Πώς ταιριάζει ερωτικά ο Σκορπιός με τα 12 ζώδια

Πώς ταιριάζει ερωτικά ο Σκορπιός με τα 12 ζώδια

Πώς ταιριάζει ερωτικά ο Σκορπιός με τα 12 ζώδια

«Η αγάπη δεν προσπαθεί να κυριαρχήσει, προσπαθεί να καλλιεργήσει». – Johann Wolfgang von Goethe

Σκορπιός και Κριός

Με τον πολεμοχαρή Άρη ως παραδοσιακό κυβερνήτη τους, τα δύο αυτά ζώδια μοιάζουν με στρατιώτες που είναι πάντα έτοιμοι για μάχη. Όταν είναι σύμμαχοι είναι ασταμάτητοι, διότι συνδυάζουν πάθος, ορμή και συναίσθημα. Η τάση του Σκορπιού να κάθεται στα μετόπισθεν, σχεδιάζοντας πάντα τη σωστή στρατηγική, λειτουργεί συμπληρωματικά με την παρορμητική φύση ενός Κριού που ορμάει μπροστά με αυταπάρνηση και ρίχνεται στη μάχη. Μεταξύ τους μπορεί να δημιουργήσουν μία παθιασμένη ερωτική σχέση ή μία συναρπαστική φιλία, καθώς και οι δύο αναζητούν την έξαψη και τον ενθουσιασμό. Μπορεί όμως εύκολα να γίνουν και θανάσιμοι εχθροί, αν δεν δείξουν την απαραίτητη κατανόηση και τον σεβασμό που ο καθένας έχει ανάγκη. Σε αυτή την περίπτωση, ο Κριός μπορεί να νιώθει ότι ο σύντροφος του τον ρίχνει ψυχολογικά και του στερεί τον ενθουσιασμό, ενώ ο Σκορπιός μπορεί να αισθάνεται ότι ο σύντροφος του τον εξαντλεί ψυχικά. Για το καλό ή το κακό, κανείς από τους δύο δεν θα παραιτηθεί και κανείς από τους δύο δεν επιθυμεί να έρχεται δεύτερος και καταϊδρωμένος.

Σκορπιός και Ταύρος

Ως συμπληρωματικά ζώδια που βρίσκονται στον ίδιο άξονα, νιώθουν αμοιβαία έλξη μεταξύ τους με τον πιο άμεσο τρόπο. Μπορούν να συνεργαστούν τέλεια και να βρουν το στίγμα τους στη ζωή, διότι και οι δύο επιζητούν τόσο τις υλικές απολαβές όσο και το να αποκτήσουν δύναμη και κοινωνική θέση. Οι φύσεις των πλανητών τους συνδυάζουν την αγάπη, το πάθος και πηγάζουν κατευθείαν από τον κόσμο των ενστίκτων. Ίσως για αυτό ο Σκορπιός λατρεύει την αφοσίωσή του Ταύρου και εκείνος την ένταση των συναισθημάτων του Σκορπιού. Δεν φοβάται το ασφυκτικό τους αγκάλιασμα, ίσα-ίσα η ζήλια και η κτητικότητα τούς κάνει να νιώθουν επιθυμητοί. Αλλά και ο Σκορπιός νιώθει πάντα ότι παίρνει ικανοποιητικές απαντήσεις από την ανοιχτή, ειλικρινή, συζητήσιμη πλευρά του Ταύρου. Δεν τον ενοχλεί ιδιαίτερα όταν ασχολείται περισσότερο με τον εαυτό του, διότι έτσι του δίνει χώρο να στρέφει την προσοχή του απερίσπαστος σε ό,τι θεωρεί σημαντικό. Η σταθερή φύση αυτών των δύο μπορεί να λειτουργήσει ιδανικά για μία σχέση ή μία μακροχρόνια φιλία, αρκεί να έχουν ειλικρίνεια, εμπιστοσύνη και κοινούς στόχους. Διαφορετικά, αν αφήσουν το πείσμα τους να αναλάβει τον έλεγχο, είναι και οι δύο εξίσου ανυποχώρητοι.

Σκορπιός και Δίδυμοι

Αυτά τα δύο ζώδια αρχικά έλκονται βρίσκοντας ακαταμάχητες τις διαφορές τους. Ο Σκορπιός είναι πάντα προσηλωμένος στους στόχους του και πιο «εσωτερικός». Ένας Δίδυμος είναι η χαρά της ζωής, εξωστρεφής και «ρευστός». Έτσι, βλέπουν τη ζωή από πολύ διαφορετικές πλευρές, όμως αν συνδυάσουν τις οπτικές τους γωνίες, σίγουρα θα δουν και οι δύο μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα. Βέβαια, αυτό προϋποθέτει πολύ προσπάθεια και αγάπη όταν υπάρχουν τόσο διαφορετικές προσωπικότητες. Η λογική και το συναίσθημα δεν είναι πάντα εύκολο να έχουν κοινό βηματισμό μέσα στον ίδιο άνθρωπο, πόσο μάλλον σε δύο διαφορετικούς. Ο Σκορπιός νιώθει ασφάλεια όταν έχει τα πάντα υπό έλεγχο και είναι σίγουρος για την πίστη, την αφοσίωση και το αποτέλεσμα που περιμένει. Ο Δίδυμος αλλάζει εύκολα διαθέσεις, συναισθήματα, κατευθύνσεις και θέλει να περνάει καλά. Επίσης δεν μασάει τα λόγια του. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει μνημειώδεις σκηνές ζηλοτυπίας, καβγάδες για οποιοδήποτε λόγο και συχνά τοξικές συμπεριφορές μεταξύ τους. Ίσως πρέπει να βάλουν τις κοινές φιλοδοξίες και τη φιλία τους ως προτεραιότητα και να είναι πρόθυμοι για υποχωρήσεις, αντί να στρέφονται ο ένας ενάντια στον άλλον, διότι μαζί είναι αήττητοι.

Σκορπιός και Καρκίνος

Είναι δύο άτομα τα οποία διαθέτουν χαρακτήρα, βάθος και όταν είναι μαζί αναδεικνύουν τα θετικά τους χαρακτηριστικά, καθώς αλληλοκαλύπτονται. Ως ζώδια του νερού έχουν κοινό παρονομαστή το συναίσθημα και μπορούν να δημιουργήσουν ισχυρούς δεσμούς όταν έχουν κοινές επιθυμίες και στόχους. Με τη βαθιά, Πλουτώνια, αρσενική δύναμη να συνδυάζεται αρμονικά με την ευαίσθητη, θηλυκή ενέργεια της Σελήνης, μπορούν να δημιουργήσουν μία γεμάτη αισθήματα σχέση, μία υπέροχη πλατωνική φιλία ή μία οικογένεια για την οποία να νοιάζονται βαθιά. Αν και ο Καρκίνος γοητεύεται από τη δύναμή του Σκορπιού και νιώθει αρκετά ασφαλής ώστε να τον αφήνει να κρατάει τα ηνία της σχέσης, αυτό μπορεί να είναι μία κοινή φαντασίωση που μοιράζονται. Με έναν ήπιο, διακριτικό τρόπο, ο Καρκίνος είναι αυτός που χαράζει την κοινή τους πορεία. Άλλωστε, υπάρχει ένα ασαφές και κάπως δυσδιάκριτο κλίμα ανάμεσά τους. Πολλές φορές αυτό μπορεί να τους οδηγήσει να σκέπτονται διαρκώς τα συναισθήματα τους, αντί να τα επικοινωνούν και να τα μετατρέψουν σε πράξεις. Ο Σκορπιός συχνά μπορεί να μην ξέρει τι ακριβώς θέλει και ο Καρκίνος δεν επιθυμεί να πιέζει συναισθηματικά κανέναν για να πάρει πρωτοβουλίες, θεωρεί μερικά πράγματα αυτονόητα. Αν και οι δύο προσπαθήσουν να συζητήσουν πιο ανοιχτά, αντί να αναλώνονται σε υποθέσεις, οι πιθανότητες για επιτυχία είναι τεράστιες. Αυτή η σχέση μπορεί να τους μάθει πώς να συνδέονται καλύτερα με τις επιθυμίες τους, αλλά και με την πορεία που πρέπει να ακολουθήσουν ώστε να τις πραγματοποιήσουν.

Σκορπιός και Λέων

Πρόκειται για δύο πάρα πολύ δυνατές προσωπικότητες και αντιδιαμετρικά αντίθετες. Η σκοτεινή και υπόγεια φύση του Πλούτωνα μόνο με πυρηνική σύγκρουση μπορεί να συγκριθεί, όταν συναντηθεί με τη φωτεινή και λαμπερή Ηλιακή σφαίρα. Η μυστηριώδης και αινιγματική φύση του Σκορπιού επιθυμεί να παραμένει ινκόγκνιτο στο παρασκήνιο και να επιβλέπει τα πάντα από μία απόσταση ασφαλείας. Από την άλλη, η λαοπρόβλητη, λαμπερή και εξωστρεφής φύση των Λεόντων, δεν επιθυμεί τίποτα λιγότερο από το να γίνεται είδωλο, να τραβάει όλη την προσοχή και τα βλέμματα επάνω της και αυτό το κάνει με απόλυτη συνείδηση. Συνδυάζοντας το πάθος και τη δύναμη που έχουν, μπορεί να καταφέρουν ό,τι βάλουν στο μυαλό τους και να το πετύχουν στον υπερθετικό βαθμό. Αυτοί οι δύο μπορεί να δημιουργήσουν μία φιλία ή μία σχέση με έντονο κοντράστ, ζωηρά χρώματα, φαντασία, απίστευτη ενέργεια, χιούμορ και ένταση. Τίποτα δεν είναι μέτριο εδώ, τα πάντα θα κινούνται στα άκρα και θα είναι ή του ύψους ή του βάθους. Το θέμα είναι να μην τρυπώσει η ζήλια ανάμεσα τους. Έτσι κι αλλιώς, συχνά-πυκνά, προκύπτουν διαφωνίες σε διάφορα θέματα. Εάν αρχίσουν να αναμετρούν τις δυνάμεις τους, σύντομα οι μικροδιαφωνίες μπορεί να μετατραπούν σε παιχνίδια εξουσίας. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, η σταθερή τους φύση, η υπερηφάνεια και η άρνησή τους να αλλάξουν, μπορεί να τους εμποδίσει στο να βάλουν τους εγωισμούς τους στην άκρη. Πρέπει να μάθουν να είναι πιο χαλαροί και να συνειδητοποιήσουν ότι αν συνδυάσουν τις δυνάμεις τους η σχέση τους θα ωφελήσει και τους δύο.

Σκορπιός και Παρθένος

Υπάρχει μεγάλη κατανόηση σε μία τέτοια σχέση/φιλία, διότι αφενός μπορούν να συνεννοηθούν πολύ καλά και αφετέρου είναι και οι δύο εσωστρεφείς. Αρέσκονται να περνούν πολύ χρόνο μεταξύ τους μακριά από τους θορύβους της κοινωνικότητας. Είναι φιλόδοξα άτομα τα οποία έχουν πρακτικούς στόχους και αγωνίζονται για τη θέση τους στη ζωή. Ένας Σκορπιός πάντα επιθυμεί να έχει αφοσιωμένους φίλους και συντρόφους γύρω του. Γι’ αυτό και εκτιμάει την πίστη, τη λογική και την εξυπηρετική φύση των Παρθένων. Μερικές φορές τα έντονα συναισθήματα του μπορεί να τον οδηγήσουν εκτός ορίων, αλλά με έναν Παρθένο δίπλα τους να τους καθησυχάζει και να τους γειώνει νιώθουν πάντα περισσότερη ηρεμία και σιγουριά. Το πάθος ενός Σκορπιού αρέσει στον Παρθένο, καθώς τους κάνει να βρίσκουν νέο νόημα σε καθετί, τους δίνει ιδέες και έμπνευση. Επίσης, επειδή ζητούν ασφάλεια, η πίστη του συντρόφου τους τούς συγκινεί βαθιά. Βέβαια, μερικές φορές μπορεί να νιώσουν καταπιεσμένοι από τη δυνατή προσωπικότητα του, γι’ αυτό θα πρέπει να κρατούν πάντα ανοιχτές τις γραμμές επικοινωνίας, ώστε να μην δημιουργηθούν καταπιεσμένα συναισθήματα ή λάθος προσδοκίες.

Σκορπιός και Ζυγός

Μια σχέση που συνδυάζει την αρμονία και τη διπλωματικότητα του Ζυγού με τη δύναμη και την ισχυρή προσωπικότητα του Σκορπιού, μπορεί να πάει μακριά αυτούς τους δυο και σίγουρα μπορεί να κάνει τις φιλοδοξίες τους πραγματικότητα. Το ζευγάρι αυτό χρησιμοποιεί την εξυπνάδα, την ικανότητα να αναλύει, το ρίσκο και τους στόχους, ως κινητήριο δύναμη. Η γοητεία του Ζυγού μπορεί να χαλαρώσει τις εντάσεις, αλλά και τις αντιστάσεις, του όχι και τόσο εύκολου χαρακτήρα του συντρόφου του. Η τάση του Σκορπιού να αφοσιώνεται στις σχέσεις του, η δυναμική του προσωπικότητα, το συναίσθημα που διαθέτει, είναι χαρακτηριστικά που αρέσουν πολύ στον Ζυγό. Μερικές φορές το αδύνατο σημείο τους είναι η συναισθηματική επικοινωνία, καθώς και οι δύο αποφεύγουν να συζητήσουν ό,τι τους ενοχλεί για να διατηρήσουν την ηρεμία μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να απομακρύνονται περισσότερο.

Σκορπιός και Σκορπιός

Ο συνδυασμός αυτός είναι γεμάτος συναισθηματισμό και ένταση. Η σχέση τους μπορεί να εξελιχθεί ραγδαία, διότι αισθάνονται σαν να γνωρίζονται χρόνια. Μπορεί να νιώσουν αμοιβαία εμπιστοσύνη και αφοσίωση, που όμως μπορεί να χαθεί με την ίδια ευκολία, εάν επικρατήσουν αρνητικές συμπεριφορές ή συναισθήματα. Άλλωστε το πώς νιώθουν είναι πάντα το σημαντικότερο για αυτούς. Μερικές φορές αυτό το καθορίζει η συμπεριφορά που εισπράττουν, αλλά μερικές φορές μπορεί να είναι και αποτέλεσμα του ενστίκτου τους ή ακόμα και των ανασφαλειών τους. Αν λοιπόν αισθανθούν όμορφα, μπορεί να είναι φιλικοί ερωτικοί, αφοσιωμένοι. Αν όμως νιώσουν ότι απειλούνται, μπορεί να κηρύξουν πόλεμο και να βγάλουν αρνητικότητα, σαρκασμό και εκδικητικότητα. Όταν δημιουργηθεί η σχέση μεταξύ δύο Σκορπιών, θα τους δοθεί η δυνατότητα να μάθουν ότι είναι καλό να επικοινωνούν τα συναισθήματά τους, ώστε να μην υψώνουν γύρω τους τείχη και να συνειδητοποιήσουν ότι πετυχαίνουν όταν ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους άλλους.

Σκορπιός και Τοξότης

Αυτή η φιλία ή σχέση ανθίζει καλύτερα αν της δοθεί ο απαραίτητος χρόνος. Ένας Σκορπιός θέλει να εκτιμούν τα συναισθήματά του, ενώ ένας Τοξότης ψάχνει την περιπέτεια και το καινούριο. Μπορεί να θεωρήσει την πρόθεση του Σκορπιού για κάτι βαθύτερο, ως υπεραισιόδοξη και κάπως πρόωρη. Ο Πλούτωνας άλλωστε, συμβολίζει το βάθος, την ένταση και σπρώχνει τους εκπροσώπους του σε ουσιαστικές και οριοθετημένες κατευθύνσεις. Ο Δίας, από την άλλη, συμβολίζει την επέκταση της ύλης και του πνεύματος. Αν παρά τις διαφορές τους αυτοί οι δύο έρθουν κοντά, μπορούν να βιώσουν έντονα συναισθήματα, περιπέτειες και να ξεκλειδώσουν νέους κόσμους, ανταλλάσσοντας τις ενέργειές τους. Σε μία σχέση, είτε φιλική είτε συναισθηματική, αυτοί οι άνθρωποι με τις τόσο διαφορετικές δυνάμεις, μπορεί να βρουν το νόημα της ύπαρξης ανάμεσα στη σιγουριά που δίνει η ασφάλεια και στη χαρά της εξερεύνησης. Όταν γνωριστούν καλύτερα, αισθάνονται απέραντο σεβασμό για την εξυπνάδα και τον τρόπο σκέψης του συντρόφου τους.

Σκορπιός και Αιγόκερως

Σε αυτή τη σχέση είναι σημαντικό να είναι και οι δύο ανοιχτοί, ώστε να πάρουν ο ένας από τον άλλον τα πολύτιμα μαθήματα τα οποία θα τους εξελίξουν σε προσωπικό επίπεδο. Είναι διστακτικοί, τουλάχιστον στην αρχή δυσκολεύονται να ανοιχτούν, καθώς πρόκειται για δύο επιφυλακτικά άτομα τα οποία έχουν μία έμφυτη συστολή. Έχοντας όμως ως κοινό παρονομαστή τις φιλόδοξες και δυναμικές προσωπικότητες που και οι δύο διαθέτουν, δεν αργούν να βρουν μία βάση επικοινωνίας. Έχουν επίσης παρόμοιο χιούμορ, κάτι που τους βοηθά να σπάσουν τον πάγο. Ένας Σκορπιός μπορεί να διδαχτεί πολλά από τον εργατικό Αιγόκερω, αν ξεπεράσει τις αρχικές αναστολές που δημιουργεί ο αυστηρός και γήινος αυτός χαρακτήρας. Τον φοβίζει κάπως η ψυχρότητα που διακρίνει, αλλά στην πορεία θα διαπιστώσει πως ο Αιγόκερως μπορεί να αναπληρώσει την έλλειψη της συναισθηματικής έκφρασης, με την πίστη και την αφοσίωση που δείχνει. Μαζί μπορούν να αυξήσουν την κατανόηση, αλλά και τις ικανότητές τους, διότι λειτουργούν συμπληρωματικά. Ένα από τα πιο θετικά τους κομμάτια είναι ότι μπορούν να διατηρήσουν την ατομικότητά τους μέσα στη σχέση, κάτι που κολακεύει και τους δύο αυτούς διαφορετικούς ανθρώπους, για διαφορετικούς λόγους. Ο Αιγόκερως θα δείξει τον δρόμο στον Σκορπιό, ο οποίος θα αναλάβει να φέρει έπειτα το έργο εις πέρας. Μαζί μπορούν να κατακτήσουν τις φιλοδοξίες, αρκεί να προσέξουν τις διαφωνίες, οι οποίες μπορούν να τους κάνουν απότομους και πεισματάρηδες.

Σκορπιός και Υδροχόος

Είναι δύο άνθρωποι που δεν έχουν πολλά κοινά σημεία, εκτός από το γεγονός ότι θέλουν και οι δύο τα πράγματα να γίνονται με τον δικό τους τρόπο. Είναι αρκετά πεισματάρηδες και θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να πείσουν τον άλλον για το ποιος έχει δίκιο. Περιέργως, είναι ακριβώς αυτό τους το πείσμα που λειτουργεί όταν θελήσουν να κάνουν αυτή τη σχέση να επιτύχει, διότι και οι δύο είναι διατεθειμένοι να δουλέψουν σκληρά αν το αποφασίσουν. Ο Σκορπιός θα μάθει τον Υδροχόο τα πάντα για τα αισθήματα και πώς να νιώθει κάποια πράγματα βαθύτερα. Ο Υδροχόος θα του μάθει να ξεκολλάει από τα αδιέξοδα και πώς να αναπροσαρμόζει τις κινήσεις του για να έχει πιο απτά τα αποτελέσματα. Η τετράγωνη λογική του Υδροχόου συχνά αφήνει μετέωρο τον Σκορπιό, που αναζητάει περισσότερο συναίσθημα. Είναι διαφορετικοί χαρακτήρες και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αντιληφθούν, ώστε να έχουν κατανόηση και να μην απογοητεύονται. Θα πρέπει να αποφύγουν την προσπάθεια να επιβληθούν στον σύντροφό τους, διότι είναι και οι δύο εξίσου ισχυρές προσωπικότητες.

Σκορπιός και Ιχθύες

Ως ζώδια του νερού επικοινωνούν πολύ καλά με το συναίσθημα και μοιάζουν σε αρκετά πράγματα. Οι Σκορπιοί δεν ανοίγονται εύκολα, διότι είναι μυστικοπαθείς. Οι Ιχθύες δεν ανοίγονται κι εκείνοι εύκολα, διότι είναι ευαίσθητοι και φοβούνται μην πληγωθούν. Το αποτέλεσμα είναι ίδιο, διαφέρει όμως η αιτία. Ένας Σκορπιός θα πρέπει να προσέξει να μη βγει με πολύ φόρα και τρομάξει τον ευαίσθητο Ιχθύ. Επίσης, να προσέξει να μην τον κουράσει με τις απαιτήσεις του, διότι εκείνος μπορεί να ξεγλιστρήσει αθόρυβα μακριά του. Με λίγη προσοχή, κυρίως στην αρχή, αυτή μπορεί να γίνει μία φιλία ή μία σχέση που θα ευδοκιμήσει. Μπορεί να υπάρχει η τάση και τα δύο αυτά ζώδια να περνούν πολλές ώρες με σιωπηρή ονειροπόληση, αλλά κανένας από τους δύο δεν νιώθει ότι αυτό είναι κάτι που τους ενοχλεί. Μάλιστα, μερικές φορές τους είναι απαραίτητο ώστε να ηρεμήσουν από τις εντάσεις του έξω κόσμου. Κάποιες φορές δίνουν την εντύπωση ότι μπορούν να επικοινωνήσουν και χωρίς να μιλούν καθόλου. Ακόμα και όταν είναι μακριά ο ένας από τον άλλον αισθάνονται σχεδόν τηλεπαθητικά πώς νιώθει ο φίλος ή ο σύντροφος τους. Έχουν την ευελιξία να δείχνουν μεγάλη ανοχή, αλλά και κατανόηση στις ιδιαιτερότητες τους και στο διαφορετικό τρόπο ζωής που μπορεί να έχουν. Διαθέτουν επίσης το χιούμορ, την ευαισθησία και το ένστικτο, ώστε να περνούν όμορφα μαζί και να βρίσκονται σχεδόν πάντα στην ίδια σελίδα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.