Τα 10 μυστικά που ίσως δεν γνωρίζετε για το ζώδιο της Σελήνης σας

Τα 10 μυστικά που ίσως δεν γνωρίζετε για το ζώδιο της Σελήνης σας

Τα 10 μυστικά που ίσως δεν γνωρίζετε για το ζώδιο της Σελήνης σας

Η θέση της Σελήνης στο ωροσκόπιο μας είναι πάρα πολύ σημαντική και καθορίζει πολλές πτυχές της προσωπικότητας μας, το πώς συνδεόμαστε ψυχικά και συναισθηματικά με τους άλλους, τις βαθιές και ουσιαστικές μας ανάγκες, αλλά και την καθημερινή μας διάθεση μας.

Για να μάθετε σε ποιο ζώδιο  έχετε τη Σελήνη σας πατήστε εδώ.

Πολλές φορές, μάλιστα, το ζώδιο της Σελήνης μας είναι πολύ πιο ισχυρό και ίσως μας εκφράζει πολύ περισσότερο από ότι το ζώδιο του Ήλιου μας, δηλαδή το ζώδιο μας. Και αυτό γιατί η Σελήνη αντανακλά τον εσωτερικό μας κόσμο, την αλήθεια μας, τις μύχιες σκέψεις μας, τις «παράλογες» συναισθηματικές αντιδράσεις μας, που έχουν ως βάση τα τραύματα της ψυχής και τα συναισθηματικά μας κενά. Επίσης, δείχνει και τον τρόπο που βλέπουμε εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας.

Τα 10 μυστικά που ίσως δεν γνωρίζετε για την επιρροή της Σελήνης:

  1. Οι ιδιόμορφοι χαρακτήρες έχουν συχνά αντίθετα ζώδια Ήλιου και Σελήνης

Ο Ήλιος και η Σελήνη δεν είναι πλανήτες, είναι αυτό που στην αστρολογία ονομάζουμε τα «φώτα» στο γενέθλιο ωροσκόπιο ενός ατόμου. Όταν λοιπόν τα «φώτα» βρίσκονται στα «απέναντι» ζώδια, τότε το άτομο μπορεί να έχει αντικρουόμενα στοιχεία στον χαρακτήρα του και πολλές φορές να συμπεριφέρεται αλλοπρόσαλλα. Το ζώδιο του Ήλιου μας, δηλαδή το ζώδιο μας, δείχνει τα στοιχεία της προσωπικότητας που εκφράζουμε, ενώ το ζώδιο της Σελήνης δείχνει ό,τι κρύβουμε στην ψυχή μας, οπότε αν ο Ήλιος και η Σελήνη μας βρίσκονται σε απέναντι ζώδια (Κριός-Ζυγός, Ταύρος-Σκορπιός, Δίδυμοι-Τοξότης, Καρκίνος-Αιγόκερως, Λέων-Υδροχόος, Παρθένος-Ιχθύες), τότε τα συναισθήματα, οι αντιδράσεις μας και τα θέλω μας είναι πολλές φορές ασύμβατα. Έτσι, μπορεί αυτό το άτομο να λέει άλλα το πρωί και άλλα το βράδυ ή να πράττει διαφορετικά από αυτό που δηλώνει ότι θα κάνει. Είναι αυτό που λένε κάποιοι, άλλο θέλει η καρδιά και άλλο η λογική. Τα άτομα με αντίθετα ζώδια Ήλιου-Σελήνης μπορεί συχνά να αισθάνονται μπερδεμένα και να δίνουν αμφιλεγόμενα μηνύματα και στους άλλους γύρω τους ή να έχουν έντονες αντιδράσεις.

  1. Η Σελήνη μας συνδέεται με το κάρμα μας

Πολλοί πιστεύουν ότι το ζώδιο της Σελήνης αντιπροσωπεύει τον ενστικτώδη εαυτό μας, αυτόν που προέρχεται από το «φορτίο» που κουβαλάμε από τις προηγούμενες ζωές. Το κάρμα μας «στεγάζεται» στο ζώδιο της Σελήνης μας και αντικατοπτρίζει τον τρόπο με τον οποίο εκφράζουμε τον εσωτερικό μας εαυτό, σύμφωνα με τα ένστικτα και τα τραύματα που είναι ριζωμένα στην ψυχή μας από το παρελθόν μας.

  1. Η Σελήνη αλλάζει καθημερινά, το ίδιο κι εμείς

Η περιστροφή της Σελήνης γύρω από τη γη διαρκεί περίπου 27 ημέρες και καθ’ όλη τη διάρκεια αυτού του κύκλου, αλλάζει συνεχώς και εμείς βλέπουμε το τμήμα της που φωτίζεται κάθε βράδυ διαφορετικό. Σύμφωνα λοιπόν με τον κύκλο της Σελήνης διαφοροποιείται και η ενέργεια. Και όπως επηρεάζονται τα ύδατα της γης, ανάλογα με τη φάση της Σελήνης, έτσι επηρεάζονται οι ορμόνες μας και η συμπεριφορά μας.

  1. Το ζώδιο της Σελήνης «ρυθμίζει» τη διάθεση μας

Στη περιστροφή της η Σελήνη αλλάζει ζώδιο περίπου ανά 2,5 ημέρες και η καθημερινή της θέση παίζει τεράστιο ρόλο στην ψυχολογία μας, γι’ αυτό και στις καθημερινές μου προβλέψεις αναφέρω σε ποιο ζώδιο βρίσκεται η Σελήνη. Ανάλογα λοιπόν με το ζώδιο που βρίσκεται η Σελήνη κάθε μέρα, τις όψεις που δημιουργεί, αλλά και το ζώδιο που εκπροσωπεί η δική μας Σελήνη, διαφοροποιείται η διάθεση μας, τα συναισθήματά μας και οι αντιδράσεις μας. Για παράδειγμα, αν η Σελήνη είναι στον Καρκίνο και εσείς έχετε τη Σελήνη σας στο ίδιο ζώδιο, εκείνες τις ημέρες θα είστε πολύ πιο συναισθηματικοί, κυκλοθυμικοί και θα τα παίρνετε όλα πιο προσωπικά. Για να δείτε πώς σας επηρεάζει η θέση της Σελήνης, καλό είναι να κρατάτε ένα προσωπικό Σεληνιακό ημερολόγιο, όπου θα καταγράφετε καθημερινά τη διάθεση σας και τη θέση της Σελήνης. Θα δείτε ότι κάποιες θέσεις της Σελήνης σας κάνουν πιο ευάλωτους, κάποιες άλλες πιο ενεργητικούς και άλλες πιο μοναχικούς ή ευέξαπτους. Τα συμπεράσματα θα σας εκπλήξουν.

  1. Το ζώδιο της Σελήνης μπορεί να εξηγήσει το γιατί δεν νιώθουμε αυτό που ορίζει το ζώδιο του Ήλιου μας

Όπως έχουμε εξηγήσει, το ζώδιο της Σελήνης αφορά τον εσωτερικό μας εαυτό, τις αλήθειες μας, που μόνο εμείς γνωρίζουμε πραγματικά. Αντιπροσωπεύει τις ανάγκες μας, αυτά που μας κάνουν να νιώθουμε ασφάλεια, αλλά και τους φόβους μας. Έτσι, αν η Σελήνη μας βρίσκεται σε ένα ζώδιο με πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά από το ζώδιο του Ήλιου μας, τότε ίσως το ζώδιο της Σελήνης μάς εκφράζει πολύ περισσότερο από ότι το ζώδιο μας. Για παράδειγμα, αν κάποιος εκπροσωπεί το εξωστρεφές και κοινωνικό ζώδιο του Λέοντα, αλλά η Σελήνη του είναι στον εσωστρεφή Καρκίνο ή στον μυστικοπαθή Σκορπιό, τότε το άτομο θα αισθάνεται πολύ πιο ασφαλής όταν δεν εκτίθεται σε ξένα βλέμματα και δεν θα νιώθει τόσο Λέων.

  1. Το ζώδιο της Σελήνης είναι ο μυστικός μας εαυτός

Το ζώδιο της Σελήνης μας είναι αυτό που πιστεύουμε εμείς για τον εαυτό μας. Είναι τα κρυφά ταλέντα μας, οι κρυφοί μας φόβοι, η αλήθεια μας που δεν μοιραζόμαστε. Ανεξάρτητα με το ζώδιο του Ήλιου μας, το ζώδιο της Σελήνης καθορίζει το τι θα πράξουμε τελικά ή πώς θα αντιδράσουμε σε στιγμές κρίσης. Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να φαίνεται δειλός ή άτολμος, επειδή εκπροσωπεί κάποιο ζώδιο που δεν τον αφήνει να εκφράσει τη δύναμή του, αλλά αν έχει μια δυνατή Σελήνη θα βγει μπροστά τη στιγμή που όλοι οι άλλοι θα κάνουν φοβούμενοι πίσω.

  1. Το ζώδιο της Σελήνης, η μητρότητα και η μητέρα μας

Η Σελήνη στην αστρολογία συμβολίζει τη μητρότητα, τη φροντίδα, τη θρέψη και, ανάλογα με το ζώδιο που την έχουμε στον γενέθλιο χάρτη μας, δείχνει πώς βλέπουμε τη μητρότητα και τι περιμένουμε από τη μητέρα μας. Για παράδειγμα, αν κάποια γυναίκα έχει Σελήνη στον Τοξότη θα γίνει μια μητέρα που συμπορεύεται με το παιδί της και θα προσπαθεί να του μάθει τον κόσμο και όχι να το χειραγωγήσει. Αλλά και αν ένα παιδί έχει Σελήνη στον Τοξότη η ανάγκη του είναι η ελευθερία, η περιπέτεια, η διασκέδαση και η γνώση και όχι η καταπίεση και τα πρέπει.

  1. Η ευτυχία και η θλίψη «φωτίζονται» από τη Σελήνη μας

Το ζώδιο της Σελήνης μας δείχνει τι και πώς θα μας οδηγήσει στην ευτυχία και τι θα μας γεμίσει θλίψη και απογοήτευση. Επειδή η Σελήνη αφορά τις βαθιές μας ανάγκες, αν παραστρατήσουμε και πάμε αντίθετα, δεν θα βρούμε αυτό που θα μας προσφέρει τη γαλήνη στην ψυχή μας. Για παράδειγμα, αν κάποιος έχει Σελήνη στον Υδροχόο, δεν αντέχει μέσα σε ένα περιβάλλον που ζει στο δράμα ή σε περιορισμούς. Κάποια στιγμή θα επαναστατήσει και θα σπάσει τα δεσμά για να βρει τη ισορροπία του.

  1. Η Σελήνη αντικατοπτρίζει τα «παράλογα» συναισθήματα

Αν η θέση του Ήλιου παρουσιάζει την ορθολογική μας ικανότητα και το ποιοι προσπαθούμε να δείξουμε ότι είμαστε, το ζώδιο της Σελήνης δείχνει αυτό που πραγματικά είμαστε. Και πότε βγαίνει ο αληθινός μας εαυτός; Όταν δεν μπορούμε να ελέγξουμε το συναίσθημα μας, δηλαδή όταν πράττουμε ή αντιδράμε ενστικτωδώς. Και τότε δεν θα εκφραστούμε με τα χαρακτηριστικά που έχει το ζώδιο του Ήλιου μας, αλλά με αυτά που έχει το ζώδιο της Σελήνης μας. Η Σελήνη μας κρύβεται πίσω από ό,τι φαίνεται «παράλογο», αντιδραστικό, ανεξέλεγκτο, αλλά και πίσω από ό,τι μας κάνει να αισθανόμαστε ασφάλεια. Για παράδειγμα, μια Σελήνη στον Σκορπιό θα είναι πάντα καχύποπτη και εσωστρεφής, μια Σελήνη στον Ταύρο θα θέλει υλική εξασφάλιση, ενώ μια Σελήνη στον Ζυγό θα επιζητά αρμονία και ισορροπία.

  1. Η Σελήνη επισημαίνει και το πώς θα αισθανθούμε ολοκλήρωση

Μέσα από όλα αυτά τα βαθιά και μυστικά που συμβολίζει το ζώδιο της Σελήνης μας, μάς οδηγεί και στην ολοκλήρωση. Δηλαδή, στο να δημιουργήσουμε τις συνθήκες που λαχταράμε για να αισθανθούμε την αίσθηση της ασφάλειας και της φροντίδας. Σίγουρα, κάποια από τα τραύματα του παρελθόντος μπορούν να επουλωθούν αν εκπληρώσουμε το ζητούμενο της Σελήνης μας. Για παράδειγμα, τα άτομα που έχουν Σελήνη στους Διδύμους θέλουν επικοινωνία και πνευματική ταύτιση για να βρουν την εσωτερική τους γαλήνη, ενώ όσοι έχουν τη Σελήνη τους στον Κριό χρειάζονται ενθουσιασμό και πάθος, αλλιώς πλήττουν και τρώγονται με τα ρούχα τους.