Σελήνη στον Κριό σε συνδυασμό με τη Σελήνη στα 12 ζώδια

Η Σελήνη και ο ρόλος της στη συμβίωση

Σελήνη στον Κριό σε συνδυασμό με τη Σελήνη στα 12 ζώδια

Σελήνη στον Κριό

Χαρακτηριστικά: Δυναμισμός, ενεργητικότητα, αυτοπεποίθηση, ανεξαρτησία, ανταγωνιστικότητα, θάρρος, παρορμητικότητα.

Οι άνθρωποι με αυτή την Σελήνη (άντρες, γυναίκες), νιώθουν ότι πρέπει να είναι οι καλύτεροι σε ό,τι κάνουν, αλλιώς μπορεί να καταστραφεί η διάθεση τους. Η μόνη θέση που τους ταιριάζει σ’ αυτή τη ζωή είναι η πρώτη! Βιάζονται πολύ στις κρίσεις και τα συναισθήματά τους και δεν μπορούν να κάνουν υπομονή για να δρομολογηθούν τα πράγματα όπως πρέπει. Όταν κάτι δεν γίνεται όποτε και όπως το θέλουν, θυμώνουν και γίνονται έξαλλοι, αλλά δεν επιτρέπουν στον εαυτό τους συναισθήματα θλίψης, φόβου, ανάγκης ή μάλλον -για να είμαστε ακριβείς- τα κρύβουν πίσω από μια οργισμένη έκφραση. Παρόλα αυτά, γρήγορα το ξεπερνούν και προχωράνε παρακάτω. Στις σχέσεις και τον γάμο δεν δείχνουν ποτέ εξάρτηση, ούτε από τον σύντροφο ούτε από τα παιδιά τους, ή ίσως δεν αφήνουν να φανεί έντονα, κρατώντας έναν βαθμό ανεξαρτησίας. Μερικές φορές μπορεί να κατηγορηθούν ως εγωιστές και εγωκεντρικοί, επειδή θέλουν πάντα να ικανοποιούνται οι ανάγκες τους. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι δεν είναι προστατευτικοί με αυτούς που αγαπούν. Συχνά ο θυμός και οι εκρήξεις τους είναι ένα κάλυμμά τους, όταν νιώθουν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι για να αλλάξουν ό,τι δεν τους αρέσει. Δεν θα δείξουν ποτέ ότι βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης και δεν ζητούν βοήθεια. Έγκειται στον σύντροφό τους να συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα της κατάστασης και να πάρει πρωτοβουλίες για να τον βοηθήσει.

Ταιριάζει: Με κάποιον που έχει την Σελήνη ή τον Ήλιο του (το ζώδιο του δηλαδή) στο ίδιο ζώδιο του Κριού, με την Σελήνη στον Λέοντα και τον Τοξότη. Αρμονική συμβίωση με Σελήνη στους Διδύμους, στον Υδροχόο και τον Ζυγό.

Δύσκολη συμβίωση: Με κάποιον που έχει την Σελήνη του στον Καρκίνο και τον Αιγόκερω.

Συνδυασμοί της Σελήνης στον Κριό

Σελήνη στον Κριό με Σελήνη στον Κριό

Ένα ζευγάρι στο οποίο και οι δύο έχουν τη Σελήνη τους στον Κριό δημιουργεί μια εκρηκτική, δυναμική σχέση, με πολλές έντονες συγκινήσεις. Είναι μια σχέση που χαρακτηρίζεται από τις παρορμήσεις των δύο ανθρώπων και για αυτό είναι πολύ ευάλωτη στο να διαρραγεί και να σπάσει. Όλα γίνονται με ταχύτητα σε αυτό το ζευγάρι, όλα τρέχουν τόσο ώστε, συχνά, δύσκολα κάποιος από τους δύο, προλαβαίνει να πατήσει φρένο για να σώσει μια κατάσταση. Συχνά, ανταγωνίζονται για το ποιος φροντίζει τον άλλο καλύτερα και πιο αποτελεσματικά, αλλά σε γενικές γραμμές είναι ταιριαστοί μεταξύ τους!

Σελήνη στον Κριό με Σελήνη στον Ταύρο

Η ανυπομονησία της Σελήνης στον Κριό μπορεί να καταπιέσει και να φέρει προ τετελεσμένων τον αργό και πιο σταθερό Ταύρο. Η Σελήνη στον Κριό θέλει να δρα και να παρεμβαίνει, ενώ η Σελήνη στον Ταύρο αφήνει τη σχέση να κυλήσει μόνη της και να λειτουργεί ανάλογα με τη στιγμή. Είναι ένας ενδιαφέροντας συνδυασμός, παρότι συχνά υπάρχει διάσταση στο πώς αντιλαμβάνονται τα πράγματα οι δύο τους. Ο άνθρωπος με τη Σελήνη στον Κριό πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι μόνο η ταχύτητα και η ετοιμοπόλεμη διάθεση αυτή που φέρνει αποτελέσματα.

Σελήνη στον Κριό με Σελήνη στους Διδύμους

Ο άνθρωπος με τη Σελήνη στους Διδύμους, συχνά άστατος και περίεργος να μαθαίνει τα πάντα, δημιουργεί στον άνθρωπο με τη Σελήνη στον Κριό μια αίσθηση σύγχυσης. Δεν είναι πάντα κατανοητά τα κίνητρα του πρώτου στον δεύτερο. Ωστόσο, είναι μια σχέση που μπορεί να αποδώσει απρόβλεπτα καλά αποτελέσματα, καθώς βασίζεται σε ένα συνδυασμό λογικής και ενθουσιασμού. Η Σελήνη στους Διδύμους δημιουργεί εκπλήξεις στη Σελήνη στον Κριό -όχι πάντα ευχάριστες, αλλά σίγουρα ενδιαφέρουσες.

Σελήνη στον Κριό με Σελήνη στον Καρκίνο

Τρυφερή και συμπονετική η Σελήνη στον Καρκίνο μοιάζει να υπομένει όλες τις εκρήξεις της Σελήνης στον Κριό. Προικισμένη με ένα χάρισμα να αποδέχεται, ακόμα και τα πιο τρελά όνειρα ή τις πιο παράδοξες καταστάσεις, η Σελήνη στον Καρκίνο είναι αρκετά γενναιόδωρη να χωρέσει τους παρορμητισμούς της Σελήνης στον Κριό. Όταν όμως η κυκλοθυμικότητά της αρχίζει τα πάνω – κάτω, η Σελήνη στον Κριό δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει. Πρέπει απλά να κάνει υπομονή, μια ποιότητα που δεν την χαρακτηρίζει και ιδιαίτερα.

Σελήνη στον Κριό με Σελήνη στον Λέοντα

Πολύ ενδιαφέροντας συνδυασμός είναι αυτός με την Σελήνη σε δύο πύρινα, δυναμικά ζώδια. Και οι δύο διεκδικούν τα πρωτεία της συναισθηματικής «εξουσίας» και συχνά η τρομακτική έλξη μεταξύ τους, τούς οδηγεί όχι μόνο σε φλογερό έρωτα, αλλά και σε αναπάντεχες συγκρούσεις. Η Σελήνη στον Λέοντα έχει καλύτερη σχέση με τον χρόνο και την υπομονή, η Σελήνη στον Κριό έχει μεγαλύτερη ενεργητικότητα και ευελιξία στις πρωτοβουλίες. Είναι ένας μοιραίος συνδυασμός που δεν σταματάει ποτέ να προσφέρει συγκινήσεις.

Σελήνη στον Κριό με Σελήνη στην Παρθένο

Η Σελήνη στην Παρθένο έχει ανάγκη να αναλύει και να ερμηνεύει όλα τα ερεθίσματα που έρχονται από το περιβάλλον της και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε τρομερό θυμό την Σελήνη στον Κριό, αν δεν συγκρατηθεί. Από την άλλη πλευρά, η Σελήνη στην Παρθένο είναι πάρα πολύ ανεκτική και μπορεί να αποδεχτεί τα πάντα, αρκεί να έχουν μια λογική βάση και να μην υπάρχει καμία υποψία αυθαιρεσίας στην ατμόσφαιρα. Δύσκολος συνδυασμός, αλλά αν λειτουργήσει, γίνεται πάρα πολύ παραγωγικός.

Σελήνη στον Κριό με Σελήνη στον Ζυγό

Ο αντιθετικός αυτός συνδυασμός, με την Σελήνη σε απέναντι ζώδια, ανάμεσα στο ζευγάρι είναι πολύ ιδιαίτερος. Η Σελήνη στον Κριό νιώθει μια οικειότητα με την Σελήνη στον Ζυγό από την αρχή. Όταν όμως αποκαλυφθεί ότι ναι μεν μιλούν την ίδια γλώσσα, αλλά για διαφορετικούς λόγους και από διαφορετικά κίνητρα, μπορεί να αρχίσουν να ανταγωνίζονται για να επικρατήσει ο ένας απέναντι στον άλλον. Ωστόσο, είναι ένας συνδυασμός που στη βάση του έχει την αγάπη που δεν χρειάζεται να κατακτηθεί. Υπάρχει εκεί έτοιμη.

Σελήνη στον Κριό με Σελήνη στον Σκορπιό

Η Σελήνη στον Κριό επιδίδεται γοητευμένη σε έναν αγώνα υποταγής της Σελήνης στον Σκορπιό. Ενώ της δημιουργεί πάθος και ένταση, από την άλλη φουντώνει την ανησυχία της και τη ζήλια της, με αποτέλεσμα ο άνθρωπος με την Σελήνη στον Κριό να χάνει τον ύπνο του! Αυτό συμβαίνει, διότι η Σελήνη στον Σκορπιό έχει έναν διάχυτο «ασυμμάζευτο» ερωτισμό, που δεν σταματά πουθενά και απευθύνεται σε όλους. Κάτι που η Σελήνη στον Κριό δεν μπορεί να το αποδεχτεί και έτσι ξεκινάει ένας ακόμα κύκλος αγώνων για κατάκτηση και υποταγή.

Σελήνη στον Κριό με Σελήνη στον Τοξότη

Επίσης, φλογερός συνδυασμός με πολλές δημιουργικές διεξόδους, γεμάτος ζωτικότητα, ιδέες, αλλά και πολύ εγωισμό. Η Σελήνη στον Τοξότη είναι με το δικό της τρόπο κυριαρχική, με έναν ειρηνικό και έμμεσο τρόπο. Όταν ο άνθρωπος με τη Σελήνη στον Κριό συνειδητοποιήσει ότι είναι υποταγμένος χωρίς να το καταλάβει, ξεκινά την εκστρατεία πολιορκίας του άλλου. Η ανεξαρτησία της Σελήνης στον Τοξότη μπορεί να λειτουργήσει πάνω στην Σελήνη στον Κριό, ως κίνητρο για δραστηριότητα ή ως πηγή απογοήτευσης, ανάλογα.

Σελήνη στον Κριό με Σελήνη στον Αιγόκερω

Η Σελήνη στον Αιγόκερω αντιμετωπίζει όλα τα ερεθίσματα του περιβάλλοντός της ως προκλήσεις, στις οποίες πρέπει να ανταποκριθεί και να κερδίσει από αυτές. Η Σελήνη στον Κριό δυσκολεύεται να συμπορευτεί με την πειθαρχημένη και πρακτική φύση της Σελήνης στον Αιγόκερω και προσπαθεί, συχνά χωρίς αποτέλεσμα, να την μεταπείσει ότι ο λόγος που ζει και δρα είναι όχι για να κερδίζει απαραίτητα, αλλά για να απολαμβάνει. Ωστόσο, ο συνδυασμός αυτός δημιουργεί ένα «εργατικό» κλίμα στο ζευγάρι, συχνά είναι δύο άνθρωποι που παλεύουν για έναν κοινό επαγγελματικό σκοπό.

Σελήνη στον Κριό με Σελήνη στον Υδροχόο

Η Σελήνη στον Υδροχόο μοιάζει τόσο εγκεφαλική και αποστασιοποιημένη από οτιδήποτε συναισθηματικό, που «σοκάρει» την παραδομένη στους ενθουσιασμούς Σελήνη στον Κριό. Ο άνθρωπος με την Σελήνη στον Υδροχόο εξετάζει με όρους λογικής τις συχνά απρόβλεπτες πράξεις του ανθρώπου με τη Σελήνη στον Κριό και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάνεται η όποια μαγεία των πραγμάτων. Ωστόσο, η επιμονή της Σελήνης στον Υδροχόο μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη της Σελήνης στον Κριό.

Σελήνη στον Κριό με Σελήνη στους Ιχθύς

Η Σελήνη στους Ιχθύς μοιάζει με μια λαχταριστή, απολαυστική θάλασσα, μέσα στην οποία, η Σελήνη στον Κριό βουτάει λαίμαργα για να κερδίσει όλα όσα μπορεί να της προσφέρει. Συνδυασμός ερωτικός και σεξουαλικός, βασίζεται πολύ στο στοιχείο της συμπληρωματικότητας, που συμβαίνει όταν δύο τελείως διαφορετικές ποιότητες ενώνονται και δημιουργούν μια καινούρια, ολοκληρωμένη. Η Σελήνη στον Κριό χρειάζεται να αναπτύξει παραπάνω τους τρόπους της για να μην πληγώνει την εύθραυστη και γενικά ευαίσθητη Σελήνη στους Ιχθύς.