Πανσέληνος του λύκου στις 25/01/2024: Τα 4 ζώδια που θα έχουν αλλαγές και πιέσεις, αλλά θα γίνουν πιο φιλόδοξα και δημιουργικά

Πανσέληνος του λύκου στις 25/01/2024: Τα 4 ζώδια που θα έχουν αλλαγές και πιέσεις, αλλά θα γίνουν πιο φιλόδοξα και δημιουργικά

Πανσέληνος του λύκου στις 25/01/2024: Τα 4 ζώδια που θα έχουν αλλαγές και πιέσεις, αλλά θα γίνουν πιο φιλόδοξα και δημιουργικά

Η πρώτη Πανσέληνος του 2024 πραγματοποιείται στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου στις 25 Ιανουαρίου και μας καλεί να βρούμε την ισορροπία μεταξύ του «εγώ» και του «εμείς», να αναπτύξουμε τη δημιουργικότητα μας και να εκφράσουμε τα συναισθήματα μας και τα θέλω μας με τέτοιο τρόπο που να μην καταπιέσουμε τους άλλους. Το πύρινο ζώδιο του Λέοντα μας κάνει να αισθανόμαστε πιο δυνατοί και φιλόδοξοι, να έχουμε περισσότερη ενέργεια, θέληση και θάρρος να διεκδικήσουμε αυτό που πιστεύουμε ότι μας αξίζει, είτε στην προσωπική μας ζωή είτε στα επαγγελματικά μας. Βέβαια, όλη αυτή η ορμή και το πάθος μπορεί να μας οδηγήσει σε παρορμητικές αποφάσεις, γι’ αυτό και θα πρέπει να σκεφτόμαστε δύο φορές πριν ξεκινήσουμε τη δράση μας. Ίσως αυτό το φεγγάρι μας κάνει να δώσουμε περισσότερη σημασία στον εαυτό μας και στην εμφάνιση μας και να δουλέψουμε πάνω στην εικόνα μας και σε αυτό που προβάλουμε στους άλλους. Θα αναζητούμε την ικανοποίηση, τη χαρά, θα νιώθουμε πιο αναζωογονημένοι και θα θέλουμε να βγούμε μπροστά, να ξεχωρίσουμε και να επιβάλουμε με πάθος τη δική μας άποψη. Όμως θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί οι όψεις της Πανσελήνου μπορεί να μας οδηγήσουν σε εγωιστικά ξεσπάσματα, σε παιγνίδια χειρισμού και εξουσίας και τελικά να παρασυρθούμε από ίντριγκες και παρασκήνιο και τελικά να μπλέξουμε σε καταστάσεις που δεν θα μας ωφελήσουν.

Ο συμβολισμός της Πανσελήνου

Το φεγγάρι του «Λύκου», όπως είθισται να ονομάζεται η Πανσέληνος του Ιανουαρίου, είναι η περίοδος της κορύφωσης των θεμάτων που ξεκίνησαν με τη Νέα Σελήνη που πραγματοποιήθηκε στο ζώδιο του Λέοντα στις 16/08/2023 και ίσως τώρα αντιληφθούμε κάποιες καταστάσεις που ξεκίνησαν τότε να ολοκληρώνονται ή να απογειώνονται! Είναι λοιπόν η στιγμή για να καταλάβουμε και να συνειδητοποιήσουμε αν αυτό που αρχίσαμε κυλάει σωστά ή θα πρέπει να κάνουμε κάποιες αλλαγές για να βοηθήσουμε την πορεία του ή και να το τελειώσουμε μια για πάντα. Για να εκμεταλλευτούμε σωστά την Πανσέληνο στον Λέοντα πρέπει να είμαστε θετικοί και δημιουργικοί, να μην παγιδευόμαστε στα συναισθήματά μας και να κάνουμε βήματα μπροστά, ακόμα και όταν τα πράγματα είναι δύσκολα. Γι’ αυτό πρέπει να αλλάξουμε οπτική και να χρησιμοποιούμε την ενέργεια μας παραγωγικά. Να μετουσιώνουμε την έμπνευση σε έργο και να προβάλουμε τις ιδέες και τα ταλέντα μας. Ο Λέων είναι το μεγάλο παιδί του ζωδιακού κύκλου και είναι γεμάτο χαρά, αθωότητα και αυθορμητισμό που θέλει όλα τα φώτα να είναι στραμμένα σε αυτό. Επίσης, είναι το ζώδιο που κυβερνά τα παιδιά και αυτή η Πανσέληνος είναι η ευκαιρία να βρούμε το παιδί που κρύβουμε μέσα μας, να διασκεδάσουμε με την καρδιά μας, να εκφραστούμε και να βρούμε τι μας κάνει ευτυχισμένους και χαρούμενους. Έτσι, μπορεί να αναζητούμε περισσότερη αγάπη, φροντίδα, στοργή και προσοχή από αυτούς που αγαπάμε και να έχουμε ανάγκη από έπαινο και αποδοχή. Γι’ αυτό να προσπαθήσετε να είστε κοντά με άτομα που λειτουργούν προστατευτικά και όχι με όσους σας κρίνουν και σας κάνουν να αισθάνεστε λίγοι.

Αντίθετες δυνάμεις

Βέβαια η Πανσέληνος λειτουργεί σε άξονες και έτσι η Σελήνη θα βρίσκεται στον φλογερό Λέοντα, αλλά ο Ήλιος που είναι κυβερνήτης πλανήτης της Πανσελήνου θα κατοικοεδρεύει στον απρόσωπο Υδροχόο, στον οποίο βρίσκεται ο σκοτεινός Πλούτωνας και θα πρέπει να βρούμε τη χρυσή τομή σε αυτή τη σύγκρουση αντίθετων δυνάμεων. Ο Λέων θέλει να είναι το κέντρο του κόσμου και ο Υδροχόος είναι πιο ομαδικός παίκτης και ασχολείται με το εμείς, οπότε θα πρέπει να βάλουμε στην άκρη το προσωπικό μας συμφέρον για να αναδειχτεί το κοινωνικό όφελος. Για παράδειγμα, μπορεί να προκύψουν ερωτήματα για το ποια είναι τα όρια ανάμεσα στο να εκφραζόμαστε ελεύθερα χωρίς να είμαστε εγωκεντρικοί, πώς μπορούμε να φτάσουμε στην κορυφή και να αναγνωριστούμε χωρίς να πατήσουμε επί πτωμάτων, πώς να διατηρήσουμε την ιδιαιτερότητα και τη μοναδικότητα μας όντας μέλη μιας ομάδας, πώς να μη βάζουμε το προσωπικό μας συμφέρον έναντι των αναγκών του συνόλου. Επιπλέον, οι όψεις που σχηματίζει η Πανσέληνος με τον Δία και τον Πλούτωνα μπορεί να μας οδηγήσουν σε επαναστατικές συμπεριφορές και ιδεολογικές ακρότητες. Μπορεί να καταρρίπτουμε με πάθος και οργή οποιονδήποτε φερθεί εγωιστικά και να γίνουμε πιο δραματικοί στην έκφραση των συναισθημάτων μας. Τις ημέρες που περικλείουν την Πανσέληνο θα έχουμε έντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις και κοινωνικές διαφωνίες, θα ανέβουν οι τόνοι και η ένταση, αφού θα τεθούν υπό αμφισβήτηση ιδεολογίες και πρόσωπα. Επίσης μπορεί να υπάρξουν αποκαλύψεις που να κλονίσουν την εμπιστοσύνη μας στους άλλους, όπως και τεράστια παιγνίδια εξουσίας και ελέγχου της μάζας.

Οι όψεις της Πανσελήνου

Η Πανσέληνος σχηματίζει αντίθεση με τον Πλούτωνα και ίσως φέρει κάποια απωθημένα στην επιφάνεια και κάποιες δύσκολες καταστάσεις στο προσκήνιο. Τα παιγνίδια ελέγχου, επιβολής και χειρισμού θα δίνουν και θα παίρνουν και μπορεί να προκύψουν ζητήματα ζήλιας ή κτητικότητας στις σχέσεις μας. Κάποιοι θα γίνουν υπερβολικά φιλόδοξοι και θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα για να πετύχουν τον σκοπό τους. Επίσης, μπορεί να έχουμε έντονα γεωφυσικά και μετεωρολογικά φαινόμενα στον πλανήτη.

Υπάρχει όμως και η εμπλοκή του Δία που σχηματίζει ένα Τ τετράγωνο με τη Σελήνη και τον Ήλιο και προσφέρει ευκαιρίες για να περάσουμε καλά, να διασκεδάσουμε, να εκφραστούμε, να δημιουργήσουμε και να είμαστε πιο γενναιόδωροι σε χρήματα και αισθήματα. Βέβαια θα πρέπει να προσέχουμε τις υπερβολές, γιατί μπορεί να ξεφύγουμε και να γίνουμε σπάταλοι και χωρίς όρια στη συμπεριφορά μας.

Ποιοι επηρεάζονται

Η Πανσέληνος που πραγματοποιείται στις 5 μοίρες και 15 λεπτά του Λέοντα επηρεάζει περισσότερο Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους που έχουν τον Ήλιο τους από την 1η έως την 9η μοίρα, αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες σε αυτά τα ζώδια στις συγκεκριμένες μοίρες.

Αν δεν ξέρετε τις μοίρες του ζωδίου σας, του ωροσκόπου και των γενέθλιων πλανητών σας πατήστε εδώ.

Ας δούμε όμως αναλυτικά ποια είναι τα 4 ζώδια που θα έχουν αλλαγές και πιέσεις, αλλά θα γίνουν πιο φιλόδοξα και δημιουργικά με την Πανσέληνο στον Λέοντα στις 25/01/2024

ΤΑΥΡΟΣ

Η Πανσέληνος του Λύκου σχηματίζει τετράγωνο με τον Δία στο ζώδιο σας και αντίθεση με τον Πλούτωνα και θα παίξει λίγο με το νευρικό σας σύστημα, αφού θα είναι μία κρύο μία ζέστη. Ίσως έρθετε αντιμέτωποι με απρόσμενες εξελίξεις και αλλαγές τις οποίες σιχαίνεστε, αλλά μερικές φορές είναι αναγκαίες για να προχωρήσετε και να εξελιχθείτε. Οι καυτοί τομείς που επηρεάζει το φεγγάρι έχουν να κάνουν με το σπίτι, την οικογένεια, τα ακίνητα, τους γονείς σας, την παιδική σας ηλικία και εξ αντανακλάσεως με την καριέρα και ίσως υπάρξουν χωροταξικές αλλαγές στη δουλειά ή στο σπίτι. Αν οι οικογενειακές σας σχέσεις είναι σωστές, είναι η κατάλληλη περίοδος για να ασχοληθείτε με όσους αγαπάτε και να συνδεθείτε εκ νέου αν σας έχει λείψει η φροντίδα τους. Αν όμως οι σχέσεις σας είναι οριακές, τότε μπορεί να δημιουργούν εντάσεις από το πουθενά, να βγουν απωθημένα στην επιφάνεια και να αλλάξουν οι ισορροπίες. Επίσης, θα σας απασχολήσει το σπίτι ως χώρος και μπορεί να μπείτε στη διαδικασία να αναδιαμορφώσετε τον χώρο και να του δώσετε νέα πνοή ή να προκύψει κάποιο πρόβλημα ξαφνικά και να χρειαστεί να κάνετε επισκευές που μπορεί να τινάξουν και τον προϋπολογισμό σας στον αέρα. Ή μπορεί να προκύψει και μια μετακόμιση μετά από απρόσμενες καταστάσεις, είτε στη δουλειά είτε στην οικογένεια. Ακόμη, μπορεί να υπάρξουν κάποιες αποκαλύψεις για πρόσωπα που θεωρούσατε ότι είναι πολύ κοντά σας και θα κλονιστεί η εμπιστοσύνη σας, και ίσως αναγκαστείτε να πάρετε άμεσες και βιαστικές αποφάσεις. Επειδή θα είστε συναισθηματικά φορτισμένοι αποφύγετε σοβαρές συναντήσεις και κουβέντες, διότι μπορεί να βγουν στην επιφάνεια καταπιεσμένα συναισθήματα και θυμός και ίσως κλείσετε πολλές πόρτες πίσω σας. Προσέξτε τις σχέσεις σας είτε με συγγενείς είτε με συναδέλφους, ιδιαίτερα αν εκπροσωπούν κάποιο από τα σταθερά ζώδια, δηλαδή Ταύρο, Λέοντα, Σκορπιό και Υδροχόο, καθώς μπορεί να υπάρξουν καταστάσεις που ίσως σας φέρουν στα όρια σας. Επίσης, δώστε προσοχή στην υγεία σας και στη φυσική σας κατάσταση.

Επηρεάζεστε περισσότερο από την Πανσέληνο αν ο Ήλιος σας είναι από την 1η έως την 9η μοίρα του ζωδίου σας, ή αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου σε αυτές τις μοίρες.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις μοίρες των ζωδίων αυτών πατήστε εδώ.

ΛΕΩΝ

Φιλοξενείτε την Πανσέληνο στις 25/01 και πρέπει να είστε έτοιμοι για όλα, καθώς μπορεί να υπάρξουν αλλαγές, ανατροπές και αποκαλύψεις που μπορεί να επηρεάσουν τις εξελίξεις σε μια σχέση ή συνεργασία. Το φεγγάρι σε δύσκολη όψη με τον Πλούτωνα θα φέρει ξεκαθαρίσματα σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Μπορεί να έρθετε αντιμέτωποι με ακατανόητες συμπεριφορές και να βγείτε από τα ρούχα σας αντιδρώντας παρορμητικά. Από την άλλη, ίσως υπάρξουν απρόσμενες εξελίξεις ή να έρθουν στην επιφάνεια κρυμμένα μυστικά σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο που να σας γεμίσουν θυμό και απογοήτευση και να δώσετε ένα οριστικό τέλος σε μια σχέση ή συνεργασία χωρίς πολλές εξηγήσεις και κουβέντες. Υπάρχει και το σενάριο ο τομέας των σχέσεων και των συνεργασιών να μπερδεύεται, αν για παράδειγμα τρέφετε αισθήματα για κάποιο άτομο από τη δουλειά και τα «συμφέροντα» συγκρούονται και όλο αυτό να σας πιέσει. Ή μπορεί να αποκαλυφθεί η σχέση σας και να έρθετε σε δύσκολη θέση και να πρέπει να δώσετε εξηγήσεις. Η επιρροή που δέχεστε είναι ιδιαίτερα έντονη και θα σας βάλει στη διαδικασία να κάνετε τον προσωπικό σας απολογισμό και να συνειδητοποιήσετε, με τον εύκολο ή τον δύσκολο τρόπο, το πού βαδίζετε στη ζωή σας. Η Πανσέληνος θα σας βοηθήσει να αναγεννηθείτε, να πιστέψετε στον εαυτό σας, να αφήσετε πίσω σας τα τετριμμένα, να χαράξετε ένα νέο μονοπάτι και να υπενθυμίσετε και στους γύρω σας ότι έχετε όρια και ανάγκες που πρέπει να τηρούνται και να εξυπηρετούνται. Αν κάποιοι νιώθετε ότι έχει χαθεί ο ενθουσιασμός και το πάθος στη σχέση σας, θα προτιμήσετε να τραβήξετε τον δικό σας δρόμο. Το ίδιο μπορεί να προκύψει και σε μια συνεργασία. Αν όμως είστε ευτυχισμένοι και ο σύντροφός σας είναι ότι ακριβώς ψάχνατε, τότε θα πάρετε την απόφαση να πάτε τη σχέση ένα βήμα παρακάτω. Φυσικά και θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί και συνετοί αυτές τις μέρες και με τα θέματα της υγείας σας.

Επηρεάζεστε περισσότερο από την Πανσέληνο αν ο Ήλιος σας είναι από την 1η έως την 9η μοίρα του ζωδίου σας, ή αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου σε αυτές τις μοίρες.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις μοίρες των ζωδίων αυτών πατήστε εδώ.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η Πανσέληνος στο ζώδιο του Λέοντα στις 25/01 σε αντίθεση με τον κυβερνήτη σας Πλούτωνα από τη μία σας κάνει πιο φιλόδοξους, αλλά από την άλλη μπορεί να φέρει ξαφνικές εξελίξεις στην καριέρα ή στο σπίτι και στην οικογένεια, ιδιαίτερα αν είστε γεννημένες-οι στο πρώτο δεκαήμερο. Θα έχετε την ανάγκη να βγείτε μπροστά, να δείξετε τα ταλέντα σας και θα αναζητάτε την αναγνώριση. Όμως οι άλλοι γύρω σας μπορεί να σας δημιουργούν εμπόδια, να σας πιέζουν, να ζητούν συνεχώς περισσότερα από εσάς και αν δεν καταφέρετε να ελέγξετε τα νεύρα σας, τότε δεν θα αποφύγετε τις εντάσεις τόσο στην οικογένεια όσο και στην εργασία. Μην βιάζεστε και μην παίζετε παιγνίδια ελέγχου και εξουσίας, διότι όσο πιέζετε τις καταστάσεις τόσο θα φεύγουν από τον έλεγχο σας και στο τέλος θα εκτεθείτε. Οι όψεις που σχηματίζει η Πανσέληνος μπορεί να φέρουν εξελίξεις και αλλαγές στον επαγγελματικό χώρο και ίσως να μην ξέρετε πώς να αντιδράσετε και τι να αποφασίσετε. Από την άλλη, είναι πιθανόν οι αλλαγές να αφορούν στον χώρο του σπιτιού ή της οικογένειας. Να προκύπτει, για παράδειγμα, η ανάγκη μιας μετακόμισης ή ένα θέμα που αφορά τα μέλη της οικογένειας σας. Μπορεί αυτές τις ημέρες να σας απασχολήσουν ξαφνικά και θέματα που αφορούν ένα ακίνητο και να χρειάζεται να τρέξετε για να διευθετήσετε την κατάσταση. Μπορεί να δοκιμαστούν τα νεύρα και η υπομονή σας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και ίσως έχετε γκρίνιες, ανταγωνισμό, ζήλιες στο σπίτι και οι εντάσεις δεν θα λείψουν αν δεν βρείτε τη χρυσή τομή ανάμεσα στην καριέρα και την οικογενειακή ζωή. Γι’ αυτό προσπαθήστε να καταλάβετε ότι και οι άλλοι έχουν ανάγκες και δεν χρειάζεται να τα παίρνετε όλα προσωπικά και να παρεξηγήστε με το παραμικρό. Μη μεταφέρετε την επιβαρυμένη ψυχολογία σας από το γραφείο στην οικογένεια και στον-ην σύντροφό σας και διατηρήστε την ψυχραιμία σας, για να μπορείτε να λαμβάνετε σωστές αποφάσεις όταν είστε υπό πίεση. Βέβαια αν τα πράγματα φτάσουν σε οριακό σημείο, ίσως κάποιος κύκλος κλείσει. Μην φοβηθείτε να αλλάξετε τους στόχους και τις προτεραιότητες σας αν αυτό θέλετε. Αυτή η απόφαση μπορεί να σας οδηγήσει σε άλλα πιο όμορφα μονοπάτια για εσάς. Μπορεί να σας περιμένει μια νέα καριέρα, μια πιο αξιόλογη θέση, μια πιο ευτυχισμένη ζωή. Προσέξτε περισσότερο και την υγεία σας.

Επηρεάζεστε περισσότερο από την Πανσέληνο αν ο Ήλιος σας είναι από την 1η έως την 9η μοίρα του ζωδίου σας, ή αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου σε αυτές τις μοίρες.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις μοίρες των ζωδίων αυτών πατήστε εδώ.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η Πανσέληνος του λύκου σχηματίζεται απέναντι σας και φέρνει τα θέματα των σχέσεων, του γάμου και των συνεργασιών στο προσκήνιο και ίσως κάποιοι κληθείτε να πάρετε σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον τους. Το φεγγάρι αυτό θα ρίξει άπλετο φως και θα αποκαλύψει πράγματα και καταστάσεις, οπότε ετοιμαστείτε για σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που σχετίζεστε, στον τρόπο που συνεργάζεστε, καθώς θα μπείτε στη διαδικασία να εξετάσετε από διαφορετική σκοπιά πώς βλέπετε τον εαυτό σας μέσα στις σχέσεις σας και θα κάνετε μια νέα αρχή βάζοντας όρια και θέτοντας συγκεκριμένες προϋποθέσεις που θέλετε να πληρούνται. Πλέον φιλοξενείτε και τον Πλούτωνα στο ζώδιο σας που είναι σε αντίθεση με την Πανσέληνο και σας πιέζει να αλλάξετε, να μεταμορφωθείτε, να βρείτε λύσεις και να αντιμετωπίσετε ό,τι κρύβετε, ό,τι αποφεύγετε και σας πληγώνει. Από την άλλη, μπορεί να προκύψει ξαφνικά κάτι ιδιαίτερα ενοχλητικό και να μην μπορείτε να τιθασεύσετε το νευρικό σας σύστημα, αλλά δεν χρειάζεται να έχετε επιθετική συμπεριφορά, καθώς αυτό δεν θα σας λύσει τα προβλήματα. Μπορεί να βρεθείτε μπροστά σε ένα δίλημμα, αν χρειαστεί να πάρετε μια σημαντική απόφαση για την πορεία μιας σχέσης ή συνεργασίας, ή μπορεί η άλλη πλευρά να πάρει αυτή την απόφαση για σας ξαφνικά και να νιώθετε προδομένοι. Όμως, θα πρέπει να βάλετε στην άκρη την παρόρμηση και να δείξετε σοβαρότητα και ψυχραιμία στις αποφάσεις σας. Διαχωρίστε τις προτεραιότητές σας, κρατήστε τους δικούς σας ανθρώπους κοντά και απομακρύνετε όσους δημιουργούν τοξικές καταστάσεις. Προσπαθήστε να καλμάρετε πριν κάνετε την οποιαδήποτε συζήτηση, διότι αλλιώς θα χάσετε το δίκιο σας. Φυσικά πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να φροντίσετε περισσότερο την υγεία σας και την καλή σας φυσική κατάσταση, ιδιαίτερα αν είστε γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο.

Επηρεάζεστε περισσότερο από την Πανσέληνο αν ο Ήλιος σας είναι από την 1η έως την 9η μοίρα του ζωδίου σας, ή αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου σε αυτές τις μοίρες.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις μοίρες των ζωδίων αυτών πατήστε εδώ.