Ζώδια που γίνονται συχνά πόλος έλξης σε χειριστικούς συντρόφους και τοξικές σχέσεις

Ζώδια που γίνονται συχνά πόλος έλξης σε χειριστικούς συντρόφους και τοξικές σχέσεις

Ζώδια που γίνονται συχνά πόλος έλξης σε χειριστικούς συντρόφους και τοξικές σχέσεις

Όταν κάποιος βρίσκεται σε τοξική σχέση, η αυτοεκτίμηση και η αυτοπεποίθησή  του βρίσκονται ξαφνικά σε ελεύθερη πτώση. Τον επικρίνουν διαρκώς, του γκρινιάζουν και τον υποτιμούν. Στο τέλος του λείπει ο ίδιος του ο εαυτός, το άτομο που ήταν πριν από αυτή τη σχέση. Λαχταρά να νιώσει και πάλι εσωτερική ηρεμία και αγάπη. Η σχέση του είναι περίπλοκη, ακατάστατη και ελλιπής. Ό,τι και να κάνει ποτέ δεν είναι αρκετό για το σύντροφό του, με αποτέλεσμα να αρχίσει να αναζητά την αναγνώριση και την αποδοχή από τους φίλους και την οικογένειά του. Αισθάνεται μοναξιά μέσα στη σχέση του, και ακόμη και όταν χαμογελά, βαθιά μέσα του είναι λυπημένος, μόνος και απογοητευμένος.

Οι τοξικοί άνθρωποι έλκονται από τα θετικά στοιχεία μιας ευχάριστης και δοτικής προσωπικότητας και εκμεταλλεύονται την καλοσύνη, την επιθυμία να βοηθήσει και φυσικά τα φτωχά όρια. Αυτά τα ζώδια τραβούν τις τοξικές σχέσεις και δύσκολους χειριστικούς ανθρώπους σαν μαγνήτης, αλλά είναι καλό να θυμούνται ότι όποιος τους κάνει να νιώθουν άσχημα για τον εαυτό τους δεν αξίζει να μένει στη ζωή τους

ΛΕΩΝ

Είναι η λαμπερή σας προσωπικότητα αλλά και η ακτινοβολία σας που ελκύει τους τοξικούς ανθρώπους. Τα πάντα σχετικά με εσάς τους ενδιαφέρουν. Από την ευτυχισμένη σας ζωή, τον τρόπο που ακολουθείτε το πάθος σας, μέχρι τον τρόπο που προβάλλετε τον εαυτό σας, οι τοξικοί θέλουν να αποκτήσουν ό,τι έχετε και να γίνουν αυτό που είστε. Η ανάγκη σας για αγάπη, αποδοχή και θαυμασμό, είναι συχνά όμως το εισιτήριο που θα χρησιμοποιήσουν για να μπουν στη ζωή σας. Στην αρχή, τέτοιοι άνθρωποι προσποιούνται ότι έχουν στο μυαλό τους το καλό σας, και δίνουν απλόχερα όλη τους την προσοχή. Αλλά έρχεται η στιγμή που αποκαλύπτονται οι αληθινές προθέσεις τους. Τότε γίνεται φανερό ότι δεν σέβονται ούτε τα συναισθήματα, ούτε τις απόψεις ούτε τις κόκκινες γραμμές. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν διαρκώς δικαιολογίες για τον εαυτό τους, δεν παίρνουν ποτέ την ευθύνη που τους αναλογεί και είναι πάντα έτοιμοι να παίξουν το θύμα ή να κάνουν τους θιγμένους.

Ως ζώδιο της φωτιάς αναζητάτε μια σχέση που βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και ειλικρίνεια. Δεν σας ενδιαφέρει κάποιος που δεν είναι ξεκάθαρος για το τι θέλει. Και σίγουρα δεν θέλετε κάποιον που παίζει τέτοιου είδους  παιχνίδια μαζί σας.

Οι τοξικοί και χειριστικοί σύντροφοι το μόνο που επιθυμούν, είναι ένα ξεχωριστό άτομο του οποίου η προσοχή θα τους έκανε να νιώσουν καλύτερα για τον εαυτό τους έστω και προσωρινά.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Είστε το πιο δοτικό από όλα τα ζώδια. Βοηθάτε και δίνετε προτεραιότητα στους άλλους ανθρώπους, αφήνοντας τις δικές σας ανάγκες συχνά στην άκρη. Συχνά επίσης, θεωρείτε τους άλλους πιο σημαντικούς από εσάς. Με αυτό τον τρόπο, μπορεί να γίνετε κάποιες φορές πόλος έλξης σε χειριστικές και αυταρχικές προσωπικότητες.

Όταν κάποιος είναι τελειομανής όπως το ζώδιο της Παρθένου, στέλνει υποσυνείδητα το μήνυμα ότι θα κάνει τα πάντα για να μην απογοητεύσει κανέναν.  Οι τοξικοί άνθρωποι σπεύδουν τότε να χειραγωγήσουν, ώστε να κάνετε κάθε δυνατή προσπάθεια για αυτούς, στο όνομα της τελειότητας.

Είναι άνθρωποι που σας βλέπουν περισσότερο ως ευκαιρία να επιβεβαιωθούν παρά ως σύντροφο. Τέτοιοι τύποι συχνά, μπορεί να αντιμετωπίζουν κάποιον με υπεροψία μόνο και μόνο επειδή νομίζουν ότι μπορούν. Χρησιμοποιούν τη δύναμή τους για να ασκήσουν έλεγχο, πιθανώς επειδή αισθάνονται ότι δεν έχουν κανέναν έλεγχο στη ζωή τους.

Ως Παρθένος, δυσκολεύεστε να αφήσετε τα πράγματα στην τύχη τους. Θεωρείτε τον εαυτό σας ως ικανό στην επίλυση σύνθετων προβλημάτων, αλλά αυτό συχνά σημαίνει ότι ξοδεύετε πολύτιμη φαιά ουσία, με άτομα που δεν αξίζουν την προσοχή σας και δημιουργείτε χάος στη ζωή σας. Ούτε όμως και τότε δεν πρέπει να κουβαλάτε εσείς ενοχές για λογαριασμό άλλων.

Ξέρετε καλά την αξία σας και δεν θα αφήσετε μακροπρόθεσμα κάποιον να σας ρίχνει ψυχολογικά. Άλλωστε, θα έρθει η ώρα που θα αναλύσετε τις περίεργες συμπεριφορές και τελικά θα κάνετε αυτό που πρέπει, γιατί αντιλαμβάνεστε πολύ καλά τη διαφορά ανάμεσα στο σωστό και το λάθος και όταν τελικά πάρετε τις αποφάσεις σας δεν κάνετε μισές δουλειές.

ΖΥΓΟΣ

Έχετε μια από αυτές τις αξιαγάπητες προσωπικότητες που αρέσουν στον περισσότερο κόσμο. Είστε ο τύπος που έχει πολλές κοινωνικές συναναστροφές και που οι φίλοι πραγματικά σημαίνουν πολλά για εσάς. Κάνετε ό,τι μπορείτε για να βεβαιωθείτε ότι οι άνθρωποι γύρω σας αισθάνονται άνετα και ευχάριστα.

Γι’ αυτό όλοι γοητεύονται και νιώθουν σημαντικοί και ξεχωριστοί κοντά σας. Πιστεύετε κατά βάθος ότι το να είσαι καλός φίλος ή σύντροφος, σημαίνει να καταβάλλεις προσπάθεια, να μην λες εύκολα όχι και να κάνεις και μερικούς συμβιβασμούς για το γενικότερο συμφέρον.

Είστε το ζώδιο που θέλει να φέρει αρμονία και προσπαθεί να ευχαριστεί τους πάντες και όλα αυτά τα ωραία τραβούν σαν μέλι, από μίλια μακριά, τους τοξικούς ανθρώπους.

Η άνευ όρων προσοχή που δίνετε απλόχερα, συνήθως τους κάνει να θέλουν να το εκμεταλλευτούν και μπορούν εύκολα να αποκτήσουν μέχρι και εμμονή μαζί σας.

Οι τοξικοί και χειριστικοί σύντροφοι, θέλουν όλη την προσοχή πάνω τους, διαρκώς.

Έτσι, πριν το καταλάβετε, έχουν κολλήσει πάνω σας σαν βδέλλα, απομυζώντας όλη σας την ενέργεια και έχουν ενσωματωθεί στη καθημερινότητα και τη ζωή σας.

Η καρδιά σας είναι τόσο τρυφερή, που δεν κακοχαρακτηρίζετε κάποιον εύκολα, πόσο μάλλον ένα σύντροφο. Σύντομα όμως, σε αυτές τις περιπτώσεις καταλαβαίνει κανείς με τι έχει να κάνει. Η ευγένεια και η καλοσύνη δεν είναι κάτι που πρέπει να αποτινάξετε από πάνω σας ως αυτοτιμωρία, προτιμήστε να απομακρύνετε τέτοια άτομα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Φιλικό και ειλικρινές, το ζώδιο του Υδροχόου είναι ανοιχτό σχεδόν σε όλες τις ιδιαιτερότητες και όλες τις απόψεις, επιτρέποντας του να γνωρίσει πραγματικά πολλούς μη συμβατικούς και διαφορετικούς ανθρώπους. Προσελκύει όμως έτσι, με την αδιάκριτη αποδοχή του, και αρκετούς τοξικούς.

Υπερόπτες, προσκολλημένοι και χειριστικοί, βλέπουν αυτή την συγκροτημένη  προσωπικότητα και τρέχουν προς εσάς πρόσω ολοταχώς.

Η αυτοπεποίθηση που εκπέμπετε είναι κάτι που βλέπουν ως απειλή, ή ως σανίδα  σωτηρίας. Θα προσπαθήσουν να κλέψουν τη λάμψη σας και να γίνουν λαθρεπιβάτες στον κόσμο σας.

Η ειλικρίνεια και η πίστη είναι βασικά στοιχεία του χαρακτήρα σας, οπότε όταν βάζετε κάποιον στη ζωή σας, τον εκτιμάτε και τον προστατεύετε. Ένα χειριστικό όμως άτομο, θα το χρησιμοποιήσει και αυτό, εναντίον σας. Βλέπουν πόσο νοιάζεστε, πόσο φιλικός και εξωστρεφής μπορείτε να είστε και αυτό τους κάνει να ζηλεύουν. Μπορούν να σας χτυπήσουν κάτω από τη ζώνη χωρίς ενδοιασμούς και ενοχές. Εκμεταλλεύονται την καλοσύνη σας και προκαλούν πόνο στη ζωή σας μόνο και μόνο επειδή τους κάνει να αισθάνονται μια στιγμιαία υπεροχή.

Αλλά το θέμα είναι να συνειδητοποιήσετε ότι η ψυχική σας ηρεμία είναι αρκετά πολύτιμη για να μην επιτρέψετε σε κάποιον να σας στερήσει από τις αξίες σας.

Γνωρίζετε ως Υδροχόος σε βαθύτερο επίπεδο ότι άνθρωπος σημαίνει πολλά και σημαντικά πράγματα, οπότε θα κάνετε αυτό που πρέπει. Τους απομακρύνετε με καλοσύνη.

Επίσης ως Υδροχόος πατάτε γρήγορα ξανά στα πόδια σας και υπερασπίζεστε τον εαυτό σας. Και αυτό που σας κάνει τελικά καλύτερους, είναι ότι δεν θα βλάψετε ποτέ σκόπιμα κάποιον.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

5 ενδείξεις ότι ο/η συντρόφός σου είναι χειριστικό άτομο