Ο Πλούτωνας στην τελική ευθεία στον Αιγόκερω από 08/10/2022 – 23/03/2023: Πώς θα μας επηρεάσει

Ο Πλούτωνας στην τελική ευθεία στον Αιγόκερω από 08/10/2022 - 23/03/2023: Πώς θα μας επηρεάσει

Ο Πλούτωνας στην τελική ευθεία στον Αιγόκερω από 08/10/2022 – 23/03/2023: Πώς θα μας επηρεάσει

Πλούτωνας σημαίνει αλλαγή

Στην αστρολογία ο Πλούτωνας θεωρείται ένας πανίσχυρος πλανήτης που σαρώνει στο πέρασμα του, αφού έχει τη δύναμη να μας φέρνει αντιμέτωπους με δυνάμεις τις οποίες αγνοούσαμε και μπορούν να μας αλλάξουν τη ζωή όπως την ξέραμε. Μάλιστα, οι αλλαγές που φέρνει είναι μη αναστρέψιμες, αφού δεν έχουμε τη δυνατότητα να επιστρέψουμε στην προηγούμενη κατάσταση -οι γέφυρες θα έχουν καεί ολοσχερώς. Ως σύγχρονος κυβερνήτης του Σκορπιού κυβερνά τα μυστικά, το ασυνείδητο και γενικώς οτιδήποτε βρίσκεται στο σκοτάδι ή θεωρείται ταμπού και δεν συζητιέται. Είναι ένας πλανήτης του οποίου η ενέργεια δεν μπορεί να εξηγηθεί λογικά και μπορούμε να την προσεγγίσουμε μόνο βιωματικά, αφού μας αναγκάζει να βιώσουμε εμπειρίες οι οποίες θα μας δημιουργήσουν πρωτόγνωρα συναισθήματα και θα μας αλλάξουν εκ των έσω. Δεν θα διστάσει να μας ξεβολέψει από την άνεση μας, να χτυπήσει στο πιο ευαίσθητο σημείο μας και να φέρει στην επιφάνεια σκληρές αλήθειες, τις οποίες δεν θέλαμε να κοιτάξουμε κατάματα. Ίσως χρειαστεί να πονέσουμε, να βιώσουμε απώλειες και να χάσουμε όσα θεωρούσαμε κεκτημένα και δεδομένα στη ζωή μας, όμως μέσα από αυτή τη διαδικασία θα καταφέρουμε να βρούμε την εσωτερική δύναμη να επιβιώσουμε και να αναγεννηθούμε από τη στάχτη μας. Αυτή η επίπονη, αλλά αναγκαία διαδικασία είναι η επιτομή του Πλούτωνα.

Ανάδρομος Πλούτωνας: Συνειδητοποιήσεις και κάθαρση

Δεδομένου ότι ο Πλούτωνας είναι ο πιο απομακρυσμένος πλανήτης στο Ηλιακό σύστημα, το ταξίδι της ανάδρομης πορείας διαρκεί αρκετούς μήνες. Η πορεία αυτή ξεκίνησε από τις 29 Απριλίου 2022 όταν βρισκόταν στην 28η μοίρα του Αιγόκερω και παρέμεινε ανάδρομος μέχρι τις 7 Οκτωβρίου 2022 φτάνοντας στην 26η μοίρα του Αιγόκερω, επηρεάζοντας έτσι τα παρορμητικά ζώδια, δηλαδή Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους του τελευταίου πενθημέρου ή όσους έχουν πλανήτες κοντά στη μοίρα αυτών των ζωδίων.

Κατά τη διάρκεια της ανάδρομης αυτής πορείας μπήκαμε στη διαδικασία να επαναξιολογήσουμε τις ζωές μας, να συνειδητοποιήσουμε τι είναι τοξικό για εμάς και πρέπει να το απομακρύνουμε, όχι μόνο στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, αλλά και σε καταστάσεις που εμπλέκονται ζητήματα εξουσίας, ασυνείδητο, σεξ, βαθύτεροι φόβοι και η ανάγκη για επιβίωση. Όλο αυτό το διάστημα είχαμε την τάση να αναλύουμε σε βάθος και να αναζητάμε την ουσία και την αλήθεια πάση θυσία. Είδαμε κατάματα τι πάει στραβά στις σχέσεις μας και τι μας πληγώνει. Η ανάδρομη πορεία του Πλούτωνα ήταν η ιδανική περίοδος για να κάνουμε ενδοσκόπηση και να ψάξουμε τι συμβαίνει μέσα μας. Να φέρουμε στην επιφάνεια ό,τι έχει τις ρίζες του στο παρελθόν και δεν μας επιτρέπει να προχωρήσουμε στη ζωή μας. Πρόκειται ουσιαστικά για μια περίοδο εξαγνισμού και κάθαρσης, αφού μπορούμε να αποδεσμευτούμε ευκολότερα από επαναλαμβανόμενα μοτίβα, να συνειδητοποιήσουμε τι μας αποδυναμώνει και τι μας κάνει να χάνουμε τον έλεγχο. Καλούμαστε να αποτοξινωθούμε από ανθρώπους και καταστάσεις που μας καταπιέζουν και δεν μας αφήνουν να σταθούμε στα πόδια μας και να εξελιχθούμε. Όποιος κάνει κατάχρηση εξουσίας απέναντι μας, τώρα δεν έχει πλέον θέση στη ζωή μας. Πολλές φορές ο Πλούτωνας μας δείχνει ότι εμείς οι ίδιοι σαμποτάρουμε τον ίδιο μας τον εαυτό, λόγω των εμμονών μας και της διαρκούς προσπάθειας να διατηρήσουμε τον έλεγχο στη ζωή μας.

Πλούτωνας σε ορθή πορεία: Τέλος εποχής

Αφού λοιπόν στην ανάδρομη πορεία όλους τους προηγούμενους μήνες έγινε το μεγάλο ξεκαθάρισμα, αμφισβητήσαμε ανθρώπους και καταστάσεις και συνειδητοποιήσαμε τι δεν λειτουργεί, τώρα που Πλούτωνας γυρίζει ξανά σε ορθή πορεία, από τις 8 Οκτωβρίου 2022  μέχρι τις 23 Μαρτίου του 2023 που θα περάσει μετά από 14 ολόκληρα χρόνια στον Υδροχόο, είναι η στιγμή των αλλαγών. Η αλήθεια θα βγει στο φως, όσο επίπονη κι αν είναι, και καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις, είτε για τα ερωτικά είτε για τα επαγγελματικά και οικονομικά ζητήματα. Θα μας δοθεί η ευκαιρία να ολοκληρώσουμε θέματα που είχαν μείνει σε εκκρεμότητα, να εστιάσουμε σε έναν καινούριο κύκλο εξελίξεων και κυρίως να δράσουμε πλέον χωρίς να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος και να μην πέσουμε στις ίδιες παγίδες.

Ο Πλούτωνας είναι για τον καθένα από εμάς μια προσωπική υπόθεση και ένας πλανήτης ο οποίος λειτουργεί κυρίως εσωτερικά και υπόγεια, επομένως οι αλλαγές θα ξεκινήσουν από μέσα. Θα πρέπει μάλιστα να έχουμε στο μυαλό μας ότι όσο αντιστεκόμαστε στην αλλαγή και όσο καταπιέζουμε τα ένστικτα μας, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η έκρηξη του Πλούτωνα και τόσο πιο δύσκολο θα είναι να τη διαχειριστούμε στην πορεία. Όσο παρεκκλίνουμε από την εσωτερική μας αλήθεια, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η σύγκρουση και η κρίση που θα βιώσουμε.

Εάν το προηγούμενο διάστημα ψάξατε, αναζητήσατε την αλήθεια και αφουγκραστήκατε τις βαθύτερες επιθυμίες σας, τώρα θα είστε πιο δυνατοί και πιο συνειδητοποιημένοι να προχωρήσετε σε ριζικές αλλαγές και να διαμορφώσετε τη ζωή σας με βάση την καινούρια γνώση. Νέα επιχειρηματικά σχέδια, νέες μεταμορφωτικές σχέσεις και νέοι ορίζοντες ανοίγονται μπροστά σας, αρκεί να γνωρίζετε τι ακριβώς θέλετε και με ποιον τρόπο θα κινηθείτε ώστε να το πετύχετε.

Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά πώς θα επηρεάσει η ορθόδρομη πορεία του Πλούτωνα το κάθε ζώδιο ξεχωριστά

ΚΡΙΟΣ

Ο Πλούτωνας γυρίζει ορθόδρομος στον τομέα που σχετίζεται με την καριέρα και τη δημόσια εικόνα σας και επηρεάζει πλέον τους γεννημένους στο τελευταίο πενθήμερο του ζωδίου. Ίσως οι επαγγελματικοί σας στόχοι να αλλάξουν ή αποφασίσετε να αλλάξετε εντελώς επάγγελμα, καθώς συνειδητοποιήσατε ότι δεν ήσασταν ευχαριστημένοι/ες ως τώρα με όσα έχετε πετύχει. Η φιλοδοξία σας θα βρίσκεται στα ύψη για τους επόμενους μήνες και η επιτυχία στην επαγγελματική αρένα θα αποτελεί ζήτημα… ζωής και θανάτου. Είναι σημαντικό να δείξετε συνέπεια και επαγγελματισμό, ώστε να μπορέσετε να διατηρήσετε τον έλεγχο των καταστάσεων, χωρίς να χρειαστεί να έρθετε σε ρήξη με ανωτέρους και πρόσωπα εξουσίας. Δεν αποκλείεται να σας αναθέσουν περισσότερες ευθύνες και υποχρεώσεις, κάτι που δεν θα πρέπει να σας τρομάξει, αλλά θα πρέπει να το δείτε ως ευκαιρία για να αναδείξετε τις ικανότητες σας και να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα ταλέντα σας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχει μια επιτακτική ανάγκη για επαγγελματική εξέλιξη και δεν θα συμβιβαστείτε με μέτριες καταστάσεις οι οποίες δεν σας παθιάζουν. Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε αθέμιτους τρόπους για να ανέβετε στην εξουσία ή να χειριστείτε ανθρώπους προκειμένου να κερδίσετε αυτά που θέλετε. Βρείτε τρόπους να αποσυμπιεστείτε και μείνετε μακριά από παιχνίδια ελέγχου.

ΤΑΥΡΟΣ

Η ορθόδρομη πορεία του Πλούτωνα επηρεάζει τους γεννημένους στο τελευταίο πενθήμερο του ζωδίου σε ζητήματα που σχετίζονται με τους στόχους σας, τις πνευματικές σας αναζητήσεις και τις πεποιθήσεις σας. Τους προηγούμενους μήνες συνειδητοποιήσατε ποιες ιδέες και ποιοι στόχοι ήταν εφικτό να πραγματοποιηθούν και αναθεωρήσατε οτιδήποτε δεν σας ωφελεί και κυρίως ό,τι δεν συμβάλλει στην πνευματική σας εξέλιξη. Τώρα λοιπόν ίσως αποφασίσετε να αλλάξετε κατεύθυνση σε ζητήματα σπουδών και ανώτερης εκπαίδευσης ή ζητήματα που αφορούν επαφές με ανθρώπους από το εξωτερικό και μακρινά ταξίδια. Όσο κι αν αγαπάτε τη σταθερότητα, σιγά σιγά θα αλλάξουν οι απόψεις σας και θα αρχίσετε να αντιμετωπίζετε τις καταστάσεις μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα, είτε εξαιτίας κάποιων εξωτερικών γεγονότων είτε εξαιτίας μιας δικής σας συνειδητοποίησης. Θα διαπιστώσετε ότι οι πεποιθήσεις σας είναι πλέον ξεπερασμένες ή επιφανειακές και θα υιοθετήσετε νέο όραμα και νέους στόχους οι οποίοι θα σας παθιάσουν. Ίσως συναντήσετε ανθρώπους οι οποίοι θα συμβάλλουν σε όλο αυτό και θα σας κάνουν να αλλάξετε ριζικά τρόπο σκέψης με τη δική τους καθοδήγηση. Οι επόμενοι μήνες θα σας δώσουν την ευκαιρία να διευρύνετε τους πνευματικούς σας ορίζοντες και να προωθήσετε με επιτυχία τις ιδέες και τις απόψεις σας.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο Πλούτωνας γυρνάει ορθόδρομος στον τομέα που σχετίζεται με οικονομικά και κληρονομικά ζητήματα, αλλά και με ζητήματα που αφορούν τις βαθιές συναισθηματικές σας σχέσεις αν είστε γεννημένοι στο τελευταίο πενθήμερο του ζωδίου σας. Ίσως να έρθουν νέα δεδομένα στην επιφάνεια σε ό,τι αφορά δάνεια, τράπεζες, εφορίες και ασφάλειες και θα επαναπροσδιορίσετε τον τρόπο που διαχειρίζεστε αυτά τα ζητήματα, αλλάζοντας τρόπο δράσης. Δεν αποκλείεται να βρείτε μία λύση σε κάτι που καθυστερούσε και σας δημιουργούσε εμπόδια ή κάποια εξωτερικά γεγονότα να αλλάξουν την τροπή που είχαν πάρει αυτά τα θέματα. Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις σας, η σεξουαλική διάθεση θα είναι ιδιαίτερα ανεβασμένη και θα σας έλκει οτιδήποτε μυστήριο και κρυφό, επομένως εάν είστε αδέσμευτοι είναι πιθανό να ξεκινήσετε μια νέα σεξουαλική σχέση ή να εμπλακείτε σε μια μυστική κατάσταση. Εάν είστε δεσμευμένοι, η σύνδεση σας με το άλλο άτομο θα είναι πιο έντονη τώρα και θα νιώσετε την ανάγκη να συνδεθείτε μαζί του σε ένα πιο βαθύ επίπεδο. Εάν μια σχέση δεν σας καλύπτει συναισθηματικά και είναι επιφανειακή, τώρα μπορεί να αποφασίσετε να τη λήξετε οριστικά. Προσοχή στα παιχνίδια εξουσίας και σε εμμονές που μπορεί να σας κυριεύσουν.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η ορθόδρομη πορεία του Πλούτωνα επηρεάζει τους γεννημένους στο τελευταίο πενθήμερο  στον πολύ σημαντικό τομέα των διαπροσωπικών σχέσεων και των συνεργασιών σας. Καλείστε να αναθεωρήσετε τη σχέση με τα άτομα που έχετε δίπλα σας ή τον τρόπο με τον οποίο σχετίζεστε με αυτά. Οι επιλογές σας θα είναι πολύ πιο προσεκτικές και συνειδητοποιημένες τώρα και αν κάνετε ένα νέο ξεκίνημα στη σχέση σας, θα μπορέσετε να επιβληθείτε και να θέσετε τα όρια σας. Επιθυμείτε σχέσεις οι οποίες θα είναι έντονες και θα έχουν βαθύ συναισθηματικό περιεχόμενο ή θα σας βοηθήσουν να εξελιχθείτε. Αντιθέτως, δεν θα διστάσετε να απομακρυνθείτε από ανθρώπους οι οποίοι σας περιορίζουν, σας πληγώνουν ή σας έχουν προδώσει στο παρελθόν. Σας δίνεται η δυνατότητα τώρα να κάνετε μια νέα, δυναμική αρχή και μέσα από τους άλλους να κατανοήσετε καλύτερα τον ίδιο σας τον εαυτό και τις βαθύτερες ανάγκες σας. Οι σχέσεις που δημιουργείτε τώρα θα είναι μεταμορφωτικές και θα γνωρίσετε ανθρώπους οι οποίοι θα έχουν πολύ ισχυρή επιρροή επάνω σας. Στα επαγγελματικά, ίσως κάνετε τώρα μια νέα συνεργασία, η οποία θα σας ωφελήσει οικονομικά ή θα σας δώσει περισσότερη εξουσία. Προσοχή στις εντάσεις που μπορεί να δημιουργηθούν με τον σύντροφο ή τους συνεργάτες σας, εξαιτίας παιχνιδιών ελέγχου και επιβολής.

ΛΕΩΝ

Ο Πλούτωνας γυρίζει ορθόδρομος και επηρεάζει τους γεννημένους στο τελευταίο πενθήμερο του ζωδίου σας σε έναν τομέα που σχετίζεται με την υγεία, τη φυσική κατάσταση και την καθημερινότητα σας. Θα επανεξετάσετε το πρόγραμμα σας, τις συνήθειες σας και τη ρουτίνα σας και θα κάνετε κάποιες αλλαγές οι οποίες θα σας ωφελήσουν. Ίσως ήρθε η στιγμή να απαλλαγείτε από βλαβερές συνήθειες, να κόψετε το κάπνισμα, να ακολουθήσετε μια πιο υγιεινή διατροφή ή να βάλετε την άσκηση στη ζωή σας. Εάν υπήρχαν εκκρεμότητες στο εργασιακό σας περιβάλλον, τώρα θα μπορέσετε να τις διαχειριστείτε και να βγάλετε εις πέρας τις υποχρεώσεις σας. Είναι πολύ σημαντικό τους επόμενους μήνες να βρείτε τρόπους να αποσυμπιεστείτε και να μειώσετε τα επίπεδα του άγχους σας. Εάν νιώθετε ότι η ρουτίνα σάς υπερφορτώνει, μη διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια ή να αναλάβετε λιγότερες υποχρεώσεις. Εάν σας ταλαιπωρεί κάποιο θέμα υγείας, είναι η κατάλληλη στιγμή να αναζητήσετε τη σωστή θεραπεία για εσάς ή να βρείτε τον ιδανικό γιατρό.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η ορθόδρομη πορεία του Πλούτωνα επηρεάζει τους γεννημένους το τελευταίο πενθήμερο του ζωδίου σας σε ζητήματα που αφορούν τον έρωτα, τη δημιουργία και τον τρόπο που απολαμβάνετε τη ζωή. Τώρα και για τους επόμενους μήνες θα νιώσετε την ανάγκη να είστε ο εαυτός σας και να μην συμβιβάζεστε μόνο και μόνο για να καλύψετε τις επιθυμίες του άλλου. Αλλάζουν οι προσδοκίες μέσα στις ερωτικές σας σχέσεις και νιώθετε ότι δεν είστε ο ίδιος άνθρωπος που ήσασταν πριν λίγο καιρό. Θέλετε οι σχέσεις σας να χαρακτηρίζονται από πάθος και ένταση και δεν θα συμβιβαστείτε για τίποτα λιγότερο. Ίσως τώρα να ξεκινήσει μια νέα ερωτική ιστορία, με ένα άτομο το οποίο θα έχει μεγάλη επιρροή επάνω σας και η σχέση μαζί του θα σας αλλάξει την κοσμοθεωρία και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζετε τον έρωτα. Θα νιώσετε την ανάγκη να έχετε το πάνω χέρι στη σχέση με τον σύντροφο ή με τα παιδιά σας, διαφορετικά μπορεί να προκύψουν εντάσεις και ρήξεις. Το βασικότερο όμως είναι να αποκτήσετε τον έλεγχο της δικής σας ζωής και να ξεπεράσετε τους φόβους σας και τις ανασφάλειες σας. Είναι επιτακτική η ανάγκη να βρείτε νέους τρόπους να διασκεδάσετε, να απολαύσετε τη ζωή και να εκφράσετε τη δημιουργικότητα σας.

ΖΥΓΟΣ

Ο Πλούτωνας γυρίζει ορθόδρομος στον τομέα που σχετίζεται με το σπίτι, την οικογένεια και παρελθοντικά ζητήματα κι επηρεάζει πλέον τους γεννημένους το τελευταίο πενθήμερο του ζωδίου σας. Η σχέση σας με γονείς και συγγενικά ή πολύ κοντινά σας πρόσωπα θα αλλάξει τους επόμενους μήνες. Εάν αισθανόσασταν ότι καταπιέζονταν οι επιθυμίες σας ή ότι οι άλλοι ήταν χειριστικοί απέναντι σας, τώρα θα πατήσετε πόδι και θα απαιτήσετε να λήξει όλο αυτό. Θα έχετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και δύναμη να εκφράσετε τις ανάγκες σας ή τα συναισθήματα σας και δεν θα διστάσετε να λήξετε οριστικά οτιδήποτε δεν σας ωφελεί. Θα νιώσετε την ανάγκη να απαλλαχτείτε από τοξικές καταστάσεις και ανθρώπους που σας έχουν στοιχειώσει και θα πρέπει τώρα να μείνουν στο παρελθόν και να μην σας επηρεάζουν πλέον. Θα μπείτε μέσα σε μια διαδικασία βαθιάς ενδοσκόπησης, προκειμένου να ανακαλύψετε τι χρειάζεστε πραγματικά και τι σας προσφέρει συναισθηματική ασφάλεια. Εάν είστε συναισθηματικά εξαρτημένοι από κάποιο άτομο, τώρα θα σας δοθεί η ευκαιρία να απεμπλακείτε και να πατήσετε στα πόδια σας. Το στοίχημα είναι να δημιουργήσετε ισότιμες σχέσεις με τους γύρω σας, επομένως μην υποκύψετε σε παιχνίδια εξουσίας και ελέγχου.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο κυβερνήτης σας, ο Πλούτωνας, βρίσκεται ορθόδρομος πλέον στον τομέα που σχετίζεται με την επικοινωνία, τις μετακινήσεις και τον τρόπο σκέψης και θα επηρεάσει τους γεννημένους το τελευταίο πενθήμερο του ζωδίου. Θα συνειδητοποιήσετε τώρα ότι ο λόγος σας έχει μεγάλη επιρροή στους γύρω σας και θα μπορείτε να πείσετε εύκολα για τις απόψεις και τις ιδέες σας. Οι επόμενοι μήνες είναι κατάλληλοι για κάθε είδους έρευνα, αναζήτηση και βαθιές συζητήσεις, μέσα από τις οποίες μπορεί να προκύψουν νέες πληροφορίες και δεδομένα τα οποία μπορεί να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης σας. Τα αδέρφια, οι γείτονες, τα κοντινά ταξίδια ή κάποια από τα ενδιαφέροντα σας, μπορεί να παίξουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των απόψεων σας ή στη λήψη κάποιων αποφάσεων. Ο τρόπος που εκφράζεστε θα είναι τώρα πιο έντονος και παθιασμένος και θα επιθυμείτε ουσιαστικές συζητήσεις με ενδιαφέροντες ανθρώπους. Αντιθέτως, δεν σας ενδιαφέρουν οι ανάλαφρες και επιφανειακές επαφές, με άτομα τα οποία δεν έχουν να σας προσφέρουν κάτι το ουσιώδες. Προσπαθήστε να κοντρολάρετε τις έμμονες ιδέες και τις αρνητικές σκέψεις σας και να μην τις αφήσετε να σας κατακλύσουν.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Πλούτωνας γυρίζει ορθόδρομος στον τομέα που σχετίζεται με τα χρήματα, τα υλικά αγαθά, αλλά και την αυτοεκτίμηση σας κι επηρεάζει πλέον τους γεννημένους το τελευταίο πενθήμερο του ζωδίου σας. Θα αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεστε τα χρήματα σας και δεν αποκλείεται να αξιοποιήσετε ένα ταλέντο σας προκειμένου να επωφεληθείτε οικονομικά. Το σύστημα των αξιών σας αλλάζει μέσα στους επόμενους μήνες και θα δείτε τα πράγματα κάτω από μια διαφορετική οπτική. Εάν είχατε την τάση να αγκιστρώνεστε σε πρόσωπα ή καταστάσεις και να θεωρείτε δεδομένο ότι σας ανήκουν, τώρα θα σας δοθεί η ευκαιρία να απελευθερωθείτε και να βασιστείτε περισσότερο στις δικές σας δυνάμεις. Ίσως βιώσετε κάποιου είδους απώλεια, η οποία θα σας κάνει να συνειδητοποιήσετε πως όλα είναι προσωρινά και τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο. Ταυτόχρονα όμως, θα ανακαλύψετε ικανότητες που αγνοούσατε ότι έχετε, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να επαναπροσδιορίσετε την προσωπική σας αξία, ανεξάρτητα από τα υλικά και τα κεκτημένα σας.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Πλούτωνας γυρίζει σε ορθή πορεία στο δικό σας ζώδιο και επηρεάζει άμεσα την προσωπικότητα σας και τον τρόπο που παρουσιάζεστε στο άμεσο περιβάλλον σας. Τώρα πια στην τελική του ευθεία στο ζώδιο σας επηρεάζει τους γεννημένους στο τελευταίο πενθήμερο του ζωδίου. Τους προηγούμενους μήνες σάς δόθηκε η δυνατότητα να επαναπροσδιορίσετε τους στόχους σας και τις προτεραιότητες που έχετε θέσει στη ζωή σας. Εντοπίσατε λοιπόν τι είναι αυτό που πρέπει να αλλάξετε και ποια κατεύθυνση πρέπει να ακολουθήσετε. Οι επόμενοι μήνες, με τον Πλούτωνα σε ορθή πορεία, είναι η κατάλληλη περίοδος για να δράσετε, να αναλάβετε πρωτοβουλίες και κυρίως να πάρετε στα χέρια σας τον έλεγχο της ζωής σας. Έχετε ανακτήσει την αυτοπεποίθηση σας και δεν θα επιτρέψετε πλέον σε κανέναν να σας εξουσιάσει, είτε πρόκειται για ερωτικό σύντροφο είτε για συνεργάτη σας. Καλείστε να καταπολεμήσετε αισθήματα κατωτερότητας ή τους φόβους αποτυχίας και να δράσετε δυναμικά και αποφασιστικά. Θα ανακαλύψετε πόσο μεγάλη εσωτερική δύναμη κρύβετε μέσα σας, η οποία θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε κρίσεις που μπορεί να προκύψουν. Το σημαντικότερο μάθημα όμως είναι ότι δεν μπορείτε να έχετε τον έλεγχο των πάντων γύρω σας, επομένως θα πρέπει να μάθετε πότε να κάνετε πίσω. Το μόνο βέβαιο είναι ότι μετά το πέρασμα του Πλούτωνα από το ζώδιο σας, δεν θα είστε ποτέ ξανά ο/η ίδιος/α με αυτόν/ήν που ήσασταν πριν.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η ορθόδρομη πορεία του Πλούτωνα από τις 08/10 μέχρι τις 23/03/23 που θα περάσει στο δικό σας ζώδιο για πρώτη φορά επηρεάζει ζητήματα που αφορούν το υποσυνείδητο, βαθύτερα ψυχολογικά ζητήματα και οτιδήποτε κρυφό. Η διέλευση του Πλούτωνα σε αυτό τον τομέα δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς καλείστε να έρθετε αντιμέτωποι με φοβίες, ανασφάλειες, απωθημένα και καταστάσεις τις οποίες δεν μπορείτε εύκολα να τις ελέγξετε και μπορεί να αισθάνεστε ότι σας κυριεύουν. Τους επόμενους μήνες θα νιώσετε την ανάγκη να κλείσετε οριστικά κάποιο κεφάλαιο της ζωή σας, ακόμα κι αν κάτι τέτοιο είναι επίπονο, καθώς εμπεριέχει βαθύ συναισθηματικό περιεχόμενο. Ίσως κάποια άτομα γύρω σας δρουν παρασκηνιακά και προσπαθούν να σας σαμποτάρουν ή εσείς οι ίδιοι θα επιλέξετε να δράσετε κρυφά ή χωρίς να αποκαλύψετε τα κίνητρα σας. Είναι σημαντικό να βρείτε τρόπους να αποσυμπιεστείτε και να απαλλαχτείτε από το στρες, διότι η ψυχική σας υγεία αποτελεί προτεραιότητα. Δώστε μεγάλη προσοχή στη διαίσθηση σας ή σε όνειρα τα οποία μπορούν να σας καθοδηγήσουν σωστά.

ΙΧΘΥΕΣ

Ο Πλούτωνας κινείται πλέον ορθόδρομος στον τομέα που σχετίζεται με τις φιλικές σας σχέσεις, τις κοινωνικές σας συναναστροφές και τις ομάδες με τις οποίες μοιράζεστε κοινό όραμα και ιδέες. Πλέον θα επηρεάζει μόνο τους γεννημένους στο τελευταίο πενθήμερο του ζωδίου σας. Είναι πιθανό να χρειαστεί να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας και να υιοθετήσετε ένα νέο σχέδιο δράσης, προκειμένου να κυνηγήσετε στους στόχους σας, καθώς θα διαπιστώσετε ότι όσα είχατε μέχρι τώρα στο μυαλό σας δεν ήταν εφικτά ή δεν σας βοηθάνε να εξελιχθείτε πνευματικά. Οι ιδέες που αναζητάτε θέλετε να έχουν αντίκτυπο, όχι μόνο στους γύρω σας, αλλά και στην κοινωνία ως σύνολο και δεν θα συμβιβαστείτε με κάτι λιγότερο από αυτό. Εκμεταλλευτείτε τους επόμενους μήνες για να αφοσιωθείτε στους μακροπρόθεσμους στόχους και στο όραμα σας, παρακινείστε και άλλους ανθρώπους με τα ίδια πιστεύω να σας ακολουθήσουν σε αυτό. Η κοινωνική σας ζωή θα βιώσει ριζικές αλλαγές και δεν αποκλείεται τώρα να αναθεωρήσετε τις σχέσεις σας με φίλους, είτε εξαιτίας μιας προδοσίας που θα βιώσετε, είτε μιας συνειδητοποίησης ότι δεν μπορείτε να είστε ο εαυτός σας μέσα στη σχέση σας με το άλλο άτομο και καταπιέζεστε. Το μόνο βέβαια είναι ότι τώρα θα φανεί ποιος είναι αληθινός φίλος και ποιος όχι.