Πώς θα μας επηρεάσει η Νέα Σελήνη στον Σκορπιό στις 15/11;

Πώς θα μας επηρεάσει η Νέα Σελήνη στον Σκορπιό στις 15/11;

Η Νέα Σελήνη στις 15 Νοεμβρίου, στο μεταμορφωτικό ζώδιο του Σκορπιού, έρχεται με θετικές όψεις και μας γεμίζει δύναμη και ψυχικά αποθέματα για να κάνουμε νέα ξεκινήματα που θα αλλάξουν τη ζωή μας. Αυτό το φεγγάρι μας καλεί να εργαστούμε μέσα από τα βαθύτερα συναισθήματά μας, έτσι ώστε να αποδεχτούμε την αλήθεια μας, να κατανοήσουμε τις ανάγκες μας, να αντιμετωπίσουμε τις φοβίες μας και να υποδεχτούμε πιο ανάλαφροι την αισιόδοξη εποχή του Τοξότη. Ενώ παράλληλα μας προετοιμάζει για την περίοδο των εκλείψεων, που ξεκινά στις 30 Νοεμβρίου, αρχής γενομένης με την Πανσέληνο στους Δίδυμους που είναι ταυτόχρονα και Σεληνιακή έκλειψη.

Κατανόηση των αναγκών μας

Όταν η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στον Σκορπιό ανοίγει η… πόρτα για την καλύτερη κατανόηση του σκιώδους εαυτού μας. Είναι η περίοδος που οι κρυμμένες επιθυμίες μας έρχονται στο φως και αναζητάμε απαντήσεις στα κίνητρα και τις συμπεριφορές μας. Όλοι έχουμε μέσα μας φως και σκοτάδι και καλό είναι να κάνουμε μια βουτιά στις κρυμμένες πληγές και να προσπαθήσουμε να διοχετεύσουμε τον θυμό που μας άφησαν σε παραγωγική ορμή και δημιουργικές επιλογές.

Μέσα στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε λόγω της πανδημίας, ευτυχώς αυτό το φεγγάρι έρχεται με ευνοϊκές όψεις και θετικούς οιωνούς. Σχηματίζει όψη εξαγώνου με τους Δία, Πλούτωνα και Κρόνο που βρίσκονται στο ζώδιο του Αιγόκερου και τρίγωνο με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς. Μπορεί να είναι μια ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά Σελήνη, αλλά θα δώσει ευκαιρίες για επέκταση και πρόοδο, αν αυτό θέλουμε. Βέβαια μην περιμένετε και θαύματα, αφού και η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και ο Δίας στον Αιγόκερω βρίσκεται σε πτώση και δεν είναι απόλυτα γενναιόδωρος. Αλλά ας μην παραπονιόμαστε, έστω και οι μικρές ευκαιρίες είναι ευπρόσδεκτες σε αυτές τις εποχές.

Νέα ξεκινήματα

Τις δεκαπέντε ημέρες που ακολουθούν τη Νέα Σελήνη θα αισθανόμαστε ενεργητικοί, δυνατοί, αποφασισμένοι και έτοιμοι να κάνουμε αλλαγές και να προλάβουμε τον χρόνο που έχουμε χάσει. Σε αυτό θα βοηθήσει και ο Άρης που στις 15/11 επιστρέφει σε ορθή πορεία και σιγά σιγά θα ξαναβρούμε τα πατήματά μας και τη δράση μας.

Όμως, θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στις φιλοδοξίες, τα σχέδια και τη στρατηγική μας, για να καταφέρουμε με σωστές και όχι παρορμητικές κινήσεις να κερδίσουμε αυτό που θέλουμε. Ένα από τα «μαθήματα» που θέλει να δώσει ο Σκορπιός είναι ότι πρέπει να δούμε κάτω από την επιφάνεια, να σκάψουμε βαθύτερα, αντί να είμαστε πάντα ικανοποιημένοι με το δεδομένο. Να εστιάσουμε στον στόχο και το σκοπό. Να λειτουργούμε για την ποιότητα και όχι την ποσότητα. Και αυτό ισχύει σε όλους τους τομείς της ζωής και ιδιαίτερα στις σχέσεις που πρέπει να βρούμε την ουσία. Αφιερώνοντας χρόνο για να καταλάβουμε τα κίνητρα των άλλων και τα δικά μας, μπορεί τελικά να φτάσουμε στον στόχο που είναι η οικειότητα, η συγχώρεση και η αφοσίωση σε μια ουσιαστική σχέση. Ο Σκορπιός ψάχνει για τις αλήθειες που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν και ξέρει πολύ καλά ότι αυτό που δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό. Σε δυσκολίες και κρίσεις πονάει, αλλά μεταμορφώνεται σε μια πιο ανθεκτική έκδοση του εαυτού του. Δεν πιάνεται από φρούδες ελπίδες και δεν του αρέσουν οι ψευδαισθήσεις, ανεξάρτητα από το πόσο σκληρή είναι η αλήθεια. Είναι ο επιζών μετά από μια καταστροφή. Βρίσκει δύναμη εκεί που οι άλλοι λυγίζουν, ξεπερνάει τα εμπόδια και γεννιέται από τις στάχτες του.

Απελευθέρωση και ανανέωση

Αυτό ζητάει και η Νέα Σελήνη στον Σκορπιό, μια νέα αρχή, να αντλήσουμε δύναμη από τη γυμνή αλήθεια και να μετατρέψουμε τις αδυναμίες μας σε δυνατά σημεία. Να ανοίξουμε την πόρτα σε όλα τα κρυμμένα μυστικά και τα ταμπού. Να θεραπεύσουμε τον εαυτό μας (σωματικά ή συναισθηματικά). Να πιστέψουμε σε εμάς και να χρησιμοποιήσουμε τις ικανότητες μας για να έχουμε κέρδη. Να φυτέψουμε το νέο σπόρο και να ζήσουμε απελευθερωμένα είτε πρόκειται για σεξουαλικό, μεταφυσικό είτε οικονομικό τομέα. Μας προτρέπει να μιλήσουμε ανοιχτά και να εκφραστούμε αληθινά, όσο δύσκολο και αν ακούγεται, ειδικά αν τα συναισθήματά μας έρχονται σε σύγκρουση με των άλλων. Κατά τη διάρκεια αυτής της Νέας Σελήνης θα αισθανθούμε έτοιμοι να εκφράσουμε ό,τι είναι στην καρδιά μας και θα θέλουμε να ζήσουμε πιο ολοκληρωμένα. Δεν θα είμαστε ικανοποιημένοι με το λίγο και μέτριες σχέσεις. Ο Σκορπιός είναι ασυγκράτητος και η κατάδυση στον ωκεανό των συναισθημάτων που μας ζητά να κάνουμε δεν είναι απαραιτήτως κακή, εξάλλου οι μεγαλύτεροι θησαυροί βρίσκονται συχνά σε μεγάλα βάθη.

Είναι μια εποχή που μπορούμε να επικεντρωθούμε σε μερικά από τα εποικοδομητικά χαρακτηριστικά του Σκορπιού, που είναι παθιασμένος, επινοητικός, επικεντρωμένος, διερευνητικός, βαθύς και με ισχυρή αντίληψη. Να σκεφτούμε πώς θα ενσωματώσουμε θετικά αυτές τις ιδιότητες στη ζωή μας και να δουλεύουμε πάνω στις δεξιότητές μας. Αυτός ο κύκλος της Νέας Σελήνης είναι κατάλληλος για να διερευνήσουμε τι λείπει από τη ζωή μας και να απελευθερωθούμε από τα συναισθηματικά βάρη.

Τι μπορούμε να κάνουμε

Η Νέα Σελήνη είναι η εποχή της αναγέννησης και των ευκαιριών και κατά τη διάρκεια της Νέας Σελήνης στον Σκορπιό ευνοούνται οι παρακάτω ενέργειες:

  • Να λάβουμε αποφάσεις αυτοκυριαρχίας, αντιμετωπίζοντας και διακόπτοντας συνήθειες που μας υπονομεύουν και μας αφαιρούν δύναμη, όπως καταναγκαστικές συμπεριφορές, εθισμοί, χρέη.
  • Να κατανοήσουμε ότι οι αλλαγές και οι λήξεις καταστάσεων είναι πολλές φορές απαραίτητες, αν θέλουμε να έχουμε ανάπτυξη και εξέλιξη.
  • Να μάθουμε να συνυπάρχουμε, χωρίς να χάνουμε τον εαυτό μας μέσα από τις σχέσεις με τους άλλους.
  • Να ακούμε και να κατανοούμε, αντί να προσπαθούμε να επιβάλλουμε την άποψη και τον τρόπο ζωής μας στους άλλους.
  • Να απελευθερωθούμε, με κάθε συναισθηματικό κόστος, από τους φόβους που μας κρατούν αιχμάλωτους σε σχέσεις και καταστάσεις που επιβαρύνουν την ψυχολογία μας, γιατί μόνο έτσι θα θεραπευτούμε και θα βρούμε την ευτυχία.
  • Να μπορούμε να εμπιστευτούμε και να έχουμε κοινή διαχείριση στις σχέσεις μας.
  • Να κάνουμε μια νέα αρχή, γεμάτη αλήθεια.
  • Να αποδεχτούμε τις πραγματικές μας ανάγκες, να αγαπήσουμε τον αληθινό μας εαυτό, να πετάξουμε τις σκιές από τη ζωή μας και να πετάξουμε τους «σκελετούς» από την ντουλάπα μας.

Με τη Νέα Σελήνη μπορεί να επηρεαστεί η διάθεση μας, γι’ αυτό και ίσως να αναζητούμε περισσότερο χρόνο με τον εαυτό μας για να σκεφτούμε το μέλλον και να θέσουμε τους στόχους μας. Αποφύγετε τις συναναστροφές με αρνητικούς ανθρώπους και προστατεύστε την ενέργεια σας. Μπορεί να νιώθουμε ότι νυστάζουμε, αλλά όσο περνούν οι μέρες και πλησιάζουμε στην Πανσέληνο και τα ενεργειακά μας επίπεδα θα γεμίζουν, όπως και το φεγγάρι, θα αυξάνονται και τα κίνητρα για να πετύχουμε τους προσωπικούς μας στόχους. Θα γινόμαστε πιο ορμητικοί και δραστήριοι.