Οικονομικές προοπτικές του 2021

Οικονομικές προοπτικές του 2021

Οικονομικές προοπτικές του 2021

Το χρήμα είναι η κινητήριος δύναμη για πολλά και απαραίτητο για όλους. Όμως δεν το αντιμετωπίζουν όλοι οι άνθρωποι με τον ίδιο τρόπο, ανεξαρτήτως με τα μηδενικά που μπορεί να έχει ο τραπεζικός λογαριασμός τους. Άλλοι θεωρούν ότι τα χρήματα τους δίνουν στάτους, άλλοι ασφάλεια, κάποιοι τα χρησιμοποιούν για να περνάνε καλά και σε μερικούς δεν φτάνουν ποτέ όσα και να κερδίζουν, διότι η σπατάλη είναι στη φύση τους. Κάποιοι τα μαζεύουν και τα φυλάνε σαν κόρη οφθαλμού και άλλοι δίνουν το τελευταίο τους ευρώ για να προσφέρουν σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Τα στοιχεία του χαρακτήρα και της προσωπικότητας μας παίζουν ρόλο στη στάση που έχει ο καθένας μας απέναντι στο χρήμα και η αστρολογία έχει κάποιες απαντήσεις. Ανάλογα με τη θέση του Ήλιου, δηλαδή ποιο ζώδιο εκπροσωπεί κάποιος, μπορούμε να έχουμε μια εικόνα αν είναι σπάταλος ή αν είναι η μετεμψύχωση του Σκρουτζ. Δείτε παρακάτω στο ζώδιο σας, όχι μόνο τη σχέση που έχετε με το χρήμα, αλλά και αν το 2021 ευνοείστε στον οικονομικό τομέα και ποια είναι τα διαστήματα που δεν πρέπει να κάνετε έξοδα, να μην πάρετε ρίσκο και να είστε συνετοί στη διαχείριση των χρημάτων σας.

ΚΡΙΟΣ

Η στάση τους απέναντι στο χρήμα

Σε σας τους Κριούς το χρήμα είναι απλά το διαβατήριο σε ένα κόσμο περιπέτειας, που σας επιτρέπει να κάνετε αυτό που θέλετε όποτε το θέλετε. Δεν είναι σίγουρα αυτοσκοπός. Όπως επίσης, αν δεν έχετε κάποιο ωροσκόπο στον Ταύρο, τον Σκορπιό ή τον Καρκίνο και τον Αιγόκερω, δεν είναι η «εξασφάλιση» η αιτία να το μαζεύετε. Σας αρέσει να ξοδεύετε, χωρίς να σκέφτεστε πολύ το αύριο. Άλλωστε έχετε πάντα την πεποίθηση πως κάτι θα γίνει και θα τα καταφέρετε. Οι Κριοί είστε τα αγαπημένα παιδιά των καταστημάτων και δεν θα κάνετε παζάρια. Σκέφτεστε συνήθως -κι αν δεν υπάρχουν άλλοι αντίθετοι παράγοντες στο ωροσκόπιο- μόνο το εδώ και τώρα και ανάλογα προσαρμόζετε τα έξοδα σας. Δεν έχετε πρόβλημα να δώσετε, αλλά αν σας δώσουν μπορεί να καθυστερήσετε να τα επιστρέψετε. Γενικά με το χρήμα παίρνετε ρίσκα. Μότο σας: το χρήμα πρέπει να ρολάρει…

Προοπτικές 2021

Το πρώτο δίμηνο αυξάνει τις φιλοδοξίες και τις προσδοκίες σας στα οικονομικά, με τον Άρη στον Ταύρο να δημιουργεί έξοδα μεν, αλλά και προοπτικές νέων εσόδων. Είναι ο τομέας που θα σας απασχολήσει περισσότερο στο ξεκίνημα του 2021. Έχοντας τον Ουρανό μέσα στον τομέα των οικονομικών να συγκρούεται με τον Κρόνο σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, όμως, τα ρίσκα πρέπει να είναι καλά υπολογισμένα και μεθοδευμένα. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να ανακαλύψετε νέους τρόπους να βγάλετε χρήματα και να πάρετε απόφαση βέβαια, ότι δεν υπάρχουν μεγάλες σταθερές, αυτό σημαίνει σκαμπανεβάσματα στα οικονομικά. Οι πηγές που μπορεί να φέρουν έσοδα μπορεί να είναι μέσω της τεχνολογίας, του on-line εμπορίου, των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης, μιας εφεύρεσης, της τεχνολογίας τροφίμων ή της εκμετάλλευσης κάποιων καλλιτεχνικών ταλέντων. Εξαιρετικές είναι οι προοπτικές της άνοιξης κι εκεί πρέπει να ποντάρετε περισσότερο για έσοδα και μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων. Πρέπει σε κάθε περίπτωση να αποφύγετε επιπόλαιες οικονομικές κινήσεις, τον Φεβρουάριο κοντά στις 17/2, τον Ιούνιο, στις αρχές Ιουλίου και τον Νοέμβριο.

ΤΑΥΡΟΣ

Η στάση τους απέναντι στο χρήμα

Για σας τους Ταύρους το χρήμα είναι το άλφα και το ωμέγα στη ζωή σας, καθώς σας δίνει μια αίσθηση σιγουριάς και ασφάλειας. Είστε πρακτικοί και ρεαλιστές και ξέρετε πολύ καλά ότι για να καταφέρετε να έχετε τα στάνταρ που επιθυμείτε στη ζωή σας, πρέπει να έχετε και χρήμα. Σας ενδιαφέρει, γι’ αυτό και φροντίζετε να το έχετε και να το ξοδεύετε με πρόγραμμα και οργάνωση. Γενικά βέβαια, σας αρέσει η ντόλτσε βίτα και δεν διστάζετε να ξοδέψετε, προκειμένου να περάσετε καλά και να κάνετε δώρα στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Όμως, προσπαθείτε να κρατήσετε υπό έλεγχο και σε τάξη τα οικονομικά σας, ξέροντας πόσα χρήματα έχετε ανά πάσα ώρα και στιγμή στο πορτοφόλι σας και πόσα μπορείτε να ξοδέψετε. Αν δεν υπάρχουν άλλοι παράγοντες στο ωροσκόπιο σας, π.χ. πλανήτες στον Κριό ή τους Διδύμους, προτιμάτε να μην χρησιμοποιείτε πιστωτικές κάρτες και να τις φορτώνετε.

Προοπτικές 2021

Το 2021 θα είναι μια καλή χρονιά για τις οικονομικές σας προοπτικές και μάλιστα με τις εκλείψεις να επηρεάζουν τους οικονομικούς οίκους του ωροσκοπίου σας, μπορεί να δείτε μια μεγάλη αύξηση στα εισοδήματα σας. Όμως, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με τη δεύτερη έκλειψη της χρονιάς στις 10/6, καθώς είναι σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα κι εκεί δεν πρέπει να πάρετε ρίσκο, αλλά ούτε και να εμπιστευθείτε ελαφρά τη καρδία άτομα, τα οποία σας τάζουν λαγούς με πετραχήλια. Όταν μια οικονομική πρόταση ή συμφωνία, σας ακούγεται πολύ καλή για να είναι αληθινή, τότε δεν είναι αληθινή. Τα τρίγωνα του Δία και του Κρόνου μέσα στον τομέα των οικονομικών, δείχνουν ότι θα σταθεροποιήσετε την οικονομική σας κατάσταση και η χρονιά θα κλείσει με θετικό πρόσημο. Οι μήνες που είναι πολυέξοδοι είναι ο Μάρτιος, ο Απρίλιος και ο Δεκέμβριος.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η στάση τους απέναντι στο χρήμα

Η αλήθεια είναι ότι αν δεν υπάρχουν άλλοι παράγοντες στο ωροσκόπιο σας πιο σταθεροί και πιο συνετοί, δηλαδή πλανήτες ας πούμε στον Ταύρο, τον Καρκίνο, τον Λέοντα, δεν έχετε κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο στην οικονομική διαχείριση και μονίμως ισορροπείτε ανάμεσα στο να πληρώσετε την κάρτα, αλλά κι εκείνα τα παπούτσια που μόλις είδατε και θα ήταν σούπερ αν τα αγοράζατε! Είστε πολύ ικανοί στο να βγάζετε χρήμα, όχι όμως τόσο πολύ στο να το διαχειρίζεστε σωστά. Το χρήμα είναι για σας το διαβατήριο για να μπορείτε να είστε σε κίνηση, να αγοράζετε αυτά που θέλετε, να κυκλοφορείτε με άνεση στα καλύτερα στέκια, να ταξιδεύετε. Συνήθως είναι οι πρωτοποριακές σας ιδέες και το εμπορικό και επικοινωνιακό σας δαιμόνιο που σας φέρνει το χρήμα κι ευτυχώς για σας δεν τελειώνει ποτέ!

Προοπτικές 2021

Τα προηγούμενα χρόνια δεχθήκατε μεγάλα πλήγματα στον οικονομικό τομέα, με τον Κρόνο σε συνδυασμό με τον Πλούτωνα να δίνουν ρεσιτάλ ατυχίας, αλλά και κακοδιαχείρισης στον τομέα των οικονομικών σας και ήρθε η ώρα να πάρετε τα επάνω σας! Πράγματι το 2021 είναι μια χρονιά που δεν θα σας πιέσει τόσο πολύ σε αυτό τον τομέα, αρκεί να έχετε φροντίσει να καλύψετε χρέη και οφειλές του παρελθόντος. Ο Ιανουάριος μπορεί να είναι αποδοτικός στα οικονομικά σας και να φέρει έσοδα που ίσως δεν περιμένατε. Πολυέξοδοι θα είναι ο Μάρτιος και ο Απρίλιος και καλά θα κάνετε να μαζέψετε λίγο την όρεξη σας για αγορές, σ’ αυτό το διάστημα που θα είναι ο Άρης στο ζώδιο σας. Προσοχή στις υπερβολές το καλοκαίρι, διότι μπορεί να έχουν βελτιωθεί τα οικονομικά σας, μέσω μιας αύξησης της δουλειάς σας και των δοσοληψιών, αλλά κρατήστε και για μια ώρα ανάγκης κάτι στην άκρη. Προσοχή στα ρίσκα και τις επενδύσεις μετά τις 19/12 και μέχρι το τέλος του πρώτου μήνα του 2022 με την ανάδρομη Αφροδίτη στον Αιγόκερω.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η στάση τους απέναντι στο χρήμα

Τα χρήματα για σας είναι θέμα επιβίωσης. Θέλετε να έχετε χρήματα, για να αισθάνεστε ασφάλεια. Οι άλλοι μπορεί να νομίζουν ότι τσιγκουνεύεστε να δώσετε. Δεν είναι ότι δεν θέλετε να δώσετε όμως, είναι ότι φοβάστε μην σας λείψουν αύριο. Μόνο στα πολύ αγαπημένα σας πρόσωπα θα συμπεριφερθείτε κάπως πιο γενναιόδωρα και στην οικογένεια σας. Βέβαια αν στο ωροσκόπιο σας έχετε πολλούς πλανήτες στους Διδύμους, τον Κριό, τον Τοξότη, τότε μπορεί να είστε επιπόλαιοι στη διαχείριση σας. Κάτι άλλο που μπορεί να σας κάνει πιο γενναιόδωρους, είναι να ξέρετε ότι κάποιος τα έχει ανάγκη. Επειδή από τη φύση σας είστε συμπονετικοί θα ξεπεράσετε τις ανασφάλειες και θα βάλετε το χέρι στην τσέπη για να βοηθήσετε.

Προοπτικές 2021

Το 2021 είναι μια πολύ σημαντική χρονιά για τις οικονομικές σας απολαβές. Βλέπετε Δίας και Κρόνος ενώνουν τις δυνάμεις τους, μέσα στον τομέα των οικονομικών στο ηλιακό σας ωροσκόπιο και δίνουν κάποιες θετικές εξελίξεις για το πορτοφόλι σας. Μπορεί να είστε πιο τυχεροί σε θέματα συνεργασιών και οικονομικών συμφωνιών, να λάβετε μια χρηματοδότηση, ένα δάνειο για να φτιάξετε μια δική σας επιχείρηση, μια αύξηση στη δουλειά σας, χρήματα από ασφάλειες, διατροφές ή και κληρονομιές. Μπορεί επίσης τα χρήματα να προέρχονται κι από μια επιτυχημένη νέα συνεργασία ή μέσω του συντρόφου σας. Αυτό που πρέπει σίγουρα να κάνετε μες το 2021 είναι να βάλετε βάσεις σε ένα πιο υγιές οικονομικό πλαίσιο. Να αποφύγετε χρέη και να διακανονίσετε με ευνοϊκότερους όρους αυτά που έχετε. Θα προσέξετε αρκετά τους μήνες Φεβρουάριο, Ιούνιο και Ιούλιο, αλλά και τον Νοέμβριο, διότι θα είναι πολυέξοδοι μήνες για σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα είναι και παραγωγικοί βέβαια.

ΛΕΩΝ

Η στάση τους απέναντι στο χρήμα

Τι άλλο θα μπορούσε να είναι το χρήμα για τον βασιλιά του ζωδιακού από το διαβατήριο για την «καλή ζωή»; Για τους Λέοντες το χρήμα υπάρχει μόνο για να τους βοηθά να εκφράσουν την πεποίθηση τους ό,τι αξίζουν μόνο τα καλύτερα σ’ αυτή τη ζωή. Πάντως, δεν είναι τυχαίο ότι πολλές φορές το ζώδιο σας απαντάται στα ωροσκόπια τραπεζιτικών, επενδυτών, οικονομολόγων και γενικώς ανθρώπων που εργάζονται σε οικονομικές υπηρεσίες. Είστε εξαιρετικοί στη διαχείριση σας, δημιουργικοί και ταλαντούχοι στο να εκμεταλλεύεστε τις ικανότητες σας και αν υπάρχει ένα μείον σε όλο αυτό είναι η υπερβολή. Επειδή σας αρέσει κάθε τι ακριβό, επειδή λατρεύετε την πολυτέλεια, μπορεί να βάλετε σε μπελάδες τον εαυτό σας. Σε γενικές γραμμές είστε γενναιόδωροι άνθρωποι και έχετε μια βεβαιότητα ότι όταν χρειάζεστε χρήματα αυτά θα εμφανιστούν.

Προοπτικές 2021

Μολονότι σας φαίνεται βαρετό να βλέπετε τις λεπτομέρειες, να μαζεύετε αποδείξεις και γενικά να κάνετε τη «λάντζα» των οικονομικών, εφέτος καλά θα κάνετε να μην βαριέστε καθόλου, για να εξελιχθούν καλά τα πράγματα. Απλά μην μπείτε σε διαδικασίες ανοιγμάτων. Μην ξεχνάτε την παρουσία του Κρόνου απέναντι σας, που ελέγχει κάθε σας βήμα και φυσικά αν είχατε κάνει ατασθαλίες στο παρελθόν, θα τις φέρει στο προσκήνιο για να τις αντιμετωπίσετε. Δεν είναι μια χρονιά δύσκολη για τα οικονομικά, αλλά θέλει προσοχή στις λεπτομέρειες και όχι επιπόλαιες κινήσεις τύπου: δανεισμός, χρέη σε πιστωτικές κάρτες κλπ. Το διάστημα που θα βρίσκεται ο Δίας στους Ιχθύς, από τον Μάιο μέχρι το τέλος Ιουλίου, μπορεί να πάρετε μια ανάσα καλή και να στηριχτείτε οικονομικά. Προσοχή το πρώτο δίμηνο και τον Νοέμβριο. Πολυέξοδος θα είναι ο Αύγουστος.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η στάση τους απέναντι στο χρήμα

Έχετε τη ρετσινιά του «τσιγκούνη», που την μοιράζεστε μαζί με τους Καρκίνους… Η αλήθεια είναι ότι είστε από τους μετρημένους του ζωδιακού στα θέματα των οικονομικών και δεν σας αρέσει να ξοδεύετε επιπόλαια, να δανείζεστε και να δανείζετε, εκτός αν ξέρετε σίγουρα ότι θα τα πάρετε πίσω με τόκο. Είστε οπαδοί του μότο ότι «τα καλύτερα πράγματα στη ζωή είναι δωρεάν». Είστε πιο πρόθυμοι να επενδύσετε περισσότερο σε στιγμές με φίλους, παρά σε εξόδους που θα ξοδέψετε ένα σκασμό λεφτά. Ακόμη, ίσως είστε οι μοναδικοί που μπορείτε να ζήσετε μια καλή ζωή με λιγότερα χρήματα και αυτό να μην φαίνεται καθόλου προς τα έξω, αφού ξέρετε να τα κουμαντάρετε σωστά. Έχετε το ταλέντο της καλής διαχείρισης έμφυτο, εκτός αν υπάρχουν άλλοι παράγοντες στο ωροσκόπιο σας, π.χ. ένας Άρης στον Λέοντα, μια Αφροδίτη στον Ζυγό, που εκεί τα πράγματα διαφοροποιούνται αρκετά. Καλώς ή κακώς δεν σας αρέσει να εξαρτάστε από τους άλλους.

Προοπτικές 2021

Το 2021 είναι μια σχετικά καλή χρονιά για τα οικονομικά σας και οι οικονομικοί οίκοι στο ωροσκόπιο σας δεν επιβαρύνονται ιδιαίτερα. Δεν είναι η χρονιά που μπορείτε να γίνετε πλούσιοι σε ένα βράδυ, αλλά θα καταφέρετε να τα βγάλετε πέρα πολύ καλύτερα σε σχέση με το 2020. Βέβαια, για κάποιους ακόμη και το 2020 δεν ήταν τόσο κακή χρονιά σε οικονομικό επίπεδο. Μπορεί η παρατεταμένη πορεία του Άρη στον Κριό μέσα στον 8ο οίκο να σας πίεσε με πολλά έξοδα, αλλά από την άλλη ίσως σας έκανε και πιο πολυμήχανους ώστε να βρείτε τρόπους να βγάλετε χρήματα. Φυσικά δεν ηρεμείτε ποτέ και όσα κι αν έχετε στην άκρη πάντα νιώθετε ανασφάλεια σε αυτό τον τομέα. Όμως το 2021 δεν είναι από τις χρονιές που μπορεί να σας προβληματίσει ιδιαίτερα. Οι μήνες που χρειάζονται μεγαλύτερη προσοχή είναι ο Μάιος, ο Οκτώβριος και ο Δεκέμβριος.

ΖΥΓΟΣ

Η στάση τους απέναντι στο χρήμα

Οι Ζυγοί αντιμετωπίζετε το χρήμα σαν το διαβατήριο στις απολαύσεις της ζωής. Εδώ που τα λέμε, με το καλό και ακριβό σας γούστο χρειάζεστε χρήματα για να είστε ντυμένοι όπως θέλετε, να μένετε εκεί που θέλετε και φυσικά να ταξιδεύετε ή να βγαίνετε μόνο σε high end εστιατόρια κλπ. Δεν είστε ακριβώς αυτό που θα περιγράφαμε και οι καλύτεροι στη διαχείριση του χρήματος, εκτός αν υπάρχουν παράγοντες στον Σκορπιό, τον Αιγόκερω ή την Παρθένο στο ωροσκόπιο σας που διαφοροποιούν κατά πολύ τη γενική τάση. Γενικά όπως σε όλα έτσι και στα οικονομικά έχετε την ανάγκη του συντρόφου σας για να σας παρακινεί να είστε συνεπείς, να πληρώνετε στην ώρα τους τους λογαριασμούς κλπ. Όχι γιατί δεν θέλετε, αλλά γιατί είναι η τάση σας να αναβάλλετε πάντα. Σε γενικές γραμμές τα καταφέρνετε πάντως να έχετε ένα ισορροπημένο οικονομικό προϋπολογισμό, έστω και με λίγη βοήθεια.

Προοπτικές 2021

Το 2021 οι προοπτικές σας δεν είναι τόσο δύσκολες και απαιτητικές όσο ήταν την προηγούμενη χρονιά. Παρόλα αυτά θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι ο Ουρανός έχει πάρει θέση μέσα στον ένα από τους δύο οικονομικούς σας οίκους και θα συγκρούεται σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς με τον Κρόνο από τον Υδροχόο. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχει μια αστάθεια στις οικονομικές συμφωνίες και συνεργασίες ή σε χρήματα που διαχειρίζεστε εσείς για άλλους. Υπάρχουν κάποια διαστήματα που θα πρέπει να είστε λίγο πιο προσεκτικοί στη διαχείριση των οικονομικών σας, όπως το πρώτο δίμηνο που μπορεί να είναι πολυέξοδο, τον Ιούνιο και στις αρχές Ιουλίου, αλλά κυρίως τον Νοέμβριο. Εκεί, εκτός από τον Άρη που θα βρίσκεται μέσα στον τομέα των οικονομικών δημιουργώντας περισσότερα έξοδα, θα ξεκινήσουν και οι πρώτες εκλείψεις που θα συνεχιστούν μέσα στο 2022 στον άξονα των οικονομικών σας οίκων. Το μότο του 2021 είναι: βάλτε μπροστά την ασφάλεια και με συγκρατημένη αισιοδοξία θα καταφέρετε να φτιάξετε καλύτερες οικονομικές προδιαγραφές.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η στάση τους απέναντι στο χρήμα

Το χρήμα για σας τους Σκορπιούς σας αγοράζει ελευθερία, ασφάλεια, αλλά κυρίως έλεγχο στη ζωή σας και γι’ αυτό το θέλετε και γι’ αυτό καταφέρνετε με ελάχιστες εξαιρέσεις να το επιτύχετε. Καλώς ή κακώς το ζώδιο σας συμβολίζει την οικονομική επιτυχία. Πολλοί αυτοδημιούργητοι και πλουσιότεροι άνθρωποι στον πλανήτη είναι Σκορπιοί… όπως ας πούμε ο Μπιλ Γκέιτς. Αν δεν υπάρχουν άλλοι παράγοντες στο ωροσκόπιο σας επιβαρυντικοί, βλέπε πλανήτες στον Τοξότη ή τον Υδροχόο, ξέρετε και πώς να βγάζετε χρήμα, αλλά και πώς να το διαχειρίζεστε ώστε να αβγαταίνει κιόλας. Στους λογαριασμούς σας είστε πολύ επιμελείς και σπάνια αν έχετε, θα καθυστερήσετε να πληρώσετε ένα λογαριασμό. Δεν υπάρχει επίσης περίπτωση να δανειστείτε χρήματα και να μην τα επιστρέψετε. Όταν τα πράγματα είναι καλά για σας στα οικονομικά θυμάστε αυτούς που σας βοήθησαν, τους φίλους σας και γενικώς είστε γενναιόδωροι απέναντι σε όσους αγαπάτε. Όμως, δεν σας ενδιαφέρει μόνο να ξοδεύετε, αλλά να μαζεύετε και να επενδύετε.

Προοπτικές 2021

Η αλήθεια είναι ότι φέτος μπορεί να γίνετε πολύ εμμονικοί με τα οικονομικά σας και να θέλετε να βγάλετε πολλά χρήματα, διότι μπορεί να σας πιάσουν ανασφάλειες! Βλέπετε η πορεία του Κρόνου σε κόντρα με το ζώδιο σας μπορεί να ξυπνήσει δύσκολες μνήμες ή να σας κάνει να μην νιώθετε σιγουριά για το αύριο της δουλειάς σας. Οι εκλείψεις θα επηρεάσουν την οικονομική σας κατάσταση σε αυτή τη χρονιά και η μόνη που θέλει πολύ μεγάλη προσοχή είναι αυτή της 10ης Ιουνίου, που είναι σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα. Εκεί εννοείται ότι θα προσέξετε υποσχέσεις που μπορεί να λάβετε και τα ρίσκα και τις επενδύσεις. Καλά θα κάνετε να τα αποφύγετε με κάθε τρόπο. Προσοχή στα έξοδα τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Θετικοί μήνες θα είναι ο Μάιος και ο Σεπτέμβριος.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η στάση τους απέναντι στο χρήμα

Hey big spender! Ο Τοξότης είναι γενναιόδωρος, σκορπάει στην κυριολεξία αυτά που βγάζει, διότι δεν δίνει μεγάλη σημασία στο χρήμα. Το να βγάλει και να έχει χρήματα δεν είναι αυτοσκοπός. Το χρήμα για σας είναι το διαβατήριο για τα ταξίδια που θέλετε να κάνετε, για τους πολιτισμούς που θέλετε να γνωρίσετε από κοντά, για τις γνώσεις που θέλετε να αποκτήσετε, για την ελευθερία και την ανεξαρτησία που σας δίνουν στη ζωή σας. Άλλωστε, είστε από τα τυχερά ζώδια που ακόμη και με αυτές τις επιπολαιότητες το χρήμα με κάποιο τρόπο έρχεται. Από την άλλη, οι Τοξότες αν δεν υπάρχουν άλλοι παράγοντες εγκράτειας στο ωροσκόπιο σας, π.χ. ένας Αιγόκερως ωροσκόπος, σας αρέσουν τα ρίσκα και το έχετε και πολύ με τα τυχερά παιχνίδια. Τη μια μέρα μπορεί στην κυριολεξία να πεινάτε και την άλλη να έχετε κερδίσει το τζόκερ! Δεν είστε από αυτούς που μετράνε μέχρι το τελευταίο σεντ τα χρήματα στο πορτοφόλι τους, σχεδόν μερικές φορές ξεχνάτε και πόσα χρήματα μπορεί να έχετε μέσα, γι’ αυτό και δεν φημίζεστε για τις ικανότητες να διαχειριστείτε τα χρήματα σας. Είναι καλύτερα πάντα να έχετε έναν σύμβουλο ή λογιστή που θα διαχειρίζεται εκείνος αυτά που βαριέστε εσείς.

Προοπτικές 2021

Μετά από αρκετά χρόνια ταλαιπωρίας στον τομέα των οικονομικών, που μετράει ακόμη από το 2015 που ξεκίνησε η πορεία του Κρόνου (κυβερνήτη των οικονομικών σας) στο ζώδιο σας, το 2021 μπορείτε να είστε αισιόδοξοι ότι θα είναι μια καλύτερη χρονιά με θετικότερες προοπτικές και σ’ αυτό τον τομέα. Αυτό που τώρα, μετά από τα μαθήματα που πήρατε τα τελευταία χρόνια, πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε σε υγιείς βάσεις το πορτοφόλι σας, προσέχοντας να μην δημιουργήσετε χρέη και προσπαθώντας, αν δεν το έχετε ήδη κάνει, να αποπληρώσετε και αυτά που έχετε. Θα είστε προσεκτικοί την περίοδο των εκλείψεων Μάιο και Ιούνιο, αλλά και στο τέλος της χρονιάς που θα γυρίσει ανάδρομη η Αφροδίτη στον Αιγόκερω. Τον πρώτο μήνα του 2021 θα είστε ιδιαίτερα ευνοημένοι.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η στάση τους απέναντι στο χρήμα

Ρεαλιστές από κούνια ξέρετε πόσο δύσκολα βγαίνει το χρήμα γι’ αυτό και έχετε μια συντηρητική προσέγγιση στη διαχείριση του. Το ίδιο συγκρατημένοι είστε και απέναντι στο να ξοδεύετε όχι μόνο για σας, αλλά και για τους άλλους. Πάνω απ’ όλα για τους Αιγόκερους το χρήμα σημαίνει ασφάλεια και αυτή επιδιώκετε στη ζωή σας με κάθε τρόπο. Συνήθως μετά τα 40 καταφέρνετε να αποκτήσετε μεγαλύτερη σταθερότητα και συνήθως καταφέρνετε να έχετε εξασφαλίσει και τα γεράματα σας. Άλλωστε, πάντα θέλετε να ξέρετε ότι έχετε κάτι στην άκρη για μια δύσκολη ώρα. Βέβαια, αν στο γενέθλιο ωροσκόπιο σας έχετε παράγοντες στον Τοξότη ή Ποσειδώνιες όψεις, τότε απέχετε αρκετά από αυτό το πορτρέτο του Αιγόκερου. Και μια και είστε απαισιόδοξοι και δεν πιστεύετε στην καλή τύχη προσπαθείτε πάντα να στηρίζεστε στις δυνάμεις σας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι περισσότεροι Αιγόκεροι είναι αυτοδημιούργητοι. Η οργανωτικότητα, η υπομονή και οι εξαιρετικές ικανότητες διαχείρισης των οικονομικών, πολλές φορές σας φέρνουν πλούτο, αλλά και άνοδο στην καριέρα.

Προοπτικές 2021

Ο Δίας με τον Κρόνο πήραν θέση στον τομέα των οικονομικών σας στο τέλος του 20, δημιουργώντας προοπτικές εξελίξεων μέσα στη νέα χρονιά. Ο στόχος είναι η σταθεροποίηση των κεκτημένων σας και η αύξηση τους στο μέγιστο δυνατόν. Όμως, δεν είναι μια χρονιά για ρίσκο αγαπητοί μου Αιγόκεροι. Καθώς ο Ουρανός θα βρίσκεται σε κόντρα με τον Δία και τον Κρόνο μπορεί να υπάρχουν απρόοπτα ή έξοδα που δεν έχετε υπολογίσει ή αναποδιές. Θα προσέξετε ιδιαίτερα τις επενδύσεις σας τον Φεβρουάριο, τον Ιούνιο και αρχές Ιουλίου, αλλά και τον Νοέμβριο. Κάποιοι από σας μπορεί να μπείτε στη διαδικασία να κάνετε μια αγορά ακινήτου ή μπορεί μια αγοραπωλησία ακινήτων να παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των οικονομικών σας. Πολύ σημαντική για τα οικονομικά θα είναι και η εκτενής περίοδος της παρουσίας της Αφροδίτης στο ζώδιο σας, από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι τον Μάρτιο του 2022.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η στάση τους απέναντι στο χρήμα

Οι Υδροχόοι δεν έχετε προτεραιότητα το χρήμα για το χρήμα, αλλά το θέλετε για να εξυπηρετείτε τους σκοπούς σας. Άλλωστε σας δίνει μια τεράστια αίσθηση ελευθερίας και ανεξαρτησίας. Ακόμη και το επάγγελμα που θα ακολουθήσετε δεν γίνεται με κριτήριο το πόσα χρήματα θα σας αποφέρει, αλλά πρωτίστως αν σας ενδιαφέρει σαν δουλειά και αν αισθάνεστε δημιουργικοί σ’ αυτό που θα επιλέξετε να κάνετε. Αν τώρα σας φέρνει και αρκετά χρήματα ακόμη καλύτερα για σας. Οι Υδροχόοι ως ζώδιο του αέρα επαφίεστε πολύ περισσότερο στο οξύ και πρωτοπόρο πνεύμα σας για να βγάλετε χρήματα, παρά στο κομμάτι της διαχείρισης και της οργάνωσης. Αν βέβαια έχετε παράγοντες στο ωροσκόπιο σας στον Αιγόκερω ή τον Ταύρο, που είναι πιο υλιστικά ζώδια, η εικόνα αλλάζει και σταματάτε να βλέπετε το χρήμα ως χαρτιά με αριθμούς πάνω τους. Γενικά είστε συντηρητικοί στον τρόπο που ξοδεύετε και μπορείτε να ζήσετε το ίδιο καλά και με λίγα και με πολλά, αν και συνήθως επειδή είστε πολύ έξυπνοι βρίσκετε τρόπους να καταφέρετε να ζείτε με πολλά.

Προοπτικές 2021

Τα τελευταία χρόνια και κυρίως μετά το 2012, που μπήκε ο Ποσειδώνας στον τομέα των οικονομικών στο ωροσκόπιο σας, πολλοί Υδροχόοι ζοριστήκατε με τα οικονομικά. Ενδεχομένως να είδατε τις προοπτικές σας να διαλύονται και περάσατε μεγαλύτερη κρίση σε σχέση με άλλους. Το 2021 είναι μια χρονιά για να διαμορφώσετε με διαφορετικό τρόπο την οικονομική σας διαχείριση. Μην ξεχνάτε την παρουσία του Κρόνου στο ζώδιο σας που απαιτεί συνέπεια, πειθαρχία και υπολογισμένο ρίσκο. Μολονότι ο Δίας, επίσης στο ζώδιο σας, θα είναι βοηθητικός για να μπορέσετε να ανοίξετε τους ορίζοντες σας, δεν πρέπει να χάσετε τον έλεγχο στη διαχείριση. Μια μικρή τονωτική ένεση από τον Μάιο μέχρι τον Αύγουστο θα την προσφέρει ο Δίας από τους Ιχθύς, αλλά για πραγματική ανάκαμψη δεν μπορούμε να μιλάμε πριν το 2022. Σαφώς το 2021 έχει πολύ καλύτερες προδιαγραφές και με τη δική σας επιμέλεια θα αφήσετε πίσω σας ένα κακό παρελθόν.

ΙΧΘΥΕΣ

Η στάση τους απέναντι στο χρήμα

Η πολυσυλλεκτικότητα του ζωδίου σας κάνει δύσκολο να σας κατατάξουμε στον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών. Παρόλα αυτά φαίνεται ότι υπάρχουν ευδιάκριτα δύο τύποι ψαριών, όπως είναι και το σύμβολο του ζωδίου σας. Εκείνοι που μπορεί να δώσουν και την τελευταία τους δεκάρα προκειμένου να βοηθήσουν κάποιον που συμπονούν ή μπορεί να ξοδεύουν τα χρήματα που βγάζουν ή την περιουσία τους χωρίς κανένα όριο κι εκείνοι οι οποίοι μπορεί να κυριεύονται από διάφορες εμμονές ότι δεν θα έχουν χρήματα και θα πεθάνουν στην ψάθα, που στο τέλος μπορεί να καταντήσουν οι χειρότεροι τσιγκούνηδες. Σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι η διαχείριση σας είναι κάπως ακραία. Πάντως θεωρείστε αρκετά τυχεροί σε σχέση με το χρήμα και το σύμπαν πάντα προνοεί ώστε να έχετε και περίσσεια.

Προοπτικές 2021

Τους τελευταίους 6 μήνες του 2020 με τον Άρη μες τον τομέα των οικονομικών σας, περάσατε αρκετή αγωνία σε σχέση με το τι έχετε, πόσα θα έχετε, πόσα μπορείτε να ξοδέψετε κι αν η επόμενη μέρα θα σας χαμογελούσε ή θα σας πίκραινε. Στις 7/1 ο Άρης παίρνει την άγουσα από τον τομέα των οικονομικών σας, διώχνοντας μακριά την αγωνία και την τόση αστάθεια. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνετε πλούσιοι σε μια μέρα φυσικά, αλλά ότι δεν θα ζοριστείτε τόσο πολύ μέσα στη νέα χρονιά όσο στην προηγούμενη. Μάλιστα, με την σύντομη είσοδο του Δία στο ζώδιο σας, από τον Μάιο μέχρι τον Αύγουστο, οι προοπτικές να βρείτε τρόπο να αυξηθούν τα έσοδα σας θα είναι πολύ περισσότερες, είτε με μια αύξηση στη δουλειά σας, είτε με μια νέα πηγή εσόδων που μπορεί να προκύψει ξαφνικά, από μια δεύτερη εργασία ή από κάποιο μπόνους ή δώρο που θα αναβαθμίσει τον οικονομικό τομέα. Στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς οι προοπτικές είναι θετικές. Τα διαστήματα που θέλουν περισσότερη προσοχή είναι όταν ο κυβερνήτης των οικονομικών σας Άρης θα κοντράρεται με τον Κρόνο και τον Ουρανό, δηλαδή τον Ιανουάριο, τον Ιούνιο και αρχές Ιουλίου, αλλά και τον Νοέμβριο.