Μια πρώτη γεύση για το 2021…με πιο πολλά λόγια!

Μια πρώτη γεύση για το 2021…με πιο πολλά λόγια!

Λίγο έμεινε για να τελειώσει η χρονιά που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ και η αγωνία για το τι θα φέρει το 2021 κορυφώνεται. Το 2020 ήταν η χρονιά που οι… συναντήσεις του Κρόνου με τον Πλούτωνα καθόρισαν τις εξελίξεις και «βοήθησαν» να διαλυθούν σχεδόν τα πάντα. Το 2021, καλούμαστε να μαζέψουμε κάποια από τα κομμάτια μας και να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ξανά από την αρχή. Όμως για να τα καταφέρουμε θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι πλέον όλα έχουν αλλάξει και μόνο μέσω της συνεργασίας, της ομαδικότητας, της αλληλεγγύης, της ανανέωσης των κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών μας θεσμών, θα μπορέσουμε να πάμε παρακάτω. Αυτή είναι και η τεράστια πρόκληση του 2021 με τα 3 τετράγωνα που θα γίνουν μεταξύ του Κρόνου (που θα βρίσκεται στον Υδροχόο και είναι το ζώδιο της συλλογικότητας) και του Ουρανού (που είναι στον Ταύρο και έχει ως κύρια θέματα του την ασφάλεια).

Πολιτικές εξελίξεις

Τα τετράγωνα του Κρόνου με τον Ουρανό θα σχηματιστούν στις 17 Φεβρουαρίου, στις 14 Ιουνίου και στις 24 Δεκεμβρίου του επόμενου έτους και ίσως δούμε κοντά σ’ αυτές τις ημερομηνίες να κορυφώνονται οι ταξικές συγκρούσεις και οι αντιπαραθέσεις. Εξάλλου αυτή η όψη δείχνει ότι το 2021 θα έχουμε σημαντικές πολιτικές εξελίξεις, καθώς κάποιοι θα προσπαθούν για μια πιο προοδευτική και δίκαιη κοινωνία, αλλά θα βρίσκουν σθεναρές αντιστάσεις από αυτούς που  θέλουν να διατηρήσουν την εξουσία και τον έλεγχο. Ο Κρόνος συνδέεται με το κατεστημένο, τον έλεγχο, τον φόβο και ο Ουρανός συμβολίζει την αλλαγή, την πρόοδο, την εξέλιξη και δεδομένου ότι τα τετράγωνα πραγματοποιούνται σε σταθερά ζώδια (Ταύρος και Υδροχόος) οι αλλαγές θα είναι αργές και βασανιστικές. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η νέα χρονιά ξεκινά με την παρουσία τριών ισχυρών πλανητών στο ζώδιο της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης, τον Υδροχόο και ένα είναι σίγουρο: ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία για να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να έλθει η πραγματική αλλαγή.

Πίστη και ανιδιοτέλεια

Ο Δίας, ο πλανήτης της επέκτασης και της αισιοδοξίας -που θα βρίσκεται στο μεγαλύτερο μέρος της νέας χρονιάς στον συλλογικό, αλλά πιο απρόσωπο Υδροχόο- θα κάνει μια επίσκεψη στο πιο ευαίσθητο και συμπονετικό ζώδιο των Ιχθύων από τις 14 Μαΐου έως τις 28 Ιουλίου και από αυτή τη θέση θα βοηθήσει να διατηρήσουμε την πίστη μας και θα μας δώσει δύναμη να γίνουμε πιο ανιδιοτελείς και πιο συμπονετικοί με τους συνανθρώπους μας. Ωστόσο, την συγκεκριμένη περίοδο θα πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή σε απατεώνες και ψευδοπροφήτες, που θα κάνουν την εμφάνιση τους και θα υπόσχονται λύσεις και σωτηρίες για το δικό τους κέρδος όμως.

Σημαντικές ανακαλύψεις και εξελίξεις

Η Μεγάλη σύνοδος Δία – Κρόνου στον Υδροχόο, που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Δεκεμβρίου 2020, θα στρώσει το χαλί ώστε τη νέα χρονιά να δούμε μεγάλες εξελίξεις στους τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας, αλλά και στην οικονομία, τη γεωργία και την εκμετάλλευση των φυσικών μας πόρων, μολονότι μπορεί να έχουμε περιβαλλοντολογικές κρίσεις αν αφήσουμε τη φροντίδα του περιβάλλοντος στην τύχη του.

Την τελευταία φορά που ο Κρόνος βρέθηκε στον Υδροχόο ήταν το 1991 όταν μπήκε στη ζωή μας το διαδίκτυο. Την τελευταία φορά που ο Κρόνος και ο Ουρανός ήταν σε τετράγωνο ήταν το 1999-2000 με την εξάπλωση του internet παγκοσμίως, την ανακάλυψη του ανθρώπινου γονιδιώματος, αλλά και την περιβαλλοντολογική κρίση που έφτασε στα χειρότερα της. Φέτος, θα δούμε ακόμη μεγαλύτερη πρόοδο στην τεχνολογία και τις επιστήμες και θα βρεθεί και το αντίδοτο για την πανδημία covid-19. Επειδή ο Κρόνος αναφέρεται σε περιορισμό, ίσως δούμε και αλλαγές στο internet, στην ηθική κατεύθυνση των ελευθεριών που δίνει.

Εντάσεις και φανατισμός

Οι εκλείψεις του 2021 θα συνεχίσουν στον άξονα Διδύμων – Τοξότη, στις 26/5, στις 10/6 και στις 4/12 και ίσως δημιουργήσουν ένταση και φανατισμό κυρίως σε θρησκευτικά και πολιτικά θέματα, φέρνοντας στο προσκήνιο και εξτρεμιστικές κινήσεις. Η έκλειψη της 19ης Νοεμβρίου θα εγκαινιάσει μια νέα σειρά εκλείψεων σε ένα νέο άξονα, τον άξονα Ταύρου – Σκορπιού θέτοντας στο τραπέζι θέματα ασφάλειας, παρασκηνίου και ελέγχου.

Λίγο πριν την εκπνοή του 2021, η Αφροδίτη γίνεται στάσιμη στον Αιγόκερω στις 19 Δεκεμβρίου για να γυρίσει ανάδρομη στις 21/12 και ο Δίας θα μπει επίσημα στους Ιχθύς στις 30 Δεκεμβρίου. Η περίοδος της ανάδρομης Αφροδίτης είναι πάντα μια καλή στιγμή για να επανεκτιμήσουμε τις αξίες και τις ευθύνες μας κυρίως στις σχέσεις και τα οικονομικά μας. Εν κατακλείδι το 2021 θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε τους φόβους μας και να αντιμετωπίσουμε όλα όσα αποφεύγαμε, ώστε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την πρόβλεψη για το δικό σας ζώδιο και ωροσκόπο.