Πώς ταιριάζουν οι Ιχθύες με τα 12 ζώδια

Πώς ταιριάζουν οι Ιχθύες με τα 12 ζώδια

Πώς ταιριάζουν οι Ιχθύες με τα 12 ζώδια

«Η φαντασία είναι πιο σημαντική από τη γνώση. Η γνώση είναι περιορισμένη. Η φαντασία είναι το στοιχείο εκείνο που εμπλουτίζει τον κόσμο μας». – Albert Einstein

Ιχθύες και Κριός

Παρόλο που αυτά τα ζώδια μπορεί να έχουν πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις και να εμπνέουν το ένα το άλλο, θα χρειαστεί προσπάθεια και αμοιβαία κατανόηση για να χτίσουν μία σχέση εμπιστοσύνης. Η αμεσότητα του Κριαριού μπορεί να φαίνεται απειλητική για τα ευαίσθητα συναισθήματα των Ιχθύων, κάτι που θα τους εμποδίσει να επικοινωνούν πολύ ανοιχτά μεταξύ τους. Από την άλλη πλευρά, οι αντιδράσεις των Ιχθύων ταράζουν έναν Κριό, για τον οποίο είναι μία πραγματική πρόκληση να καταλάβει και να ακολουθήσει αυτές τις συναισθηματικές μεταπτώσεις. Το δυνατό σημείο αυτών των δύο είναι η εκτίμηση που αισθάνονται, καθώς βρίσκουν και οι δύο ενδιαφέρον στον εσωτερικό κόσμο του φίλου/συντρόφου τους, αλλά και το γεγονός ότι η τάση του Κριού να παίρνει τα ηνία των αποφάσεων στα χέρια του διευκολύνει κατά βάθος έναν Ιχθύ.

Ιχθύες και Ταύρος

Υπάρχει ψυχική συγγένεια ανάμεσα σε αυτά τα ζώδια. Ένας Ιχθύς, όταν αισθάνεται να τον παρασύρουν τα κύματα των συναισθημάτων του, μπορεί να βασιστεί στον γειωμένο Ταύρο για σωστές συμβουλές και κατανόηση. Ταυτόχρονα ο Ταύρος δεν νιώθει να απειλείται από τις συναισθηματικές ανάγκες του Ιχθύ, διότι εκτιμά την ευάλωτη πλευρά του. Με τη σειρά του ο Ιχθύς είναι από τους λίγους που δεν θα εκλάβει την ανάγκη των Ταύρων για χαλάρωση ως νωθρότητα, ούτε το πείσμα τους ως πρόκληση. Μπορεί να περάσουν πολύ όμορφα απολαμβάνοντας τις ομορφιές της φύσης, ακούγοντας μουσική, πηγαίνοντας σε συναυλίες, ζωγραφίζοντας ή μαγειρεύοντας σπίτι. Μία τέτοια σχέση έχει μακρόχρονη προοπτική και μπορεί να δώσει και στους δύο τη φυσική και συναισθηματική πληρότητα στον ερωτικό τομέα.

Ιχθύες και Δίδυμοι

Αυτό που κυρίως επιζητούν οι Ιχθύες είναι να μοιράζονται τον εσωτερικό τους κόσμο με τους φίλους/συντρόφους τους, κάτι που δεν μπορούν να πετύχουν εύκολα με τους Δίδυμους, οι οποίοι είναι συνήθως συναισθηματικά απόμακροι. Επιπροσθέτως και τα δύο ζώδια έχουν ξαφνικές μεταπτώσεις διαθέσεων, δημιουργώντας χώρο για να εισχωρήσουν οι αμφιβολίες και η απογοήτευση. Οι Δίδυμοι έχουν την ιδιότητα του υδράργυρου που εξαφανίζεται όταν πας να τον ακουμπήσεις. Έτσι συχνά όταν ο Ιχθύς είναι συναισθηματικός και θέλει να μοιραστεί κάτι βαθύ, ο σύντροφος του γίνεται ορθολογιστής και ανάλαφρος, δυσκολεύοντας την ουσιαστική επικοινωνία. Αν και οι δύο θαυμάζουν αυτές τους τις ιδιότητες, όπως το βάθος συναισθημάτων, τη λογική και το χιούμορ, η σχέση αυτή είναι μία πρόκληση και αποδίδει καλύτερα ως μια φιλία, με βάση τα κοινά ενδιαφέροντα.

Ιχθύες και Καρκίνος

Το ζώδιο των Ιχθύων έχει συχνά την πεποίθηση ότι κουβαλάει το βάρος όλου του κόσμου στην πλάτη του, κάτι που το φιλικό ζώδιο του Καρκίνου είναι πρόθυμο να μοιραστεί μαζί του. Τα δύο αυτά ζώδια μπορούν να βρουν την προσοχή και τη συναισθηματική υποστήριξη που έχουν ανάγκη μεταξύ τους. Οι κοινές τους αξίες, που βασίζονται στην καλοσύνη και στην ψυχική γενναιοδωρία, κάνουν αυτό το ζευγάρι να έχει όλες τις προοπτικές επιτυχίας. Ως φίλοι απολαμβάνουν πολλές δημιουργικές στιγμές μαζί, χόμπι, σπορ, ακόμα και περιπετειώδεις διακοπές. Ως ζευγάρι μοιράζονται την επιθυμία και το κουράγιο να αποκαλύψουν τις πιο ευαίσθητες και κρυφές πλευρές του εαυτού τους, κάτι που είναι σπάνιο, αλλά και πολύτιμο.

Ιχθύες και Λέων

Η σχέση μεταξύ αυτών των δύο ζωδίων αποτελεί μία πρόκληση. Τα Λιοντάρια έχουν συνήθως ανάγκη υπερβολικής προσοχής και θαυμασμού. Αυτό δεν είναι εύκολο να το διαχειριστεί ένας Ιχθύς, ο οποίος μπορεί να απογοητευτεί και στο τέλος να αποτραβηχτεί στον δικό του κόσμο. Αν και μπορεί να διακρίνει και να κατευνάσει την ανασφάλεια τους, κάτι που οι περισσότεροι δεν μπορούν να αντιληφθούν, για να λειτουργήσει αυτή η σχέση πρέπει το Λιοντάρι να μάθει να προσφέρει ισότιμα και να σταματήσει να παραπονιέται και να νοιάζεται μόνο για τις δικές του ανάγκες. Τα δυνατά σημεία είναι η κοινή αγάπη για την τέχνη και την ομορφιά, αλλά και ο θαυμασμός που αισθάνονται αντίστοιχα για τη γενναιοδωρία και τη φαντασία που ο καθένας προσθέτει στη ζωή του άλλου.

Ιχθύες και Παρθένος

Τα δύο αυτά ζώδια, τα οποία ανήκουν στον ίδιο άξονα, τα συνδέει η ανάγκη να βοηθούν και να φροντίζουν τους άλλους. Ένας Ιχθύς είναι γεμάτος κατανόηση και θέλει να συμμετέχει συνομιλώντας και ακούγοντας, ενώ η Παρθένος προσπαθεί να βρει λύσεις στα προβλήματα. Μαζί κάνουν εξαιρετική δουλειά, καθώς οι άνθρωποι γύρω τους αισθάνονται ότι έχουν σημασία και ότι τους αγαπούν. Και οι δύο απεχθάνονται εξίσου την κριτική, κάτι που μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά στην έκφραση των σκέψεων και των συναισθημάτων τους. Εάν η Παρθένος προσπαθήσει να μετριάσει τις απαιτήσεις που έχει για τελειότητα, ίσως ο Ιχθύς να μην μπαίνει τόσο συχνά σε πειρασμό να κρύψει τα λάθη του. Αν υπάρξει αλήθεια και κατανόηση, μπορεί να έχουν μία πολύ όμορφη σχέση/φιλία, η οποία καθώς ωριμάζει θα γίνεται ολοένα και καλύτερη.

Ιχθύες και Ζυγός

Καθώς πρόκειται για δύο καθαρόαιμους ονειροπόλους, μία τέτοια ερωτική σχέση μπορεί να θυμίζει αισθηματικό ρομάντζο. Ακόμα και στις πιο πεζές ανθρώπινες σχέσεις υπάρχει κάτι το ιδεαλιστικό σε αυτό τον συνδυασμό. Καθώς βλέπουν τη ζωή σαν ένα μέρος γεμάτο ασύλληπτη ομορφιά και μυστήριο, αυτό που θα τους φέρει κοντά είναι η αγάπη τους για τη μουσική, τις τέχνες, τη φύση, αλλά πάνω από όλα την ομορφιά που βλέπουν ο ένας μέσα στον άλλον. Βέβαια, θα πρέπει να είναι προσεκτικοί με τις υψηλές πτήσεις στα σύννεφα, καθώς και οι δύο τείνουν να μην μπορούν να χειριστούν καλά τις πτώσεις στην οδυνηρή πραγματικότητα. Όμως, εάν αποφασίσουν να χτίσουν πάνω σε γερά θεμέλια και να κρατήσουν τα πόδια τους στη γη, έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν κάτι μαγικό και μακροχρόνιο.

Ιχθύες και Σκορπιός

Σε αυτό τον συνδυασμό υπάρχει μεγάλη έμφαση στο εσωτερικό βάθος συναισθημάτων, στο ένστικτο και αυτό δίνει και στους δύο την ευκαιρία να εκφράσουν με ασφάλεια τις ευαισθησίες τους και να νιώσουν μεταξύ τους την απαραίτητη ταύτιση που αποζητούν. Ο Σκορπιός θεωρεί την ευαισθησία του Ιχθύ σαν ένα από τα δυνατά του σημεία. Γι’ αυτό τον λόγο δεν έχει κανένα πρόβλημα να αποκαλύψει πλευρές του χαρακτήρα του, που συνήθως δεν μοιράζεται με τους άλλους. Ένας Ιχθύς δεν μπορεί παρά να αισθανθεί σεβασμό για τα μυστικά και την εσωστρέφεια του συντρόφου/φίλου του. Παρά το γεγονός ότι η ζήλια του μερικές φορές κάνει τον Ιχθύ να δυσανασχετεί, αυτό ισοφαρίζεται με το άγχος που αισθάνεται ο Σκορπιός όταν ο Ιχθύς αποφεύγει με κάθε τρόπο τις πικρές αλήθειες. Παρόλα αυτά όμως είναι και οι δύο υπέρμαχοι της αγάπης δίχως όρια, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει έναν αδιάρρηκτο δεσμό ανάμεσα στα δύο αυτά ζώδια.

Ιχθύες και Τοξότης

Μία σχέση ή μία φιλία με έναν Τοξότη είναι ίσως περισσότερο πολύπλοκη από όσο φαίνεται αρχικά. Η περιπετειώδης φύση τους συχνά μπορεί να εξαντλήσει ένα νωχελικό Ιχθύ που έχει ανάγκη από την ησυχία του, τουλάχιστον για κάποιες ώρες. Επίσης, καθώς έχει την τάση να γίνεται ωμά ειλικρινής, μπορεί να πληγώσει τις ευαισθησίες του. Ο συναισθηματισμός αυτός όμως δυσκολεύει έναν Τοξότη, καθώς θα πρέπει να μετράει τα λόγια του και να βάζει φρένο στον ενθουσιασμό του. Από την άλλη πλευρά, ο Ιχθύς προσφέρει τροφή για φαντασία και πολλές δημιουργικές ιδέες. Αν συνδυαστούν με την έμφυτη αισιοδοξία του φίλου/συντρόφου τους και αποφευχθούν οι επικρίσεις, τα δύο αυτά ζώδια μπορεί να περάσουν πολύ καλά μαζί και να προοδεύσουν σε ό,τι και αν καταπιαστούν.

Ιχθύες και Αιγόκερως

Η σχέση/φιλία με έναν Αιγόκερω δίνει μία αίσθηση ασφάλειας και στους δύο. Εκείνοι αγαπούν την τρυφερότητα, τη φαντασία και την κατανόηση που προσφέρουν στη ζωή τους και οι Ιχθύες αισθάνονται όμορφα με το κύρος, τη δύναμη και το χιούμορ που εισπράττουν. Βέβαια δεν είναι όλα τέλεια, καθώς η κάπως σκόρπια ενέργεια του Ιχθύ έρχεται σε άμεση κόντρα με τη δομημένη αντίληψη των πραγμάτων, που είναι απαραίτητη σε έναν Αιγόκερο. Τα δύο αυτά ζώδια έχουν να διδαχτούν πολλά το ένα από το άλλο. Εάν βασιστούν στα κοινά τους ενδιαφέροντα που είναι πολλά και χαλαρώσουν τις διαφορές τους, μπορεί να δημιουργήσουν μία πολύ ανθεκτική σχέση.

Ιχθύες και Υδροχόος

Πρόκειται για δύο ιδεαλιστικά ζώδια. Εάν αυτό είναι ένα δυνατό σημείο στη σχέση τους, δηλαδή μοιράζονται ένα όραμα για κοινωνική δράση, έχουν κάθε πιθανότητα επιτυχίας. Εάν όμως πρόκειται για έρωτα, η τάση των Υδροχόων να γίνονται συναισθηματικά απόμακροι μπορεί να υψώσει φράγματα στη σχέση. Στη φιλία τα πράγματα ίσως είναι πιο ανάλαφρα, ιδιαίτερα αν αντιμετωπίσουν τις διαφορές τους με μεγάλες δόσεις χιούμορ. Σε γενικές γραμμές και οι δύο απολαμβάνουν τη μεταξύ τους συντροφιά και την προσωπική τους οπτική, που διαφέρει από αυτήν των πολλών. Εάν ο Ιχθύς προσπαθήσει να μην είναι τόσο συναισθηματικός απέναντι στο αντικομφορμιστικό αυτό ζώδιο, μαζί μπορούν να εξερευνήσουν διάφορες εναλλακτικές θεωρίες και πρακτικές που τους εξιτάρουν.

Ιχθύες και Ιχθύες

Αν και αρχικά μπορεί να αισθάνονται αυτό το μαγικό συναίσθημα που νιώθει κανείς όταν βρίσκεται με μία αδελφή ψυχή, με τον καιρό μπορεί να αντιληφθούν ότι κάποια στιγμή πρέπει να αντιμετωπίσουν και πρακτικά θέματα και να γίνουν λίγο πιο ρεαλιστές. Μπορεί να μοιράζονται τα όνειρα και την αγάπη για την τέχνη, αλλά μπορεί να λείπει η απαραίτητη ευθύτητα στο να επικοινωνήσουν τα πληγωμένα τους συναισθήματα, εάν κάποιος είναι δυσαρεστημένος. Όμως αυτό που δεν λείπει είναι το πνεύμα συνεργασίας και συχνά σε έναν τέτοιο συνδυασμό μπορεί να τσακώνονται από υπερβολική καλοσύνη, για το ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό ή ποιος θα κάνει τα ψώνια και τις περισσότερες δουλειές. Εάν μπορέσει να υπάρξει μία πρακτικότητα σε αυτή τη σχέση, μπορεί να γίνουν και ευτυχισμένοι και να διαρκέσουν στον χρόνο.