Ευνοϊκές και δύσκολες μέρες του Οκτωβρίου 2023

Ευνοϊκές και δύσκολες μέρες του Οκτωβρίου 2023

Ευνοϊκές και δύσκολες μέρες του Οκτωβρίου 2023

Ο Οκτώβριος ανοίγει τον δρόμο σχεδόν από το ξεκίνημα του σε ό,τι θέλουμε να εγκαινιάσουμε στη ζωή μας και ήμασταν σε στάση αναμονής λόγω του ανάδρομου Ερμή και της Αφροδίτης τον Σεπτέμβριο. Ο Ερμής βρίσκεται πλέον σε ορθή πορεία και η Αφροδίτη βγαίνει από τη «σκιά» της ανάδρομης πορείας της κι αυτή στις 04/10/2023. Φυσικά οι «σταρ» του μήνα δεν είναι άλλες από τις δυο εκλείψεις που θα φέρουν τα πάνω – κάτω σε σχέσεις, συνεργασίες, αλλά και στα οικονομικά. Η πρώτη έκλειψη στις 14/10/2023 φέρνει δυναμικές αλλαγές στις σχέσεις μας προσωπικές κι επαγγελματικές, μέσα όμως από καταστάσεις πιεστικές. Για κάποιους η έκλειψη αυτή μπορεί να σημάνει την αρχή ενός νέου κεφαλαίου στη ζωή τους, ειδικά αν είναι αποφασισμένοι να αφήσουν πίσω τους εμπόδια, περιοριστικές αντιλήψεις, κακές σχέσεις. Νέες γνωριμίες, αποφάσεις για το παρακάτω σχέσεων, ρήξεις και αναζωπυρώσεις συναισθημάτων είναι πιθανά σενάρια με αυτή την έκλειψη. Όπως και νέες συμμαχίες που μπορεί να προκύψουν από αυτή την έκλειψη και σε επίπεδο πολιτικοκοινωνικό. Επιπροσθέτως η είσοδος του Άρη στον Σκορπιό στις 12/10/2023 θα ανάψει για τα καλά τα αίματα και θα μας ανεφοδιάσει με υπομονή, πειθαρχία και προσήλωση στους στόχους μας μέχρι να τους ολοκληρώσουμε. Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι από τις 12/10/2023 μπαίνουν στο «τρένο» των εξελίξεων και θα είναι οι αδιαφιλονίκητοι πρωταγωνιστές του μήνα. Η δεύτερη έκλειψη στις 28/10/2023 θα ολοκληρώσει τον κύκλο των εκλείψεων που άνοιξε πριν 2,5 χρόνια στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού και έφερε σημαντικές κρίσεις στο προσκήνιο κυρίως σε επίπεδο κλιματικής αλλαγής και οικονομίας.

Ποια είναι η καταλληλότερη μέρα για να κλείσετε τα σημαντικά σας ραντεβού; Πότε πρέπει να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα; Πότε πρέπει να είστε προσεκτικοί σε θέματα υγείας και σε επιπόλαιες δράσεις και αποφάσεις; Σημειώστε τις θετικές και τις αρνητικές μέρες του Οκτωβρίου, για να οργανώσετε καλύτερα το πρόγραμμα σας.

Για την καλύτερη ενημέρωση σας, σας παραθέτω εκτός των ζωδίων που οι όψεις θα επηρεάσουν περισσότερο και τις μοίρες που είναι πιο ευαίσθητες σε αυτές τις όψεις.

Αν δεν γνωρίζετε τη μοίρα του ζωδίου ή του ωροσκόπου σας πατήστε εδώ.

Όταν δεν αναφέρομαι σε κάποια ημέρα του μήνα σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποια κυρίαρχη όψη.

2 Οκτωβρίου: Σχηματίζεται η αντίθεση του Ερμή από την Παρθένο με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς δημιουργώντας παρεξηγήσεις, παρανοήσεις, παραπλανητικές πληροφορίες, ψευδείς ειδήσεις, εξαπατήσεις σε δοσοληψίες και υποσχέσεις που δεν πατάνε πουθενά. Προσοχή στην έλλειψη συγκέντρωσης και την αφηρημάδα, αλλά και στα πολύτιμα αντικείμενα σας μην τα ξεχάσετε κάπου και τα χάσετε ή σας τα κλέψουν. Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες ή όσοι έχετε ωροσκόπο σε αυτά τα ζώδια στο τρίτο δεκαήμερο κοντά στις 25 μοίρες πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί.

3 Οκτωβρίου: Σχηματίζεται το τρίγωνο του Ερμή από την Παρθένο με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, που διευκολύνει την αναλυτική σκέψη, την οργάνωση των πραγμάτων στην καθημερινότητα μας, τις εκμυστηρεύσεις, το να φτάνουμε στο βάθος καταστάσεων που είναι μυστικές και να ανακαλύπτουμε πληροφορίες που μας αποκρύπτονταν στο παρελθόν. Ευνοεί Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους του τρίτου δεκαημέρου ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες κοντά στις 27 μοίρες.

5 Οκτωβρίου: Ο Ερμής προχωρά στον Ζυγό, στην πλέον διπλωματική θέση του στον ζωδιακό. Θα ευνοήσει κυρίως τα ζώδια του αέρα: Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους, σε επικοινωνία, επαφές, δοσοληψίες, μετακινήσεις, σπουδές.

8 Οκτωβρίου: Ο Άρης από τον Ζυγό σχηματίζει τετράγωνο με τον Πλούτωνα, μια αρκετή σκοτεινή όψη που μπορεί να δημιουργήσει παιχνίδια εξουσίας στις σχέσεις μας, χειριστικές συμπεριφορές, χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Η όψη αυτή είναι ιδιαίτερα δυναμική και αν βάλουμε στο σωστό κανάλι την ενέργεια της μπορούμε να μετακινήσουμε βουνά με τη θέλησή μας. Ας αποφύγουμε όμως τις λεκτικές και βίαιες αντιπαραθέσεις, την παρόρμηση και τις εκδικητικές συμπεριφορές, τη βιασύνη στην οδήγηση και το ρίσκο. Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι του τρίτου δεκαημέρου επηρεάζονται περισσότερο, ή όσοι έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 27 μοίρες.

9 Οκτωβρίου: Η Αφροδίτη περνά στην Παρθένο. Παραδοσιακά η θέση αυτή δεν ευνοεί ιδιαίτερα την Αφροδίτη. Θεωρείται μάλιστα θέση πτώσης. Είναι μια Αφροδίτη όμως με σπουδαίες ερευνητικές ιδιότητες, αναλυτική σκέψη και καλλιτεχνικά ταλέντα. Είναι πιστή ως φίλη ή σύντροφος και μπορεί η έκφραση των συναισθημάτων να μην είναι το φόρτε της, θα δείξει όμως πρακτικά το ενδιαφέρον και την αγάπη της. Ευνοεί κυρίως τα ζώδια της γης: Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους, αλλά και τους Καρκίνους, Ιχθύες και Σκορπιούς μέχρι τις 08/11.

10 Οκτωβρίου: Μια μέρα που μπορεί να νιώθουμε περιορισμένοι ή να αισθανόμαστε μεγαλύτερο άγχος και αγωνίες για τις ερωτικές σχέσεις ή τα οικονομικά, καθώς κυριαρχεί η αντίθεση της Αφροδίτης με τον Κρόνο. Με κάποιο τρόπο νιώθουμε ότι πρέπει να στερηθούμε πράγματα τα οποία αγαπάμε, μας αρέσουν, όπως π.χ. σε μια στερητική δίαιτα. Πιθανώς να πρέπει να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις για μια σχέση. Δεν είναι καλή μέρα για οικονομικές διαπραγματεύσεις. Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες του πρώτου δεκαήμερου επηρεάζονται περισσότερο, ή όσοι έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες κοντά στην 1η μοίρα των παραπάνω ζωδίων.

11 Οκτωβρίου: Ο Πλούτωνας μπαίνει σε στάση για να γυρίσει ορθός στον Αιγόκερω, διευκολύνοντας τις αλλαγές στη ζωή μας. Θα επηρεάσει με εξελίξεις Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους του τρίτου δεκαημέρου, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες κοντά στις 27 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

12 Οκτωβρίου: Ο Άρης προχωρά στον Σκορπιό. Ο Σκορπιός είναι το δεύτερο ζώδιο που κυβερνά παραδοσιακά ο Άρης πριν ανακαλυφθεί ο Πλούτωνας και του δοθεί η διακυβέρνηση του ζωδίου. Σε αυτό το ζώδιο ο Άρης μπορεί να λειτουργήσει πολύ πιο δυναμικά και αποφασιστικά έναντι της προηγούμενης θέσης του στον Ζυγό. Από τον Σκορπιό θα φέρει εξελίξεις σε Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους.

13 Οκτωβρίου: Ο Άρης από τον Σκορπιό σχηματίζει τρίγωνο με τον Κρόνο στους Ιχθύς, μια όψη αποφασιστικότητας, πειθαρχίας, προσήλωσης σε φιλόδοξους στόχους και μακροπρόθεσμης επιτυχίας. Ευνοεί τα ζώδια του νερού: Καρκίνους, Σκορπιούς, Ιχθύες του πρώτου δεκαημέρου, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες κοντά στην 1η μοίρα των παραπάνω ζωδίων.

14 Οκτωβρίου: Σχηματίζεται η πρώτη έκλειψη της φθινοπωρινής περιόδου στον Ζυγό. Πρόκειται για μια Ηλιακή έκλειψη – Νέα Σελήνη που μας καλεί να βρούμε την ισορροπία σε σχέσεις και συνεργασίες, χωρίς να χάνουμε όμως τον εαυτό μας και την αυτοέκφραση μας μέσα σε αυτές. Οι κύριες όψεις της είναι η σύνοδος με τον Ερμή και το τετράγωνο με τον Πλούτωνα δημιουργώντας μεγαλύτερη αναστάτωση στην καθημερινότητα μας. Θα επηρεάσει με εξελίξεις Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους του τρίτου δεκαημέρου, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες κοντά στις 21 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

20 Οκτωβρίου: Ο Ήλιος συναντά τον Ερμή στον Ζυγό σε όψη συνόδου. Είναι βοηθητική όψη για την επικοινωνία, τις επαφές, τις συζητήσεις, τις μετακινήσεις, τις δοσοληψίες, τις σπουδές. Επηρεάζει κυρίως Διδύμους, Ζυγούς, Υδροχόους, Κριούς, Λέοντες και Τοξότες με γενέθλια στο τρίτο δεκαήμερο, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες κοντά στις 26 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

21 Οκτωβρίου: Ο Ερμής σχηματίζει τετράγωνο με τον Πλούτωνα, μια όψη βοηθητική αν θέλουμε να κάνουμε βαθιά έρευνα σε κάποιο θέμα. Όμως χρειάζεται προσοχή στην αρνητική σκέψη, στις θεωρίες συνωμοσίας που μπορεί να αφθονούν και αν δεν εξετάσουμε τα πράγματα προσεκτικά να πιστέψουμε κάτι που δεν βασίζεται σε καμία λογική. Ας αντιτάξουμε απέναντι στην αρνητική σκέψη και τις εμμονές ένα ανοιχτό κι ευέλικτο μυαλό. Επηρεάζει αρνητικά τα ζώδια της παρορμητικής ομάδας: Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους του τρίτου δεκαημέρου, ή όσους έχουν πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 27 μοίρες.

Την ίδια μέρα ο Ήλιος από τον Ζυγό σχηματίζει τετράγωνο με τον Πλούτωνα, μια αρκετά απαιτητική όψη που αυξάνει την ανάγκη μας για έλεγχο, ενώ μπορεί να οδηγήσει σε εγωιστικές αντιδράσεις και αντιπαραθέσεις με άτομα εξουσίας. Δεν είναι απίθανο να υπάρχει μια κρίση ή μια έντονη κατάσταση σε μια σχέση. Επηρεάζονται Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι του τρίτου δεκαημέρου, ή όσοι έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες κοντά στις 27 μοίρες των παραπάνω ζωδίων. Δεν είναι μια καλή μέρα για ρίσκο και πρέπει να αποφεύγουμε χειριστικά άτομα.

22 Οκτωβρίου: Ο Ερμής προχωρά στον Σκορπιό, μια θέση αρκετά δυναμική για τον πλανήτη της πληροφορίας, της επικοινωνίας, του εμπορίου και των δοσοληψιών μας. Μολονότι τα νερά του Σκορπιού είναι κάπως σκοτεινά, ο Ερμής σε αυτό το ζώδιο δείχνει ένα διεισδυτικό μυαλό που έχει δύναμη και αντιλαμβάνεται και τις πιο κρυμμένες αλήθειες.

Την ίδια μέρα σχηματίζεται το τρίγωνο του Ερμή από τον Σκορπιό με τον Κρόνο στους Ιχθύς που βοηθά να είμαστε πιο οργανωμένοι, να τακτοποιούμε με άνεση τις υποθέσεις μας, ενώ βοηθά και σε επαγγελματικό επίπεδο σε συμφωνίες και συνεργασίες. Ευνοεί περισσότερο Καρκίνους, Σκορπιούς, Ιχθύες, Αιγόκερους και Παρθένους των πρώτων ημερών, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες κοντά στη μηδενική μοίρα.

Την ίδια μέρα η Αφροδίτη από την Παρθένο σχηματίζει τρίγωνο με τον Δία στον Ταύρο, μια εξαιρετικά τυχερή όψη που φέρνει αισιοδοξία, καλοπέραση, ενθουσιασμό, επιτυχία σε σχέσεις και οικονομικά. Τυχεροί οι Ταύροι, οι Παρθένοι, οι Αιγόκεροι, οι Καρκίνοι, οι Σκορπιοί και οι Ιχθύες των αρχών του δευτέρου δεκαημέρου, ή όσων ο Ήλιος ή ο ωροσκόπος βρίσκεται κοντά στη 12η μοίρα των παραπάνω ζωδίων.

23 Οκτωβρίου: Ο Ήλιος προχωρά στον Σκορπιό και ξεκινούν τα γενέθλια του 8ου ζωδίου του ζωδιακού κύκλου.

24 Οκτωβρίου: Σχηματίζεται το τρίγωνο του Ήλιου από τον Σκορπιό με τον Κρόνο στους Ιχθύς. Πρόκειται για μια όψη σταθεροποίησης και επιβράβευσης για παλιότερες προσπάθειες μας. Μπορεί να αναλάβουμε μεγαλύτερες ευθύνες, να πάρουμε προαγωγή, να έχουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση στη δράση μας. Επηρεάζει θετικά τα ζώδια του νερού: Καρκίνους, Σκορπιούς, Ιχθύες με γενέθλια στο πρώτο δεκαήμερο, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στην 1η μοίρα.

28 Οκτωβρίου: Σχηματίζεται η δεύτερη έκλειψη της φθινοπωρινής περιόδου. Πρόκειται για μια έκλειψη Σελήνης – Πανσέληνο στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού που επηρεάζει τόσο τις καιρικές και γεωφυσικές συνθήκες όσο και την οικονομία. Η Σελήνη σχηματίζει σύνοδο με τον Δία, αντίθεση με τον Ερμή και τον Άρη στον Σκορπιό και εξάγωνο με τον Κρόνο. Πρόκειται για την τελευταία έκλειψη σε σταθερό ζώδιο. Φέρνει αλλαγές στα ζώδια της σταθερής ομάδας, δηλαδή Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους με γενέθλια στο πρώτο δεκαήμερο, ή σε όσους έχουν πλανήτες ή και ωροσκόπο κοντά στην 5η μοίρα των παραπάνω ζωδίων.

Την ίδια μέρα σχηματίζεται η αντίθεση του Άρη από τον Σκορπιό με τον Δία στον Ταύρο. Χρειάζεται προσοχή στην απερισκεψία, τη λανθασμένη εκτίμηση του κινδύνου, την υπεραισιοδοξία, τις αναταραχές, τις φωτιές, τις εκρήξεις. Επηρεάζει Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους του αρχών του δευτέρου δεκαημέρου, ή όσους έχουν πλανήτες ή και ωροσκόπο κοντά στην 11η μοίρα των παραπάνω ζωδίων.

29 Οκτωβρίου: Ο Ερμής από τον Σκορπιό σχηματίζει αντίθεση με τον Δία στον Ταύρο. Πρόκειται για μια όψη η οποία χρειάζεται αρκετή προσοχή, καθώς η υπερβολή, οι υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια θα δίνουν και θα παίρνουν. Μπορεί η πρόθεση μιας υπόσχεσης να είναι όντως ειλικρινής, στην πορεία όμως είναι αβέβαιο αν θα υλοποιηθεί. Ας προσέξουμε λοιπόν τι υποσχόμαστε πάνω στον ενθουσιασμό μας για να μη φανούμε ασυνεπείς αργότερα. Πιο προσεκτικοί πρέπει να είναι οι σταθεροί Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι με γενέθλια στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαήμερου, ή όσοι έχουν πλανήτες ή ωροσκόπο κοντά στην 11η μοίρα των παραπάνω ζωδίων.

Την ίδια μέρα ο Ερμής σχηματίζει σύνοδο με τον Άρη στον Σκορπιό, χαρίζοντας μας περισσότερη ενέργεια, πειθώ και δύναμη σε νοητικό επίπεδο. Είναι η κατάλληλη όψη αν έχετε μελέτη, αν θέλετε να προωθήσετε τις σπουδές σας, τη δουλειά σας, να είστε πιο αποφασιστικοί και να έχετε αυτοπεποίθηση και πειστικότητα. Βοηθητική όψη και σε τεχνικές εργασίες. Επικίνδυνη όψη όμως αν είμαστε βιαστικοί και παρορμητικοί, δεν συγκρατούμε τον θυμό μας, υψώνουμε τους τόνους και οδηγούμε επιπόλαια. Πιο προσεκτικοί πρέπει να είναι οι σταθεροί Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι με γενέθλια στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαήμερου, ή όσοι έχουν πλανήτες ή ωροσκόπο κοντά στην 11η μοίρα των παραπάνω ζωδίων.

31 Οκτωβρίου: Σχηματίζεται το τρίγωνο ανάμεσα στην Αφροδίτη και τον Ουρανό. Πρόκειται για μια θετική όψη που μας κάνει πιο ευαίσθητους στα θέματα της αγάπης και του έρωτα. Συνδεόμαστε πιο εύκολα με τους άλλους, είμαστε πιο πρόθυμοι να κάνουμε νέες γνωριμίες τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακά, ενώ είναι και η όψη του κεραυνοβόλου έρωτα. Μπορεί να μας ελκύουν ασυνήθιστοι άνθρωποι ή και πράγματα. Καλή όψη για να παθιαστούμε με ένα νέο χόμπι, ενώ μπορεί να λάβουμε ξαφνικά δώρα. Επηρεάζει θετικά τα ζώδια της γης: Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους με γενέθλια στο δεύτερο δεκαήμερο, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες κοντά στις 21 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.