Σελήνη στον Ταύρο σε συνδυασμό με τη Σελήνη στα 12 ζώδια

Η Σελήνη και ο ρόλος της στη συμβίωση

Σελήνη στον Ταύρο σε συνδυασμό με τη Σελήνη στα 12 ζώδια

Σελήνη στον Ταύρο

Χαρακτηριστικά: Πρακτικότητα, ασφάλεια, ισχυρογνωμοσύνη, συντηρητισμός, δημιουργικότητα, ευημερία, αισθαντικότητα.

Ήρεμοι, δημιουργικοί και με μια ευκολία στο να καλυφθούν συναισθηματικά, οι άνθρωποι με την Σελήνη στον Ταύρο δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί. Αγαπούν την ασφάλεια, τη φύση, το καλό φαγητό, τις ηδονές, τη σταθερότητα, γι’ αυτό και δύσκολα βγαίνουν από μια σχέση ή έναν γάμο. Όταν ταράζονται ή νιώθουν ότι απειλείται η ασφάλειά τους μπορεί να δείξουν υπερβολές στο φαγητό ή τον καταναλωτισμό. Ακόμη όμως και στα δύσκολα, ανατρέχουν σε πρακτικές λύσεις προκειμένου να αποκτήσουν ξανά την αυτοπεποίθησή τους. Τα χρήματα και τα αποκτήματα (ιδίως ακίνητη περιουσία) παίζουν σημαντικό ρόλο γι’ αυτούς τους ανθρώπους και έχουν μια έμφυτη ικανότητα να τα διαχειρίζονται σωστά. Ακόμη κι αν δεν έχουν τις οικονομικές προδιαγραφές «πλουσίου» καταφέρνουν να εξασφαλίσουν μια καλή οικονομική κατάσταση. Στον γάμο και τις σχέσεις, τους αρέσει να είναι προστατευτικοί, να περιποιούνται το ταίρι τους, να φροντίζουν να μην τους λείψει το παραμικρό από το σπίτι και δεν έχουν πρόβλημα να δείξουν την εξάρτησή τους. Γενικά, έχουν μια έμφυτη τάση να αναπτύσσουν «μητρική» σχέση με τους άλλους και μόνο έτσι νιώθουν όμορφα και ικανοποιητικά. Όσο προσφέρουν (κυρίως υλικά), τόσο πιο ασφαλείς νιώθουν οι ίδιοι. Αυτό που αποζητούν είναι πίστη και αφοσίωση από το ταίρι τους. Δίνουν μεγάλη σημασία στους τύπους και στους παραδοσιακούς τρόπους εκδήλωσης των συναισθημάτων και για αυτό, είναι συχνό φαινόμενο, άνθρωποι με Σελήνη στον Ταύρο να τείνουν να ακολουθούν κατά γράμμα, όλα τα τελετουργικά που προβλέπονται ανάμεσα σε ένα ζευγάρι -από το πώς θα ζητήσει σε γάμο ο άντρας τη γυναίκα μέχρι και την παραμικρή εθιμοτυπική λεπτομέρεια στην εκκλησία τη μέρα του γάμου.

Ταιριάζει: Με κάποιον που έχει Σελήνη ή τον Ήλιο του (το ζώδιο του δηλαδή) στο ίδιο ζώδιο του Ταύρου, με την Σελήνη στην Παρθένο και τον Αιγόκερω. Αρμονική συμβίωση με Σελήνη στον Καρκίνο, στον Σκορπιό και τους Ιχθύς.

Δύσκολη συμβίωση: Με κάποιον που έχει την Σελήνη του στον Λέοντα και τον Υδροχόο.

Συνδυασμοί της Σελήνης στον Ταύρο

Σελήνη στον Ταύρο με Σελήνη στον Κριό

Η Σελήνη στον Ταύρο συναρπάζεται βαθιά από την ενθουσιώδη και παθιασμένη Σελήνη στον Κριό. Προσπαθεί λοιπόν να την αποκτήσει. Εκεί ξεκινούν τα προβλήματα όμως, καθώς η ανυπότακτη φύση του ανθρώπου με Σελήνη στον Κριό δεν ανέχεται με τίποτα να νιώθει ότι ανήκει σε κάποιον άλλο. Αυτό βασανίζει τον άνθρωπο με την Σελήνη στον Ταύρο, διότι δεν μπορεί να αντιληφθεί μια μακροχρόνια ερωτική σχέση χωρίς να νιώθει ότι την κατέχει ως δική του. Ωστόσο, το σημείο καμπής ανάμεσα στη φάση του ενθουσιασμού μεταξύ τους είναι τόσο δυνατό που μπορεί να το κουβαλούν σε όλη τη ζωή τους, είτε παραμείνουν μαζί είτε όχι.

Σελήνη στον Ταύρο με Σελήνη στον Ταύρο

Είναι άμεση η οικειότητα που δημιουργείται ανάμεσα σε δύο ανθρώπους με την Σελήνη στον Ταύρο. Ο ένας αναγνωρίζει στον άλλο δικά του στοιχεία και τείνουν να εκτιμούν μεταξύ τους την ανάγκη για φροντίδα του άλλου. Ωστόσο, όσο συμπαγής και ακλόνητη και αν είναι αυτή η σχέση στο πέρασμα του χρόνου, δεν είναι πρόσφορη στο να δώσει συγκινήσεις στους δύο ανθρώπους κι ίσως η ρουτίνα να φθείρει τη σχέση. Πρέπει να αναζητήσουν αντίθετες ποιότητες από τις δικές τους στον άλλο, προκειμένου να νιώσουν ολοκληρωμένοι.

Σελήνη στον Ταύρο με Σελήνη στους Διδύμους

Η Σελήνη στον Ταύρο δεν μπορεί να κατανοήσει όλη αυτή την ενεργητικότητα και τη ζωντάνια της Σελήνης στους Διδύμους που αναλώνεται στα πάντα. Δεν μπορεί να κατανοήσει γιατί η Σελήνη στους Διδύμους ενδιαφέρεται για οτιδήποτε συμβαίνει γύρω της, έστω και αν δεν έχει η ίδια άμεσο όφελος. Ωστόσο, ο συνδυασμός αυτός είναι πολύ ιδιαίτερος, διότι «παντρεύει» με έναν περιπετειώδη τρόπο τη συναισθηματική κινητικότητα της Σελήνης στους Διδύμους με την αισθαντικότητα και τη μητρική φροντίδα της Σελήνης στον Ταύρο.

Σελήνη στον Ταύρο με Σελήνη στον Καρκίνο

Ο συνδυασμός αυτός είναι ο ιδανικός, για να δημιουργήσει ένα σπίτι γεμάτο ανέσεις που κάνουν τη διαβίωση πιο απολαυστική. Ένα ζευγάρι αυτού του συνδυασμού εκφράζει πολλά περισσότερα με το πώς διακοσμεί και δημιουργεί το σπίτι του, παρά με τα λόγια που λέει. Είναι ένας συνδυασμός αισθησιακός, αν και συχνά η κυκλοθυμικότητα της Σελήνης στον Καρκίνο δεν είναι εύκολο να γίνει αντιληπτή από την Σελήνη στον Ταύρο. Μπορεί να τον εξαντλήσει. Πάντως και οι δύο αυτοί τύποι ανθρώπων προτιμούν να μη μιλούν πολύ. Μάλλον πράττουν περισσότερο.

Σελήνη στον Ταύρο με Σελήνη στον Λέοντα

Σταθεροί και ακλόνητοι στις αξίες τους, οι δύο αυτοί τύποι ανθρώπων έχουν μία αμοιβαία εκτίμηση μεταξύ τους και μια βαθιά κατανόηση του ενός για τον άλλον. Παρότι τα αιτήματά τους είναι πολύ διαφορετικά, ο συνδυασμός τους μπορεί να δώσει μια μακροχρόνια σχέση, έστω και μέσα από μια διαδικασία δύσκολη, κατά την οποία η Σελήνη στον Λέοντα θα προσπαθεί να εμφυσεί τη γενναιοδωρία της και την τάση προς τη λάμψη στη Σελήνη στον Ταύρο, ενώ η τελευταία, θα προσπαθεί να κατακτήσει και να νιώθει ως δική της την αρχοντιά που έχει η πρώτη.

Σελήνη στον Ταύρο με Σελήνη στην Παρθένο

Ο συνδυασμός αυτός δημιουργεί μια προκομμένη και παραγωγική σχέση. Η Σελήνη στην Παρθένο, εργατική και αναλυτική, συναντά την τάση για απόκτηση όλο και περισσότερων αγαθών της Σελήνης στον Ταύρο και μαζί πορεύονται πραγματικά ακούραστα και με απίστευτες αντοχές. Ωστόσο, κάποιες φορές η επικριτική φύση της Σελήνης στην Παρθένο μπορεί να «εκθέσει» τον άνθρωπο με τη Σελήνη στον Ταύρο, που είναι πιο αργός και αισθαντικός από εκείνη.

Σελήνη στον Ταύρο με Σελήνη στον Ζυγό

Υπάρχει ένα κοινό αίτημα που έχουν μόνιμα οι άνθρωποι με τη Σελήνη στον Ταύρο και αυτοί με τη Σελήνη στον Ζυγό. Είναι η αμοιβαία ανάγκη τους για αρμονία και ισορροπία, κυρίως εσωτερική, λόγω του ότι και τα δύο ζώδια κυβερνώνται από την Αφροδίτη. Αυτό σημαίνει ότι ένα τέτοιο ζευγάρι συχνά θα έχει ως κοινό παρονομαστή της σχέσης του την τέχνη και την απόλαυσή της. Ωστόσο, η σταθερότητα της Σελήνης στον Ταύρο μπορεί συχνά να προσκρούει στην ανάγκη για ικανοποίηση των παρορμήσεων της Σελήνης στον Ζυγό.

Σελήνη στον Ταύρο με Σελήνη στον Σκορπιό

Συνδυασμός παθιασμένος και σεξουαλικός, αυτός, δημιουργεί τα παράφορα ζευγάρια που όμως είναι μονίμως έτοιμα να ξεσπάσουν σε σκηνές ζήλιας, ακόμα και για ασήμαντη αφορμή. Συχνά μάλιστα, δεν υπάρχει καν αφορμή για να θυμώσουν και να εκφράσουν τη ζήλια τους. Αρκεί απλά να τους περάσει από το μυαλό ότι το ταίρι τους μπορεί να μην τους ανήκει αποκλειστικά ή να σκεφτούν ότι μπορεί να έχει αισθήματα και για κάποιον άλλον πέρα από αυτούς. Ωστόσο, η Σελήνη στον Ταύρο μαζί με τη Σελήνη στον Σκορπιό βρίσκεται σε σχέση δημιουργικής αντίθεσης, που σημαίνει ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν χωρίζουν εύκολα μεταξύ τους.

Σελήνη στον Ταύρο με Σελήνη στον Τοξότη

Η Σελήνη στον Ταύρο αναστατώνεται ερωτικά με την αεικίνητη Σελήνη στον Τοξότη και νιώθει ταυτόχρονα πολλά αισθήματα που την μπερδεύουν. Θέλει να την υποτάξει, να την αποκτήσει, να την κατακτήσει, αλλά και να νιώσει πώς γίνεται να λειτουργεί κάποιος άνθρωπος με αυτή την κινητική νευρώδη κατάσταση. Η Σελήνη στον Ταύρο νιώθει περήφανη όταν καταφέρνει να κρατήσει τη Σελήνη στον Τοξότη κοντά της, το αντιλαμβάνεται ως επίτευγμα και ως άξιο θαυμασμού, επίπονο αποτέλεσμα κατάκτησης. Η Σελήνη στον Τοξότη από την άλλη, βρίσκει στον αργό, αδιατάρακτο Ταύρο την αναγκαία μίνιμουμ σταθερότητα που έχει ανάγκη για να ζήσει.

Σελήνη στον Ταύρο με Σελήνη στον Αιγόκερω

Διαισθητικοί και βασισμένοι πολύ στο ένστικτό τους, οι άνθρωποι με την Σελήνη στον Ταύρο και στον Αιγόκερω είναι πολύ ρεαλιστές και δημιουργούν μεταξύ τους μια σχέση στενή που βασίζεται στην παραγωγικότητα και τη δουλειά. Νιώθουν αμοιβαία εκτίμηση μεταξύ τους, αν και οι υπόγειες φιλοδοξίες της Σελήνης στον Αιγόκερω μπορεί συχνά να προσκρούουν στην τάση της Σελήνης στον Ταύρο να μην αλλάζει τίποτα και όλα να είναι σταθερά. Είναι μια σχέση που δεν σπάει εύκολα, αντέχει σε δυνατά χτυπήματα και σε αυτά που γίνονται ανάμεσα στο ζευγάρι, αλλά και σε αυτά που αντιμετωπίζουν από κοινού από το περιβάλλον.

Σελήνη στον Ταύρο με Σελήνη στον Υδροχόο

Ο συνδυασμός αυτός βασίζεται πολύ στο πείσμα και στην αντοχή των δύο ανθρώπων που αποτελούν το ζευγάρι. Και οι δύο νιώθουν βαθιά την ανάγκη να υπερασπιστούν τις θέσεις τους. Η Σελήνη στον Ταύρο γοητεύεται από το τολμηρό, προοδευτικό πνεύμα της Σελήνης στον Υδροχόο και αντίστοιχα ο άνθρωπος με τη Σελήνη στον Υδροχόο εντυπωσιάζεται από την αφοσιωμένη φροντίδα που του δείχνει ο άνθρωπος με την Σελήνη στον Ταύρο. Κοινό των δύο αυτών τύπων είναι η ανάγκη τους να απολαμβάνουν ακριβά, πλούσια αγαθά, αν και αυτή η τάση τους ξεκινάει από τελείως διαφορετικά κίνητρα.

Σελήνη στον Ταύρο με Σελήνη στους Ιχθύς

Πολύ ερωτικός, ρομαντικός συνδυασμός. Είναι πολύ πιθανόν το ζευγάρι αυτό να περνάει περισσότερο τον χρόνο του… οριζοντιωμένο στο κρεβάτι, παρά όρθιο! Ο ρομαντισμός και η στοργή είναι διάχυτα στοιχεία, όχι μόνο μεταξύ τους, αλλά και στο περιβάλλον τους. Το πάθος της Σελήνης στους Ιχθύς, αισθαντικό και απεριόριστο, έχει την τάση να δίνεται ολοκληρωτικά και αυτό είναι κάτι που όχι μόνο εκτιμά, αλλά έχει ουσιαστική ανάγκη ο άνθρωπος με την Σελήνη στον Ταύρο. Αν η σχέση λειτουργήσει σε βάθος χρόνου, είναι πολύ πιθανόν να «μπει» στον κόσμο της τέχνης και να δημιουργήσει έργα που μένουν κλασικά.