Νέα Σελήνη στον Υδροχόο 01/02/2022: Πως θα επηρεάσει τα 12 ζώδια

Νέα Σελήνη στον Υδροχόο 01/02/2022: Πως θα επηρεάσει τα 12 ζώδια

Νέα Σελήνη στον Υδροχόο 01/02/2022: Πως θα επηρεάσει τα 12 ζώδια

Η Νέα Σελήνη που πραγματοποιείται στη 12η μοίρα του Υδροχόου θεωρείται πολύ σημαντική για πολλούς και ποικίλους λόγους. Καταρχάς είναι η Νέα Σελήνη που αντιπροσωπεύει την έναρξη ενός νέου Σεληνιακού Έτους και γιορτάζεται από πολλούς πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο. Είναι η Κινέζικη πρωτοχρονιά και η έναρξη του έτους της Μαύρης Τίγρης του Νερού. Είναι λοιπόν η εποχή των νέων ξεκινημάτων, γι’ αυτό και πολλοί πριν ξεκινήσει το Σεληνιακό Έτος αφιερώνουν χρόνο για να καθαρίσουν το σπίτι τους, να μειώσουν την ακαταστασία, να πετάξουν ό,τι είναι περιττό και να φέρουν φρέσκια και ανανεωμένη ενέργεια στον χώρο τους. Το παρελθόν συγχωρείται και ευνοούνται οι νέες νοοτροπίες, οι εμπνευσμένες ιδέες και οι καινοτόμοι τρόποι σκέψης. Ο Υδροχόος εξάλλου είναι το ζώδιο του μέλλοντος και της αλλαγής, οπότε μπορεί να βάλουμε στόχους να αλλάξουμε κάτι προς το καλύτερο τώρα. Ο Υδροχόος είναι πρωτοπόρος, εφευρετικός και αντισυμβατικός, επομένως μπορεί να βρούμε ολοκαίνουριους τρόπους που δεν έχουμε δοκιμάσει ποτέ πριν για να κάνουμε πράγματα να συμβούν. Και επειδή ο Υδροχόος είναι ανεξάρτητος, μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας ή με τον δικό μας τρόπο.

Και όλα αυτά θα ήταν τέλεια και ιδανικά, αν δεν υπήρχαν κάποια πλανητικά… εμπόδια και ας ξεκινήσουμε από τον Ερμή που θα είναι ανάδρομος όταν θα σχηματιστεί η Νέα Σελήνη. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα πρέπει να είμαστε λίγο υπομονετικοί και να μην βιαστούμε να κάνουμε τις αλλαγές που θέλουμε, διότι θα υπάρχει σύγχυση. Ο ανάδρομος Ερμής είναι μια περίοδος προβληματισμού, αναθεώρησης και επανεξέτασης του παρελθόντος. Όταν ο πλανήτης της επικοινωνίας είναι ανάδρομος, μπορεί να νιώθουμε ότι κάνουμε βήματα προς τα πίσω και όχι προς τα εμπρός. Οπότε μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου 2022, που ο Ερμής θα είναι ανάδρομος, δεν θα πρέπει να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις, αλλά να περιμένουμε να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Μπορούμε όμως να διδαχθούμε από το παρελθόν, για να μην κάνουμε τα ίδια λάθη στο μέλλον. Ίσως χρειαστεί να αναθεωρήσουμε τα σχέδιά μας ή να τα ακυρώσουμε εντελώς και αυτό που σκεφτόμασταν μέχρι τώρα μπορεί να ανατραπεί, αλλά δεν χρειάζεται να στυλώνουμε τα πόδια, η αλλαγή θα έρθει όταν είμαστε ευέλικτοι.

Οι όψεις της Νέας Σελήνης στον Υδροχόο

Η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο σχηματίζει δύσκολες όψεις με τους δύο πλανήτες που κυβερνούν το ζώδιο, δηλαδή με τον κυβερνήτη του Ουρανό και τον παραδοσιακό κυβερνήτη του τον Κρόνο.

Η σύνοδος με τον αυστηρό Κρόνο κάνει την καρδιά μας «πέτρα». Τα συναισθήματα θα είναι πιο ψυχρά και θα προσπαθούμε να  εκλογικεύουμε τα πάντα. Μπορεί να νιώθουμε αρκετά απομονωμένοι, περιορισμένοι και πιεσμένοι και ίσως κάποια προβλήματα μας κάνουν να ωριμάσουμε απότομα. Μπορεί οι περιορισμοί να μας φαίνονται αφόρητοι και να μας πιάνει θλίψη και μελαγχολία. Ίσως αισθανθούμε μόνοι, εγκαταλελειμμένοι, με κακή διάθεση και να ξεσπάμε με έντονη σκληρότητα προς τους άλλους και αν δεν καταφέρουμε να βάλουμε ένα φρένο σε όλη αυτή την αρνητικότητα, να καταστρέψουμε τελικά σχέσεις και συνεργασίες. Ο Κρόνος μπορεί μερικές φορές να είναι «σκληρός», αλλά αυτό συμβαίνει μόνο επειδή θέλει να αναλάβουμε την ευθύνη για τον εαυτό μας και τις πράξεις μας. Οπότε είναι μια ευκαιρία να κάνουμε στον εαυτό μας τις «δύσκολες» ερωτήσεις που αποφεύγαμε και να απαντήσουμε με ειλικρίνεια και όχι να ρίχνουμε τα βάρη μόνο στους άλλους. Ο Κρόνος θέλει να γίνουμε ρεαλιστές, να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα, για να μπορέσουμε με ευθύνη να κάνουμε τα νέα ξεκινήματα που θέλει αυτό το φεγγάρι. Η σύνοδος του Κρόνου με τη Νέα Σελήνη σημαίνει ότι οποιεσδήποτε προκλήσεις, δοκιμασίες ή δύσκολα εμπόδια έρθουν, θα βρούμε και την αντοχή και τη δύναμη να τα ξεπεράσουμε. Ο Κρόνος πάντα ανταμείβει όποιον παίρνει τα μαθήματα του και συνεχίζει τις προσπάθειες του με σύνεση και ωριμότητα.

Το τετράγωνο της Νέας Σελήνης με τον κυβερνήτη του ζωδίου, τον Ουρανό, θα φέρει απρόοπτες εξελίξεις, ξαφνικές αλλαγές, παρορμητικότητα και επαναστατικότητα. Μπορεί να συμβούν  ξαφνικά ατυχήματα, αλλά και ασυνήθιστα περιστατικά. Ο Ουρανός σχηματίζει όμως ένα τρίγωνο με την Αφροδίτη και ένα εξάγωνο με τον Δία, που μπορεί να βοηθήσουν και να εξομαλύνουν λίγο τις καταστάσεις.

Η Νέα Σελήνη ενεργοποιεί και την κυρίαρχη όψη που μας απασχόλησε το 2021 και έφερε πολλά προβλήματα, το τετράγωνο του Κρόνου με τον Ουρανό, που συνδέεται με πολιτική και κοινωνική αστάθεια, αναταραχές και περισσότερη βία είτε σε οικογενειακό είτε σε ερωτικό επίπεδο. Η πρόοδος και το καινούριο έρχεται σε ρήξη με το παλιό, αλλά δυστυχώς μπορεί πολλές φορές να κερδίσει ο θυμός, η στοχοποίηση, τα χειριστικά παιχνίδια και η πόλωση. Ακόμη, μπορεί να δούμε εκρήξεις ηφαιστείων, σεισμούς σε όλο τον πλανήτη και ακραία φαινόμενα σε μετεωρολογικό επίπεδο.

Η Νέα Σελήνη σχηματίζεται στη 12η μοίρα του Υδροχόου και επηρεάζει περισσότερο τους Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους του 2ου δεκαημέρου, αλλά και όσους έχουν πλανήτες ή ωροσκόπο από τη 10η έως τη 14η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Ας δούμε όμως αναλυτικά σε ποιον τομέα θα επηρεαστούν οι 12 εκπρόσωποι του ζωδιακού

ΚΡΙΟΣ

Η Νέα Σελήνη επηρεάζει τον τομέα της κοινωνικής ζωής, της συλλογικής δουλειάς, των ομάδων και των συλλόγων που συμμετέχετε, των στόχων, των φίλων και των συνεργατών, αλλά και του έρωτα και της δημιουργικότητας. Ίσως κάποιες ξαφνικές καταστάσεις ανατρέψουν τα σχέδια σας και τα νεύρα σας να χτυπήσουν κόκκινο. Η πίεση θα δημιουργήσει τσακωμούς, αλλά το μόνο που θα καταφέρετε με τις φωνές είναι να φτάσετε τις σχέσεις σας σε οριακό σημείο και όχι να βρείτε λύσεις. Πρέπει να σκέφτεστε δύο και τρεις φορές πριν ξεσπάσετε, καθώς οι ρήξεις θα είναι οριστικές. Μπορεί να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις με συνεργάτες ή φίλους και να μπείτε στη διαδικασία να αμφισβητήσετε κάποια άτομα και τη θέση τους στη ζωή σας ή να θέλετε να αποκοπείτε από διάφορες δραστηριότητες που δεν σας εκφράζουν πια. Ή ίσως θέλετε να αναλάβετε εσείς πιο ηγετικούς ρόλους σε ομάδες που συμμετέχετε, αλλά να μη σας δίνουν τη δυνατότητα και αυτό να σας εκνευρίζει. Μπορεί από την άλλη να φτάνουν στα αυτιά σας κάποια κουτσομπολιά που να επηρεάσουν την κρίση σας ή να μάθετε ότι κάποιοι έπαιξαν παιγνίδια στην πλάτη σας και να πληγωθείτε βαθιά. Επίσης, μπορεί να δημιουργηθούν από το πουθενά προβλήματα με τον ερωτικό σας σύντροφο και να απογοητευθείτε και να πιεστείτε, αφού θα αισθάνεστε ότι αυτή η εξέλιξη σάς εκθέτει και κοινωνικά. Ακόμη, μπορεί να υπάρχουν απρόσμενες εξελίξεις με τα παιδιά σας αν είστε γονείς και να αγχωθείτε. Από την άλλη, η Νέα Σελήνη ζητά να βρείτε νέους ανθρώπους που έχετε κοινά όνειρα και στόχους για να συνεργαστείτε ως ομάδα, προκειμένου να πετύχετε καλύτερα αποτελέσματα. Όμως, θα πρέπει να κάνετε και σωστή αξιολόγηση και ιεράρχηση στα άτομα που επιλέγετε και όχι να ενθουσιάζεστε με την πρώτη εικόνα. Μην επενδύετε, όσο καλοί και σπουδαίοι και αν σας φαίνονται. Ο ενθουσιασμός δεν είναι καλός σύμβουλος. Ευνοούνται οι συλλογικές ενέργειες και όχι οι μονομερείς προσπάθειες.

ΤΑΥΡΟΣ

Η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο σχηματίζει τετράγωνο με το ζώδιο σας και τον Ουρανό που φιλοξενείτε και μπορεί να φέρει απρόσμενες εξελίξεις στον τομέα που επηρεάζει, δηλαδή στην καριέρα, τους στόχους, τη φήμη, αλλά και στο σπίτι και στην οικογένεια. Και επειδή είστε ένα ζώδιο που απεχθάνεται τις αλλαγές, ίσως προβληματιστείτε έντονα, αλλά θα πρέπει να θυμάστε ότι οι αλλαγές είναι αυτές που μας εξελίσσουν και θα πρέπει να προσπαθούμε να διατηρούμε την ψυχραιμία μας όταν συμβαίνουν. Ίσως λοιπόν μπείτε στη διαδικασία να επανεκτιμήσετε τους στόχους σας και τις σχέσεις σας. Τα διλήμματα θα είναι πολλά και η ανασφάλεια μεγάλη, αλλά θα πρέπει να ακούτε το ένστικτο σας και να πιστέψετε στον εαυτό σας. Θα έχετε έντονη ανάγκη να ανεξαρτητοποιηθείτε, προσωπικά και επαγγελματικά και ίσως κάνετε τη δική σας επιχείρηση ή τη δική σας οικογένεια ή μπορεί να πάρετε την απόφαση να μετακομίσετε ή να αλλάξετε χώρο εργασίας. Επίσης, μπορεί να υπάρξουν δονήσεις στην οικογένεια, τον γάμο ή να έρθουν στην επιφάνεια προβλήματα που στο παρελθόν τα κρύβατε κάτω από χαλάκι. Αυτό το φεγγάρι θα σας φέρει προβλήματα, αλλά και λύσεις. Για παράδειγμα, μπορεί να έρθει το τέλος μιας συνεργασίας και να τα βάψετε μαύρα, αλλά ξαφνικά να βρείτε τη δουλειά που πάντα ονειρευόσασταν. Αυτό που σίγουρα πρέπει να προσέξετε είναι ο τρόπος που εκφράζεστε τόσο στη δουλειά (σε ανωτέρους και προϊσταμένους) όσο και στο σπίτι και στους δικούς σας ανθρώπους. Μην αντιδράτε με αγένεια, διότι θα έχετε σφοδρές αντιδράσεις που ίσως οδηγήσουν σε καβγάδες και ρήξεις. Η Νέα Σελήνη πάντως θα φέρει και ευκαιρίες να αυξήσετε τη φήμη σας, τις φιλοδοξίες σας και να προωθήσετε τα θέματα της εργασίας και της καριέρας σας, αρκεί να πάρετε ώριμες αποφάσεις και να μην μιλήσει το θυμικό σας.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο επηρεάζει τον τομέα που αφορά σπουδές, διαδίκτυο, σχέσεις με ξένους και εξωτερικό, ταξίδια, προώθηση των ιδεών ή της δουλειάς σας, εκδόσεις, ΜΜΕ, νομικές υποθέσεις. Παρότι ο Υδροχόος είναι ένα φιλικό ζώδιο για εσάς, οι όψεις που σχηματίζει η Νέα Σελήνη ενδέχεται να δημιουργήσουν αλλαγές και απρόοπτα που να αναστατώσουν το πρόγραμμα σας και να τροποποιήσουν τα πλάνα σας. Αν για παράδειγμα σχεδιάζετε να φύγετε στο εξωτερικό για σπουδές ή να ξεκινήσετε ένα μεταπτυχιακό, μπορεί να εμφανιστούν κάποια εμπόδια που δεν είχατε υπολογίσει και να κλονίσουν την αυτοπεποίθηση σας. Ή μπορεί να αποφασίσετε ξαφνικά να αλλάξετε αντικείμενο δουλειάς ή σπουδών και αυτές οι αποφάσεις σας να μην βρίσκουν σύμφωνους τους συγγενείς σας ή τον σύντροφό σας και να δημιουργηθούν εντάσεις. Όμως δεν χρειάζεται να φτάσουν τα πράγματα στα άκρα, ακούστε τι έχουν να σας πουν και αφήστε στον χρόνο να κάνει τη δουλειά του και να αποδείξει τι είναι το καλύτερο για όλους. Από την άλλη, μπορεί και εσείς να αντιδράτε, καθώς έχετε αναλάβει υποχρεώσεις άλλων και δεν αντέχετε να σας πιέζουν με τα προβλήματα τους και το μόνο που θέλετε είναι να κοιτάξετε τις δικές σας ανάγκες. Ίσως δημιουργηθούν και προβλήματα με άτομα που έρχεστε σε καθημερινή επαφή ή με τα αδέλφια σας και να συμβούν κάποιες καταστάσεις που να σας αποσταθεροποιήσουν. Ενδεχομένως να πρέπει να αξιολογήσετε εκ νέου την οπτική σας απέναντι τους. Θέλει όμως προσοχή ο τρόπος που εκφράζεστε, διότι μπορεί να ξεσηκώσετε θύελλα αντιδράσεων από εκεί που δεν το περιμένετε, ιδιαίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο σε σύνοδο με τον Κρόνο και τετράγωνο με τον Ουρανό, ίσως φέρει ξαφνικές εξελίξεις σε θέματα που αφορούν στα οικονομικά, στις χρηματοδοτήσεις, στα δάνεια, στα φορολογικά, αλλά και στις συναισθηματικές σας επενδύσεις και ενδεχομένως να νιώσετε έντονη ανασφάλεια. Ιδιαίτερα σε θέματα οικονομικών που διαχειρίζεστε με άλλους (σύζυγο, σύντροφο, συνέταιρους) θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί σε τυχόν συμφωνίες και παραχωρήσεις δικαιωμάτων. Το φεγγάρι απαιτεί διαφάνεια και αν στο παρελθόν είχαν γίνει λάθη, τώρα θα πρέπει να ξεκαθαρίσετε τη θέση σας και να σκεφτείτε τι αλλαγές πρέπει να κάνετε, ώστε στο μέλλον να μην ζημιώνεστε. Ίσως χρειαστεί να θέσετε τους όρους σας και να επανεξετάσετε συμφωνίες και δικαιώματα. Το ίδιο ισχύει και για τραπεζικούς λογαριασμούς ή περιουσιακά στοιχεία που ενδεχομένως έχετε κοινά είτε με τον σύντροφο, είτε με τα αδέλφια ή τους γονείς σας και ξαφνικά μπορεί να προκύπτουν θέματα ιδιοκτησίας. Ίσως έρθουν στην επιφάνεια κάποια έξοδα που αγνοούσατε ή κάποιες «τρύπες» στον προϋπολογισμό σας ή στους λογαριασμούς σας ή μπορεί να εμφανιστεί ξαφνικά κάποιο χρέος από την εφορία ή κάτι άλλο, που να ανατρέψει τους οικονομικούς υπολογισμούς σας και να σας φέρουν στα όρια σας. Τα οικονομικά μπορεί να αποτελέσουν αφορμή για καβγάδες με το ταίρι σας ή τους συνεργάτες σας και να οδηγηθούν τα πράγματα στα άκρα. Εκτός από τα οικονομικά όμως, θα πρέπει να δώσετε προσοχή και στις ερωτικές σας σχέσεις, καθώς μπορεί να υπάρξουν πιέσεις που ίσως εξελιχθούν σε εντάσεις και καβγάδες. Αυτό το φεγγάρι ίσως σας κάνει να θέλετε την ανεξαρτησία σας και αν είστε σε μια σχέση που νιώθετε ότι σας περιορίζει, ίσως πείτε ξαφνικά το μεγάλο αντίο. Με τη Νέα Σελήνη πάντως μπορεί να έχετε και νέες ευκαιρίες να αυξήσετε το εισόδημά σας, αλλά προσέξτε να μην ρισκάρετε σε ουρανοκατέβατες επενδύσεις.

ΛΕΩΝ

Η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται απέναντί σας στο ζώδιο του Υδροχόου και επηρεάζει τις σχέσεις και τις συνεργασίες σας. Ίσως επαναπροσδιορίσετε τον τρόπο που σχετίζεστε και συνεργάζεστε με τους άλλους και μπορεί να θελήσετε να βάλετε νέα όρια. Ενδεχομένως μπορεί να προκύψουν κάποιες αποκαλύψεις ή κάποια ξαφνικά γεγονότα που θα κλονίσουν την εμπιστοσύνη σας και θα ζητήσετε εξηγήσεις για να μάθετε την αλήθεια. Όμως, θα πρέπει να το κάνετε με πολιτισμένο τρόπο και όχι να ξεσπάσετε τον θυμό σας αδιακρίτως, καθώς μπορεί να την πληρώσουν και άτομα που δεν φταίνε. Γενικά θα αισθάνεστε πολύ πιεσμένοι και φορτισμένοι και αν κάποιες σχέσεις και συνεργασίες δεν λειτουργούν θα δώσετε ένα τέλος. Όμως, αν όλα πηγαίνουν καλά, τότε αυτό το φεγγάρι θα σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε τα συναισθήματα σας και ίσως αποφασίσετε να προχωρήσετε σε κάποια δέσμευση. Το σημαντικό είναι να ξέρετε ακριβώς τι επιθυμείτε, ώστε να κάνετε και τις σωστές επιλογές για να αποκτήσετε την πολυπόθητη ασφάλεια που θέλετε στη ζωή σας. Η Νέα Σελήνη μπορεί να φέρει στο δρόμο σας νέα άτομα και ίσως προκύψει ουρανοκατέβατα ένα ειδύλλιο ή μια νέα συνεργασία. Να είστε προσεκτικοί, να μην ενθουσιάζεστε και να μην εξιδανικεύετε τους άλλους, δώστε χρόνο για να φανούν οι αληθινές προθέσεις. Επίσης, μπορεί να προκύψουν θέματα που να αφορούν συμφωνίες, συμβόλαια, επανεξέταση όρων, νομικά, όμως πριν προχωρήσετε σε τελεσίδικες αποφάσεις προσέξτε σε τι και πώς δεσμεύεστε.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η Νέα Σελήνη από τον Υδροχόο σχηματίζει χιαστή όψη με το ζώδιο σας και σας καλεί να κάνετε μια νέα αρχή στη ζωή σας, στην καθημερινότητα σας, στις ρουτίνες σας, στον τρόπο που φροντίζετε τον εαυτό σας και τη φυσική σας κατάσταση. Έχετε φτάσει στα όρια σας σωματικά και ψυχολογικά και πρέπει να βρείτε τη χρυσή τομή ανάμεσα στην εργασία και στην υγεία και να μην αφήνετε τη ματαιοδοξία σας και τη φιλοδοξία σας να λειτουργεί σε βάρος άλλων τομέων της ζωής σας. Καταπονείτε και καταστρέφετε τον οργανισμό σας με τόσα άγχη και υποχρεώσεις που έχετε αναλάβει και ουσιαστικά δεν απολαμβάνετε τίποτα που να σας ευχαριστεί. Οι όψεις της Νέας Σελήνης (σύνοδο με τον Κρόνο και τετράγωνο με τον Ουρανό) ίσως σας φέρουν στα όρια σας, καθώς μπορεί ξαφνικά να ανατρέπεται το πρόγραμμα σας ή κάποιο θέμα υγείας να σας κάνει να συνειδητοποιήσετε ότι πρέπει να δώσετε σημασία στο μεγαλύτερο αγαθό που είναι υγεία μας. Το φεγγάρι θα σας κάνει να πάρετε σημαντικές αποφάσεις και να απλοποιήσετε τον τρόπο ζωής σας, να αποκτήσετε σωστό πρόγραμμα και υγιεινότερες συνήθειες, ώστε να μπορείτε να αντεπεξέρχεστε σωστά και στις υποχρεώσεις σας. Να βρείτε χρόνο να κάνετε και κάποια πράγματα που να σας ευχαριστούν, ώστε να διώχνετε την πίεση με δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο. Να έρθετε πιο κοντά με τους ανθρώπους που σας βοηθούν, σας υποστηρίζουν και κάνουν πιο εύκολη τη ζωή σας, είτε είναι συνεργάτες είτε φίλοι και να διώξετε τους τοξικούς που σας γεμίζουν αρνητισμό και μόνο ζητάνε από εσάς χωρίς να σας επιστρέφουν τίποτα.

ΖΥΓΟΣ

Με ανατροπές και εμπόδια έρχεται η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο που επηρεάζει τον τομέα του έρωτα, των παιδιών, της δημιουργίας, των νέων επιχειρηματικών σας σχεδίων και των ταλέντων σας. Ίσως συμβούν κάποιες καταστάσεις οι οποίες θα φέρουν ντόμινο εξελίξεων στα παραπάνω θέματα και εσείς θα πρέπει να δείξετε τη δέουσα ψυχραιμία πριν αντιδράσετε. Αυτό το φεγγάρι κρύβει εκπλήξεις και εκεί που νομίζετε ότι όλα είναι υπό έλεγχο, μπορεί να ανατρέπονται ή μπορεί τη στιγμή που βρίσκεστε σε απελπισία να δίνεται μαγικά μία λύση στο πρόβλημα σας. Ίσως σας δοθούν ξαφνικές ευκαιρίες να προωθήσετε τη δουλειά σας και να είστε πιο δραστήριοι και δημιουργικοί ή να ξεκινήσετε μια πολλά υποσχόμενη σχέση ή να έρθετε πιο κοντά με τον σύντροφό σας αν είστε σε σχέση. Μπορεί μια φιλική σχέση ξαφνικά να πάρει ερωτική τροπή ή μπορεί κάποιοι φίλοι να μπαίνουν εμπόδιο στα σχέδια σας και ξαφνικά να τσακωθείτε. Είπαμε, με αυτό το φεγγάρι όλα τα σενάρια είναι πιθανά. Γι’ αυτό να είστε προσεκτικοί με όλους και όλα, διότι όσο ξαφνικά μπορεί να ξεκινήσει κάτι, άλλο τόσο απότομα μπορεί να τελειώσει, ειδικά οι σχέσεις και οι υποσχέσεις που δεν βασίζονται σε βαθιά και ειλικρινή συναισθήματα. Επίσης, να είστε προσεκτικοί με τα θέματα των οικονομικών σας, διότι ο Ουρανός κρύβει πολλές εκπλήξεις.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Τα θέματα του σπιτιού, της οικογένειας και της καριέρας βάζει στο στόχαστρο της η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο και σας φέρνει προ των ευθυνών σας. Μπορεί να έρθετε ξαφνικά αντιμέτωποι με κάποιες προκλήσεις που να δοκιμάσουν τα όρια σας και τον χαρακτήρα σας. Αν οι οικογενειακές σας σχέσεις βασίζονται σε ειλικρινή συναισθήματα, τότε τίποτα δεν πρόκειται να σας κλονίσει, ίσα-ίσα θα έρθετε πιο κοντά με αυτούς που αγαπάτε. Αν όμως υπάρχουν άτομα που σας πιέζουν, σας χειρίζονται και σας κάνουν να νιώθετε ανασφάλεια, τότε μπορεί να θέσετε τα όρια σας. Ίσως το φεγγάρι φέρνει στη μνήμη σας αναμνήσεις των παιδικών σας χρόνων και κάποια τραύματα που καθόρισαν τον τρόπο που σχετίζεστε με τους άλλους και να ζητάτε εξηγήσεις από όσους σας στέρησαν την αγάπη και τη φροντίδα και σας γέμισαν με ενοχές και ευθύνες. Επίσης, μπορεί να σας απασχολήσει το σπίτι ως χώρος και να μπείτε στη διαδικασία να το αναδιακοσμήσετε ή να ασχοληθείτε με την ασφάλεια του ή να αναδιαμορφώσετε τον χώρο, διότι ενδεχομένως να ξεκινήσετε μια εργασία με έδρα το σπίτι. Ή μπορεί να προκύψει και μια μετακόμιση ξαφνικά, είτε στη δουλειά είτε στην οικογένεια. Όμως, υπάρχει και το μέτωπο της καριέρας που πλήττεται από αυτό φεγγάρι και θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στους χειρισμούς σας και στα λόγια σας, διότι όλοι θα μείνουν στην απαράδεκτη συμπεριφορά σας και όχι στην ουσία των πραγμάτων και μπορεί να χάσετε το δίκιο σας, λόγω αγένειας.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο από τη μία θέλει από εσάς να βρείτε τη φωνή σας, να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να διευρύνετε τις προοπτικές σας και τους πνευματικούς σας ορίζοντες, αλλά από την άλλη σας βάζει όρια και πειθαρχεία και εσείς ως ζώδιο μισείτε οτιδήποτε στερεί την ελευθερία και την ανεξαρτησία σας. Όμως οι καιροί είναι πονηροί και οι όψεις της Νέας Σελήνης «επικίνδυνες» και μπορεί εκτεθείτε και να έρθετε σε δύσκολη θέση, χωρίς καν να καταλάβετε τι έχει συμβεί. Προσέξτε λοιπόν τι λέτε, πώς το λέτε και σε ποιον το λέτε, διότι μπορεί να έχετε αντιδράσεις και να δεχτείτε επιθέσεις, ιδιαίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο δημόσιος λόγος σας πρέπει να έχει σαφήνεια και να μην θεωρείτε δεδομένο ότι οι γύρω σας θα καταλάβουν το χιούμορ σας και την ανιδιοτελή πρόθεση σας. Μην μεταφέρετε κουτσομπολιά και ψευδείς ειδήσεις, μην πιστεύετε ό,τι σας λένε και μην δημιουργείτε έχθρες, διότι μπορεί να αποκαλυφθούν πολλά αυτές τις ημέρες και να σας πάρει και εσάς η μπάλα και να βρεθείτε στο μάτι του κυκλώνα χωρίς να έχετε ευθύνη. Εκμεταλλευτείτε την ενέργεια της Νέας Σελήνης για να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα και να ενισχύσετε τη δουλειά σας μέσω των νέων τεχνολογιών και του διαδικτύου και να διευρύνετε τους πνευματικούς και εκπαιδευτικούς σας ορίζοντες με σεμινάρια, μεταπτυχιακά, κλπ., ή ασχοληθείτε για να οργανώσετε ένα ταξίδι είτε για δουλειά είτε για διασκέδαση. Βέβαια, μετά τις 3/2 που ο Ερμής θα γυρίσει στην ορθή του πορεία, μέχρι τότε κάντε την έρευνα σας και μην πτοήστε από καθυστερήσεις και ακυρώσεις. Επίσης, προσέξτε και τις σχέσεις σας με τα αδέλφια σας και τα άτομα που βλέπετε καθημερινά, διότι οι παρεξηγήσεις ελλοχεύουν.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Τα θέματα των οικονομικών σας επηρεάζει η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο και οι ανατροπές μπορεί να σας προκαλέσουν ανασφάλεια. Οι αλλαγές θα είναι ξαφνικές, αλλά μπορεί να προκύψουν είτε από τις δικές σας αποφάσεις που μπορεί να τις πάρετε εν θερμώ, αφού έχετε φτάσει στα όρια σας από τις πιέσεις που δέχεστε, είτε από αστάθμητους παράγοντες. Για παράδειγμα, μπορεί να τσακωθείτε στη δουλειά και να παραιτηθείτε ή να κλείσετε μια επιχείρηση επειδή δεν μπορείτε να συνεννοηθείτε με τον συνέταιρο σας. Ή μπορεί ξαφνικά η εταιρεία που εργάζεστε να βάλει λουκέτο ή να σας απολύσουν χωρίς λόγο και αιτία. Επίσης, παίζει και το σενάριο να θέλετε να βάλετε εσείς κάποια όρια σε οικονομικές σπατάλες που γίνονται είτε στο σπίτι είτε στην εταιρεία σας και να έρθετε σε μετωπική σύγκρουση με τους συνεταίρους σας ή με μέλη της οικογένειας σας και τα πράγματα να οδηγηθούν στα άκρα. Γενικά, θα επαναξιολογήσετε τη σχέση σας με το χρήμα και αν εσείς καλύπτετε τις ανάγκες και τις υποχρεώσεις άλλων, θα θέλετε να βάλετε ένα φρένο στις απαιτήσεις τους και μάλιστα με σκληρό και άμεσο τρόπο. Η Νέα Σελήνη επηρεάζει τις διαπραγματεύσεις, τους διακανονισμούς, την αξιοποίηση ακινήτων, αλλά και τα νέα επιχειρηματικά ξεκινήματα και ίσως υπάρξουν εντάσεις με άτομα που έχετε κοινά συμφέροντα. Αν θέλετε να κάνετε κάποιο νέο ξεκίνημα, καλύτερα να το επιχειρήσετε μετά τις 3/2 που ο Ερμής θα πάψει να είναι ανάδρομος και να σκεφτείτε πολύ σοβαρά αν θα συνεταιριστείτε ή αν θα πρέπει να δημιουργήσετε κάτι μόνοι σας. Δεν ευνοείται το ρίσκο στις επενδύσεις. Είναι όμως η κατάλληλη περίοδος για να οργανώσετε τα έσοδα και έξοδα σας, να φροντίσετε τα φορολογικά σας και να επανεξετάσετε τα χρέη σας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Φιλοξενείτε τη Νέα Σελήνη που σχηματίζει σύνοδο με τον Κρόνο στο ζώδιο σας και τετράγωνο με τον Ουρανό στον Ταύρο και αυτό σημαίνει ότι θα έχετε απρόσμενες αλλαγές και ξαφνικά γεγονότα που θα επηρεάσουν πολλούς τομείς στη ζωή σας. Από τη φυσική κατάσταση, την εμφάνιση, τις σχέσεις, μέχρι τα επιχειρηματικά σας πλάνα, τις συμφωνίες και τις διαπραγματεύσεις σας και όλα τα σενάρια είναι πιθανά. Δεν είστε άτομα που φοβάστε τις αλλαγές, ίσα-ίσα τις επιζητάτε, γι’ αυτό και είναι η ευκαιρία σας να αναγεννηθείτε σωματικά και πνευματικά. Το πρόβλημα είναι ότι ο κυβερνήτης σας, ο Ουρανός, σας κάνει απερίσκεπτους και ανατρεπτικούς και μπορεί να πάρετε αποφάσεις εν θερμώ και μετά να το μετανιώσετε, διότι μην ξεχνάτε ότι έχετε και τον Κρόνο στο ζώδιο σας που δεν συγχωρεί λάθη και παρορμήσεις, θέλει σοβαρότητα και όρια. Γι’ αυτό λοιπόν προσπαθήστε με σύνεση και αποφασιστικότητα, και όχι με υπερβολές, να αφήσετε πίσω σας ό,τι δεν λειτουργεί και ό,τι σας κρατάει στάσιμους και να ορίσετε ένα νέο μονοπάτι στη ζωή σας. Δώστε μια νέα πνοή στον εαυτό σας, στην υγεία σας και στην εικόνα σας και επιλέξτε ό,τι θα απογειώσει τα ταλέντα σας και θα προβάλει τη δημιουργικότητα σας. Οι ευκαιρίες ανάπτυξης θα είναι πολλές, όχι πάντα εύκολες, αλλά με πείσμα και πειθαρχεία θα καταφέρετε πολλά. Να είστε προετοιμασμένοι ότι τα σχέδια σας μπορεί να ανατρέπονται και να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή σε θέματα που αφορούν σχέσεις ή συνεργασίες, αφού μπορεί να προκληθούν κάποιες διενέξεις. Αν πάντως θέλετε να αλλάξετε σπίτι ή καριέρα, η Νέα Σελήνη θα σας αβαντάρει.

ΙΧΘΥΕΣ

Η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται σε έναν εσωστρεφή και κλειστό οίκο στο Ηλιακό σας ωροσκόπιο, τον 12ο οίκο και θα μπείτε στη διαδικασία να κάνετε την ενδοσκόπηση σας. Θα είστε πιο εσωστρεφείς, θα θέλετε να απομονωθείτε, να βρείτε τον εαυτό σας και τις ισορροπίες σας, μετρώντας παράλληλα λάθη και πληγές του παρελθόντος. Όμως δεν θα είναι τόσο εύκολο, διότι ο Ουρανός που παραμονεύει θα ανατρέπει το πρόγραμμα και τα θέλω σας και ίσως φέρει και αποκαλύψεις που θα σας ταράξουν συθέμελα. Ίσως τώρα κληθείτε να πάρετε και κάποιες σημαντικές αποφάσεις για ό,τι κρύβατε κάτω από το χαλάκι και προσπαθούσατε να αποφύγετε, είτε αυτό αφορά σε σχέσεις που δεν σας ικανοποιούν πια είτε σε νοοτροπίες και συνήθειες που σας βλάπτουν. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας να ξεκουραστεί και βρείτε τι σας κάνει ευτυχισμένους. Σταματήστε να τρέχετε για τους άλλους, μόνο και μόνο επειδή δεν θέλετε να αντιμετωπίσετε τα δικά σας προβλήματα, αγαπήστε τον εαυτό σας και φροντίστε τις ανάγκες σας. Η Νέα Σελήνη θα σας βάλει σε διαδικασία κάθαρσης και θα πρέπει να αφήσετε πίσω σας ό,τι κρατάτε μόνο από φόβο και ανασφάλεια. Κόψτε τις κακές συνήθειες και απομακρυνθείτε από τοξικές σχέσεις και καταστάσεις στα προσωπικά και τα επαγγελματικά σας. Θα είναι πολύ ανακουφιστικό για την ψυχολογία σας και την υγεία σας, που έτσι και αλλιώς πρέπει να προσέξετε πολύ. Επίσης, πρέπει να είστε προσεκτικοί σε παρασκηνιακές κινήσεις που μπορεί να γίνονται σε βάρος ή αν εσείς θέλετε να κρατήσετε κάποια θέματα κρυφά και μυστικά, δεν θα πρέπει να εμπιστεύεστε άτομα που δεν σας έχουν αποδείξει την πίστη τους, διότι μπορεί κάποιες αποκαλύψεις να σας φέρουν σε πολύ δύσκολη θέση και να χάσετε κάποια κεκτημένα σας.