Ερμής στον Τοξότη από τις 17/11/2022 ως τις 07/12/2022: Επικοινωνία χωρίς φίλτρα

Ερμής στον Τοξότη από τις 17/11/2022 ως τις 07/12/2022: Επικοινωνία χωρίς φίλτρα

Ερμής στον Τοξότη από τις 17/11/2022 ως τις 07/12/2022: Επικοινωνία χωρίς φίλτρα

Όταν ο αγγελιαφόρος των θεών, ο Ερμής, μπαίνει στο ζώδιο της φιλοσοφίας, τότε το μόνο που μπορούμε να περιμένουμε είναι περισσότερη αισιοδοξία, πίστη, αλλά και αλήθειες ειπωμένες με σκληρή γλώσσα.

Ο πλανήτης της επικοινωνίας μπαίνει στο ζώδιο του Τοξότη στις 17/11/2022 και θα παραμείνει μέχρι τις 07/12/2022. Σε αυτό το μικρό του ταξίδι στο ζώδιο της ελευθερίας, ο εύστροφος, πανούργος και αεικίνητος Ερμής, θα αλλάξει τον τρόπο που σκεφτόμαστε και αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις. Θα έχουμε την επιθυμία να μάθουμε και να κατανοήσουμε πολλά θέματα, θα αναζητούμε ιδανικά και αξίες, θα αυξηθεί η ανάγκη μας να πιστέψουμε και να πείσουμε και θα μας αφορά περισσότερο το δίκαιο και το άδικο.

Ο Ερμής κυβερνά τα ταξίδια, την επικοινωνία και το μυαλό. Καθορίζει την αντίληψή μας και τον τρόπο που σχετιζόμαστε και συνεννοούμαστε με τους άλλους. Και όταν βρίσκεται στον Τοξότη η επικοινωνία γίνεται ενδιαφέρουσα, επίμονη και ειλικρινής. Ο Τοξότης είναι ένα από τα ζώδια της φωτιάς και δίνει μια θέρμη στις συζητήσεις. Όχι όμως με την παρόρμηση του Κριού, ούτε με την απολυτότητα του Λέοντα. Ως το τελευταίο στην… τριλογία των ζωδίων της φωτιάς, ο Τοξότης είναι η πιο εκλεπτυσμένη μορφή, που αντιπροσωπεύει τη φλόγα της πνευματικής και ηθικής διάστασης. Ο Ερμής στον Τοξότη είναι κατηγορηματικός και αμβλύς και θα πει την αυθεντική αλήθεια όταν όλοι οι άλλοι σιωπούν. Ο Ερμής στον Τοξότη δείχνει τι σημαίνει να είσαι σύμμαχος, πληροφοριοδότης και να διαφωνείς με επιχειρήματα σε υψηλούς τόνους.

Επιτέλους εξωστρέφεια και ελπίδα

Το προηγούμενο διάστημα που ο Ερμής βρισκόταν στον Σκορπιό, ήμασταν πιο εσωστρεφείς και δεν εκφράζαμε με ευκολία τα συναισθήματα μας. Τώρα που ο Ερμής θα μπει στον Τοξότη θα νιώθουμε ότι πετάμε, θα έχουμε ενέργεια, θα εκφραζόμαστε και θα είμαστε πιο αισιόδοξοι για το μέλλον. Βέβαια, αυτό κρύβει και μια παγίδα, καθώς μπορεί να γίνουμε υπερενθουσιώδεις, να έχουμε υπέρμετρες ελπίδες και να υποσχόμαστε περισσότερα από όσα μπορούμε να κάνουμε. Όπως καταλαβαίνετε, χρειάζεται να παραμείνουμε γειωμένοι, να έχουμε επαφή με τις πραγματικές δύσκολες συνθήκες που επικρατούν και να πράττουμε με σοφία και σύνεση για να μην απογοητευθούμε.

Οι όψεις που θα κάνει ο Ερμής στον Τοξότη

Στις 22 Νοεμβρίου ο Ερμής θα σχηματίσει σύνοδο με την Αφροδίτη στο ζώδιο του Τοξότη. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ευχάριστη όψη που ευνοεί τις κοινωνικές επαφές, τις εξόδους, τις αρμονικές συζητήσεις, τις ερωτικές σχέσεις, τα ταξίδια, τις συμφωνίες.

Στις 29 Νοεμβρίου ο Ερμής θα σχηματίσει αντίθεση με τον ανάδρομο Άρη στους Διδύμους δημιουργώντας τάση για βιασύνη, παρορμητικές αντιδράσεις ή αποφάσεις, προβλήματα σε συσκευές τεχνολογίας, στο διαδίκτυο, διαμάχες και τσακωμούς στις σχέσεις για ψύλλου πήδημα, απροσεξία στην οδήγηση.

Στις 30 Νοεμβρίου ο Ερμής θα σχηματίσει εξάγωνο με τον Κρόνο μια όψη που προάγει τη λογική σκέψη, βοηθά να είμαστε συγκεντρωμένοι, να οργανώνουμε το χρόνο μας καλύτερα και οι συζητήσεις μας να είναι εποικοδομητικές.

Στις 2 Δεκεμβρίου ο Ερμής στον Τοξότη σε δυσαρμονική όψη με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς, θα φέρει σύγχυση, κακή διάθεση και κρίση και θα αισθανόμαστε κόπωση, πονοκεφάλους και ίσως θα βλέπουμε περίεργα όνειρα.

Στις 6 Δεκεμβρίου ο Ερμής θα σχηματίσει τετράγωνο με τον Δία και θα είμαστε κάπως υπερβολικοί στην έκφραση μας ή ιδιαίτερα ενθουσιώδεις. Θα έχουμε ενδιαφέρον για θέματα που αφορούν στην γνώση, τις σπουδές και τα ταξίδια. Πρέπει να προσέχουμε όμως τις απόλυτες απόψεις.

Εάν γεννηθήκατε με τον Ερμή στον Τοξότη, αυτή την περίοδο έχετε επιστροφή του γενέθλιου Ερμή σας και σημαίνει ότι η τύχη είναι με το μέρος σας και θα μπορείτε να επικοινωνείτε καλύτερα τους στόχους και τα σχέδια σας.

Τι μπορούμε να κάνουμε με τον Ερμή στον Τοξότη:

 • Να επικεντρωθούμε στο μέλλον και στο τι θέλουμε να μας φέρει η ζωή. Να οραματιστούμε και να γράψουμε πώς θα θέλαμε να είμαστε σε κάποια χρόνια από τώρα.
 • Να αναζητήσουμε νόημα στις εμπειρίες μας. Τώρα θα μπορέσουμε να αποκωδικοποιήσουμε γεγονότα που συνέβησαν και δεν είχαμε καταλάβει πώς συνδέονται μεταξύ τους και τη σημασία τους.
 • Να διαβάσουμε για ξένους πολιτισμούς, να μάθουμε μια νέα γλώσσα, να ανοίξουμε το μυαλό μας που διψά για γνώση σε οτιδήποτε διαφορετικό.
 • Να γελάσουμε, να εκφραστούμε, να αισιοδοξούμε, να ονειρευτούμε.
 • Να βγάλουμε από μέσα μας ό,τι μας βαραίνει, να πούμε αλήθειες.
 • Να πουλήσουμε τις ιδέες μας, να κάνουμε ένα βήμα στο μέλλον, να κοινοποιήσουμε το όραμά μας!
 • Να εξερευνήσουμε τις δυνατότητές μας και ιδιαίτερα τις πνευματικές.
 • Να μιλήσουμε, να φωνάξουμε, να βγάλουμε μια κραυγή που θα μας απελευθερώσει, να τραγουδήσουμε, (εξάλλου αρκετοί διάσημοι τραγουδιστές έχουν τον Ερμή στον Τοξότη!).

Τι πρέπει να προσέξουμε με τον Ερμή στον Τοξότη:

 • Να μην τσακωνόμαστε και λέμε σκληρές κουβέντες στην προσπάθεια μας να πείσουμε και να διεκδικήσουμε.
 • Να μην είμαστε ανυπόμονοι και βιαστικοί, όσο βαρετό και αν μας φαίνεται κάτι, ειδικά όταν πρόκειται να υπογράψουμε έγγραφα, συμβόλαια και συμβάσεις, γιατί ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες.
 • Να μην δίνουμε υποσχέσεις που δεν μπορούμε να τηρήσουμε.
 • Να μην ουρλιάζουμε όταν μιλάμε. Ειδικά για εσάς που έχετε Ερμή στον Καρκίνο ή στους Ιχθύς και έχετε δυσανεξία στα υψηλά ντεσιμπέλ, μπορεί να υποφέρετε όσο ο Ερμής θα βρίσκεται στον Τοξότη, γιατί όλοι θα υψώνουν τον τόνο της φωνής τους. Βάλτε ωτοασπίδες.
 • Να μην τρέχει το μυαλό μας από εδώ και κει. Λόγω του ότι ο Ερμής στον Τοξότη αρέσκεται να κινείται συνεχώς και να ψάχνει κάτι καινούριο για να ενθουσιαστεί, καθώς χάνει εύκολα το ενδιαφέρον του, μπορεί να έχουμε έλλειψη συγκέντρωσης.
 • Να μην βάλουμε μπροστά την εφαρμογή σχεδίων που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια, γιατί ο βιαστικός Ερμής στον Τοξότη δεν το αντέχει. Αφήστε το για μετά τις 8 Δεκεμβρίου, όταν ο Ερμής μπαίνει στον Αιγόκερω και θα αρχίσει να κυριαρχεί μια πιο λογική και οργανωτική περίοδος.

Ας δούμε όμως αναλυτικά πώς θα επηρεάσει τα 12 ζώδια η είσοδος του Ερμή στον Τοξότη

ΚΡΙΟΣ

Πολύ πιο φιλική η θέση του Ερμή στον Τοξότη μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου, αφού θα βρίσκεται σε ένα πύρινο ζώδιο όπως το δικό σας. Το μυαλό θα λειτουργεί με περισσότερη καθαρότητα κι ευθυκρισία και θα καταφέρνετε, με την αποφασιστικότητα που σας διακρίνει, να οργανώσετε καλύτερα την καθημερινότητα σας. Θέματα που σχετίζονται με το μέλλον της δουλειάς σας, οι σπουδές, τα ταξίδια, τα νομικά ζητήματα, θα σας απασχολήσουν περισσότερο και θα βρείτε ικανοποιητικές λύσεις! Ενδεχομένως, να ταξιδέψετε στο εξωτερικό ή να έχετε επαφές με φίλους ή συγγενείς που μένουν μακριά. Το μόνο που χρειάζεται προσοχή, είναι να είστε συνεπείς στα ραντεβού σας και να μην επιμένετε σε συζητήσεις που αφορούν υποκειμενικές απόψεις.

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ερμής είναι κυβερνήτης στην καθημερινότητα μας και κάθε νέα θέση του στρέφει το νου μας σε άλλες προτεραιότητες. Από τη νέα του θέση στον Τοξότη, ευνοεί την ενασχόληση με τα οικονομικά σας. Καιρός να δείτε με μεθοδικότητα και πρακτικότητα οτιδήποτε σχετίζεται με χρέη, οφειλές, έσοδα, έξοδα και να τα βάλετε σε μια τάξη. Ακόμη, η θέση του προσφέρεται για έρευνα και για να δείτε πίσω από την επιφάνεια την ουσία, σε λόγια και πράξεις. Αν θέλετε να κάνετε μια συζήτηση με «ψυχραιμία» για θέματα που καίνε, όπως αυτά που αναφέρονται στην ερωτική ή σεξουαλική σας σχέση με το ταίρι σας ή τα κοινά σας οικονομικά, επιδιώξτε το μέχρι και τις 7/12. Προσοχή όμως, σε πεσιμιστικές ή εμμονικές σκέψεις.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η νέα θέση του Ερμή στον Τοξότη σάς δημιουργεί την επιθυμία να επικοινωνήσετε περισσότερο με τους άλλους, να ακούσετε τις δικές τους απόψεις και σκέψεις, να συνεργαστείτε μαζί τους, ώστε να έχετε θετικότερα αποτελέσματα στους στόχους σας. Ευνοείται ο διάλογος και η επίλυση προβλημάτων στις σχέσεις σας μέσω της συζήτησης. Αν ασχολείστε επαγγελματικά με τη συμβουλευτική, τις δημόσιες σχέσεις ή αν η δουλειά σας εμπεριέχει παρουσιάσεις και επικοινωνία, θα έχετε μια ιδιαίτερα συναρπαστική περίοδο μπροστά σας, που μπορείτε να σημειώσετε πρόοδο και να έχετε και κέρδος. Σε κάθε περίπτωση, η θέση του Ερμή στον Τοξότη οριοθετεί μια πιο εξωστρεφή περίοδο, που συνάδει και με την εορταστική περίοδο που μπαίνουμε σιγά σιγά.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η θέση του Ερμή στον Τοξότη θα διευκολύνει πρακτικά την καθημερινότητα σας και κυρίως τα επαγγελματικά θέματα. Είναι μια καλή περίοδος, που εκτείνεται μέχρι τις 07/12, για να κλείσετε εκκρεμότητες στη δουλειά, να πληρώσετε λογαριασμούς, να κάνετε διακανονισμούς σε χρέη, να τακτοποιήσετε τα λογιστικά σας, αλλά και να ενισχύσετε την επικοινωνία με τους συνεργάτες ή τους πελάτες σας, αν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες. Αν ψάχνετε να προσλάβετε έναν συνεργάτη ή βοηθό ή ακόμη και να κάνετε αγορές τεχνολογικού ή άλλου εξοπλισμού για τη δουλειά σας, επισπεύστε τις διαδικασίες των συζητήσεων και των προσλήψεων. Επίσης, το διάστημα είναι θετικό για να ελέγξετε την κατάσταση της υγείας σας και να ρυθμίσετε θέματα διατροφής, άσκησης κλπ.

ΛΕΩΝ

Ο Ερμής παίρνει μια πιο βολική θέση προς το ζώδιο σας και βοηθά να εκφράσετε τη δημιουργικότητα και τις ιδέες σας. Θα είστε πιο ανοιχτοί στην επικοινωνία με τους άλλους, πιο διασκεδαστικοί και πιο εξωστρεφείς. Ό,τι πρέπει δηλαδή, για να είστε η ψυχή της παρέας! Μάλλον θα πρωτοστατήσετε σε όλα τα παιχνίδια και μπορεί να πειραματιστείτε λίγο και με την τύχη σας, παίρνοντας μέρος σε τυχερά παιχνίδια. Ακόμη, θα νιώθετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για να φλερτάρετε αν είστε μόνοι-ες. Η σχέση με το ταίρι σας, τα παιδιά σας αν έχετε ή τους φίλους, θα είναι πιο ζωηρή και θα τους αφιερώνετε μεγάλο μέρος του χρόνου σας. Κάποιοι ίσως κάνετε μια ερωτική γνωριμία με ένα άτομο νεότερο σε ηλικία, που μπορεί να σας κάνει κλικ. Απλά προσέξτε κοντά στις 2/12 για να μην παραμυθιαστείτε. Βλέπετε ελλοχεύει ο Ποσειδώνας, που τα πασπαλίζει όλα με χρυσόσκονη, αλλά μόλις περάσει η περίοδος χάριτος «ο τενεκές» ξεπροβάλλει.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η είσοδος του Ερμή στον Τοξότη σηματοδοτεί μια περίοδο κάπως πιο εσωστρεφή, σε ό,τι αφορά τις σκέψεις σας. Ενδεχομένως, να μην θέλετε να ανοιχτείτε σε ανθρώπους εκτός του οικογενειακού περιβάλλοντος σας. Θέματα του σπιτιού, των προσώπων που απαρτίζουν την οικογένεια σας ή ενός ακινήτου, θα σας απασχολήσουν περισσότερο μέχρι τις 07/12. Κάποιοι ίσως θα θέλατε να κάνετε ένα ταξίδι επιστροφής στις ρίζες σας, στο μέρος που γεννηθήκατε ή σε ένα μέρος που νιώθετε οικειότητα. Ένα πρόβλημα που έχει τις ρίζες του στο παρελθόν, μπορεί να ξαναέρθει στη ζωή σας, προκειμένου να το επιλύσετε. Άλλοι θα κάνετε αλλαγές στη διακόσμηση του σπιτιού ή γιατί όχι και αλλαγή του ίδιου του σπιτιού!

ΖΥΓΟΣ

Με μεγαλύτερη περιέργεια σάς προικίζει η νέα θέση του Ερμή στον Τοξότη και με εξαιρετική δεινότητα στην επικοινωνία με τους άλλους. Η αλήθεια είναι ότι από τώρα και μέχρι τις 07/12, θα έχετε μια πολυάσχολη καθημερινότητα είτε λόγω των επαγγελματικών είτε άλλων υποχρεώσεων. Θα μιλάτε πολύ στο τηλέφωνο, θα απαντάτε σε τόνους αλληλογραφίας, μπορεί να ταξιδεύετε περισσότερο για επαγγελματικούς ή προσωπικούς λόγους ή να ασχολείστε με το μεταφορικό σας μέσο. Αν ψάχνετε δουλειά, τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος να στείλετε βιογραφικά, να περάσετε από συνεντεύξεις. Θα αυξηθούν οι ευθύνες σας, ειδικά αν εργάζεστε σε επαγγέλματα επικοινωνίας ή που εμπεριέχουν επαφή με κόσμο. Είναι ακόμη, το κατάλληλο διάστημα να διαφημίσετε τη δουλειά σας ή τα ταλέντα σας και να ασχοληθείτε με συνεργάτες και συγγενείς!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Ερμής μετακινείται από το ζώδιο σας στον Τοξότη και σας βοηθά να εστιάσετε στα πρακτικά θέματα των οικονομικών σας. Ενδεχομένως, να έχετε κάποιες καλές ιδέες για να βγάλετε χρήματα τώρα ή κάποιες καλές προτάσεις για δουλειά, που θα ανεβάσουν τις μετοχές και το εισόδημα σας. Γενικώς, καλό είναι να ασχοληθείτε πρακτικά με λογαριασμούς, με τα ψιλά γράμματα σε οικονομικές συμφωνίες, προκειμένου να επωφεληθείτε ή να προχωρήσετε σε διακανονισμούς. Από την άλλη, με την συμπόρευση και της Αφροδίτης στον ίδιο τομέα  είναι πιθανό να ξοδέψετε αρκετά, προκειμένου να περάσετε όμορφα ή να κάνετε δώρα σε αγαπημένα πρόσωπα.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Ερμής περνά στο ζώδιο σας και η επικοινωνία γίνεται προτεραιότητα! Με την επιρροή αυτή θα έχετε μια πολυάσχολη καθημερινότητα, πολλές συζητήσεις, επαγγελματικά ραντεβού, συσκέψεις, επαφές με κόσμο, εμπορικές δοσοληψίες, μετακινήσεις ή ακόμη και ταξίδια. Θα θέλετε να εκφραστείτε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους και θα είστε πιο ευθείς σε αυτά που ζητάτε από τους άλλους. Πολλές φορές βέβαια, μπορεί να νιώθετε πιο ανήσυχοι ή να έχετε ανεξήγητη νευρικότητα. Ίσως γιατί το μυαλό σας είναι πιο ανήσυχο απ´ ότι συνήθως και το νευρικό σας σύστημα υποφέρει. Αν ασχολείστε με τα ΜΜΕ, τον γραπτό ή προφορικό λόγο, το διαδίκτυο, την εκπαίδευση, τον τουρισμό, το εμπόριο, τις μεταφορές, θα έχετε μια ιδιαίτερα γόνιμη περίοδο να προωθήσετε τις ιδέες και τη δουλειά σας!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Εσωστρέφεια, τάση να κλείνεστε στον εαυτό σας και τις σκέψεις σας, να μην αποκαλύπτετε τα συναισθήματα σας και να λειτουργείτε κάπως μυστικά ή παρασκηνιακά, προσδίδει η νέα θέση του Ερμή στον Τοξότη, που θα συμβαδίζει με τον Ήλιο στο ίδιο ζώδιο μέχρι τις 07/12. Μιας και η πορεία του στον Τοξότη συμπίπτει με το τέλος της χρονιάς, ίσως κάνετε τους απολογισμούς σας ή δουλεύετε πάνω σε ένα επαγγελματικό πόνημα, που θα βγει στην επιφάνεια λίγο αργότερα. Είναι μια περίοδος που σας απασχολεί το παρελθόν, φροντίστε όμως να μην φορτώνεστε ενοχές και μετανιώνετε για πράγματα που δεν αλλάζουν. Καλό είναι να εξετάζετε παλιές πράξεις ή παραλείψεις, προκειμένου να βελτιώσετε τους χειρισμούς σας στο μέλλον. Κάποιοι μπορεί να νιώθετε μεγαλύτερη μοναξιά αυτές τις ημέρες, αλλά προσπαθήστε να μην απομονώνεστε από τους φίλους και τους ανθρώπους που σας αγαπούν.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η είσοδος του Ερμή στον Τοξότη εξυπηρετεί ιδανικά τα συμφέροντα σας, σε ό,τι αφορά την επικοινωνία με τους άλλους, τη συλλογική εργασία, την υλοποίηση με πρακτικό τρόπο των στόχων και των επιθυμιών σας. Από τώρα και μέχρι τις 07/12 θα έχετε εξωστρεφή διάθεση, θα βρίσκετε χρόνο για τους φίλους και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, προκειμένου να μοιράζεστε όμορφες στιγμές μαζί τους και θα επικοινωνείτε τις ανάγκες και τα θέλω σας με κατανοητό τρόπο στους γύρω σας. Σημαντικές θα είναι και οι επαφές σας με συνεργάτες από το χώρο της δουλειάς. Από την άλλη, είναι μια περίοδος που θα συζητήσετε πολύ για τους άμεσους μελλοντικούς σας στόχους, αυτούς που μπορεί να μπουν μπροστά λίγο πριν τελειώσει η χρονιά ή λίγο μετά!

ΙΧΘΥΕΣ

Πρακτικότητα και μεθοδικότητα σε επαγγελματικά θέματα απαιτεί ο Ερμής στον Τοξότη. Εστιάστε στην καριέρα, στην κοινωνική και επαγγελματική σας προβολή, δείτε πώς μπορείτε να ενισχύσετε με τις ιδέες σας τη δουλειά και τις σχέσεις με ανωτέρους. Ψάξτε καλύτερα τις προοπτικές της δουλειάς σας και σκεφτείτε σοβαρά επαγγελματικές προτάσεις. Προσέξτε όμως, την παρόρμηση και τη βιασύνη, ιδιαίτερα σε εμπορικές και οικονομικές δοσοληψίες και μην ανησυχείτε υπερβολικά για το μέλλον της δουλειάς σας! Σαφώς θα υπάρξουν ευκαιρίες για αλλαγές, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι κακό απαραίτητα. Εσείς οι Ιχθύες είστε από τους πιο προσαρμοστικούς του ζωδιακού, οπότε δεν έχετε λόγο να τις φοβάστε.