Σχέση με Σκορπιό: 12 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Σχέση με Σκορπιό: 12 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Σχέση με Σκορπιό: 12 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Γοητευτήκατε από έναν Σκορπιό και αναρωτιέστε με τι άνθρωπο έχετε να κάνετε; Θέλετε ίσως να καταλάβετε πώς σκέφτεται ο εκπρόσωπος αυτού του ζωδίου και πώς εκφράζει το συναίσθημα του; Η έλξη που προκαλούν οι Σκορπιοί είναι μαγνητική, αλλά για να κρατήσεις μια σχέση μαζί τους θέλει πολλή δουλειά. Όταν αγαπούν το κάνουν με πάθος και πίστη, αλλά για να μην «καείτε» απ’ αυτόν τον έρωτα, πρέπει να καταλάβετε ποιοι είναι, πώς λειτουργούν και τι να περιμένετε από εκείνους.

 1. Έχουν διαπεραστικό βλέμμα

Τόσο, που μπορούν να σας κάνουν να χάσετε τα λόγια σας. Όταν εστιάσουν σε κάποιον, το βλέμμα τους «σκανάρει» σαν αξονικός τομογράφος. «Διαβάζουν» την ώρα που σας κοιτούν, τις προθέσεις σας, ψυχανεμίζονται πώς νιώθετε, μελετούν την παραμικρή αντίδραση σας. Με λίγα λόγια δε μπορείτε εύκολα ούτε να τους κρυφτείτε, ούτε να τους αγνοήσετε.

 1. Έχουν απίστευτο χιούμορ

Το χιούμορ είναι ένα από τα καλύτερα όπλα τους. Κοφτερό, αιχμηρό, άμεσο και πάντα ευφυές. Εξάλλου, είναι ένας από τους λόγους που κάνει περιζήτητη τη συντροφιά τους. Φυσικά θα το χρησιμοποιήσουν και για να «σας την πουν» με το γάντι ή ακόμη για να υποτιμήσουν κάποιον «ανάξιο». Το σίγουρο πάντως είναι ότι όταν έχουν τα κέφια τους θα αποκτήσετε κοιλιακούς από τα γέλια.

 1. Προχωρήστε προσεκτικά

Από το πρώτο ραντεβού, ιδιαίτερα αν σας παρασύρουν στα «λημέρια» τους και εκεί που αισθάνονται άνετα, θα σας κάνουν να νιώσετε ότι είστε ό,τι καλύτερο τους έχει συμβεί. Θα βιάζονται να προχωρήσουν τη σχέση εδώ και τώρα! Προσέξτε, μη βιαστείτε να γίνετε ένα ακόμη συστατικό της συναισθηματικής «σούπας» τους, πριν μάθετε που βαδίζετε μαζί τους. Είναι εξτρεμιστές στον έρωτα. Από τη μία τα δίνουν όλα κι από την άλλη φοβούνται και οι ίδιοι το βάθος των συναισθημάτων τους. Γι’ αυτό έχουν πολλές περιπέτειες, αλλά ελάχιστα άτομα θα καταφέρουν να περάσουν την πόρτα της καρδιάς τους.

 1. Είναι αφιερωμένοι σ’ αυτό που κάνουν

Οι Σκορπιοί είναι πανέξυπνοι, καθώς διαθέτουν ένα κοφτερό πνεύμα πάντα έτοιμο να διερευνήσει αντισυμβατικές λύσεις σε πολυσύνθετα προβλήματα. Αντιμετωπίζουν τη δουλειά τους με το ίδιο πάθος που τους διακρίνει και στα προσωπικά θέματα και αφιερώνονται, όχι μόνο γιατί εκφράζονται μέσα από αυτήν, αλλά και γιατί είναι ένα μέσο καταξίωσης. Προτιμούν την εργασία που τους επιτρέπει να παίρνουν τις δικές τους αποφάσεις και να κάνουν αυτό ακριβώς που εκείνοι θέλουν, γιατί φυσικά, ο δικός τους τρόπος είναι πάντα ο καλύτερος! Ακόμη κι αν αναγκαστούν να είναι μέρος μιας ομάδας, κάποια στιγμή θα υπάρξει μια προστριβή, μια σύγκρουση ιδεών, μια διαφωνία, κατά τη διάρκεια της οποίας οι άλλοι… δε θα περάσουν καλά! Όταν όμως παίρνουν μόνοι τους το ρίσκο και τη δόξα, μπορούν να έχουν τέτοια εμμονή με τη δουλειά τους που να παραμελήσουν όλα τα υπόλοιπα. Ιδιαίτερα αν η εργασία τους αποφέρει αναγνώριση, πολλά χρήματα ή εξουσία.

 1. Χαίρε βάθος αμέτρητο!

Το να κάνετε μια κατάδυση στον Πλουτώνιο κόσμο τους, δεν είναι μια απλή υπόθεση! Οι Σκορπιοί είναι σπάνια πλάσματα, έχουν τη δύναμη να νιώθουν ακραία συναισθήματα, γεμάτα ένταση, πάθος και αισθησιασμό. Τα σκοτεινά βάθη στα οποία κινούνται όλα αυτά τα συναισθήματα, τους φέρνουν αντιμέτωπους με τις σκιές του υποσυνειδήτου. Εκεί κρύβουν ό,τι καταπιέζουν, ό,τι τους έχει τραυματίσει, αλλά κάποια στιγμή βγαίνουν στην επιφάνεια σαν φοβίες, προβολές των ανασφαλειών τους στους άλλους, αλλά και εκδικητικές συμπεριφορές. Οι Σκορπιοί μπορούν να σας φέρουν αντιμέτωπους όχι μόνο με τους δικούς τους δαίμονες, αλλά και με τους δικούς σας. Άλλωστε, πάντα τους ιντριγκάρει ο πόλεμος του καλού ενάντια στο κακό και το να παίζουν λίγο με τα όρια της διαφθοράς, με μια σχεδόν φιλοσοφική προσέγγιση.

 1. Παιχνίδια δύναμης και εξουσίας

Συχνά δεν καταλαβαίνουν ούτε οι ίδιοι πόσο χειριστικοί μπορούν να γίνουν. Έχουν μια ευκολία στο να πατούν τα συναισθηματικά κουμπιά των άλλων, για να τους κάνουν τα χατίρια, να επιβεβαιωθούν ή απλά και για να παίξουν με το μυαλό τους. Όταν θέλουν να ικανοποιήσουν τις φαντασιώσεις ή τις ηδονές τους, μπορούν να παραβλέψουν αξίες, ηθικούς κώδικες, ακόμα και το ίδιο τους το συμφέρον. Μαζί τους μπορεί να ζήσετε όχι μόνο τις πενήντα αποχρώσεις του γκρι, αλλά και τις άλλες εκατόν πενήντα του μαύρου, του άσπρου και του κόκκινου.

 1. Ζηλεύουν

Είναι πολύ κτητικοί, απαιτούν την αμέριστη προσοχή και όλο σας το χρόνο και γι’ αυτό… ζηλεύουν. Λατρεύουν το δράμα, κάνουν τα απλά πράγματα πολύπλοκα, θέλουν να κρατήσουν το πάθος αναμμένο και έτσι… ζηλεύουν. Μπορεί να συγκρίνονται, να νιώθουν ότι τους μειώνει ή τους απειλεί η επιτυχία, η ομορφιά, η ευτυχία, η οικονομική άνεση κάποιου άλλου και να… ζηλεύουν!

 1. Τέρας συνήθειας

Από το πώς πίνουν τον καφέ τους το πρωί, μέχρι το είδος του κλινοσκεπάσματος που θα χρησιμοποιήσουν για να κοιμηθούν, όλα πρέπει να είναι όπως ακριβώς τα θέλουν. Λατρεύουν τις ρουτίνες τους, τα αντικείμενα τους, το πρόγραμμα τους. Και όλα αυτά είναι άλλη μια απόδειξη ότι υποσυνείδητα φοβούνται να μην χάσουν τον έλεγχο.

 1. Η σιωπή είναι χρυσός, είναι όμως και χειρισμός!

Οι Σκορπιοί είναι μυστηριώδεις, θα σας αφήσουν να τους ανακαλύψετε χωρίς να περιαυτολογούν. Όταν υπάρχει αντιπαράθεση καλό είναι να προσέχετε τι λέτε. Η σιωπή σε στιγμές έντασης μπορεί να βοηθήσει να ξεπεραστεί ο σκόπελος. Από την άλλη πλευρά όμως, η άρνηση να εμπλακείτε σε μια διαφωνία, να δείξετε τις θέσεις σας ή τις επιθυμίες σας, είναι μια τακτική ελέγχου. Οι Σκορπιοί μπορεί να χρησιμοποιούν συχνά τη σιωπή σαν μέθοδο για να ασκήσουν έλεγχο ή σαν τιμωρητική τακτική. Δηλώστε ότι αυτό σας πληγώνει και ότι θέλετε να επικοινωνούν μαζί σας πιο καθαρά.

 1. Δεν θα βγάζετε πάντα άκρη μαζί τους

Ξεχάστε ό,τι γνωρίζατε μέχρι σήμερα όσον αφορά τις αναμενόμενες συμπεριφορές, τη λογική ή τις συναισθηματικές σας προκαταλήψεις. Να ξέρετε ότι θα δοκιμάσουν τα όρια σας, θα εξερευνήσουν τις αντοχές σας. Οπλιστείτε με υπομονή, διαβάστε πολλά εγχειρίδια ψυχολογίας, αλλά κυρίως αποδεχτείτε ότι ορισμένες φορές θα νιώσετε ότι έχουν απλά το… ακαταλόγιστο!

 1. Βουβός πόνος

Όταν περνούν κρίσεις, ποτέ δε θα δείξουν την ένταση του προβλήματος που τους απασχολεί. Θεωρούν ότι πρέπει μόνοι τους να γλείψουν τις πληγές τους και θα προσπαθήσουν να αποτραβηχτούν απ’ όλους και απ’ όλα για να βρουν τις ισορροπίες τους. Συνήθως θα κάνουν αστειάκια για το δράμα που ζουν, θα αποφύγουν να ζητήσουν βοήθεια, διότι είναι αυτάρκεις και περήφανοι. Μη διστάσετε όμως να προσφερθείτε, είναι κάτι που θα εκτιμήσουν πολύ.

 1. Ούτε συγχωρούν, ούτε ξεχνούν εύκολα

Είναι αυτό που λέμε «πρόσεξε μη σε πάρουν από κακό μάτι». Αν διαμορφώσουν μια κακή εντύπωση για κάποιον, δύσκολα την αλλάζουν. Υπάρχει πάντα μέσα τους μια νοερή «μαύρη λίστα» για όλους εκείνους που δεν εμπιστεύονται, δεν τους βοήθησαν, δεν ήταν όπως έπρεπε γενικά. Ακόμη όμως κι αν συγχωρέσουν διατηρούν τις επιφυλάξεις τους, γιατί δεν ξεχνούν ποτέ.