Ποιοι μπορούν να διαβάσουν το μυαλό των άλλων

Ποιοι μπορούν να διαβάσουν το μυαλό των άλλων

Ποιοι μπορούν να διαβάσουν το μυαλό των άλλων

Η θέση του Ερμή δείχνει ποιοι μπορούν να… διαβάσουν το μυαλό των άλλων

Μερικοί άνθρωποι έχουν ανεπτυγμένη διαίσθηση και μπορούν να αντιληφθούν πέρα από την επιφάνεια. Μπορούν να νιώσουν αν κάποιος τους λέει ψέματα, αν δεν είναι καλά, αν προσπαθεί να κρύψει κάτι. Εισπράττουν την αρνητική ενέργεια από ένα βλέμμα, από μια έκφραση και έχουν το «χάρισμα» να… διαβάζουν τι σκέφτεται ο άλλος. Βασικά είναι άνθρωποι που εκτός από ισχυρή διαίσθηση δίνουν σημασία στη λεπτομέρεια και παρατηρούν τη γλώσσα του σώματος και τις εκφράσεις των άλλων. Δεν τους αρκεί αυτό που βλέπουν με την πρώτη ματιά ή αυτό που τους «σερβίρει» ο απέναντί τους, διεισδύουν πιο βαθιά, λαμβάνουν μηνύματα από συμπεριφορές και καταλαβαίνουν την αλήθεια. Μάλιστα, μπορεί να βλέπουν και σημαδιακά όνειρα, να αισθάνονται μια ανατριχίλα όταν συμβαίνει κάτι στο περιβάλλον τους ή να διαισθάνονται ξαφνικά ότι κάτι θα γίνει και συνήθως αυτό το μεταφράζουν ως κακό προαίσθημα.

Είναι άτομα που η επικοινωνία για αυτούς δεν γίνεται μόνο με τα λόγια, αλλά σε ένα βαθύτερο και ουσιαστικό επίπεδο, κάνοντας χρήση πολλών αισθήσεων. Στην αστρολογία, ο πλανήτης που δείχνει το πώς επικοινωνούμε και αντιλαμβανόμαστε τα ερεθίσματα που δεχόμαστε από το περιβάλλον είναι ο Ερμής. Η θέση του μέσα στον προσωπικό μας χάρτη παίζει σημαντικό ρόλο και το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται μάς μαρτυρά, εκτός των άλλων, αν μπορούμε να διεισδύσουμε πιο βαθιά στη σκέψη του άλλου ή μένουμε μόνο στην επιφάνεια. Αν δεν ξέρετε σε ποιο ζώδιο έχετε τον Ερμή σας πατήστε εδώ.

Ας δούμε ποιες θέσεις του Ερμή σε ζώδιο δείχνουν ότι μπορούν να διεισδύσουν και να διαβάσουν το μυαλό των άλλων.

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ

Τα άτομα με τον Ερμή σε αυτή τη θέση είναι διορατικά και έξυπνα. Αντιλαμβάνονται αμέσως τι περιμένουν οι άλλοι από αυτούς και καταλαβαίνουν τις προθέσεις και τις δεύτερες σκέψεις τους. Όσο και αν κάποιος προσπαθήσει να τους κρυφτεί, με τη βοήθεια του ενστίκτου τους, αλλά και της τεράστιας ευφυΐας τους, είναι σε θέση να καταλάβουν τι ακριβώς έχει ο άλλος στο μυαλό του και να ξεχωρίσουν την αλήθεια από το ψέμα. Μάλιστα, πολλές φορές μπορούν ακόμη και να συμπληρώνουν τις προτάσεις που ξεκινά ο συνομιλητής τους, αφού η διπλή φύση τους διευκολύνει την αντίληψή τους και μπορούν να σκεφτούν και να μπουν εύκολα στον τρόπο σκέψης του άλλου. Αν προσπαθήσετε να τους χειριστείτε και να τους παρασύρετε σε ψεύδη δεν θα το καταφέρετε εύκολα, διότι είναι πολύ έξυπνοι. Ακούνε αυτό που έχετε να τους πείτε, αλλά καταλαβαίνουν πίσω από τις λέξεις που χρησιμοποιείτε τι θέλετε από αυτούς. Μπορεί να σας αφήσουν να τους λέτε τα παραμύθια σας, ενώ από μέσα τους διασκεδάζουν ακούγοντας σας και την κατάλληλη στιγμή θα εκθέσουν την σκληρή αλήθεια που προσπαθούσατε εσείς μάταια να κρύψετε.

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Ο Ερμής στον Καρκίνο προσεγγίζει την αλήθεια και τι κρύβει ο άλλος στο μυαλό του από μία διαφορετική σκοπιά απ’ ότι στους Διδύμους. Σε αυτή τη θέση η συναισθηματική ευφυΐα είναι τόσο υψηλή όσο και ευαίσθητη. Αυτοί οι άνθρωποι είναι σαν να έχουν ραντάρ που εντοπίζει το πώς νιώθουν οι άλλοι. Αντιλαμβάνονται ανά πάσα στιγμή αν κάποιος στο περιβάλλον τους είναι στεναχωρημένος, αν προσπαθεί να κρύψει κάτι, αν τους λέει ψέματα. Κανείς δεν μπορεί να τους κρυφτεί και να τους εξαπατήσει. Μπορεί από μια μόνο λέξη, από μια «καλημέρα», να σκανάρουν την ψυχολογία του άλλου και να εντοπίσουν το πρόβλημα του. Και επειδή στην επικοινωνία τους είναι πολύ τρυφεροί, μπορούν και να εκμαιεύσουν εύκολα τα μυστικά των άλλων, αφού κερδίζουν αμέσως την εμπιστοσύνη τους. Μάλιστα, επειδή έχουν ενσυναίσθηση, μπορούν να αντιληφθούν τον τρόπο που σκέφτεστε και αισθάνεστε, οπότε να σας πουν αυτοί ποιες είναι οι πιο μύχιες σκέψεις σας, αφήνοντας σας ενεούς.

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ

Ο Ερμής στο ζώδιο του Ζυγού δίνει έντονο ένστικτο, αλλά συνήθως για τους άλλους και όχι για τον εαυτό τους. Τα άτομα αυτά έχουν ανάγκη να επικοινωνούν με ήρεμο τρόπο και ευγενικό τρόπο και μπορούν σχεδόν σε κλάσματα του δευτερολέπτου να αντιληφθούν ποιος είναι χαρούμενος και ποιος όχι. Είναι σαν να έχουν ένα «θερμόμετρο» διάθεσης και να καταλαβαίνουν την ψυχική κατάσταση του άλλου, όσο και να προσπαθεί να προσποιηθεί. Μπαίνουν στην ψυχή και στο μυαλό του άλλου και καταλαβαίνουν τις διαθέσεις του και τον χειρίζονται αναλόγως. Δεν μπορείτε για κανέναν λόγο να υποκριθείτε μπροστά σε κάποιον που έχει τον Ερμή του στον Ζυγό. Θα το νιώσει αμέσως και θα προσπαθήσει να μάθει τι σας συμβαίνει. Είναι τα άτομα με τις περισσότερες εμπειρίες προμνησίας (Deja Vu), ενώ έχουν πολύ συχνά προαισθήματα για το τι θα συμβεί, αλλά σε ένα πιο συναισθηματικό επίπεδο. Δηλαδή, νιώθοντας μια κατάσταση μπορούν να πουν και να… μαντέψουν πώς αυτή θα εξελιχθεί.

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ

Σε αυτή τη θέση ο Ερμής δεν επικοινωνεί μόνο με λόγια, αλλά με όλες τις αισθήσεις. Ένα άγγιγμα, ένα βλέμμα, ένας ήχος, είναι ικανά για να κάνουν τα άτομα αυτά να καταλάβουν τα πάντα. Είναι ο Ερμής του ντετέκτιβ, του ερευνητή και κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί από αυτόν. Μπαίνει στο μυαλό του άλλου με τόση ευκολία, όσο το φως από μια χαραμάδα και «στοιχειώνει» όσους βρεθούν στο διάβα του, καθώς μπορεί και να τους αποκαλύψει, αλλά να τους κάνει και υποχείρια του. Είναι ο Ερμής που μπορεί να χειριστεί και να κατευθύνει τον οποιονδήποτε με απόλυτη μαεστρία, αυτός που μπορεί να ξεσκεπάσει και να αποκαλύψει τα πάντα. Αυτή η θέση του Ερμή δίνει ισχυρή αντίληψη στα άτομα που τον έχουν και δεν είναι εύκολο να τους εξαπατήσει κάποιος και να παίξει με τη διαίσθηση τους. Διαβάζουν το μυαλό και τις προθέσεις των άλλων και καταλαβαίνουν γρήγορα το ψέμα και τον κίνδυνο. Γενικά είναι άτομα που μισούν το ψέμα, δύσκολα εμπιστεύονται κάποιον, οπότε είναι πάντα σε… διαισθητική εγρήγορση.

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΣ

Τα άτομα με τον Ερμή στους Ιχθύς επικοινωνούν περισσότερο με το συναίσθημα παρά με τη λογική. Αν στην εξίσωση μπει η ευαισθησία και η διορατικότητα που διαθέτουν, τότε καταλαβαίνετε ότι έχουμε να κάνουμε με άτομα που μπορούν να ανιχνεύσουν τη σκέψη του άλλου με τρόπο που ίσως σοκάρει κάποιους. Λειτουργούν με τους άλλους σαν να είναι δέκτες, έτσι λαμβάνουν όλη την ενέργεια και αναγνωρίζουν άμεσα το καλό από το κακό συναίσθημα. Όσο και να προσπαθήσει κάποιος να κρύψει τα συναισθήματα του, τα άτομα με αυτόν τον Ερμή λαμβάνουν τα μηνύματα με ακρίβεια και προσπαθούν να τα εξηγήσουν. Λειτουργούν σαν να έχουν την έκτη αίσθηση και ίσως κάποιες φορές νιώθουν πράγματα που δεν γίνονται καν μπροστά τους. Ιδιαίτερα για άτομα που αγαπούν βαθιά, είναι σαν να έχουν μια αόρατη σύνδεση μαζί τους και μπορούν να νιώσουν πότε τους σκέφτονται και τι σκέφτονται και ας είναι σε απόσταση. Πολλές φορές ξέρουν ότι θα τους πάρουν τηλέφωνο πριν αυτό χτυπήσει και τρομάζουν και οι ίδιοι με αυτή τους την ικανότητα. Μπορεί σε κάποια κουβέντα να λένε τη σκέψη του άλλου πριν την εκφράσει, λες και έχουν βουτήξει μέσα στο μυαλό του και του έχουν κλέψει τη «φωνή» του.