Ποια ζώδια προσπαθούν να αρέσουν πάντα στους άλλους

Ποια ζώδια προσπαθούν να αρέσουν πάντα στους άλλους

Ποια ζώδια προσπαθούν να αρέσουν πάντα στους άλλους

Το να προσπαθεί κάποιος να ευχαριστεί πάντα τους ανθρώπους γύρω του μπορεί να οδηγήσει στο να αφιερώνει τον περισσότερο χρόνο του στους άλλους και να ξεχνά τις δικές του ανάγκες. Οι άνθρωποι που θέλουν να είναι αρεστοί και όλοι να τους συμπαθούν τείνουν να αποφεύγουν να λένε αυτό που έχουν στο μυαλό τους και να λένε «όχι», επειδή δεν θέλουν να πληγώσουν κανέναν. Τα κίνητρα τους δεν είναι πάντα ιδιοτελή, γιατί νοιάζονται πολύ για τους άλλους. Συχνά μπορεί απλώς να θέλουν να δώσουν θετική ενέργεια για μια απόφαση ή να κάνουν κάποιον να νιώσει καλύτερα σε μια δύσκολη κατάσταση. Σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό είναι επιθυμητό, όμως σε άλλες φαίνεται ψεύτικο. Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε τα έξι ζώδια που προσπαθούν πιο πολύ να είναι αρεστά, αλλά και με ποιους τρόπους προσπαθούν όλοι οι εκπρόσωποι του ζωδιακού να ευχαριστήσουν τους ανθρώπους.

ΖΥΓΟΣ

Οι γοητευτικοί Ζυγοί δεν είναι οι τύποι που επιθυμούν οποιαδήποτε σύγκρουση, επομένως θα παραμερίσουν τα προσωπικά τους συναισθήματα για να αποφύγουν να κουνήσουν τη βάρκα. Αυτά τα ζώδια του αέρα αναζητούν πάντα ένα καλά ισορροπημένο, χαρούμενο τρόπο να επικοινωνούν. Δεν είναι τυχαία σύμβολό τους η ζυγαριά, και αν η προσωπική τους ατζέντα δεν ταιριάζει με αυτό που θέλει η ομάδα, είναι περισσότερο από πρόθυμοι να κάνουν παραχωρήσεις. Οι Ζυγοί έχουν επίσης μια τάση να διευθετούν διαφορές, οπότε συνεχώς ενεργούν ως μεσάζοντες, και να κάνουν τους πάντες να αισθάνονται δικαιωμένοι κατά τη διάρκεια μιας διαμάχης. Έχουν τον τρόπο τους με τα λόγια και δεν θα διαφωνήσουν εύκολα με οτιδήποτε πει κάποιος, κάτι που μπορεί να τους κάνει πιο προσιτούς. Δεν θα έρθουν σε αντίθεση με απόψεις άλλων, ακόμη και αν δεν συμφωνούν. Δεν θέλουν να πουν σε κάποιον ότι δεν τον συμπαθούν και θα έχουν την καλύτερη συμπεριφορά με όλους, μόνο και μόνο για να αποφύγουν την αρνητικότητα. Έτσι σπάνια απομακρύνουν οριστικά τους τοξικούς ανθρώπους από τη ζωή τους. Μερικές φορές κάνουν και λένε ό,τι χρειάζεται, ακόμα κι αν δεν αισθάνονται πραγματικά ότι είναι το καλύτερο, απλά για να εξυπηρετήσουν κοινωνικές συμβάσεις ή για να έχουν κάποιον στο πλευρό τους. Οι Ζυγοί θέλουν να είναι αρεστοί και επιθυμούν να περνούν καλά, ειδικά όταν όλοι γύρω τους είναι επίσης ευχαριστημένοι.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Οι Παρθένοι είναι από τα πιο ανιδιοτελή πλάσματα του ζωδιακού. Δείχνουν φροντίδα και νοιάζονται για τα πάντα. Επίσης, οι καρδιές τους παραμένουν ευγενικές και ταπεινές, καθώς προσπαθούν διαρκώς να βοηθήσουν οποιονδήποτε στη ζωή τους. Το να είναι χρήσιμοι δίνει νόημα στην ύπαρξή τους, γι’ αυτό εξαρτώνται από τους άλλους και νιώθουν χαμένοι αν δεν έχουν ανθρώπους γύρω τους. Καθώς είναι το ζώδιο της πρακτικότητας και της υπηρεσίας, είναι διατεθειμένοι να δώσουν περισσότερα από όσα λαμβάνουν, κάτι που μπορεί να τους κάνει να καταπονηθούν φυσικά και συναισθηματικά. Αν δεν τους αγαπούν αισθάνονται ότι πρέπει να προσφέρουν περισσότερο, να εργαστούν ακόμη πιο σκληρά. Αυτή η τυπική νοοτροπία της Παρθένου να ευχαριστεί τους άλλους μπορεί να τους κάνει να οδηγηθούν στην εξάντληση. Αλλά ακόμη κι αυτό δεν θα το αφήσουν να φανεί. Συνήθως κρύβουν το πρόβλημά τους, επειδή δεν θέλουν να είναι βάρος, κάτι που τους προκαλεί περισσότερο άγχος. Προτιμούν να το πάρουν όλο πάνω τους, παρά να επιρρίψουν ευθύνες ή να το μοιραστούν με κάποιον άλλο και γι’ αυτό υποφέρουν μέσα τους σιωπηλά. Οι περισσότεροι Παρθένοι προσπαθούν να είναι αξιόπιστοι. Θέλουν όλοι να ξέρουν ότι θα είναι πάντα εκεί για να βοηθήσουν ό,τι κι αν γίνει. Επίσης, θα είναι ο πρώτοι που θα ανταποκριθούν και οι τελευταίοι που θα φύγουν από μια κατάσταση όταν τους έχουν ανάγκη.

ΙΧΘΥΕΣ

Οι Ιχθύες δεν μπορούν να χαλάσουν χατίρι σχεδόν σε κανέναν και αυτό κάνει τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι είναι πάντα διαθέσιμοι. Αν κάποιος χρειάζεται τη βοήθειά τους, τη δίνουν με προθυμία. Όταν λένε ότι θα έκαναν τα πάντα για τους ανθρώπους που αγαπούν δεν είναι υπερβολή. Πρέπει όμως να μάθουν πού να τραβούν μία γραμμή για να μην βάζουν το όφελος κάποιου άλλου πάνω από το δικό τους λειτουργώντας εναντίον του εαυτού τους. Ευαίσθητοι, ευφάνταστοι και γεμάτοι κατανόηση, είναι πιθανώς οι πρώτοι στους οποίους οι φίλοι απευθύνονται για να μοιραστούν τα προβλήματά τους. Λόγω των διαισθητικών ικανοτήτων τους μπορούν να κατανοήσουν το πώς νιώθει ο καθένας ανά πάσα στιγμή. Έχουν έναν πολύ καταπραϋντικό, γεμάτο γλυκύτητα τρόπο να ηρεμούν τους άλλους και να βρίσκουν ακριβώς τις κατάλληλες λέξεις για να χρησιμοποιήσουν όταν λένε αυτό που θέλει να ακούσει κάποιος. Με αυτόν τον τρόπο, αυτό το ζώδιο παίρνει ευχαρίστηση αλλά προσφέρει παράλληλα κάτι θετικό. Θα αισθανθούν την ενέργεια γύρω από την κατάσταση και θα προσαρμόσουν τα λόγια τους προς ό,τι θα φέρει τη μεγαλύτερη άνεση. Εάν χρειάζεται κάποιος παρηγοριά και επιβεβαίωση θα τα δώσουν. Εάν χρειάζεται ωμή αλήθεια όμως, ίσως δεν είναι οι καταλληλότεροι. Εάν κάποιος είναι θυμωμένος ή αναστατωμένος μαζί τους, θα προσπαθήσουν να ελαχιστοποιήσουν τη ζημιά. Οι Ιχθύες τείνουν να είναι παθητικοί και επιρρεπείς στη χειραγώγηση. Έτσι θα μπορούσαν να διαστρεβλώσουν την αλήθεια για να κάνουν τα πράγματα να φαίνονται διαφορετικά από το πώς είναι στην πραγματικότητα. Αλλά το κίνητρό τους γι’ αυτό, είναι να κερδίσουν την αγάπη και την αποδοχή που τόσο έχουν ανάγκη.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Οι Καρκίνοι είναι περιποιητικοί, ευαίσθητοι και συναισθηματικοί. Δεν υπάρχει μέτρο που δεν θα λάβουν οι Καρκίνοι για να βεβαιωθούν ότι ο αδελφός, η γιαγιά, το παιδί, ο σκύλος, η γάτα, όλοι φροντίζονται όπως πρέπει. Μπορείτε να δείτε τα χαριτωμένα αυτά πλάσματα να βοηθούν στο πάρτι προσφέροντας ολιγόλεπτη συντροφιά σε όποιον δείχνει μόνος και χαμένος ή να συμπληρώνουν ποτά ακόμα κι αν δεν τους το ζητήσει κανείς. Οι Καρκίνοι παίρνουν τα καθήκοντά τους τόσο σοβαρά που θα βάλουν στην άκρη τις δικές τους ανάγκες. Χρειάζεστε βοήθεια την τελευταία στιγμή; Ο Καρκίνος φίλος θα είναι εκεί, δίχως πολλά παρακάλια. Χρειάζεστε κάποιον να σας πάει στο αεροδρόμιο; Ο Καρκίνος θα αφήσει ό,τι κι αν κάνει και θα έρθει να σας σώσει. Αυτά τα κάνουν γιατί είναι πονόψυχοι και θέλουν να ευχαριστούν όλους όσους αγαπούν. Εξαιτίας αυτού, είναι πολύ πιθανό να πουν μερικές φορές αυτό που θέλει κάποιος να ακούσει επειδή θέλουν να τον υποστηρίξουν. Αλλά δεν το κάνουν για να παρασύρουν σε λάθος επιλογές. Αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, θα είναι εκεί για να βοηθήσουν να δημιουργηθεί ένα μαξιλάρι ασφαλείας. Άλλωστε πιστεύουν ότι ο καθένας θα πρέπει να μάθει μόνος του κάνοντας τις επιλογές του. Ένας άλλος τρόπος που οι Καρκίνοι προσπαθούν να ευχαριστούν είναι να κρατούν κοντά τους πρώην εραστές και φίλους. Είναι αυτοί που μετά από χωρισμό μένουν φίλοι. Θέλουν να δείξουν έτσι στους πρώην ότι είναι καλοί και νοιάζονται ειλικρινά, ακόμα κι αν εκείνοι δεν είχαν φερθεί όπως έπρεπε.

ΛΕΩΝ

Παρά το γεγονός ότι είναι ένα από τα πιο περήφανα ζώδια, οι Λέοντες βασίζονται στην αναγνώριση των άλλων για να ενισχύσουν την υπερηφάνεια και τη δύναμή τους. Είναι το ζώδιο του διασκεδαστή που παίρνει ενέργειά από το χειροκρότημα, ευχαριστώντας τους ανθρώπους μέσω της φιλοξενίας, της ψυχαγωγίας και του παιχνιδιού. Όταν νιώθουν ανασφάλεια, ο καλύτερος τρόπος για να ανέβουν ψυχολογικά είναι να φορέσουν ένα πλατύ χαμόγελο, να βγουν έξω και να βρεθούν στο επίκεντρο της προσοχής. Καθώς ο ψυχισμός τους εξαρτάται από την αποδοχή, μπορεί να αισθάνονται εσωτερικά διαρκώς πολύ μοναξιά. Αν δεν έχουν διαρκώς ανθρώπους γύρω τους νιώθουν άδειοι. Για να καλύψουν το κενό θα βγουν έξω και θα δώσουν μία γεύση του ταλέντου τους στις παρέες, ή θα διακωμωδήσουν τον εαυτό τους μόνο και μόνο για να τραβήξουν την προσοχή. Χωρίς ανθρώπους που να είναι σταθερά στην τροχιά τους, όπως η οικογένεια και οι φίλοι, οι Λέοντες είναι πιθανό να αισθάνονται ιδιαίτερα ευάλωτοι. Θα προσπαθήσουν τότε να προσελκύσουν τα πλήθη. Όμως δεν θα συμβιβάσουν τις δικές τους αρχές ή τις επιθυμίες για χάρη των άλλων, αλλά θα προσπαθήσουν να τους κάνουν να γελάσουν ή να βγουν και να πάνε κάπου μαζί τους να περάσουν καλά. Η γενναιοδωρία σε χρόνο αισθήματα και χρήμα είναι άλλος ένας τρόπος με τον οποίο προσπαθούν να ευχαριστήσουν αλλά και να κερδίσουν τις εντυπώσεις. Αυτό το ζώδιο είναι ένας έμπιστός φίλος που θέλει να κάνει τους άλλους να αισθάνονται ότι αξίζουν κάθε φορά που συνομιλούν, ιδιαίτερα αν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα. Περιστασιακά, θα συμφωνήσουν μαζί τους για να τους ευχαριστήσουν ακόμα κι αν πιστεύουν ότι δεν έχουν δίκιο.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Οι Δίδυμοι έχουν το χάρισμα της περιέργειας και της επικοινωνίας. Όταν συνομιλούν με κάποιον, συχνά τον κάνουν να αποκαλύπτει όλο και περισσότερα, πιθανώς επειδή είναι γεμάτοι ενδιαφέρον, συγκαταβατικοί και τείνουν να του λένε μερικές φορές αυτό που θέλει να ακούσει. Λατρεύουν τις λεπτομέρειες και δεν θέλουν να ανακόψουν γρήγορα οποιαδήποτε ροή πληροφοριών. Ακόμη κι αν πιστεύουν ότι αυτό το άτομο χειρίστηκε λανθασμένα την κατάσταση, μπορεί σε τέτοιες στιγμές να μη πουν τίποτα ή να το καθησυχάσουν διακριτικά. Οι Δίδυμοι προσπαθούν να είναι τα πάντα για τους περισσότερους ανθρώπους. Η περιέργεια δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, κάποιες φορές είναι και η προσαρμοστικότητά τους που μπορεί να γίνει χαμαιλεοντισμός. Αν για παράδειγμα συνάδελφοι στο γραφείο κουτσομπολεύουν έναν άλλο συνάδελφο για τις ικανότητες ή τις ενδυματολογικές επιλογές του, κάποιον που αρέσει στον Δίδυμο, αντί να μιλήσει και να τον υπερασπιστεί, μπορεί να συμμετάσχει και να συμφωνήσει μαζί τους μόνο και μόνο για να αποφύγει να είναι «εκτός». Οι Δίδυμοι είναι λάτρεις της συντροφιάς της παρέας και πολύ κοινωνικοί. Για να ευχαριστήσουν τους άλλους προσπαθούν να είναι πάντα ευχάριστοι, ανάλαφροι, διασκεδαστικοί και ενημερωμένοι. Όμως μερικές φορές το κοινωνικό προσωπείο δεν αφήνει τις αληθινές προτιμήσεις και τον πραγματικό εαυτό τους να φανεί όσο θα έπρεπε.

ΚΡΙΟΣ

Είναι εξαιρετικά αφοσιωμένοι στους φίλους και την οικογένεια και τους είναι δύσκολο να πουν όχι. Έχουν ατελείωτο απόθεμα ενέργειας και το διοχετεύουν απλόχερα όπου χρειάζεται. Δεν έχει σημασία αν είναι άρρωστοι ή απλά κουρασμένοι, αν κάποιος τους χρειάζεται για να βοηθήσουν το κάνουν χωρίς δεύτερες σκέψεις. Προσπαθούν επίσης να εμπνεύσουν και να ενισχύσουν τον ενθουσιασμό των ανθρώπων στο περιβάλλον τους όταν τα πράγματα είναι στατικά, για να τους χαροποιήσουν, να δώσουν ώθηση και να τους ευχαριστήσουν.

ΤΑΥΡΟΣ

Θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν τους ανθρώπους και να καλύψουν όλες τις ανάγκες τους, γι’ αυτό είναι περιποιητικοί και δείχνουν κατανόηση. Προσπαθούν να φέρουν ομορφιά, απολαύσεις και σιγουριά στις ζωές όσων αγαπούν. Προτιμούν να πληγώσουν τον εαυτό τους παρά κάποιον άλλον. Αντί να σκέφτονται τον εαυτό τους, παίρνουν αποφάσεις με βάση το πώς θα επηρεάσει τους φίλους και την οικογένειά. Θέλουν ειλικρινά να αγαπηθούν και ξέρουν πώς να το ανταποδίδουν. Δεν είναι μόνο οι καλοί τρόποι και η ευγένεια, αλλά η αγάπη για τον εαυτό τους και τους άλλους.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Οι Σκορπιοί προσπαθούν πολύ να ευχαριστήσουν όσους αγαπούν, αλλά ακόμη και αυτό το κάνουν με τον δικό τους βαθύ και δυσδιάκριτο τρόπο, που συχνά είναι δύσκολο ακόμα και να τους το αναγνωρίσουν. Πολλές φορές θα μοιραστούν τη σοφία τους, άρτια προσαρμοσμένη στον χαρακτήρα του εκάστοτε ανθρώπου, αλλά διακριτικά σαν να μιλούν περί ανέμων και υδάτων. Άλλες θα πάνε τους αγαπημένους τους μια βόλτα ή για φαγητό για να τους ξαλεγράρουν, αλλά χωρίς να φαίνεται ότι το κάνουν επί τούτου. Θα φέρουν στον καθένα αυτό που θεωρούν ότι χρειάζεται. Και το κυριότερο είναι ότι γενικά δεν μπορούν να αρνηθούν και να πουν εύκολα όχι στα άτομα που εκτιμούν, ακόμη και αν δεν έχουν κέφια, όρεξη ή χρόνο. Θα κάνουν αυτό που τους ζητήθηκε ακόμα κι αν εσωτερικά βράζουν στο ζουμί τους.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Οι Τοξότες ζουν για να κάνουν τους άλλους να γελούν και να τους βοηθούν να νιώθουν ευτυχισμένοι. Προσπαθούν να κάνουν ό,τι μπορούν για να γίνει αυτός ο κόσμος καλύτερος. Αυτό το χαρούμενο ζώδιο σχεδιάζει πάντα την επόμενη έξοδο και διακοπές εντός και εκτός χώρας. Έχει καταπληκτική αίσθηση του χιούμορ, απολαμβάνει πάντα τις ξέγνοιαστες στιγμές, ίσως γι’ αυτό κάποιες φορές θα πει αυτό που πρέπει ή που θέλει να ακούσει κάποιος, ώστε να μπορέσει να παρακάμψει το όποιο πρόβλημα και να περάσουν γρήγορα μαζί στα ευχάριστα και στις καλές στιγμές. Κανείς δε τα καταφέρνει να κάνει ενέσεις αισιοδοξίας καλύτερα από έναν Τοξότη.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Όταν κάποιος έχει ένα πρόβλημα πηγαίνει στον Αιγόκερω για να βρει τη λύση και εκείνος πάντα θα την προσφέρει. Εάν το αφεντικό θέλει έναν προϋπολογισμό μέχρι το επόμενο πρωί, εκείνοι θα το δουλέψουν όλο το βράδυ, αν χρειαστεί, γιατί δεν αντέχουν να απογοητεύουν κανέναν. Οικογένεια, εργασία συγγενείς και φίλοι βασίζονται πάνω τους για οτιδήποτε. Μερικές φορές μπορεί να αισθάνονται το βάρος να είναι υπεύθυνοι για τα πάντα, αλλά δεν μπορούν να αλλάξουν. Οι Αιγόκεροι είναι εκεί για όλα και για όλους πάντα στη διάθεσή όσων τους χρειάζονται.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Οι εκκεντρικοί Υδροχόοι σκέφτονται τόσο διαφορετικά από τους άλλους που συχνά δεν έχουν όρια, και χωρίς αυτά είναι ευάλωτοι σε όλους, ακόμη και σε άτομα που θα τους χρησιμοποιήσουν. Αυτοί οι επαναστάτες του ζωδιακού κύκλου είναι επίσης πολύ ελεύθεροι, θέλουν να ρέουν και να μην ζορίζουν κανένα, οπότε αν οι ιδέες τους δεν ταιριάζουν με των υπολοίπων, αυτό δεν τους πτοεί ούτε τους προβληματίζει. Αποδέχονται τους άλλους όπως και αν είναι. Προσπαθούν να βρουν κάτι ελκυστικό και όμορφο σε κάθε άτομο που βρίσκεται στον δρόμο τους, κάτι που είναι υπέροχο, μέχρι να εμπιστευτούν το λάθος άτομο. Θέλουν να γίνονται αρεστοί και να είναι ανοιχτοί στους ανθρώπους, αλλά αυτή τους η ανοχή μπορεί να τους κάνει μερικές φορές ευκολόπιστους, ακόμη και παιχνίδι σε συναισθηματικούς θηρευτές.