Σελήνη στον Υδροχόο σε συνδυασμό με τη Σελήνη στα 12 ζώδια

Η Σελήνη και ο ρόλος της στη συμβίωση

Σελήνη στον Υδροχόο σε συνδυασμό με τη Σελήνη στα 12 ζώδια

Σελήνη στον Υδροχόο

Χαρακτηριστικά: Επανάσταση, εκκεντρικότητα, τεχνολογία, χαρισματικότητα, ανεξαρτησία, απομόνωση, απρόβλεπτος-η.

Ακόμη και οι πιο συνηθισμένοι άνθρωποι, με αυτή την Σελήνη στο ωροσκόπιο τους, έχουν μέσα τους ένα βαθμό εκκεντρικότητας, διαφορετικότητας από τους άλλους, που το δείχνουν είτε με τον τρόπο ζωής τους, τα ενδιαφέροντα, το επάγγελμά τους ή τον τρόπο που συμπεριφέρονται. Υιοθετούν εύκολα τις καινούριες τάσεις της μόδας, οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί ως ιδέα, τρεντ ή γκάτζετ. Όταν αυτό που τους αρέσει, αρχίζει να γίνεται δημοφιλές, το απορρίπτουν και προχωράνε παρακάτω. Οι περισσότεροι είναι επαναστάτες χωρίς αιτία και μάλιστα αυτή η Σελήνη φημίζεται και για τις σεξουαλικές της παρεκκλίσεις… Είναι λογικοί και έχουν τεράστια αίσθηση της δικαιοσύνης και της ισότητας των ανθρώπων. Τα συναισθήματα δεν τους λένε τίποτε, αν δεν συνοδεύονται κι από αλήθεια και «τετράγωνες» εξηγήσεις. Είναι ιδιαίτερα απρόβλεπτοι και αν καταπιέζονται δεν θα μείνουν σε μια δουλειά, μια σχέση ή έναν γάμο, όσο κι αν δείχνουν επιφανειακά ότι υπομένουν. Μια μέρα ως κεραυνός εν αιθρία εξαφανίζονται, χωρίς κανείς να έχει καταλάβει τίποτα. Η ελευθερία και η ανεξαρτησία είναι πολύ σημαντική γι’ αυτούς τους ανθρώπους που δεν ανέχονται τον έλεγχο σε καμία περίπτωση. Όσο η Σελήνη στον Υδροχόο προτάσσει την τετράγωνη λογική και την ιεραρχία ως κριτήριο για να αντιμετωπίζονται τα πάντα, άλλο τόσο μέσα της γιγαντώνει το αίσθημα της μοναξιάς της. Η κοινωνικότητά της είναι κάτι σαν υποχρέωσή της. Δεν έχει να κάνει με την απομονωμένη θέση που έχει η ψυχή της στην κοινωνία. Έχει ανάγκη λοιπόν μια συναισθηματική αγκαλιά που θα αποδεχτεί το εκκεντρικό στιλ της, όσο και αν δεν το ομολογεί. Συνήθως οι άνθρωποι με την Σελήνη στον Υδροχόο φαίνονται μέσα στο πλήθος από μια ζωντάνια που έχουν και ένα αέρινο τόνο στην ομιλία και στις αισθητικές επιλογές τους.

Ταιριάζει: Με κάποιον που έχει Σελήνη ή τον Ήλιο του (το ζώδιο του δηλαδή) στο ίδιο ζώδιο του Υδροχόου, με την Σελήνη στον Ζυγό και τους Διδύμους. Αρμονική συμβίωση με Σελήνη στον Κριό, στον Λέοντα και τον Τοξότη.

Δύσκολη συμβίωση: Με κάποιον που έχει την Σελήνη του στον Ταύρο και τον Σκορπιό.

Συνδυασμοί της Σελήνης στον Υδροχόο

Σελήνη στον Υδροχόο με Σελήνη στον Κριό

Η Σελήνη στον Κριό μπαίνει ορμητικά στη ζωή της Σελήνης στον Υδροχόο και διεκδικεί κυριολεκτικά τα πάντα, ειδικά όταν βρίσκεται στην έξαρση μιας παρόρμησής της. Από την άλλη, η Σελήνη στον Υδροχόο δέχεται πρόθυμα να δώσει τα πάντα, αρκεί να μην ξεχνάει η Σελήνη στον Κριό… «ποιος φοράει τα παντελόνια» σε αυτή τη σχέση. Η Σελήνη στον Υδροχόο έχει ανάγκη να νιώθει ότι όλα συμβαίνουν στη «δική της αυλή» και δεν της αρέσει να σύρεται σε καμία ξένη αυλή. Πιστεύει ότι στη δική της προσφέρει όλα όσα έχει ανάγκη ο σύντροφός της, ακόμα και αυτός ο δύσκολος, πύρινος τύπος με την Σελήνη στον Κριό.

Σελήνη στον Υδροχόο με Σελήνη στον Ταύρο

Ο συνδυασμός αυτός μπορεί να δώσει μια βαθιά, αμοιβαία σχέση, που βασίζεται πολύ στην αλληλοεκτίμηση και τον σεβασμό. Αυτό το στοιχείο που κάνει τη Σελήνη στον Υδροχόο να εκτιμήσει τη συχνά λάγνα και φιλήδονη φύση της Σελήνης στον Ταύρο, είναι η σταθερότητα, το κουράγιο και η ψυχραιμία. Ποιότητες, δηλαδή, που συχνά εξαντλούνται ως αποθέματα μέσα στην ψυχή της Σελήνης στον Υδροχόο. Ερωτικά περιπετειώδης και πολύ βαθιά συναισθηματική μέσα στον χρόνο, αυτή η σχέση είναι με κάποιο τρόπο μοιραία και βασίζεται στα «γαλόνια» που της έχουν φορέσει οι δυσκολίες της στην πορεία της. Συνήθως άνθρωποι με μεγάλη υπομονή και έντονα χαρακτηριστικά, αυτοί με Σελήνη στον Ταύρο, αποτελούν μια πηγή ασφάλειας και μόνιμης άντλησης αυτοπεποίθησης για τους ανθρώπους με Σελήνη στον Υδροχόο.

Σελήνη στον Υδροχόο με Σελήνη στους Διδύμους

Αέρινος ο συνδυασμός, διαπνέεται από την ανάγκη για συναρπαστικές εκπλήξεις στην καθημερινότητα, κυρίως όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει αυτός με τη Σελήνη στους Διδύμους, το ταίρι του με τη Σελήνη στον Υδροχόο. Είναι ένα ρομαντικό ζευγάρι, με ένα δικό του τρόπο. Αντιλαμβάνονται τον έρωτα πάντα σε συνάρτηση με το περιβάλλον και μπορεί να επιδοθούν σε ένα τόσο παρατεταμένο φλερτ, που όταν τελικά φτάσει η ώρα να πραγματωθεί… έχουν ξεχάσει γιατί ξεκίνησαν. Δύο άνθρωποι με αυτές τις θέσεις της Σελήνης γίνονται πολύ καλοί φίλοι, με αμοιβαία κατανόηση και κοινά ενδιαφέροντα.

Σελήνη στον Υδροχόο με Σελήνη στον Καρκίνο

Η Σελήνη στον Καρκίνο θέλει να περνάει πολλές ώρες μέσα στο σπίτι και να καταπιάνεται με δραστηριότητες, οι οποίες συχνά υποκαθιστούν ακόμα και αυτές που πρέπει να κάνουν οι άνθρωποι έξω από το σπίτι τους! Κινητοποιείται πολύ έντονα από το σοφό πνεύμα της Σελήνης στον Υδροχόο και επιδίδεται σε ένα αγωνιώδες κυνήγι της τρυφερότητάς του, το οποίο τελικά αποφέρει αυτά που επιθυμεί, όταν πείσει τον δεύτερο ότι αξίζει την αγκαλιά του. Είναι ένας συνδυασμός που παρατηρείται σε πολλά ζευγάρια και μάλιστα, δίνει και περίεργες ασυνήθιστες σχέσεις, όπως ας πούμε ανάμεσα σε ανθρώπους διαφορετικών ηλικιών ή πολιτισμών.

Σελήνη στον Υδροχόο με Σελήνη στον Λέοντα

Εξαιρετικός συνδυασμός, πολύ αποδοτικός και ιδιαίτερος. Δίνει μια σχέση που είναι ικανή να μοιάσει τη μία μέρα με ερωτικό πόλεμο και την άλλη μέρα με συγκινητική συμμαχία. Η Σελήνη στον Υδροχόο συναρπάζεται από την αστραφτερή Σελήνη στον Λέοντα και νιώθει ιδιαίτερα πετυχημένη όταν καταφέρνει να τη γοητεύσει. Το μόνο πρόβλημα ανάμεσα σε αυτούς τους δύο ανθρώπους είναι ότι θεωρούν περιττό να ομολογήσουν με λόγια τα αισθήματά τους (ειδικά αυτός με τη Σελήνη στον Λέοντα) και έτσι, ακόμα και σε αδύναμες στιγμές που η αυτοπεποίθηση δεν είναι ιδιαίτερα υψηλή, δεν ακούνε ποτέ ο ένας από το στόμα του άλλου ένα «μπράβο». Συχνά, μπορεί να εμφανιστούν ανταγωνισμοί, αλλά συμβαίνουν πάντα βασισμένοι σε έναν γερό άξονα αγάπης και κατανόησης.

Σελήνη στον Υδροχόο με Σελήνη στην Παρθένο

Η Σελήνη στον Υδροχόο σταματάει να περηφανεύεται για τις μεγάλες φυσικές αντοχές της και τις επιδόσεις της όταν γνωρίζει έναν άνθρωπο με Σελήνη στην Παρθένο. Τότε πραγματικά εκπλήσσεται, από τη μία με την εργατικότητα και από την άλλη με την ταπεινότητά της και φυσικά μπαίνει στη διαδικασία να την κατακτήσει. Η Σελήνη στην Παρθένο είναι πολύ πρόθυμη να ανταποκριθεί στην «αποδοχή», που φαίνεται να απολαμβάνει από τη Σελήνη στον Υδροχόο. Ο έρωτας ανάμεσα στους δύο είναι εντυπωσιακός και εκφράζεται πολύ περίεργα. Επειδή η σχέση τους δεν είναι βασισμένη σε συμβατικές δομές, έχει και μια πολύ διαφορετική εικόνα προς το κοινωνικό περιβάλλον. Όταν λειτουργεί η χημεία τους απρόσκοπτα, η Σελήνη στην Παρθένο νιώθει ευτυχής που «υπηρετεί» με δόξα και τιμή την Σελήνη στον Υδροχόο.

Σελήνη στον Υδροχόο με Σελήνη στον Ζυγό

Οι συγκρούσεις και η δυσαρέσκεια ανάμεσα στους δύο αυτούς ανθρώπους είναι έντονες, αλλά δεν έχουν βάθος. Συνήθως ξεκινούν από την τάση της Σελήνης στον Ζυγό να μην εκτίθεται σε καμία δυσαρμονία, να μην έχει τίποτα ανισόρροπο στο περιβάλλον που φαλτσάρει μέσα της. Η Σελήνη στην Παρθένο όμως, δεν τη νοιάζει να τα φέρει όλα άνω-κάτω (για να τα συμμαζέψει όλα αμέσως μετά, όμως), προκειμένου να επιτύχει τους ποικίλους και ταυτόχρονους πρακτικούς σκοπούς της. Η σχέση ανάμεσα στους δύο αυτούς ανθρώπους είναι κάπως θορυβώδης και πολύ ζωντανή, ίσως επειδή καταναλώνουν και οι δύο πολύ ενέργεια για να πείσουν ο ένας τον άλλον για την ορθότητα των πράξεων τους.

Σελήνη στον Υδροχόο με Σελήνη στον Σκορπιό

Η διεισδυτικότητα της Σελήνης στον Σκορπιό λειτουργεί σαν… αφροδισιακό για έναν άνθρωπο με την Σελήνη στον Υδροχόο, ο οποίος συναρπάζεται από την ιδέα και μόνο ότι κάποιος άλλος θέλει να διερευνήσει τόσο βαθιά στα συναισθηματικά έγκατα του. Βέβαια, η διαδικασία μέσα από την οποία συμβαίνει αυτό είναι συχνά τραχιά και δύσκολη, καθότι η Σελήνη στον Σκορπιό, δεν αρκείται απλά στο να εισχωρήσει στον δυσπρόσιτο και αποστασιοποιημένο άνθρωπο με τη Σελήνη στον Υδροχόο, πρέπει να τον κατέχει και ολοκληρωτικά επιπλέον. Ωστόσο, τα συναισθήματα που αναβλύζουν και από τις δύο μεριές είναι τόσο έντονα που οι δυσκολίες συνήθως ξεπερνιούνται.

Σελήνη στον Υδροχόο με Σελήνη στον Τοξότη

Η ανεξαρτησία και η ιδεαλιστική θεώρηση της ζωής και του κόσμου, αποτελούν κοινά γνωρίσματα ανάμεσα στην Σελήνη στον Τοξότη και την Σελήνη στον Υδροχόο. Εγκεφαλικοί και οι δύο έχουν αίτημα τη συμφωνία στο επίπεδο των ιδεών και της νόησης. Ωστόσο, η αυστηρή, κατά κάποιο τρόπο, αντιμετώπιση της Σελήνης στον Υδροχόο, όσον αφορά στα συναισθηματικά κίνητρα και τις αδυναμίες των ανθρώπων, είναι αυτή που μπορεί να την φέρει σε κόντρα με την Σελήνη στον Τοξότη. Ο συνδυασμός αυτός δίνει τις δυνατές φιλίες και τις σχέσεις που διαρκούν μέσα στον χρόνο. Η εκτίμηση και ο σεβασμός μεταξύ τους, δεν φθείρονται με τίποτα.

Σελήνη στον Υδροχόο με Σελήνη στον Αιγόκερω

Η υλική ασφάλεια του ανθρώπου με την Σελήνη στον Αιγόκερω, αποτελεί πολύ σημαντικό αίτημά του και αποτελεί το βασικό λόγο διαφωνίας του με έναν άνθρωπο ιδεαλιστή, που είναι αυτός με την Σελήνη στον Υδροχόο. Όταν υπάρχει ερωτικό πάθος ανάμεσά τους, ο άνθρωπος με την Σελήνη στον Αιγόκερω νιώθει ότι είναι ικανός να κάνει πράγματα, που δεν τα έχει ξανακάνει στη ζωή του για τον άλλο. Και αυτό είναι που εκτιμά βαθιά η δίκαιη Σελήνη στον Υδροχόο. Αυτός ο συνδυασμός δίνει πολλές φορές σχέσεις που είναι διακεκριμένες κοινωνικά και απολαμβάνουν στάτους και «πρόσωπο». Δύσκολα σπάει ο ερωτικός δεσμός που απολαμβάνουν μεταξύ τους.

Σελήνη στον Υδροχόο με Σελήνη στον Υδροχόο

Η ανεξαρτησία είναι το αίτημα και των δύο ανθρώπων που έχουν Σελήνη στον Υδροχόο και ίσως είναι αυτή που τους… δένει! Συχνά μάλιστα σε σημείο εξάρτησης, επειδή νιώθουν ο ένας για τον άλλο την κατανόηση και την βαθιά εκτίμηση, που δύσκολα μπορούν να απολαύσουν με άλλους συνδυασμούς. Συναισθηματικά, ένας τρίτος άνθρωπος, τους βλέπει ως ψυχρούς και άκαμπτους. Οι ίδιοι ξέρουν όμως βαθιά μέσα τους ότι είναι τόσο μεγάλη η αγάπη που νιώθει ο ένας για τον άλλον, που θα έφτανε σε σημείο αυτοθυσίας. Επιπλέον, είναι πολύ πιθανόν να παρουσιάζονται και συχνοί ανταγωνισμοί μεταξύ τους, αλλά εκ του ασφαλούς, εφόσον ξέρουν ότι απλά αυτή η κόντρα συμβαίνει μόνο για να επιβεβαιωθούν και να εκτονωθούν.

Σελήνη στον Υδροχόο με Σελήνη στους Ιχθύς

Ο άνθρωπος με Σελήνη στους Ιχθύς νιώθει ότι ποτέ δεν μπορεί να «κατέχει» έναν άνθρωπο με Σελήνη στον Υδροχόο. Είναι τόσο άπιαστη η αίσθηση της Σελήνης στον Υδροχόο, τόσο αέρινη και ταυτόχρονα γοητευτική, που αφήνει πάντα μια γεύση μελαγχολίας ή αγωνίας στην Σελήνη στους Ιχθύς, η οποία πριν και πάνω απ’ όλα θέλει να νιώθει εξασφαλισμένη συναισθηματικά και μακριά από κινδύνους. Αυτή βέβαια, η μόνιμη απορία της Σελήνης στους Ιχθύς λειτουργεί πάνω της και ως αφροδισιακό. Είναι η πρόκληση της κατάκτησης ενός απόρθητου πύργου, αυτή που κάνει την Σελήνη στους Ιχθύς να μην αποσύρει τις «επενδύσεις» της σε αγάπη και τρυφερότητα από την Σελήνη στον Υδροχόο.