Πώς ταιριάζει ερωτικά ο Ταύρος με τα 12 ζώδια

Πώς ταιριάζει ερωτικά ο Ταύρος με τα 12 ζώδια

Πώς ταιριάζει ερωτικά ο Ταύρος με τα 12 ζώδια

«Κάθε καρδιά τραγουδάει ένα τραγούδι ημιτελές, έως ότου μία άλλη καρδιά να της απαντήσει. Εκείνοι που επιθυμούν να απαντήσουν βρίσκουν πάντα ένα τραγούδι. Στο άγγιγμα ενός εραστή ο καθένας μπορεί να γίνει ποιητής».

Πλάτωνας

 

Ταύρος και Κριός

Υπάρχει πολύ έλξη και δυνατό συναίσθημα σε αυτό τον συνδυασμό, αλλά και αρκετές προκλήσεις. Τα δύο αυτά ζώδια μπορούν να έχουν μία καλή χημεία στο φιλικό και το ερωτικό κομμάτι. Και οι δύο αναζητούν διάρκεια και ένταση, αλλά τα προβλήματα ξεκινούν όταν τα ιδανικά και οι στόχοι τους κινούνται σε άλλο μήκος κύματος. Συνήθως οι Κριοί δεν παίρνουν τη ζωή τόσο σοβαρά και έχουν μία χαλαρότητα στη συμπεριφορά τους που εκνευρίζει τους πάντα μετρημένους και νοικοκυρεμένους Ταύρους. Μία μακροχρόνια σχέση με τους επαναστάτες του ζωδιακού μπορεί να φέρει γκρίνια και τσακωμούς, καθώς τα παιδιά της Αφροδίτης δεν αγαπούν το άγνωστο και το ριψοκίνδυνο. Τα δυνατά σημεία τους είναι η ειλικρίνεια, το πάθος και η κοινή προσδοκία για οικογενειακή ευτυχία. Αν μοιραστούν σωστά τις ευθύνες, τους ρόλους τους και υπάρχει κατανόηση για όσα πρέπει να αποδεχθούν ο ένας στον χαρακτήρα του άλλου, μπορούν όχι μόνο να τα καταφέρουν, αλλά να γίνουν και πιο σοφοί στην πορεία της κοινής τους ζωής.

Ταύρος και Ταύρος

Αυτοί οι δύο ξέρουν τι θέλουν ο ένας από τον άλλον, ξέρουν τις ευαισθησίες τους και γνωρίζουν πώς να συμπεριφερθούν ώστε να φτάσουν σε μία ευτυχισμένη συνύπαρξη. Εξωτερικά οι άλλοι τους βλέπουν σαν ένα προσγειωμένο ζευγάρι, αλλά πίσω από τις κλειστές πόρτες υπάρχει πολύ πάθος και ερωτική φλόγα που τροφοδοτεί τη σχέση με δύναμη και διάρκεια. Είναι και οι δύο αρκετά συντροφικοί, αγαπούν την ύλη και τις απολαύσεις και δεν θα διστάσουν να λιώσουν στο σπίτι και να αφεθούν στην καλοπέραση χωρίς ενοχές. Έτσι δεν έχουν και πολλά σημεία τριβής, εφόσον δεν προκύπτουν και παρεξηγήσεις μεταξύ τους. Ο μόνος κίνδυνος είναι να αφεθούν τόσο πολύ στη ρουτίνα, η οποία είναι ο γνωστότερος δολοφόνος σχέσεων και να την αφήσουν να μαραθεί αργά, αλλά σταθερά, δίχως σχεδόν να το καταλάβουν.

Ταύρος και Δίδυμοι

Οι Ταύροι έλκονται πάρα πολύ από την κοινωνικότητα και τις έξυπνες ατάκες των πάντα χαριτωμένων Διδύμων. Τους αρέσει η αυτοπεποίθηση που έχουν στον κοινωνικό στίβο, αλλά δεν μπορούν παρά να νιώθουν τις γνωστές τους ανασφάλειες όταν βλέπουν πόσο έτοιμες είναι πάντα να πετάξουν μακριά, αυτές οι πεταλούδες του ζωδιακού. Για να δουλέψει αυτή η σχέση πρέπει να είναι έτοιμοι να δώσουν την ελευθερία που έχουν τόσο ανάγκη οι Δίδυμοι, να ξεπεράσουν την κτητικότητα τους και να δείξουν ανοχή στις οικονομικές ατασθαλίες των παιδιών του Ερμή. Συχνά έχουν την τάση να ξοδεύουν χωρίς πολύ σκέψη σε gadget, ταξίδια και λοιπές μη πρακτικές αγορές, κάτι που μπορεί να φέρει έναν Ταύρο στα όριά του. Αυτό γίνεται γιατί θέλουν να έχουν τον έλεγχο του προϋπολογισμού ή τουλάχιστον να βλέπουν στο ταίρι τους λογική και συνέπεια στον οικονομικό τομέα. Η έλλειψη ασφάλειας είναι ένα αγκάθι στις καρδιές τους αν και είναι πρόθυμοι να ρίξουν νερό στο κρασί τους, διότι η ερωτική έλξη είναι πολύ δυνατή και αυτό βοηθάει πάντα στο να γεφυρώνονται ορισμένα χάσματα.

Ταύρος και Καρκίνος

Είναι και οι δύο συναισθηματικά ζώδια που επιζητούν την ασφάλεια, αγαπούν το ίδιο πολύ την οικογένεια και φοβούνται εξίσου την περιπλάνηση στο άγνωστο. Σέβονται τους θεσμούς, δένονται με ανθρώπους και αντικείμενα και το σπίτι τους είναι το βασίλειο τους. Αυτό τους δίνει όλα τα εφόδια να γίνουν ένα ταιριαστό ζευγάρι. Υπάρχει πάθος και αισθησιασμός, αν και θα εκφραστούν μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, καθώς δεν τους αρέσουν οι δημόσιες επιδείξεις τρυφερότητας, διότι νιώθουν την ανάγκη να προστατεύουν τον συναισθηματικό τους κόσμο. Αυτή η ανάγκη τους για προστασία είναι ταυτόχρονα και η Νέμεσις τους, διότι χώνουν τη μύτη τους εύκολα ο ένας τα προσωπικά δεδομένα του άλλου, θέλουν να ξέρουν τα πάντα και κανένας από τους δύο δεν νιώθει άνετα με αυτή τη συμπεριφορά. Μπορεί έτσι να προκληθούν παρεξηγήσεις, γκρίνιες, που να οδηγήσουν σε πολλές συναισθηματικές εξάρσεις. Είναι δύο άτομα που δεν θα χωρίσουν εύκολα. Θα υπάρξουν πολλά δάκρυα και πάντα κάτι θα τους κρατάει δεμένους. Αυτό μπορεί να είναι η οικογένεια, τα παιδιά, τα οικονομικά τους, αλλά κυρίως τα δυνατά τους αισθήματα.

Ταύρος και Λέων

Είναι και οι δύο πολύ πεισματάρηδες και θα υπάρξουν πολλές αφορμές για να αναμετρήσουν τις δυνάμεις τους. Το λιοντάρι θα ακολουθήσει πιστά τους κανόνες καταρχήν, αλλά δεν πρόκειται στη συνέχεια να υποκύψει στα καπρίτσια και τις φαντασιώσεις του Ταύρου, διότι έχει τα δικά του να εκπληρώσει. Και οι δύο χρειάζονται προσοχή και τρυφερότητα, αλλά και οι δύο πιστεύουν ότι ο άλλος οφείλει να τους την προσφέρει. Όμως, ακόμη και όταν γίνεται αυτό μπορεί να μην το βλέπουν, διότι συχνά τους τυφλώνει ο ανταγωνισμός. Μερικές φορές η ανάγκη του Λέοντα για δράμα, αλλά και το χάος που δημιουργεί, μπορεί να ξενερώσουν τελείως τον ήρεμο Ταύρο ή και αντίθετα, η ήρεμη φύση του Ταύρου και η τάση του να βουλιάζει στον καναπέ μπροστά από την τηλεόραση και να μην δείχνει συναίσθημα, να ξενερώσει το Λιοντάρι. Αν δεν προσέξουν μπορεί να πληγώνουν διαρκώς ο ένας τον άλλον και συχνά το πείσμα να τους εμποδίζει από το να συμφιλιωθούν, ακόμα και από τον πιο ανόητο τσακωμό.

Ταύρος και Παρθένος

Ο έρωτας έρχεται φυσικά για αυτό το ταιριαστό ζευγάρι, που εκτιμά την αγάπη, τη δουλειά και βρίσκει χαρά στη συνεργασία και την καθημερινότητα. Βρίσκουν σχετικά σύντομα ο καθένας τον ρόλο του μέσα στη σχέση, με έναν ισότιμο τρόπο, έχοντας ξεκάθαρα όρια και μία διαύγεια ως προς τους κοινούς τους στόχους. Υπάρχει πίστη, φροντίδα και σεβασμός στο οικογενειακό πλαίσιο, κάτι που προσφέρει και μία ευκολία στη δημιουργία δικής τους οικογένειας. Τα καλά παιδιά γίνονται καλοί γονείς. Ο Ταύρος θα πάρει τον χρόνο του για να αναγνώσει προσεκτικά τι θέλει από εκείνον το ταίρι του και με τη σειρά του ένας Παρθένος θα εκπαιδεύσει σωστά τον σύντροφό του, έτσι ώστε να μην υπάρχουν κενά στις προσδοκίες τους. Είναι και οι δύο πιστά άτομα, τα οποία δεν πρόκειται να μπουν σε διαδικασία χωρισμού εύκολα και ελαφρά την καρδία. Κανένας από τους δύο δεν αντιδρά με παρορμητικό τρόπο. Ο Ταύρος πρέπει να προσέχει να μην δημιουργεί νευρικότητα σε αυτή τη σχέση και ο Παρθένος να μην εκνευρίζει τον Ταύρο, που αν φτάσει στα όριά του μπορεί να ξεκόψει ακαριαία…

Ταύρος και Ζυγός

Η ομορφιά, ο ερωτισμός και η πολυτέλεια, φέρνουν κοντά αυτό το ζευγάρι και το κρατούν ενωμένο μέχρι το τέλος ή μέχρι να λυθούν τα «μάγια». Το πάθος και η αγάπη έρχονται εύκολα στα παιδιά της Αφροδίτης. Μαζί θα εξερευνήσουν τον κόσμο της τέχνης, της ομορφιάς και των αισθητικών απολαύσεων, αλλά και αυτόν του έρωτα και του συναισθήματος. Μαζί απολαμβάνουν την καλή ζωή, αλλά δεν έχουν και κανένα ενδοιασμό στο να βουλιάξουν ο ένας στην αγκαλιά του άλλου και να λιώσουν μπροστά στην τηλεόραση. Συνήθως ο ένας αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να φέρνει τα χρήματα και ο άλλος να διαχειρίζεται τον τρόπο που θα ξοδευτούν. Ο Ζυγός σαν πιο εξωστρεφής διατηρεί το μεγαλύτερο κομμάτι της επαφής με το κοινωνικό σύνολο και λειτουργεί διπλωματικά και πιο υποχωρητικά στη σχέση. Όμως και οι δύο θέλουν τη διατήρηση της ηρεμίας μεταξύ τους, διότι δεν τους αρέσουν οι αλλαγές. Ερωτικά είναι πάρα πολύ συμβατοί και ευρηματικοί, αλλά κυρίως δίνουν όλο τους το ενδιαφέρον στον σύντροφό τους. Αν για κάποιο λόγο τσακωθούν, ο Ζυγός μετατρέπεται σε… πάγο, ενώ ο Ταύρος ανάβει και κορώνει. Καλό είναι να μην φτάσουν ως εκεί, διότι όταν υπάρχει μεγάλο πάθος, όπως συμβαίνει σε αυτό τον συνδυασμό, μπορεί και οι δύο πλευρές να εξαντλήσουν τα νεύρα και τον θυμό τους.

Ταύρος και Σκορπιός

Τα αντικρινά αυτά ζώδια είναι ο πιο έντονος και ίσως ο πιο συμβατός συνδυασμός από όλους. Ο Σκορπιός έχει την ευχέρεια να οδηγεί τα συναισθήματα σε ένα ευαίσθητο μονοπάτι, από όπου δύσκολα μπορεί να δραπετεύσει ένας Ταύρος. Με μαεστρία εξυφαίνει ένα μυστηριώδες σκηνικό, το οποίο μαγεύει τα παιδιά της Αφροδίτης που λατρεύουν το μυστήριο και το σαγηνευτικό χαρακτήρα των σκοτεινών, σχεδόν ακατανόητων πτυχών του. Ο Σκορπιός αφήνει τα ηνία της σχέσης στα χέρια τους και με αυτή του την κίνηση δημιουργείται η απαραίτητη ασφάλεια για μία καλή φιλία ή έναν ερωτικό δεσμό. Υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη, πάθος, αλλά και συνεργατικότητα, που μπορεί να κρατήσει για μία ζωή. Εδώ μοιάζει να ισχύει το ρητό «κράτα με να σε κρατώ, να ανεβούμε το βουνό», διότι ο ένας τείνει να δίνει ώθηση στον άλλον όταν υπάρχει στατικότητα ή κάποιο πρόβλημα. Αρκεί βέβαια, να μην αρχίσουν τα αντίποινα, διότι και οι δύο δεν αφήνουν τα πράγματα στα χέρια της τύχης αν γίνει κάτι άσχημο και η εκδικητικότητα μπορεί να κυριαρχήσει. Είναι και οι δύο τόσο σταθεροί στις απόψεις τους και δεν παρεκκλίνουν από ό,τι πιστεύουν, είτε καλό είτε κακό. Η καλύτερη λύση είναι να προσπαθήσουν να είναι ανοιχτοί με τα συναισθήματά τους και να χρησιμοποιούν το χιούμορ -που και οι δύο διαθέτουν- για να ελαφρύνουν την ατμόσφαιρα όταν τα σύννεφα πληθαίνουν.

Ταύρος και Τοξότης

Ένας Τοξότης μπορεί να βοηθήσει τον Ταύρο να σπάσει κάποια από τα ταμπού του. Καταρχήν μπορεί να του διαλύσει το αρχέτυπο της σχέσης, όπως το έχει στο μυαλό του. Να του μάθει να μην είναι τόσο αυστηρός με τη ζωή να «ρέει» περισσότερο. Μαζί μπορεί να έχουν αυτή την περιπέτεια, αυτό το ταξίδι χωρίς πολλά άγχη και χωρίς αγκυλώσεις. Στην αρχή ο Ταύρος, σαν πιο κτητικός, μπορεί να αγανακτήσει, αλλά η φυσική έλξη που δημιουργείται μεταξύ τους και η ανέμελη αισιοδοξία του Τοξότη, καταρρίπτουν τις όποιες αντιστάσεις. Δεν μπορούν να ισχυριστούν ότι υπάρχει ένα βαρετό λεπτό στη ζωή τους. Ευχαριστιούνται ο ένας τον άλλον και μπορούν να περνούν καλά μαζί. Αν ο Ταύρος προσπαθήσει να τιθασεύσει τη φευγάτη φύση του Τοξότη και να τον περιορίσει, ο δεύτερος δεν θα διστάσει να φύγει μακριά, διότι δεν αντέχει να του ψαλιδίζουν τα φτερά ή να του φορούν χαλινάρι. Όταν τα πράγματα είναι ζορισμένα στη σχέση τους, είναι καλύτερα να πηγαίνουν ένα ταξιδάκι μαζί, ώστε να νιώθουν ταυτόχρονα ελεύθεροι, αλλά και πιο κοντά ο ένας στον άλλον.

Ταύρος και Αιγόκερως

Εδώ υπάρχει μία βάση που μπορεί να δώσει πολύ καλά θεμέλια, διότι κυριαρχεί η εμπιστοσύνη, η πίστη και η κατανόηση ανάμεσα σε συμβατές φύσεις. Και οι δύο είναι παθιασμένοι και ανθεκτικοί, αγαπούν αυτά που μπορεί να τους προσφέρει το χρήμα, ξέρουν να εκτιμούν την ασφάλεια και η αγάπη τους μεγαλώνει με την πάροδο του χρόνου. Δεν τους πτοούν τα εμπόδια, δεν τους αρέσει να αναλώνονται σε οτιδήποτε που δεν θα αποδώσει τα δέοντα. Είναι αρκετά σοβαροί με τους θεσμούς, με την οικογένεια, την εργασία και δεν τρομάζουν με την κρυφή εσωστρέφεια που και οι δύο έχουν κατά βάθος. Αν υπάρξουν ρήξεις μπορεί να δείξουν και οι δύο τον άκαμπτο εαυτό τους και να μην υποχωρούν ούτε βήμα. Μπορεί να αναλωθούν έτσι στο ποιος θα κρατήσει τι από τα υλικά αγαθά, μόνο και μόνο για να νιώσουν ότι έχουν τον έλεγχο και να χάσουν έτσι την ουσία. Η ουσία είναι ότι αν αφήσουν να χαθεί αυτή η σχέση θα νιώθουν την απώλεια της για πάρα πολύ καιρό, ίσως και για πάντα.

Ταύρος και Υδροχόος

Στο φιλικό κομμάτι υπάρχει εμπιστοσύνη, κατανόηση, η επικοινωνία ρέει εύκολα και μπορούν να είναι εκεί ο ένας για τον άλλον για μία ζωή. Στο αισθησιακό κομμάτι υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση, διότι ο Ταύρος προσφέρει στον σύντροφό του όλα όσα επιθυμεί και ο Υδροχόος είναι πάντα ένας ιδιαίτερα ενεργητικός και πρόθυμος ερωτικός παρτενέρ. Αν αποφασίσουν να ενώσουν τις ζωές τους και οι δύο θα το κάνουν με συνείδηση και θετικές προδιαγραφές, διότι είναι και οι δύο πιστοί σε γενικές γραμμές. Εκεί που λίγο το χάνουν είναι στο ρομαντικό κομμάτι. Τα πράγματα τείνουν να χάνουν τον ενθουσιασμό τους και να μην υπάρχει το απαραίτητο πάθος ή να μην συντηρείται καλά. Καμιά φορά Υδροχόοι είναι λίγο εμπρηστικοί και έχουν την τάση να τα σερβίρουν όλα σενιάν, δηλαδή λίγο ωμά και χαλάνε έτσι το γλυκό στους Ταύρους. Αν αποφασίσουν να χωρίσουν τους δρόμους τους θα είναι δύσκολο και για τους δύο, διότι συνήθως επενδύουν πολλά και μετά κυριεύονται από απογοήτευση. Θα πρέπει να αποφεύγουν τα πικρά σχόλια και ο Ταύρος να συμμετέχει λίγο περισσότερο στις εξωστρεφείς αναζητήσεις του Υδροχόου για να μην βαλτώνει η σχέση.

Ταύρος και Ιχθύες

Ένας Ταύρος είναι ο ιδανικός σύντροφος για να βοηθήσει με την πρακτικότητα του τον ονειροπόλο Ιχθύ. Η ρομαντική και αισθαντική φύση τους δεν θα προσγειωθεί ανώμαλα με αυτόν τον γήινο έρωτα, που διαθέτει την απαραίτητη υπομονή και αφοσίωση ώστε να δώσει την πολυπόθητη συντροφικότητα, αλλά και την ερωτική προσοχή που επιζητούν. Υπάρχει μία δυνατή φυσική, αλλά και πνευματική επικοινωνία ανάμεσα στα δύο αυτά ζώδια. Οι αισθησιακές τους προσωπικότητες κολακεύουν η μία την άλλη και προσφέρουν την ασφάλεια που είναι τόσο σημαντική και για τους δύο. Η οικιακή τους συνύπαρξη είναι εξαιρετική, καθώς ένας Ιχθύς βάζει τον σύντροφό του πάνω από τις δικές του ανάγκες, κάτι που ικανοποιεί απόλυτα έναν Ταύρο. Θα ανταποδώσει με πίστη και αφοσίωση, η οποία δεν θα χρειάζεται καν να εκφραστεί με λόγια. Όμως θα είναι σίγουρα κάτι που θα το νιώθουν τόσο οι ίδιοι όσο και οι γύρω τους. Σε αυτό τον συνδυασμό αυτοί που συνήθως αφήνουν πρώτη τη σχέση είναι οι Ταύροι, αν και οι Ιχθύς παρά τις συναισθηματικές κορώνες δεν θα αργήσουν να βρουν αντικαταστάτη. Για να αποφύγουν τις κακοτοπιές θα πρέπει να επενδύουν σε ποιοτικό χρόνο για επικοινωνία και διασκέδαση και να έρχονται σε επαφή ο ένας με τις επιθυμίες του άλλου.