Πανσέληνος στην Παρθένο στις 24/02/2024: Ένταση, πίεση και ανάληψη ευθύνης φέρνει το φεγγάρι για τα 12 ζώδια

Πανσέληνος στην Παρθένο στις 24/02/2024: Ένταση, πίεση και ανάληψη ευθύνης φέρνει το φεγγάρι για τα 12 ζώδια

Πανσέληνος στην Παρθένο στις 24/02/2024: Ένταση, πίεση και ανάληψη ευθύνης φέρνει το φεγγάρι για τα 12 ζώδια

Στις 24 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιείται η Πανσέληνος του χιονιού στο ζώδιο της Παρθένου και είναι η τελευταία Πανσέληνος πριν από την έναρξη της εποχής των εκλείψεων. Οπότε είναι καλό να την εκμεταλλευτούμε για να εκτιμήσουμε ό,τι έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα και να αφήσουμε πίσω μας ό,τι μας «αρρωσταίνει» ψυχικά και σωματικά. Είναι η ευκαιρία μας λοιπόν να βάλουμε όρια σε πρόσωπα και καταστάσεις που μας ταλαιπωρούν και να δώσουμε σημασία στον πιο σημαντικό θησαυρό που έχουμε: την υγεία μας. Ακούστε λοιπόν το σώμα και την ψυχή σας και απαλλαγείτε άμεσα από ό,τι σας καταστρέφει τη διάθεση, το μυαλό και το σώμα σας. Η Παρθένος επίσης είναι το ζώδιο που συνδέεται με την τελειότητα, την τάξη και μισεί το χάος και την έλλειψη οργάνωσης και αυτό το φεγγάρι θα μας κάνει να νιώσουμε την ανάγκη να βάλουμε σθεναρά όρια σε σχέσεις και συνεργασίες και να τακτοποιήσουμε τον χώρο μας, αλλά και τυχόν εκκρεμότητες που έχουμε σε όλα τα επίπεδα. Και επειδή η Παρθένος είναι από τα πιο παραγωγικά ζώδια, αν οργανωθούμε και βάλουμε πρόγραμμα σίγουρα θα καταφέρουμε αυτό που επιθυμούμε.

Κορύφωση και εκπλήρωση

Η Πανσέληνος συνήθως συνδέεται με ξεκαθαρίσματα και ολοκλήρωση, οπότε αυτό το διάστημα μπορεί να δούμε την αρχή του τέλους σε κάποια κατάσταση είτε στην επαγγελματική είτε στην προσωπική μας ζωή. Και επειδή η Πανσέληνος είναι η εποχή της κορύφωσης και εκπλήρωσης αυτού που ξεκίνησε τη Νέα Σελήνη που προηγήθηκε, ίσως αν κάνατε κάποιο νέο ξεκίνημα με τη Νέα Σελήνη του Φεβρουαρίου, δηλαδή στις 10/02/2024, τώρα να δείτε αν αυτό αξίζει τον κόπο να συνεχίσει ή αν θα πρέπει να κάνετε αλλαγές ή ακόμη και να εγκαταλείψετε την προσπάθεια. Επίσης, επειδή πάντα η Πανσέληνος αυξάνει τα συναισθήματα μας και μας κάνει πιο ευαίσθητους ψυχολογικά, ίσως κάποιοι πάρετε την απόφαση να ολοκληρώσετε σχέσεις και συνεργασίες που δεν σας προσφέρουν ευχαρίστηση. Και να μην ξεχνάμε ότι πάντα το ολόγιομο φεγγάρι συνδέεται με ακραία γεωφυσικά και μετεωρολογικά φαινόμενα και καταστροφές.

Λογική και συναίσθημα

Η Πανσέληνος ουσιαστικά είναι η αντίθεση του Ήλιου και της Σελήνης και στην προκειμένη περίπτωση ο Ήλιος βρίσκεται στους ονειροπόλους και συναισθηματικούς Ιχθύς και η Σελήνη στην Παρθένο που είναι το ζώδιο της λογικής. Αντιτίθεται λοιπόν το όνειρο με την πραγματικότητα και η ευαισθησία με την ορθολογική σκέψη. Μάλιστα οι δύο κύριες όψεις που σχηματίζει το φεγγάρι είναι με πλανήτες που βρίσκονται στους Ιχθύς, τον Ερμή και τον Κρόνο, και όλη αυτή η κατάσταση θα κορυφωθεί. Ίσως λοιπόν, θα αισθανόμαστε λίγη σύγχυση, αλλά θα πρέπει να παραμείνουμε γειωμένοι και να ακούμε τη διαίσθηση μας που θα είναι έντονη και ισχυρή. Οι Ιχθύες συμβολίζουν τον πνευματικό μας εαυτό και η Παρθένος τα πρακτικά θέματα της καθημερινότητας μας. Επομένως αυτό το φεγγάρι μάς προσφέρει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε τυχόν ελλείψεις που υπάρχουν στην καθημερινή μας ρουτίνα και οι οποίες μας δημιουργούν έντονες συναισθηματικές ανάγκες. Θα αισθανόμαστε ότι ισορροπούμε σε ένα τεντωμένο σκοινί, τα διλήμματα θα είναι πολλά και οι εναλλακτικές μπερδεμένες. Μάλιστα, επειδή η Παρθένος σχετίζεται με θέματα εργασίας και υγείας, ίσως μπούμε στη διαδικασία να αναζητήσουμε διεξόδους που να φέρουν καλύτερες συνθήκες τόσο στη δουλειά όσο και στην υγεία μας σωματική και ψυχολογική. Αν λοιπόν κάτι κάνουμε λάθος, αν έχουμε επιλέξει τη λάθος δουλειά, τη λάθος σχέση ή δίνουμε την ενέργεια μας καθημερινά σε λάθος κανάλια, τότε η Πανσέληνος θα τονίσει αυτές τις αδυναμίες και θα μπούμε στη διαδικασία να πάρουμε αποφάσεις και να ακολουθήσουμε σωστά μονοπάτια που θα μας οδηγήσουν σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Το φεγγάρι αυτό θα δημιουργήσει έντονα συναισθήματα, αλλά θα πρέπει να τα εκφράσουμε και όχι να τα θάψουμε και να μας… τρώνε. Βέβαια η εξωτερίκευση πρέπει να γίνει με κάποια προσοχή και όχι με εντάσεις, νεύρα και δηλώσεις που δεν βγάζουν νόημα και είναι αποτέλεσμα χαοτικής σκέψης. Οι ξεκάθαρες κουβέντες και η εναρμόνιση με τη λογική και την πραγματικότητα θα οδηγήσουν στην ισορροπία.

Οι όψεις της Πανσελήνου

Η Πανσέληνος στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων σχηματίζει δύο αντιθέσεις που θα μας φέρουν πιέσεις, εντάσεις και ξεκαθαρίσματα.

Η αντίθεση με τον Ερμή στους Ιχθύς είναι έντονη, καθώς ο Ερμής είναι ο κυβερνήτης της Παρθένου και αυτή η όψη κρύβει πολλούς κινδύνους. Καταρχάς, η Παρθένος ως ζώδιο είναι άκρως αναλυτική και λεπτομερειακή και μπορεί να αναλωθούμε σε σκέψεις και σενάρια που τελικά να «κάψουμε» τον εγκέφαλο μας και να πάρουμε αποφάσεις λανθασμένες και βασισμένες σε εμμονικές σκέψεις. Ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό της Παρθένου είναι η κριτική, είτε στοχεύει στον εαυτό της είτε στους άλλους. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να γίνουμε πολύ σκληροί με τους άλλους και να χαρακτηριστούμε ως «άκαρδοι», γι’ αυτό και θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τις λέξεις και τον τρόπο που τις χρησιμοποιούμε και αν δεν ξέρουμε πώς να εκφράσουμε την κριτική μας εποικοδομητικά, καλύτερα να κρατάμε το στόμα μας κλειστό. Ο πιο σωστός τρόπος για να εκμεταλλευτούμε αυτή την όψη που δημιουργεί σύγχυση και χάσμα ανάμεσα στη λογική και το συναίσθημα είναι να αποστασιοποιηθούμε, να αποτραβηχτούμε από τις πολλές επαφές και να ακούσουμε τα βαθύτερα συναισθήματα μας λειτουργώντας με κατανόηση και όχι να αυτομαστιγωνόμαστε.

Η αντίθεση με τον Κρόνο θα μας φέρει προ των ευθυνών μας, θα μας ωριμάσει και θα μας βοηθήσει να θέσουμε όρια, ειδικά όταν πρόκειται για την υγεία μας. Ο Κρόνος θα μας δώσει την αυτοπεποίθηση να σηκώσουμε ανάστημα και να ζητήσουμε από τους άλλους αυτό που χρειαζόμαστε και αυτό που δικαιούμαστε. Επίσης, θα μπορούμε πιο εύκολα να πούμε μερικά «όχι» σε ανθρώπους που μας πιέζουν και μας εκμεταλλεύονται. Παράλληλα όμως θα δούμε κατάματα τα λάθη που έχουμε κάνει στη ζωή μας και θα κληθούμε να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις για τη συνέχεια σχέσεων και συνεργασιών. Επειδή όμως αυτή η όψη κάνει την καρδιά μας «πέτρα» και μας κάνει να νιώθουμε απόμακροι, πιεσμένοι και με αρνητικά συναισθήματα, θα πρέπει ταυτόχρονα να βρούμε το κουράγιο να μην πιέσουμε καταστάσεις, διότι αν πάρουμε αποφάσεις υπό αυτή τη συναισθηματική πίεση το πιο πιθανό είναι να τις μετανιώσουμε μετά.

Ποιοι επηρεάζονται περισσότερο

Η Πανσέληνος στην Παρθένο επηρεάζει περισσότερο τα μεταβλητά ζώδια, δηλαδή Δίδυμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες και ιδιαίτερα όσους έχουν πλανήτες από τις 2 έως τις 8 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

Αν δεν ξέρετε σε ποια μοίρα βρίσκεται ο Ήλιος σας (δηλαδή το ζώδιο σας), ο ωροσκόπος ή οι γενέθλιοι πλανήτες σας πατήστε εδώ.

Ας δούμε όμως πώς θα επηρεάσει η Πανσέληνος στην Παρθένο τα 12 ζώδια

ΚΡΙΟΣ

Θέματα δουλειάς και υγείας υπερτονίζει η Πανσέληνος και μπορεί να δοκιμάσει τις αντοχές σας με ξαφνικές εξελίξεις στον χώρο εργασίας ή ακόμη και σε θέματα ψυχολογικά. Όμως ο στόχος είναι να αναλάβετε δράση και να ξεμπερδεύετε με εκκρεμότητες, αλλά και με κακές συνήθειες. Μπορεί η πηγή του άγχους να προέρχεται από κάποιο οικονομικό ζήτημα το οποίο σας παιδεύει αυτό το διάστημα, ή να υπάρχει και κάποιο παρασκήνιο που σας δημιουργεί στρες στη διαχείριση του. Ίσως υπάρχουν αλλαγές στη δουλειά ή ένταση με συναδέλφους και συνεργάτες, αλλά εσείς πρέπει να κρατηθείτε και να μην ρίξετε λάδι στη φωτιά, όσο δύσκολο και αν σας είναι. Είναι η περίοδος που θα κάνετε μεγαλύτερη ενδοσκόπηση και θα ψάξετε να βρείτε ποιες σχέσεις, συνεργασίες, αλλά και καταστάσεις σάς εκφράζουν και σας επιτρέπουν να είστε ο εαυτός σας. Γενικά, θα βρίσκεστε σε συνεχή ένταση, ανησυχία και ίσως αισθάνεστε εξάντληση και κούραση. Το φεγγάρι αυτό ίσως ξυπνήσει τις εμμονές σας και να θέλετε να ξεσκεπάσετε άτομα και καταστάσεις και θα κινείστε σε ένα πιο παρασκηνιακό επίπεδο. Εάν στο παρελθόν είχε κλονιστεί η εμπιστοσύνη σας με κάποιους συνεργάτες σας, τώρα θα μπείτε στη διαδικασία να δείτε τι συμβαίνει πίσω από την πλάτη σας και να βρείτε αν υπάρχει κάποιο άτομο που σαμποτάρει την εξέλιξη σας. Ή μπορεί εσείς οι ίδιοι να εργάζεστε κρυφά σε κάποια σχέδια, καθώς θέλετε να διασφαλίσετε την επιτυχία των στόχων σας και να φοβάστε να μην μαθευτεί. Όμως θα πρέπει να προσέξετε και να μην δημιουργείτε «κλίμα» έντασης αυτές τις ημέρες και αν γίνετε εσείς αποδέκτης του θυμού κάποιων ανθρώπων, προσπαθήστε να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας. Παράλληλα, θα πρέπει να είστε συνεπείς απέναντι σε θέματα υγείας και να μην αγνοείτε τα καμπανάκια και μην παραμελείτε εξετάσεις και τσεκ απ.

Περισσότερο θα επηρεαστείτε όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων από τις 2 μέχρι τις 8 μοίρες.

Για να βρείτε αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες σε αυτές τις μοίρες στον αστρολογικό σας χάρτη πατήστε εδώ.

ΤΑΥΡΟΣ

Η Πανσέληνος στην Παρθένο αναμοχλεύει την ερωτική σας ζωή και πυροδοτεί το πάθος σας. Κάποιες ευαισθησίες θα βγουν στην επιφάνεια με αυτό το φεγγάρι και θα θέλετε αποδείξεις αγάπης και όχι λόγια από τον σύντροφό σας. Θα σας βγει η ευαίσθητη και ρομαντική σας πλευρά και θέλετε να δημιουργήσετε τις συνθήκες που θα σας κάνουν να νιώθετε ότι είστε ένα με το ταίρι σας. Αν όμως δεν λάβετε αυτό που θέλετε, θα σας κυριεύσουν οι ανασφάλειες και ίσως φτάσετε την κατάσταση στα άκρα. Αν όμως το ταίρι σας ανταποκριθεί στις προσδοκίες σας θα περάσετε όμορφες στιγμές και ίσως πάρετε την απόφαση να κάνετε το επόμενο βήμα στη σχέση σας, να κάνετε σχέδια για το κοινό σας μέλλον, να αποκτήσετε έναν απόγονο αν το επιθυμείτε. Αν είστε αδέσμευτοι μπορεί το φεγγάρι να σας φέρει έναν-μια σύντροφό και ίσως προχωρήσετε σε μια νέα σχέση που θα σας ενθουσιάσει. Όμως, προσπαθήστε να διατηρήσετε τη λογική σας και μην εξιδανικεύετε πρόσωπα και καταστάσεις για να μην απογοητευθείτε αργότερα. Η Πανσέληνος δεν επηρεάζει μόνο την ερωτική σας ζωή, αλλά σας παρέχει βοήθεια να εκφραστείτε δημιουργικά, να δείξετε τα ταλέντα σας και να κάνετε πιο έντονη την επαγγελματική σας παρουσία. Θα νιώθετε μεγάλη εμπιστοσύνη στις ικανότητές σας, αλλά πρέπει να προσέξετε να μην χτίσετε τα κάστρα σας στην άμμο και να μην βάζετε απατηλούς στόχους. Από την άλλη, μπορεί να έχετε και μια επαγγελματική αναγνώριση αν έχετε κοπιάσει πολύ στο παρελθόν, ή μπορεί να κάθεστε και να σκέφτεστε συνεχώς αν οι θυσίες σας στην εργασία αξίζουν τον κόπο και αν τελικά σας οδήγησαν στην ποιότητα της ζωής που επιθυμείτε. Μην ξεσπάτε στους άλλους για τις επιλογές που κάνατε εσείς και μην ανεβάζετε τους τόνους, διότι μπορεί να δημιουργηθούν καταστάσεις που δεν έχουν επιστροφή. Επίσης, μην είστε αφελείς και καλοπροαίρετοι σε ανθρώπους που δεν έχουν αποδείξει την αξία τους και μην βαφτίζετε φίλους άτομα που δεν έχουν κερδίσει έμπρακτα την εμπιστοσύνη σας.

Περισσότερο θα επηρεαστείτε όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων από τις 2 μέχρι τις 8 μοίρες.

Για να βρείτε αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες σε αυτές τις μοίρες στον αστρολογικό σας χάρτη πατήστε εδώ.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Με την Πανσέληνο στην Παρθένο να σχηματίζει αντίθεση με τον κυβερνήτη σας Ερμή και με τον Κρόνο θα πρέπει να προετοιμαστείτε ψυχολογικά, καθώς θα δεχτείτε αρκετές πιέσεις τόσο στον τομέα της οικογένειας όσο και στη δουλειά. Θα νιώθετε εσωτερική σύγκρουση και ότι σας τραβούν σε αντίθετες κατευθύνσεις, από τη μία η οικογένεια και το σπίτι και από την άλλη η δουλειά. Όλη αυτή η πίεση θα σας δημιουργήσει ένταση και άγχος, αλλά θα πρέπει να βρείτε τη χρυσή τομή και την ισορροπία για να μην… τρελαθείτε. Ο στόχος είναι η σωστή διαχείριση τόσο της επαγγελματικής όσο και της προσωπικής σας ζωής για να είναι όλοι ευχαριστημένοι, αλλά και εσείς. Η Πανσέληνος σας ζητά να αποστασιοποιηθείτε λίγο από τις καταστάσεις και με νηφαλιότητα να δείτε πού βαδίζετε από εδώ και πέρα και τι έχετε καταφέρει μέχρι τώρα. Προσπαθήστε να πάρετε απόσταση από τις καταστάσεις και να δείτε με καθαρή ματιά τις προοπτικές σας, αλλά και ποιοι στέκονται πραγματικά στο πλευρό σας. Σίγουρα χρειάζεται να γίνουν κάποιες αλλαγές και να μπουν όρια για να ξαναβρείτε τον στόχο σας και αυτό που θα κάνει εσάς ευτυχισμένους, αλλά αν δεν έχετε τα σωστά δεδομένα ίσως πάρετε λάθος αποφάσεις. Με το θυμικό και υπό πίεση δεν βγαίνουν σωστά συμπεράσματα. Δώστε λίγο χρόνο, πάρτε μια βαθιά ανάσα και θέστε τα όρια σας, τόσο στη δουλεία όσο και στην οικογένεια. Το φεγγάρι μπορεί να φέρει εξελίξεις σε οικογενειακά θέματα και ίσως υπάρξουν αποκαλύψεις και κρυμμένα μυστικά και λάθη του παρελθόντος και τώρα θα κληθείτε να βρείτε λύσεις και να πάρετε αποφάσεις για τις σχέσεις σας με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Από την άλλη, μπορεί κάποιοι να μπείτε στη διαδικασία να αλλάξετε τη διακόσμηση του σπιτιού σας και να κάνετε στιλιστικές αλλαγές και παρεμβάσεις στον χώρο σας, ενώ κάποιοι άλλοι μπορεί να αποφασίσετε μια ανακαίνιση, μια μετακόμιση και ίσως χρειαστεί να προσαρμοστείτε σε ένα νέο χώρο εργασίας. Το φεγγάρι μπορεί να φέρει πίεση σε επαγγελματικό επίπεδο, ειδικά αν είστε γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο και ίσως αντιμετωπίσετε κάποιες προκλήσεις που θα δοκιμάσουν τα όρια σας ή την αυτοπεποίθηση σας. Μην αφήσετε την ανασφάλεια και τις προκλήσεις να σας καταβάλουν και μην αναλώνεστε με θέματα που έγιναν στο παρελθόν και δεν αλλάζουν. Αφήστε πίσω σας άτομα, καταστάσεις και συνήθειες που σας ταλαιπωρούν και κοιτάξτε μπροστά.

Αν ο Ήλιος σας βρίσκεται από τις 2 έως τις 8 μοίρες του ζωδίου σας, ή έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων στις συγκεκριμένες μοίρες, τότε επηρεάζεστε περισσότερο.

Για να βρείτε αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες σε αυτές τις μοίρες στον αστρολογικό σας χάρτη πατήστε εδώ.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο 3ος οίκος της επικοινωνίας, των ταξιδιών, των μελλοντικών σας σχεδίων, της γνώσης και των σπουδών, επηρεάζεται από την Πανσέληνο που πραγματοποιείται στο ζώδιο της Παρθένου και δίνει έμφαση στους στόχους σας αλλά και στις σχέσεις με συγγενείς, συνεργάτες και τις προσωπικές και επαγγελματικές σας επαφές. Αυτό το διάστημα θα επικρατεί μια φρενίτιδα στους ρυθμούς στην καθημερινότητα σας, θα είστε πιο εξωστρεφείς, θα κάνετε νέες γνωριμίες, θα υπάρχουν αυξημένες επαφές και συζητήσεις στη δουλειά, και το πρόγραμμα σας να είναι ασφυκτικά γεμάτο με υποχρεώσεις. Μπορεί να κάνετε νέα σχέδια, να έχετε ιδέες, να σας κανονίζετε ζητήματα σπουδών ή ταξιδιών, ή μπορεί να προκύψει ξαφνικά κάποιο οικονομικό θέμα που να σας ταράξει. Γενικά, θα σφύζετε από ενέργεια και θα καταφέρετε να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις των ημερών, αλλά θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί, να μην βιάζεστε και να μην λαμβάνετε παρορμητικές αποφάσεις πάνω στην πίεση, διότι μπορεί να σας κοστίσουν στο μέλλον. Επίσης, θα πρέπει να προσέξετε πολύ στην οδήγηση, στις μετακινήσεις σας, αλλά και να μην ξεσπάτε τα νεύρα σας σε όποιον δείτε μπροστά σας. Θα πρέπει να επιλέξετε με μεγάλη προσοχή τα λόγια σας και τα θέματα των συζητήσεων σας με στενούς συγγενείς, τα αδέλφια σας, τους γείτονες, τους συναδέλφους και τους φίλους, για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις και εντάσεις. Η κατάσταση θέλει διπλωματία, διότι το φεγγάρι σχετίζεται με την επικοινωνία και επειδή σχηματίζει αντίθεση με τον Ερμή θα είναι πολύ εύκολο να ειπωθεί η λάθος λέξη που θα πυροδοτήσει καβγάδες και συγκρούσεις που δεν θα έχουν κανένα νόημα και δεν θα καταλήξουν πουθενά, παρά μόνο σε πίκρα, σε απωθημένα και παράπονα. Το χιούμορ και τα υπονοούμενα δεν ενδείκνυνται, διότι μπορεί εύκολα να παρεξηγηθούν και αυτό αφορά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Προσέξτε τι γράφετε, τι λέτε και τι απαντάτε, για να γλιτώσετε τα παρατράγουδα. Ακόμα, προστατέψτε αυτές τις μέρες και τα μυστικά τα οποία μπορεί να σας έχουν εκμυστηρευθεί άνθρωποι από το περιβάλλον σας, διότι εύκολα μπορεί να βρεθείτε σε δυσάρεστη θέση.

Περισσότερο θα επηρεαστείτε όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων από τις 2 μέχρι τις 8 μοίρες.

Για να βρείτε αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες σε αυτές τις μοίρες στον αστρολογικό σας χάρτη πατήστε εδώ.

ΛΕΩΝ

Τα οικονομικά σας επηρεάζει η Πανσέληνος στην Παρθένο και φωτίζει τον τρόπο που κερδίζετε, ξοδεύετε και εξοικονομείτε χρήματα. Το ζώδιο της Παρθένου αγαπά την οικονομία, την τάξη και δίνει σημασία στη λεπτομέρεια και στην ακρίβεια και αυτό πρέπει να κάνετε κι εσείς. Πρέπει λοιπόν να δείτε με προσοχή τα χρέη, τις οφειλές, τα δάνεια, τα ακίνητα, τους λογαριασμούς και τα έσοδα σας και να μελετήσετε τι κινήσεις μπορείτε να κάνετε ώστε να φέρετε σε μια ισορροπία το ισοζύγιο εσόδων-εξόδων και να πετύχετε και μια αύξηση στα εισοδήματα σας. Βρείτε από πού μπορείτε να μειώσετε τα έξοδα σας, πώς θα αυξήσετε τα έσοδα και ξεκινήστε κάποιους διακανονισμούς για να μπείτε σε ένα πρόγραμμα. Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να δείτε με σαφήνεια πού πάνε τα χρήματα σας, να εκτιμήστε τα περιουσιακά σας στοιχεία και τις επενδύσεις σας και ό,τι είναι ζημιογόνο να το ξεφορτωθείτε. Πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στη διαχείριση σας, καθώς και τα έξοδα θα είναι αρκετά με αυτό το φεγγάρι. Ίσως όμως όλη αυτή η ανασφάλεια που νιώθετε να πυροδοτήσει θέματα αυτοπεποίθησης και μπορεί να νιώσετε ότι δεν εκτιμάται η αξία σας και ότι η δουλειά σας δεν αμείβεται ανάλογα της προσφοράς σας. Δεν είναι όμως η κατάλληλη περίοδος να πιέσετε τις καταστάσεις, διότι όλοι θα είναι στα κάγκελα και έτοιμοι για καβγά, οπότε οι εντάσεις μπορεί να προκληθούν από το πουθενά. Σε επαγγελματικό επίπεδο οι ευκαιρίες που θα σας δοθούν δεν θα είναι λίγες, αλλά θα πρέπει να είστε προσεκτικοί και να μην πάρετε ρίσκα και να μην κάνετε βεβιασμένες κινήσεις. Πριν πείτε το ναι σε κάποια πρόταση ψάξτε καλά τα ψιλά γράμματα και σιγουρευτείτε ότι δεν κρύβει παγίδες και κρυφές ατζέντες και μην βιαστείτε να απαντήσετε μόνο και μόνο επειδή τα χρήματα είναι περισσότερα. Η Πανσέληνος μπορεί να φέρει και την ολοκλήρωση κάποιου κύκλου και να τελειώνει κάποια συνεργασία, όμως πολύ σύντομα θα καταφέρετε να βρείτε κάτι καινούριο που θα σας φέρει και οικονομική ενίσχυση. Επίσης, μπορεί να σας πιάσει το παράπονο και να ζητάτε επιβεβαίωση στη σχέση σας, αλλά να το κάνετε με τέτοιο τρόπο που να φέρει το ταίρι σας στα όρια του. Αφήστε τις συζητήσεις και τις απαιτήσεις για άλλη στιγμή, τώρα δεν είναι το κατάλληλο διάστημα. Μην παραμελείτε την υγεία σας και τη φυσική σας κατάσταση.

Περισσότερο θα επηρεαστείτε όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων από τις 2 μέχρι τις 8 μοίρες.

Για να βρείτε αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες σε αυτές τις μοίρες στον αστρολογικό σας χάρτη πατήστε εδώ.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Είστε οι οικοδεσπότες μίας Πανσελήνου που είναι βαριά και γεμάτη σύγχυση και η επιρροή που δέχεστε είναι ιδιαίτερα έντονη τόσο στις προσωπικές σας σχέσεις όσο και στις συνεργασίες σας, ιδιαίτερα αν έχετε γεννηθεί στο πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου σας. Θα είστε πιο ευάλωτοι συναισθηματικά και ψυχολογικά, ενώ μπορεί να υπάρχει πίεση σε μια σχέση ή μια συνεργασία και να βιώσετε κάποιες εντάσεις. Η Πανσέληνος που σχηματίζει αντίθεση με τον Κρόνο και τον κυβερνήτη σας Ερμή μπορεί να βγάλει στην επιφάνεια όσα κρύβατε κάτω από το χαλάκι τα προηγούμενα χρόνια και σάς ζητά να τα δείτε κατάματα και να παραδεχτείτε τις αλήθειες της ζωή σας. Όχι την εικόνα που παρουσιάζετε προς τα έξω, αλλά ό,τι θάβετε στην καρδιά σας και δεν το εκφράζετε. Επειδή όμως θα πιεστείτε συναισθηματικά, θα έρθετε σε κόντρα με την ψυχρή λογική σας, θα νιώθετε σαν να ισορροπείτε σε ένα σχοινί που από κάτω δεν υπάρχει δίχτυ ασφαλείας και μπορεί να πέσετε ψυχολογικά από κάποιες συνειδητοποιήσεις που θα κάνετε. Όμως δεν χρειάζεται ούτε να κρύβεστε ούτε να διαιωνίζετε καταστάσεις που σας ταλαιπωρούν. Αναθεωρήστε τα πεπραγμένα σας και βάλτε μια τελεία σε καταστάσεις, σχέσεις και συνεργασίες που σας κρατούν πίσω. Οι εντάσεις σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο δεν θα λείψουν, αλλά ίσως σας οδηγήσουν και σε αποφάσεις για το μέλλον σας. Όμως θα πρέπει να προσέξετε πολύ τις μάχες που θα δώσετε και να είστε σίγουροι ότι η επανάσταση σας δεν βασίζεται σε λάθος συμπεράσματα ή σε λάθος πληροφορίες. Σκεφτείτε καλά πριν εξαπολύσετε τα βέλη σας, διότι επικρατεί πολύ σύγχυση στην ατμόσφαιρα. Το φεγγάρι όμως σας καλεί να προσέξετε και την υγεία σας, να περιποιηθείτε τον εαυτό σας και να βάλετε στην καθημερινότητα σας συνήθειες που θα σας ξεκουράζουν και θα σας δώσουν ποιότητα ζωής.

Αν ο Ήλιος σας βρίσκεται από τις 2 έως τις 8 μοίρες του ζωδίου σας, ή έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων στις συγκεκριμένες μοίρες, τότε επηρεάζεστε περισσότερο.

Για να βρείτε αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες σε αυτές τις μοίρες στον αστρολογικό σας χάρτη πατήστε εδώ.

ΖΥΓΟΣ

Θέματα δουλειάς και υγείας έρχονται στο προσκήνιο με την Πανσέληνο που πραγματοποιείται στην Παρθένο κι επηρεάζει τον πιο σκοτεινό, μυστικό και εσωστρεφή οίκο του Ηλιακού σας ωροσκοπίου, τον 12ο οίκο. Το φεγγάρι αυτό δείχνει ότι υπάρχει έντονο παρασκήνιο σε θέματα δουλειάς και αυτό σημαίνει είτε ότι εσείς κινήστε κάτω από τα ραντάρ και σχεδιάζετε κάτι που ακόμα πρέπει να μείνει κρυφό, είτε ότι οι άλλοι επιβουλεύονται τη θέση σας και σας στήνουν παγίδες. Προσπαθήστε να μη δίνετε δικαιώματα για να μη γίνετε βορά στις προθέσεις τους. Επίσης, επειδή διακυβεύονται τα μυστικά σας και μπορεί να έρθετε σε δύσκολη θέση, αν κάποιο προσωπικό σας θέμα πρέπει να κρατηθεί κρυφό, αν έχετε εμπλακεί σε κάποια… παράνομη σχέση, έχετε τα μάτια σας ανοιχτά, διότι μπορεί να έρθουν όλα στο φως και να εκτεθείτε. Ακόμη, θα πρέπει να προσέχετε και την υγεία σας, διότι η ψυχολογία σας μπορεί να είναι επιβαρυμένη και ίσως σας πιάσει νοσταλγία και να αναπολείτε όμορφες στιγμές του παρελθόντος. Αφήστε όμως το παρελθόν εκεί που ανήκει, μην ταλαιπωρείτε τον εαυτό σας με σκέψεις που δεν βγάζουν πουθενά και δώστε την ευκαιρία στο σώμα και την ψυχή σας να ξεκουραστούν και να ηρεμήσουν. Το φεγγάρι θα σας βοηθήσει να απαλλαχθείτε από κακές συνήθειες, από τοξικούς ανθρώπους και σχέσεις, αλλά και να αφήσετε πίσω σας κολλήματα του παρελθόντος, να πετάξετε ό,τι είναι άχρηστο από τα συρτάρια του σπιτιού και του μυαλού σας. Κρατήστε δίπλα σας μόνο αυτούς που σας αγαπούν πραγματικά και αξίζουν να είναι στο πλευρό σας.

Περισσότερο θα επηρεαστείτε όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων από τις 2 μέχρι τις 8 μοίρες.

Για να βρείτε αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες σε αυτές τις μοίρες στον αστρολογικό σας χάρτη πατήστε εδώ.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η Πανσέληνος ενεργοποιεί τον τομέα των στόχων, των φίλων και των συνεργατών και ίσως προκύψουν νέα δεδομένα που να σας οδηγήσουν σε συνειδητοποιήσεις και αναθεωρήσεις είτε των προσωπικών είτε των επαγγελματικών σας στόχων. Μην ανησυχείτε όμως, διότι οι αλλαγές θα είναι για το καλό σας και θα βοηθήσουν στην εξέλιξη σας. Γενικά θα είστε σε μια φάση που θα θέλετε να απεγκλωβιστείτε από πιέσεις, θα ψάχνετε την ουσία των πραγμάτων και θα πάρετε αποφάσεις ώστε να διορθώσετε τα πράγματα. Μπορεί να συνειδητοποιείτε ότι έχετε πάρει λάθος επαγγελματικό μονοπάτι, ότι τα σχέδια σας δεν είναι ρεαλιστικά και ότι ξοδεύετε την ενέργεια σας σε δραστηριότητες και ανθρώπους που δεν σας οδηγούν πουθενά. Οι συνειδητοποιήσεις αυτές μπορεί να προκύψουν και μέσα από αποκαλύψεις που θα γίνουν και έτσι να αλλάξουν τα δεδομένα και ό,τι πιστεύατε μέχρι σήμερα. Μπορεί να υπάρξει και κάποιο θέμα με μια φιλική σχέση και να έρθει στο φως μια αλήθεια, για την οποία είχατε μεν τις υποψίες, αλλά τώρα θα έχετε και τις αποδείξεις. Ίσως να καταλαβαίνετε ότι πλέον δεν μπορείτε να συνεννοηθείτε με τους συνεργάτες σας και ότι έχετε διαφορετικές κοσμοθεωρίες και να αποχωρήσετε από μια δουλειά ή από μια συνεργασία. Ή μπορεί να δείτε πιο καθαρά ότι η σχέση σας παρουσιάζει σημάδια κόπωσης και πως η φλόγα δεν ανάβει ξανά ό,τι και αν κάνετε και να ψάξετε αλλού την ευτυχία. Μάλιστα οι αδέσμευτοι ίσως γνωρίσουν κάποιο άτομο που θα τους ενθουσιάσει, αλλά παράλληλα να μην μπορούν να καταλάβουν αν υπάρχει μέλλον μαζί του, διότι οι συνθήκες ή τα μηνύματα που λαμβάνουν να είναι μπερδεμένα. Ό,τι και αν προκύψει με αυτό το φεγγάρι, εσείς να θυμάστε ότι πρέπει να παραμείνετε ρεαλιστές, να μην κάνετε σενάρια στο μυαλό σας και να προσπαθείτε να βλέπετε καθαρά τόσο τους στόχους σας όσο και τις συνέπειες των αποφάσεων σας.

Περισσότερο θα επηρεαστείτε όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων από τις 2 μέχρι τις 8 μοίρες.

Για να βρείτε αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες σε αυτές τις μοίρες στον αστρολογικό σας χάρτη πατήστε εδώ.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η Πανσέληνος έρχεται με εκπλήξεις, πιέσεις και αλλαγές στον τομέα της καριέρας και εσείς καλείστε να ξεκαθαρίσετε πρώτα μέσα σας και έπειτα στους άλλους ποιες είναι οι φιλοδοξίες και οι στόχοι σας, αλλά και ποιους θέλετε να έχετε δίπλα σας στα επόμενα σχέδια σας. Όμως επειδή κατά την περίοδο της Πανσελήνου συχνά επικρατεί το συναίσθημα παρά η κοινή λογική, αφήστε λίγες ημέρες να εξασθενήσει η επιρροή και μη λαμβάνετε βιαστικές αποφάσεις, καθώς η αντίθεση της Πανσελήνου με τον Ερμή περιπλέκει τα πράγματα και ίσως δεν έχετε την ακριβή εικόνα των πραγμάτων μπροστά σας. Βέβαια, για εσάς η υπομονή είναι άγνωστη λέξη, αφού συνήθως σας χαρακτηρίζει η βιασύνη και η ορμή. Το φεγγάρι θα τονώσει την αυτοπεποίθηση σας και τις φιλοδοξίες σας και ίσως σας φέρει και κάποιες ευκαιρίες να ανελιχθείτε. Ίσως κληθείτε να αναλάβετε έναν πιο υπεύθυνο ρόλο στη δουλειά σας, ίσως έρθει μια προαγωγή ή κάποια πρόταση δελεαστική για να κάνετε μια νέα αρχή σε καινούριο περιβάλλον. Σίγουρα δεν είναι καλό να χάνουμε τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται, αλλά πριν υπογράψετε και δεσμευτείτε, προσπαθήστε να ξεκαθαρίσετε όλες τις λεπτομέρειες που μπορεί να κρύβουν εκπλήξεις για το μέλλον σας. Αν κάτι μοιάζει πολύ καλό για να είναι αληθινό, μην αφήσετε τον ενθουσιασμό να σας παρασύρει, διότι ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός. Επίσης, το φεγγάρι μπορεί να φέρει κάποιες αποκαλύψεις ή να προκύψουν κάποια θέματα στη δουλειά που να σας προβληματίσουν και να θέλετε να κάνετε αλλαγές. Εκτός από την καριέρα όμως, θα έχετε να αντιμετωπίσετε εξελίξεις και σε ένα ακόμη μέτωπο, στο σπίτι και στην οικογένεια, όπου μπορεί να υπάρχουν εντάσεις μεταξύ συγγενών ή να μπείτε στη διαδικασία να αναδιαμορφώσετε τον χώρο του σπιτιού ή να αλλάξετε χώρο διαμονής ή να προκύψουν θέματα που αφορούν στην ακίνητη περιουσία σας. Προσπαθήστε να μην αντιδράσετε σπασμωδικά και με ψυχραιμία βάλτε τα όρια σας. Ακόμη μπορεί, επειδή δίνετε όλο το ενδιαφέρον σας στα επαγγελματικά σας και αφιερώνετε πάρα πολλές ώρες στη δουλειά, οι δικοί σας να διεκδικούν τον χρόνο σας και τη συντροφιά σας και να σας πιέζουν. Όλη αυτή η κατάσταση μπορεί να δημιουργήσει έντονο στρες και να νιώθετε ότι κανείς δεν σας καταλαβαίνει και να σας πιάνει παράπονο και απογοήτευση. Δείξτε λίγο υπομονή, εξηγήστε τι σας συμβαίνει και μην το κρατάτε μέσα σας και το διογκώνετε στο μυαλό σας. Απλά κάντε το κόσμια, εξάλλου οι καβγάδες δεν φέρνουν λύσεις, ίσα-ίσα κάνουν τα πράγματα χειρότερα. Προσέξτε περισσότερο την υγεία σας.

Αν ο Ήλιος σας βρίσκεται από τις 2 έως τις 8 μοίρες του ζωδίου σας, ή έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων στις συγκεκριμένες μοίρες, τότε επηρεάζεστε περισσότερο.

Για να βρείτε αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες σε αυτές τις μοίρες στον αστρολογικό σας χάρτη πατήστε εδώ.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η Πανσέληνος στην Παρθένο που σχηματίζει αντίθεση με τον κυβερνήτη σας Κρόνο αλλά και τον Ερμή, σας δημιουργεί σύγχυση και άγχος για θέματα που αφορούν τις σπουδές, τα επαγγελματικά σας σχέδια, την επικοινωνία, τις μετακινήσεις, τα ταξίδια, αλλά και ό,τι σχετίζεται με νομικές διεκδικήσεις και ίσως νιώσετε κάποια πίεση, αφού μπορεί να μην γίνονται τα πράγματα όπως τα θέλετε και τη στιγμή που τα θέλετε. Γενικά στο μυαλό σας θα έχετε συνεχώς το αύριο και πώς θα κατακτήσετε τους υψηλούς στόχους σας, πώς θα έχετε την τέλεια δημόσια εικόνα, πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα και θα στρεσάρεστε με τα θέματα καριέρας. Μπορεί όλος αυτός ο πανικός να μην προκύπτει από συγκεκριμένους λόγους, αλλά από τις συνθήκες που επικρατούν στο παγκόσμιο σκηνικό και σας δημιουργούν ανασφάλεια για το μέλλον. Όμως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή τώρα για να βγάλετε συμπεράσματα και να πάρετε τελικές αποφάσεις. Ηρεμήστε, γίνετε πιο δεκτικοί στις αλλαγές και επιτρέψτε στον εαυτό σας να πιστέψει στις δυνατότητες του. Χρειάζεται ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, διότι όσο και να απογοητεύεστε ή να ξεσπάτε δεν πρόκειται να καταφέρετε κάτι. Μόνο με οργάνωση και μέθοδο θα πετύχετε αυτό που επιθυμείτε, γι’ αυτό καλό είναι να μείνετε στοχοπροσηλωμένοι και να μην παρατήσετε τις προσπάθειες σας. Γενικώς, εσείς θα έχετε κέφια και όρεξη να επεκτείνετε τους ορίζοντές σας, να ζήσετε περιπέτειες και νέες εμπειρίες, αλλά ίσως υπάρξουν κάποια εμπόδια ή οι άλλοι θα είναι «κάπως» απέναντι σας και θα σας χαλάνε τη διάθεση και ίσως δημιουργηθούν πιέσεις και εντάσεις. Κι επειδή όταν υπάρχει νευρικό κλίμα είναι δύσκολο να συνεννοηθείς λογικά, καλύτερα να αποστασιοποιηθείτε από μια φορτισμένη συζήτηση και να επανέλθετε όταν θα είναι όλοι πιο ψύχραιμοι. Αν νιώθετε ότι κάτι καθυστερεί ή χωλαίνει, προσπαθήστε να βρείτε τι πήγε λάθος και δεν έχετε τα αποτελέσματα που θέλατε, και κάντε τις διορθωτικές κινήσεις που επιβάλλονται. Μην αρχίσετε να επιρρίπτετε ευθύνες από δω και από κει, διότι με αυτό το φεγγάρι δεν έχει κανείς την αντοχή να πιέζεται από τους άλλους και τα λόγια εύκολα θα παρεξηγούνται, όπως και οι προθέσεις. Επίσης, μπορεί να έχετε κάποια επιτυχία αν αποφασίσετε να παρουσιάσετε τη δουλειά σας για την οποία προετοιμαζόσασταν και κοπιάσατε για μεγάλο διάστημα. Παράλληλα, ίσως σας πιάσουν και τάσης φυγής με αυτό το φεγγάρι και να μπείτε στη διαδικασία να σχεδιάζετε ένα ταξίδι για να φύγετε μακριά από όλους και όλα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να βρείτε λίγο χρόνο για να ξεκουραστείτε και να χαλαρώσετε τόσο το σώμα σας όσο και το μυαλό σας που το έχετε εξαντλήσει από τη συνεχή σκέψη.

Περισσότερο θα επηρεαστείτε όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων από τις 2 μέχρι τις 8 μοίρες.

Για να βρείτε αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες σε αυτές τις μοίρες στον αστρολογικό σας χάρτη πατήστε εδώ.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Τα οικονομικά θα έχετε συνεχώς στο μυαλό σας με αυτή την Πανσέληνο και θα σκέφτεστε τι μπορείτε να κάνετε για να βρείτε ισορροπία και σταθερότητα. Και όταν λέμε οικονομικά δεν εννοούμε τα χρήματα που λαμβάνετε από την εργασία σας, αλλά όλα τα υπόλοιπα, αυτά που διαχειρίζεστε ή συνδιαχειρίζεστε με άλλους, όπως οι επενδύσεις σας, τα οικονομικά της εταιρίας σας αν έχετε συνέταιρο, οι κληρονομιές, οι ασφάλειες, τα δάνεια και τα οικονομικά του συντρόφου σας αν έχετε κοινό πορτοφόλι. Η προσοχή σας θα στραφεί σε αυτά και θα μπείτε στη διαδικασία να εξετάσετε τι κερδίζετε και τι σας βάζει μέσα, ώστε να προβείτε σε διορθωτικές κινήσεις και αλλαγές. Και επειδή το ζώδιο της Παρθένου συνδέεται με τάξη, οργάνωση και λεπτομέρεια, πρέπει να δείξετε μεγάλη προσοχή στα ψιλά γράμματα των συμφωνιών σας, στους λογαριασμούς σας και να φτιάξετε ένα οικονομικό πρόγραμμα που θα σας ικανοποιεί μακροπρόθεσμα. Αν υπάρχουν χρέη, διακανονισμοί που δεν τηρούνται, μυστικές συμφωνίες που κάνατε εσείς ή έγιναν πίσω από την πλάτη σας ή κρατάτε μυστικά κονδύλια από τους συνεργάτες ή τον σύντροφό σας, υπάρχει ο κίνδυνος να βγουν όλα στη φόρα και να υπάρξει ντόμινο εξελίξεων, όχι μόνο σε ό,τι αφορά τα χρήματα, αλλά και τις σχέσεις και τις συνεργασίες σας. Γενικά, δεν είναι μια χαλαρή Πανσέληνος, αφού οι υποχρεώσεις και τα προβλήματα θα σας πιέζουν ασφυκτικά και θα ζητάνε λύσεις. Προσπαθήστε όσο μπορείτε να προστατεύσετε τα μυστικά σας, αλλά και τα όρια σας και καλύτερα να αποφύγετε να πάρετε ρίσκα με αυτό το φεγγάρι. Πέρα από το οικονομικό, η Πανσέληνος μπορεί να φέρει αναταράξεις σε μια προσωπική σχέση, την αναμόχλευση των συναισθημάτων σας ή το τέλος μιας κατάστασης στα προσωπικά σας. Αν δεν καλύπτεστε συναισθηματικά από τη σχέση σας, οι αντιθέσεις της Πανσελήνου με τον Κρόνο και τον Ερμή μπορεί να ξυπνήσουν επώδυνες αναμνήσεις και τραύματα του παρελθόντος και να μην μπορείτε να αντιμετωπίστε τις καταστάσεις με λογική και ψυχραιμία και να βγάλετε όλα σας τα απωθημένα στο ταίρι σας σας. Μπορεί όμως κάποιο οικονομικό θέμα να αποτελέσει την αφορμή και να έρθετε σε σύγκρουση με τον σύντροφό σας ή κάποιον συνέταιρο και η κατάσταση να ξεφύγει. Επίσης, προσέξτε σε θέματα υγείας. Μην αφήνετε ενοχλήσεις και σημάδια κόπωσης δίχως να τα ελέγξετε.

Περισσότερο θα επηρεαστείτε όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων από τις 2 μέχρι τις 8 μοίρες.

Για να βρείτε αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες σε αυτές τις μοίρες στον αστρολογικό σας χάρτη πατήστε εδώ.

ΙΧΘΥΕΣ

Ο τομέας των σχέσεων, των συνεργασιών και του γάμου επηρεάζεται από την Πανσέληνο στην Παρθένο που σχηματίζεται απέναντι σας κι εσείς θα πρέπει να βάλετε τα πράγματα κάτω και να δείτε αν είστε ικανοποιημένοι και τι αλλαγές θα πρέπει να κάνετε για να είστε πιο χαρούμενοι και ευτυχισμένοι. Οι αντιθέσεις της Πανσελήνου με τον Κρόνο και τον Ερμή, που βρίσκονται και οι δύο στο ζώδιο σας, θα σας πιέσουν πολύ να κάνετε κάποιες συνειδητοποιήσεις για θέματα που ίσως αποφεύγατε πολύ καιρό και ίσως θα κληθείτε να πάρετε κάποιες αποφάσεις. Εξάλλου η παρουσία του Κρόνου στο ζώδιο σας θα σας «αναγκάσει» με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να ωριμάσετε, να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να σταματήσετε να στρουθοκαμηλίζετε. Ωστόσο επειδή έχετε και τον Ποσειδώνα στο ζώδιο σας μην πέσετε και πάλι στην παγίδα του και προτιμήσετε να βάλετε μπροστά τις ανασφάλειες και το συναίσθημά σας και τελικά να διαιωνίζετε τις καταστάσεις που δεν σας κάνουν καλό. Αυτό το φεγγάρι θέλει αλλαγές, αποφάσεις και να βάλετε τα όρια που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τις σχέσεις και τις συνεργασίες σας. Μην χάνετε τον χρόνο σας με ανούσιες καταστάσεις, οι αλλαγές, όσο και αν σας τρομάζουν και σας ξεβολεύουν, είναι μόνο για καλό. Τι νόημα έχει να βρίσκεστε σε μια σχέση ή μια συνεργασία που δεν σας ικανοποιεί μόνο και μόνο επειδή φοβάστε να βάλετε όρια ή να έχετε έναν σύντροφο που δεν σας καταλαβαίνει και εσείς συνεχώς να τον δικαιολογείτε και να ωραιοποιείτε τις καταστάσεις. Όσο και να θέλετε να δείχνετε προς τα έξω ότι είστε καλά, βαθιά μέσα σας υποφέρετε και η Πανσέληνος θα σας βοηθήσει να βρείτε ξανά την ισορροπία και την ελπίδα. Αν κάποια σχέση σας -προσωπική ή επαγγελματική- έχει φτάσει σε ένα σημείο καμπής, ίσως χρειαστεί να πείτε το αντίο και να πάτε παρακάτω. Αν όμως είστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι, τότε ίσως προχωρήσετε στο επόμενο βήμα και επισημοποιήσετε τη σχέση σας ή μπορεί να δεσμευτείτε σε μια δουλειά. Οι ευκαιρίες δεν θα λείψουν. Θα σας ενδιαφέρει πολύ το πώς αισθάνονται οι άλλοι για εσάς, αλλά και πώς σας το εκφράζουν. Θα είστε πιο ευαίσθητοι και θα θέλετε να διασφαλίσετε ότι στις σχέσεις σας υπάρχει ουσία και νόημα, όχι υποσχέσεις και λόγια. Βέβαια η αντίθεση της Πανσελήνου με τον Ερμή θα σας κάνει πιο συναισθηματικούς και οι αντιδράσεις σας θα είναι υπερβολικές. Είναι σημαντικό όμως να μάθετε να ακούτε τι σας λένε οι άλλοι και να μην απαντάτε με το θυμικό σας.

Αν ο Ήλιος σας βρίσκεται από τις 2 έως τις 8 μοίρες του ζωδίου σας, ή έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων στις συγκεκριμένες μοίρες, τότε επηρεάζεστε περισσότερο.

Για να βρείτε αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες σε αυτές τις μοίρες στον αστρολογικό σας χάρτη πατήστε εδώ.