Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω 23/12/2022: Πώς θα επηρεάσει τα 12 ζώδια η πιο φιλόδοξη και αισιόδοξη Νέα Σελήνη

Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω 23/12/2022: Πώς θα επηρεάσει τα 12 ζώδια η πιο φιλόδοξη και αισιόδοξη Νέα Σελήνη

Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω 23/12/2022: Πώς θα επηρεάσει τα 12 ζώδια η πιο φιλόδοξη και αισιόδοξη Νέα Σελήνη

Το 2022 ξεκίνησε και τελειώνει με μια Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Αιγόκερου. Στις 23/12/2022 έρχεται η τελευταία Νέα Σελήνη του έτους σε αυτό το αυστηρό και φιλόδοξο ζώδιο και συγκεκριμένα στην 1η μοίρα του ζώδιου. Στον Αιγόκερω η Σελήνη είναι σε «αδυναμία», καθώς βρίσκεται απέναντι από το ζώδιο που κυβερνά, δηλαδή τον Καρκίνο, και όταν το φεγγάρι είναι σε αδυναμία η ενέργεια μας είναι σε χαμηλά επίπεδα και έχουμε την τάση να θέλουμε να ηρεμίσουμε από τη βαβούρα που μας αποπροσανατολίζει. Βέβαια κάτι τέτοιο δεν θα είναι εύκολο, αφού η γιορτινή περίοδος σίγουρα θα μας παρασύρει, αλλά ίσως επιλέξουμε να περάσουμε χρόνο με αυτούς που εμπιστευόμαστε και αγαπάμε και με τους οποίους μπορούμε να είμαστε ο εαυτός μας και να μην καταπιεζόμαστε.

Η Νέα Σελήνη πάντα σηματοδοτεί την αρχή ενός νέου κύκλου και επειδή το ζώδιο που πραγματοποιείται, ο Αιγόκερος, κυβερνά τους στόχους, τα όρια και την κατεύθυνση της ζωής μας, είναι το τέλειο φεγγάρι για να επαναπροσδιορίσουμε τα σχέδια μας, τις αποφάσεις μας και να κάνουμε τα σωστά βήματα για την εξέλιξη μας. Ευνοεί τη δημιουργικότητα και τα νέα ξεκινήματα αν θέλουμε να χτίσουμε κάτι που θα έχει διάρκεια μακροπρόθεσμα, οπότε είναι η κατάλληλη στιγμή να δούμε με πρακτικότητα τους νέους στόχους για τη χρονιά που έρχεται, να κάνουμε τα σχέδια μας και να αποφασίσουμε ποιες αλλαγές πρέπει να τολμήσουμε και τι καινούριο πρέπει να μπει στη ζωή μας. Είναι μία φιλόδοξη Νέα Σελήνη για να βάλουμε μπρος τα μεγαλεπήβολα σχέδια μας και θα μας δώσει πολλές ευκαιρίες να κυνηγήσουμε τα όνειρα μας, αλλά θα πρέπει να παραμείνουμε προσγειωμένοι και να εργαστούμε σκληρά, έξυπνα και με πρόγραμμα για να σημειώσουμε πρόοδο. Οι εύκολες λύσεις, τα υπεραισιόδοξα σενάρια και τα σχέδια που δεν βασίζονται σε υγιείς βάσεις δεν ευνοούνται από τον συντηρητικό και πρακτικό Αιγόκερω. Και επειδή αυτό το φεγγάρι είναι σε τετράγωνο με τον Δία και μπορεί να πάρουν τα μυαλά μας αέρα και να παρασυρθούμε από ουτοπικά σχέδια, καλύτερα να δούμε με σοβαρότητα τις αποφάσεις μας και να μην ονειροβατούμε. Επίσης θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι ο Ερμής θα γυρίσει σε ανάδρομη πορεία στις 29/12/2022, οπότε ό,τι νέα ξεκινήματα έχουμε στο μυαλό μας θα πρέπει να τα βάλουμε μπροστά άμεσα ή να κάνουμε τώρα την προπαρασκευή τους και να τα θέσουμε σε εφαρμογή μετά τις 18/01/2023 που ο Ερμής θα έχει επιστρέψει στην ορθή του πορεία.

Ο συμβολισμός της Νέας Σελήνης στον Αιγόκερω

Το σύμβολο του Αιγόκερου είναι μια κατσίκα με την ουρά ενός ψαριού, δηλαδή ένα φανταστικό πλάσμα που συμβολικά μπορεί να κολυμπά στα βάθη των ωκεανών, αλλά και να ανεβαίνει στην πιο ψηλή κορυφή των βουνών, άρα είναι ένα πλάσμα που μπορεί να καταφέρει τα πάντα αρκεί να έχει συγκεκριμένο στόχο. Οπότε η Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω αποτελεί την κατάλληλη ευκαιρία να εστιάσουμε στα εποικοδομητικά χαρακτηριστικά του ζωδίου και να γίνουμε επίμονοι, πολυμήχανοι, πειθαρχημένοι, φιλόδοξοι, συνετοί και σταθεροί. Τώρα, λοιπόν μπορούμε να επικεντρωθούμε σε πρακτικούς και εφικτούς μακροπρόθεσμους στόχους, να εργαστούμε με ωριμότητα και λογική και να προετοιμαστούμε για το μέλλον, να αναλάβουμε δεσμεύσεις και να αναγνωρίσουμε τις ευθύνες μας, να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας με ρεαλιστικό τρόπο και να βάλουμε τη ζωή μας σε τάξη. Επίσης, ένα από τα «μαθήματα» του Αιγόκερου είναι το να κατανοήσουμε και να αποδεχτούμε ότι τα λογικά όρια και οι κανόνες στην πραγματικότητα μας προσφέρουν την ελευθερία, αφού μας προφυλάσσουν από το χάος και την αταξία που λειτουργούν αποδιοργανωτικά για τους στόχους μας.

Ο ρόλος του Δία και τι πρέπει να προσέξουμε

Η κύρια όψη της Νέας Σελήνης είναι το τετράγωνο με τον Δία, τον πλανήτη της τύχης, της επέκτασης και της αφθονίας, ο οποίος στις 20/12/2022 επισκέπτεται το ζώδιο του Κριού. Αυτή όψη έχει και θετικά και αρνητικά. Το θετικό είναι ότι θα μας δοθούν ευκαιρίες να εξελιχθούμε και να επεκταθούμε. Το αρνητικό όμως σενάριο είναι ότι μπορεί να γίνουμε άπληστοι, υπεραισιόδοξοι και επιπόλαιοι, να μας πιάσει τεμπελιά, να τα θέλουμε όλα στο χέρι ή να επενδύουμε σε ουτοπικά σχέδια χωρίς κανέναν σχεδιασμό και να θεωρούμε ότι θα πέσει το μάννα εξ ουρανού. Όπως καταλαβαίνετε, αν έχουμε ανώριμη συμπεριφορά μπορεί να χάσουμε τις ευκαιρίες που ενδεχομένως να μας φέρει η Νέα Σελήνη, οπότε οφείλουμε να είμαστε πειθαρχημένοι για να έχουμε επιτυχία.

Την ίδια ημέρα που πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη, ο Χείρωνας, ο αστεροειδής που είναι γνωστός και ως πληγωμένος θεραπευτής, επιστρέφει στην ορθή του πορεία και μας υπενθυμίζει ότι πρέπει να μετατρέψουμε τον πόνο μας σε δύναμη και να μην αφήνουμε το παρελθόν να καθορίζει το μέλλον μας. Ίσως λοιπόν καταφέρουμε να επουλώσουμε τραύματα του παρελθόντος, να ζητήσουμε συγχώρεση, να βρούμε τη λύτρωση, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά χωρίς βαρίδια.

Ποιους θα επηρεάσει περισσότερο η Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω

Η Νέα Σελήνη σχηματίζεται στην 1η μοίρα και 33 λεπτά του Αιγόκερου και επηρεάζει περισσότερο τους Κριούς, τους Καρκίνους, τους Ζυγούς και τους Αιγόκερους που ο Ήλιος τους (το ζώδιο τους) βρίσκεται από τη 0η έως την 4η μοίρα, αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες σε αυτά τα ζώδια στις συγκεκριμένες μοίρες.

Αν θέλετε να μάθετε σε ποιες μοίρες βρίσκεται ο Ήλιος, ο ωροσκόπος και οι πλανήτες σας πατήστε εδώ.

Αυτή η Νέα Σελήνη είναι η δεύτερη στη σειρά που πέφτει στην 1η μοίρα και το πιο ενδιαφέρον είναι ότι και οι τρεις επόμενες που ακολουθούν μέχρι και τον Μάρτιο του 2023 αφορούν και πάλι την 1η μοίρα των ζωδίων στα οποία πραγματοποιούνται. Αυτό σημαίνει ότι σταδιακά όσοι έχουν γεννηθεί στις 4 πρώτες ημέρες των ζωδίων τους θα κληθούν να κάνουν κάποιο νέο ξεκίνημα στη ζωή τους.

Ας δούμε όμως αναλυτικά σε ποιον τομέα επηρεάζονται οι 12 εκπρόσωποι του ζωδιακού από τη Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω

ΚΡΙΟΣ

Η τελευταία Νέα Σελήνη του έτους πραγματοποιείται στον φιλόδοξο 10ο οίκο του Ηλιακού σας ωροσκοπίου που αφορά στην καριέρα, στα επαγγελματικά, στη δημόσια εικόνα, στη φήμη σας και σας δίνει την ευκαιρία να κάνετε αλλαγές και επιτέλους να καταξιωθείτε. Είναι η κατάλληλη στιγμή λοιπόν να προωθήσετε τον εαυτό σας, τα ταλέντα σας, να αλλάξετε τη δημόσια εικόνα σας και να δείξετε τι αξίζετε. Η φήμη σας θα επηρεαστεί θετικά και θα σας δοθούν ευκαιρίες ανόδου. Το φεγγάρι σας ωθεί σε ένα νέο επαγγελματικό ξεκίνημα και για κάποιους δείχνει αλλαγή κατεύθυνσης στην πορεία της καριέρας τους ή χωροταξική αλλαγή στη δουλειά. Μη φοβηθείτε, η τύχη είναι με το μέρος σας και μη χάσετε την ευκαιρία που σας δίνει το σύμπαν για να προετοιμάσετε μια νέα αρχή. Περιποιηθείτε το βιογραφικό σας, επικεντρωθείτε σε άτομα και φίλους που πιστεύουν σε εσάς και τα όνειρα σας και διαφημίστε τη δουλειά και τα ταλέντα σας. Αν έχετε κάποια καλή ιδέα, αν θέλετε να γίνετε πιο γνωστοί στον χώρο που δραστηριοποιήστε, ξεκινήστε τις προσπάθειες σας και τα αποτελέσματα δεν θα αργήσουν να φανούν. Εκμεταλλευτείτε αυτή τη Νέα Σελήνη αν ψάχνετε δουλειά, στείλτε βιογραφικά, κάντε γνωστό σε φίλους και γνωστούς το τι αναζητάτε και μην σταματάτε την προσπάθεια που μπορεί να σας πάει πιο κοντά στους στόχους σας. Επίσης, ευνοούνται συμφωνίες, συνεργασίες και διαπραγματεύσεις, αλλά και δεσμεύσεις σε προσωπικό επίπεδο για όσους έχουν γεννηθεί στην αρχή του ζωδίου σας. Η Νέα Σελήνη σχηματίζει τετράγωνο με τον Δία, ο οποίος από τις 20/12 επισκέπτεται το ζώδιο σας και λειτουργεί βοηθητικά να θέσετε τους στόχους σας και να επικεντρωθείτε στα όνειρα και τα σχέδια σας για το μέλλον. Όμως υπάρχει και ένα αγκάθι, ο Δίας μπορεί να σας κάνει υπερφίαλους, τεμπέληδες και αντί να μπείτε στη δράση τελικά να μείνετε στη θεωρία και στα λόγια. Για να έχετε επιτυχία θα πρέπει να ξέρετε τι θέλετε, ποιος είναι ο ακριβής σας στόχος και να καταστρώσετε τη στρατηγική σας. Βασιστείτε στην εργατική σας φύση, φτιάξτε το πλάνο σας, μην παρασύρεστε από τους ευσεβείς σας πόθους ή τις εύκολες λύσεις και μείνετε γειωμένοι στην πραγματικότητα.

Αν είστε γεννημένοι στο 1ο δεκαήμερο και ο Ήλιος σας ή ο ωροσκόπος σας βρίσκεται από τη 0η μέχρι την 4η μοίρα του ζωδίου σας, ή έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού και του Αιγόκερου στις συγκεκριμένες μοίρες, τότε επηρεάζεστε περισσότερο.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας σε αυτές τις μοίρες πατήστε εδώ.

ΤΑΥΡΟΣ

Η Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω επηρεάζει τον 9ο οίκο στο Ηλιακό σας ωροσκόπιο, που σχετίζεται με την πνευματική σας ανάπτυξη, τα ταξίδια, τη γνώση και την εκπαίδευση και σας δίνει την ευκαιρία να επεκταθείτε. Το φεγγάρι αυτό θέλει από εσάς να δείτε με σοβαρότητα τις προοπτικές σας και να σχεδιάσετε το μέλλον σας, να χτίσετε βάσεις για τους μακροχρόνιους στόχους σας και με αυτοπεποίθηση και σκληρή δουλειά να τους κυνηγήσετε. Οι ευκαιρίες για την εξέλιξη σας θα είναι πολλές και ίσως εμφανιστούν ξαφνικά και από εκεί που δεν το περιμένατε. Αυτή την περίοδο ευνοούνται ιδιαίτερα θέματα σπουδών, ταξιδιών, σχέσεις με ξένους και εξωτερικό, αλλά και νομικά ζητήματα. Ίσως είναι η ιδανική στιγμή για να ανακαλύψετε τις προοπτικές σας και τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε την προσωπική σας εξέλιξη και να βρείτε τρόπους να διευρύνετε τους ορίζοντές σας. Μπορεί να αποφασίσετε να μάθετε κάτι καινούριο, να ξεκινήσετε ένα επιπλέον πρόγραμμα σπουδών ή να εξερευνήσετε νέες κουλτούρες είτε μέσω διαβάσματος και μελέτης είτε μέσω γεύσεων ή ταξιδιών, εξάλλου ευνοούνται οι σχέσεις με το εξωτερικό και τους ξένους. Οπότε βγείτε από το καβούκι σας και με αυτοπεποίθηση ξεκινήστε τα σχέδια σας, προωθήστε τη δουλειά σας και πολεμήστε γι’ αυτό που σας αξίζει. Πάνω από όλα όμως πρέπει να είστε γειωμένοι και όχι ονειροπόλοι, χάνοντας ενέργεια και χρόνο σε απραγματοποίητα σχέδια, καθώς πρέπει να εκμεταλλευτείτε σωστά τις ευκαιρίες που θα σας δοθούν και να εργαστείτε σκληρά για πετύχετε όσα θέλετε. Απλώς να έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας ότι από τις 29/12 ο Ερμής θα γυρίσει σε ανάδρομη πορεία μέχρι τις 18/01/23, οπότε είτε πρέπει να επισπεύσετε τα νέα ξεκινήματα σας είτε να τα βάλετε μπροστά όταν επιστρέψει στην ορθή του πορεία.

Θα επηρεαστείτε περισσότερο όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού και του Αιγόκερου από τη 0η μέχρι την 4η μοίρα.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας σε αυτές τις μοίρες πατήστε εδώ.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω στις 23/12 έχει το χρώμα του χρήματος για εσάς και μπορεί να σας ανταμείψει για τους κόπους των προηγούμενων ετών ή να σας φέρει νέες ευκαιρίες, οικονομικές συμφωνίες, μια προαγωγή ή ένα μπόνους. Αυτό το φεγγάρι ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στα οικονομικά σας και σας βοηθάει να βρείτε νέες πηγές εσόδων, ίσως και μια νέα δουλειά, ή να λάβετε χρήματα που σας οφείλονταν. Είναι η κατάλληλη περίοδος να δείτε τα κοινά οικονομικά που έχετε με τρίτους, τα δανεικά και τα δάνεια, τις ασφάλειες, τα χρέη, τα κληρονομικά και να βάλετε μια τάξη. Φτιάξτε σχέδια πληρωμών και αποπληρωμών και οργανώστε τις υποχρεώσεις σας ώστε να ξέρετε από πού κερδίζετε, από πού χάνετε και να επενδύσετε ανάλογα. Όμως μην κάνετε κινήσεις ρίσκου και εντυπωσιασμού, διότι θα έχετε αυτή την τάση και δεν θα σας βγει σε καλό. Η Νέα Σελήνη ευνοεί την οργάνωση και την τάξη σε οικονομικά θέματα. Επίσης, είναι η κατάλληλη περίοδος να επιτρέψετε στον εαυτό σας να εξελιχθεί και να επιμορφωθεί, διότι ο Κρόνος που είναι ο κυβερνήτης της Νέας Σελήνης ευνοεί την εκπαίδευση και την πνευματική σας ανάπτυξη. Αν θέλετε να μάθετε κάτι καινούριο, να ξεκινήσετε κάποια ξένη γλώσσα ή ένα μεταπτυχιακό, αυτή είναι η ιδανική περίοδος. Ευνοούνται και θέματα συμβολαίων και συμφωνιών, αρκεί να γίνουν πριν τις 29/12 που ο κυβερνήτης σας Ερμής θα γυρίσει σε ανάδρομη πορεία. Επιπρόσθετα η Νέα Σελήνη αφορά τις δεσμεύσεις, τις σοβαρές σχέσεις σας, τη σεξουαλικότητα σας και σας καλεί να κάνετε μια νέα αρχή στον τρόπο που επενδύετε συναισθηματικά. Καταστάσεις και άτομα που απλώς «υπάρχουν» στη ζωή σας και δεν σας γεμίζουν ή σας δημιουργούν προβλήματα και ανασφάλεια δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης και θα τους απομακρύνετε για να κάνετε μια νέα αρχή.

Θα επηρεαστείτε περισσότερο όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού και του Αιγόκερου από τη 0η μέχρι την 4η μοίρα.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας σε αυτές τις μοίρες πατήστε εδώ.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Το 7ο Ηλιακό σας σπίτι επηρεάζει η Νέα Σελήνη που πραγματοποιείται ακριβώς απέναντι σας στο ζώδιο του Αιγόκερου και δημιουργεί ένα πλαίσιο θετικών εξελίξεων στον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών. Αυτό το φεγγάρι φέρνει έναν αέρα ανανέωσης και αλλάζει τον τρόπο που αντιμετωπίζετε τους ανθρώπους που αγαπάτε και δίνει ευκαιρίες να έρθετε πιο κοντά, να εμβαθύνετε στις σχέσεις σας και να δεσμευτείτε πιο ουσιαστικά. Και αυτό δεν αφορά μόνο τις ερωτικές σχέσεις σας, αλλά και τις επαγγελματικές, αρκεί όμως να βασίζονται στην αμοιβαία ειλικρίνεια και υποστήριξη, αλλιώς θα δώσετε ένα τέλος και θα κάνετε μια νέα αρχή πιο γόνιμη και αληθινή με νέα άτομα που θα μπουν τώρα στη ζωή σας και θα σας ανανεώσουν. Αν είστε σε μια σχέση που σας ικανοποιεί θα αφεθείτε, θα είστε πιο ανοιχτοί και θα δημιουργήσετε έναν ισχυρότερο δεσμό. Αν είστε ελεύθεροι, μπορεί η Νέα Σελήνη να σας δώσει την ευκαιρία να γνωρίσετε κάποιο ξεχωριστό άτομο, γι’ αυτό να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά. Ένα νέο ξεκίνημα όμως μπορεί να γίνει και σε μια επαγγελματική συνεργασία ή να παραταθεί μια σύμβαση ή ένα συμβόλαιο που έχετε ήδη υπογράψει. Είναι ιδανική στιγμή για νέα ξεκινήματα, για να ξεκινήσετε νέα μονοπάτια, για προσωπικές πρωτοβουλίες, για να τολμήσετε να δείξετε τον εαυτό σας και να φέρετε στο φως την αληθινή σας προσωπικότητα. Όποιο και να είναι το ζητούμενο σας θα τα καταφέρετε! Με πίστη στον εαυτό σας και στις δυνατότητες σας, αλλά και με ωριμότητα και πρόγραμμα θα βγείτε κερδισμένοι. Αν τώρα δείτε ότι κάποια σημαντικά άτομα για εσάς αντιδρούν και στέκονται εμπόδιο στις προσπάθειές σας, τότε απομακρυνθείτε όσο μπορείτε, πάρτε τον χρόνο σας και σκεφτείτε ποιοι είναι οι λόγοι που αντιδρούν έτσι. Ιεραρχήστε τις προσδοκίες σας και συνεχίστε με όσους καταλαβαίνουν το όραμα σας. Θέστε τα όρια και τις ξεκάθαρες προθέσεις σας και δείτε ποιοι είναι οι σύμμαχοι και ποιοι έχουν άλλα συμφέροντα και αυτό αφορά επιχειρηματικούς εταίρους, μέλη της οικογένειας, σύζυγο ή φίλους.

Αν είστε γεννημένοι στο 1ο δεκαήμερο και ο Ήλιος σας ή ο ωροσκόπος σας βρίσκεται από τη 0η μέχρι την 4η μοίρα του ζωδίου σας, ή έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού και του Αιγόκερου στις συγκεκριμένες μοίρες, τότε επηρεάζεστε περισσότερο.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας σε αυτές τις μοίρες πατήστε εδώ.

ΛΕΩΝ

Τον 6ο Ηλιακό σας οίκο επηρεάζει η τελευταία Νέα Σελήνη του έτους, έναν οίκο που αφορά στην εργασία και στην υγεία, και σας δίνει το έναυσμα να κάνετε μια νέα αρχή σε θέματα ευεξίας, διατροφής και άσκησης, αλλά και στο πρόγραμμα της δουλειάς σας και της καθημερινότητα σας. Το φεγγάρι θα σας βοηθήσει να αλλάξετε τις ρουτίνες σας και να βρείτε την ισορροπία σας, κάνοντας τις σωστές επιλογές για να τονώσετε τον οργανισμό σας και να προστατέψετε την υγεία σας. Οργανώστε το πρόγραμμα σας και τον χρόνο σας πιο σωστά για να είστε πιο παραγωγικοί και αποτελεσματικοί, μην αναλώνεστε σε λεπτομέρειες και επουσιώδη, ώστε να σας μένει χρόνος να τον διαθέτετε στον εαυτό σας και την υγεία σας. Μπορεί να ασχοληθείτε και με τη δημόσια εικόνα σας ή να πάρετε απόφαση να ανανεώσετε τον εργασιακό σας χώρο, να τον αναβαθμίσετε τεχνολογικά ή να βρείτε τους κατάλληλους βοηθούς ή συνεργάτες για να βγαίνει πιο εύκολα η δουλειά σας. Με τις κατάλληλες αλλαγές και τροποποιήσεις θα βοηθήσετε και τον εαυτό σας και την υγεία σας και θα είστε και πιο παραγωγικοί. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο, πρόγραμμα και πειθαρχεία. Οι προοπτικές είναι θετικές και στον επαγγελματικό τομέα και ίσως δεχτείτε προτάσεις οι οποίες θα έχουν και οικονομικό όφελος για εσάς, οπότε στείλτε βιογραφικά και κάντε ραντεβού. Μπορεί να έχετε νέα ξεκινήματα στον χώρο εργασίας ή να ολοκληρώνεται τώρα ένας κύκλος, για να δημιουργηθεί χώρος και να έρθει το καινούριο. Αυτό που σίγουρα δεν πρέπει να κάνετε είναι να παρασυρθείτε από μεγάλα λόγια και υποσχέσεις που μπορεί να είναι κούφιες. Πρέπει να είστε γειωμένοι, σοβαροί και μετρημένοι στις αποφάσεις σας για να μην μετανιώσετε για ό,τι πείτε ή κάνατε. Μπορεί έχετε και συζητήσεις με συνεργάτες και να κάνετε ξεκαθαρίσματα. Να θυμάστε ότι η Νέα Σελήνη θα σας βοηθήσει να βάλετε τα πράγματα στη θέση τους και αυτό δεν αφορά μόνο τις συνεργασίες, αλλά και τον ίδιο σας τον εαυτό. Θα πρέπει να αναλάβετε την ευθύνη της υγείας σας και των καθημερινών ρουτινών σας, για να μπορείτε να αντεπεξέρχεστε σε κάθε πρόκληση.

Θα επηρεαστείτε περισσότερο όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού και του Αιγόκερου από τη 0η μέχρι την 4η μοίρα.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας σε αυτές τις μοίρες πατήστε εδώ.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Νέες προοπτικές στην προσωπική σας ζωή και μεγάλη εξωστρέφεια σάς δίνει η Νέα Σελήνη που πραγματοποιείται στις 23/12 και επηρεάζει τον 5ο οίκο στο Ηλιακό σας ωροσκόπιο που αφορά τον έρωτα, τη δημιουργία, τα παιδιά και τα επιχειρηματικά σας σχέδια. Το φεγγάρι αυτό σας χαμογελά και σας δίνει την ευκαιρία να βγάλετε προς τα έξω την παιχνιδιάρικη πλευρά σας, να εκφράσετε τα συναισθήματά σας, να παθιαστείτε και να ξεχάσετε για λίγο τις ευθύνες σας. Θα ευνοηθείτε σε θέματα παιδιών, δημιουργίας, αγάπης, απολαύσεων και διασκέδασης και θα γίνετε πιο τολμηροί στον έρωτα. Οι στιγμές πάθους με το ταίρι σας δεν θα λείψουν, αλλά και αν είστε ελεύθεροι μπορεί να γνωρίσετε κάποιον-α και να χτυπήσει η καρδιά σας δυνατά, οπότε μην χάσετε την ευκαιρία να κυκλοφορήσετε και να κοινωνικοποιηθείτε. Αν είστε στη φάση απόκτησης απογόνου, τότε αυτή η Νέα Σελήνη θα μπορούσε να αποδειχτεί αρκετά βοηθητική. Η δημιουργική σας πλευρά, η φαντασία και η έμπνευση σας θα χτυπήσουν κόκκινο και θα είστε ιδιαίτερα παραγωγικοί και στη δουλειά. Μάλιστα, είναι η κατάλληλη στιγμή να αξιοποιήσετε κάποιο ταλέντο σας ακόμη και σε επαγγελματικό επίπεδο, ή να ξεκινήσετε κάποια επιχείρηση αν έχετε κάτι τέτοιο στο μυαλό σας. Γενικά, θα αισθάνεστε πιο αισιόδοξοι, το χαμόγελο θα επιστρέψει στα χείλη σας και θα βρείτε τη δύναμη να βάλετε μπροστά στόχους που είχατε ονειρευτεί εδώ και πολλά χρόνια, αλλά οι αναποδιές δεν σας άφησαν να τους υλοποιήσετε. Θα υπάρξουν άτομα που μπορείτε να βασιστείτε πάνω τους αν ζητήσετε την υποστήριξη τους.

Θα επηρεαστείτε περισσότερο όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού και του Αιγόκερου από τη 0η μέχρι την 4η μοίρα.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας σε αυτές τις μοίρες πατήστε εδώ.

ΖΥΓΟΣ

Η Νέα Σελήνη του Δεκεμβρίου που πραγματοποιείται στο ζώδιο του Αιγόκερου επηρεάζει τον 4ο οίκο στο Ηλιακό σας ωροσκόπιο που αφορά στην οικογένεια, στο σπίτι, στο παρελθόν, στις ρίζες και στις συναισθηματικές ευαισθησίες σας και τα σενάρια είναι πολλά. Μπορεί να καταφέρετε να αξιοποιήσετε κάποιο ακίνητο, να κάνετε μια ανακαίνιση στον χώρο που μένετε, μια μετακόμιση, να εργαστείτε από το σπίτι ή και να πάρετε την απόφαση να συγκατοικήσετε με το ταίρι σας. Από την άλλη, ίσως έχετε εξελίξεις σε οικογενειακά θέματα και αν υπάρχουν θέματα του παρελθόντος που δεν έχουν λυθεί και τα έχετε κρύψει κάτω από το χαλάκι, τώρα θα έρθουν στην επιφάνεια για να παρθούν αποφάσεις και να ξεκαθαρίσετε ποιο θα είναι το μέλλον των σχέσεων σας. Επειδή το φεγγάρι ευνοεί τις αλλαγές και τα νέα ξεκινήματα, αδράξτε την ευκαιρία και κάντε μια νέα αρχή στο σπίτι που μένετε, αφού είναι μια καλή περίοδος για επισκευές ή αναδιακόσμηση του χώρου σας, ή μπορείτε να ξεκινήσετε μια δραστηριότητα με έδρα το σπίτι σας. Επίσης, για εσάς που ψάχνετε να αλλάξετε χώρο, είναι η κατάλληλη περίοδος να μετακομίσετε, διότι έχετε περισσότερες πιθανότητες να βρείτε ένα σπίτι που να σας αρέσει πολύ, ενώ υπάρχει περίπτωση να αλλάξετε χώρο και στον επαγγελματικό τομέα. Όμως παίζει και το σενάριο να αποφασίσετε να ξεκινήσετε τη δική σας οικογένεια, να έρθει ένας απόγονος και να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό. Ενδεχομένως να έχετε ευχάριστες εξελίξεις και σε θέματα επαγγελματικών και να έρθει μια πρόταση για δουλειά ή να βρείτε μια λύση σε ένα θέμα υγείας που σας απασχολεί.

Αν είστε γεννημένοι στο 1ο δεκαήμερο και ο Ήλιος σας ή ο ωροσκόπος σας βρίσκεται από τη 0η μέχρι την 4η μοίρα του ζωδίου σας, ή έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού και του Αιγόκερου στις συγκεκριμένες μοίρες, τότε επηρεάζεστε περισσότερο.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας σε αυτές τις μοίρες πατήστε εδώ.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η Νέα Σελήνη στις 23/12 έρχεται για να ανοίξει τα σύνορα του μυαλού σας, να σας γεμίσει όρεξη για ταξίδια και εκδρομές και να σας κάνει πιο ζεστούς και επικοινωνιακούς. Το φεγγάρι αυτό θα αναζωογονήσει την κοινωνική σας ζωή και θα είστε πιο ευχάριστοι με όσους συναναστρέφεστε σε καθημερινό επίπεδο, είτε είναι οι φίλοι σας, είτε οι γείτονες, οι συνεργάτες σας ή οι διαδικτυακοί σας ακόλουθοι. Το μυαλό σας θα δουλεύει με χίλιες στροφές, θα έχετε έμπνευση, ιδέες, αλλά και τη δυνατότητα να τις επικοινωνείτε σωστά. Αν ασχολείστε με τη συγγραφή, τη διαφήμιση, τον τουρισμό, τα ΜΜΕ ή τις πωλήσεις, τώρα είναι η στιγμή να προσελκύσετε το κοινό σας και να αναγνωριστείτε. Θα έχετε πολλές ευκαιρίες στα επαγγελματικά, γι’ αυτό ενεργοποιηθείτε και κάντε ραντεβού, στείλτε βιογραφικά, δημιουργήστε επαφές και να είστε πιο ενεργοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης, αυτό το φεγγάρι ευνοεί σπουδές, σεμινάρια, επιμόρφωση, ταξίδια, συζητήσεις και διαπραγματεύσεις. Μπορεί τώρα να βρείτε και συμμάχους και που θα σας βοηθήσουν να υλοποιήσετε τις ιδέες σας. Ίσως προκύψει μια νέα συμφωνία ή δουλειά, κάποια υπογραφή συμβολαίου ή μπορεί να έχετε εξελίξεις σε θέματα σπουδών. Αυτό όμως που δεν πρέπει να ξεχνάτε είναι ότι ο Ερμής θα γυρίσει ανάδρομος στις 29/12, οπότε τις υπογραφές και τις δεσμεύσεις να τις κάνετε πριν από αυτή την ημερομηνία ή μετά τις 18/01/23 που θα επιστρέψει στην ορθή του πορεία. Επίσης θα σας δοθεί η ευκαιρία να βελτιώσετε την επικοινωνία σας με τον σύντροφο σας ή να γνωρίσετε ένα ενδιαφέρον άτομο αν είστε αδέσμευτοι. Ακόμη, είναι ένα καλό διάστημα για να ομορφύνετε και να ανανεώσετε τον χώρο του σπιτιού ή της εργασίας σας και να ξεφορτωθείτε τα άχρηστα αντικείμενα.

Θα επηρεαστείτε περισσότερο όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού και του Αιγόκερου από τη 0η μέχρι την 4η μοίρα.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας σε αυτές τις μοίρες πατήστε εδώ.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η Νέα Σελήνη που πραγματοποιείται στο ζώδιο του Αιγόκερου και σχηματίζει τετράγωνο με τον κυβερνήτη σας Δία φωτίζει τον τομέα των οικονομικών σας και σας βάζει στη διαδικασία να σκεφτείτε τρόπους που θα σας εξασφαλίσουν σταθερότητα και ασφάλεια, ενώ μπορεί να προσπαθήσετε να ρυθμίσετε εκκρεμότητες και χρέη του παρελθόντος. Η τύχη θα είναι με το μέρος σας, οπότε μπορεί να σας δοθεί η ευκαιρία να ξεκινήσετε μια δημιουργική ιδέα που έχετε και η οποία να σας αποφέρει και σε χρήμα, ή μπορεί να εκμεταλλευτείτε κάποιο ακίνητο και να σας αποφέρει τα δέοντα στον τραπεζικό σας λογαριασμό. Επίσης, ευνοήστε και στην εύρεση ακινήτου αν ψάχνετε να μετακομίσετε. Ενδεχομένως να προκύψει ξαφνικά μια νέα πηγή εσόδων, να πάρετε μια αύξηση, ένα μπόνους ή ένα δώρο που θα σας γεμίσει χαρά, ή μπορεί να έρθει μία πρόταση για δουλειά και να ενθουσιαστείτε. Μην λειτουργήσετε όμως παρορμητικά και μην αφήσετε τίποτα στην τύχη. Η Νέα Σελήνη στον αυστηρό και ρεαλιστικό Αιγόκερω θέλει από εσάς να γειωθείτε, να αποκτήσετε επαφή με την πραγματικότητα και να μην παρασύρεστε από μεγάλες υποσχέσεις. Επίσης δεν πρέπει να ξοδεύετε αλόγιστα, παρότι μπορεί να έχετε περισσότερα έσοδα. Εκμεταλλευτείτε αυτό το φεγγάρι για να βάλετε σε μια τάξη και ένα πρόγραμμα τα οικονομικά σας, να αποταμιεύσετε αν μπορείτε και πάνω από όλα να έχετε το κοντρόλ των χρημάτων σας κάνοντας ένα μακροχρόνιο πλάνο. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο, οργάνωση και αναλυτικό πρόγραμμα. Ως Τοξότες είστε πολυμήχανοι και ιδιαίτερα δημιουργικοί, οι ιδέες σας και το όραμα σας είναι μοναδικό, όμως υστερείτε σε ό,τι αφορά τα πρακτικά θέματα κι εκεί κρύβεται η μεγαλύτερη παγίδα, αφού μπορεί να ξεκινήσετε με φόρα και πάθος ένα τεράστιο πρότζεκτ, αλλά χωρίς ουσιαστικά να έχετε κάνει έναν σοβαρό προϋπολογισμό και ένα σχέδιο για το παρακάτω. Δεν μπορείτε να ξοδεύετε περισσότερα από όσα βγάζετε ούτε να επενδύετε σε σχέδια ουτοπικά, μόνο και μόνο επειδή σας παθιάζουν. Οι ευκαιρίες να δείξετε την επαγγελματική σας αξία και την επικοινωνιακή σας δεινότητα θα είναι πολλές και θα φέρουν και υλικές ανταμοιβές, όμως είπαμε μόνο με πρόγραμμα θα καταφέρετε να αντεπεξέλθετε στις ευθύνες.

Θα επηρεαστείτε περισσότερο όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού και του Αιγόκερου από τη 0η μέχρι την 4η μοίρα.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας σε αυτές τις μοίρες πατήστε εδώ.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η Νέα Σελήνη, σε τετράγωνο με τον πλανήτη της τύχης Δία, γράφει το όνομα σας και αν μη τι άλλο σας καλεί να πάρετε πρωτοβουλίες και να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα, είτε προσωπικά είτε επαγγελματικά. Αν έχετε γεννηθεί στις 4 πρώτες ημέρες του ζωδίου σας η επιρροή αυτής της Νέας Σελήνης θα διαρκέσει σε όλη τη γενέθλια χρονιά σας, δηλαδή για έναν χρόνο, δίνοντας σας μοναδικές ευκαιρίες να αλλάξετε ολόκληρη τη ζωή σας αν το επιθυμείτε. Είναι η ιδανική στιγμή για να κάνετε τον απολογισμό σας και να προβείτε σε ξεκαθαρίσματα στις σχέσεις σας και στις συνεργασίες σας. Να δείτε κατάματα ποιοι άνθρωποι αξίζουν να είναι στη ζωή σας, ποιοι σας εξελίσσουν και ποιοι σας κρατούν στάσιμους. Είναι μια περίοδος που θα επαναπροσδιορίσετε τα θέλω σας και τις επιθυμίες σας, θα πιστέψετε στις δικές σας δυνάμεις, θα κοιτάξετε μπροστά και θα θέσετε τους προσωπικούς σας στόχους που θέλετε να επιτύχετε μέσα στο 2023. Το φεγγάρι αυτό σας δίνει το πράσινο φως να αφήσετε τα λάθη του παρελθόντος πίσω σας και να ανανεωθείτε, οπότε κάντε μια νέα αρχή στις σχέσεις σας, στη δουλειά, στις σπουδές, είτε ακόμη και στην εμφάνισή σας. Η δημοτικότητά σας θα αυξηθεί και θα έχετε κατακτήσεις στον ερωτικό τομέα, αλλά και ισχυρούς σύμμαχους στο πλευρό σας σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά σας. Θα μπορέσετε να εκφράσετε τη δημιουργικότητα σας, να επεκταθείτε και να αποδείξετε σε όλους την αξία σας και τα ταλέντα σας, αρκεί να πατάτε τα πόδια σας στη γη και να μην ονειροβατείτε με υπερφίαλα και ανεκπλήρωτα σχέδια. Με πρόγραμμα, ρεαλιστικά σχέδια και σταδιακές κινήσεις, η επιτυχία είναι μπροστά σας. Θα βρείτε την εσωτερική σας δύναμη και θα ξανασυστηθείτε στον περίγυρό σας και σε όσους σχετίζεστε και με συμμάχους τον Ήλιο, τη Σελήνη, την Αφροδίτη και τον Ερμή που βρίσκονται στο ζώδιο σας, είναι σαν να πέφτουν όλοι οι προβολείς πάνω σας και οι πιθανότητες επιτυχίας είναι με το μέρος σας. Ακόμη, η Νέα Σελήνη θα βοηθήσει να έρθετε πιο κοντά με τον σύντροφό σας όσοι είστε σε μια υγιή και ευτυχισμένη σχέση και μπορεί να κάνετε το επόμενο βήμα και να συζήσετε, να παντρευτείτε ή να αποκτήσετε έναν απόγονο. Οι αδέσμευτοι θα τραβήξετε τα βλέμματα πάνω σας και θα προσελκύσετε τα άτομα που σας ενδιαφέρουν. Αν είχατε απογοητευτεί από μια σχέση και ήσασταν πληγωμένοι, τώρα είναι η ώρα να προχωρήσετε παρακάτω και να βρείτε την αληθινή αγάπη σε άλλη αγκαλιά.

Αν είστε γεννημένοι στο 1ο δεκαήμερο και ο Ήλιος σας ή ο ωροσκόπος σας βρίσκεται από τη 0η μέχρι την 4η μοίρα του ζωδίου σας, ή έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού και του Αιγόκερου στις συγκεκριμένες μοίρες, τότε επηρεάζεστε περισσότερο.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας σε αυτές τις μοίρες πατήστε εδώ.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω πυροδοτεί τον πιο προσωπικό και αθέατο οίκο στο Ηλιακό σας ωροσκόπιο, τον 12ο οίκο, και αυτό σημαίνει ότι τώρα είναι η περίοδος της εσωτερικής προετοιμασίας και της «θεραπείας». Αυτό το φεγγάρι ζητά από εσάς να κοιτάξετε βαθιά μέσα σας και να δείτε τις δικές σας ανάγκες και αφού βρείτε τι είναι αυτό που σας κουράζει και τι θα σας έκανε πραγματικά ευτυχισμένους, να ορίσετε τη νέα πορεία σας. Είναι η τέλεια συγκυρία για εσάς να αφήσετε πίσω σας άτομα, συνήθειες και καταστάσεις που σας κρατάνε δέσμιους και να κάνετε μια νέα αρχή σε θέματα υγείας και φυσικής κατάστασης. Ξεκινήστε να γυμνάζεστε, να τρέφεστε σωστά και όχι αυτοκαταστροφικά και βρείτε τρόπους να φροντίσετε τον εαυτό, να κάνετε αποτοξίνωση, να κοιμηθείτε ή να ξεκουραστείτε. Προσπαθήστε μέσα στις υποχρεώσεις και το καθημερινό τρέξιμο να βρείτε χρόνο να ηρεμείτε την ψυχή και το μυαλό σας. Ακόμη, είναι μια Νέα Σελήνη που ίσως δείχνει έντονο παρασκήνιο και μυστικές συναντήσεις. Μπορεί λοιπόν είτε να παίζονται αυτή την περίοδο παιγνίδια πίσω από την πλάτη σας στη δουλειά ή μπορεί κι εσείς οι ίδιοι να κάνετε μυστικά επαγγελματικά ραντεβού και να προετοιμάζετε κάτι που θα το βγάλετε αργότερα σε κοινή θέα. Η διαίσθηση σας θα είναι έντονη και θα καταλαβαίνετε πολλά περισσότερα από αυτά που σας λένε οι άλλοι.

Θα επηρεαστείτε περισσότερο όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού και του Αιγόκερου από τη 0η μέχρι την 4η μοίρα.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας σε αυτές τις μοίρες πατήστε εδώ.

ΙΧΘΥΕΣ

Η Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω μπορεί να φέρει πολλές και ποικίλες ευκαιρίες που θα βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων σας και θα αυξήσει την προσωπική σας δύναμη και την επιρροή που ασκείτε στους άλλους. Θα είστε πιο κοινωνικοί και εξωστρεφείς, θα έχετε όρεξη να βγείτε με τους φίλους σας και να διασκεδάσετε, ενώ μπορεί μέσω νέων γνωριμιών να κάνετε συμμαχίες με άτομα που θα σας προσφέρουν τη βοήθεια τους και θα στηρίξουν τους στόχους σας. Το φεγγάρι θα σταθεί στο πλευρό σας και θα σας στηρίξει ώστε να κάνετε ένα όνειρό σας πραγματικότητα και ευνοεί πολύ τη συλλογική δουλειά. Ίσως δείτε το κλίμα στη δουλειά να αλλάζει υπέρ σας και να βελτιωθούν οι σχέσεις με τους συνεργάτες, τους προϊσταμένους και τους συναδέλφους. Θα νιώθετε ότι σας στηρίζουν, ότι αναγνωρίζουν τις προσπάθειες σας και ότι μπορείτε να βασιστείτε σε αυτούς. Σημαντικοί άνθρωποι από το περιβάλλον σας θα σας προσφέρουν τη βοήθεια τους για να πετύχετε τις φιλοδοξίες σας και ίσως τις επόμενες 2 εβδομάδες να ξεπεράσετε προβλήματα και διαφωνίες του παρελθόντος. Είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσετε νέες σχέσεις, να βάλετε μπροστά τα σχέδια σας, να διαφημίσετε τη δουλειά σας και να είστε πιο ενεργοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όμως μην πάρουν τα μυαλά σας αέρα και μην ονειροβατείτε, για να πετύχουν τα σχέδια σας χρειάζονται οργάνωση και πειθαρχία και πάνω από όλα να μην είναι ουτοπικά. Επίσης, αν θέλετε να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα θα πρέπει να υπολογίσετε και άλλον έναν παράγοντα, στις 29/12 ο Ερμής θα γυρίσει σε ανάδρομη πορεία, οπότε είτε πρέπει να επισπεύσετε τις διαδικασίες είτε να κάνετε μια νέα αρχή μετά τις 18/01/23 που ο Ερμής θα επιστρέψει στην ορθή του πορεία. Ο κυβερνήτης της Νέας Σελήνης, ο Κρόνος, βρίσκεται στον 12ο οίκο σας, υποδηλώνοντας ότι θα πρέπει να δώσετε σημασία στην υγεία σας, στις ανάγκες σας και στην ψυχική σας ισορροπία. Μην εμπλέκεστε στα δράματα άλλων, βρείτε χρόνο για εσάς, για να ξεκουραστείτε και να έρχεστε σε επαφή με άτομα που αγαπάτε. Μην καταπιέζετε τα θέλω σας για να εξυπηρετείτε μόνο τους άλλους.

Θα επηρεαστείτε περισσότερο όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού και του Αιγόκερου από τη 0η μέχρι την 4η μοίρα.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας σε αυτές τις μοίρες πατήστε εδώ.