Σελήνη στους Ιχθύς σε συνδυασμό με τη Σελήνη στα 12 ζώδια

Η Σελήνη και ο ρόλος της στη συμβίωση

Σελήνη στους Ιχθύς σε συνδυασμό με τη Σελήνη στα 12 ζώδια

Σελήνη στους Ιχθύς

Χαρακτηριστικά: Δημιουργικότητα, πνευματικότητα, έντονος ψυχισμός, ευαισθησία, συμπάθεια, όνειρο, φαντασία, ποίηση, τάσεις φυγής.

Μια από τις πιο ευαίσθητες, αλλά και διαισθητικές, θέσεις της Σελήνης στον ζωδιακό κύκλο, που δίνει στον άνθρωπο δημιουργικά ταλέντα, πλούσια φαντασία και ψυχικό κόσμο, αλλά και λιγοστή σχέση με την πραγματικότητα και τον ρεαλισμό. Οι άνθρωποι με αυτή την Σελήνη ενδιαφέρονται για το μυστικό, το μυστήριο, τη μεταφυσική και την τέχνη, κυρίως τη μουσική. Τα συναισθήματα τους είναι συνήθως συγκεχυμένα και διασπώνται, χωρίς να μπορούν εύκολα να εστιάσουν στον στόχο. Όταν θυμώνουν καταπιέζουν την οργή τους και δεν τη στρέφουν στους άλλους για να μην τους πληγώσουν, αλλά με αυτό τον τρόπο στρέφονται στον εαυτό τους, κλείνονται και γίνονται πολύ ευάλωτοι. Επειδή λειτουργούν πολύ σε ψυχικό επίπεδο είναι πιθανόν, με αυτή τη θέση της Σελήνης, να γίνονται δέκτες της αρνητικής ενέργειας του περιβάλλοντος τους. Για να αποφύγουν ό,τι τους δυσκολεύει και τους πονάει, συνήθως έχουν εξαρτήσεις (αλκοόλ, κάπνισμα, ναρκωτικά, φαγητό κλπ.). Γενικώς δεν τους ενδιαφέρει να έχουν τις βάσεις και το μοντέλο σπιτιού που ονειρεύεται μια άλλη Σελήνη, όπως π.χ. στον Ταύρο (μονοκατοικία, με σκύλο, παιδιά και πισίνα) και προτιμούν να επενδύουν στις σχέσεις παρά στην ύλη. Η Σελήνη στους Ιχθύς είναι η πιο συμπονετική από όλες τις άλλες θέσεις της Σελήνης. Κάνει τον άνθρωπο να έχει διάπλατα ανοιχτές τις αισθήσεις του, για να δεχτεί το οποιοδήποτε ερέθισμα έχει να του στείλει ο άλλος και να το αξιολογήσει πάντα σύμφωνα με το πώς αρμόζει στη στιγμή. Πολλοί καλλιτέχνες με την Σελήνη στους Ιχθύς είναι αυτοί που διαπρέπουν και μάλιστα γρήγορα στον χώρο τους. Οι ηθοποιοί π.χ. με Σελήνη στους Ιχθύς μαθαίνουν τόσο γρήγορα το χαρακτήρα του ρόλου που καλούνται να παίξουν, που νομίζεις ότι τον είχαν πάντα μέσα τους!

Ταιριάζει: Με κάποιον που έχει Σελήνη ή τον Ήλιο του (το ζώδιο του δηλαδή) στο ίδιο ζώδιο των Ιχθύων, με την Σελήνη στον Καρκίνο και τον Σκορπιό. Αρμονική συμβίωση με Σελήνη στον Ταύρο, στην Παρθένο και τον Αιγόκερω.

Δύσκολη συμβίωση: Με κάποιον που έχει την Σελήνη του στον Τοξότη και τους Διδύμους.

Συνδυασμοί της Σελήνης στους Ιχθύς

Σελήνη στους Ιχθύς με Σελήνη στον Κριό

Ο άνθρωπος με τη Σελήνη στους Ιχθύς συνειδητοποιεί πόση μεγάλη ανάγκη έχει την πύρινη, παρορμητική φύση ενός άλλου με Σελήνη στον Κριό… μόνο όταν εισχωρήσει αδιαπραγμάτευτα στη ζωή του! Ανακαλύπτει σε αυτόν το πόσο σημαντικό είναι να ξοδεύεις ενέργεια με τόλμη, σθένος και γενναιότητα, μόνο και μόνο για να απολαύσεις στο τέλος της διαδρομής τα συναισθηματικά αγαθά που κατέκτησες. Δύσκολα μπορεί να συνεννοηθεί, αυτό το ζευγάρι μεταξύ του, με λόγια. Αντίθετα, όταν το πάθος έχει τον πρώτο λόγο, ανακαλύπτουν και οι δύο μια επικοινωνιακή γλώσσα που δεν μεταφέρεται σε λέξεις.

Σελήνη στους Ιχθύς με Σελήνη στον Ταύρο

Πολύ ερωτικός και ενδιαφέροντας συνδυασμός, με αμοιβαία έλξη και αστείρευτο πάθος. Οι ερωτικές συνευρέσεις δύο ανθρώπων, που ο ένας έχει την Σελήνη στον Ταύρο και ο άλλος στους Ιχθύς, είναι… επικές! Βέβαια, ο άνθρωπος με την Σελήνη στον Ταύρο νιώθει υπέροχα, απολαμβάνοντας το σεξ, ενώ ο άνθρωπος με την Σελήνη στους Ιχθύς, επίσης, νιώθει ονειρικά, απολαμβάνοντας τον έρωτα. Και οι δύο παραμένουν ικανοποιημένοι. Ωστόσο στην καθημερινότητά τους, η Σελήνη στον Ταύρο δεν βρίσκεται πάντα σύμφωνη με τις καλλιτεχνικές ιδιαιτερότητες και τις ψυχολογικές μεταπτώσεις της Σελήνης στους Ιχθύς. Αυτό όμως παρακάμπτεται όσο το πάθος είναι ζωντανό.

Σελήνη στους Ιχθύς με Σελήνη στους Διδύμους

Άλλος ένας πολύ ενδιαφέρων συνδυασμός είναι αυτός, όχι τόσο επειδή είναι πολύ συμβατοί οι δύο άνθρωποι που τον αποτελούν, όσο επειδή είναι και οι δύο πάρα πολύ ευμετάβλητοι στις διαθέσεις τους. Η Σελήνη στους Διδύμους έχει ένα επιπλέον επικοινωνιακό αίτημα από τη Σελήνη στους Ιχθύς, που αρκείται στον ρομαντικό ονειρόκοσμό της. Είναι πολύ πιθανόν οι δύο τους να γίνουν ένα εκκεντρικό ζευγάρι, με πολύ στενή σχέση με την τέχνη και τον κόσμο της show biz. Η Σελήνη στους Ιχθύς είναι αυτή που παράγει καλλιτεχνικό έργο και η Σελήνη στους Διδύμους αυτή που το επικοινωνεί στο ευρύ κοινό.

Σελήνη στους Ιχθύς με Σελήνη στον Καρκίνο

Η μητρική φύση της Σελήνης στον Καρκίνο θέτει έναν πολύ ξεκάθαρο σκοπό μέσα της όταν βρίσκεται σε μια σχέση με την Σελήνη στους Ιχθύς. Πρέπει πάση θυσία να την προστατέψει από τους κινδύνους του πραγματικού κόσμου, να διαφυλάξει την εύθραυστη φύση της και να της παρέχει όλα όσα έχει ανάγκη για να ανθίσει αυτός ο πολυκύμαντος έρωτας μεταξύ τους. Μέσα σε ένα σπίτι, στο οποίο στεγάζουν τη σχέση τους, όλα αποπνέουν την αισθαντική φύση αυτού του συνδυασμού. Οι χαμηλοί φωτισμοί, τα διακριτικά αρώματα στον χώρο, οι απαλές υφές και τα σχέδια των υφασμάτων. Η Σελήνη στους Ιχθύς, από την άλλη, νιώθει ως φυσιολογικές τις σιωπές της Σελήνης στον Καρκίνο.

Σελήνη στους Ιχθύς με Σελήνη στον Λέοντα

Είναι λίγο παράδοξο το γεγονός ότι όταν η Σελήνη στον Λέοντα νιώθει δύναμη και αυτοπεποίθηση, η Σελήνη στους Ιχθύς δεν βρίσκει πολλά συναισθηματικά κίνητρα να απλώσει την τρυφερότητά της. Όταν όμως η Σελήνη στον Λέοντα νιώθει μελαγχολική και με χαμηλή δύναμη, η Σελήνη στους Ιχθύς οπλίζεται με κουράγιο και τεράστια αποθέματα συναισθηματικής προσφοράς και βρίσκει κίνητρο να «θεραπεύσει» την κουρασμένη Σελήνη στον Λέοντα. Αυτή η σχέση βασίζεται πολύ στην τρυφερότητα και γεφυρώνει τις πολλές μεγάλες διαφορές των ανθρώπων που την αποτελούν, με την αγάπη και την πίστη.

Σελήνη στους Ιχθύς με Σελήνη στην Παρθένο

Ένας αντιθετικός συνδυασμός που μπορεί όμως να οδηγήσει στην ολοκλήρωση. Όσα καταφέρνει η Σελήνη στους Ιχθύς με ένα απαλό χάδι και με ένα «ιαματικό» άγγιγμα, τα καταφέρνει η Σελήνη στην Παρθένο με την επίμονη δουλειά της και με το κοπιώδες, ανθεκτικό στιλ της. Μεταξύ τους υπάρχει βαθιά αφοσίωση και αντλούν και οι δύο χαρά από το γεγονός ότι γνωρίζουν πως δένονται με έναν πολύ γερό κρίκο που λέγεται αγάπη. Είναι το ζευγάρι που βρίσκεται πάντα εκεί ο ένας για τον άλλο. Αυτοθυσιάζονται χωρίς να το σκεφτούν και μετά από ένα σημείο, δε νιώθει την ατομικότητά του ο καθένας. Αντιλαμβάνονται τα υλικά αγαθά ως κοινά. Αυτό που λείπει πάρα πολύ, ειδικά από τη Σελήνη στην Παρθένο, είναι ένα σύστημα αξιών και ιδεών που θα την οχυρώσει απέναντι σε αντίθετες και εχθρικές θεωρίες ζωής.

Σελήνη στους Ιχθύς με Σελήνη στον Ζυγό

Το ερωτικό παιχνίδι αυτού του συνδυασμού είναι γεμάτο εκπλήξεις και παιχνίδια, ειδικά από την πλευρά της παρορμητικής Σελήνης στον Ζυγό που νιώθει την ανάγκη, πριν και πάνω από όλα, να συντονιστεί αρμονικά με την καλλιτεχνική, υδάτινη φύση της Σελήνης στους Ιχθύς. Οι δισταγμοί που μπορεί να παρουσιάσει στην πορεία της σχέσης τους είναι επιφανειακοί, διότι στην ουσία νιώθει πολύ έντονα την έλξη της Σελήνης στους Ιχθύς. Δύσκολα σπάει ο δεσμός ανάμεσα σε αυτούς τους ανθρώπους. Η Σελήνη στους Ιχθύς από τη στιγμή που θα αισθανθεί τις ανάγκες της Σελήνης στον Ζυγό, νιώθει πανέτοιμη να τις καλύψει και να προσφέρει τα πάντα στον βωμό της ευημερίας τους.

Σελήνη στους Ιχθύς με Σελήνη στον Σκορπιό

Η Σελήνη στον Σκορπιό έχει μια δύναμη και μια αυτοσυγκράτηση όταν πρόκειται για σχέσεις πάθους που πραγματικά εντυπωσιάζει. Στέκεται σθεναρά απέναντι στην Σελήνη στους Ιχθύς και την πολιορκεί μέχρι να βεβαιωθεί πανηγυρικά ότι είναι δική του. Όταν συμβεί αυτό, η Σελήνη στους Ιχθύς σπάνια θα ξαναπαραδοθεί σε άλλον άνθρωπο, καθώς βιώνει ότι δεν έχει ανάγκη τίποτα άλλο. Ο συνδυασμός αυτός, με την υδάτινη ιδιοσυγκρασία, αφήνει ελάχιστα περιθώρια στο περιβάλλον του να καταλάβει την ένταση και το μέγεθος των αισθημάτων. Το ξέρουν και το ζουν μόνο οι δυο τους. Αντιλαμβάνονται τη συμπόρευσή τους στη ζωή, ως μια σπάνια και μοναδική εμπειρία.

Σελήνη στους Ιχθύς με Σελήνη στον Τοξότη

Η γοητεία του ανθρώπου που έχει γεννηθεί με την Σελήνη στον Τοξότη έχει να κάνει με την εγγενή σοφία του, με την ευθυκρισία με την οποία αντιμετωπίζει τα πράγματα, με την απλόχερη προσφορά του σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Ερωτικά, η Σελήνη στους Ιχθύς μπαίνει στη ζωή του ανθρώπου με τη Σελήνη στον Τοξότη και την πλημμυρίζει με όλα εκείνα τα συναισθήματα, τα οποία, ο τελευταίος, δεν είχε σκεφτεί μέχρι τότε. Απολαμβάνει την περιποίηση και τη φροντίδα της και συγκινείται με το πόσο πολύ μπορεί να κινητοποιήσει μια ψυχή, η αγάπη. Δύσκολα μπορεί κάποιος να μπει ανάμεσα σε αυτή την «έτοιμη» σχεδόν χημεία μεταξύ τους, παρά μόνο αν προκαλέσει νοητικά την Σελήνη στον Τοξότη, η οποία φυσικά, θα σπεύσει να ανταποκριθεί. Παρόλα αυτά ο συνδυασμός σε μια μακρόχρονη σχέση δεν είναι εύκολος.

Σελήνη στους Ιχθύς με Σελήνη στον Αιγόκερω

Τα πολύ μεγάλα αποθέματα ζωτικότητας και ενός καθήκοντος, που βρίσκεται μονίμως ως υποχρέωση μέσα στον άνθρωπο με τη Σελήνη στον Αιγόκερω, κινητοποιούν συναισθηματικά τη Σελήνη στους Ιχθύς και τη φέρνουν αντιμέτωπη με την πραγματική ζωή. Βέβαια, αυτή η επαφή της Σελήνης στους Ιχθύς με το πρόσωπο της πραγματικότητας, φιλτράρεται μέσα από την προστατευτικότητα της Σελήνης στον Αιγόκερω και την υλική εξασφάλιση που προσφέρει. Είναι ένα ζευγάρι που μπορεί να γίνει και ένα πολύ πετυχημένο επαγγελματικό ντουέτο με πολύ διακριτούς ρόλους, η Σελήνη στους Ιχθύς μετατρέπει τα αισθήματα σε καλλιτεχνικά έργα και η Σελήνη στον Αιγόκερω τα πουλάει στο πλατύ κοινό για να εξασφαλίσει τα απαραίτητα της διαβίωσής τους.

Σελήνη στους Ιχθύς με Σελήνη στον Υδροχόο

Συμπαγής συνδυασμός αυτός, ανάμεσα στη λογική και την ευαισθησία, κερδίζει το στοίχημα της επιτυχίας, από την αμοιβαία κατανόηση από τους δύο ανθρώπους ότι μόνος του ο καθένας δεν μπορεί να ολοκληρωθεί. Η Σελήνη στον Υδροχόο με την ισχυρή ιδεαλιστική σκέψη της αμέσως αγκαλιάζει τη δυνατή συναισθηματική αγκαλιά της Σελήνης στους Ιχθύς και τη χρησιμοποιεί ως πηγή κουράγιου. Η Σελήνη στους Ιχθύς από την άλλη, νιώθει δέος και θαυμασμό για την πληθωρική νοητικότητα της Σελήνης στον Υδροχόο. Τα προβλήματα που ανακύπτουν στην καθημερινότητα έχουν να κάνουν πάντα με τις ψυχολογικές μεταπτώσεις της Σελήνης στους Ιχθύς. Η σταθερότητα του άλλου ανθρώπου, όμως, τελικά ισορροπεί την κατάσταση.

Σελήνη στους Ιχθύς με Σελήνη στους Ιχθύς

Ένας συνδυασμός που αποτελείται από δύο πολύ διαισθητικές και ευαίσθητες θέσεις της Σελήνης στους Ιχθύς, δεν μπορεί παρά να «πλέει» στα νερά που δημιουργεί ο κόσμος του ονείρου και της φαντασίας. Παρά τον χαοτικό και χωρίς μέθοδο, τρόπο που σκέφτονται οι άνθρωποι με την Σελήνη στους Ιχθύς, έχουν μια καταπληκτική συνάφεια στην αντίληψή τους, που τους δένει για πάντα, ακόμα και όταν βρίσκονται κάπου χωριστά. Διεισδυτικοί και χαμαιλεοντικοί, οι άνθρωποι αυτοί ερωτεύονται παράφορα και ανεβοκατεβαίνουν στις ψυχικές διαθέσεις σαν ασανσέρ. Τίποτα δεν φαντάζει αρκετά παράδοξο για τον κόσμο τους.