Πώς θα μας επηρεάσουν οι όψεις της Αφροδίτης με τον Κρόνο και τον Ουρανό;

Πώς θα μας επηρεάσουν οι όψεις της Αφροδίτης με τον Κρόνο και τον Ουρανό;

Πώς θα μας επηρεάσουν οι όψεις της Αφροδίτης με τον Κρόνο και τον Ουρανό;

Η Αφροδίτη συμβολίζει την ανάγκη μας να μοιραστούμε, να αγαπήσουμε και να συσχετιστούμε με τους άλλους. Τις τελευταίες ημέρες, η παραμονή της στο ζώδιο του Σκορπιού μας έχει δημιουργήσει την επιθυμία να εκφράσουμε τα δυνατά και παθιασμένα συναισθήματα απέναντι στον άλλον με όλο μας το είναι και να ενωθούμε μαζί του σωματικά και ψυχικά. Από την άλλη, ο Κρόνος, ο οποίος βρίσκεται ανάδρομος στον Υδροχόο, συμβολίζει τους κοινωνικούς κανόνες και μας υπενθυμίζει τις ευθύνες και τα όρια μας. Το δύσκολο τετράγωνο μεταξύ αυτών των δύο πλανητών, κορυφώνεται το πρωί της 17ης Σεπτεμβρίου 2021 και επηρεάζει ιδιαίτερα Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους του 1ου δεκαημέρου και όσους έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες σε αυτά τα ζώδια κοντά στις 7 μοίρες.

Αν δεν ξέρετε σε ποια μοίρα είναι ο Ήλιος σας (το ζώδιο σας δηλαδή) πατήστε εδώ.

Αν δεν ξέρετε σε ποια μοίρα είναι ο ωροσκόπος σας πατήστε εδώ.

Σκληρή πραγματικότητα

Αυτό το τετράγωνο έρχεται για να μας φέρει αντιμέτωπους με μια σκληρή πραγματικότητα ή με δυσάρεστες καταστάσεις, τις οποίες δεν είχαμε αξιολογήσει έως τώρα. Υπάρχει ένα αίσθημα ότι δεν μας αγαπούν, ότι δεν λαμβάνουμε την ικανοποίηση που θέλουμε από τις σχέσεις μας και δεν αποκλείεται να μας κατακλύσει ένας έντονος φόβος απόρριψης. Αισθανόμαστε, λοιπόν, παγωμένοι συναισθηματικά και γινόμαστε αμυντικοί απέναντι σε όσους προσπαθούν να μας προσεγγίσουν. Είμαστε μπλοκαρισμένοι όχι μόνο σε συναισθηματικό, αλλά και σε οικονομικό επίπεδο και δεν είμαστε πια τόσο γενναιόδωροι και τόσο δοτικοί όσο πριν. Ξαφνικά οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις μοιάζουν δυσβάσταχτες και μια εξέλιξη που περιμέναμε με ανυπομονησία θα καθυστερήσει να έρθει ή μπορεί αν έρθει να μην ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας.

Ανατρεπτικά γεγονότα

Μέσα σε όλο αυτό έρχεται και  η αντίθεση Αφροδίτης-ανάδρομου Ουρανού, η οποία θα κορυφωθεί στις 23 Σεπτεμβρίου 2021 σε Σκορπιό και Ταύρο αντίστοιχα. Αυτή η αντίθεση φέρνει μια εκρηκτική διάθεση ή ανατρεπτικά γεγονότα, τα οποία είναι έξω από τον έλεγχο μας. Δυσκολευόμαστε, λοιπόν, να συμβιβαστούμε και να υπακούσουμε σε κανόνες και νιώθουμε πως ήρθε η ώρα να κάνουμε επιτέλους την επανάσταση μας. Κεραυνοβόλοι έρωτες, απρόβλεπτες γνωριμίες και αναπάντεχες εξελίξεις σε ερωτικά και οικονομικά ζητήματα θα κάνουν την εμφάνιση τους. Υπάρχει ανάγκη για πειραματισμό, για επαφή με εκκεντρικούς και αντισυμβατικούς ανθρώπους, οι οποίοι θα μας βγάλουν έξω από τη ζώνη ασφαλείας μας και γενικώς αλλαγές, οι οποίες θα έρθουν σαν σοκ και εμείς καλούμαστε να τις διαχειριστούμε με σύνεση. Η αντίθεση Αφροδίτης – Ουρανού θα επηρεάσει Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους του δευτέρου δεκαημέρου και όσους έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες σε αυτά τα ζώδια κοντά στις 14 μοίρες.

Αν δεν ξέρετε σε ποια μοίρα είναι ο Ήλιος σας (το ζώδιο σας δηλαδή) πατήστε εδώ.

Αν δεν ξέρετε σε ποια μοίρα είναι ο ωροσκόπος σας πατήστε εδώ.

Αφροδίτη σε τετράγωνο με Κρόνο στις 17/09/2021

Όρια, δοκιμασίες και διεκδίκηση

Εάν βρίσκεστε σε μια τοξική σχέση, όπου ο άλλος σας εκμεταλλεύεται και σας κακομεταχειρίζεται, τώρα θα δημιουργηθούν εντάσεις και η κατάσταση θα κορυφώνεται. Καλείστε να βάλετε τα όρια σας και να πάρετε μια ώριμη απόφαση, η οποία θα δώσει ένα τέλος σε όλο αυτό. Εάν ο άνθρωπος που έχετε απέναντι σας, είτε σε ερωτικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο, δεν ανταποκρίνεται, ήρθε η ώρα να κάνετε πίσω και να μην σπαταλάτε άδικα την ενέργεια σας. Εάν βρίσκεστε στην αρχή μια νέα σχέσης, τότε θα είστε αρκετά επιφυλακτικοί και θα πρέπει ο άλλος να περάσει από δοκιμασίες για να σας πείσει ότι αξίζει να επενδύσετε σε αυτόν. Δεν αποκλείεται τώρα να δημιουργηθούν σχέσεις με διαφορά ηλικίας ή μια σχέση η οποία θα σας ωριμάσει και θα  σας δώσει πολύ σημαντικά μαθήματα ζωής. Σε κάθε περίπτωση, καλείστε να αναλάβετε τις ευθύνες των πράξεων σας και να διαχειριστείτε τις καταστάσεις με σοβαρότητα και με υπευθυνότητα. Εάν φερθείτε επιπόλαια και απερίσκεπτα, τότε είναι βέβαιο ότι θα έρθετε αντιμέτωποι με δυσάρεστες συνέπειες.

Οι πληγές και τα φαντάσματα του παρελθόντος

Με το τετράγωνο Αφροδίτης-Κρόνου θα έρθουν στην επιφάνεια αρνητικά συναισθήματα ή ακόμα και μνήμες από καταστάσεις οι οποίες σας έχουν τραυματίσει βαθιά και μπορεί να θεωρούσατε ως τώρα ότι τις έχετε αφήσει πίσω σας. Ίσως κάποιοι από εσάς να έχετε πληγωθεί σε ανεπανόρθωτο βαθμό και να θεωρείτε αδύνατον πλέον να αφεθείτε και να αγαπήσετε ξανά. Αισθάνεστε πως έχετε χάσει την ελπίδα και την πίστη σας στην αγάπη και ότι έχετε ένα κενό μέσα σας. Αυτό που έχει σημασία στην παρούσα φάση είναι να μην επιτρέψετε σε αυτά τα φαντάσματα του παρελθόντος να σας στοιχειώσουν και να συνειδητοποιήσετε ότι αξίζετε να απελευθερωθείτε από αυτό το βάρος. Ίσως θα είναι καλύτερα να μείνετε για λίγο μόνοι με τον εαυτό σας και να κάνετε την αυτοκριτική σας, πριν ρίξετε τις ευθύνες στους άλλους ή πριν βιαστείτε να πάρετε σημαντικές αποφάσεις. Άλλωστε, η Αφροδίτη στον Σκορπιό σας καλεί να έρθετε σε επαφή με τη σκοτεινή πλευρά σας, όσο επίπονη κι αν είναι αυτή η διαδικασία, καθώς μόνο έτσι θα μπορέσετε να βρείτε την εσωτερική δύναμη που κρύβεται μέσα σας. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να κλείσετε τα αυτιά σας, τόσο στις εσωτερικές σας φωνές, αλλά και σε όσους προσπαθούν να σας πείσουν ότι δεν αξίζετε την αγάπη. Μην πιέζετε τις καταστάσεις και να είστε σίγουροι πως ο χρόνος θα δείξει τι έχει γερές βάσεις και τι αξίζει να μείνει στη ζωή σας.

Συμμαχία Άρη-Αφροδίτης

Σύμμαχος σας σε όλο αυτό είναι ο Άρης στο ζώδιο του Ζυγού, σε αμοιβαία υποδοχή με την Αφροδίτη στον Σκορπιό (καθώς ο ένας πλανήτης βρίσκεται στο ζώδιο που κυβερνά ο άλλος), αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις να εκφραστούν θετικά τα χαρακτηριστικά και οι ποιότητες αυτών των πλανητικών θέσεων. Αν και όπως γνωρίζουμε ούτε ο Άρης στον Ζυγό, ούτε η Αφροδίτη στον Σκορπιό θεωρούνται ιδανικές θέσεις, σε αυτή την περίπτωση υπάρχει μια αλληλοβοήθεια και μια καλή συνεργασία ανάμεσα στους δύο αυτούς πλανήτες. Το αποτέλεσμα είναι ότι θα επιδιώξουμε να λειτουργήσουμε με διπλωματία, αντικειμενικότητα και ευγένεια, παρά τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε. Η δράση μας, ναι μεν έχει δυναμισμό και στρατηγική, αλλά δεν θα γίνει καταστροφική για εμάς ή για τους άλλους. Αντιθέτως, θα έχουμε την ανάγκη να βρούμε μια συμβιβαστική λύση, η οποία θα προκύψει κατόπιν ώριμης σκέψης και θα εξυπηρετεί τους δικούς μας σκοπούς και τις προσωπικές μας επιθυμίες, αλλά χωρίς να δυσαρεστήσει τους γύρω μας.

Ας δούμε πιο συγκεκριμένα πώς θα επηρεάσει τα 12 ζώδια το τετράγωνο Αφροδίτης-Κρόνου.

ΚΡΙΟΣ

Θα αισθανθείτε πίεση και περιορισμούς, τόσο στον ερωτικό όσο και στον οικονομικό τομέα, με το τετράγωνο Αφροδίτης-Κρόνου. Είτε βρίσκεστε σε μια βαθιά συναισθηματική σχέση είτε σε έναν παθιασμένο δεσμό με κάποιον/α, τώρα θα έρθετε αντιμέτωποι με δυσκολίες και εμπόδια. Ζήλια, κτητικότητα και εμμονικές συμπεριφορές μπορεί να φτάσουν την κατάσταση στα άκρα. Όσο πιο επίμονοι και αδιάλλακτοι είστε, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να βρείτε μια κοινή πορεία. Επιπλέον, θέματα που αφορούν δάνεια, οικονομικές συνεργασίες, εφορία, κληρονομιές ή χρήματα του συντρόφου σας θέλουν ιδιαίτερη προσοχή τώρα, καθώς μπορεί να προκύψουν νέα δεδομένα τα οποία θα σας κάνουν να αισθανθείτε ανασφάλεια.

ΤΑΥΡΟΣ

Οι πολύ σημαντικές σχέσεις της ζωή σας θα δοκιμαστούν και θα αντιμετωπίσουν προκλήσεις με το τετράγωνο Αφροδίτης-Κρόνου, είτε πρόκειται για τον γάμο σας, είτε για μακροχρόνιες ερωτικές σχέσεις και επαγγελματικές συνεργασίες. Ίσως νιώσετε ότι οι επιθυμίες σας δεν συμβαδίζουν με του άλλου και θα πρέπει ένας από τους δύο να υποχωρήσει, διότι διαφορετικά μπορεί να υπάρξει ρήξη. Προσοχή στις σχέσεις με συνεργάτες, ανωτέρους ή πρόσωπα εξουσίας. Προσπαθήστε να είστε ψύχραιμοι και να μην κάνετε ριψοκίνδυνες κινήσεις, οι οποίες θα σας κοστίσουν και μπορεί να σας κάνουν να φανείτε μη αξιόπιστοι.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Είστε από τη φύση σας άτομα τα οποία δυσανασχετούν εύκολα με τη ρουτίνα και το πρόγραμμα και τώρα με το τετράγωνο Αφροδίτης-Κρόνου καλείστε να δείξετε ακόμα μεγαλύτερη συνέπεια, υπομονή και ωριμότητα, γεγονός που αποτελεί πρόκληση για εσάς. Κι αυτό γιατί θα έρθετε αντιμέτωποι με εμπόδια και δυσκολίες που αφορούν τις σχέσεις με τους συνεργάτες σας, το ωράριο και γενικώς την εργασιακή σας ρουτίνα. Θα πρέπει να προσπαθήσετε να αποβάλλετε το άγχος σας και να προσέξετε ιδιαίτερα την υγεία σας, καθώς μπορεί όλη η ένταση αυτών των ημερών να σωματοποιηθεί.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η ερωτική σας ζωή θα βρίσκεται στο στόχαστρο τώρα με το τετράγωνο Αφροδίτης-Κρόνου, αφού αισθάνεστε ότι δεν λαμβάνετε την αγάπη και την προσοχή που λαχταράτε από τον σύντροφο σας. Αρνητικές σκέψεις, ανασφάλειες, καθώς και ο φόβος της απόρριψης, κάνουν τώρα την εμφάνιση τους και όλα αυτά δημιουργούν ένα δύσκολο κλίμα μέσα στις σχέσεις σας. Τώρα ίσως φανούν κάποιες ατέλειες, οι οποίες ήταν καλά κρυμμένες και σας βγάζουν από το ροζ συννεφάκι μέσα στο οποίο βρισκόσασταν. Οι ακρότητες και τα απότομα ξεσπάσματα μπορεί να οδηγήσουν σε ρήξη, επομένως προσπαθήστε να διαχειριστείτε τα νέα δεδομένα με ψυχραιμία.

ΛΕΩΝ

Η οικογενειακή ζωή και θέματα σπιτιού θα σας απασχολήσουν έντονα αυτές τις ημέρες με το τετράγωνο Αφροδίτης-Κρόνου και δεν αποκλείεται να έρθετε σε αντιπαράθεση με συγγενικά πρόσωπα ή με άτομα από το στενό σας κύκλο. Επιπλέον, κάποιο πρόσωπο από το παρελθόν μπορεί να κάνει ξαφνικά μία επανεμφάνιση, η οποία θα σας αναστατώσει. Προσπαθήσετε να κρατήσετε χαμηλό προφίλ και να μην αφήσετε τα απωθημένα και τις ανασφάλειες σας να σας παρασύρουν σε καταστάσεις που δεν οδηγούν πουθενά.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η επικοινωνία θα είναι μπλοκαρισμένη με το τετράγωνο Αφροδίτης-Κρόνου και θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε νέες γνωριμίες και επαφές, καθώς και σε συναντήσεις ή μετακινήσεις που θα κάνετε αυτές τις ημέρες. Αισθάνεστε ότι οι άλλοι δεν μπορούν να σας κατανοήσουν και να συμμεριστούν τις απόψεις και τις ιδέες σας ή προκύπτουν εμπόδια τα οποία δεν είχατε προβλέψει και δυσκολεύουν τα σχέδια σας. Σχέσεις με αδέρφια, συγγενείς ή γείτονες θέλουν ιδιαίτερη προσοχή, καθώς μπορεί να έρθετε σε αντιπαράθεση μαζί τους.

ΖΥΓΟΣ

Οικονομικά ζητήματα θα σας απασχολήσουν αυτές τις ημέρες με το τετράγωνο Αφροδίτης-Κρόνου, αφού μπορεί να μην λάβετε κάποια έσοδα που περιμένατε ή να έχετε απρόβλεπτα έξοδα, τα οποία θα σας βγάλουν εκτός προϋπολογισμού. Γενικώς, υπάρχει έλλειψη σταθερότητας, η οποία σας δημιουργεί ανασφάλεια και φόβους για το μέλλον. Στα ερωτικά ζητήματα μπορεί να έρθετε αντιμέτωποι με ψυχρότητα από το ταίρι σας εάν βρίσκεστε σε μια σχέση, ενώ εάν είστε αδέσμευτοι θα νιώσετε ότι η μοναξιά είναι αβάσταχτη. Σε κάθε περίπτωση, προσπαθήστε να αντιμετωπίσετε τις καταστάσεις με ωριμότητα και μην κάνετε επιπόλαιες κινήσεις.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Το τετράγωνο Αφροδίτης-Κρόνου σας επηρεάζει άμεσα και έρχεται για να δοκιμάσει σημαντικές σχέσεις και συνεργασίες. Οι κινήσεις σας θα πρέπει να είναι καλά μελετημένες, καθώς μια επιπολαιότητα ή μια απερισκεψία μπορεί να δημιουργήσει αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε εσάς και τους συνεργάτες σας, τον ερωτικό σας σύντροφο ή ένα άτομο από το οικογενειακό σας περιβάλλον. Όποια σχέση βγει αλώβητη μέσα από όλο αυτό, θα δυναμώσει ακόμα παραπάνω, ενώ οτιδήποτε δεν έχει γερά θεμέλια μπορεί να κλονιστεί ή ακόμα και να καταρρεύσει.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Αν και γενικά φημίζεστε για την αισιοδοξία σας και τη θετική σας στάση απέναντι στα πράγματα, το τετράγωνο Αφροδίτης-Κρόνου έρχεται για να σας φέρει αντιμέτωπους με ανασφάλειες και φοβίες που τόσο καιρό κρατούσατε κρυμμένες. Προσπαθήστε να σκεφτείτε λογικά και αποστασιοποιημένα και μην επιτρέψετε στις αρνητικές σκέψεις να σας ρίξουν. Προτιμήστε να είστε ξεκάθαροι μέσα στις σχέσεις σας και μην εμπλακείτε τώρα σε κρυφές καταστάσεις, καθώς οτιδήποτε παρασκηνιακό δεν θα έχει καλή εξέλιξη.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Το τετράγωνο Αφροδίτης-Κρόνου επηρεάζει άμεσα τις φιλικές σας σχέσεις και τις κοινωνικές σας επαφές. Εάν μια φιλία δεν είναι ουσιαστική και δεν έχει γερές βάσεις, τότε θα προκύψουν προβλήματα και με αυτό τον τρόπο θα συνειδητοποιήσετε τι θέση έχει αυτό το άτομο στη ζωή σας. Εμπόδια μπορεί επίσης να εμφανιστούν σε ό,τι αφορά τα μελλοντικά σας σχέδια και τους στόχους σας. Ίσως τώρα να ξεκαθαρίσετε τι είναι υλοποιήσιμο και τι πρέπει να αφήσετε πίσω σας, αφού δεν έχει ρεαλιστικές βάσεις. Ακόμα κι αν κάτι σας απογοητεύσει, μην το αφήσετε να σας καταβάλλει, αλλά σκεφτείτε εναλλακτικές λύσεις.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Τα επαγγελματικά ζητήματα θα σας δυσκολέψουν τώρα με το τετράγωνο Αφροδίτης-Κρόνου, καθώς μπορεί να χρειαστεί να διαχειριστείτε μια κρίση που δεν είχατε προβλέψει ή να έρθετε σε ρήξη με συναδέλφους και άτομα εξουσίας. Ίσως να έρθετε αντιμέτωποι με τις συνέπειες μια λάθος συμπεριφοράς σας ή ενδεχομένως κάποιοι προσπαθούν να σαμποτάρουν τις προσπάθειες σας. Σε κάθε περίπτωση, προσπαθήστε να προστατεύσετε την κοινωνική σας εικόνα και εργαστείτε με σύνεση και υπομονή.

ΙΧΘΥΕΣ

Σπουδές, επαφές με εξωτερικό ή νομικά ζητήματα μπορεί να σας απασχολήσουν τώρα με το τετράγωνο Κρόνου-Αφροδίτης. Οι μετακινήσεις και οι κοινωνικές σας επαφές θέλουν προσοχή, διότι μπορεί να προκύψουν εμπόδια τα οποία θα σας κάνουν να αλλάξετε κατεύθυνση ή να επαναξιολογήσετε τη χρησιμότητα τους στη ζωή σας. Προσπαθήστε να μην απογοητευτείτε και να μην χάνετε την ελπίδα σας και την πίστη σας στο αύριο, αλλά και στον ίδιο σας τον εαυτό.