένα είδος σεβασμού ή θαυμασμού απέναντι του. Μπορεί να κάνετε λοιπόν τα πάντα για να το ευχαριστήσετε ή να κερδίσετε την εύνοια του. Μπορεί να υπάρχει η αίσθηση ότι κάτι του οφείλετε κι η σχέση διαρκεί ακριβώς τόσο όσο για να ξεπληρώσετε απέναντι του το «καρμικό» σας χρέος. Μάλιστα αυτή η γνωριμία μπορεί να προκύψει μέσα σε μια Κρόνια περίοδο για εσάς, δηλαδή όταν ο Κρόνος βρίσκεται σε μια δύσκολη θέση προς το ζώδιο σας και η σχέση να κρατήσει μέχρι την επόμενη Κρόνια περίοδο.

ΚΡΟΝΟΣ – ΗΛΙΟΣ

Ο Κρόνος του ενός σε σύνοδο, σε αντίθεση ή σε τετράγωνο με τον Ήλιο (το ζώδιο) του άλλου: Ο Ήλιος και ο Κρόνος, σε συνδυασμό στη συναστρία δυο ατόμων, δείχνουν ότι και οι δυο έχουν να πάρουν πολύτιμα μαθήματα στη σχέση τους, όπου συνήθως το άτομο με τον Κρόνο παίζει το ρόλο του δασκάλου. Ο Ήλιος μπορεί να ζεστάνει και να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του Κρόνου, ενώ ο Κρόνος έχει μια σταθεροποιητική τάση στη σχέση. Ο Ήλιος είναι ο θετικός παράγοντας στη σχέση και ο Κρόνος ο αρνητικός. Έτσι όταν έχουμε κάποια από τις παραπάνω όψεις που εκφράζουν δυσκολίες, η χαρούμενη, αισιόδοξη και ανεξάρτητη φύση του Ήλιου, μπορεί να συναντήσει εμπόδια από την πιο πεσιμιστική, προσεκτική και αδιέξοδη στάση του Κρόνου. Είναι σαν το άτομο με τον Κρόνο να ρίχνει ένα βαρύ σύννεφο πάνω από το κεφάλι του συντρόφου του Ήλιου κάνοντας τον να νιώθει απογοητευμένος και περιορισμένος στην σχέση. Κάποιες φορές μάλιστα η κριτική του Κρόνου προς τον Ήλιο, η οποία είναι σκληρή και ακατάπαυστη, μπορεί να οδηγήσει το άτομο με τον Ήλιο στο σημείο να καταριέται την ώρα και την στιγμή που μπήκε σ’ αυτή τη σχέση, που του ρουφά την ενέργεια και τον κάνει να νιώθει αδύναμος.

Στην αρχή τα δυο άτομα νιώθουν σαν η μοίρα να τα έχει ενώσει για κάποιο λόγο κι επιζητούν να βρίσκονται συνέχεια μαζί. Είναι μια από τις ενδείξεις μοιραίας σχέσης. Μάλιστα πολλές φορές μπορεί να μην υπάρχουν και λογικές εξηγήσεις γι’ αυτή την έλξη σε κανένα από τους δυο, με την έννοια ότι τα άτομα μπορεί να τα χωρίζουν τεράστιες διαφορές ηλικίας, κοινωνικές, ταξικές κλπ.. Υπάρχει από την πλευρά του Κρόνου σε αρχικό στάδιο ένα είδος θαυμασμού για τον Ήλιο. Αν το άτομο με τον Κρόνο τα έχει βρει με τον εαυτό του οι ενδείξεις λατρείας και θαυμασμού, θα είναι ανοιχτές κι έτσι θα καταφέρει και το ίδιο να βελτιωθεί στην αυτοέκφραση του. Καλώς ή κακώς, μόνο ο Ήλιος μπορεί να ζεστάνει την καρδιά του παγωμένου αυτού πλανήτη. Αν όμως το άτομο με τον Κρόνο δεν είναι ώριμο, τότε μπορεί να δείξει μια συμπεριφορά αδιαφορίας, εχθρικότητας που πηγάζει από ζήλια.

Αν οι όψεις Κρόνου- Ήλιου προκύπτουν στον συνδυασμό να έχει ο Κρόνος της γυναίκας όψη με τον Ήλιο του άντρα, θα τον σπρώχνει σε ένα μονοπάτι καριέρας ή ζωής γενικότερα, που ίσως ο ίδιος δεν θα είχε ποτέ επιλέξει, ζώντας έτσι ίσως το δικό της όνειρο μέσω εκείνου. Αν συμβαίνει να είναι ο Κρόνος του άντρα σε όψη με τον Ήλιο της γυναίκας ίσως εκείνος προσπαθήσει να την περιορίσει και να μπλοκάρει την δημιουργική της έκφραση από φόβο μήπως τον ξεπεράσει ή του φύγει. Στην πραγματικότητα οι όψεις αυτές Κρόνου-Ήλιου δεν καταστρέφουν μια σχέση, ίσα ίσα συμβαίνει το αντίθετο. Μάλιστα ακόμη κι όταν τα άτομα μπορεί να φτάσουν στον χωρισμό, με κάποιον τρόπο φαίνεται να ξαναγυρνούν στη σχέση αν δεν έχουν πάρει τα μαθήματα τους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι συναντούμε τις όψεις Κρόνου-Ήλιου σε ζευγάρια που είναι παντρεμένα για πολλά χρόνια. Το θέμα είναι το άτομο με τον Κρόνο να συνειδητοποιήσει τις δικές του ελλείψεις και φοβίες και φυσικά το άτομο με τον Ήλιο να πάρει από τον Κρόνο την κατεύθυνση και την στήριξη που του προσφέρει.

ΚΡΟΝΟΣ – ΣΕΛΗΝΗ

Ο Κρόνος του ενός σε σύνοδο, σε αντίθεση ή σε τετράγωνο με τη Σελήνη του άλλου: Οι όψεις Σελήνης-Κρόνου, έχουν ένα παρόμοιο πλαίσιο καρμικότητας, όπως οι όψεις Ήλιου-Κρόνου και θεωρούνται μοιραίες σε μια συναστρία. Στην καλύτερη περίπτωση το άτομο με τη Σελήνη, δείχνει να εκτιμά την υπεύθυνη στάση του Κρόνου απέναντι στη σχέση και την τάση του να επενδύσει σε αυτή. Από την άλλη, μπορεί να δυσφορεί με την έλλειψη ενθουσιασμού και συναισθηματικής ανταπόκρισης από τον σύντροφο του. Μην ξεχνάμε ότι αναφερόμενοι στη Σελήνη, αναφερόμαστε κυρίως στο συναίσθημα και το αίσθημα ασφάλειας που ζητά ο καθένας από μας. Οι όψεις αυτές σίγουρα δεν κάνουν τη σχέση να έχει μια πορεία στρωμένη με ροδοπέταλα. Ακόμη κι αν συμβαίνει αυτό για κάποιο καιρό, υπάρχουν και κάποια αγκαθάκια που χαλούν τη συνταγή.

Στη σύνοδο, όταν δηλαδή η Σελήνη του ενός είναι στο ίδιο ζώδιο με τον Κρόνο του άλλου, ο Κρόνος θα προσπαθήσει να δώσει μαθήματα πειθαρχίας στην Σελήνη και να αναλάβει τα ηνία της σχέσης. Κάποιες στιγμές το άτομο με τη Σελήνη μπορεί να νιώθει ότι πνίγεται σε αυτή τη σχέση. Ή μπορεί να αντιμετωπίζει από το ταίρι του όταν είναι σε κακή διάθεση, μια αδιάφορη συμπεριφορά που πληγώνει τα ευαίσθητα συναισθήματα του. Αν η Σελήνη αντιδράσει με μια χολωμένη απόσυρση, τότε ο Κρόνος αντί να πλησιάσει μπορεί να γίνει ακόμη πιο ψυχρός! Και στους δυο συνιστάται πάντως να ελαφρύνουν κάπως τη στάση τους και να μην παίρνουν πολύ σοβαρά και προσωπικά, ασήμαντα πράγματα στα οποία έχουν διαφωνίες. Η ένδειξη του κάρμα σ’ αυτή τη σχέση είναι ιδιαίτερα δυνατή. Έτσι τα άτομα μπορεί να περνάνε δυσκολίες μεταξύ τους, αλλά αν χωρίζουν περνάνε ακόμη πιο ζόρικα.

Στις περιπτώσεις της αντίθεσης και του τετραγώνου, εκτός των παραπάνω η Σελήνη μπορεί να υποφέρει από την υπερκριτική συμπεριφορά του Κρόνου και να θεωρεί ότι είναι άσπλαχνος και εγωιστής. Ο Κρόνος από την άλλη, μπορεί να ενοχλείται από την υπερευαισθησία της Σελήνης ή από τις ιδιαίτερα μελό και έντονες συναισθηματικές αντιδράσεις της. Για να λύσετε τα προβλήματα και να βιώσετε μεγαλύτερη αρμονία σε αυτή τη σχέση καλό είναι να κοιτάτε πώς θα βελτιώσετε και θα ισορροπήσετε καλύτερα πρώτα τον ίδιο σας τον εαυτό. Καλώς ή κακώς έλκουμε σχέσεις που μας βγάζουν στην επιφάνεια τις μεγαλύτερες φοβίες μας, προκειμένου τελικά να τις αντιμετωπίσουμε και να τις ξεπεράσουμε. Οι όψεις Σελήνης-Κρόνου δείχνουν εξάρτηση που αναπτύσσουν τα δυο άτομα στη σχέση, θέματα που σχετίζονται με την εγκατάλειψη και την απόρριψη. Ξεπερνώντας τα δεν θα δημιουργήσουμε μόνο καλύτερες προϋποθέσεις για μια υγιή σχέση, αλλά και προϋποθέσεις για περισσότερη ψυχική υγεία στον ίδιο μας τον εαυτό.

ΚΡΟΝΟΣ – ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Ο Κρόνος του ενός σε σύνοδο, σε αντίθεση ή σε τετράγωνο με την Αφροδίτη του άλλου: Σε μια ερωτική σχέση, δεν χρειάζεται μόνο να νιώθουμε ότι ο σύντροφος μας μάς θέλει, μας αγαπά και μας εκτιμά, αλλά ότι μπορεί να μας παρέχει και ασφάλεια. Ο Κρόνος, ο πλανήτης που σχετίζεται με τις ελλείψεις, τις ανασφάλειες, τα εμπόδια και τα δύσκολα της ζωής, νιώθει περίφημα στη σχέση του με την Αφροδίτη. Η Αφροδίτη εκπέμπει λάμψη, αυτοπεποίθηση, γοητεία, ιδιότητες που ο Κρόνος δεν μπορεί άνετα να εκδηλώσει. Μια όψη Κρόνου-Αφροδίτης ανάμεσα σε δυο ανθρώπους, θα τους επιτρέψει να νιώσουν άνετα και ασφαλείς σε αυτή τη σχέση σαν να γνωρίζονταν χρόνια. Αυτή η αίσθηση οικειότητας, επιτρέπει και στους δυο να ξεδιπλώσουν τις πτυχές της προσωπικότητας τους, χωρίς αγωνία. Τις περισσότερες φορές βρίσκουμε όψεις Αφροδίτης-Κρόνου σε ωροσκόπια παντρεμένων ζευγαριών ή μακροχρόνιων σχέσεων, μολονότι ο συνδυασμός αυτός αγαπά τις επισημοποιήσεις. Πολλές φορές το άτομο με την Αφροδίτη αντιμετωπίζει αρκετές δυσκολίες στο να ζεστάνει τον κάπως «ψυχρό» Κρόνο και μολονότι αυτή η σχέση πραγματικά μπορεί να κρατήσει μια ζωή, στην αρχή αντιμετωπίζει δυσκολίες μέχρι να αναπτυχθεί. Η Αφροδίτη μπορεί να βλέπει στον Κρόνο μια πατρική ή μητρική φιγούρα και φυσικά ο Κρόνος μπορεί να παίξει με μοναδικό τρόπο κι αυτόν τον ρόλο. Η Αφροδίτη είναι το σύμβολο της αιώνιας νεότητας, του έρωτα κι αυτό μπορεί να κάνει τον Κρόνο να αντιδρά με ζήλια, κτητικότητα, καχυποψία απέναντι της. Πράγματι αυτές οι όψεις στην συναστρία δυο ανθρώπων δείχνει ζήλια. Κάποιες φορές παράγοντας προβλημάτων μπορεί να είναι και τα οικονομικά. Μπορεί δηλαδή μια γυναίκα να μένει στη σχέση αν ο άντρας της τής παρέχει τα υλικά μέσα για να επιβιώσει, ακόμη κι αν έχει τελειώσει μέσα της ο έρωτας ή η αγάπη. Ή μπορεί στην περίπτωση μιας γυναίκας που φέρνει εκείνη το χρήμα στο σπίτι, ο άντρας να αναπτύσσει σχεδόν μια κομπλεξική συμπεριφορά απέναντι της.

ΚΡΟΝΟΣ – ΑΡΗΣ

Ο Κρόνος του ενός σε σύνοδο, σε αντίθεση ή σε τετράγωνο με τον Άρη του άλλου: Μολονότι στην παραδοσιακή αστρολογία ο συνδυασμός αυτός, ανάμεσα σε δυο ωροσκόπια, θεωρείται ιδιαίτερα κακός, είναι απίστευτο το πόσο συχνά τον βρίσκουμε σε συναστρίες ζευγαριών, που εμπλέκονται με σοβαρούς συναισθηματικούς δεσμούς. Και παρόλο που φαίνεται ότι αυτοί οι δυο άνθρωποι θα έπρεπε να νιώθουν απώθηση κι όχι έλξη, στην αρχή τουλάχιστον ισχύει το εντελώς αντίθετο. Νιώθουν, δηλαδή, μια έντονη σεξουαλική έλξη που ίσως δεν υπάρχει παρόμοια της. Στην πορεία κι ειδικά αν αυτή η σχέση οδηγήσει σε γάμο μπορεί να υπάρχει αντίστροφη πορεία και να φτάσει το ζευγάρι στην αποχή από το σεξ. Οι σκηνές ζήλιας, θυμού, έντασης δεν λείπουν από αυτή την σχέση. Όταν ο Κρόνος αρχίζει με κάποιο τρόπο να αποσύρεται και να δείχνει μια πιο εσωστρεφή συμπεριφορά ο Άρης επαναστατεί, καθώς δεν μπορεί να αντέξει το γεγονός ότι το ταίρι του (το άτομο με τον Κρόνο) δεν δείχνει, ίσως πια, το ίδιο πάθος που έδειχνε στην αρχή. Οι σκηνές έντασης που δημιουργεί ο Άρης για να παρακινήσει το σύντροφο του να αντιδράσει, αν δεν είναι ελεγχόμενες μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και στη βία. Για να μπορέσει ένα παντρεμένο ζευγάρι να αξιοποιήσει αυτές τις όψεις θα πρέπει να συνυπάρχουν ταυτόχρονα και άλλες πιο θετικές και εύκολες όψεις στα ωροσκόπια τους, αλλιώς κινδυνεύουν κι οι δυο να αποκτήσουν ανεξίτηλες πληγές.

ΚΡΟΝΟΣ – ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ

Ο Κρόνος του ενός σε σύνοδο (στο ίδιο ζώδιο με το Κάρμα) με τον Βόρειο Δεσμό του αλλού: Αυτή η όψη δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια μακρόχρονη, ίσως και παντοτινή, σχέση που έχει τις ρίζες της στο «μέλλον». Τα άτομο με τον Κρόνο λειτουργεί σαν στήριγμα προς το άτομο με το Κάρμα. Θα στηρίξει τη σχέση, θα προσφέρει στον σύντροφο του ένα πλαίσιο ασφάλειας και διάρκειας. Ακόμη, ο Κρόνος βοηθά το άτομο με το Κάρμα στο ίδιο ζώδιο, να πραγματοποιήσει τα όνειρα και τους στόχους του και να επιτύχει. Πρόκειται σίγουρα για μια πολύ σημαντική σχέση, από αυτές που ίσως αλλάζουν τη ζωή και των δυο και είναι προορισμένες να μην τελειώσουν ποτέ.