Οι παίκτες του ζωδιακού – Ποιοι παίζουν με τα συναισθήματα και το μυαλό των άλλων

Οι παίκτες του ζωδιακού – Ποιοι παίζουν με τα συναισθήματα και το μυαλό των άλλων

Οι παίκτες του ζωδιακού – Ποιοι παίζουν με τα συναισθήματα και το μυαλό των άλλων

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δεν λογαριάζουν τίποτα προκειμένου να πετύχουν τον σκοπό τους. Θα πουν ψέματα, θα αλλοιώσουν πράγματα, πρόσωπα και καταστάσεις, θα παρουσιάσουν την πραγματικότητα όπως τους βολεύει, θα πλέξουν ολόκληρη πλεκτάνη για να εκμεταλλευτούν ανθρώπους και καταστάσεις και να κερδίσουν αυτό που θέλουν. Και μόλις φτάσουν στον στόχο τους θα φύγουν χωρίς να κοιτάξουν πίσω, αφού θεωρούν ότι αυτό που άρπαξαν τους ανήκε από την αρχή. Ξέρουν την τέχνη της «απάτης» και παίζουν με το μυαλό και τα συναισθήματα των άλλων, χωρίς καμία ενσυναίσθηση. Δεν είναι όλοι έτσι, υπάρχουν και αυτοί που είναι πιο ευαίσθητοι ή πιο περήφανοι και δεν χρησιμοποιούν δόλια μέσα. Ας δούμε όμως ποιοι από τους εκπροσώπους του ζωδιακού στήνουν παγίδες και αφήνουν πίσω τους καμένη γη και ποιοι δεν αρέσκονται να εκμεταλλεύονται τους άλλους, έστω και αν μπορούν. Ξεκινάμε από τους πιο σκληροπυρηνικούς για να φτάσουμε σε αυτούς που δεν διασκεδάζουν με αυτά τα παιγνίδια.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Οι Σκορπιοί είναι ή του ύψους ή του βάθους, δεν έχουν «μέτρια» συναισθήματα. Είτε θα σας αγαπούν πάρα πολύ και θα φτάνουν στα άκρα για να σας προστατεύσουν, είτε θα αδιαφορούν παντελώς για την ύπαρξη σας. Αν λοιπόν δεν είστε μέσα στην καρδιά τους, μπορεί να βρεθείτε αντιμέτωποι με την σκληρή τους πλευρά ανά πάσα στιγμή και να σας πετάξουν σαν στυμμένες λεμονόκουπες. Είναι γεννημένοι «παίκτες» και δεν έχουν αναστολές αν θέλουν να πετύχουν τον στόχο τους. Εκμεταλλεύονται την ικανότητα τους να εισχωρούν βαθιά στην ψυχή σας, να βρίσκουν τα τρωτά σας σημεία και χτυπούν δίχως έλεος. Αν σε εσάς βλέπουν το «σκαλοπάτι» για να φτάσουν εκεί που θέλουν θα σας… πατήσουν, κάνοντας χρήση κάθε συναισθηματικής σας αδυναμίας. Στη συνέχεια θα απομακρυνθούν πριν προλάβετε καν να καταλάβετε ότι πέσατε θύμα τους. Μάλιστα όσο μεγαλύτερη δυσκολία αντιμετωπίζουν από τον αντίπαλο τους τόσο ηδονίζονται οι Σκορπιοί και αρέσκονται να παίζουν το παιγνίδι τους. Μόλις βγουν νικητές το διασκεδάζουν με την… καρδιά τους.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Οι Παρθένοι είναι τόσο προσηλωμένοι στο να πετύχουν που δύσκολα δεν ξεφεύγουν από τους στόχους τους για να στήσουν παιγνίδια. Εκτός αν εσείς αποτελείτε μέρος του στόχου. Αν λοιπόν χρειάζονται κάτι από εσάς θα παίξουν μαζί σας και θα σας εκμεταλλευτούν για να φτάσουν εκεί που θέλουν. Είτε μια προαγωγή, είτε να γνωρίσουν κάποιον που ξέρετε, είτε να κερδίσουν χρήματα και δόξα. Θα φορέσουν την ανάλογη μάσκα και θα παίξουν το ρόλο τους με μεγάλη επιτυχία. Μόλις έχουν στα χέρια τους το πολυπόθητο «βραβείο» τους, μην περιμένετε ευχαριστώ. Το μόνο που θα κάνουν είναι να συνεχίσουν το ανενόχλητοι το δρόμο που είχαν χαράξει και να σας μπλοκάρουν από παντού και να σας αγνοήσουν. Εξάλλου δεν έχετε πια τίποτα άλλο να τους προσφέρετε, οπότε δεν σας θέλουν στα πόδια τους.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Βαθιά στοχοπροσηλωμένοι οι Αιγόκεροι δεν θα αφήσουν τίποτα και κανέναν να σταθεί εμπόδιο τους στον δρόμο που έχουν χαράξει. Είναι δυνατοί παίκτες και κανείς δεν πρέπει να τους υποτιμά. Επειδή δεν δείχνουν τα συναισθήματα τους και προβάλλουν έναν ακέραιο χαρακτήρα, πολλοί πιστεύουν ότι δεν θα παίξουν «βρόμικα», ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει πάντα. Οι Αιγόκεροι δεν θέλουν και δεν ξέρουν να χάνουν και προκειμένου να πετύχουν θα χρησιμοποιήσουν όλα τα όπλα τους. Το πιο ισχυρό ατού τους είναι ότι κανείς ποτέ δεν ξέρει τι έχουν στο μυαλό τους και προβάλλουν το πρόσωπο που τους βολεύει. Συνήθως, επιλέγουν «αδύναμους» στόχους και εκμεταλλεύονται την καλή τους την καρδιά. Για παράδειγμα, μπορεί να δείχνουν δυστυχισμένοι, απογοητευμένοι και λυπημένοι, γνωρίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα σας συγκινήσουν και θα λάβουν τη βοήθεια που θέλουν. Όμως μέσα τους ξέρουν πολύ καλά ότι σας χειρίζονται και ότι παίζουν με το συναίσθημα σας και μάλιστα από όλη αυτή τη διαδικασία αντλούν δύναμη, αφού αισθάνονται πιο ισχυροί. Μόλις κερδίσουν αυτό που θέλουν προχωρούν ακάθεκτοι και χωρίς να ρίξουν βλέμμα πίσω τους.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Οι Υδροχόοι δεν έχουν καλή σχέση με το συναίσθημα, ούτε το δικό τους ούτε των άλλων. Διατηρούν μια ψυχική αποστασιοποίηση από ανθρώπους και γεγονότα στην προσπάθεια τους να μην πληγωθούν. Αρκετές φορές όμως, κινούνται με γνώμονα το συμφέρον τους και ο συνήθης τρόπος που χρησιμοποιούν για να πετυχαίνουν αυτό που θέλουν είναι οι παραπλανητικές υποσχέσεις. Δίνουν με ευκολία ψεύτικες ελπίδες, τάζουν λαγούς με πετραχήλια για φτάσουν εκεί που επιθυμούν, χωρίς να σκέφτονται τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η τακτική τους για εσάς. Τους αρέσει να παίζουν και να χειρίζονται το μυαλό σας, να παρατηρούν τις αντιδράσεις σας σε ό,τι σας λένε και το διασκεδάζουν. Μόλις καταφέρουν να πάρουν αυτό που θέλουν, τραβάνε το χαλί κάτω από τα πόδια σας και κάνουν ότι δεν κατάλαβαν τι ακριβώς συνέβη.

ΙΧΘΥΕΣ

Οι Ιχθύες μπορούν να γίνουν τα μεγαλύτερα θύματα ή οι ισχυρότεροι θύτες, αλλά μπορούν και να συνδυάσουν αυτά τα δύο με μεγάλη μαεστρία. Αν λοιπόν θέλουν να κερδίσουν κάτι, από την εύνοια μέχρι και χρήματα, θα βρουν ευφάνταστους τρόπους για να το πετύχουν. Ξέρουν να παίζουν καλά το παιγνίδι της ψυχολογικής πίεσης και των ενοχών. Συνήθως θυματοποιούν τον εαυτό τους, το παίζουν αδύναμοι και ανήμποροι, χτυπημένοι από τα βάσανα της ζωής και αφήνουν τους άλλους να αισθάνονται ισχυροί. Έτσι με την παθητική συμπεριφορά τους κερδίζουν την εύνοια και την συμπάθεια και οι άλλοι αισθάνονται δυνατοί που μπορούν να τους βοηθήσουν και να απαλύνουν λίγο από το δράμα τους, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι γίνονται πιόνια τους. Εξαπατούν με μεγάλη ευκολία και θεωρούν ότι οι άλλοι και η κοινωνία τους χρωστούν. Έχοντας ως άλλοθι την ευαισθησία τους και ότι είναι χαμένοι στον δικό τους κόσμο, κάνουν τους άλλους να αισθάνονται υποχρεωμένοι απέναντί τους.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Οι Δίδυμοι έχουν το παιγνίδι στο αίμα τους. Τους αρέσει να παίζουν με το μυαλό των άλλων και δεν έχουν αναστολές. Αν δουν ότι κάποιος είναι του χεριού τους θα τον εκμεταλλευτούν, προκειμένου να κερδίσουν, αλλά αν συναντήσουν αντιστάσεις δεν θα καθίσουν να δώσουν μάχη, θα πάνε στο επόμενο θύμα τους. Επειδή δεν ικανοποιούνται εύκολα και ζηλεύουν αν κάποιος έχει κάτι που δεν έχουν αυτοί, θα κάνουν τα πάντα για να το αποκτήσουν. Μπορεί να κάνουν επίθεση φιλίας για έρθουν κοντά σας, να γίνουν ο άνθρωπος σας και να μοιραστούν μαζί σας ό,τι μυστικά ξέρουν για να τους εμπιστευτείτε. Μόλις εσείς θεωρήσετε ότι είναι φίλοι σας και ανοιχτείτε θα ξέρουν ότι πλέον μπλεχτήκατε στον ιστό που είχαν υφάνει και θα βάλουν μπροστά το τελικό σχέδιο τους για να πάρουν από εσάς αυτό που ήθελαν αρχικά. Και μόλις τα καταφέρουν θα σας το χτυπήσουν κιόλας επιδεικτικά.

ΤΑΥΡΟΣ

Οι Ταύροι παίζουν σε άλλο επίπεδο. Αν θέλουν κάτι θα γυρίσουν ανάποδα τη γη για να το καταφέρουν, αλλά στο τέλος δεν μπορούν να κρυφτούν. Μόλις βάλουν κάτι στο μυαλό τους κλειδώνουν σε αυτό και δεν κάνουν πίσω μέχρι να γίνει το δικό τους. Θα χρησιμοποιήσουν κάθε τρόπο για να έχουν το αποτέλεσμα που αυτοί επιθυμούν, αλλιώς υποφέρουν. Είναι ικανοί να το παίξουν φίλοι σας, να σας πουν έναν καλό λόγο χωρίς να το πιστεύουν, μέχρι να το αρπάξουν με τη βία και να σας εκφοβίσουν. Και μόλις το καταφέρουν δεν θα εξαφανιστούν, δεν θα κρυφτούν και δεν θα σας αγνοήσουν. Με την πιο σκληρή ειλικρίνεια θα σας δείξουν ότι τα κατάφεραν, ότι σας χρησιμοποίησαν και πλέον τους είστε αχρείαστοι.

ΚΡΙΟΣ

Οι Κριοί παίζουν μόνο παιγνίδια εξουσίας και αυτά συνήθως με ανοιχτά χαρτιά. Όχι πως δεν θα το ήθελαν να στήνουν παγίδες, αλλά είναι τόσο παρορμητικοί που δεν αντέχουν να παίξουν με το μυαλό του άλλου, δεν έχουν την υπομονή. Βιάζονται να έχουν άμεσα αποτελέσματα και έτσι δεν μπορούν να καταστρώσουν μακροπρόθεσμα σχέδια και να παίζουν παιγνίδια που δεν ξέρουν που θα τους οδηγήσουν. Είναι τόσο ανταγωνιστικοί που αν θέλουν να κερδίσουν κάτι θα κηρύξουν πόλεμο. Θα κάνουν επίθεση, θα δώσουν μάχη τους και θα προσπαθήσουν μέχρι τελικής πτώσης. Δεν θα βγουν από το πεδίο εύκολα και θα παίξουν όλα τα χαρτιά τους για να βγουν νικητές. Αν δεν τα καταφέρουν με την πρώτη θα επανέλθουν, μέχρι να κατακτήσουν αυτό που θεωρούν ότι τους ανήκει.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Οι Τοξότες έχουν την ευφυΐα να σκεφτούν και να καταστρώσουν το πιο πολύπλοκο σχέδιο για να κερδίσουν αυτό που θέλουν, αλλά δεν θα το κάνουν, έστω και αν ήταν η τελευταία τους επιλογή. Πρώτον γιατί βαριούνται να κάθονται να ασχολούνται με τόσο αρνητικά θέματα και να χαλάνε τον χρόνο τους για να χειραγωγούν τους άλλους. Και δεύτερον γατί δεν τους είναι εύκολο να λένε ψέματα και να παίζουν θέατρο. Αν λοιπόν θέλουν κάτι από εσάς θα παίξουν με ανοιχτά χαρτιά και θα σας το ζητήσουν. Αν τους το αρνηθείτε τότε θα σκεφτούν ότι δεν έχετε σωστή κρίση και θα προσπαθήσουν να το αποκτήσουν με άλλον τρόπο, όχι όμως στήνοντας πλεκτάνες. Αν τους το δώσετε θα σας δείξουν την εκτίμηση τους.

ΛΕΩΝ

Παρότι οι Λέοντες μπορούν, δεν θα μπουν εύκολα στη διαδικασία να παίξουν παιγνίδια και δεν θα γίνουν και οι ίδιοι υποχείριο κανενός. Είναι πολύ προσεκτικοί με αυτά τα θέματα και δεν θεωρούν ότι πραγματικά κερδίζουν με το να ξεγελάσουν κάποιον. Το βλέπουν υποτιμητικό για αυτούς και η περηφάνια τους δεν τους επιτρέπει να χρησιμοποιήσουν δόλιες μεθόδους για να νικήσουν και να αποσπάσουν αυτό που θέλουν. Δεν βρίσκουν καμία ευχαρίστηση στα παιγνίδια ελέγχου και χειρισμού και δεν το θεωρούν επιτυχία να προσπαθούν να σας βλάψουν. Θα πάρουν αυτό που θέλουν γιατί τους αξίζει, όχι επειδή σας κορόιδεψαν.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Είναι τόσο συναισθηματικοί οι Καρκίνοι που δεν μπορούν να παίξουν παιγνίδια με το μυαλό και την ψυχή σας. Αφενός γιατί δεν θέλουν να σας βλάψουν και αφετέρου γιατί δεν μπορούν να κρύψουν αυτό που νιώθουν. Έτσι όσο και να θέλουν να κερδίσουν κάτι δεν θα μπορούν να μείνουν πιστοί στο σχέδιο τους μέχρι να φτάσουν στο στόχο. Θα προδοθούν μόνοι τους από τα δικά τους συναισθήματα που τους κατακλύζουν και δεν θα πάρουν τέτοιο ρίσκο, αφού ξέρουν από την αρχή ότι δεν έχουν το κοντρόλ αυτών των επικίνδυνων καταστάσεων.

ΖΥΓΟΣ

Τελευταίοι στη λίστα οι Ζυγοί που δεν έχουν το σθένος να μπουν στην διαδικασία να παίξουν με κανέναν. Δεν είναι στη φύση τους και στην αισθητική τους να βγάζουν τον κακό τους εαυτό. Όχι ότι δεν επιθυμούν να κερδίζουν, αλλά προτιμούν να τους το προσφέρουν και όχι να το υφαρπάζουν με τρόπους που δεν τους αρμόζουν.