Πανσέληνος του θερισμού στις 10/09/2022: Το φεγγάρι που αλλάζει τα δεδομένα σε 4 ζώδια

Πανσέληνος του θερισμού στις 10/09/2022: Το φεγγάρι που αλλάζει τα δεδομένα σε 4 ζώδια

Πανσέληνος του θερισμού στις 10/09/2022: Το φεγγάρι που αλλάζει τα δεδομένα σε 4 ζώδια

Στις 10 Σεπτεμβρίου 2022 σχηματίζεται η Πανσέληνος στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων και το συναίσθημα (Ιχθύες) θα κοντραριστεί με τη λογική (Παρθένος). Επίσης, με αυτό το φεγγάρι μπορεί να υπάρξουν αναταραχές στις μετεωρολογικές ή γεωφυσικές συνθήκες ή να έχουμε ξαφνικές και έντονες πολιτικές εξελίξεις.

Υπάρχει κάτι σε αυτή την Πανσέληνο που είναι δύσκολο να προσδιοριστεί, αφού η ενέργειά της θα είναι απίστευτα συναισθηματική, χαοτική, ομιχλώδης και μπερδεμένη. Η διαίσθησή μας θα λειτουργεί με τρελούς ρυθμούς, θα αισθανόμαστε πράγματα που δεν θα μπορούμε να τα εξηγήσουμε με λόγια και όλο αυτό θα μας κουράζει πολύ και θα μειώνει τις αντοχές μας και τις ανοχές μας σε όσους δεν μπορούν να μας νιώσουν και να μας καταλάβουν. Το συναίσθημα θα μας κατακλύζει, θα έχουμε εσωτερικό αναβρασμό, κυκλοθυμία και παράλληλα η ανάγκη μας να νιώσουμε ασφάλεια, πληρότητα και αγάπη θα γιγαντώνει το ανικανοποίητο μέσα μας. Και επειδή δεν θα ξέρουμε πώς να εκφραστούμε και τι αποφάσεις να πάρουμε, η δυσθυμία θα μας κυριεύει και οι εντάσεις δεν θα λείψουν. Μην ξεχνάτε ότι και ο πλανήτης της επικοινωνίας, ο Ερμής, θα γυρίσει σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία λίγες ώρες πριν πραγματοποιηθεί η Πανσέληνος, κορυφώνοντας τη σύγχυση στη σκέψη και τη δράση μας.

Χάος και σύγχυση

Όλη αυτή η χαοτική ενέργεια θα φέρει δυσκολίες στις σχέσεις και τις συνεργασίες μας και αν δεν ρίξουμε τους τόνους η κατάσταση μπορεί να βγει εκτός ελέγχου, αφού ο Άρης, ο πλανήτης του πολέμου, του θυμού και της διεκδίκησης (που έχει μπει στη σκιά του για να γυρίσει σε ανάδρομη πορεία στο τέλος Οκτωβρίου) σχηματίζει τετράγωνο με την Πανσέληνο και φέρνει όλους στα όρια τους. Ο Άρης θα κάνει το συναίσθημα μας να εκφράζεται με ορμή και οργή και να αναζητάμε λύσεις εδώ και τώρα. Όμως οι λύσεις και οι αποφάσεις που λαμβάνονται υπό καθεστώς πίεσης συνήθως δεν βγαίνουν σε καλό, οπότε συνιστάται ψυχραιμία!

Λόγω του ανάδρομου Ερμή, και άλλων 5 πλανητών που είναι σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία, θα έχουμε την αίσθηση ότι όλα στη ζωή μας επιβραδύνονται, αλλά η Πανσέληνος θα φέρει αναβρασμό στην ψυχή μας και μπορεί να νιώθουμε ένα αβάσταχτο εσωτερικό βάρος και να θέλουμε να εκραγούμε. Προβλήματα του παρελθόντος, παλιές πληγές ή συναισθήματα και καταστάσεις που φοβόμασταν να αντιμετωπίσουμε μπορεί να βγουν στην επιφάνεια. Και επειδή οι Ιχθύες είναι το τελευταίο από τα 12 ζώδια και αντιπροσωπεύει το τέλος ενός κύκλου, μπορεί με αυτή την Πανσέληνο να αποφασίσουμε να δώσουμε ένα οριστικό και ηχηρό τέλος σε ό,τι μας πονά, μας κρατά πίσω και δεν μας εξελίσσει. Επίσης, αυτό το φεγγάρι μπορεί να μας κάνει ιδιαίτερα ευσυγκίνητους, με μια τάση προς τη θλίψη, αλλά υπάρχει αντίδοτο και ονομάζεται «δημιουργία». Αν δείτε λοιπόν ότι σας παίρνει από κάτω, βρείτε δραστηριότητες που σας ευχαριστούν, σας χαροποιούν και σας χαλαρώνουν και δώστε όλο σας το είναι για να δημιουργήσετε ό,τι σας αρέσει. Καλύτερα να απασχολήσετε το μυαλό σας με κάτι δημιουργικό και καλλιτεχνικό, όπως υπαγορεύει και το ζώδιο των Ιχθύων, παρά να αφήσετε τα αρνητικά συναισθήματα να σας πνίξουν.

Το φεγγάρι του θερισμού και ο συμβολισμός του

Το φεγγάρι της συγκομιδής ή του θερισμού (όπως είθισται να λέγεται η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου, επειδή εμφανίζεται νωρίς τα βράδια επιτρέποντας στους αγρότες περισσότερο χρόνο για τη συγκομιδή των καλοκαιρινών καλλιεργειών τους) προσφέρει μια ευκαιρία για νέα αρχή. Είναι η ευκαιρία μας ρίξουμε μια ματιά σε ό,τι έχουμε σπείρει στη ζωή μας και να θερίσουμε τους καρπούς των προσπαθειών μας, και αν δεν είμαστε ευχαριστημένοι με τα πεπραγμένα μας και τον δρόμο που έχουμε πάρει, θα πρέπει να κάνουμε αλλαγές. Και επειδή η Πανσέληνος πραγματοποιείται την εποχή της Παρθένου, η οποία εστιάζει στη λογική και δίνει προσοχή στις πρακτικές λεπτομέρειες της ζωής μας, θα πρέπει να μην παρασυρθούμε από τα δράματα και τα συναισθήματα, αλλά να βρούμε την ισορροπία μεταξύ καρδιάς και μυαλού.

Οι όψεις της Πανσελήνου

Η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου σχηματίζει σύνοδο με τον κυβερνήτη της, τον Ποσειδώνα, που είναι και αυτός σε ανάδρομη πορεία, και η φαντασία μας θα οργιάζει. Μπορεί να γίνουμε πιο ονειροπόλοι, παθητικοί, υπερευαίσθητοι και να αναζητούμε τη μοναξιά. Η σύνοδος αυτή μπορεί να είναι ιδανική για να έχουμε καλλιτεχνική έμπνευση, αλλά δεν είναι βοηθητική για να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις και να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα, αφού δημιουργεί σύγχυση, αβεβαιότητα και άγχος. Μάλιστα μπορεί να πέσουμε πιο εύκολα θύματα εξαπάτησης ή να ωραιοποιήσουμε ανθρώπους και καταστάσεις και να οδηγηθούμε σε επικίνδυνα μονοπάτια. Επίσης, μια Πανσέληνος σε σύνοδο με Ποσειδώνα μπορεί να φέρει και ξαφνικές μεταβολές στις μετεωρολογικές ή γεωφυσικές συνθήκες.

Το φεγγάρι αυτό σχηματίζει και τετράγωνο με τον Άρη στους Διδύμους και οι πιέσεις θα είναι πολλές. Από τη μία μπορεί να μας κάνει πιο ενθουσιώδεις, παθιασμένους και διεκδικητικούς, αλλά από την άλλη ίσως να πέσουμε σε λάθη λόγω βιασύνης και συναισθηματικής εμπλοκής. Μπορεί να προκύψουν διαφωνίες και εντάσεις σε σχέσεις και συνεργασίες, αφού όλοι θα είναι ξεροκέφαλοι, φορτισμένοι και κανείς δεν θα βάζει νερό στο κρασί του. Επίσης, μπορεί να γίνουμε πιο σπάταλοι, πιεστικοί, αλλά και να ξεσπάμε πιο εύκολα στους άλλους τον θυμό μας.

Η Πανσέληνος σχηματίζει εξάγωνο με τον ανάδρομο Ουρανό στον Ταύρο και αυτή η όψη μπορεί να κάνει το μυαλό μας πιο κοφτερό και να έχουμε ιδέες που να εντυπωσιάζουν τους άλλους. Μπορεί να βρούμε ουρανοκατέβατες λύσεις σε προβλήματα που μας ταλαιπωρούσαν, ή να πάρουμε ξαφνικές αποφάσεις και να δημιουργήσουμε νέες συνθήκες στη ζωή μας που ξεφεύγουν από τις συνηθισμένες πρακτικές μας. Είναι μια υπέροχη όψη για διασκέδαση, για εξόδους και περιπέτειες, αλλά και να αλλάξουμε τα πράγματα στο σπίτι, να αναδιακοσμήσουμε τους χώρους μας και να ασχοληθούμε με νέες τεχνολογίες. Απλά με μέτρο οι αγορές και με προσοχή, διότι ο Ερμής είναι ανάδρομος και μπορεί να πέσουμε σε παγίδες.

Ποιοι επηρεάζονται

Η Πανσέληνος πάντα επηρεάζει όλα τα ζώδια σε διαφορετικούς τομείς το καθένα, αλλά η συγκεκριμένη που πραγματοποιείται στις 17 μοίρες και 41 λεπτά των Ιχθύων θα έχει έντονη επιρροή στα μεταβλητά ζώδια, δηλαδή στους Διδύμους, τους Παρθένους, τους Τοξότες και τους Ιχθύς με γενέθλια στο τέλος του δεύτερου δεκαημέρου και συγκεκριμένα όσους έχουν γεννηθεί από τις 15 έως στις 20 μοίρες των ζωδίων τους. Αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες σε αυτά τα ζώδια στις συγκεκριμένες μοίρες.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας από τις 15 μέχρι τις 20 μοίρες πατήστε εδώ.

Ας δούμε όμως τα 4 ζώδια που θα επηρεαστούν περισσότερο από την Πανσέληνο στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η Πανσέληνος στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων επηρεάζει θέματα καριέρας, επαγγελματικής κατεύθυνσης, το επαγγελματικό σας στάτους και προφίλ, τη φήμη, την εικόνα που έχουν οι άλλοι για σας. Επηρεάζει όμως και την οικογένεια, το σπίτι και ίσως νιώθετε μοιρασμένοι στα δυο, δηλαδή ανάμεσα στις προσωπικές σας ανάγκες και στις επαγγελματικές σας ευθύνες. Από τη μία λοιπόν μπορεί να έχετε κάποιες ευκαιρίες να ανελιχθείτε επαγγελματικά, να δείξετε σε όλους την αξία σας, να προοδεύσετε και να ενισχύσετε τη φήμη σας, αλλά θα είστε μπερδεμένοι και πιεσμένοι και ίσως απόμακροι από αυτούς που αγαπάτε. Ίσως σας πιάσει και το ανικανοποίητο και δεν θα νιώθετε ευχαρίστηση πουθενά. Μην ξεχνάτε ότι ο κυβερνήτης σας Ερμής ξεκινάει τη φαινομενικά ανάδρομη πορεία του λίγες ώρες πριν σχηματιστεί η Πανσέληνος και όπως καταλαβαίνετε αυτό εντείνει τη χαοτική σκέψη και τα παρατράγουδα στην επικοινωνία. Δεν χρειάζεται να υποφέρετε και να διχάζεστε. Εξηγήστε τι σας συμβαίνει με λίγες και ξεκάθαρες κουβέντες στους αγαπημένους σας, μην τους αφήνετε έξω από το πρόγραμμα και τις σκέψεις σας και ζητήστε την κατανόηση τους. Προσπαθήστε όταν επιστρέφετε σπίτι, να είστε πραγματικά μαζί τους, να τους δίνετε λίγη από τη σημασία που έχουν ανάγκη και όλα θα πάνε καλά. Το φεγγάρι αυτό μπορεί να φέρει και κάποιες αλλαγές σε επαγγελματικό επίπεδο, όχι απαραίτητα αρνητικές, αλλά κάθε αλλαγή συνοδεύεται και με το ανάλογο άγχος και την ανασφάλεια αν έχετε πάρει τη σωστή απόφαση. Οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις θα αυξάνονται και εσείς τρέχετε για να τα προλάβετε όλα και να καταφέρετε να ανταποκριθείτε στις έντονες πιέσεις που δέχεστε. Προσοχή στα συναισθηματικά ξεσπάσματα και αποφύγετε τον ειρωνικό τόνο στα λόγια σας, διότι μπορεί να σας μπλέξει σε καβγάδες και άγονες αντιπαραθέσεις.

Αν ο Ήλιος σας βρίσκεται από τις 15 μέχρι τις 20 μοίρες του ζωδίου σας, ή έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων στις συγκεκριμένες μοίρες, τότε επηρεάζεστε περισσότερο.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας από τις 15 μέχρι τις 20 μοίρες πατήστε εδώ.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται στο ζώδιο απέναντί σας, τους Ιχθύς, και βάζει στο μικροσκόπιο τις σημαντικές σας σχέσεις, τον γάμο, τις συνεργασίες και θα κληθείτε να πάρετε σοβαρές αποφάσεις. Αν κάποια σχέση σας -προσωπική ή επαγγελματική- έχει φτάσει σε ένα σημείο καμπής, ίσως χρειαστεί να πείτε το αντίο και να πάτε παρακάτω. Αν όμως είστε ικανοποιημένοι, τότε ίσως προχωρήσετε στο επόμενο βήμα και τελικά επισημοποιήσετε τη σχέση σας ή μπορεί να δεσμευτείτε σε μια δουλειά. Θα σας ενδιαφέρει πολύ το πώς αισθάνονται οι άλλοι για εσάς, αλλά και πώς σας το εκφράζουν. Θα είστε πιο ευαίσθητοι και θα θέλετε να διασφαλίσετε ότι στις σχέσεις σας υπάρχει ουσία και νόημα, όχι υποσχέσεις και λόγια. Το φεγγάρι θα σας κάνει να αναζητάτε την ουσία και όχι την επιφάνεια και θα φωτίσει τόσο τα όμορφα όσο και τα άσχημα που υπάρχουν στις στενές σας σχέσεις και συνεργασίες. Το «πρόβλημα» με αυτή την Πανσέληνο είναι η σύνοδος που σχηματίζει με τον Ποσειδώνα απέναντι σας και ίσως παραβλέψετε κάποια… κόκκινα σημαιάκια. Δηλαδή, ενώ βαθιά μέσα σας ξέρετε τι σας ενοχλεί στις σχέσεις και τις συνεργασίες σας, εσείς επιλέγετε να ωραιοποιείτε κάποιες καταστάσεις και να δίνετε συγχωροχάρτια ενώ δεν πρέπει. Η σύγχυση και το χάος στη σκέψη και τη δράση σας εντείνεται και από τη φαινομενικά ανάδρομη πορεία του κυβερνήτη σας Ερμή, η οποία ξεκινά μία μέρα πριν την Πανσέληνο και δυστυχώς δεν σας επιτρέπει να εκφραστείτε σωστά και κατανοητά στους άλλους και αυτό σας δημιουργεί έντονη εσωτερική πίεση. Το τετράγωνο της Πανσελήνου με τον φιλοπόλεμο Άρη είναι το κερασάκι στην τούρτα, αφού από τη μία σας δίνει το έναυσμα να πείτε όσα θέλετε και να θέσετε τα όρια σας, από την άλλη όμως μπορεί να το κάνετε με άκομψο τρόπο και υπάρξουν εντάσεις.

Αν ο Ήλιος σας βρίσκεται από τις 15 μέχρι τις 20 μοίρες του ζωδίου σας, ή έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων στις συγκεκριμένες μοίρες, τότε επηρεάζεστε περισσότερο.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας από τις 15 μέχρι τις 20 μοίρες πατήστε εδώ.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Αλλαγές, άγχος και συναισθηματική φόρτιση φέρνει η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου για εσάς τους Τοξότες και θα πρέπει να οπλιστείτε με υπομονή και ψυχραιμία. Το φεγγάρι αυτό επηρεάζει τον άξονα καριέρας-οικογένειας και ίσως έχετε εξελίξεις σε θέματα που αφορούν το σπίτι ως οίκημα, την ακίνητη περιουσία σας, τα μέλη της οικογένειας σας, τους συγκατοίκους σας, τον γάμο και το στάτους σας και αυτό μπορεί να σας δημιουργήσει απίστευτο άγχος, καθώς εσείς θέλετε να τα δώσετε όλα για την καριέρα σας. Γενικά θα είστε πιο φορτισμένοι συναισθηματικά αυτές τις μέρες, καθώς μπορεί να υπάρχουν εκκρεμότητες που πρέπει να κλείσετε ή να πιέζεστε γιατί ολοκληρώνεται τώρα ένας κύκλος σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο και να προχωράτε σε νέες περιπέτειες. Ενδεχομένως να προκύψουν κάποιες καταστάσεις που να σας αναγκάσουν να προσαρμοστείτε σε ένα νέο περιβάλλον, να μετακομίσετε ή να κάνετε αλλαγές στο σπίτι ή στα επαγγελματικά σας σχέδια. Ή μπορεί να βγαίνουν τώρα στην επιφάνεια οικογενειακά προβλήματα που είχατε θάψει το προηγούμενο διάστημα και να ζητούν λύσεις. Η Πανσέληνος στο συναισθηματικό ζώδιο των Ιχθύων σε τετράγωνο με τον Άρη αυξάνει τις ευαισθησίες σας, αλλά και τον θυμό σας, απέναντι σε άτομα που δεν καταλαβαίνουν τις ανάγκες σας. Κάντε ένα ξεκαθάρισμα και απομακρύνετε τους τοξικούς ανθρώπους από δίπλα σας. Ο Ήλιος λάμπει στο υψηλότερο σημείο του ωροσκοπίου σας, τον 10ο οίκο, οπότε είναι μια εξαιρετική στιγμή να αυξήσετε τη φήμη σας και να αναδείξετε τα ταλέντα σας και τον επαγγελματισμό σας. Όμως θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στα λόγια και στη δράση σας, να μην λαμβάνετε παρορμητικές αποφάσεις, διότι η φαινομενικά ανάδρομη πορεία του Ερμή που ξεκινά τις 9/9, αλλά και η σύνοδος της Πανσελήνου με τον Ποσειδώνα φέρνουν σύγχυση και ασυνεννοησία και ίσως τα δεδομένα που έχετε να μην είναι ξεκάθαρα, ειδικά αν εμπλέκονται και οικονομικά θέματα που λειτουργούν σαν αγκάθια.

Αν ο Ήλιος σας βρίσκεται από τις 15 μέχρι τις 20 μοίρες του ζωδίου σας, ή έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων στις συγκεκριμένες μοίρες, τότε επηρεάζεστε περισσότερο.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας από τις 15 μέχρι τις 20 μοίρες πατήστε εδώ.

ΙΧΘΥΕΣ

Σύγχυση, τάσεις φυγής και περισσότερο στρες προκαλεί η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου που πραγματοποιείται στο ζώδιο σας και επηρεάζει την ψυχολογία σας και όλο σας το είναι! Όταν η Πανσέληνος πραγματοποιείται στο ζώδιο μας είναι η στιγμή μέσα στον χρόνο που πρέπει να πάρουμε αποφάσεις για τον εαυτό μας και το μέλλον μας. Και αυτή είναι η δική σας στιγμή, ειδικά αν είστε γεννημένοι στο τέλος του δεύτερου δεκαημέρου του ζωδίου σας, καθώς οι δονήσεις που θα δεχτείτε θα είναι πιο έντονες. Με αυτό το φεγγάρι λοιπόν θα σκέφτεστε συνεχώς και θα προβληματίζεστε για τα πάντα. Θα ξεψαχνίσετε τις σχέσεις σας, τις συνεργασίες σας και θα αναρωτιέστε αν είστε ικανοποιημένοι με τη δουλειά σας, την εμφάνισή σας, την εικόνα που έχουν οι άλλοι για εσάς, τη συμπεριφορά σας, τα όρια που βάζετε, τον τρόπο που φροντίζετε την υγεία και τη φυσική σας κατάσταση. Το θέμα είναι όμως πως όσο περισσότερο θα σκέφτεστε, τόσο περισσότερο θα μπερδεύεστε και θα πιέζεστε, διότι ο κυβερνήτης σας Ποσειδώνας, ο πλανήτης της φαντασίας, του ονείρου και της ψευδαίσθησης, είναι σε σύνοδο με την Πανσέληνο και δεν σας αφήνει να έχετε ξεκάθαρη εικόνα. Και επειδή και ο Ερμής ξεκινά τη φαινομενικά ανάδρομη του πορεία του, τα πράγματα μπερδεύονται ακόμα περισσότερο. Έτσι, από τη μία μπορεί κάτι να σας ενοχλεί, αλλά από την άλλη δεν θα μπορείτε να το προσδιορίσετε, να το περιγράψετε και να το εκφράσετε και θα στρεσαριστείτε πολύ. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ξεσπάσματα, διαφωνίες και εντάσεις σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο, αλλά μπορεί και να κλειστείτε στο καβούκι σας, στον δικό σας κόσμο και να ωραιοποιείτε τις καταστάσεις, προκειμένου να μην αντιμετωπίσετε τη σκληρή πραγματικότητα. Όμως το θέμα δεν είναι να κρύψετε τα κακώς κείμενα για άλλη μια φορά κάτω από το χαλάκι, αλλά να διεκδικήσετε αυτό σας αξίζει. Πρέπει λοιπόν να γειωθείτε, να βρείτε τον εαυτό σας, να τον αγαπήσετε και να πορευτείτε με άξονα εσάς και όχι να ευχαριστείτε τους άλλους. Μην χάνετε τον χρόνο σας με άτομα που δεν σας καταλαβαίνουν και καταστάσεις που σας καταπιέζουν, δεν χρειάζεται να πιέζεστε εσείς για να είναι χαρούμενοι οι άλλοι και να μην το εκτιμούν κιόλας. Προσδιορίστε ποιοι από τους ανθρώπους που σχετίζεστε είναι σύμμαχοι σας και ποιοι σας κρατούν πίσω, και χαράξτε μια πορεία που θα σας οδηγήσει στα δικά σας όνειρα και όχι να εξυπηρετείτε τα όνειρα των άλλων.

Αν ο Ήλιος σας βρίσκεται από τις 15 μέχρι τις 20 μοίρες του ζωδίου σας, ή έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων στις συγκεκριμένες μοίρες, τότε επηρεάζεστε περισσότερο.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας από τις 15 μέχρι τις 20 μοίρες πατήστε εδώ.