Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως: Τι διδάσκουν στις σχέσεις τους τα ζώδια της γης

Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως: Τι διδάσκουν στις σχέσεις τους τα ζώδια της γης

Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως: Τι διδάσκουν στις σχέσεις τους τα ζώδια της γης

Τα ζώδια της γης εκφράζουν την αγάπη τους πρακτικά, σωματικά και αισθησιακά και είναι πολύ αξιόπιστα. Μπορείτε να τους ζητήσετε κάτι και να βασιστείτε σε αυτά για ό,τι περνάει από το χέρι τους. Θα σταθούν δίπλα σας σε φυσικό επίπεδο, αλλά ίσως δυσκολευτούν να συνδράμουν πέραν του δεόντως σε θεωρητικές ακροβασίες και σε πολύπλοκα συναισθήματα.

Ενώ ορισμένα ζώδια είναι επιρρεπή στο να χαθούν στα συναισθήματα, να απορροφηθούν από τις επαγωγικές περιπλανήσεις της διάνοιας, ή να ταλανίζονται από τις πύρινες ριπές της παθιασμένης τους φύσης, τα ζώδια της γης παραμένουν προσγειωμένα με τρόπο που επιτρέπει στους άλλους να αισθάνονται ήρεμοι και συγκροτημένοι στην παρουσία τους. Αυτή η ικανότητα να παραμένουν σταθεροί, να έχουν αυτοκυριαρχία και να τα έχουν όλα μέσα τους τακτοποιημένα και πάντα εντός πλαισίου, είναι απαράμιλλη.

Ένα ζώδιο της γης που έχει υγιή αυτοεκτίμηση, εκφράζει τις φυσικές του δυνάμεις με σεβασμό και δύναμη, και γίνεται το γόνιμο έδαφος που η ζωή και η αγάπη μπορεί να θριαμβεύσει. Στα ζώδια της γης δεν αρέσουν πολύ οι θεωρητικές αναζητήσεις και αναλύσεις, αλλά αν τους γοητεύσετε θα θέλουν να είναι δίπλα σας διαρκώς. Θα είναι μια ισχυρή παρουσία στη ζωή σας, θα σας εκτιμήσουν και θα είναι πιστοί. Θα σας φροντίσουν και θα σας κανακεύουν, αλλά πάντα εντός των ορίων και των δυνατοτήτων τους. Δεν είναι επιπόλαιοι ούτε με τα υλικά τους αγαθά ούτε με τον χρόνο τους. Είναι αισθησιακοί και δοτικοί εραστές, καθώς είναι στοργικές προσωπικότητες, αφοσιωμένες, με εμμονή στην ευχαρίστηση και προσανατολισμένες στη λεπτομέρεια. Θα σας δείξουν τη σημασία του να είστε παρόντες και μην κάνετε τίποτα βεβιασμένα.

Στον ρυθμό του σύγχρονου κόσμου είναι πολύ εύκολο να τρέχει κάποιος διαρκώς και να είναι σε μια συνεχή κατάσταση βιασύνης. Τα ζώδια της γης διδάσκουν την έννοια της παρουσίας, του να είμαστε εκεί με όλο μας το είναι, να ζούμε, να προσπαθούμε και να απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή. Μας δείχνουν πώς να νιώθουμε τη στήριξη της γης και την ασφάλεια που μας παρέχει. Η γειωμένη ενέργειά τους και πρακτική και ήρεμη φύση τους τους επιτρέπει να πλησιάζουν τη ζωή με πρόθεση, πίστη, προσοχή και σωφροσύνη. Αργά και σταθερά προσεγγίζουν ανθρώπους και καταστάσεις και κερδίζουν τους αγώνες της ζωής τους. Ο Ταύρος, η Παρθένος και ο Αιγόκερως είναι σε επαφή με τις σωματικές και συναισθηματικές τους ανάγκες και μας διδάσκουν τη σημασία της υπομονής και της επιμονής. Η ενότητα ανάμεσα στο σώμα και το πνεύμα είναι σημαντική και ο αντίκτυπος που έχει στην αγάπη (τόσο για τον εαυτό όσο και τους άλλους) της επιτραπεί να ριζώσει και να βιωθεί πρώτα εσωτερικά, ώστε να μπορέσει εκφραστεί με όλη της τη δυναμική προς τα έξω. Οι γήινοι εραστές έχουν ανάγκη να μην μπαίνουν επιπόλαια και βιαστικά σε μια σχέση, αλλά να αφήνουν πρώτα τα συναισθήματα τους να ωριμάσουν και να έχουν τον χρόνο να εξερευνήσουν αυτό που θα επενδύσουν ώστε να είναι απολύτως σίγουροι.

Θα σας διδάξουν την αποδοχή, την ακεραιότητα και την ηρεμία

Ως εκείνο που σχετίζεται με την ύλη και την απτή πραγματικότητα, ένα ζώδιο της γης αντιπροσωπεύει τη φυσική εκδήλωση των πραγμάτων. Έτσι εκφράζει τον εαυτό του με απλό άμεσο, ήρεμο και ειλικρινή τρόπο. Ενώ μερικά ζώδια δε θέλουν να εκτίθενται ή προσπαθούν να προστατέψουν ορισμένες πτυχές της προσωπικότητάς τους, τα ζώδια της γης τείνουν να δείχνουν αυτό που είναι, ίσως επειδή η αυθεντικότητα είναι ο μόνος τρόπος που γνωρίζουν. Σε συνάρτηση με τους ανθρώπους της ζωής τους, όποιες ιδιορρυθμίες και αν αυτοί έχουν, ο Ταύρος, η Παρθένος και ο Αιγόκερως συνήθως μπορούν να τις αποδεχθούν. Ίσως όχι πάντα αδιαμαρτύρητα, γιατί πάντα προσπαθούν για το καλύτερο, αλλά ουσιαστικά και πρακτικά αποδέχονται τον άλλον όπως τον εαυτό τους. Για αυτά τα ζώδια η απελευθέρωση δεν έρχεται μέσω του μύθου ή του φόβου, αλλά μάλλον με το να στηρίζει και να υποστηρίζει κάποιος ολοκληρωτικά τον εαυτό του και ό,τι αγαπάει.

Θα σας μάθουν τη σημασία της υπευθυνότητας, του μέτρου και της αξιοπιστίας

Τα ζώδια της γης είναι παραγωγικά στην υλική σφαίρα και γι’ αυτό είναι εστιασμένα στην εργασία τους. Διαθέτουν αρκετή δημιουργικότητα, πείσμα για επιτυχία και δεν τείνουν να παίρνουν μεγάλα ρίσκα. Η στοχοπροσηλωμένη νοοτροπία τους κάνει λογικούς και μετρημένους στη συμπεριφορά, ενώ μειώνει κατακόρυφα τις πιθανότητες να αφήσουν άλλους να τους επηρεάζουν και να τους απομακρύνουν από τους στόχους τους. Είναι οι οικοδόμοι του Ζωδιακού, και καθώς είναι προσγειωμένοι και εργατικοί, προσφέρουν και στους γύρω τους σταθερότητα και γερές βάσεις. Τα ζώδια της γης είναι ρεαλιστικά, υπεύθυνα και πρακτικά, καθιστώντας τα μια υπολογίσιμη και αξιόπιστη δύναμη. Κρατούν πάντα τον λόγο τους και σας καλούν να είστε ισότιμος εταίρος στο θέμα της αξιοπιστίας.

Θα μπορέσετε να εξερευνήσετε την αισθητική και την αξία της

Η σταθερότητα δεν είναι το μόνο ατού της γήινης τριάδας, αλλά διαθέτουν επίσης μοναδικό και υπέροχο γούστο στις τέχνες, στην αισθητική και στη μόδα. Συγκινούνται από την ομορφιά της ύλης αλλά και των ηδονών της πολυτέλειας. Αυτή η αγάπη για την ομορφιά, την άνεση και την πολυτέλεια εκδηλώνεται διαφορετικά στα ζώδια. Για τον Ταύρο είναι ένα εκ γενετής δικαίωμα, για την Παρθένο μια ανταμοιβή και για τον Αιγόκερω κάτι που πρέπει να κερδίσει με τον κόπο του, θυσίες ή στερήσεις. Προσέχουν επίσης όταν αγοράζουν όμορφα πράγματα τη σχέση ποιότητας – τιμής και την μακροπρόθεσμη αξία ή απόδοση της επένδυσής τους.

Τα ζώδια της γης στις σχέσεις τους

ΤΑΥΡΟΣ

Η αγάπη του Ταύρου είναι σχεδόν κάπως παλιομοδίτικη. Στον έξω κόσμο, αυτό το ζώδιο της γης μπορεί να φαίνεται απόλυτα συγκροτημένο, αλλά μέσα τους είναι ρομαντικές ψυχές που αναζητούν τον έρωτα της ζωής τους. Θέλουν έναν σταθερό, πιστό σύντροφο που να είναι στοργικός και γοητευτικός. Ίσως πάντα να μην εκφράζουν με λόγια όσα αισθάνονται. Το γεγονός όμως ότι παίρνουν αισθηματικό ρίσκο και βρίσκονται εκεί κοντά στο σύντροφό τους είναι μια ξεκάθαρη απόδειξη των συναισθημάτων τους. Θα δείξουν τι αισθάνονται φροντίζοντας τον σύντροφό τους, ίσως ακόμη και ελέγχοντάς τον, αλλά θα είναι εκεί πάντα όταν τους χρειάζονται. Θα είναι ο βράχος για τον σύντροφό του σε στιγμές χαράς και λύπης, αγώνων ή επιτευγμάτων. Είναι πολύ αισθησιακοί, οι γήινες απολαύσεις όλων των ειδών τους ελκύουν και βάζουν την άνεση πάνω από όλα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Οι Παρθένοι είναι εκλεκτικοί και επιλεκτικοί αλλά και κάπως ντροπαλοί, γεγονός που τους δυσκολεύει να βρουν τον σωστό σύντροφό για τα πρότυπα τους. Ωστόσο, μόλις αισθανθούν και συνειδητοποιήσουν τα αληθινά τους συναισθήματα για κάποιον δεν θα διστάσουν να δείξουν την αγάπη τους, κάνοντας πράξεις φροντίδας και πολλά πράγματα για τον σύντροφό τους. Μπορούν να κριτικάρουν ή να απορρίψουν γρήγορα, αλλά η πρόθεσή τους δεν είναι ποτέ να προσβάλλουν, μόνο να βοηθήσουν. Επειδή βλέπουν περιθώρια βελτίωσης και δυνατότητες σε όλα τα πράγματα, τείνουν να βλέπουν τις σχέσεις ως ένα έργο που θα αφοσιωθούν στην τελειοποίηση του. Αυτό τους κάνει να αισθάνονται ένα συνεχές ενδιαφέρον και να αισθάνονται ολοκληρωμένοι όσο εργάζονται για το κοινό καλό.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο επίμονος Αιγόκερως προσεγγίζει την αγάπη όπως όλα τα πράγματα με σοβαρότητα και ευθύνη. Ως το πιο φιλόδοξο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, το πιθανότερο είναι ότι έχει ένα σχέδιο για την κοινή ζωή τους και ο σύντροφός τους πρέπει να συμβαδίσει με αυτήν την ατζέντα. Επειδή οι Αιγόκεροι είναι τόσο πρόθυμοι να δημιουργήσουν οικογένεια, ξέρουν πώς να κάνουν τον σύντροφό τους να αισθάνεται σταθερός και ασφαλής με τον προστατευτικό τους τρόπο. Συνήθως θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να ζεσταθούν με το ταίρι τους και να το εμπιστευτούν. Αν δείχνουν απόμακροι ή ψυχροί το κάνουν συνήθως για να μην πληγωθούν. Όμως όταν ερωτεύονται κάποιον, αφήνουν τους αμυντικούς τοίχους να πέσουν σταδιακά. Μπορεί να μην εκφράσουν την αγάπη τους με λόγια ή δώρα, αλλά κυρίως με τις πράξεις τους. Θα μοιραστούν με τον σύντροφό τους τι νιώθουν και τι είδους μέλλον επιθυμούν μαζί του. Θα είναι πάντα εκεί όταν τον χρειάζονται και είναι σταθεροί για τον άνθρωπο που αγαπούν.