Σχέση με Ζυγό: 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Σχέση με Ζυγό: 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Σχέση με Ζυγό: 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Η ομορφιά, η γοητεία και το στιλ έχουν τεράστιο αντίκτυπο στα μάτια των Ζυγών. Η ψυχή τους διψάει για συμμετρία, αρμονία και έχουν μία φυσική ροπή να έλκονται προς οτιδήποτε καλύπτει τις υψηλές αισθητικές τους προδιαγραφές.

Ο πλανήτης τους, η Αφροδίτη, αντιπροσωπεύει άλλωστε τον έρωτα, αλλά και την υλική αφθονία και αυτά συντελούν στις αισθηματικές τους επιλογές. Πριν βιαστείτε όμως να τους κατατάξετε στους «επιφανειακούς» του ζωδιακού (αν και για κάποιους μπορεί να ισχύει), θυμηθείτε ότι η ανώτερη έκφρασή τους είναι οι τέχνες, η καλλιέργεια, η δικαιοσύνη και το πραγματικό πλησίασμα των ψυχών.

Ναι, η εξωτερική εμφάνιση, η οικονομική κατάσταση, ο μύθος κάποιου μπορεί να τους μαγνητίζουν, αλλά το ίδιο μπορεί να τους συμβεί με τα ψυχικά χαρίσματα, την καλλιέργεια και τον λεπτό τρόπο συμπεριφοράς. Στην καλύτερη έκδοση τους είναι ρομαντικές ψυχές και είναι η ζωντανή έκφραση των ανθρώπινων σχέσεων, καθώς πασχίζουν γι’ αυτές και προσπαθούν να τις κάνουν να αντέξουν στον χρόνο.

Προσδεθείτε γιατί θα σας απογειώσουν!

Ως γνωστόν, έχουν πραγματικά καλό γούστο, το οποίο λατρεύουν να μοιράζονται. Αν λοιπόν, σας αρέσει να συνοδεύεστε από έναν καλοντυμένο, άψογα προσεγμένο και με καλούς τρόπους σύντροφο, αυτό ακριβώς θα βιώσετε. Συζητήσεις επιπέδου και κοσμικοί προορισμοί, θα συντελέσουν στην αποπλάνηση και στο ονειρικό σκηνικό που δημιουργούν μόνο για εσάς. Θα διαχειριστούν όλες τις τέχνες, οι οποίες υποθάλπονται μέσα τους, από τη σκηνοθεσία έως τη μουσική, για να τέρψουν όλες σας τις αισθήσεις. Αν όλα αυτά σας κάνουν καχύποπτους, χαλαρώστε.

Οι Ζυγοί δεν έχουν ποτέ κακή πρόθεση όταν πρόκειται για σχέσεις. Το μόνο πράγμα που μπορεί να σας ταλαιπωρήσει στην πορεία είναι η αναποφασιστικότητά τους. Εκτιμούν όλες σας τις αρετές, διότι διαθέτουν φοβερή παρατηρητικότητα και μπορούν να δουν ξεκάθαρα τις προοπτικές σας. Όταν δημιουργήσουν συναισθηματικό δεσμό μαζί σας, θα γίνει στόχος ζωής για εκείνους να σας εξελίξουν αισθητικά, πνευματικά και ψυχικά με ό,τι διαθέτουν και να σας ωθήσουν διακριτικά προς ό,τι πιστεύουν ότι μπορείτε να καταφέρετε.

Σοβαρή υπόθεση

Ένας Ζυγός παίρνει πάντα τη σχέση του στα σοβαρά. Θέλει διάρκεια, είναι πιστός και δεν θα εγκαταλείψει την προσπάθεια. Θα παλέψει ως το τέλος για να είναι με το πρόσωπο που αγαπά. Μερικές φορές μένει πέραν του δέοντος σε μη λειτουργικές σχέσεις, ακριβώς για αυτό τον λόγο. Αισθάνεται ότι η σχέση του τον εξισορροπεί, ότι καλύπτει τις δικές του αδυναμίες και ότι λειτουργεί κολακευτικά στην προσωπικότητα και στον τρόπο ζωής του.

Δικαιοσύνη και θετικότητα

Η θετικότητα είναι ένα από τα κριτήρια με τα οποία θα επιλέξει σύντροφο, διότι αφενός παλεύει μέσα του με τις όποιες ανασφάλειες έχει και αφετέρου είναι κάτι το οποίο και ο ίδιος προσφέρει, άρα θέλει και να το εισπράττει. Έχουν έμφυτο άλλωστε το αίσθημα της δικαιοσύνης, προσπαθούν πάντα να κάνουν το σωστό και να βλέπουν και τις δύο όψεις του νομίσματος. Συχνά θα τους βρείτε, ακριβώς για αυτό τον λόγο, υπέρμαχους και ενεργούς σε καλούς σκοπούς ή σε διάφορες κοινωνικές ενέργειες διαμαρτυρίας ή αλληλεγγύης.

Κοινωνική «στρατηγική»

Εάν στερήσεις μακροπρόθεσμα την κοινωνικότητα από τους Ζυγούς πραγματικά μπορεί να μαραζώσουν. Η κοσμική ζωή και οι επαφές είναι το οξυγόνο τους, η κινητήριος δύναμη τους. Είναι κοινωνικά χαρισματικοί και αυτό τους κάνει να έχουν ένα ευρύ δίκτυο επαφών και πάντα πολλές προσκλήσεις στη διάθεσή τους. Ο σύντροφος τους θα ευεργετηθεί και θα βρεθεί με αρκετές χρήσιμες γνωριμίες λόγω αυτής τους της ικανότητας. Άλλωστε, πάντα χαίρονται να φέρνουν σε επαφή τα διαφορετικά άτομα που γνωρίζουν, ιδιαίτερα αν πιστεύουν ότι το ταίριασμα αυτό θα στεφθεί με επιτυχία και θα είναι αποδοτικό. Η αρνητική όψη αυτού του νομίσματος είναι ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη στρατηγική προς όφελός τους, για να πετύχουν ορισμένες φορές αυτό που θέλουν. Μπορεί δηλαδή να γίνουν με κάποιον τρόπο «κοινωνικά χειριστικοί»…

Μεγάλο θέμα με τις αντιπαραθέσεις

Από τη μία η τάση να ευχαριστούν τους γύρω τους, από την άλλη η αναποφασιστικότητα και η ευγενική τους φύση, κάνει τις αντιπαραθέσεις το πιο δύσκολο κομμάτι στις σχέσεις τους. Καλύτερα να τους σκοτώσεις (τρόπος του λέγειν) παρά ας πούμε να τους προσβάλλεις δημοσίως. Αν υπάρχει ένα πρόβλημα, σπάνια (έως ποτέ) θα ξεκινήσουν εκείνοι μία τέτοια συζήτηση. Θα πρέπει ο σύντροφος να επωμιστεί το σκληρό αυτό καθήκον, εάν φυσικά έχει πέσει στην αντίληψή του ότι υπάρχει καν πρόβλημα. Και αυτό γιατί ακολουθούν σιωπηρά, κρύβοντας τα κακώς κείμενα κάτω από το χαλί. Στην προσπάθειά τους να μην κουνήσουν τη βάρκα, μπορεί να παραπλανήσουν τον εαυτό τους ή τους γύρω τους, μέχρι να είναι πολύ αργά για διορθωτικές κινήσεις.

Γυναίκες, όχι γυναικούλες

Παρόλη την κοινωνικότητα και την αέρινη ομιλητική φύση τους, θεωρούν το κουτσομπολιό ένδειξη χαμηλού επιπέδου και έλλειψης τακτ. Φυσικά να περιμένετε σχόλια τύπου «από πού κι ως πού αιθέρια ύπαρξη η κυρία Σκουρδουμούτσογλου με την ροζ οργάντζα, μην τρελαθούμε κιόλας!», αλλά μέχρι εκεί. Τους αρέσει ο κοινωνικός σχολιασμός, αλλά πάντα έως ενός κομψού σημείου.

Ψώνια

Αγαπούν να δέχονται, αλλά κυρίως να κάνουν δώρα στους αγαπημένους τους. Εκτός του ότι θέλουν να σας προσφέρουν τα πιο όμορφα πράγματα, λατρεύουν και να ψωνίζουν. Είναι μία αισθητική έκφραση για εκείνους η επιλογή των όμορφων πραγμάτων που προσφέρει η ζωή και τα μαγαζιά. Και φυσικά μία θεραπευτική διεργασία. Ηρεμεί τα νεύρα τους και ενισχύει τις φαντασιώσεις τους. Καμιά φορά όλα αυτά είναι πέραν των οικονομικών δυνατοτήτων τους, αλλά απλά αρνούνται να ικανοποιηθούν με οτιδήποτε λιγότερο από το καλύτερο. Θεωρούν ότι το αξίζουν. Δεν δέχονται συμβιβασμούς σε αυτό το κομμάτι.

Αναποφασιστικότητα

Είτε τους προτείνετε να επιλέξουν πού θα πάτε διακοπές είτε τους κάνετε πρόταση γάμου, δώστε τους τον απαραίτητο χρόνο και μην προσβληθείτε αν δεν πάρετε μία γρήγορη απάντηση. Από το πιο απλό μέχρι το πιο πολύπλοκο θέμα, πρέπει να ζυγίσουν όλα τα υπέρ και τα κατά και να δουν το ζήτημα σφαιρικά, διότι όταν πάρουν μία απόφαση είναι δέσμευση και συμβόλαιο μαζί. Δεν αποφασίζουν ποτέ ελαφρά τη καρδία!

Δυσκολεύονται να βάλουν τον εαυτό τους σε προτεραιότητα

Έχοντας στη φύση τους κύριο μέλημα την αρμονία στη συμβίωση, θέλουν να κρατούν ευτυχισμένους τους γύρω τους. Άλλωστε, μία καλή συνύπαρξη χρειάζεται πάντα να βάζεις μπροστά το «εμείς», ακόμη και αν αυτό σημαίνει υποχωρήσεις, συμβιβασμούς και να κρατάς τον εγωισμό σου μερικά βήματα πίσω. Οι Ζυγοί θα προσπαθήσουν σκληρά να ευχαριστήσουν το ταίρι τους, ακόμη και αν αυτό μερικές φορές τους αφήνει εξουθενωμένους, ιδιαίτερα αν οι υποχωρήσεις δεν είναι και τόσο αμοιβαίες. Αν όμως τους δείξετε ότι τους νοιάζεστε και τους αγαπάτε, νιώθουν ότι πετούν στον έβδομο ουρανό. Βρίσκουν την ευτυχία στο «μαζί» και νιώθουν πραγματική απόγνωση στην ιδέα της μοναξιάς, γι’ αυτό φροντίστε να τους αναγνωρίσετε τα όσα κάνουν κομψά και αθόρυβα για εσάς και για όσους αγαπούν.

Οι άντρες Ζυγοί

Με κομψή και αβρή συμπεριφορά και με κάπως νωχελικές κινήσεις, οι άντρες Ζυγοί ψάχνουν για ένα ταίρι που να είναι όμορφο και να προκαλεί τον θαυμασμό. Αν μάλιστα ασχολείται και με τις τέχνες, ακόμα καλύτερα. Η καθημερινή ρουτίνα και το πρόγραμμα τους βοηθά να κρατούν τα συναισθήματά τους υπό έλεγχο και να μη γίνονται γκρινιάρηδες. Αν και δεν προτιμούν τις χειρωνακτικές εργασίες, ως παρορμητικό ζώδιο, έχουν την τάση να βλέπουν και να αρπάζουν τις ευκαιρίες, εξασφαλίζοντας έτσι μία καλή εργασία ή ένα καλό εισόδημα. Είναι δοτικοί εραστές, έχουν αμέτρητες γνωριμίες και είναι πολύ συντροφικοί στις σχέσεις τους. Προσπαθούν να διατηρήσουν μία ήρεμη και όμορφη οικογενειακή ζωή και μαθαίνουν στα παιδιά τους από νωρίς την έννοια της διπλωματίας και της δικαιοσύνης.

Οι γυναίκες Ζυγοί

Έχουν κομψότητα, χάρη και φινέτσα, ενώ συνήθως είναι πολύ ευγενικές και διπλωματικές. Θέλουν να τις προσέχουν, γι’ αυτό διαλέγουν πάντα όμορφα ρούχα, κοσμήματα και αξεσουάρ. Αγαπούν τις κοσμικότητες, αλλά χρειάζονται και την ησυχία τους για να αποφορτιστούν. Είναι πολύ δοτικές στις σχέσεις τους, αν και ο ρομαντισμός τους βάζει τόσο ψηλά τον πήχη, που καμιά φορά η πραγματικότητα τις απογοητεύει. Είναι καλλιτεχνικές και θα προσπαθήσουν να μεταδώσουν τις γνώσεις τους στον σύντροφο και τα παιδιά τους. Ως μητέρες είναι πολύ γενναιόδωρες, αλλά καμιά φορά γίνονται λίγο απόμακρες, καθώς ασχολούνται με πολλά πράγματα.