Πανσέληνος στον Κριό στις 29/09/2023: Ο θυμός και το συναίσθημα θα οδηγούν τις αποφάσεις μας. Πώς θα επηρεαστούν τα 12 ζώδια

Πανσέληνος στον Κριό στις 29/09/2023: Ο θυμός και το συναίσθημα θα οδηγούν τις αποφάσεις μας. Πώς θα επηρεαστούν τα 12 ζώδια

Πανσέληνος στον Κριό στις 29/09/2023: Ο θυμός και το συναίσθημα θα οδηγούν τις αποφάσεις μας. Πώς θα επηρεαστούν τα 12 ζώδια

Στις 29 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιείται η Πανσέληνος στο φλογερό ζώδιο του Κριού. Είναι ένα δυναμικό φεγγάρι που θα μας γεμίσει με θάρρος για να διεκδικήσουμε αυτό που θέλουμε, αλλά από την άλλη μπορεί να έχουμε ξεσπάσματα θυμού αν δεν καταφέρουμε να γίνει το δικό μας ή αν κάποιος προσπαθήσει να ανακόψει την πορεία μας. Η Πανσέληνος στον Κριό θα ρίξει το φως της σε ό,τι ξεκινήσαμε τον Μάρτιο του 2023 όταν πραγματοποιήθηκε η Νέα Σελήνη σε αυτό το ζώδιο, ακολουθούμενη και από μια Ηλιακή Έκλειψη στον Κριό τον Απρίλιο του ίδιου έτους. Θυμηθείτε λοιπόν τι έγινε τότε, τι σχέδια και τι σχέσεις και συνεργασίες βάλατε μπροστά και να είστε έτοιμοι να αξιολογηθούν τώρα.

Επίσης, όπως κάθε Πανσέληνος, έτσι και αυτή μπορεί να φέρει έντονες μετεωρολογικές ή γεωφυσικές εξάρσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και θέματα που μπορεί να σχετίζονται με τη φωτιά και τους κεραυνούς. Ακόμη, μπορεί να έχουμε παρορμητικές αντιδράσεις, διαδηλώσεις, διασπάσεις και εκφράσεις θυμού σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.

Ο συμβολισμός της Πανσελήνου

Ο Κριός είναι το πρώτο ζώδιο στον ζωδιακό κύκλο που σηματοδοτεί την αρχή, ενώ η Πανσέληνος σημαίνει το τέλος των καταστάσεων. Οπότε αυτό το φεγγάρι αφορά την αρχή του τέλους ή το τέλος μιας αρχής που είχαμε κάνει και δεν μπορεί να εξελιχθεί. Ο κυβερνήτης πλανήτης της Πανσελήνου είναι ο Άρης, ο θεός του πολέμου και της διεκδίκησης, οπότε θα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τις μάχες μας για να προχωρήσουμε μπροστά. Θα αναλάβουμε δράση και θα ψάχνουμε να διοχετεύσουμε την αυξημένη ενέργεια μας σε ό,τι μας ενθουσιάζει, μας εμπνέει και κάνει την καρδιά μας να χτυπά δυνατά. Τα συναισθήματα μας θα κορυφωθούν και αν κάτι ή κάποιος προσπαθήσει να παρεμποδίσει την πορεία μας τότε θα δεχτεί τα βέλη μας. Θα είμαστε πιο πεισματάρηδες, παρορμητικοί και παθιασμένοι και θα υπερασπιζόμαστε τις θέσεις και τις απόψεις μας με επιθετικό τρόπο, αφού δεν θα σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας είτε έχουμε δίκιο είτε άδικο.

Κρίση ταυτότητας

Ο Κριός είναι το ζώδιο του «εγώ», δηλαδή του εαυτού μας και της ταυτότητάς μας. Κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου μπορεί να αναρωτηθούμε ποιοι είμαστε και πού πηγαίνουμε και τι εκπέμπουμε στους γύρω μας. Αν έχουμε καλή σχέση με τον εαυτό μας και πιστεύουμε στις δυνάμεις μας τότε θα νιώσουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, αν όμως υπάρχουν θέματα αυτοεκτίμησης τότε αυτό το φεγγάρι μπορεί να τονίσει τις ανασφάλειες μας και θα μας βγει έντονος θυμός.

Στόχος είναι η ισορροπία στις σχέσεις

Η Πανσέληνος πραγματοποιείται όταν ο Ήλιος και η Σελήνη βρίσκονται απέναντι και στην προκειμένη ο Ήλιος βρίσκεται στον Ζυγό και η Σελήνη στον Κριό. Ο άξονας Κριού-Ζυγού αφορά τις σχέσεις, όπου ο Κριός αντιπροσωπεύει το «εγώ» και ο Ζυγός το «εμείς», δηλαδή ο Κριός έχει να κάνει με την αυτοεπιβεβαίωση και ο Ζυγός με τον συμβιβασμό. Ο Ήλιος στον Ζυγό αναζητά την ισορροπία στις σχέσεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη διατήρησή τους, όπως συμβιβασμός, διαπραγμάτευση, ευγένεια και αρμονία, ενώ η Σελήνη στον Κριό αγαπά να επιβάλλεται και θέλει ισχυρή αυτοπεποίθηση, ηγετική προσωπικότητα, τόλμη και θάρρος. Αυτή η Πανσέληνος λοιπόν μας προτρέπει να βρούμε την ισορροπία μεταξύ της ικανοποίησης των προσωπικών μας αναγκών και της φροντίδας των αναγκών των σημαντικών προσώπων στη ζωή μας, είναι δηλαδή η σύγκρουση της αυτονομίας και της συντροφικότητας. Και επειδή ο κυβερνήτης της Πανσελήνου είναι ο Άρης που βρίσκεται στον Ζυγό, σίγουρα δεν θα κλειστούμε στον εαυτό μας, αλλά θα θέλουμε να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας και να διεκδικήσουμε αυτό που επιθυμούμε, αλλά το θέμα είναι να μην το κάνουμε παρορμητικά, αλλά να το πετύχουμε με συζήτηση, ενσυναίσθηση και δικαιοσύνη και όχι με εγωιστικά κριτήρια. Γενικότερα, αυτή η Πανσέληνος μας υπενθυμίζει ότι πρέπει να αξιολογήσουμε το πώς αντιμετωπίζουμε τις στενές μας σχέσεις, τι ρόλο παίζουν στη ζωή μας τα αγαπημένα μας πρόσωπα και τι εκτόπισμα έχουμε εμείς στη δική τους. Αν λειτουργήσουμε σωστά και συνετά, τότε θα βρούμε τον τρόπο για να θέσουμε υγιή όρια και να σταματήσουμε τους άλλους να υπαγορεύουν τις προσδοκίες τους στη ζωή μας και βέβαια να μην θυσιάζουμε την ατομικότητά μας μόνο και μόνο για να είναι ευχαριστημένοι οι άλλοι.

Ο ρόλος των εκλείψεων

Αυτή η Πανσέληνος είναι πολύ σημαντική για ακόμη έναν λόγο: είναι η πρώτη Πανσέληνος που πραγματοποιείται σε αυτόν τον άξονα από τη στιγμή που οι Δεσμοί της Σελήνης μετακόμισαν στον Κριό και στον Ζυγό στις 17/07/2023. Οπότε σκεφτείτε αυτή την Πανσέληνο ως μια «προεπισκόπηση» του τι πρόκειται να ακολουθήσει. Για τα επόμενα χρόνια οι εκλείψεις θα γίνονται σε αυτόν τον άξονα (με εξαίρεση στις 28 Οκτωβρίου 2023 που θα γίνει στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού) και οι αλλαγές στις ζωές των παρορμητικών ζωδίων (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) θα είναι πολλές. Επομένως η τελευταία «κανονική» Πανσέληνος στον Κριό μέχρι το 2025 είναι πολύ σημαντική καθώς θα σας δείξει ποια θέματα θα σας απασχολήσουν τα επόμενα χρόνια.

Το τετράγωνο Αφροδίτης-Ουρανού

Η Πανσέληνος στον Κριό δεν σχηματίζει κάποια κύρια όψη με τους άλλους πλανήτες. Όμως, την ίδια ημέρα της Πανσελήνου κυριαρχεί το τετράγωνο της Αφροδίτης από τον Λέοντα με τον Ουρανό στον Ταύρο και μπορεί να έρθουμε αντιμέτωποι με κρυμμένες αλήθειες και συναισθήματα, αλλά και να συμβούν αναπάντεχες καταστάσεις που να μας σοκάρουν. Παράλληλα, μπορεί να μας πιάσει το ανικανοποίητο στις σχέσεις μας ή να δημιουργηθούν κάποιες εντάσεις που να σχετίζονται με οικονομικά θέματα.

Ποιοι επηρεάζονται περισσότερο

Η Πανσέληνος πραγματοποιείται στις 6 μοίρες και 0 λεπτά του Κριού, επηρεάζοντας όσους έχουν ωροσκόπο και πλανήτες στα ζώδια του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού και του Αιγόκερου από τις 4 έως τις 8 μοίρες.

Αν δεν ξέρετε σε ποιες μοίρες έχετε τον ωροσκόπο και τους πλανήτες σας πατήστε εδώ.

Ας δούμε όμως σε ποιον τομέα θα επηρεαστούν οι 12 εκπρόσωποι του ζωδιακού κύκλου από την Πανσέληνο στον άξονα Κριού-Ζυγού

ΚΡΙΟΣ

Θα έχετε την τιμητική σας και τα νεύρα σας με την Πανσέληνο στο ζώδιο σας, αφού η επιρροή που δέχεστε είναι ιδιαίτερα έντονη, τόσο στις προσωπικές σας σχέσεις όσο και στις συνεργασίες σας. Είναι η περίοδος που θα κάνετε τον απολογισμό σας και θα πάρετε αποφάσεις για τη μακροβιότητά τους, είτε αρνητικά είτε θετικά. Δηλαδή, αν κάποιοι νιώθετε ότι έχει χαθεί ο ενθουσιασμός και το πάθος από μια σχέση και ότι έχετε χάσει το ενδιαφέρον και τον εαυτό σας, τότε θα βάλετε ένα τέλος από το να αναλώνεστε σε αντιπαραθέσεις που δεν οδηγούν πουθενά. Το ίδιο μπορεί να προκύπτει και σε μια συνεργασία. Αν όμως είστε ευτυχισμένοι και ο σύντροφός σας είναι ότι ακριβώς ψάχνατε, τότε θα πάρετε την απόφαση να πάτε τη σχέση ένα βήμα παρακάτω. Ενώ αν είστε αδέσμευτοι μπορεί να προκύψει μια ενδιαφέρουσα γνωριμία από το πουθενά και να ερωτευθείτε κεραυνοβόλα. Αν είστε γεννημένοι στο 1ο δεκαήμερο μπορεί να νιώθετε τεράστια ένταση μέσα σας, ενώ μπορεί να υπάρχουν από το περιβάλλον σας επιθέσεις προς το πρόσωπο σας και αμφισβήτηση. Όμως, αν αντιδράσετε θυμωμένα και χωρίς να επεξεργαστείτε με λογική ό,τι προκύπτει, τότε τα πράγματα μπορεί να γίνουν χειρότερα και οι καβγάδες θα γιγαντωθούν. Αν θέλετε να κάνετε αντεπίθεση ή απλώς να διεκδικήσετε το δίκιο σας, χρειάζεται να είστε καλά οργανωμένοι και χωρίς φόβο και πάθος να προχωρήσετε στον στόχο! Όχι όμως με φωνές και παρορμητισμό, με επιχειρήματα και διάλογο. Προσοχή και στην υγεία, αλλά και στην τάση για μικρατυχήματα. Παράλληλα, το τετράγωνο Αφροδίτης-Ουρανού που σχηματίζεται την ίδια μέρα μπορεί να σας κάνει πιο παρορμητικούς και να σας φέρει σε δύσκολη θέση, αφού δεν θα σκέφτεστε τις συνέπειες των πράξεων σας, είτε αυτό αφορά να ξοδέψετε αλόγιστα χρήματα ή να πάρετε λανθασμένες αποφάσεις σε συνεργασίες και σχέσεις επειδή κάτι άλλο σας φάνηκε πιο ενδιαφέρον… Αυτή η όψη αφορά περισσότερο τους γεννημένους στο τέλος του δεύτερου δεκαημέρου – αρχές τρίτου.

Περισσότερο θα επηρεαστείτε όσοι έχετε τον Ήλιο σας από τις 4 έως τις 8 μοίρες του Κριού ή όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στον Κριό, στον Καρκίνο, στον Ζυγό και στον Αιγόκερο σε αυτές τις μοίρες.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις μοίρες των ζωδίων αυτών πατήστε εδώ.

ΤΑΥΡΟΣ

Ως σταθερό ζώδιο της γης έχετε την τάση να προσεγγίζετε τη ζωή με πρακτική και λογική βάση, αλλά αυτό το φεγγάρι μάλλον θα σας δυσκολέψει αφού θα δοκιμάσει τις αντοχές σας και θα σας φέρει στα όρια σας. Η Πανσέληνος που πραγματοποιείται στον άξονα Κριού-Ζυγού αγγίζει τον πιο εσωτερικό και συναισθηματικό οίκο του Ηλιακού σας ωροσκοπίου, τον 12ο οίκο, ο οποίος συμβολίζει το τέλος, τη μετάβαση, το παρελθόν. Με κάποιο τρόπο λοιπόν οι συνθήκες θα σας αναγκάσουν να δώσετε ένα τέλος σε μια σχέση, συνεργασία ή σε μια κατάσταση που σας κρατάει πίσω. Η διαίσθηση σας με αυτό το φεγγάρι θα είναι έντονη, γι’ αυτό ό,τι και αν προκύψει εμπιστευθείτε το ένστικτό σας και κάντε αυτό που θέλετε χωρίς ενοχές και τυχόν πισωγυρίσματα. Οι γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου σας μπορεί να αντιμετωπίσετε έντονο παρασκήνιο στη δουλειά, πιθανές εντάσεις και προβλήματα με άτομα που συνεργάζεστε. Ίσως πιεστείτε ψυχολογικά, διότι θα διαισθάνεστε ότι κάτι συμβαίνει πίσω από την πλάτη σας, αλλά δεν θα μπορείτε να το αποδείξετε και η εσωτερική ένταση θα είναι μεγάλη. Ή ενδέχεται να εργάζεστε εσείς κρυφά σε κάποιο πρότζεκτ ή να κάνετε μυστικά ραντεβού -επαγγελματικά ή προσωπικά- που πρέπει να μείνουν μακριά από αδιάκριτα βλέμματα και είτε δεν θα μπορείτε να το διαχειριστείτε είτε θα φοβάστε τις συνέπειες της πιθανής αποκάλυψης. Όμως θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί, διότι την ίδια ήμερα κυριαρχεί το τετράγωνο του Ουρανού από το ζώδιο σας με την Αφροδίτη και ίσως υπάρξουν κάποιες αποκαλύψεις ή απρόοπτα γεγονότα που θα σας αποδιοργανώσουν. Προσέξτε λοιπόν πολύ ποιους εμπιστεύεστε και με ποιους μιλάτε, αλλά και τις σχέσεις σας με άτομα του οικογενειακού σας περιβάλλοντος. Ακόμη, είναι σημαντικό να προστατέψετε την υγεία και τη φυσική σας κατάσταση, να δώσετε σημασία σε εσάς και τις ανάγκες σας, να ξεκουραστείτε, να φροντίσετε τον οργανισμό σας και να κάνετε ένα διάλειμμα, καθώς το νευρικό σας σύστημα είναι στα κόκκινα.

Περισσότερο θα επηρεαστείτε όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια στα ζώδια του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού και του Αιγόκερου από την 4η έως την 8η μοίρα.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις μοίρες των ζωδίων αυτών πατήστε εδώ.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η Πανσέληνος επηρεάζει τον 11ο οίκο στο Ηλιακό σας ωροσκόπιο που σχετίζεται με τους φίλους σας, τον κοινωνικό σας κύκλο και τις ομάδες στις οποίες είστε μέλη, άτομα με τα οποία συνεργάζεστε, αλλά εξ αντανακλάσεως θα δοκιμάσει και τις ερωτικές σας σχέσεις. Οπότε για να μην μετατρέψετε την καθημερινότητα σας σε ρινγκ, προσέξτε τις εντάσεις που θα δημιουργηθούν με άτομα του περιβάλλοντος σας, οι οποίες μπορεί να ξεκινήσουν από μια μικρή αφορμή (μπορεί και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) και να εξελιχθεί σε καταιγισμό κατηγοριών και εκατέρωθεν επιθέσεις. Με αυτό το φεγγάρι και μια λάθος λέξη μπορεί να είναι αρκετή για να ανάψουν τα αίματα και αυτό μπορεί να συμβεί και στις ερωτικές σας σχέσεις, αλλά και στις φιλικές και επαγγελματικές. Μπορεί ο σύντροφός σας, κάποιος συνεργάτης ή φίλος να σας ζητήσει μία χάρη ή να χρειαστεί τις συμβουλές σας για κάποιο πρόβλημα και τελικά μην του αρέσει η στάση σας ή τα λόγια σας και να βγουν στην επιφάνεια απωθημένα που να σας δημιουργήσουν ενοχές και πίεση. Ίσως νιώσετε κατά τη διάρκεια αυτής της Πανσελήνου ότι κανείς δεν σας καταλαβαίνει ή ότι δεν έχετε γύρω σας τα σωστά άτομα και να συνειδητοποιήσετε ότι οι επιλογές σας δεν ταιριάζουν με τα θέλω σας. Δεν χρειάζεται να βγάλετε τη χολή σας, ούτε να εισπράξετε τον αρνητισμό των άλλων. Απομακρυνθείτε από όσους δεν σας εκτιμούν και προσφέρετε τον χρόνο σας μόνο στους αληθινούς σας φίλους και όσους σας αγαπούν. Εξάλλου έχετε την οξυδέρκεια που σας επιτρέπει να καταλάβετε τη διαφορά μεταξύ των τοξικών και των θετικών ανθρώπων στη ζωή σας. Προσέξτε ιδιαίτερα την ψυχολογία σας, διότι το τετράγωνο Αφροδίτης-Ουρανού μπορεί να φέρει μνήμες του παρελθόντος και να χαλάσει τη διάθεση σας. Μπορεί να έχετε ξαφνικές και απρόοπτες συναντήσεις με πρώην φίλους ή πρώην συντρόφους και να αναστατωθείτε.

Περισσότερο θα επηρεαστείτε όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια στα ζώδια του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού και του Αιγόκερου από την 4η έως την 8η μοίρα.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις μοίρες των ζωδίων αυτών πατήστε εδώ.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η Πανσέληνος στον άξονα Κριού-Ζυγού αφορά την καριέρα σας, την κοινωνική σας φήμη, τους στόχους σας, αλλά και την οικογένεια και το σπίτι και οι πιέσεις που θα δεχτείτε θα είναι πολλές και ποικίλες. Θα αισθάνεστε ότι έχετε τόσες πολλές υποχρεώσεις, τόσο στη δουλειά όσο και στο σπίτι, που θα ασφυκτιάτε και ίσως ξεσπάσετε την ένταση σας σε άτομα που δεν σας φταίνε. Οι αλλαγές που κρύβει αυτό το φεγγάρι, καθώς την ίδια μέρα σχηματίζεται και το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Ουρανό, μπορεί να σας αιφνιδιάσουν και να σας αποσυντονίσουν, αλλά δεν θα είναι όλες για κακό… Καταρχάς εσείς θα θέλετε να ξεκαθαρίσει το τοπίο για το επαγγελματικό σας μέλλον σας και το πού ακριβώς βαδίζετε και ίσως πιέσετε καταστάσεις για να διεκδικήσετε αυτό που σας αξίζει. Δεν είναι απίθανο με αυτό το φεγγάρι να προκύψει κάποια νέα πρόταση, να πάρετε μια προαγωγή, να αναγνωριστούν οι κόποι σας, να αλλάξετε πόστο ή και να τα βροντήξετε όλα και να φύγετε από μια δουλειά για να πάτε σε νέο εργασιακό περιβάλλον. Σίγουρα όλα αυτά θα σας πιέσουν, αλλά χρειάζεται ψυχραιμία και καθαρό μυαλό για να πάρετε τις σωστές αποφάσεις και μην απαιτείτε πράγματα που δεν είναι εφικτά. Εκτός από την καριέρα όμως θα έχετε πίεση και στο σπίτι και στην οικογένεια, όπου μπορεί να υπάρχουν εντάσεις, να σας φορτώνουν οι άλλοι με τα δικά τους προβλήματα, ή να μπείτε στη διαδικασία να αναδιαμορφώσετε τον χώρο του σπιτιού ή να αλλάξετε χώρο διαμονής. Ακόμη μπορεί, επειδή δίνετε όλο το ενδιαφέρον σας στα επαγγελματικά σας, οι δικοί σας να παραπονιούνται και να διεκδικούν τον χρόνο σας και να σας πιέζουν, με αποτέλεσμα να τσακώνεστε συνεχώς και να νιώθετε ότι κανείς δεν σας καταλαβαίνει. Επίσης, με το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Ουρανό μπορεί να έχετε ξαφνικές συναντήσεις με φίλους ή πρώην ερωτικούς συντρόφους και να ακούσετε κάτι που να σας σοκάρει. Προσέξτε παρορμητικές αγορές και έξοδα που μπορεί να τινάξουν τον προϋπολογισμό σας στον αέρα. Αυτή η όψη αφορά περισσότερο τους γεννημένους στο τέλος του δεύτερου δεκαημέρου – αρχές τρίτου.

Περισσότερο θα επηρεαστείτε όσοι έχετε τον Ήλιο σας από τις 4 έως τις 8 μοίρες του Καρκίνου ή όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στον Κριό, στον Καρκίνο, στον Ζυγό και στον Αιγόκερο σε αυτές τις μοίρες.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις μοίρες των ζωδίων αυτών πατήστε εδώ.

ΛΕΩΝ

Η Πανσέληνος επηρεάζει θέματα που αφορούν τις σπουδές, τα επαγγελματικά σας σχέδια, τα ταξίδια, αλλά και ό,τι σχετίζεται με νομικές διεκδικήσεις και ίσως νιώσετε κάποια πίεση, αφού μπορεί να μην έχετε τις εξελίξεις που θέλετε τη στιγμή που τις θέλετε και να κάμπτεται το ηθικό σας. Όμως χρειάζεται ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, διότι όσο και να απογοητεύεστε ή να ξεσπάτε δεν πρόκειται να καταφέρετε κάτι. Μόνο με οργάνωση και μέθοδο θα πετύχετε αυτό που επιθυμείτε, γι’ αυτό καλό είναι να μείνετε στοχοπροσηλωμένοι και να μην παρατήσετε τις προσπάθειες σας. Γενικώς, εσείς θα έχετε κέφια και όρεξη να επεκτείνετε τους ορίζοντές σας, να ζήσετε περιπέτειες και νέες εμπειρίες, αλλά ίσως υπάρξουν κάποια εμπόδια ή οι άλλοι θα είναι στην «τσίτα» και θα σας χαλάνε τη διάθεση και ίσως δημιουργηθούν παρεξηγήσεις και εντάσεις. Όμως μην ρίξετε και εσείς λάδι στη φωτιά, καλύτερα να πάρετε αποστάσεις και να επανέλθετε όταν θα καθαρίσει το τοπίο και θα πέσουν οι τόνοι. Αν νιώθετε ότι κάτι καθυστερεί ή χωλαίνει, προσπαθήστε να βρείτε τι πήγε λάθος και δεν έχετε τα αποτελέσματα που θέλατε, και κάντε τις διορθωτικές κινήσεις που επιβάλλονται. Μην αρχίσετε να επιρρίπτετε ευθύνες από δω και από κει, διότι με αυτό το φεγγάρι δεν έχει κανείς την αντοχή να πιέζεται από τους άλλους και τα λόγια εύκολα θα παρεξηγούνται, όπως και οι προθέσεις. Ο άκομψος τρόπος δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που μπορεί να λύσει η ευγένεια. Επίσης, μπορεί να έχετε κάποια επιτυχία αν αποφασίσετε να παρουσιάσετε τη δουλειά σας για την οποία προετοιμαζόσασταν και κοπιάσατε για μεγάλο διάστημα. Το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Ουρανό που σχηματίζεται την ίδια μέρα ίσως φέρει κάποια απροσδόκητα νέα που να αφορούν στην καριέρα σας.

Περισσότερο θα επηρεαστείτε όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια στα ζώδια του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού και του Αιγόκερου από την 4η έως την 8η μοίρα.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις μοίρες των ζωδίων αυτών πατήστε εδώ.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Τα οικονομικά σας έχει βάλει στο μάτι η Πανσέληνος κι εσείς θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στους χειρισμούς σας είτε αφορά το δικό σας εισόδημα, είτε του συντρόφου σας, είτε τα οικονομικά της δουλειάς σας ή ενός συνεταιρισμού. Μπορεί όμως κάποιο οικονομικό θέμα να αποτελέσει την αφορμή και να έρθετε σε σύγκρουση με τον σύντροφό σας ή κάποιον συνέταιρο και η κατάσταση να ξεφύγει. Αν υπάρχουν χρέη, διακανονισμοί που δεν τηρούνται, μυστικές συμφωνίες που έγιναν κάτω από το τραπέζι, υπάρχει ο κίνδυνος να βγουν όλα στη φόρα και να υπάρξει ντόμινο εξελίξεων, όχι μόνο σε ό,τι αφορά τα χρήματα αλλά και τις σχέσεις και τις συνεργασίες σας. Γενικά, δεν είναι μια χαλαρή Πανσέληνος, αφού οι υποχρεώσεις και τα προβλήματα θα σας πιέζουν ασφυκτικά και θα ζητάνε λύσεις. Προσπαθήστε όσο μπορείτε να προστατεύσετε τα μυστικά σας, αλλά και τα όρια σας και καλύτερα να αποφύγετε να πάρετε ρίσκα με αυτό το φεγγάρι. Πέρα από το οικονομικό, η Πανσέληνος μπορεί να φέρει αναταράξεις σε μια προσωπική σχέση, την αναμόχλευση των συναισθημάτων σας ή το τέλος μιας κατάστασης στα προσωπικά σας. Επίσης, προσέξτε σε θέματα υγείας. Το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Ουρανό, που σχηματίζεται την ίδια μέρα με την Πανσέληνο, μπορεί να δημιουργεί μια αίσθηση ανικανοποίητου στις σχέσεις σας να ζητάτε την ελευθερία σας και νέες εμπειρίες. Βέβαια αν είστε δεσμευμένοι μπορεί ο σύντροφός σας να αισθανθεί παραμελημένος και να έχετε γκρίνιες και προβλήματα. Από την άλλη μπορεί να ψάχνετε κάτι καινούργιο στα επαγγελματικά σας για να ανανεωθείτε ή να θέλετε μετ’ επιτάσεως να κανονίσετε ένα ταξίδι για να ξεφύγετε από τη ρουτίνα σας. Ό,τι και συμβαίνει να θυμάστε ότι δεν πρέπει να παίρνετε βιαστικές αποφάσεις.

Περισσότερο θα επηρεαστείτε όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια στα ζώδια του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού και του Αιγόκερου από την 4η έως την 8η μοίρα.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις μοίρες των ζωδίων αυτών πατήστε εδώ.

ΖΥΓΟΣ

Επειδή η Πανσέληνος πραγματοποιείται στο απέναντι ζώδιο από το δικό σας, τον Κριό, οι σχέσεις σας μπαίνουν στο «στόχαστρο» και η πίεση θα είναι μεγάλη, με αποτέλεσμα να απωλέσετε το μεγαλύτερο σας ατού, τη διπλωματία, αφού θα είναι δύσκολο να αποφύγετε τις συγκρούσεις και τους καβγάδες. Και όταν λέμε σχέσεις, εννοούμε όλες τις σταθερές σας σχέσεις, τον γάμο, τις συνεργασίες και όπου έχετε στενές δεσμεύσεις, είτε προσωπικά είτε επαγγελματικά. Το φεγγάρι θα ρίξει φως σε ό,τι φοβάστε, κρύβετε ή προσπαθείτε να αποφύγετε και ίσως οι συνειδητοποιήσεις σας να αλλάξουν τα δεδομένα. Μπορεί να διαφοροποιηθεί η άποψη που έχετε για κάποιο άτομο που εμπλέκεστε και να μάθετε πράγματα που να σας κάνουν να θέλετε να ξεκόψετε από μια σχέση ή συνεργασία που σας κρατά πίσω. Παίζει όμως και το σενάριο κάποιο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή σας να σας πιέσει, να προσπαθήσει να σας χειριστεί ή να σας δώσει και κάποιο τελεσίγραφο κι εσείς να πιεστείτε πολύ και να αγχωθείτε για το τι θα κάνετε. Μπορεί από τη φύση σας να αναζητάτε την ισορροπία, να βάζετε συνεχώς νερό στο κρασί σας, να κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε και να κρύβετε τα προβλήματα κάτω από χαλάκι για να μην έρθετε σε ευθεία αντιπαράθεση με τους άλλους, όμως ήρθε η ώρα να κοιτάξετε κατάματα την αλήθεια και να κόψετε τους γόρδιους δεσμούς που σας κρατούν καθηλωμένους. Όποια σχέση είναι τοξική θα την τελειώσετε, είτε με τον εύκολο είτε με τον δύσκολο τρόπο. Εξάλλου και τώρα να μην το κάνετε, οι εκλείψεις που έπονται θα «διαλύσουν» ό,τι δεν πρέπει να βρίσκεται στη ζωή σας. Παράλληλα, με το τετράγωνο Αφροδίτης-Ουρανού μπορεί να προκύψουν και προβλήματα οικονομικής φύσης με φίλους ή συνεργάτες και να κληθείτε να πάρετε τις αποστάσεις σας. Ίσως προκύψουν και έντονες προστριβές για οικονομικές ατασθαλίες που αγνοούσατε και τώρα βγαίνουν στην επιφάνεια.

Περισσότερο θα επηρεαστείτε όσοι έχετε τον Ήλιο σας από τις 4 έως τις 8 μοίρες του Ζυγού ή όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στον Κριό, στον Καρκίνο, στον Ζυγό και στον Αιγόκερο σε αυτές τις μοίρες.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις μοίρες των ζωδίων αυτών πατήστε εδώ.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Θέματα δουλειάς και υγείας επηρεάζει η Πανσέληνος και μπορεί να δοκιμάσει τα νεύρα και τις αντοχές σας με εντάσεις ή ξαφνικές εξελίξεις στον χώρο εργασίας ή ακόμη και σε θέματα ψυχολογικά. Μπορεί η πηγή του άγχους να προέρχεται από τους δικούς σας φόβους ή να μάθετε ότι παίζετε ένα παιγνίδι πίσω από την πλάτη σας και να μην ξέρετε πώς να το διαχειριστείτε. Το φεγγάρι αυτό, μαζί με το τετράγωνο Αφροδίτης-Ουρανού που σχηματίζεται την ίδια μέρα και επηρεάζει τον τομέα των συνεργασιών αλλά και της καριέρας σας, ίσως φέρει αλλαγές στη δουλειά ή ένταση με συναδέλφους και συνεργάτες, αλλά εσείς πρέπει να κρατηθείτε και να μην τραβήξετε το σχοινί γιατί θα κοπεί… Ο στόχος δεν είναι να γίνετε μαλλιά κουβάρια, αλλά να κάνετε την ενδοσκόπηση σας και με ψυχραιμία να βρείτε ποιες σχέσεις, συνεργασίες, αλλά και καταστάσεις σάς εκφράζουν και σας επιτρέπουν να είστε ο εαυτός σας. Γενικά, θα βρίσκεστε σε συνεχή ένταση, ανησυχία και ίσως αισθάνεστε εξάντληση και κούραση. Μπορεί να σας πιάσουν και οι εμμονές σας και να θέλετε να ξεσκεπάσετε άτομα και καταστάσεις και θα κινείστε σε ένα πιο παρασκηνιακό επίπεδο. Εάν στο παρελθόν είχε κλονιστεί η εμπιστοσύνη σας με κάποιους συνεργάτες σας, τώρα θα μπείτε στη διαδικασία να δείτε τι συμβαίνει πίσω από την πλάτη σας και να βρείτε αν υπάρχει κάποιο άτομο που σαμποτάρει την εξέλιξη σας. Ή μπορεί εσείς οι ίδιοι να εργάζεστε κρυφά σε κάποια σχέδια και να φοβάστε να μην μαθευτεί και να δημιουργείτε μόνοι σας «κλίμα» έντασης. Παράλληλα, θα πρέπει να είστε συνεπείς απέναντι σε θέματα υγείας και να μην αγνοείτε τα καμπανάκια και μην παραμελείτε εξετάσεις και τσεκ απ.

Περισσότερο θα επηρεαστείτε όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια στα ζώδια του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού και του Αιγόκερου από την 4η έως την 8η μοίρα.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις μοίρες των ζωδίων αυτών πατήστε εδώ.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η Πανσέληνος φέρνει εξελίξεις στην ερωτική σας ζωή, στα θέματα των παιδιών, στις φιλικές σχέσεις και στις προσδοκίες σας και αυξάνει την αγωνία σας για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα είτε στα προσωπικά σας είτε στις σχέσεις με φίλους και συγγενείς. Το ζώδιο που σχηματίζεται η Πανσέληνος δεν είναι αρνητικό για εσάς, αλλά θα είστε πιο συναισθηματικοί και ανυπόμονοι, και αν τα θέλω σας δεν έχουν ανταπόκριση θα αισθανθείτε πιο ευάλωτοι και νευρικοί και ίσως κάποιες αντιπαραθέσεις ή ασυμφωνίες θα σας ρίξουν ψυχολογικά. Εσείς οι Τοξότες είστε αισιόδοξα πλάσματα και η χαρά της ζωής και έχετε την ανάγκη να ξεφύγετε από τις πιέσεις των ευθυνών και να κάνετε πράγματα που σας διασκεδάζουν και σας χαλαρώνουν, όμως οι απαιτήσεις των άλλων σας πιέζουν και σας ταλαιπωρούν και αν ρίξετε λάδι στη φωτιά δεν θα μπορέσετε να αποφύγετε τις συγκρούσεις. Από την άλλη, μπορεί να έχετε και μια επαγγελματική αναγνώριση αν έχετε κοπιάσει πολύ στο παρελθόν, ή μπορεί να κάθεστε και να σκέφτεστε συνεχώς αν οι θυσίες σας στην εργασία αξίζουν τον κόπο και αν τελικά σας οδήγησαν στην ποιότητα της ζωής που επιθυμείτε. Μην ξεσπάτε στους άλλους για τις επιλογές που κάνατε εσείς και μην ανεβάζετε τους τόνους, διότι μπορεί να δημιουργηθούν καταστάσεις που δεν έχουν επιστροφή. Επίσης, μην είστε αφελείς και καλοπροαίρετοι σε ανθρώπους που δεν έχουν αποδείξει την αξία τους και μην βαφτίζετε φίλους άτομα που δεν έχουν κερδίσει έμπρακτα την εμπιστοσύνη σας. Το τετράγωνο Αφροδίτης-Ουρανού που σχηματίζεται την ίδια μέρα χρειάζεται ειδικούς χειρισμούς, καθώς θα φέρει περαιτέρω εντάσεις στις σχέσεις σας και να ζοριστείτε. Επίσης θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με τη φυσική σας κατάσταση και υγεία.

Περισσότερο θα επηρεαστείτε όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια στα ζώδια του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού και του Αιγόκερου από την 4η έως την 8η μοίρα.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις μοίρες των ζωδίων αυτών πατήστε εδώ.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η Πανσέληνος στις 29/09 στον άξονα Κριού-Ζυγού δίνει έμφαση στην οικογένεια και στο σπίτι σας και εξ αντανακλάσεως στα θέματα που αφορούν την καριέρα σας και ίσως προκύψουν εντάσεις και έντονη κυκλοθυμία. Καλό είναι να αποφύγετε κουβέντες με άτομα της οικογένειας σας που μπορεί να θίξουν προβλήματα του παρελθόντος που σας είχαν πληγώσει, διότι έτσι θα πυροδοτήσετε αντιπαραθέσεις και θα ανοίξετε παλιές πληγές και οι καβγάδες δεν θα αποφευχθούν. Από την άλλη, μπορεί κάποιοι να μπείτε στη διαδικασία να αλλάξετε τη διακόσμηση του σπιτιού σας, να αποφασίσετε μια ανακαίνιση, μια μετακόμιση, ενώ άλλοι ίσως χρειαστεί να προσαρμοστείτε σε ένα νέο χώρο εργασίας. Το φεγγάρι μπορεί να φέρει πίεση σε επαγγελματικό επίπεδο, ειδικά αν είστε γεννημένοι στο 1ο δεκαήμερο και ίσως να αντιμετωπίσετε κάποιες προκλήσεις που θα δοκιμάσουν τα όρια σας ή την αυτοπεποίθηση σας. Μην μπείτε σε στείρες αντιπαραθέσεις και προσπαθήστε να διατηρήσετε την ψυχραιμία και τη λογική σας. Επίσης, ίσως σκέφτεστε συνεχώς τα παλιά, τα άτομα που σας πρόδωσαν, τα λάθη που κάνατε και σας στοίχησαν την εξέλιξη σας σε επαγγελματικό επίπεδο. Μην αφήσετε την ανασφάλεια και τις αστοχίες του παρελθόντος να σας καταβάλουν και μην χάνετε άλλο χρόνο σε ό,τι έγινε, διότι κανείς δεν μπορεί να αλλάξει το παρελθόν. Αφήστε πίσω σας άτομα, καταστάσεις και συνήθειες που σας ταλαιπωρούν και κοιτάξτε μπροστά. Προσηλωθείτε στους στόχους σας και κυνηγήστε τους, αρκεί να ξέρετε τι θέλετε. Προσέξτε περισσότερο και την υγεία σας. Το τετράγωνο Αφροδίτης-Ουρανού που είναι κυρίαρχο την ημέρα της Πανσελήνου μπορεί να φέρει απρόσμενες καταστάσεις τόσο σε ερωτικά θέματα όσο και σε οικονομικά, αλλά και σε θέματα παιδιών και αφορά περισσότερο όσους γεννηθεί στο τέλος του δεύτερου αρχές τρίτου δεκαημέρου.

Περισσότερο θα επηρεαστείτε όσοι έχετε τον Ήλιο σας από τις 4 έως τις 8 μοίρες του Αιγόκερου ή όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στον Κριό, στον Καρκίνο, στον Ζυγό και στον Αιγόκερο σε αυτές τις μοίρες.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις μοίρες των ζωδίων αυτών πατήστε εδώ.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η Πανσέληνος στον άξονα Κριού-Ζυγού επηρεάζει τον 3ο οίκο στο Ηλιακό σας ωροσκόπιο και δίνει έμφαση στην επικοινωνία, στις μετακινήσεις και στα ταξίδια, στις σχέσεις με συγγενείς και συνεργάτες και στις προσωπικές και επαγγελματικές σας επαφές. Αυτό το διάστημα θα επικρατεί μια φρενίτιδα στους ρυθμούς στην καθημερινότητα σας, θα υπάρχουν αυξημένες επαφές και συζητήσεις στη δουλειά, και το πρόγραμμα σας να είναι ασφυκτικά γεμάτο με υποχρεώσεις. Μπορεί να κάνετε νέα σχέδια, να κανονίζετε ζητήματα σπουδών ή ταξιδιών, ή μπορεί να προκύψει ξαφνικά κάποιο οικονομικό θέμα που να σας ταράξει. Όμως ό,τι και αν γίνει θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί, να μην βιάζεστε και να μην λαμβάνετε παρορμητικές αποφάσεις, διότι μπορεί να σας κοστίσουν στο μέλλον. Επίσης, θα πρέπει να προσέξετε πολύ στην οδήγηση, στις μετακινήσεις σας, αλλά και να μην ξεσπάτε τα νεύρα σας σε όποιον δείτε μπροστά σας. Διαλέξτε με προσοχή τα λόγια σας και τα θέματα των συζητήσεων σας με στενούς συγγενείς, τα αδέλφια σας, τους γείτονες, τους συναδέλφους και τους φίλους, αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις και εντάσεις. Η κατάσταση θέλει διπλωματία, διότι δεν θα είναι πολύ δύσκολο να ειπωθεί η λάθος λέξη που θα πυροδοτήσει καβγάδες και συγκρούσεις που δεν θα έχουν κανένα νόημα και δεν θα καταλήξουν πουθενά, παρά μόνο σε πίκρα, σε απωθημένα και παράπονα. Προσέξτε τι γράφετε, τι λέτε και τι απαντάτε, για να γλιτώσετε τα παρατράγουδα. Ακόμα, προστατέψτε αυτές τις μέρες και τα μυστικά τα οποία μπορεί να σας έχουν εκμυστηρευθεί άνθρωποι από το περιβάλλον σας, διότι εύκολα μπορεί να βρεθείτε σε δυσάρεστη θέση. Το τετράγωνο Αφροδίτης-Ουρανού μπορεί να σας φέρει τάσεις φυγής και απομόνωσης ή μπορεί να έχετε απρόοπτες καταστάσεις που σχετίζονται με τον χώρο του σπιτιού ή της οικογένειας.

Περισσότερο θα επηρεαστείτε όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια στα ζώδια του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού και του Αιγόκερου από την 4η έως την 8η μοίρα.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις μοίρες των ζωδίων αυτών πατήστε εδώ.

ΙΧΘΥΕΣ

Η Πανσέληνος στον άξονα Κριού-Ζυγού αναφέρεται στο πορτοφόλι σας και στην αυτοπεποίθηση σας και πρέπει να βρείτε τις ισορροπίες σας. Αν έχετε εκκρεμότητες από το παρελθόν που σας βασανίζουν, οφειλές, δάνεια και χρέη, ίσως ήρθε η ώρα να τα βάλετε όλα σε τάξη και να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας. Βρείτε από πού μπορείτε να μειώσετε τα έξοδα σας, πώς θα αυξήσετε τα έσοδα και ξεκινήστε κάποιους διακανονισμούς για να μπείτε σε ένα πρόγραμμα. Έχετε δύο εβδομάδες μπροστά σας που μπορείτε να βρείτε νέες ιδέες ή ευκαιρίες και να φτιάξετε ένα οικονομικό πρόγραμμα που θα σας ικανοποιεί μακροπρόθεσμα. Ίσως όμως όλη αυτή η ανασφάλεια που νιώθετε να πυροδοτήσει θέματα αυτοπεποίθησης και μπορεί να νιώσετε ότι δεν εκτιμάται η αξία σας και ότι η δουλειά σας δεν αμείβεται ανάλογα της προσφοράς σας. Δεν είναι όμως η κατάλληλη περίοδος να πιέσετε τις καταστάσεις και να απαιτήσετε αύξηση, διότι το μόνο που θα καταφέρετε είναι να ανάψετε φωτιές και να ακούσετε ίσως κάτι που θα σας ρίξει περισσότερο. Αποφύγετε τις ρήξεις και τις διεκδικήσεις και αποστασιοποιηθείτε από περιβάλλοντα που μυρίζουν μπαρούτι. Να έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας ότι όλοι θα είναι έτοιμοι για καβγά, οπότε οι εντάσεις μπορεί να προκληθούν από το πουθενά. Το φεγγάρι ίσως φέρει κάποια ευκαιρία ή πρόταση για νέα δουλειά που να συνοδεύεται και από περισσότερα χρήματα, αλλά πριν δεχτείτε ψάξτε καλά τα ψιλά γράμματα και μη βιαστείτε να πείτε το ναι μόνο και μόνο επειδή τα χρήματα είναι περισσότερα. Ό,τι λάμπει δεν είναι πάντα χρυσός… Το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Ουρανό μπορεί να σας σοκάρει με κάτι που θα ακούσετε ή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας κάποιος που δεν περιμένατε και να βρεθείτε προ εκπλήξεως.

Περισσότερο θα επηρεαστείτε όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια στα ζώδια του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού και του Αιγόκερου από την 4η έως την 8η μοίρα.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις μοίρες των ζωδίων αυτών πατήστε εδώ.