Πανσέληνος 28 Μαρτίου 2021: Πώς θα επηρεάσει η Πανσέληνος των «σκουληκιών» τα 12 ζώδια

Πανσέληνος 28 Μαρτίου 2021

Πανσέληνος 28 Μαρτίου 2021: Πώς θα επηρεάσει η Πανσέληνος των «σκουληκιών» τα 12 ζώδια

Η Πανσέληνος των «σκουληκιών», όπως είθισται να ονομάζεται το φεγγάρι του Μαρτίου, πραγματοποιείται στις 28 Μαρτίου 2021 στον άξονα Κριού-Ζυγού και φέρνει εντάσεις στις σχέσεις. Παράλληλα όμως, μας καλεί να διαχειριστούμε τις καταστάσεις με την «ποιότητα» του Ζυγού και να μην πάρουμε παρορμητικές αποφάσεις. Δηλαδή, να αντιμετωπίσουμε τα θέματα μας με δικαιοσύνη, συνεργασία, λογική, ευγένεια, κατανόηση και λιγότερο εγωισμό. Το φεγγάρι δεν θα είναι… μόνο του, οι επιρροές που δέχεται από τις όψεις που κάνει με την Αφροδίτη και τον Χείρωνα, χρωματίζουν την ενέργεια του, όμως με χρώματα που δεν είναι πολύ φωτεινά. Ο πλανήτης της αγάπης και του έρωτα, η Αφροδίτη και ο θεραπευτής της μυθολογίας μας, ο Χείρωνας, είναι απέναντι από την Σελήνη και ξύνουν πληγές που προκλήθηκαν από άτομα που αγαπήσαμε. Όμως η θεραπεία δεν θα αργήσει.

Οι συναισθηματικές ανάγκες

Η Πανσέληνος απέναντι από την Αφροδίτη αυξάνει την ανάγκη μας για συντροφικότητα, αγάπη και στοργή και αν δεν βρισκόμαστε σε υγιείς σχέσεις με τους άλλους, θα μας οδηγήσει σε συναισθήματα ανασφάλειας και απόγνωσης. Ίσως και σε καβγάδες, διότι αν δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε τις συναισθηματικές μας ανάγκες θα είμαστε πιο πιεσμένοι και θα ξεσπάμε. Ή μπορεί να οδηγηθούμε και σε αδιέξοδες σχέσεις, αναζητώντας μια αγκαλιά σε ανθρώπους που δεν πληρούν κανένα κριτήριο μας, αλλά η έντονη μοναξιά μπορεί να μας κάνει να χαμηλώσουμε τον πήχη των προσδοκιών μας πολύ.

Η επούλωση των τραυμάτων

Ο αστεροειδής Χείρωνας, βρίσκεται και αυτός απέναντι από την Σελήνη και σε σύνοδο με την Αφροδίτη στον Κριό και θα φέρει στην επιφάνεια παλιές πληγές. Θα φέρει στο μυαλό μνήμες από επώδυνες καρμικές σχέσεις, έρωτες ανεκπλήρωτους, συντρόφους που άφησαν στο πέρασμα τους πόνο και δάκρυα, φίλους που επέλεξαν την προδοσία και συγγενείς που στάθηκαν κατώτεροι των προσδοκιών μας. Αν υπάρχουν τραύματα στην ψυχή, με αυτή την Πανσέληνο θα τα ξαναθυμηθούμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχουμε τις μαύρες μας για τις δύο επόμενες εβδομάδες που διαρκεί η επιρροή του φεγγαριού, αλλά ενδεχομένως θα είμαστε πιο ευαίσθητοι και ευάλωτοι. Μπορεί να μας πνίγουν συναισθήματα αδικίας, απόρριψής και φόβου. Όμως, να θυμάστε ότι ο Χείρωνας θα βοηθήσει να τα κατανοήσουμε και να τα θεραπεύσουμε. Επειδή το επόμενο 15νθημερο θα είμαστε όλοι λίγο πιο ευαίσθητοι και σε αυτά που νιώθουμε, αλλά και σε αυτά που λέμε και ακούμε, θα πρέπει να προσέχουμε πολύ τα λόγια μας και το πώς εκφραζόμαστε. Πάντα με την Πανσέληνο τα συναισθήματα, όπως και τα ένστικτα, φτάνουν στο αποκορύφωμά τους, οπότε κρατάμε ήπιους τόνους και στο σπίτι, αλλά και στη δουλειά.

Από την Πανσέληνο επηρεάζονται περισσότερο Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι και συγκεκριμένα όσοι έχουν Ήλιο, πλανήτες ή ωροσκόπο από τις 5 μέχρι τις 11 μοίρες των παραπάνω ζωδίων. Αν δεν γνωρίζετε σε ποιες μοίρες είναι ο Ήλιος σας (το ζώδιο σας) πατήστε εδώ. Για τον ωροσκόπο πατήστε εδώ.

Επίσης, όπως κάθε Πανσέληνος, έτσι και αυτή μπορεί να φέρει μετεωρολογικές ή γεωφυσικές εξάρσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ας δούμε όμως πώς θα επηρεαστούν οι εκπρόσωποι του ζωδιακού κύκλου από την Πανσέληνο και τις όψεις που σχηματίζει.

ΚΡΙΟΣ

Η Πανσέληνος πραγματοποιείται στον άξονα σας, δηλαδή στο απέναντι ζώδιο από το δικό σας τον Ζυγό και οι σχέσεις σας μπαίνουν στο «στόχαστρο». Και όταν λέμε σχέσεις, εννοούμε όλες τις σταθερές σας σχέσεις, γάμος, συνεργασίες και όπου έχετε στενές δεσμεύσεις, είτε προσωπικά είτε επαγγελματικά. Η Αφροδίτη με τον Χείρωνα βρίσκονται σε σύνοδο στο ζώδιο σας και φέρνουν στην επιφάνεια ότι μπορεί να κρύβετε, να αποφεύγετε λόγω του φόβου και της ευαισθησίας και σας καλούν να το αντιμετωπίσετε. Όμως, θα πρέπει να βάλετε στην άκρη την παρόρμηση που σας χαρακτηρίζει και να δείξετε σοβαρότητα και ψυχραιμία στις αποφάσεις σας. Το παρελθόν, μαζί με τις πληγές του, θα σας «πλακώσει» και θα θέλετε να ελευθερωθείτε. Τα λάθη, είτε είναι δικά σας είτε των άλλων, θα τριβελίζουν το μυαλό σας και θα ψάχνετε απαντήσεις. Δεν χρειάζεται να έχετε επιθετική συμπεριφορά, ούτε απέναντι σε όσους σας πλήγωσαν ούτε στον εαυτό σας. Συγχωρήστε, ξεχάστε, αφήστε το παρελθόν και τις σχέσεις που δεν σας εκφράζουν εκεί που ανήκουν, πίσω σας. Διότι το μέλλον θα είναι καλύτερο χωρίς βαριές αποσκευές και μάλιστα, αν ψάχνετε έναν σύντροφο, ίσως τις επόμενες δύο εβδομάδες να κάνετε τη σχέση της ζωή σας.

ΤΑΥΡΟΣ

Θέματα υγείας, φυσικής κατάστασης και εργασίας φέρνει η Πανσέληνος στο προσκήνιο και απαιτεί να αναλάβετε δράση! Είναι η περίοδος που θα κάνετε μεγαλύτερη ενδοσκόπηση και θα ψάξετε να βρείτε ποιες σχέσεις, συνεργασίες, αλλά και καταστάσεις σας εκφράζουν και σας επιτρέπουν να είστε ο εαυτός σας. Γενικά, θα βρίσκεστε σε συνεχή ένταση, ανησυχία και ίσως αισθάνεστε εξάντληση και κούραση. Το φεγγάρι αυτό θα σας κάνει να εξετάζετε τα πάντα σε βάθος και να θέλετε να ξεσκεπάσετε άτομα και καταστάσεις ή θα κινείστε σε ένα πιο παρασκηνιακό επίπεδο. Έχετε φτάσει στα όρια σας και δεν αντέχετε άλλο να εργάζεστε και κάποιοι να σας βάζουν τρικλοποδιές ή τουλάχιστον έτσι νομίζετε. Εάν στο παρελθόν είχε κλονιστεί η εμπιστοσύνη σας με κάποιους συνεργάτες σας, τώρα θα μπείτε στη διαδικασία να δείτε τι συμβαίνει πίσω από την πλάτη σας και να βρείτε αν υπάρχει κάποιο άτομο που σαμποτάρει την καριέρα σας. Ή μπορεί εσείς οι ίδιοι να εργάζεστε κρυφά σε κάποια σχέδια, καθώς θέλετε να διασφαλίσετε την επιτυχία των στόχων σας ή να κάνετε πραγματικότητα τις καταπιεσμένες επιθυμίες σας. Εκτός όμως από τα θέματα των εργασιακών σας, η Πανσέληνος φωτίζει ακόμη ένα κεφάλαιο, αυτό της υγείας και της φυσικής κατάστασης και είναι ευκαιρία για εσάς να σκεφτείτε αν η καθημερινότητα και οι ρουτίνες σας είναι σωστές ή θα πρέπει να πάρετε την απόφαση να φροντίσετε καλύτερα τον εαυτό σας και να έχετε ποιότητα ζωής.

ΔΙΔΥΜΟΣ

Η Πανσέληνος φέρνει στο επίκεντρο την ερωτική σας ζωή, τα θέματα των παιδιών, τις φιλικές σχέσεις και τις προσδοκίες σας και αυξάνει την αγωνία σας για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα είτε στα προσωπικά σας είτε στις σχέσεις με φίλους και συγγενείς. Το ζώδιο που σχηματίζεται η Πανσέληνος δεν είναι αρνητικό για εσάς, αλλά η αντίθεση της με την Αφροδίτη και τον Χείρωνα σας κάνει πιο συναισθηματικούς, υπό την έννοια ότι θα κάνει πιο έντονη την ανάγκη σας για συντροφικότητα και αποδοχή και ίσως αν δεν έχετε ανταπόκριση να αισθανθείτε πιο ευάλωτοι. Αν όμως το ταίρι σας ανταποκριθεί, τότε θα είστε πιο ερωτικοί και εκδηλωτικοί. Επειδή ενεργοποιείται και ο τομέας των παιδιών μπορεί αν σας ενδιαφέρει να βάλετε μπροστά την απόκτηση ενός απογόνου. Από την άλλη, μπορεί να έχετε και μια επαγγελματική αναγνώριση τώρα που ο Ερμής και ο κυβερνήτης του μεσουρανήματος σας, ο Ποσειδώνας, διέρχονται από το 10ο ηλιακό σας σπίτι, που αφορά στην καριέρα. Ή μπορεί να καθίσετε να σκεφτείτε και να αξιολογήσετε αν οι θυσίες σας στην εργασία αξίζουν τον κόπο και αν τελικά σας οδήγησαν στην ποιότητα της ζωής που επιθυμείτε.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η Πανσέληνος φέρνει απαιτήσεις και πολλές υποχρεώσεις, τόσο στη δουλειά όσο και στο σπίτι και οι εντάσεις δεν θα λείψουν, αν δεν βρείτε τη χρυσή τομή ανάμεσα στην καριέρα και την οικογενειακή ζωή. Από τη μία έχετε την αγωνία σας για το μέλλον των επαγγελματικών και αφιερώνετε πάρα πολλές ώρες στη δουλειά και από την άλλη οι δικοί σας διεκδικούν τη συντροφιά και τον χρόνο σας και αισθάνεστε σαν να σας τραβάνε σε δύο πλευρές και ότι πρέπει να μοιραστείτε σε κομμάτια. Όλη αυτή η κατάσταση σας δημιουργεί έντονο στρες, νιώθετε ότι κανείς δεν σας καταλαβαίνει και σας πιάνει απογοήτευση. Το φεγγάρι όμως θα σας βγάλει έντονο εκνευρισμό και ίσως δεν θα μπορέσετε να αποφύγετε τις συγκρούσεις. Δείξτε λίγο υπομονή, όσο μπορείτε και εξηγήστε τι σας συμβαίνει. Μην το κρατήσετε μέσα σας, απλά κάντε το κόσμια, εξάλλου οι καβγάδες δεν φέρνουν λύσεις ίσα ίσα κάνουν τα πράγματα χειρότερα.

ΛΕΩΝ

Η Πανσέληνος επηρεάζει τον 3ο οίκο στο ηλιακό σας ωροσκόπιο και θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις συζητήσεις που θα επιλέξετε να κάνετε με συγγενείς, συνεργάτες και όποιον βρεθεί μπροστά σας αυτές τις ημέρες. Αυτό το φεγγάρι δεν είναι αρνητικό, τουλάχιστον από πλευράς ζωδίου που πραγματοποιείται, απλά θέλει διπλωματία για να μην ξεφύγει μια κουβέντα, που μπορεί να ξεκίνησε από αλλού και να καταλήξει σε απωθημένα και παράπονα. Εσείς θα πρέπει να είστε ξεκάθαροι στα λόγια σας, να μην μιλάτε με υπονοούμενα, διότι μπορεί να παρεξηγηθεί το καθετί και βέβαια να ακούτε υπομονετικά τι έχουν και οι άλλοι να σας πουν. Με ειλικρίνεια και καλή διάθεση θα μπορέσετε να επικοινωνήσετε σωστά και μάλιστα μπορεί να βρείτε και την ευκαιρία να ξεκαθαρίσετε κάποια κατάσταση, στην οποία υπήρχαν σκιές. Αυτό που σίγουρα θα πρέπει να προσέξετε είναι τι γράφετε και τι απαντάτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και την οδηγική σας συμπεριφορά.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Τα οικονομικά θα βασανίζουν το μυαλό σας με αυτή την Πανσέληνο και θα σκέφτεστε συνέχεια τι μπορείτε να κάνετε για να βρείτε ισορροπία και σταθερότητα. Οι ανησυχίες και οι ανασφάλειες για τυχόν χρέη και δάνεια θα διογκωθούν και θα σας απασχολεί συνεχώς το μέλλον σας. Θα μπείτε στη διαδικασία να «μετρήσετε» αν η δουλειά που κάνετε σας αποφέρει αυτό που αξίζετε και θα ψάχνετε τρόπους να αυξήσετε το εισόδημα σας. Έχετε δύο εβδομάδες μπροστά σας που μπορείτε να αξιοποιήσετε τα ταλέντα σας, να βρείτε νέες ιδέες ή ευκαιρίες και να φτιάξετε ένα οικονομικό πρόγραμμα που θα σας ικανοποιεί μακροπρόθεσμα. Αυτό που δεν πρέπει να κάνετε είναι να υπονομεύσετε τις αξίες σας και τον εαυτό σας. Παρότι δεν είναι στη φύση σας να μπλέκεστε με υποθέσεις και δουλειές που δεν ευθυγραμμίζονται με τις βασικές πεποιθήσεις της ζωής σας, ίσως… γλυκαθείτε με κάποια πρόταση που υπόσχεται πολλά. Όμως μην βιάζεστε και μην πάρετε ρίσκο. Να θυμάστε πως ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός.

ΖΥΓΟΣ

Είστε οι οικοδεσπότες της Πανσελήνου και η επιρροή που δέχεστε είναι έντονη τόσο στις προσωπικές σας σχέσεις όσο και στις συνεργασίες σας. Είναι η περίοδος που θα κάνετε τον απολογισμό σας και θα πάρετε αποφάσεις για τη μακροβιότητά τους, είτε αρνητικά είτε θετικά. Δηλαδή, αν κάποιοι νιώθετε ότι έχει χαθεί ο ενθουσιασμός και το πάθος από μια σχέση και ότι έχετε χάσει το ενδιαφέρον και τον εαυτό σας, τότε θα βάλετε ένα τέλος. Αν όμως είστε ευτυχισμένοι και ο σύντροφός σας είναι ότι ακριβώς ψάχνατε, τότε θα πάρετε την απόφαση να πάτε τη σχέση ένα βήμα παρακάτω και ίσως προβείτε σε επισημοποιήσεις. Παράλληλα όμως, θα πρέπει να δώσετε σημασία στην υγεία, τόσο στη δική σας όσο και του συντρόφου σας και να μην παραμελείτε τον εαυτό σας και το σώμα σας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η Πανσέληνος στρέφει τα φώτα της σε πιο εσωτερικά μονοπάτια και σας καλεί να δώσετε σημασία σε εσάς και τις ανάγκες σας. Θα πρέπει να πατήσετε λίγο φρένο, να ξεκουραστείτε, να φροντίσετε τον οργανισμό σας και να κάνετε ένα διάλειμμα, καθώς το νευρικό σας σύστημα είναι στα κόκκινα. Τα θέματα της υγείας και της φυσικής κατάστασης πρέπει να γίνουν προτεραιότητα και να μην τα παραμελείτε. Γενικά, είστε μπουχτισμένοι και αντιδράτε σαν να σας φταίνε όλα. Ίσως κάποιες σχέσεις ή συνεργασίες να μην εξελίσσονται όπως εσείς θέλετε και πέφτετε ψυχολογικά. Ηρεμίστε πάρτε μια απόσταση και ξεχωρίστε στο μυαλό και την καρδιά σας τι σας φταίει, για να μην ξεσπάτε και σε αυτούς που δεν σας έχουν κάνει κάτι. Αυτό το φεγγάρι ενισχύει τη διαίσθηση σας και καλό είναι να την ακούσετε και να πάρετε τις αποφάσεις σας. Αφήστε πίσω σας ότι σας έχει κουράσει και βρείτε τι θα σας φέρει πιο κοντά στην ευτυχία που αναζητάτε. Μην αναμασάτε τα ίδια και τα ίδια. Συγχωρήστε όποιον σας πλήγωσε και κοιτάξτε μπροστά. Επίσης, ίσως υπάρχει και έντονο παρασκήνιο με αυτή την Πανσέληνο.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Φίλοι, συνεργάτες και στόχοι περνάνε από «κόσκινο» για να συνεχίσετε στη ζωή σας μόνο με ό,τι αξίζει. Τα ξεκαθαρίσματα θα είναι πολλά και η Πανσέληνος θα τεστάρει πρόσωπα και καταστάσεις. Υπάρχει κάποιος φίλος που σας απογοήτευσε και δεν στάθηκε άξιος των προσδοκιών σας; Μήπως κάποιος συνεργάτης υπονομεύει τις προσπάθειες σας; Είχατε βάλει κάποιους στόχους και έχετε ξεφύγει της πορείας σας; Όλα θα μπουν σε διαδικασία αξιολόγησης και ανάλογα με τον «βαθμό» που θα πάρουν θα κάνετε και τις επόμενες κινήσεις σας. Εξάλλου, δεν χρειάζεστε να έχετε άτομα στη ζωή και τη δουλειά σας που σας κρατάνε πίσω και να σας δημιουργούν προβλήματα. Η Πανσέληνος μπορεί να φέρει επιτυχία και σε έναν σημαντικό σας στόχο ή να ανοίξει τον δρόμο για να προχωρήσετε και να υλοποιηθεί πιο εύκολα αυτό που ονειρεύεστε.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η Πανσέληνος φέρνει στο προσκήνιο τα θέματα της καριέρας στο ωροσκόπιο σας και ίσως ξεκαθαρίσει το τοπίο για το μέλλον σας και το πού ακριβώς βαδίζετε επαγγελματικά. Έχετε ένα διάστημα δύο εβδομάδων μπροστά σας, περίπου μέχρι τη Νέα Σελήνη, που μπορεί να προκύψει κάποια πρόταση ή μια διαπραγμάτευση ή να ξεκινήσετε συζητήσεις για το τι πρέπει να αλλάξετε στη δουλειά σας. Όχι, δεν θα είναι περίπατος και δεν θα σας στρώσουν κόκκινα χαλιά. Θα υπάρξει και πίεση και ίσως κάποιες εντάσεις, όμως χρειάζεται ψυχραιμία και καθαρό μυαλό για να πάρετε τις σωστές αποφάσεις και μην απαιτείτε πράγματα που δεν είναι εφικτά. Εκτός από την καριέρα όμως, θα έχετε να αντιμετωπίσετε και ένα ακόμη μέτωπο στο σπίτι, όπου μπορεί να υπάρχουν εντάσεις και ξεσπάσματα μεταξύ συγγενών και θα πρέπει να κάνετε τον διαιτητή και να είστε η φωνή της λογικής. Μπορεί όμως να πιεστείτε, διότι θα πρέπει να φροντίζετε ένα ηλικιωμένο μέλος της οικογένειας σας. Από την άλλη, κάποιοι μπορεί να μπείτε στη διαδικασία να αναδιαμορφώσετε τον χώρο του σπιτιού.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Το μυαλό σας είναι συνεχώς καρφωμένο στα μελλοντικά σχέδια και πώς θα μπορέσετε να βρείτε λύσεις στα προβλήματα που σας πιέζουν. Ωστόσο, φαίνεται ότι τις επόμενες δύο εβδομάδες θα μπορέσετε να αξιολογήσετε αυτά τα θέματα με πιο αισιόδοξο τρόπο και να έχετε θετική έκβαση αν ασχολείστε με ΜΜΕ, ξένους, εξωτερικό, ταξίδια, νομικές υποθέσεις και σπουδές. Οι φίλοι θα σταθούν δίπλα σας και θα σας βοηθήσουν στους στόχους σας. Βέβαια, με την Πανσέληνο να ενεργοποιεί τους τομείς της επικοινωνίας και των μετακινήσεων, θα πρέπει να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή στο τι λέτε, αλλά και τον τρόπο που το εκφράζετε. Πολλές φορές μπορεί να έχετε χίλια δίκια με το μέρος σας, αλλά αν χρησιμοποιήσετε άκομψο τρόπο και πείτε βαριές κουβέντες στο τέλος θα πρέπει να απολογηθείτε κιόλας.

ΙΧΘΥΕΣ

Τα οικονομικά, τις σχέσεις και τις συνεργασίες φέρνει σε πρώτο πλάνο η Πανσέληνος στον άξονα Κριού-Ζυγού και σας καλεί να επανεξετάσετε τα όρια που έχετε βάλει, αν έχετε βάλει. Ωστόσο, επειδή η ψυχολογία σας δεν θα είναι ανεβασμένη και θα τρώγεστε με τα ρούχα σας δεν χρειάζεται να πάρετε τώρα τις αποφάσεις για το μέλλον μιας συνεργασίας ή για τα οικονομικά σας, αφήστε να περάσουν λίγο οι μέρες και τότε κάνετε τις ανακοινώσεις σας. Αν έχετε κάποιο χρέος ή θέλετε να κάνετε έναν διακανονισμό, είναι μια θετική περίοδος που μπορείτε να επιτύχετε μια θετική για εσάς συμφωνία. Επίσης, παίζει και το σενάριο να σας χτυπήσει η τύχη την πόρτα και έχετε ένα καλό νέο ή μια έκπληξη σε οικονομικό επίπεδο. Όμως, μπορεί η Πανσέληνος, που είναι σε αντίθεση με την Αφροδίτη και τον Χείρωνα, να κλονίσει τη διάθεση σας. Ίσως επώδυνες αναμνήσεις και τραύματα του παρελθόντος από σχέσεις που σας πλήγωσαν να στοιχειώσουν το μυαλό σας. Προσπαθήστε να μην μπείτε σε τέτοια τριπάκια και αντιμετωπίστε τις καταστάσεις με λογική.